Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

To μαγείρεμα *συνήθως* καταστρέφει τα αλλεργιογόνα στις φυτικές τροφές. Στις ζωικές είναι κάπως πιο πολύπλοκο, μπορεί να καταστρέφει άλλες πρωτεΐνες και άλλες όχι.

Τα πρεβιοτικά είναι "τροφή" για τα προβιοτικά.

Ο κανόνας των 4-7 ημερών ανάμεσα στις τροφές δεν ξέρω πώς μπορεί να βλάψει :?

Ρίξτε και σε αυτούς τους πίνακες μια ματιά:

http://www.latrobe.edu.au/microbiology/milk.html#tables

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

To μαγείρεμα *συνήθως* καταστρέφει τα αλλεργιογόνα στις φυτικές τροφές. Στις ζωικές είναι κάπως πιο πολύπλοκο, μπορεί να καταστρέφει άλλες πρωτεΐνες και άλλες όχι.

Τα πρεβιοτικά είναι "τροφή" για τα προβιοτικά.

Ο κανόνας των 4-7 ημερών ανάμεσα στις τροφές δεν ξέρω πώς μπορεί να βλάψει :?

Ρίξτε και σε αυτούς τους πίνακες μια ματιά:

http://www.latrobe.edu.au/microbiology/milk.html#tables

αμαρέτο βοήθεια...δεν κατάλαβα ποιούς πίνακες πρέπει να κοιτάξουμε :confused::confused::confused:

NVVvp2.png

Το λινκ σε πηγαίνει σε ένα σημείο της σελίδας που γράφει:

Table 1: Antibacterial factors found in human milk

Table 2: Antiviral factors found in human milk

Table 3: Antiparasite factors found in human milk

Table 4: Microbial contaminants or nucleic acid detected in human milk

Table 5: Isolated contaminants from expressed human milk that caused infection

Table 6: Contaminants in infant formula that caused infections

Table 7: Effect of heat treatment and storage on antimicrobial factors in human milk

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια γεια σας, ξέρει καμιά σας αν ο "γαλακτωματοποιητης"?? σα συστατικό όταν αναγράφεται στα φαγητα έχει σχέση με γάλα?

Ή είναι κάτι άλλο τεχνητό που "εφαρμόζει" στα φαγητα σα γάλα?

Είμαι 2 μήνες με αποχή απο τα γαλακτοκομικά και βρήκα κάτι μπισκότα που πολύ θέλω να δοκιμάσω αλλα γράφει αυτό στα συστατικά τους. Και δεν αναφέρουν τίποτα ούτε για ίχνη από γάλα.

Κορίτσια γεια σας, ξέρει καμιά σας αν ο "γαλακτωματοποιητης"?? σα συστατικό όταν αναγράφεται στα φαγητα έχει σχέση με γάλα?

Ή είναι κάτι άλλο τεχνητό που "εφαρμόζει" στα φαγητα σα γάλα?

Είμαι 2 μήνες με αποχή απο τα γαλακτοκομικά και βρήκα κάτι μπισκότα που πολύ θέλω να δοκιμάσω αλλα γράφει αυτό στα συστατικά τους. Και δεν αναφέρουν τίποτα ούτε για ίχνη από γάλα.

Ο γαλακτωματοποιητής είναι μέρος των έκδοχων.Είναι για να ομογενοποιεί τα υλικά.Δεν έχει να κάνει με γάλα.Συνήθως χρησιμοποιείται η λεκιθίνη σόγιας.Να ξέρεις όμως πως τα παιδιά με δυσανεξία στην πρωτεΐνη γάλακτος κάποιες φορές αντιδρούν και στην σόγια.Βέβαια αν δεν δοκιμάσεις δεν θα μάθεις.Δες τι γράφει στην παρένθεση που αφορά τον γαλακτωματοποιητή.

NVVvp2.png

Διαφημίσεις

Εντάξει έχω δοκιμασει σογια σε πιτσα και δεν ειδα καποιο σημαδι δυσανεξίας.

Για να δω τι θα γινει και με αυτα τα μπισκοτακια τώρα.

Ευχαριστώ για την απάντηση!!

Θηλάζω την 4 μηνών κορούλα μου από την πρώτη στιγμή. Πριν κάποιες μέρες είχε ελάχιστες τριχούλες αίμα και βλέννες στα κακάκια. Επίσης, ήταν υδαρή. Καθώς ήμουν φανατική των γαλακτοκομικών υποψιαστήκαμε με την παιδίατρο αλλεργία και άρχισα αποχή. Το θέμα είναι ότι πήρα την πρωτοβουλία και έκοψα κι άλλες τροφές. Η κατάσταση ίδια. Πήγαμε σε παιδογαστρεντερολογο και ζήτησε καλλιέργεια για τοξινη defficile. Για άλλα είχαμε ήδη κάνει. Η μικρή βρέθηκε θετική οπότε σιροπάκι. Με το να κόψω τόσες τροφές η γιατρός είπε ότι τα έκανα χειρότερα και τώρα να τις εντάξω σιγά σιγά στο διαιτολόγιο μου. Σας γράφω την εμπειρία μου για να βοηθήσω.

