Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Να προσθέσω την εμπειρία μου με ένα βρέφος που γεννήθηκε με πολλά προβλήματα πεπτικού και ακόμη ταλαιπωρείται με δυσανεξίες. Μόλις κάναμε εμβόλιο η κατάσταση στο πετπικό χειροτέρευε. Καλύτερα να το έχετε στο μυαλό σας και να παρατηρείτε αντιδράσεις. Εμένα, 10 μέρες μετά από εμβόλιο όταν ήταν περίπου 1,5 χρονών έκανε απίστευτη διάρροια για 20 μέρες με όλα τα παρελκόμενα. Είχε φτάσει σε σημείο να την πειράζουν τα πάντα, ενώ είχαμε μπει σε ένα καλό πρόγραμμα φαγητού. Ξαναγυρίσαμε από την αρχή τη διατροφή της όπως όταν ήταν 6 μηνών. Από τότε αποφάσισα "εμβόλια στοπ προς το παρόν".

Τέλος, η δική μας παιδογαστρεντερολόγος μου τόνιζε: "θηλασμός και μόνο θηλασμός".

Υotasam κι εμας η αρχη του κακου εγινε με το εμβολιο της γαστερντεριτιδας...μια βδομαδα μετα...συνεπεσαν κι αλλα αλλατο εχω και αυτο στα υποπτα αν και οι παιδιατροι δε το θεωρουν πιθανο...

Στο επομενο εμβολιο δεν ειχε τοσο θεμα...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Επιστημονική συνεργάτιδα
Συγχωρέστε με αν τα έχετε ξαναγράψει αλλά δεν προλαβαίνω να διαβάσω όλες αυτές τις σελίδες με τη μια...

Η μικρή μου είναι 54 ημερών και εδώ και οχτώ μέρες έχει αίμα στα κακά άλλοτε περισσότερο άλλοτε λιγότερο και άπειρη βλέννα. Πάρα πολλές βλέννες και αέρια έχει απο 25 ημερών ίσως και νωρίτερα, αλλά επειδή είχε αρρωστήσει θεωρήσαμε ότι ήταν απο κει. Όταν νοσηλεύτηκε λόγω βρογχιολιτιδας της κάνανε τεστ κοπράνων άρα φαντάζομαι ότι αν είχε αίμα θα μου το χαν πει ή μόνο με τη μάγιερ φαίνεται; Αρκετές φορές όταν τρώει δείχνει να πονάει (κλαίει, μαζεύει ποδαράκια κλπ).Έχω ξεκινήσει αποχή απ'τα γαλακτοκομικά (και τα κρυμμένα, ελπίζω να μην μου ξεφεύγει τίποτα) και το μοσχάρι.

Απ'οτι έχω διαβάσει μπορεί να κάνει και τρεις βδομάδες με αίμα παρόλη την αποχη. Πως όμως είμαστε σίγουροι ότι δεν έχει άλλο πρόβλημα το παιδι και είναι σίγουρα αλλεργία πραγματική ή μη;

Λέγκω, να σου ζήσει και το τρίτο!

Οι βλέννες και το αίμα δείχνουν ότι περνάνε διάφορα από το δικό σου πεπτικό στην κυκλοφορία και από εκεί στο γάλα. Αυτά τα διάφορα είναι δύσκολο να τα ανεχθεί το πεπτικό του μωρού.

Το πεπτικό στην αρχή υπερπαράγει βλέννα για να προστατευθεί από τα όσα το επιβαρύνουν και μετά μπορεί να κάνει και αιμοραγία.

Η ασθένεια που πέρασε, σίγουρα το έκανε πιο ευάλωτο.

