Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Φιλεναδες καλησπέρα, παρακαλώ δώστε μου τις συμβουλές σας,

Θηλαζουμε αποκλειστικά είμαστε 4 μηνών γύρω στα 7500 κιλά και τις τελευταίες μέρες βγάζει πολλές γουλιτσες και σήμερα είδα και αιματακι στα κακά!να αρχίσω να κόβω τα γαλακτοκομικά η να περιμένω να ξαναεμφανιαει αίμα;ψιλοαγχωθηκα λίγο να σας πω την αλήθεια!σήμερα επίσης ήταν πολύ ήσυχος λέτε να υπάρχει κάποιος συσχετισμός;είμαι λίγο παραφρων η όχι;κλαίει το παιδί κάτι έχει,ησυχάσει πάλι κάτι έχει!!:):):)

New Mammy :D

26/5/12 Έσκασε μύτη ο Γιωργάκης!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Kalhspera

Μετα απο 2 μηνες χαζο-αποχης εχω 2εβδ που κανω αυστηρη διαιτα απο γαλακτοκομικα και λοιπες πιθανα αλλεργιογονες τροφες γιατι εκτος απο βλεννες κτλ ειδα και μια φορα μια κουταλια της σουπας αιμα. Εχτες και προχτες δοκιμασα να φαω λιγη σαρδελα και σημερα ειδα στην πανα 3 κουκιδες αιμα(πιθανον βεβαια να ειχε κι αλλες φορες, δεν εχω κανει ποτε μαγιερ) αυτο σημαινει οτι ειναι αλλεργικη στη σαρδελα;να μην ξαναφαω;

Επισης αν κι εχουν περασει 2 εβδ αποχης οι βλεννες δεν εχουν υποχωρησει καθολου, το συγκαμα του πωπου και το μπουκωμα της μυτης επιμενουν, υποχωρησαν μονο οι κολικοι. Δεν επρεπε να ειχα δει περισσοτερη βελτιωση; Μηπως ειναι αλλεργικη και σε κατι αλλο που τρωω αυτη την εποχη;

Τρωω: πατατα, κολοκυθι,καροτο,λιγο ρυζι στη σουπα,χοιρινο,ψωμι, μελι, φασολακια,μακαρονια και κριθαρακι μαλλον θα τα κοψω, μηλα, χυμο μηλου, τσαι, χαμομηλι,κρεμμυδι.Να κοψω και το ψωμι; τρωω αρκετο.

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

σιγουρα καποια ψωμια εχουν γαλα. ρωτα στο εργαστηριο του φουρνου που ψωνιζεις. εγω οποτε δεν ετρωγα απο το φουρνο μου καποιες φορες η μικρη μου ειχε αιμα...

6kQ4p3.png

Το αγοραστό ψωμί μπορεί να έχει μέσα γάλα σκόνη. Αποκλείεις να περνάει κάποια ίωση;

Ειμαι επαρχια και ο φουρναρης ειναι γνωστος, δεν βαζει γαλα στο ψωμι και τρωω μονο δικο του. Για ιωση λεω οχι γιατι στην κατασταση αυτη ειναι εναν μηνα τωρα.

Αμαρετο διαβασα πως εισαι η γκουρου των αλλεργιων.

Ανησυχω γιατι με το βαρος δεν παμε καλα τον τελευταιο καιρο. Ηγιατρος μου εδωσε ολο κι ολο να κανω μια μαγερ, να της ζητησω καλλιεργεια ουρων και κοπρανων μηπως υπαρχει κανενα μικροβιο;

Τις σαρδελες να τις κοψω;ή να κοβω μονο οταν βλεπω πολυ αιμα οπως ελεγε παλια μια κοπελα;τις επελεξα για τα λιπαρα και το ασβεστιο γιατι η γιατρος μου ειπε να παρω συμπληρωμα.

Παρακαλω πειτε μου την γνωμη σας!

