Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

γεια σου ζαχαρίνιο, που έχεις χαθεί εσύ;

Mε τη μπέμπα όλη μέρα στο στήθος προλαβαίνω να κάνω και τίποτα άλλο;;;Αφού και τώρα που γράφω, αυτή τρώει...

κακώς έκοψες όλα τα αλλεργιογόνα μαζί, τώρα δεν θα ξέρεις τι σας πειράζει :(

είχες κόψει όλα τα γαλακτοκομικά; ΄

αρχικά τα μείωσα μόνο, μετά πήγα να τα κόψω τελείως αλλά επειδή είχα την εντύπωση ότι την πειράζανε και άλλα πράγματα, όπως το χοιρινό και η γλουτένη δεν μπορούσα να βγάλω άκρη. Έτσι αποφάσισα να τα κόψω όλα και μόλις καθαρίσουν τα κακά της να εισαγάγω μία μία τις τροφές για να δω τι την πειράζει.... Λες να μην κάνω καλά...δεν ξέρω...θα ρωτήσω και τον παιδίατρο για τις βλέννες αλλά για τα πράσινα που τον είχα ρωτήσει μου είχε πει ότι είναι από αυτά που τρώω και για το αιματάκι τώρα που πήρε την αντιβίωση δεν το σχολίασε...:(

έτσι είναι και τα δικά μας κακά όπως περιγράφεις, σαν χτυπημένο κρόκο έτοιμο για ομελέτα και τα περισσότερα απορροφούνται από την πάνα...δεν είναι νορμάλ;;; χμ, άλλες μανούλες τι λέτε;

Οι πιο έμπειρες μάλλον θα ξέρουν καλύτερα αλλά δεν ξέρω δεν μου φαίνονται και πολύ νορμάλ.....:rolleyes:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

λάθος δεν είναι 9...7 είναι

"4. Even though it's possible to be allergic to just about any food, over 90 percent of food allergies, especially in young children, are caused by seven foods:

dairy products

soy

shellfish

wheat

tree nuts

peanuts

egg whites"

Ζαχαρίνι δεν ξερω να σου πω για αυτο που ρωτάς αλλά ήθελα να σου πω οτι εγώ δεν ειχα κόψει μόνο αυτα που γράφεις στη λίστα αλλά ΚΑΙ

ντοματα, χοιρινο, μοσχαρισιο, και κρόκο αυγού (δηλαδή όλο το αυγό).

Επίσης καλά έκανες και τα έκοψες όλα μαζι για να τα επαναεισάγεις ένα-ένα.

Το να κόβεις ένα τρόφιμο τη φορά δεν έχει νόημα γιατι 1) μπορεί να μην είναι ένα αυτό που το πειράζει (το πιο πιθανό δηλαδή), 2) υπάρχουν αλληλεπιδράσεις που μπορεί να δείχνουν σε λάθος τρόφιμο και 3) χρειάζονται ακρετες βδομαδες αποχής απο καθε τρόφιμο και ετσι αν ειναι να τα κόβεις ενα-ενα θα χρειαστεις περιπου ενα ετος μονο για τισ δοκιμες του καθενα ξεχωριστα.

gwggp2.png ISWTp2.png

Ετσι είναι όπως τα λες. Ολόκληρο σύστημα για να πλουτίζουν οι εταιρίες, ενώ η φύση έχει προνοήσει Η κρέμα κάνει 13 euro.

Αλήθεια οταν ξέκινας στέρεη τροφή, πάντα από αυτες του εμποριού ξέκινας ή μπορείς να φτιάξεις κάτι μόνος σου? πχ από φρούτα?Και αν ναι με τις αλλεργίες τι γίνετε?

φυσικα και μπορεις.

Προσωπικα δεν εδωσα καθολου κρεμες εμποριου (ειχα δοκιμασει μονο την σινλακ στη μεγαλη, στην απελπισια μου που δεν ετρωγε τιποτα, αλλα την πειραξε), και γνωριζω κ πολλες ακομα μαμαδες που δεν το εκαναν.

ριξε μια ματια http://ariadni144.wordpress.com/2009/07/28/%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B5%CE%AD%CF%82-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AD%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AC-%CE%BC%CE%B1%CF%82/

και δω http://www.thilasmos.gr/protes%20trofes.htm

Βεβαια, θελω να εχω κ μια κρεμα για μια ωρα αναγκης, που να ετοιμαζεται ευκολα. Θα του δοκιμασω σε λιγες μερες της HOLE το baby muesly ελπιζω να μην ον πειραξει,αλλα κ παλι θελει βρασιμο. Αυτη που λες εσυ, γινεται μονο με ζεστο νερο? Και απο γευση? Γιατι αν μυριζει οπως το neocate...