Αντι να σου πω τι να μην τρως (θα πελαγώσεις), θα σου πω τι να τρως:

κρέατα: γίδα, ζυγούρι, κατσίκι, αρνί, βιολογικό κοτόπουλο (αν δεν βρίσκεις, τουλάχιστον ελευθέρας), βιολογικό κουνέλι και μοσχάρι (αν δεν βρίσκεις βιολογικά μην παίρνεις, ειδικά το βιολογικό μοσχάρι είναι πολύ ακριβό και συνήθως δεν τρώει χορτάρι όπως θα έπρεπε)

σημείωση: τα μη βιολογικά κοτόπουλα, κουνέλια, μοσχάρια, γουρούνια είναι πολύ πιθανό να τρώνε προϊόντα ορού γάλακτος, άρα να βρίσκονται πρωτεΐνες ορού γάλακτος στο κρέας τους

η γίδα και το κατσίκι είναι σχεδόν αποκλειστικά ελευθέρας βοσκής γιατί δεν ανέχονται το σταυλισμό, οπότε ακόμη και χωρίς πιστοποίηση είναι ίσως τα μοναδικά ζώα που τρώνε την τροφή που πρέπει

τα αρνιά και τα κατσίκια τρώνε και ζωοτροφές αλλά στη χώρα μας είναι κυρίως ελευθέρας βοσκής

λαχανικά: τα πάντα εκτός από τα αμυλώδη όπως οι πατάτες, γλυκοπατάτες κλπ

είναι πιο εύπεπτα όταν γίνονται τουρσί (σπιτικό ΜΟΝΟ)

η φυσική ζύμωση με γαλακτοβάκιλους, εκτός από το ότι τα κάνει πιο εύπεπτα, εξοπλίζει με καλά βακτήρια το δικό σου πεπτικό και το βοηθά να πέπτει καλύτερα τις τροφές

αυτό σημαίνει ότι μετά από κάποιον καιρό, θα μπορείς να τρως ακόμη και αυτά που τώρα φαίνεται ότι δημιουργούν πρόβλημα στο μωρό

το χρονικό διάστημα αυτό, εξαρτάται από την κατάσταση του δικού σου πεπτικού, όσο καλύτερα είναι, τόσο πιο μικρό το διάστημα αυτό

φρούτα: τα πάντα, οι μπανάνες να είναι ώριμες

αυγά: βιολογικά ή ελευθέρας, για τον ίδιο λόγο που έγραψα και παραπάνω για τα κοτόπουλα

ξηροί καρποί: μουσκεμένα και καθαρισμένα αμύγδαλα είναι οι πιο καλά ανεκτοί και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για διάφορα αρτοσκευάσματα

φουντούκαι και καρύδια είναι συνήθως καλά ανεκτά

επίσης το ινδοκάρυδο και γενικά οι καρύδες

τα αμύγδαλα, τα φουντούκια και οι καρύδες κάνουν ωραίο γάλα για ροφήματα (σοκολάτα), σμούθις με φρούτα και χρησιμοποιούνται σε συνταγές

ξερά φρούτα: όλα αρκεί να μην έχουν πρόσθετα (ζάχαρη, γλυκόζη κλπ)

γλυκαντικά: μέλι και πετιμέζι

τις υπόλοιπες τροφές, αν μπορείς τις αποφεύγεις τελείως, αν δεν μπορείς, φρόντιζε να τις καταναλώνεις όσο το δυνατό λιγότερο, αν είναι δυνατό περιόριζέ τες σε ένα γεύμα το 24ωρο

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Αγλαια βλέπω ότι προτείνεις διατροφή γκαπς. :-)

Καλό είναι να διευκρινίσουμε στην κοπέλα ότι οι ξηροί καρποί πρέπει να εισάγονται αργότερα όταν έχει επέλθει ίαση του εντέρου, αλλιώς είναι σίγουρο ότι θα το ερεθίσουν. Και καλό είναι να ξεκινήσει τους ξηρούς καρπούς ψημένους (αλεύρι από ξηρούς καρπούς πχ αμυγδαλο) και αν δεν πειράξουν τότε μπορεί να προχωρήσει και στους ωμούς, αλλά μόνο σαν σνακ μεταξύ γευμάτων. Όπως επίσης και η καρύδα, που έχει πολλές ίνες και πρέπει να καταναλώνεται με προσοχή και αργότερα.