Διαφημίσεις

Καλο ειναι να κανεις και mayer και καλλιεργεια κοπρανων και παρασιτολογικη κοπρανων για να σιγουρευτεις οτι ειναι αλλεργια, που μαλλον ειναι. αποχη χρειαζεται 4 βδομ για να καθαριζει εντελως ο οργανισμος. Ομως οι βλεννες μπορει να συνεχιζονται και μετα το μηνα. Το μωρο μπορει να κανει αιμα απο μια τροφη που εφαγες τις 3 τελευταιες μερες. Εγω κρατουσα ημερολογιο με το τι ετρωγα αναλυτικα μεσα στη μερα και καθε φορα που εβλεπα αιμα ξεχωριζα ποια τροφη ηταν διαφορετικη απο αυτες που συνηθιζα να τρωω και την απομονωνα. Θα σου προτεινα να κανεις το ιδιο. Επισης μηπως τρως κατι συσκευασμενο που γραφει οτι μπορει να περιεχει ιχνη απο γαλα? εγω δεν τρωω ουτε κατι που να αναφερει ιχνη ή ορο γαλακτος. Οσο για το βαρος μην πολυανησυχεις γιατι κ εμας η γιατρος μας ειπε οτι δεν πηραμε και πολυ αλλα τελικα συμβουλος θηλασμου μου ειπε οτι παμε μια χαρα.

6kQ4p3.png

Και ημερολογιο κραταω και τα συσκευασμενα εχω καταργησει...

Τρωω τις συγκεκριμενες τροφες που ανεφερα πιο πανω.

Υπαρχει περιπτωση να την πειραζουν τα τηγανητα(πατατες);

Αχ δεν ξερω για τα τηγανιτα, μακαρι να μπορουσα να σου πω... Κανε παντως κ τις υπολοιπες εξετασεις. Ισως ξεκαθαρισεις το τοπιο. Θα διαβασω κ τις παλιοτερες δημοσιευσεις σου γιατι ειμαι καινουρια κ αν εχω κατι να σου πω θα σου στειλω. Ειμαστε σε παρομοια φαση...

6kQ4p3.png

Γκουρού δεν είμαι σε καμιά περίπτωση :)

Για τη σαρδέλα δεν είμαι σίγουρη, άφησε λίγες μέρες και ξαναδοκίμασε για να σιγουρευτείς.

Είναι αρκετά πολύπλοκο το θέμα και υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, με κύριο άξονα ότι το πεπτικό της μητέρας δεν μπορεί να επεξεργαστεί καλά κάποιες τροφές και περνούν ανεπεξέργαστες πρωτεΐνες στο γάλα της. Κάνε μια αναζήτηση για gut healing και για νηστειοθεραπεία. Σίγουρα θα απέφευγα γαλακτοκομικά και δημητριακά σε πρώτη φάση.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

fairy s mom συγγνωμη που σε πρηζω, αλλα ηθελα να σε ρωτησω αυτα τα nutrivene baby biotic, τα προβιοτικα, πως τα βρηκες?φανταζομαι τα εχεις δωσει στα παιδια σου ,ε?

μωρε εμενα δεν με αφησε η παιδογαστρεντερολογος να δωσω στη μικρη και μου προτεινε να παρω μονο εγω, κατι που εκανα. Δυστυχως ομως χρειαστηκε να παρει αντιβιωση ( τη ceclor) για το ματακι της και γεμισε η πανα αιμα....τετοια πανα ειχα να δω απο την εποχη του γιου μου....και σκεφτομαι οτι πρεπει απαραιτητως να τησ δωσω προβιοτικα! την αντιβιωση μου την εκοψε αμεσως ο παιδιατρος (την πηρε μολις 1,5 μερα, σκετη αποτυχια ηταν αυτη η αντιβιωση τελικα) και ελπιζω να συνελθουν τα κακα της.

WEW9p3.png

gZ5Xp3.png

fairy s mom συγγνωμη που σε πρηζω, αλλα ηθελα να σε ρωτησω αυτα τα nutrivene baby biotic, τα προβιοτικα, πως τα βρηκες?φανταζομαι τα εχεις δωσει στα παιδια σου ,ε?

μωρε εμενα δεν με αφησε η παιδογαστρεντερολογος να δωσω στη μικρη και μου προτεινε να παρω μονο εγω, κατι που εκανα. Δυστυχως ομως χρειαστηκε να παρει αντιβιωση ( τη ceclor) για το ματακι της και γεμισε η πανα αιμα....τετοια πανα ειχα να δω απο την εποχη του γιου μου....και σκεφτομαι οτι πρεπει απαραιτητως να τησ δωσω προβιοτικα! την αντιβιωση μου την εκοψε αμεσως ο παιδιατρος (την πηρε μολις 1,5 μερα, σκετη αποτυχια ηταν αυτη η αντιβιωση τελικα) και ελπιζω να συνελθουν τα κακα της.

