Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Ειναι 10,5 μηνών.Η πιο συνηθισμένη πρώτη επαφή των παιδιών με τους ξηρούς καρπούς (οσο αμαρτωλό κι αν είναι)είναι η ΜΕΡΕΝΤΑ. Οχι για τα αλλεργικά παιδιά όμως στο γάλα!

Δεν μου έχει προτείνει ακόμα τρόπο μιας και είναι θέμα προς συζήτηση στην επόμενη μας συνάντηση.Νομίζω ομως οτι ωμοί είναι καλύτερα.

Μερεντα;;;:shock::shock:

Συγγνώμη κιόλας για την αντιδραση :lol::lol::lol:

Μπράβο πάντως προχωρημένη η αλλεργιολογος ( αν θες την αναφέρεις κιόλας για να εχουμε υποψιν ;)). Εμένα μου είχε απαγορεψει όλους τους ξηρούς καρπούς και όλα τα εναλλακτικά γάλατα( ξηρών καρπών, καρυδας κλπ). Γενικώς ηταν πολυ συντηρητική. Πέρασα μεγαλο ζόρι μεχρι να πείσω τον εαυτό μου οτι άδικα στερω στο παιδι μου τροφές που δεν του προκαλούν συμπτωματα.

Για τους ξηρούς καρπούς πχ αμυγδαλα η καλύτερη διαδικασία που μου είχε προτείνει τοτε και η Αγλαια ειναι να τους μουλιαζω τουλαχιστον 7 ώρες σε φιλτραρισμενο ή εμφιαλωμένο νερο με λιγο θαλασσινό αλάτι και μετα να τους αφυδατωνω στους 45 περιπου στο φουρνο μεχρι να γίνουν ξριτσανιστοι. Ετσι ειναι πιο ευπεπτοι και λιγότερο αλλεργιογονοι ( δεν μιλάμε βέβαια για IgE αλλεργια )

Yugup3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Στην αρχή άκουσε την λέξη αμύγδαλα και φρίκαρε :lol: Μετά που της εξήγησα' date=' μου είπε ότι νέες μελέτες δείχνουν ότι αν το μωρό το λαμβάνει από την αρχή (μέσω της μαμάς) τότε μπορεί να γίνει εισαγωγή και νωρίτερα.

Πάντως δεν μας επέτρεψε τους ξηρούς καρπούς καθεαυτούς.

Ωστόσο εγώ τώρα που χρόνισε και μπορεί να φάει μέλι θα δοκιμάσω να της δώσω κάποιο σνακ που φτιάχνω με αλεύρι αμυγδάλου. Το αμυγδαλογαλα το πίνουμε ήδη, οπότε θα της δώσω αμύγδαλο μουλιασμένο, αφυδατωμένο και ψημένο. Αν δεν μπορεί να το δεχτεί τότε το ξαναφήνω για αργότερα.[/quote']

Fairy's mom μου φαίνεται οτι εχουμε την ίδια αλλεργιολογο;; Σου ανέφερε για αυτη την έρευνα στους 3 μηνες;; Πως μπορεις όμως να κανεις εισαγωγη σε τόσο μικρο μωρο; Πάντως σε σχέση με την γκαπς δεν εχουν και πολυ βάση....εφόσον μπορεις να παθεις σε οποιαδήποτε ηλικια...

Yugup3.png

Στην αρχή άκουσε την λέξη αμύγδαλα και φρίκαρε :lol: Μετά που της εξήγησα' date=' μου είπε ότι νέες μελέτες δείχνουν ότι αν το μωρό το λαμβάνει από την αρχή (μέσω της μαμάς) τότε μπορεί να γίνει εισαγωγή και νωρίτερα.

Πάντως δεν μας επέτρεψε τους ξηρούς καρπούς καθεαυτούς.

Ωστόσο εγώ τώρα που χρόνισε και μπορεί να φάει μέλι θα δοκιμάσω να της δώσω κάποιο σνακ που φτιάχνω με αλεύρι αμυγδάλου. Το αμυγδαλογαλα το πίνουμε ήδη, οπότε θα της δώσω αμύγδαλο μουλιασμένο, αφυδατωμένο και ψημένο. Αν δεν μπορεί να το δεχτεί τότε το ξαναφήνω για αργότερα.[/quote']

Σ'ευχαριστω.Δεν μας πολυταιριάζει βέβαια γιατί δεν έχει δοκιμάσει μέσω της μαμάς(πίνει φόρμουλα).Προσωπικά θέλω μέχρι το έτος να έχω εισάγει όλες τις τροφές.Ήθελα ήδη να είχαμε μπει στα δημητριακά αλλά η μικρή με πηγαίνει αλλιώς και εγώ ακολουθώ.