Επίσης τα αυγά έχουν πολλές πιθανότητες να πειράξουν σε αυτήν την φάση. Νομίζω ότι θα πρέπει να τα καταναλώσει με πολύ προσοχή και αν δει καποια αντίδραση (σπυθουράκια, εκζεμα, σύγκαμα ή πολλόυς εμετούς ή βλένες να το αποφύγει προς το παρόν).

Τέλος θα βοηθήσουν πολύ οι ζωμοί από κρέας και λαχανικά. Στο θέμα για την γκαπς υπάρχουν πολλές χρήσιμες πληροφορίες για όποιον ενδιαφέρεται.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Ευχαριστώ για την απάντηση. Γιατί σε ρωτήσανε αν έχει περάσει βρογχιολίτιδα; Σχετίζεται με την πρωκτοκολιτιδα;

Για τη μάγιερ ήξερα ότι είναι τεστ κοπράνων απλα είχα την εντύπωση ότι είναι εξειδικευμένο τεστ που έδειχνε μόνο αν υπάρχει αίμα.

Τρώω χαλβα με ταχίνι, είναι αλλεργιογόνος κι αυτός; Ο ηλίοσπορος και το κακάο;

Για τόσο μωρό δεν είναι επικίνδυνο να έχει πολλές μέρες αιματάκι στα κακά; Να μην κάνω ένα τεστ κοπράνων που είναι ανώδυνο για να αποκλείσω κάποιο μικρόβιο;

Τα παιδια με αλλεργίες έχουν αυξημένες πιθανοτητες για βρογχιολίτιδες και για άσθμα. Γι αυτό σε ρώτησαν.

Η μάγιερ όντως δείχνει μόνο το αίμα. Δεν είναι κακό να κάνεις και μία καλλιεργεια αν αυτό σε ανησυχεί. Συζύτα το με τον γιατρό σου, αν και προσωπικά πιστεύω ότι οφείλεται στην αλλεργική πρωκτοκολλίτιδα που σχετίζεται και με το δικό σου πεπτικό, όπως πολύ σωστά στα είπε και η Αγλαια.

Τον χαλβά κόψτον γιατί είναι ετοιμος. Θα τρως μόνο ότι φτιάχνεις εσύ. Για το ταχίνι και τον ηλιοσπορο και γενικά τους σπόρους ισχύουν ό,τι εγραψα πιο πάνω για τους ξηρούς καρπούς.

Μην ανησυχείς, θα καλυτερεψουν τα πράγματα μόλις ενημερωθεις σωστά και αλλαξεις την διατροφή σου!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

Ακολουθουν ερωτησεις (χαζουλες γιατι εισασταν αρκετα σαφης)

Ρυζι επιτρεπεται? Ροφημα ρυζιου χωρις γλουτενη σογια κλπ?

Φαγοπυρο που δεν εχει γλουτενη, να φτιαχνω κανενα ψωμακι η κεκακι? Κεχρι? Καλαμποκαλευρο?

Ακολουθουν ερωτησεις (χαζουλες γιατι εισασταν αρκετα σαφης)

Ρυζι επιτρεπεται? Ροφημα ρυζιου χωρις γλουτενη σογια κλπ?

Φαγοπυρο που δεν εχει γλουτενη, να φτιαχνω κανενα ψωμακι η κεκακι? Κεχρι? Καλαμποκαλευρο?

Ολα αυτά που αναφέρεις περιέχουν αμυλο κ δυσακχαρίτες που επιβαρύνουν την κατασταση του εντέρου. Οταν επέλθει ιαση τα προιοντα χωρίς γλουτένη είναι από τα πρώτα που επανεισάγωνται οπως κ η πατάτα.