GwASp3.png

Jen και εγώ τα έχω κόψει αυτά που λες. Ειδικά το χοιρινό παρατήρησα ότι δύο φορές που έφαγσ τα κακά της είχανε γίνει πολύ πολύ πράσινα...Επίσης έκοψα όλα τσ ψάρια, σοκολάτα, ταχίνι και όξινα φρούτα... Μην με ρωτήσετε τι τρώω... Μαλιστα αν σκεφτείτε ότι απεχθάνομαι το αρνί και το κατσίκι, ε δεν μένουν και πολλά πράγματα....

Επίσης καλά έκανες και τα έκοψες όλα μαζι για να τα επαναεισάγεις ένα-ένα.

Το να κόβεις ένα τρόφιμο τη φορά δεν έχει νόημα γιατι 1) μπορεί να μην είναι ένα αυτό που το πειράζει (το πιο πιθανό δηλαδή), 2) υπάρχουν αλληλεπιδράσεις που μπορεί να δείχνουν σε λάθος τρόφιμο και 3) χρειάζονται ακρετες βδομαδες αποχής απο καθε τρόφιμο και ετσι αν ειναι να τα κόβεις ενα-ενα θα χρειαστεις περιπου ενα ετος μονο για τισ δοκιμες του καθενα ξεχωριστα.

Ακριβώς αυτό. Άσε που όταν θα αρχίσει και στερεές θα είναι ακόμη πιο δύσκολο...

Jen από λαχανικα και ζαρζαβατικά τα έτρωγες όλα πλην της ντομάτας;

Διαφημίσεις

A ναι ξέχασα και τα ψάρια...

το ταχίνι όμως το τιμούσα δεόντως!

ναι απο λαχανικά έκοψα ντομάτα και προσπαθούσα να αποφύγω και τις πιπεριές...

επίσης απέφευγα και μουστάρδα.

gwggp2.png ISWTp2.png

εμείς ξεκινήσαμε προχθές και πήγαμε σχετικά καλά. Δλδ, την πρώτη μέρα 2 κουταλιές τις φάγαμε τη δεύτερη 3 πάλι τις φάγαμε, χωρίς καμία δυσκολία, σήμερα που είχα 60gr εφαγε λίγο αλλα όχι όλο.Πάντως σαν γεύση είναι κάλη,την περίμενα χάλια αλλά είναι ωραία.

Η hole που λες μου είπαν ότι είναι καλή και ότι μπορείος να τη φτιάξεις ή με νερό ή με το δικό σου γάλα.

Θα μιλήσω πάλι με την παιδιατρο μου για τις σπιτικες κρεμες ..

A ναι ξέχασα και τα ψάρια...

το ταχίνι όμως το τιμούσα δεόντως!

ναι απο λαχανικά έκοψα ντομάτα και προσπαθούσα να αποφύγω και τις πιπεριές...

επίσης απέφευγα και μουστάρδα.

Α, ωραία, ευχαριστώ. Για τις πιπεριές σκεφτόμουνα...

Καλά, όταν έκοψα το γάλα, έτρωγα ταχίνι με το κιλό...:P Δεν νομίζω να την πειράζει αλλά προληπτικά είπα να το κόψω και αυτό για να είμαι σίγουρη...

ναι απο λαχανικά έκοψα ντομάτα και προσπαθούσα να αποφύγω και τις πιπεριές....

Δλδ τρως και κρεμμυδάκι και σκορδο? Εγω τα εχω κόψει όλα. Μήπως είναι υπερβολή? Δεν έχω καταλάβει αν τον πειράζει κάποιο αλλά φοβάμαι να τα προσθέσω στη διατροφή μου..

Διαφημίσεις

δουλαδιρης λεγετε ειναι ο τσιφ απο οτι καταλαβα του τμηματοα υπολοιπα σε λιγο γιατι τρεχω πανικοβλητη αυτες τις μερες..........

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

καλησπερα! σημερα το πρωι πηραμε εξιτηριο.διαπιστωμενη αλλεργια.