Θηλάζω την 4 μηνών κορούλα μου από την πρώτη στιγμή. Πριν κάποιες μέρες είχε ελάχιστες τριχούλες αίμα και βλέννες στα κακάκια. Επίσης, ήταν υδαρή. Καθώς ήμουν φανατική των γαλακτοκομικών υποψιαστήκαμε με την παιδίατρο αλλεργία και άρχισα αποχή. Το θέμα είναι ότι πήρα την πρωτοβουλία και έκοψα κι άλλες τροφές. Η κατάσταση ίδια. Πήγαμε σε παιδογαστρεντερολογο και ζήτησε καλλιέργεια για τοξινη defficile. Για άλλα είχαμε ήδη κάνει. Η μικρή βρέθηκε θετική οπότε σιροπάκι. Με το να κόψω τόσες τροφές η γιατρός είπε ότι τα έκανα χειρότερα και τώρα να τις εντάξω σιγά σιγά στο διαιτολόγιο μου. Σας γράφω την εμπειρία μου για να βοηθήσω.

τι τοξίνη είναι αυτή?

από που προήλθε?

και το σιροπάκι τι είναι ακριβώς και πως την διώχνει?

πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο πάντως...

gwggp2.png ISWTp2.png

τι τοξίνη είναι αυτή?

από που προήλθε?

και το σιροπάκι τι είναι ακριβώς και πως την διώχνει?

πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο πάντως...

Clostridium defficile. Η παιδογαστρεντερολογος είπε ότι το έχουν στο εντεράκι τους τα περισσότερα νεογέννητα, όμως σε κάποια γίνεται παθογόνο. Αναπτύσσεται τοξίνη. Παίρνει αντιβίωση flagyl. Σήμερα είναι η τελευταία μέρα και βλέπουμε. Πάντως έχει βελτιωθεί και αιματάκι δεν έχω δει. Εγώ ξαναβαλα στη διατροφή μου ψάρι, αυγό, θαλασσινά, πορτοκάλια. Από γαλακτοκομικά κατσικίσιο και πρόβεια προϊόντα. Επιπλέον παίρνω ασβέστιο.

Κορίτσια ούτε το γαλακτικό οξύ δεν έχει σχέση με το γάλα?

Μπορώ να καταναλώνω τρόφιμα που το αναφέρουν?

Βούτυρο Βιταμ τρώτε? Αναφέρει στα συστατικά του και γαλακτωποιητη και γαλακτικό οξύ.

Διαφημίσεις

Κορίτσια ούτε το γαλακτικό οξύ δεν έχει σχέση με το γάλα?

Μπορώ να καταναλώνω τρόφιμα που το αναφέρουν?

Βούτυρο Βιταμ τρώτε? Αναφέρει στα συστατικά του και γαλακτωποιητη και γαλακτικό οξύ.

Απ΄ ό,τι διάβασα δρα ως συντηρητικό. Δεν εχει σχέση με το γάλα. Δεν πρέπει να δίνεται σε βρέφη γιατί δεν μπορούν να το μεταβολίσουν. Αλλά για το θηλασμό δε φαίνεται να υπάρχει θέμα.

Καλύτερα φάε βούτυρο κανονικό ή αν θέλεις να "βγάλεις" τις πρωτεΐνες του που προκαλούν τις αλλεργίες φάε λιωμένο βούτυρο ghee (ενδεικτικά http://www.iherb.com/Purity-Farms-Organic-Ghee-Clarified-Butter-13-oz-368-g/26860 ή

). Το βιτάμ είναι ένα κατασκεύασμα από αμφιβόλου ποιότητας φυτικά λάδια, με χρώματα και λοιπές αηδίες. Το κορμί σου και το μωρό σου αξίζουν περισσότερα.
FLcUp3.png0BQfp3.png

Clostridium defficile. Η παιδογαστρεντερολογος είπε ότι το έχουν στο εντεράκι τους τα περισσότερα νεογέννητα, όμως σε κάποια γίνεται παθογόνο. Αναπτύσσεται τοξίνη. Παίρνει αντιβίωση flagyl. Σήμερα είναι η τελευταία μέρα και βλέπουμε. Πάντως έχει βελτιωθεί και αιματάκι δεν έχω δει. Εγώ ξαναβαλα στη διατροφή μου ψάρι, αυγό, θαλασσινά, πορτοκάλια. Από γαλακτοκομικά κατσικίσιο και πρόβεια προϊόντα. Επιπλέον παίρνω ασβέστιο.