Η σόγια συνήθως είναι μεταλαγμένη ενώ τα έτοιμα γάλατα συνήθως περιέχουν γλυκαντικά που ερέθίζουν. Απο σόγια επιτρέποντα μόνο τα παραδοσιακά γιαπωνέζικα προιόντα ( μισο, νατο αν τα προφέρω σωστα) αλλά ακόμα δεν έχω ψάξει για συγκεκριμένα προιόντα..

Ρίξε μια ματιά στις gaps diet συνταγές

Yugup3.png

Ολα αυτά που αναφέρεις περιέχουν αμυλο κ δυσακχαρίτες που επιβαρύνουν την κατασταση του εντέρου. Οταν επέλθει ιαση τα προιοντα χωρίς γλουτένη είναι από τα πρώτα που επανεισάγωνται οπως κ η πατάτα.

Η σόγια συνήθως είναι μεταλαγμένη ενώ τα έτοιμα γάλατα συνήθως περιέχουν γλυκαντικά που ερέθίζουν. Απο σόγια επιτρέποντα μόνο τα παραδοσιακά γιαπωνέζικα προιόντα ( μισο, νατο αν τα προφέρω σωστα) αλλά ακόμα δεν έχω ψάξει για συγκεκριμένα προιόντα..

Ρίξε μια ματιά στις gaps diet συνταγές

Ευχαριστω παρα πολυ...τωρα εχω μπερδευτει περισσοτερο! χαχα! οχι γιατι εσεις δεν εισαστε σαφης ακριβως το αντιθετο...αλλα εγω νομιζα οτι βοηθαω που τρωω πατατες και ρυζι....

Ευχαριστω παρα πολυ...τωρα εχω μπερδευτει περισσοτερο! χαχα! οχι γιατι εσεις δεν εισαστε σαφης ακριβως το αντιθετο...αλλα εγω νομιζα οτι βοηθαω που τρωω πατατες και ρυζι....

Ναι δυστυχώς αυτή είναι η διατροφή που προτείνεται αλλά έχει τα αντίθετα απότελέσματα...

Αν πάρεις τα πράγματα με μια σειρά θα ξεμπερδευτείς.. Τώρα σου έπεσαν πολλές πληροφορίες μαζεμένες.

Διάβασε τα αντίστοιχα θέματα με ησυχία κ ξεκίνα σιγά σιγά..

Yugup3.png

Ναι δυστυχώς αυτή είναι η διατροφή που προτείνεται αλλά έχει τα αντίθετα απότελέσματα...

Αν πάρεις τα πράγματα με μια σειρά θα ξεμπερδευτείς.. Τώρα σου έπεσαν πολλές πληροφορίες μαζεμένες.

Διάβασε τα αντίστοιχα θέματα με ησυχία κ ξεκίνα σιγά σιγά..

Oυφ...ευχαριστω παρα πολυ..εχω πολυ προβλημα με τι να φαω το πρωι αφου σημερα εφαγα ενα μηλο και ζαλιζομουν...

Το μεσημερι κατι γινεται εχει πολλα που προτεινονται..αλλα το πρωι εχω θεμα!! Χαχα! Μη σας κουραζω απλα εχω πελαγωσει απειρες φορες με τη διατροφη...

Διαφημίσεις

Αγλαια βλέπω ότι προτείνεις διατροφή γκαπς. :-)

Καλό είναι να διευκρινίσουμε στην κοπέλα ότι οι ξηροί καρποί πρέπει να εισάγονται αργότερα όταν έχει επέλθει ίαση του εντέρου' date=' αλλιώς είναι σίγουρο ότι θα το ερεθίσουν. Και καλό είναι να ξεκινήσει τους ξηρούς καρπούς ψημένους (αλεύρι από ξηρούς καρπούς πχ αμυγδαλο) και αν δεν πειράξουν τότε μπορεί να προχωρήσει και στους ωμούς, αλλά μόνο σαν σνακ μεταξύ γευμάτων. Όπως επίσης και η καρύδα, που έχει πολλές ίνες και πρέπει να καταναλώνεται με προσοχή και αργότερα.