Αυτά προτείνονται σε μωρά που έχουν αλλεργία σε γαλ/κα. Αλλιώς δίνουμε τα bio-kult. Τα βρήκα μέσα από τις πληροφορίες της γκαπς. Εννοείται ότι τα δίνω κάθε μέρα! Στην μεγάλη τα bio-kult και στο μωρό τα baby. Προβιοτικά είναι και μάλιστα από τα καλύτερα ποιοτικώς, γιατί περιέχουν πολλά στελέχη.

:evil::evil: Με ποια λογική σου είπε να μην τα δώσεις?! Αφου είναι ειδικά για μωρά!! Την άσχετη!

Δεν φτάνει να παίρνεις μόνο εσύ. Πρέπει και εσύ και το μωρό. Και για σένα είναι τα adult όχι τα baby. Ειδικά σε φάση αντιβίωσης επιβάλλεται να παίρνουμε όλοι οι άνθρωποι προβιοτικά και μάλιστα για 2 βδομάδες ακόμα μετά την λήξη της αντιβίωσης.

Την σεκλόρ την μελετάγαμε σήμερα με την Vera που την έδινε στον μικρό της. ΑΠό τις χειρότερες αντιβιώσεις! Εγώ την είχα δώσει στην μεγάλη μου 4 μηνων για σταφυλοκκοκο και μου έκανε ροζ βλένες. Την έκοψα μαχαίρι χωρίς να ολοκληρώσω θεραπεία.

Τι έβγαλε στο μάτι? Να βάζεις κάθε ώρα σταγόνες από το γάλα σου. Ό,τι και να έχει θα την βοηθήσει. Υπάρχουν ομοιο φάρμακα για τα μάτια να ξέρεις. Θες να σου συστήσω την παιδίατρο μας? Ερχεται σπίτι και είναι εναλλακτική, εκτός αν είναι πραγματικά απαραίτητο το χημικό φάρμακο (και σε τέλεια τιμή οι επισκέψεις της). Πες μου αν θες να σου στειλω τα στοιχεία της. Τουλάχιστον μηπως καταφέρεις και αποφεύγεις όσο μπορείς τα χημικά φάρμακα.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

για την πσοότητα με την οποία θα ξεκινησεις δεν είμαι απόλυτα σίγουρη. Λογικά δεν πρέπει να είναι όλη η δόση δλδ 1/4 κγ, αλλά να ξεκινήσεις με μικρότερη ποσότητα και κάθε μέρα να αυξάνεις λίγο.

Εθεσα ερωτηση και στο θεμα με την γκαπς.

(για να μην φοβηθείς, δεν ξεκιναμε με την κανονική δόση, όχι γιατί θα πάθουμε δηλητηρίαση, αλλά γιατί θα πεθάνουν πολλά παθογόνα του εντέρου. Αυτό μπορεί να προκαλέσει κάποια άσχημα συμπτώματα πχ φούσκωμα, σύγκαμα, πιο μους κακά κλπ γιατί τα κακά μικρόβια όταν πεθαίνουν ελευθερώνουν τοξίνες που προκαλούν κάτι από τα παραπάνω)

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Εμάς 2 εβδομάδω παρουσίασε 2 κουκίδες αίμα στα κακά και πολλές βλένες. Ξεκίνησα δίαιτα με αποχή απο γαλακ/κά όπως επίσης : όχι ψάρι, όχι πιπεριές, όχι ξηρούς καρπούς , όχι μανιτάρια, όχι συσκευασμένα προϊόντα,όχι κοκκινιστά, όχι πράσινα, όχι όσπρια. Είδα αποτέλεσμα τώρα που η μικρή είναι 1,5 μηνών. Έφαγα εχθές γιουβέτσι ζυγούρι με κριθαράκι φυσικά και ΣΑΛΤΣΑ. Ευτυχώς η μικρή δεν παρουσίασε τίποτα.Το διαιτολόγιο μου περιλαμβάνει τα εξής:

ΓΛΥΚΑ χαλβά σιμιγδαλένιο

ΦΑΓΗΤΑ ζυμαρικά, ελιές, κατσίκι, κοτόπουλο και φρούτα.

