Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Swanmommy συγγνώμη σε έχω ταράξει στις ερωτήσεις..

Οτι γάλα η γαλακτοκομικά να καταναλωνες δεν πάθαινε τίποτε το μωρο;;; Δηλαδη μόνο με την απευθειας επαφή υπάρχει το θέμα;;; Κορίτσια διαφωτειστε με αν ξέρετε!!!

Κάνατε κ πρικ τεστ;;; ( αυτο με το βελονακι) η μόνο ραστ;;

Όπως καταλάβατε μετα την αλλεργια της δικιας μου έχω πορωθει με το θέμα "αλλεργία ":p:p:rolleyes:

Εμεις οταν ειχαμε κανει αυτο με το βελονακι που λες θυμαμαι οτι ειχε μεγαλη αντιδραση στο γαλα(αγελαδινο)φουσκωσε κατευθειαν το σημειο κ κοκκινησε...Και μετα στα πατσ βγηκαν κ τα αλλα...Αρα να υποθεσω οτι εχουμε σοβαρο θεμα...:?

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ελπίζω να μην συμβεί αυτό στο κοριτσάκι μου! Άντε να βρει γαμπρό μετά!:lol:

Η κοπέλα αυτή που σου λέω είναι μια χαρά!Είναι υγιέστατη και μια χαρά γαμπρό βρήκε και πολύ καλό παιδί..Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία όπως λέει και η Κατερινούλα..Μη στενοχωριέσαι

tEksp3.png?8gzbt5YV

καλησπερα , θα ηθελα την βοηθεια σας καθως εδω και 3 μερες η μικρη μου εχει βγαλει κατι πολυ μικρα σπιθουρακια κυριως μπροστα στο κορμι της και καποια στην πλατη. αυτα αλλοτε ειναι μικρα σπιθουρακια και αλλοτε γινονται κοκκκινιλες γυρω γυρω και στη μεση ειναι το σπιθουρακι. τι ειναι αυτο; πηγα στην παιδιατρο και μου ειπε να παω σε δερματολογο ή σε αλλεργιολογο.

καλησπερα , θα ηθελα την βοηθεια σας καθως εδω και 3 μερες η μικρη μου εχει βγαλει κατι πολυ μικρα σπιθουρακια κυριως μπροστα στο κορμι της και καποια στην πλατη. αυτα αλλοτε ειναι μικρα σπιθουρακια και αλλοτε γινονται κοκκκινιλες γυρω γυρω και στη μεση ειναι το σπιθουρακι. τι ειναι αυτο; πηγα στην παιδιατρο και μου ειπε να παω σε δερματολογο ή σε αλλεργιολογο.

Επιμένουν ακόμη? εμενα τα εβγαζε για περιπου 15 μερες αλλα ηταν λιγα 1-2 εσενα ειναι σε μεγαλη εκταση? θα σου προτεινα καλυτερα σε αλλεργιολογο να πας. εχεις πα;ρατηρησει αλλο συμπτωμα μαζι με τα σπινθουρακια?αναγωγες, διαροιες κλπ. εμενα ειναι όλα σε έξαρση όταν τα βγαζει, η μυτη μπουκωνει, έχει βράσιμο και αναγωγές.

Αχ κοπέλα μου να σου πω κι εγώ στεναχωρήθηκα πολύ!! Είχα μείνει με αυτή την εντύπωση...

Πάντως η πίστη κ η ελπίδα πεθαινουν τελευταίες!!!

Οι γιατροί τι ελπίδες σου έχουν δώσει σχετικά με το αν θα το ξεπεράσει??

Κατερινούλα στο αγελαδινό φαίνεται πολύ μειωμένο έως ανύπαρκτο πια το πρόβλημα. Αυτό από τα rast βέβαια, γιατί δοκιμή φαγητού δεν έχει γίνει. Μένει από ό,τι μου είπαν στο/α κατσικίσια. Όταν έπαθε το σοκ ήταν με πρόβειο τυράκι πάντως.

swanmommy απο οτι φαινεται δεν εισαι η μονη περιπτωση αφου κι εγω διαπιστωσα με αυτο που παθαμε οτι ο μικρος εχει σοβαρο θεμα με τα γαλακτοκομικα...

Κι εγω οσο εδινα απο το γαλα μου μονο ειχαμε καποια εκζεματα σε μικροτερη ηλικια,κολικους κτλ.Οταν αρχισα να τρωω πριν λιγες βδομαδες τυρι εγω,δεν ειδα καποια αντιδραση,του εδωσα 2 φορες να δοκιμασει λιιιιγο τυρι και παλι δεν ειδα κατι ιδιαιτερο(εκτος και αν ειχε καμια αντιδραση ηπια που δεν καταλαβα)Μολις εφαγε κανονικη φετα τυριου γκουντα επαθε οτι επαθε και τρελαθηκαμε...

Δυστυχως νομιζω οτι εχουμε πραγματικη αλλεργια...:(

Αυγο και σογια που ειχαμε επισης μεγαλο θεμα δεν εχω τολμησει να δωσω ποτε και ψαρι επισης δεν εχω δωσει απο τον φοβο μου.:(

Ελίνα εδώ και μέρες διαβάζω το θέμα χωρίς να έχω καταφέρει να το τελειώσω κα είχα καταλάβει ότι εσύ είσαι η μόνη που η περίπτωσή σας μοιάζει με τη δική μας. Είχες κάνει δίαιτα αποκλεισμού; Εμένα δεν με συμβούλεψε κανείς να κάνω. Μόνη μου ό,τι έκανα. Αλλά το να κόψεις μόνο τα αγελαδινά και να τρως κατσικίσια είναι δώρον-άδωρον. Λες να φταίει που δεν έκανα δίαιτα;:-(