NVVvp2.png

Καλησπερα κοριτσια.Εχω καιρο να σας γραψω.

Ειμαστε καλυτερα απο βλεννες και αιμα αλλα ακομα οχι εντελως καλα.

Μολις κλεισουμε τον 7ο να την πηγαινα για ραστ?

Κατερινούλα την είχα πάει για πατσ όταν ήταν 6,5 μηνών περίπου και μου το είπε τότε. Μην φανταστείς ότι πέταξε η σκούφια της να το δοκιμάσω αλλά δεν ήταν απόλυτα αρνητική. Και εννοείται ότι θα ακολουθούσαμε πρώτα την εισαγωγή κλασικών τροφών και μετά θα δοκιμάζαμε το αμυγδαλόγαλα. Πρώτα βέβαια τις δοκιμές τις έκανα σε μένα. Εννοείται αυτό.

Πάντως για τους ξηρούς καρπούς ξέρω ότι υπάρχουν οι επικινδυνοι πχ καρύδια και οι πιο ακίνδυνοι πχ αμύγδαλα. Τα καρύδια ακόμα δεν τα δίνω ούτε καν ψημένα. Θα το αφήσω για αργότερα.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

Ειναι 10,5 μηνών.Η πιο συνηθισμένη πρώτη επαφή των παιδιών με τους ξηρούς καρπούς (οσο αμαρτωλό κι αν είναι)είναι η ΜΕΡΕΝΤΑ. Οχι για τα αλλεργικά παιδιά όμως στο γάλα!

Δεν μου έχει προτείνει ακόμα τρόπο μιας και είναι θέμα προς συζήτηση στην επόμενη μας συνάντηση.Νομίζω ομως οτι ωμοί είναι καλύτερα.

Κι εμένα η μερέντα μου ξινίζει πολύ! Από την άποψη της ζάχαρης το λέω. Κι επειτα δεν είναι προτιμότερα τα αμύγδαλα από τα φουντούκια που έχουν και πάρα πολύ ασβέστιο?

Να σου πω την αλήθεια εγώ στην εισαγωγή τροφών περισσότερο εμπιστεύομαι την Κάμπελ και ακολουθώ τις δικές της οδηγίες. Και αυτή προτείνει επίσης εισαγωγή ξηρών καρπών με τον τρόπο που περιγράφει η Κατερίνα. Αν δεν μπορεί να πέψει τους ψημένους, φαντάσου πως θα πέσουν στο στομάχι οι ωμοί. Θα σου συνιστούσα να παρεις το βιβλίο της. Πραγματικά εμάς μας έχει βοηθήσει πολύ!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Κι εμένα η μερέντα μου ξινίζει πολύ! Από την άποψη της ζάχαρης το λέω. Κι επειτα δεν είναι προτιμότερα τα αμύγδαλα από τα φουντούκια που έχουν και πάρα πολύ ασβέστιο?

Να σου πω την αλήθεια εγώ στην εισαγωγή τροφών περισσότερο εμπιστεύομαι την Κάμπελ και ακολουθώ τις δικές της οδηγίες. Και αυτή προτείνει επίσης εισαγωγή ξηρών καρπών με τον τρόπο που περιγράφει η Κατερίνα. Αν δεν μπορεί να πέψει τους ψημένους' date=' φαντάσου πως θα πέσουν στο στομάχι οι ωμοί. Θα σου συνιστούσα να παρεις το βιβλίο της. Πραγματικά εμάς μας έχει βοηθήσει πολύ![/quote']

Δεν γνωρίζω τίποτα γι'αυτό που λες.Για πες μου

Καλησπέρα κορίτσια. Και εμείς στην λίστα με τα αλλεργικά μωράκια, ήπιας μορφής μας είπε. Είναι 4,5 μηνών η κορούλα μου και μέχρι τους 9 μήνεςθα μας έχει περάσει μάλλον. Ωστόσο πρέπει να κόψω γαλακτοκομικά κάθε είδους, αυγό, ψάρι, σόγια και ξηρούς καρπούς! Καμιά ιδέα τι να τρώω???