Επίσης τα αυγά έχουν πολλές πιθανότητες να πειράξουν σε αυτήν την φάση. Νομίζω ότι θα πρέπει να τα καταναλώσει με πολύ προσοχή και αν δει καποια αντίδραση (σπυθουράκια, εκζεμα, σύγκαμα ή πολλόυς εμετούς ή βλένες να το αποφύγει προς το παρόν).

Τέλος θα βοηθήσουν πολύ οι ζωμοί από κρέας και λαχανικά. Στο θέμα για την γκαπς υπάρχουν πολλές χρήσιμες πληροφορίες για όποιον ενδιαφέρεται.[/quote']

Η μαμά ανέφερε πρόβλημα μόνο στο μωρό (54 ημερών) και όχι στην ίδια γι' αυτό πρότεινα τα συγκεκριμένα.

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Ευχαριστώ πολύ για τις αναλυτικές συμβουλές! Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ μπερδεύτηκα λίγο, άλλα ήξερα ότι πρεπει να αποφύγω. Στις πρώτες σελίδες που διάβασα οι διάφοροι παιδογαστρεντερολόγοι και κάποιοι φιλικοι προς τον θηλασμό άλλα λέγανε να αποφύγουμε. Απ'οτι καταλαβαίνω η διατροφή γκαπς είναι διαφορετική προσέγγιση. Θα ξεκλέψω χρόνο και θα διαβάσω μπας και βγάλω άκρη.

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

Η μαμά ανέφερε πρόβλημα μόνο στο μωρό (54 ημερών) και όχι στην ίδια γι' αυτό πρότεινα τα συγκεκριμένα.

Μα η συμφωνα με την γκαπς θεωρία το πρόβλημα του μωρού συνδέεται με πρόβλημα της μαμάς. Απλά καποιες μαμαδες έχουν εμφανή προβληματα (μύκητες, προβλημα με πεπτικό, δυσανεξία σε καποιες τροφές, δυσκοιλιοτητα, κούραση κλπ) και άλλες όχι. Πολλές φορές αν ξεκινησεις με την ίντρο και καθαρισει ο οργανισμός βλέπεις ότι σε πειράζουν τροφές που μέχρι πρότινος της έτρωγες χωρίς πρόβλημα. Γι αυτό καλό είναι η μαμά αρχικά να αποφύγει καποιες δύσπεπτες τροφές όπως ωμοί ξηροί καρποί, σπόροι κλπ

Επειδη πολλές κοπέλες μπερδευτηκατε και δικαιολογημένα να σας πω ότι μιλάμε όντως για μια άλλη θεωρία της γιατρού Νατάσας Κάμπελ που υποστηρίζει ότι μεταξύ άλλων και η αλλεργική πρωκτοκολίτιδα οφείλεται σε κακό πεπτικό της μαμάς, που συχνά το αγνοεί και η ίδια (έχει άλλα προβλήματα που νομίζει ότι δεν συνδέονται με το πεπτικό της πχ κούραση, μύκητες, πονοκεφαλοι και πολλά άλλα). Αυτό το κακό της πεπτικό σύστημα με τα πολλά παθογονα το έχει κληρονομήσει στο μωρό της. Σε όλα αυτά έρχονται και η λάθος διατροφή της μαμάς καθώς και τα εμβόλια για να αποδυναμώσουν και αλλο το ανοσοποιητικό του μωρού και να το γεμίσουν με τοξικό φορτίο που εντείνει την αλλεργία φυσικά..