χτες το πρωι προσπαθησα να της δωσω ξενο γαλα το οποιο φυσικα δεν ηπιε! μετα της δωσαμε κρεμα.εφαγε λιγι το πρωι και λιγο το απογευμα.το βραδυ τα κακα της ηταν πρασινωπα.τα ειδε ο γιατρος και ειπε οτι πλεον δεν υπαρχει αμφιβολια οτι το παιδι ειναι αλλεργικο.θα ξεκινησουμε την κρεμα σινλακ και σε 15 μερες θα της δωσω μηλο.μετα απο το μηλο,σε 7 μερες αχλαδι και θα κλεισω ραντεβου για να μας ξαναδει.εγω συνεχιζω αποχη απο γακλακτοκομικα,κοτοπουλο,χοιρινο,μοσχαρι και αυγο.

πριν της δωσουμε κρεμα συζητησα με τον γιατρο για την περιπτωση να ξεκινησουμε στερεες και αργοτερα να εισαγω εγω καποια ''απαγορευμενα''.του ειπα αυτα που μου γραψατε.μου ειπε πως ετσι θα αργησουμε πολυ και μπορει να μην υπαρχει λογος να κανουμε διαιτα.ηθελε να σιγουρευτει.τωρα που σιγουρευτηκε μου εδωσε τις οδηγιες.

την κρεμα θα την δινω 2 φορες.πρεπει να ειναι το δευτερο και προτελευταιο γευμα?

odFi.jpgK9qbp3.png

Γεια σας και απο μενα. Ψαχνω εδω και 2 μηνες να βρω λυση στο προβλημα μου διαβαζοντας και τα μηνυματα σας αλλα δεν τα εχω καταφερει Εχω ενα αγορακι 4,5μην και απο 2 μηνων εχω δει αιμα στα κακα του.την πρωτη εβδομαδα εκοψα γαλακτοκομικα και μοσχαρι (θηλαζω), τη δευτερη (και αφου επισκεφτηκαμε γαστρεντερλογο του παιδων)εκοψα τη ντοματα και το πορτοκαλι, την τριτη εβδομαδα εκοψα ψαρια, αυγα, χαπια σιδηρου και τη τεταρτη τα εκοψα ολα εκτος απο γαλοπουλα, κοτοπουλο,κρεμμυδι, μαρουλι, ψωμι, μηλο, λεμονι, πατατα, μακαρονι και ρυζι.τελικα πηρε ο μικρος και τη flagyl (αφου πηραμε γνωμη δευτερης γαστρεντερολογου). Το αιμα σταματησε για περιπου 10 ημερες, εκανα και mayer βγηκε αρνητικη, επειτα χωρις να προσθεσω τιποτα αλλο στη διατροφη μου, το αιμα ξαναεμφανιστηκε...τωρα νομιζω οτι η μονη λυση ειναι να κοψω το θηλασμο αν και ο μικρουλης ειναι μονο 4,5 μηνων.Τι αλλο να κανω...τι αλλο να κοψω απο η διατροφη μου?

WEW9p3.png

gZ5Xp3.png

sagia μήπως τα μακαρόνια και το ψωμί που περιέχουν γλουτένη (και μερικές φορές και γαλά; και το λεμόνι δεν είναι σαν το πορτοκάλι;

ας μας πουν και οι πιο έμπειρες

πάντως από τα λίγα που ξέρω, νομίζω ότι το καλύτερο στις αλλέργιες είναι να συνεχίζεται ο θηλασμός για όσο μεγαλύτερο διάστημα γίνεται

Γεια σας και απο μενα. Ψαχνω εδω και 2 μηνες να βρω λυση στο προβλημα μου διαβαζοντας και τα μηνυματα σας αλλα δεν τα εχω καταφερει Εχω ενα αγορακι 4,5μην και απο 2 μηνων εχω δει αιμα στα κακα του.την πρωτη εβδομαδα εκοψα γαλακτοκομικα και μοσχαρι (θηλαζω), τη δευτερη (και αφου επισκεφτηκαμε γαστρεντερλογο του παιδων)εκοψα τη ντοματα και το πορτοκαλι, την τριτη εβδομαδα εκοψα ψαρια, αυγα, χαπια σιδηρου και τη τεταρτη τα εκοψα ολα εκτος απο γαλοπουλα, κοτοπουλο,κρεμμυδι, μαρουλι, ψωμι, μηλο, λεμονι, πατατα, μακαρονι και ρυζι.τελικα πηρε ο μικρος και τη flagyl (αφου πηραμε γνωμη δευτερης γαστρεντερολογου). Το αιμα σταματησε για περιπου 10 ημερες, εκανα και mayer βγηκε αρνητικη, επειτα χωρις να προσθεσω τιποτα αλλο στη διατροφη μου, το αιμα ξαναεμφανιστηκε...τωρα νομιζω οτι η μονη λυση ειναι να κοψω το θηλασμο αν και ο μικρουλης ειναι μονο 4,5 μηνων.Τι αλλο να κανω...τι αλλο να κοψω απο η διατροφη μου?