5JP7p3.png

rnsFp2.png

• Επιστημονική συνεργάτιδα
Καλησπέρα κορίτσια. Και εμείς στην λίστα με τα αλλεργικά μωράκια, ήπιας μορφής μας είπε. Είναι 4,5 μηνών η κορούλα μου και μέχρι τους 9 μήνεςθα μας έχει περάσει μάλλον. Ωστόσο πρέπει να κόψω γαλακτοκομικά κάθε είδους, αυγό, ψάρι, σόγια και ξηρούς καρπούς! Καμιά ιδέα τι να τρώω???

Τι εξετάσεις έχουν γίνει;

Πώς ξέρετε ότι θα υποχωρήσουν οι αλλεργίες μέχρι τους 9 μήνες; (γιατί όχι στους 8 ή στους 10; )

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Καλημέρα Αγλαία. Δεν έχουν γίνει εξετάσεις. Η παιδογαστρεντερολόγος χθες είδε την πάνα της (κιτρινοπράσινα κακά, υδαρή, με λίγες βλέννες) και την εξέτασε (σκόρπια και χωρίς ιδιαίτερης σημασίας ατοπική δερματίτιδα, ελαφρύ σύγκαμα & ραγάδες στον ποπό). Είδε κάποια δείγματα πάνω της αλλά είναι πολύ ήπιας μορφής και μου είπε πως επειδή εμφάνισε την αλλεργία μεγάλη σχετικά και επειδή είναι πολύ ήπιας μορφής, θα περάσει σύντομα. Πιθανολογεί στους 9 μήνες, μπορεί και στο 6μηνο αλλά δεν νομίζει να τραβήξει μέχρι τον χρόνο μου είπε.

Ζήτησα και συμφώνησε αποκλειστικό θηλασμό μέχρι να κλείσει τον 6ο μήνα και μετά εισαγωγή φρούτων στην διατροφή της. Σταδιακά θα εισάγω και εγώ τροφές που μου έχει κόψει για να δούμε πως αντιδράει το παιδί.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Διαφημίσεις

Παραπάνω είχα γράψει το εξής:

Δεν έχει νόημα να κάνεις τέτοια αποχή που μπορεί να σε κουράσει πολύ. Καλύτερα θα ήταν να επιμείνεις στα γαλακτοκομικά.

Θα πρέπει να ψάξεις αρκετά τα τρόφιμα με κρυφά γαλακτοκομικά: κοτόπουλο που δεν είναι βιολογικό. Τα κοτόπουλα μπορεί να έχουν πρωτεΐνες αγελαδινού γάλακτος γιατί στη διατροφή τους συχνά περιέχεται ορός γάλακτος. Το ίδιο ισχύει και για το χοιρινό. Μπορείς όμως να τρως βιολογικό κοτόπουλο και βιολογικό χοιρινό. Επίσης μπορείς να τρως κατσίκι, γίδια, αρνί, ζυγούρι.

Προσοχή και στο ψωμί. Συχνά περιέχει γάλα ή ορό γάλακτος.

Επίσης προσοχή στις ετικέτες κάθε είδους. Είναι καλύτερα να περιορίσεις τα συσκευασμένα τρόφιμα στο μέγιστο δυνατό.

Μετά από ένα μήν αποχής μπορείς να αξιολογήσεις την κατάσταση. Σε λιγότερο διάστημα, η αξιολόγηση είναι επισφαλής.

και ισχύει το ίδιο και για σένα

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Καλημέρα Αγλαία. Δεν έχουν γίνει εξετάσεις. Η παιδογαστρεντερολόγος χθες είδε την πάνα της (κιτρινοπράσινα κακά, υδαρή, με λίγες βλέννες) και την εξέτασε (σκόρπια και χωρίς ιδιαίτερης σημασίας ατοπική δερματίτιδα, ελαφρύ σύγκαμα & ραγάδες στον ποπό). Είδε κάποια δείγματα πάνω της αλλά είναι πολύ ήπιας μορφής και μου είπε πως επειδή εμφάνισε την αλλεργία μεγάλη σχετικά και επειδή είναι πολύ ήπιας μορφής, θα περάσει σύντομα. Πιθανολογεί στους 9 μήνες, μπορεί και στο 6μηνο αλλά δεν νομίζει να τραβήξει μέχρι τον χρόνο μου είπε.