Γιατί παίρνεις ασβέστιο; Έχεις κάνει εξετάσεις όπου φαίνεται ότι έχεις έλλειψη;

Σου το έδωσε κάποιος γιατρός και με ποια πρόφαση;

Σε ρωτ'αω γιατι πολλοί γιατροί δίνουν συμπληρώματα διατροφής χωρίς να προηγηθούν εξετάσεις αλλά προληπτικά. Δεν είναι ακίνδυνα οι βιταμίνες και τα συμπληρώματα. Και κυρίως χωρίς λόγο (αν τρέφεσαι σωστά ....)

.pngy3DLp3.png

Γιατί παίρνεις ασβέστιο; Έχεις κάνει εξετάσεις όπου φαίνεται ότι έχεις έλλειψη;

Σου το έδωσε κάποιος γιατρός και με ποια πρόφαση;

Σε ρωτ'αω γιατι πολλοί γιατροί δίνουν συμπληρώματα διατροφής χωρίς να προηγηθούν εξετάσεις αλλά προληπτικά. Δεν είναι ακίνδυνα οι βιταμίνες και τα συμπληρώματα. Και κυρίως χωρίς λόγο (αν τρέφεσαι σωστά ....)

Παίρνω ασβέστιο, το ίδιο με της εγκυμοσύνης, καθώς οι ανάγκες αυξάνονται λόγω του θηλασμού. Από τη στιγμή που έκοψα και τα γαλακτοκομικά και πριν είχα κόψει κι άλλες τροφές, μου φάνηκε λογικό να ενισχύσω τον οργανισμό μου με ασβέστιο. Προσπάθησα να πιω κατσικίσιο γάλα, αλλά δε μου αρέσει. Τρώω πια κατσικίσιο και αιγοπρόβειο τυρί και πρόβειο γιαούρτι. Τη Δευτέρα θα κάνω αιματολογικό έλεγχο και βλέπουμε.

• Επιστημονική συνεργάτιδα
Παίρνω ασβέστιο, το ίδιο με της εγκυμοσύνης, καθώς οι ανάγκες αυξάνονται λόγω του θηλασμού.

Στη διάρκεια της εγκυμοσύνης ο οργανισμός αποβάλλει φυσιολογικά ασβέστιο δια μέσου των ούρων. Κάποιοι εικάζουν ότι αυτός είναι ένας μηχανισμός για να αυξάνεται η αφομοιωσιμότητα του σιδήρου στη διάρκεια της εγκυμοσύνης που οι ανάγκες είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

Μη αφομοιώσιμο ασβέστιο που υπάρχει στο αίμα και στο πλάσμα δημιουργεί πρόβλημα στην απορρόφηση του σιδήρου ανεξάρτητα από το αν λαμβάνεται χρονικά μακριά από το σίδηρο.

Στη διάρκεια του θηλασμού οι ανάγκες σε ασβέστιο δεν είναι περισσότερο αυξημένες, είναι φυσιολογικές και δεν χρειάζεται συμπλήρωμα ασβεστίου ακόμη και αν μια μητέρα απέχει από τα γαλακτοκομικά.

Επιπλέον τα συμπληρώματα έχουν φανεί ότι είναι αποτελεσματικά σε ποσοστό περίπου 10%, δηλαδή μόνο τόσο υπάρχει δυνατότητα να αφομοιωθεί. Αυτό σημαίνει ότι το 90% του συμπληρώματος κυκλοφορεί στο σώμα επιβαρύνοντάς το (πχ τα συμπληρώματα ασβεστίου αυξάνουν τις πιθανότητες δημιουργίας πέτρας στα νεφρά).

Από τη στιγμή που έκοψα και τα γαλακτοκομικά και πριν είχα κόψει κι άλλες τροφές, μου φάνηκε λογικό να ενισχύσω τον οργανισμό μου με ασβέστιο.

Το ασβέστιο αποθηκεύεται κυρίως στα οστά αν και υπάρχει αρκετό και στο κρέας και στους συνδετικούς ιστούς. Από αυτές τις τροφές μπορείς να παίρνεις επαρκές ασβέστιο.

Προσπάθησα να πιω κατσικίσιο γάλα, αλλά δε μου αρέσει. Τρώω πια κατσικίσιο και αιγοπρόβειο τυρί και πρόβειο γιαούρτι. Τη Δευτέρα θα κάνω αιματολογικό έλεγχο και βλέπουμε.

Γενικά κανένα θηλαστικό δεν χρειάζεται γάλα στην περίοδο της γαλουχίας, χρειάζεται τις τροφές που αρμόζουν στο είδος για να τρέφεται ικανοποιητικά.