sagia η μικρη μου εχει αλλεργια στο γαλα την οποια διαπιστωσαμε προχτες μετα απο κλινικη δοκιμη.απο 3,5 μηνων ειχε αιμα στα κακα.στην αρχη ειχα κοψει τα γαλακτοκομικα αλλα το αιμα συνεχιζοταν.για ενα μηνα ειχε η αιμα η βλεννες και τα κακα της ηταν κιτρινοπρασινα.αρχες νοεμβριου(μετα απο ενα μηνα) το αιμα σταματησε.5 μερες καθαρη και μετα ξανα.ροζ βλεννες,κοκκινες τελιτσες.3-4 μερες χωρις αιμα και πανω που ελεγα οτι καθαρισαμε ξανα τα ιδια.οι μαγιερ εβγαιναν θετικες.στις 24 νοεμβριου πηγαμε σε γαστρεντερολογο και μου εκοψε ολα τα κρεατα.απο φρουτα μονο αχλαδι και μηλο.μετα απο 50 μερες αποχης απο γαλακτοκομικα και κρεατα ειχαμε 3 αρνητικες μαγιερ! ο γιατρος μου ειπε οτι θελει χρονο.

ο θηλασμος ειναι οτι καλυτερο μπορεις να προσφερεις σε αλλεργικο μωρο.ασε που το ξενο δεν θα το θελει.ο γαστρεντερολογος μου ειπε οτι τα μωρα που θηλαζουν αρνουνται να πιουν ξενο και ποσο μαλλον το υποαλλεργικο που εχει πολυ ασχημη γευση.

κανε υπομονη και ολα θα πανε καλα! προσεχε αυτα που τρως.να ελεγχεις παντα τις ετικετες.καλη συνεχεια!

odFi.jpgK9qbp3.png

Διαφημίσεις

επισης ο γαστρεντερολογος μου ειπε οτι μτο μητρικο γαλα θα βοηθησει να επουλωθει το εντερακι του μωρου.εαν δεν θηλαζε θα ειχε πονους και θα υπεφερε.

odFi.jpgK9qbp3.png

τελικά μου φαινεται οτι με πολλους απο εσας θα εχουμε την ιδια γαστρεντρολογο...(το ριχνω λιγο στο αστειο για μην σκεφτομαι τον πονο μου).το λεμονι μου ειπαν οι γιατρινες μου (2 γαστρεντερολογες + 1 παιδιατρος)οτι δεν ειναι αλλεργιογονο σε αντιθεση με το πορτοκαλι.(αλλιως δε θα ετρωγα ουτε το λεμονι)οσον αφορα το ψωμι το φταχνω μονη μου σε αρτοπαρασκευαστη (με αλευρι, λαδι και μαγια).και φυσικα δε χρειαζεται να κοιταω ετικετες γιατι τρωω τοσο λιγα πραγματα, που δεν εχουν ετικετες!!ουτε ξυδι παιδια δεν τρωω!!ουτε πιπερι...τιποτα!μονο λιγο αλατι και ζαχαρη!Και το μωρα μου ΑΚΟΜΑ βγαζει αιμα!!μετα απο 2,5 μηνες νηστεια!τι να πω, μονο το αλευρι εμεινε...αλλα κοβεται το αλευρι?και τι θα τρωω?

WEW9p3.png

gZ5Xp3.png

Αν έχετε αποκλείσει αλλεργία στη γλουτένη τότε το ψωμί είναι εντάξει. Αν όμως όχι τότε δυστυχώς πρέπει να το κόψεις, όπως και τα μακαρόνια. Εγώ το έχω αντικαταστήσει με ρυζογκοφρέτες και με αλεύρι χωρίς γλουτένη από κατάστημα βιολογικών προϊοντών. Έχουν και μακαρόνια χωρίς γλουτένη αν σε ενδιαφέρει!

Καλή τύχη εύχομαι!