Η διαφορά με αυτήν την διατροφή είναι ότι αποκλείει κάθε τροφή που τρέφει τα παθογόνα (πχ γλουτένη, άμυλο κλπ), δίνει προβιοτικά για να πληθυνουν τα καλά μικρόβια και έχει ως σκοπό την ισορροπία που θα φέρει και την ίαση. Αλλιώς με την διατροφή που προτείνεται κλασικά από τους αλλεργιολογους καταφέρνεις να λυσεις το πρόβλημα όταν μεγαλώσει το μωρό και ωριμάσει καπως το πεπτικό αλλά θα πρόκειται για φαινομενική ίαση. Τα παθογόνα θα συνεχίσουν να υπερτερούν και αυτό θα φέρνει στο μέλλον συχνά διάφορα προβλήματα υγείας και μάλιστα και συμπεριφοράς. Γαι περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να μπείτε στο σντίστοιχο θέμα, θα βρείτε πολλές πηγές για διάβασμα και συμβουλές από εμάς που ήδη κάνουμε αυτήν την διατροφή.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Επίσης να πω για τα πρακτικά ότι η μπέμπα στην οποία εφαρμόζω από την αρχή σχεδόν την γκαπς, έχει εντελώς άλλη εικόνα από την μεγάλη μου. Και μιλάμε για μωρό που ξεκίνησε βλένες από ημερών, ενώ θηλαζε αποκλειστικά! Σκεφτείτε ότι τρώει με επιτυχία ζουμί από γιαούρτι και είναι μόλις 8 μηνών!!!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Ευχαριστώ πολύ για τις αναλυτικές συμβουλές! Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ μπερδεύτηκα λίγο, άλλα ήξερα ότι πρεπει να αποφύγω. Στις πρώτες σελίδες που διάβασα οι διάφοροι παιδογαστρεντερολόγοι και κάποιοι φιλικοι προς τον θηλασμό άλλα λέγανε να αποφύγουμε. Απ'οτι καταλαβαίνω η διατροφή γκαπς είναι διαφορετική προσέγγιση. Θα ξεκλέψω χρόνο και θα διαβάσω μπας και βγάλω άκρη.

Λέγκω μου είναι λίγο μπερδεμένο το θέμα αλλά δες το πιο απλά. Κόψε αρχικά τα πιο ύποπτα (γαλακτοκομικά και αβγά) και βλέποντας και κάνοντας. Καλή τύχη! Στην ίδια φάση είμαστε. ;)

gwggp2.png ISWTp2.png

Διαφημίσεις

Υπαρχει καποιο λινκ για συνταγες gaps?Γιατι μολις παω να ψαξω η μικρη θελει την προσοχη μου και δε προλαβαινω! Θα με διευκολυνε..ευχαριστω!

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=106615

Υπάρχουν όμως πάρα πολλά blogs με διάφορες συνταγες. Μπορείτε να πηγαινετε από τα διάφορα links μεσα στο θέμα..

Yugup3.png

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=106615

Υπάρχουν όμως πάρα πολλά blogs με διάφορες συνταγες. Μπορείτε να πηγαινετε από τα διάφορα links μεσα στο θέμα..

Ευχαριστω πολυ!!:D

Μα η συμφωνα με την γκαπς θεωρία το πρόβλημα του μωρού συνδέεται με πρόβλημα της μαμάς. Απλά καποιες μαμαδες έχουν εμφανή προβληματα (μύκητες' date=' προβλημα με πεπτικό, δυσανεξία σε καποιες τροφές, δυσκοιλιοτητα, κούραση κλπ) και άλλες όχι. Πολλές φορές αν ξεκινησεις με την ίντρο και καθαρισει ο οργανισμός βλέπεις ότι σε πειράζουν τροφές που μέχρι πρότινος της έτρωγες χωρίς πρόβλημα. Γι αυτό καλό είναι η μαμά αρχικά να αποφύγει καποιες δύσπεπτες τροφές όπως ωμοί ξηροί καρποί, σπόροι κλπ

[/quote']

Συμφωνώ, η Campbell θεωρεί ότι το παιδί που θηλάζει και η μαμά είναι αλληλένδετα σώματα όσον αφορά το έντερο και τα προβλήματα που αυτό προκαλεί.