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Διαφημίσεις

Δεν είναι υπο-αλλεργικά τα βρεφικά γάλατα, συμπεραίνει ο FDA

http://www.mitrikosthilasmos.com/2012/07/blog-post_961.html

Και τι γίνεται με τα μωράκια που έχουν αλλεργία στο αγελαδινό γάλα και η μανούλα θέλει να αποθηλάσει; Και με τις κρέμες ισχύει το ίδιο;

Και τι γίνεται με τα μωράκια που έχουν αλλεργία στο αγελαδινό γάλα και η μανούλα θέλει να αποθηλάσει; Και με τις κρέμες ισχύει το ίδιο;

Το μωρό θα πιεί γάλα εκτενούς υδρόλυσης που είναι υποαλλεργικό.

Θα φάει κρέμες χωρίς γάλα.Το άρθρο αναφέρεται στα γάλατα ΗΑ και όχι στα υποαλλεργικά.τα συγκεκριμένα γάλατα αναφέρουν ήδη στην συσκευασία τους πως δεν συνιστούνται για μωρά με αλλεργία στο γάλα.

NVVvp2.png

Έχω το ίδιο γνωστό πρόβλημα που τόσο άκουγα πριν καν μείνω έγκυος και με τόση αυτοπεποίθηση πίστευα πως εμείς δεν πρόκειται να το πάθουμε…

Πριν λίγο καιρό το μωράκι μου εμφάνισε βλέννες σαν τριχουλες που είχαν και λίγο αίμα μέσα…

Όταν το είδα μου έπεσε η πάνα από τα χεριά από το σοκ… βλέπετε δεν ήξερα πως έτσι εμφανίζονται οι αλλεργίες αλλά νόμιζα πως τα μωρά βγάζουν σπυράκια…

Όταν το είπα στην παιδίατρο το πρώτο που με ρώτησε ήταν τι διαφορετικό είχα φάει αυτές τις μέρες και το μόνο διαφορετικό ήταν το γιαούρτι και σε λίγο μεγαλύτερη ποσότητα…

Μου είπε να κόψω τελείως τα γαλακτοκομικά ακόμη και τα κρυφά και βλέπουμε…

Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι μου είπε να τα κόψω τελείως μόνο για 3 μέρες και μετά να ξαναρχίσω σιγά… Δεν είναι λίγος ο καιρός για να συνέλκει το μωράκι μου…

Ειλικρινά δεν με πειράζει αρκεί να γίνει καλά αλλά μήπως πρέπει να απέχω πιο πολύ καιρό???

Εσάς ποσό καιρό σας είπε να απέχετε???

JhYEp2.png

Τουλάχιστον 15 μέρες.

Οντως ειναι πολυ λιγο.

Εγω ειδα διαφορα στις 20 μερες.

Και ειδατε οντος διαφορα??? Δηλαδη τα παιδακια σας ηταν οντος αλλεργικα στα γαλακτοκομικα??? Και μετα απο ποσο καιρο φαγατε εσεις παλι???

Το παιδακια σας το ξεπερασαν τελειως???

JhYEp2.png

Και ειδατε οντος διαφορα??? Δηλαδη τα παιδακια σας ηταν οντος αλλεργικα στα γαλακτοκομικα??? Και μετα απο ποσο καιρο φαγατε εσεις παλι???

Το παιδακια σας το ξεπερασαν τελειως???

Εγω ειδα μεγαλη διαφορα. Τωρα τα κακα ειναι παλι μουσταρδι χωρις αιμα και βλεννες. Οποτε καταλαβα οτι οντως τα γαλακτοκομικα προκαλουσαν το προβλημα.

Το μωρο μου ειναι 4 μηνων και δεν ξερω ποτε θα το ξεπερασει. Ευχομαι συντομα. Σκεφτομαι σε 2-3 μηνες να δοκιμασω να πιω λιγο γαλα για να σω πως θα αντιδρασει.

Εγω ειδα μεγαλη διαφορα. Τωρα τα κακα ειναι παλι μουσταρδι χωρις αιμα και βλεννες. Οποτε καταλαβα οτι οντως τα γαλακτοκομικα προκαλουσαν το προβλημα.

Το μωρο μου ειναι 4 μηνων και δεν ξερω ποτε θα το ξεπερασει. Ευχομαι συντομα. Σκεφτομαι σε 2-3 μηνες να δοκιμασω να πιω λιγο γαλα για να σω πως θα αντιδρασει.

Εμάς τα κακά μας είναι κανονικά μουσταρδί με σποράκια αλλά έχει μέσα και κάτι διάφανα μακρόστενα σαν διάφανες μύξες sorry κιόλας δεν ξέρω πως αλλιώς να το περιγράψω αυτές οι βλέννες πως είναι έχω μπερδευτεί… σε εσένα πως ήταν???

JhYEp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...