Ζήτησα και συμφώνησε αποκλειστικό θηλασμό μέχρι να κλείσει τον 6ο μήνα και μετά εισαγωγή φρούτων στην διατροφή της. Σταδιακά θα εισάγω και εγώ τροφές που μου έχει κόψει για να δούμε πως αντιδράει το παιδί.

Οι τροφές που αποκλείονται από τη δική σου διατροφή είναι πάρα πολλές και οι περισσότερες ίσως χωρίς λόγο.

Από τη στιγμή που δεν υπάρχει διαπιστωμένη αλλεργία, είναι καλύτερα να κάνεις αρχικά πλήρη αποχή από τα γαλακτοκομικά (φανερά και κρυφά). Έχεις 50% πιθανότητες να υποχωρήσουν τα συμπτώματα.

Αν αποκλείσεις και τη σόγια (που δεν έχεις λόγο να την τρως, έτσι κι αλλιώς), τότε οι πιθανότητες είναι πάνω από 50%

Από τους ξηρούς καρπούς, περισσότερο αλλεργιογόνα είναι τα φυστίκια και δεν στερείσαι κάτι αν τα αποφύγεις, όμως το να αποκλείσεις χωρίς καμία ένδειξη αλλεργίας, όλους τους ξηρούς καρπούς, το θεωρώ πολύ περιοριστικό για τη διατροφή σου και άνευ λόγου.

Το ίδιο ισχύει και για το αυγό και το ψάρι. Αν το μωρό έχει πρόβλημα με τα γαλακτοκομικά, γιατί να στερηθείς τα αυγά και τα ψάρια;

Οι δίαιτες που αποκλείουν πάρα πολλές τροφές και μάλιστα από τις βασικές, κουράζουν ψυχικά και εξαντλούν το σώμα. Τις περισσότερες φορές είναι χωρίς κανένα νόημα.

Αγλαία έχεις δίκιο και εγώ κάτι τέτοιο είχα στα υπόψιν σχετικά με την διατροφή. Αρχικά αποκλείεις γαλακτοκομικά και αν δεν δεις βελτίωση προχωράς σε άλλες ομάδες. Όμως θα ακολουθήσω αυτό που ζητάει η γιατρός, εξάλλου δεν είναι τρομερή η θυσία. Μετά τον μήνα και εφόσον βελτιωθεί η κατάσταση θα προσθέτουμε τροφές μου είπε.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Για το τι να τρως:

1. Κάνεις ζωμούς από τα κρέατα που τρως: κοτόπουλο, αρνί, κατσίκι, ζυγούρι, γίδα), χρησιμοποιώντας και το κόκκαλο. Ειδικά το ζυγούρι και η γίδα που είναι μεγάλα ζώα, έχουν περισσότερο σίδηρο (και όχι μόνο) από το αρνί και το κατσίκι. Τρως μαζί με το φαγητό σου τουλάχιστον 3 φλιτζάνια ζωμό καθημερινά. Αυτό θα σε βοηθήσει να πάρεις πολλά ιχνοστοιχεία.

2. Μαγειρεύεις τους ζωμούς με λαχανικά, αυτά που τρως και αυτά που δεν τρως. Τα ιχνοστοιχεία που αφήνουν στο ζωμό είναι πολύτιμα.

3. Κάνεις χυμούς από λαχανικά (σέλερυ, μαρούλι, αγγούρι κλπ) για να παίρνεις βιταμίνες

4. Κάνεις χυμούς από φρούτα (μήλο-καρότο ή αχλάδι-καρότο για αρχή και μετά το διευρύνεις.

5. Τρως μουσκεμένα αμύγδαλα για αρχή και στη συνέχεια και φουντούκια. Τα μουσκεμένα μπορείς να τα καταναλώσεις φρέσκα ή μπορείς να τα αφυδατώσεις στο φούρνο και να τα ψήσεις ελάχιστα μέχρι να γίνουν τραγανά. Αν το μωρό δεν έχει πρόβλημα, επεκτείνεσαι και στα καρύδια.

6. Τρως αυγά, κυρίως με μελάτο κρόκο αλλά και σε οποιαδήποτε μορφή, αν είναι καλά ανεκτά και από τους δύο σας.