Μάλιστα εξηγεί στο βιβλίο και πώς το γάλα μιας μαμάς GAPS επηρεάζει το βρέφος μ' όλες τις ανεπιθύμητες ουσιες που περιέχει, θυμάμαι χαρακτηριστικά τα opiate-like substances που αναφέρει ότι περιέχονται στο μητρικό γάλα μιας GAPS μαμάς και τα οποία "ναρκώνουνε" το μωρό.

Δέστε κι εδώ που το συζητήσαμε πιο παλιά:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=2193043&highlight=opiates#post2193043

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Επειδη πολλές κοπέλες μπερδευτηκατε και δικαιολογημένα να σας πω ότι μιλάμε όντως για μια άλλη θεωρία της γιατρού Νατάσας Κάμπελ

Δεν πρόκειται για θεωρία.

Η ιστορία ξεκινάει από το γιατρό Sidney Haas που αφιέρωσε περισσότερα από 50 χρόνια έρευνας σε σοβαρά προβλήματα του πεπτικού: κοιλιοκάκη' date=' ελκώδη κολίτιδα, χρόνιες διάρροιες κλπ.

Εξέδωσε ένα βιβλίο με το γιο του, το Management of Celiac Disease

όπου ανέλυε της επιδράσεις της SCD (Specific Carbohydrate Diet) στην ίαση του πεπτικού

Αργότερα, η Elaine Gottschall, της οποίας η κόρη σώθηκε με τη θεραπεία του Haas, δύο χρόνια πριν αυτός πεθάνει, αποφάσισε διασώσει και να διαδόσει αυτή τη θεραπευτική προσέγγιση. Μάζεψε επιπλέον υλικό από την έρευνα που έγινε μετά την έκδοση του βιβλίου του Haas και από την έρευνα που έκανε και η ίδια και έγραψε ένα βιβλίο, το Breaking the Vicious Cycle

Σε αυτό το βιβλίο αναφέρεται η σύνδεση του αυτισμού με τα προβλήματα του πεπτικού.

Δεν πρόκειται λοιπόν για μία θεωρία ή για μια υπόθεση, αλλά για τεκμηριωμένη έρευνα που βρήκε επιτυχημένη εφαρμογή για έναν σχεδόν αιώνα.

H Cambell ως νευρολόγος, διαπίστωσε ότι από τα νευρολογικά προβλήματα δεν είναι μόνο ο αυτισμός που συνδέεται με την υγεία του εντέρου.

Αγλαια εγω εδω που μένω δεν μπορω να βρω βιολογικό κρεας όσο και αν το έψαξα..Μονο βιολογικό κατεψυγμενο κοτόπουλο βρισκω αλλά εμένα δεν μου αρεσει καθόλου αρνι κατσικί μόνο σπανια παιδάκια αν θα φάω και μετα μένει το χοιρινό το μονο που μου αρέσει αλλά δεν μπορω να βρω βιολογικο!

tEksp3.png?8gzbt5YV

Καλησπερα..εριξα μια ματια στις συνταγες..Ολες εχουν η βουτυρο η αυγα η αλευρι καρυδας που ακομα εγω δε μπορω να εισαγω...

Επισης στη διατροφη που προτεινε η κυρια Αγλαια λεει ολα τα φρουτα..Ακομα και εσπεριδοειδη και φραουλα?

Και λεει οχι αμυλωδη...το μηλο που ειχει αμυλο?

Οι μπανανες να ειναι ωριμες για ποιο λογο?

Συγγνωμη αν σας κουραζω ...αλλα προβληματιζομαι...:confused:

Ειδικα για πρωινο δε μπορω να βρω κατι...και ενα φρουτο και ενα τσαι η χαμομηλι δε με κρατανε..ζαλιζομαι...

Καλησπερα..εριξα μια ματια στις συνταγες..Ολες εχουν η βουτυρο η αυγα η αλευρι καρυδας που ακομα εγω δε μπορω να εισαγω...

Επισης στη διατροφη που προτεινε η κυρια Αγλαια λεει ολα τα φρουτα..Ακομα και εσπεριδοειδη και φραουλα?