Εσείς κορίτσια τί τρώτε;

Πατατες, καροτα, κολοκυθακι(απο τα πρασινα ειναι το πιο αθωο, μπορεις να το δοκιμασεις), ρυζι,κρεμμυδι,σεληνο,χοιρινο(με τον κιμα φτιαχνω πολλα φαγητα), μηλο, επισης μελι, μαρμελαδα(μπορεις και γλυκο του κουταλιου), τις προαλλες εφτιαξα κουλουρακια λαδιου(ηταν πολυ απλα, νοστιμα και χορταστικα),ζελε. Σκεφτομαι να φτιαξω τηγανητες με μελι, κεικ νηστησιμο και απλα μηλοπιτακια(βρηκα συνταγη στις πρωτες σελιδες του θεματος).

Νεες τροφες δοκιμαζεις;με ποιο συστημα;

Διαφημίσεις

Κορίτσια η μικρή μου είναι 4,5 μηνών, έχει μάλλον αλλεργία σε κάτι που τρώω και κάνει πράσινα βλεννώδη κακά με λίγο αίμα. Εγώ απέχω από γαλακτοκομικά. Σήμερα έκανε τα γνωστά κακά με περισσότερο αίμα από άλλες φορές και μία άσπρη βλέννα. Ξέρει καμία κάτι για τις άσπρες βλέννες? sos...........

6kQ4p3.png

Κορίτσια η μικρή μου είναι 4,5 μηνών, έχει μάλλον αλλεργία σε κάτι που τρώω και κάνει πράσινα βλεννώδη κακά με λίγο αίμα. Εγώ απέχω από γαλακτοκομικά. Σήμερα έκανε τα γνωστά κακά με περισσότερο αίμα από άλλες φορές και μία άσπρη βλέννα. Ξέρει καμία κάτι για τις άσπρες βλέννες? sos...........

Νομιζω ειναι αχωνευτες μυξουλες, ηταν μαλακη ή σκληρη;

Νομιζω ειναι αχωνευτες μυξουλες, ηταν μαλακη ή σκληρη;

Ήταν μαλακή,απλά ήταν μεγάλη,γι'αυτό αγχώθηκα. Κ έτυχε να έχει κ πολύ αίμα σε εκείνη την πανα και τρομοκρατήθηκα.

6kQ4p3.png

Τα κακάκια εμένα βγήκαν πρασινα-μουσταρδι κάπως...υπάρχει περιπτωση να είναι από κάτι που έφαγα...κάποια αλλεργία...γιατι αλλαξε το χρώμα?

Περίμενε 2-3 μέρες μήπως είναι καμιά ιωσούλα,πιθανόν να επανέλθουν.εν τώ μεταξύ καλό είναι να μην υπέρκαταναλώνεις γαλακτοκομικά για προληπτικόυς λόγους.

6kQ4p3.png

Καλημερα σας,εχω σοβαρο προβλημα με το μωρακι μου και την αλλεργια του,ειναι 7 μηνων,2 μηνες τωρα κανω αποχη απο γαλακτοκομικα,μοσχαρι και αυγο (θηλαζω).Η μπεμπα ξεκινησε στερεες μηλο-αχλαδι και μπανανα εχει φαει μεχρι τωρα ομως το αιμα δεν εχει σταματησει ετσι σκεφτηκα να ξεκινησω gaps,εδωσα 3 μερες καροτο χυμο αραιωμενο με νερο ομως το αποκορυφωμα την τελευταια βδομαδα ειχε σε καθε πανα που την αλλαζα απο μια τριχουλα και χθες ειχε πολλες τριχουλες,πηρα την πανα και πηγα στο νοσοκομειο,της κοιταξαν τον ποπο και μου ειπαν εχει 2 μεγαλες ραγαδες,σταματαω το θηλασμο και δινω alfare.......δεν σταματαω το θηλασμο με τιποτα,σημερα θα παω και σε εναν αλλο γιατρο να παρω μια 2η γνωμη...... ειμαι πολυ τρομαγμενη μηπως τελικα δεν τα καταφερω με την αποχη και της κανω καποιο κακο,δηλαδη να ποναει το παιδι αδικα.......πειτε μου σας παρακαλω τη γνωμη σας.