7. Προσθέτεις σταδιακά προβιοτικά μέχρι να φτάσεις σε μεγάλες ποσότητες. Ξεκινάς από το λάχανο τουρσί (η ανάμικτο) που περιέχει 4-5 είδη γαλακτοβάκιλων και συνεχίζεις με το κεφίρ νερού που περιέχει περίπου 40 είδη μικροβίων και μυκήτων, τα οποία παράγουν άφθονες βιταμίνες και έχουν πολλά ιχνοστοιχεία. Στη συνέχεια μπορείς να βάλεις και τη κομπούχα. Τα προβιοτικά θα πρέπει να τα παίρνεις σε τουλάχιστον 3 γεύματα και η ποσότητά τους να είναι ικανοποιητική.

8. Το αλάτι που χρησιμοποιείς είναι μόνο ανεπεξέργαστο, είτε θαλασσινό (που δεν έχει πλυθεί και δεν έχει θερμανθεί), είτε ορυκτό, όπως των Ιμαλαΐων.

9. Αποφεύγεις (και καλύτερα αποκλείεις) πατάτες, μακαρόνια, ψωμί και ρύζι.

Διαφημίσεις

Κοριτσια υποβριχιο κανει να τρωμε; γιατι δεν εχω δει να το αναφερεται.

Το γνωστο υποβρύχιο βανιλια κλπ;; Έχει πολλή ζάχαρη ή γλυκόζη κλπ καλο ειναι να αποκλειουμε τελειως την ζάχαρη απο την διατροφη μας αν υπάρχουν προβληματα αλλεργιας γιατι ετσι ενισχύουμε το πρόβλημα. Κατα τα αλλα δεν ξέρω αν στα συστατικα του υπάρχει κατι αλλεργιογονο.

Yugup3.png

Το κεφίρ νερού και η κομπούχα τι είναι?Που τα βρίσκουμε?

Πατάτες, μακαρόνια, ρύζι και ψωμί (που φτιάχνω μόνη μου) γιατί να τα αποκλείσω???

Αυτες τις απαντήσεις θα τις βρεις στο θέμα gaps diet αλλεργιες.

Συνοπτικά τα δυο πρώτα δεν τα βρίσκεις καπου προς πώληση τα χαρίζουμε μεταξύ μας και ειναι πλούσια σε προβιοτικα και μυκητες που βοηθούν στην επούλωση του εντερου και θεραπευουν ετσι τις ψευδοαλλεργιες.

Αυτες οι ομάδες τροφών ενισχύουν το πρόβλημα της δυσβιωσης του εντερου ( παρεχοντας τροφη στους παθογονους μικροοργανισμους που το αποικιζουν) με αποτέλεσμα να χειροτερεύουν οι αλλεργιες και τα συμπτωματα ή να καθυστερεί η ίαση.

Yugup3.png

Δεν γνωρίζω τίποτα γι'αυτό που λες.Για πες μου

http://gaps.me/preview/?page_id=34

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=100239

και το βιβλίο

http://www.bookdepository.co.uk/Gut-Psychology-Syndrome-Dr-Natasha-Campbell-McBride/9780954852023

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Καλησπέρα κορίτσια,

Έχω γράψει παραπάνω για την περίπτωσή μας. Έχουμε αλλεργία (με βάση το αίμα και τις βλέννες στα κακά) και έχω κόψει γαλακτοκομικά προιόντα και άλλες ύποπτες τροφές.

Ο μικρός μου είναι 3,5 μηνών. Μόλις γυρίσαμε από την παιδίατρο η οποία φάνηκε απογοητευμένη από την αύξηση του βάρους του. Συγκεκριμένα πήρε 385 γραμμάρια σε 3 εβδομάδες ενώ θα έπρεπε λέει να έχει πάρει τουλάχιστον 450 γραμμάρια, 150 γραμμάρια την εβδομάδα δηλαδή. Αν συνεχίσει έτσι προτείνει ενδοσκόπηση, το οποίο εγώ αποκλείω προς το παρόν. Διαβάζω ότι ακόμα και 100 γραμμάρια αύξηση βάρους την εβδομάδα θεωρείται φυσιολογικό. Πράγματι ισχύει; Λόγω αλλεργίας το βρίσκω αναμενόμενο να μην παίρνει το μέγιστο δυνατό βάρος, απλά βλέπω εδώ μέσα ότι η μειωμένη αύξηση βάρους σε περιπτώσεις αλλεργιών συνήθως εμφανίζεται με την εισαγωγή των στέρεων τροφών.