Και λεει οχι αμυλωδη...το μηλο που ειχει αμυλο?

Οι μπανανες να ειναι ωριμες για ποιο λογο?

Συγγνωμη αν σας κουραζω ...αλλα προβληματιζομαι...:confused:

Ειδικα για πρωινο δε μπορω να βρω κατι...και ενα φρουτο και ενα τσαι η χαμομηλι δε με κρατανε..ζαλιζομαι...

Αρχικά αντί για βούτυρο μπορείς να χρησιμοποιείς βιολογικό λάδι καρύδας. Τωρα το αυγό σίγουρα σας πειράζει?? Γιατί αν δεν ενοχλεί είναι από τις καλύτερες τροφες. Το αλέυρι καρύδας δεν είναι αμυλούχο μπορείς να το ξεκινήσεις σταδιακά όπως είπαν κ οι άλλες κοπέλες κ να ελέγχεις...

Ναι στα φρούτα δεν υπάρχει περιορισμός αρκεί να μην ενοχλεί κάτι το μωρό κ να προτιμάς τα εποχής. Οι μπανάνες πρέπει να έχουν μαύρα σημαδάκια.. Το μήλο δεν είναι αμυλώδης τροφή.

Ναι το πρωινό αν δεν τρως αυγά ή αν δεν φτιάχνεις κάτι με αλέυρι καρύδας ή αμυγδάλου ειναι δύσκολο. Μπορείς να δοκιμάσεις αμυγδαλοβούτυρο ( που πουλάνε στα βιολογικά ) κ να το αλέιφεις σε μήλο που είναι χορταστικό. Επίσης λουκάνικα (όχι εμπορίου). Επίσης χυμοί φρεσκοστυμμένοι.

Εσύ πάντα θα παρατηρείς το μωρό κ δεν θα βιάζεσαι να βάλεις πολλά καινούργια. Ενα καθε 4 μέρες περίπου..

Η πρώτη βδομάδα (για να μην πω λιγότερο) είναι η δύσκολη. Μετά ο οργανισμός προσαρμόζεται σε αυτού του είδους την διατροφή.

Yugup3.png

Ευχαριστω! Το μεγαλο μου προβλημα ειναι οτι δεν εχω βρει εδω βιολογικο καταστημα..Θα ψαξω περισσοτερο..

Μακαρι να ειχα καταλαβει αν μας πειραζουν τα αυγα...δεν εχω καταφερει να καταλαβω τπτ...Συνεχιζουμε ομως την προσπαθεια...Κανω την αλλαγη με τα αμυλωδη προς το παρον....

Χαρουπαλευρο επιτρεπεται η ισχυει το ιδιο? Ελπιζω να μην εχω γινει κουραστικη.....

Ευχαριστω! Το μεγαλο μου προβλημα ειναι οτι δεν εχω βρει εδω βιολογικο καταστημα..Θα ψαξω περισσοτερο..

Μακαρι να ειχα καταλαβει αν μας πειραζουν τα αυγα...δεν εχω καταφερει να καταλαβω τπτ...Συνεχιζουμε ομως την προσπαθεια...Κανω την αλλαγη με τα αμυλωδη προς το παρον....

Χαρουπαλευρο επιτρεπεται η ισχυει το ιδιο? Ελπιζω να μην εχω γινει κουραστικη.....

Mην ξαναπείς οτί γινεσαι κουραστική.. εγώ πως νομίζεις οτί εφτασα τόσα μηνύματα??:lol::lol::lol:

Γράψε σε ποιό μέρος βρίσκεσαι μήπως κάποιος μπορεί να σε βοηθήσει..

Το χαρουπάλευρο δεν επιτρέπεται..

Τώρα πόσο καιρό έχεις να καταναλώσεις αυγά?? Μπορόυν να σε συμβουλέψουν κοπέλες που είχαν ίδιο πρόβλημα..

Yugup3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...