Πάντως είναι πολύ δύσκολο να ανακαλύψεις ττι πειράζει τελικά το μωράκι σου. ακούω μαμάδες που έχουν κόψει τα πάντα από τη διατροφή τους και πάλι αιματάκι βλέπουν όπως και εγώ. Το καλό είναι ότι σίγουρα είναι κάτι που θα περάσει απλά θα τα ταλαιπωρήσει, και τις μαμαδες επίσης.

απο λαχανικά και όσπρια ποιά έχετε στο διατροφολόγιο σας?

ευχαριστω κατ αρχη για την αμεση ανταποκριση σας...ειμαι πολυ αναστατωμενη δυστυχως...μου εχουν σπασει λιγο τα νευρα...(απο την αφαγια μαλλον :D) τη γλουτενη δεν την ειχα σκεφτει.(ουτε ξερω καλα καλα τι ειναι). δευτερα πρωι δηλαδη θα παω σε βιολογικο καταστημα, και ο θεος βοηθος!μαλλον θα ξεκινησω και τα οσπρια, αυτα τα ειχα κοψει απο το μαιευτηριο για να μην ενοχλουν το παιδι.Κατα τα αλλα επαναλαμβανω οτι τωρα τρωω αποκλειστικα τα κατωθι:γαλοπουλα, κοτοπουλο, κρεμμυδακι (μαγειρεμενο παντα), μαρουλι, μηλο, ρυζι, πατατα, μακαρονι, ψωμι,αλατι ζαχαρη και λεμονι.{και ομως παρ ολα αυτα εχω γαλα! και ο μικρος ειναι πολυ ησυχος και παιρνει κανονικοτατα βαρος.αλλα οι πανες αιμορραγουν!}

WEW9p3.png

gZ5Xp3.png

Αν έχετε αποκλείσει αλλεργία στη γλουτένη τότε το ψωμί είναι εντάξει. Αν όμως όχι τότε δυστυχώς πρέπει να το κόψεις, όπως και τα μακαρόνια. Εγώ το έχω αντικαταστήσει με ρυζογκοφρέτες και με αλεύρι χωρίς γλουτένη από κατάστημα βιολογικών προϊοντών. Έχουν και μακαρόνια χωρίς γλουτένη αν σε ενδιαφέρει!

Καλή τύχη εύχομαι!

και εγω το ειχα κοψει το αλευρι και όλα τα δημητριακα που περιεχουν γλουτένη για 4 μηνες και ετρωγα (και τρωω ακομη) ρυζογκοφρετες και ολα αυτα απο τα βιολογικάδικα...με τον καιρό το συνηθίζεις και σου μένει και η καλή συνήθεια να μην τρως ψωμί με το φαγητό!:P

gwggp2.png ISWTp2.png

Καλησπέρα!Το αλεύρι χωρίς γλουτένη απο τα βιολογικάδικα,διάβασα οτι περιέχει και καλαμπόκι και κριθάρι κ.α...Το καλαμπόκι δεν είναι αλλεργιογόνο?Και το δικό μου παιδί ειναι αλλεργικό και στην γλουτένη,και ψάχνω αλεύρι ...

Εμάς δεν μας έκοψε το θηλασμό, ίσα ίσα με συνεχάρηκε που θηλάζω. Μας είπε ότι μπορούμε να προσθέσουμε κρεμούλα και μας έδωσε την noutra nutricia από γαλα neocate. Χθες φάγαμε μια κουταλίτα και σήμερα δύο.Στα κακάκια είοδα μια απειροελάχιστη κουκιδιτα αιμα αλλά αυτο το είχα και πριν την κρέμα.

Γιατί δεν σου έδωσε κάποια βιολογική κρέμα από αυτές που υπάρχουν χωρίς γάλα; Δεν δίνουν φαίνεται ταξιδάκια στο εξωτερικό οι βιολογικές κρέμες...

.pngy3DLp3.png

.... Θα του δοκιμασω σε λιγες μερες της HOLE το baby muesly ελπιζω να μην ον πειραξει,αλλα κ παλι θελει βρασιμο. Αυτη που λες εσυ, γινεται μονο με ζεστο νερο? Και απο γευση? Γιατι αν μυριζει οπως το neocate...

Afrodite

Γεια χαρά. Εγώ τις κρέμες της Ηοlle δεν τις βράζω και βάζω μόνο ζεστό νερό. Άρχισα με το κεχρί (που δεν έχει γλουτένη) και είναι το πιο ουδέτερο συνέχισα αργότερα με τα άλλα. Μπορείς να το δοκιμάσεις, Στη δική μου άρεσε πολύ (πιο πολύ από το μουσλί)

.pngy3DLp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...