Καλημερα σας,εχω σοβαρο προβλημα με το μωρακι μου και την αλλεργια του,ειναι 7 μηνων,2 μηνες τωρα κανω αποχη απο γαλακτοκομικα,μοσχαρι και αυγο (θηλαζω).Η μπεμπα ξεκινησε στερεες μηλο-αχλαδι και μπανανα εχει φαει μεχρι τωρα ομως το αιμα δεν εχει σταματησει ετσι σκεφτηκα να ξεκινησω gaps,εδωσα 3 μερες καροτο χυμο αραιωμενο με νερο ομως το αποκορυφωμα την τελευταια βδομαδα ειχε σε καθε πανα που την αλλαζα απο μια τριχουλα και χθες ειχε πολλες τριχουλες,πηρα την πανα και πηγα στο νοσοκομειο,της κοιταξαν τον ποπο και μου ειπαν εχει 2 μεγαλες ραγαδες,σταματαω το θηλασμο και δινω alfare.......δεν σταματαω το θηλασμο με τιποτα,σημερα θα παω και σε εναν αλλο γιατρο να παρω μια 2η γνωμη...... ειμαι πολυ τρομαγμενη μηπως τελικα δεν τα καταφερω με την αποχη και της κανω καποιο κακο,δηλαδη να ποναει το παιδι αδικα.......πειτε μου σας παρακαλω τη γνωμη σας.

Δεν ξερω να σου απαντησω επιστημονικά, αλλά θελω να σου πω ότι προσφέρεις το καλύτερο στο παιδί σου με τον θηλασμό!!!:-)

Δεν του κάνεις κακό! Περαστικά σας και υπομονή, θα περάσει!:-)

lulop3.pngWyeQp2.png

Αααχχ...Ολες οι μανουλες σκεφτομαστε τα ιδια τελικα...κι εγω τις ιδιες ανησυχιες εχω...τελικα πειστηκα οτι δεν της κανω περισσοτερο κακο,αν θες μπορω αλλη φορα να σου πω τα επειχηρηματα που το βασιζω.

Στη θεση σου θα σταματουσα για λιγο να εισαγω νεες τροφες μεχρι να ηρεμησει λιγο το εντερακι της κι εγω θα εκανα λιγο πιο αυστηρη τη διαιτα μου για λιγες ημερες.Ξενο γαλα δεν θα δοκιμαζα και μαλιστα τωρα γιατι μπορει να κανει τα πραγματα χειροτερα, να μην το δεχτει το εντερακι της και να ερεθιστει περισσοτερο.

Αν το αιμα ειναι απο ραγαδα δεν θα ανησυχουσα τοσο.Ενταξει, το παιδακι εχει αλλεργια ειπαμε, τετοια πραγματα θα συμβαινουν που και που.

Αλλα πως και ανακαλυψατε την αλλεργια στον 5ο μηνα;συνηθως νομιζω εκδηλωνεται πιο νωρις. Αυτα που δινεις στο παιδι τα ετρωγες ηδη εσυ και δεν την πειραζαν;Πριν ξεκινησει στερεες ειχε συχνα αιμα;Απο παρατηρηση δεν εχεις βρει κατι αλλο που την πειραζει;

Υποψην οτι η μπανανα κανει για μερες κοκκινες τριχουλες που νομιζουμε οτι ειναι αιμα.

Πες μας τι θα σου πει ο δευτερος γιατρος.

• Επιστημονική συνεργάτιδα

Την οδηγία για διακοπή του θηλασμού και εισαγωγή ειδικού γάλακτος σας την έχουν δώσει γραπτώς ή απλά συνταγογράφησαν το ειδικό γάλα;

Είναι πολύ δύσκολο να βρεις κάποιον ειδικό που να δίνει επιστημονικά τεκμηριωμένες οδηγίες γι' αυτό το θέμα. Επιστημονικά ισχύει ακριβώς η αντίθετη οδηγία από αυτή που σου έδωσαν: είναι απόλυτη ανάγκη να συνεχιστεί ο θηλασμός για το συγκεκριμένο μωρό και μέχρι τώρα δεν υπάρχουν τεκμηριωμένες ενδείξεις ότι τα ειδικά γάλατα μπορούν να προσφέρουν κάτι καλύτερο ή ίδιο με το μητρικό γάλα.

Έχει γίνει μάγιερ κοπράνων;

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Μπουκιτσα μην απελπιζεσαι!! Αν θες γράψε και στο θέμα της gaps που έχουμε παρόμοια προβλήματα να σου απαντήσουν οι κοπέλες πιο αναλυτικά.

Καλό κουράγιο!

Yugup3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...