Τον τελευταίο μήνα έχω χάσει κάποια κιλά, δεν ξέρω ακριβώς πόσα (είναι εμφανές από τα ρούχα μου) και επίσης να προσθέσω ότι το βράδυ κοιμάται σερί 8 ώρες (μεσολαβούν 9 ώρες ανάμεσα σε 2 γεύματα και η γιατρός πρότεινε να τον ξυπνάω στο ενδιάμεσο να τον θηλάζω). Σκέφτηκα μήπως αυτοί οι τελευταίοι παράγοντες επηρεάζουν την παραγωγή μου :?

Καλημέρα κορίτσια. Παίρνετε κάποιο συμπλήρωμα ασβεστίου όσες κάνετε αποχή από γαλακτοκομικά? Αν ναι, ποιο επιτρέπεται?

Επίσης επειδή έχω χαθεί...τα προβιοτικά για ποιον λόγο είναι σημαντικά και απόπου τα προμηθευόμαστε? Το τουρσί που αναφέρεις Αγλαία το αγοράζουμε ή το φτιάχνουμε?

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Καλημέρα κορίτσια. Παίρνετε κάποιο συμπλήρωμα ασβεστίου όσες κάνετε αποχή από γαλακτοκομικά? Αν ναι, ποιο επιτρέπεται?

Επίσης επειδή έχω χαθεί...τα προβιοτικά για ποιον λόγο είναι σημαντικά και απόπου τα προμηθευόμαστε? Το τουρσί που αναφέρεις Αγλαία το αγοράζουμε ή το φτιάχνουμε?

Εγώ δεν έχω πάρει ασβέστιο. Μπορείς να δώσεις έμφαση στα αμύγδαλα και το αμυγδαλογαλα. Για κάνε ένα γκουγκλ να βρεις τροφές πλούσιες σε ασβέστιο. Ενδεικτικα είναι τα κόκκαλα των μικρών ψαριών (γάυρος σαρδελες) το ταχίνι και το σουσάμι.

Τα προβιοτικά θα βοηθήσουν την εντερική σου χλωρίδα που ευθυνεται για αυτές τις αλλεργίες. Καλό είναι να πάρει και το μωρό.

Τα πάντα που αναφέρει η Αγλαια είναι σπιτικά φτιαγμένα. Τιποτα αγοραστό!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Καλησπέρα κορίτσια,

Έχω γράψει παραπάνω για την περίπτωσή μας. Έχουμε αλλεργία (με βάση το αίμα και τις βλέννες στα κακά) και έχω κόψει γαλακτοκομικά προιόντα και άλλες ύποπτες τροφές.

Ο μικρός μου είναι 3,5 μηνών. Μόλις γυρίσαμε από την παιδίατρο η οποία φάνηκε απογοητευμένη από την αύξηση του βάρους του. Συγκεκριμένα πήρε 385 γραμμάρια σε 3 εβδομάδες ενώ θα έπρεπε λέει να έχει πάρει τουλάχιστον 450 γραμμάρια, 150 γραμμάρια την εβδομάδα δηλαδή. Αν συνεχίσει έτσι προτείνει ενδοσκόπηση, το οποίο εγώ αποκλείω προς το παρόν. Διαβάζω ότι ακόμα και 100 γραμμάρια αύξηση βάρους την εβδομάδα θεωρείται φυσιολογικό. Πράγματι ισχύει; Λόγω αλλεργίας το βρίσκω αναμενόμενο να μην παίρνει το μέγιστο δυνατό βάρος, απλά βλέπω εδώ μέσα ότι η μειωμένη αύξηση βάρους σε περιπτώσεις αλλεργιών συνήθως εμφανίζεται με την εισαγωγή των στέρεων τροφών.

Τον τελευταίο μήνα έχω χάσει κάποια κιλά, δεν ξέρω ακριβώς πόσα (είναι εμφανές από τα ρούχα μου) και επίσης να προσθέσω ότι το βράδυ κοιμάται σερί 8 ώρες (μεσολαβούν 9 ώρες ανάμεσα σε 2 γεύματα και η γιατρός πρότεινε να τον ξυπνάω στο ενδιάμεσο να τον θηλάζω). Σκέφτηκα μήπως αυτοί οι τελευταίοι παράγοντες επηρεάζουν την παραγωγή μου :?

Γράψε σε παρακαλώ τις ζυγίσεις του μωρου με τις ημερομηνίες.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...