Δυστυχώς είχες και εσύ την άσχημη εμπειρία της αναφυλαξίας. Εύχομαι περαστικά σας! Δεν καταλαβαίνεις πόσο σε νιώθω. Στην περίπτωσή μας, μας είπαν στο Παίδων ότι αυτοί στο Κέντρο Υγείας που την πήγαμε με τα συμπτώματα αναφυλαξίας έπρεπε να της κάνουν αδρεναλίνη ένεση. Κι εγώ κυκλοφορώ με όλα τα σιρόπια συν ενέσεις αδρεναλίνης παντού όπου πάμε. Ποιος γιατρός σας παρακολουθεί; Θηλάζετε; Έχετε κάνει πρόκληση; Συγνώμη που ρωτάω αλλά δεν θυμάμαι λεπτομέρειες και πού καιρός για αναζητήσεις. Τρέχω όλη μέρα πίσω από τη μπέμπα μου.

Εμεις οταν ειχαμε κανει αυτο με το βελονακι που λες θυμαμαι οτι ειχε μεγαλη αντιδραση στο γαλα(αγελαδινο)φουσκωσε κατευθειαν το σημειο κ κοκκινησε...Και μετα στα πατσ βγηκαν κ τα αλλα...Αρα να υποθεσω οτι εχουμε σοβαρο θεμα...:?

Εμάς δεν μας έκαναν ποτέ πατς. Μάλλον το θεώρησαν περιττό. Στο τελευταίο prick εκεί που της έβαλαν κατσικίσιο τυρί φούσκωσε κι εμάς πολύ.

Η κοπέλα αυτή που σου λέω είναι μια χαρά!Είναι υγιέστατη και μια χαρά γαμπρό βρήκε και πολύ καλό παιδί..Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία όπως λέει και η Κατερινούλα..Μη στενοχωριέσαι

Ευχαριστώ πολύ ΖΑ25!:-):-)

9bRHp2.png

Διαφημίσεις

Swanmommy καταρχην σε ευχαριστω για τα περαστικα!

Εγω εκανα διαιτα σχεδον απο την αρχη της γεννησης του γιου μου ,ψαχτηκα εδω στο φορουμ και ανοιξαν τα ματια μου στο θεμα των αλλεργιων κι ετσι ξεκινησα απο την αρχη πολυ αυστηρη διατροφη,ειχαμε ατοπικη δερματιτιδα,εκζεματα και κολικους παρα πολυ εντονους κι ετσι υποψιαστηκα τι συμβαινει..Μετα πηγα σε παιδιατρο ομοιοπαθητικο και παραλληλα με τον αποκλεισμο των τροφων καναμε και ομοιο οπου ειδα αμεση βελτιωση στα δερματικα και σιγα σιγα στους κολικους.Ετσι συνεχισα εως τωρα χωρις πειραματα,μια φορα δοκιμασα στους 8 μηνες βουβαλισιο τυρι εγω οχι ο μικρος και φυσικα εβγαλε εκζεματα,ανυσηχια και αλλα τετοια.Δε ξαναεπιχειρησα τιποτα.Τελευταια πηρα θαρρος και εφαγα λιγα τυρια αλλα δεν ειδα οπως ειπα και σε αλλα μην.κατι επιληψιμο.Ομως τελικα το γκουντα εδειξε την πραγματικη κατασταση του παιδιου αφου ηταν η πρωτη φορα που εφαγε κανονικα τυρι.Ετσι ειιμαστε παλι στα ιδια και χειροτερα.Σταματησα παλι το οποιο τυρι ετρωγα τελευταια και γενικα να πω την αληθεια απελπιστηκα,τα σκεφτομαι ολα,τι θα γινει,εως ποτε πως θα δουμε και για τις αλλες τροφες και γενικα δεν θελω ουτε να σκεφτομαι το ενδεχομενο να ξαναπαθει το παιδι παλι κατι τετοιο...

Θηλαζω απο την αρχη εως σημερα και θα συνεχισω για οσο θελει το παιδι...Δεν νομιζω οτι φταιει το γεγονος οτι δεν εκανες εσυ διατροφη γιατι κοιτα κι εμενα...

Σε αλλεργιολογο πανως πηγαμε οταν ηταν 5μιση μηνων και φανηκε η αλλεργια πεντακαθαρα σε αυγο γαλακτοκομικα και σογια...

Δεν ξαναπηγα απο τοτε ουτε εξετασεις αιματος του εχω κανει ακομη...

Ασε ας μην πω για τον φοβο που εχω μην εχει τα ιδια προβληματα και το δευτερο παιδακι μου...

DlkKp2.png

aoJjp3.png

• Επιστημονική συνεργάτιδα

Από ό,τι καταλαβαίνω η μικρούλα μου είναι διαφορετική περίπτωση από τις υπόλοιπες κοπέλες και πιθανόν να μην ξεπεράσει 100% την αλλεργία της ποτέ.

Nαι, τα περισσότερα αλλεργικά συμπτώματα (σε αυτό το τόπικ) είναι ψευδοαλλεργίες, που δημιουργούνται συνήθως λόγω κακής κατάστασης του πεπτικού. Οι ψευδοαλλεργίες λογικά ξεπερνιούνται όταν επουλώνεται το πεπτικό. Οι πραγματικές αλλεργίες όμως δεν έχουν σχέση με αυτό.

Συμφωνώ ότι πρέπει να ζητήσω γραπτά τις οδηγίες αποθηλασμού-πρόκλησης που μου προτείνουν.
Να θυμάσαι πάντα πως οτιδήποτε δεν είναι γραμμένο και δεν φέρει υπογραφή και σφραγίδα ιατρού, είναι σαν να μην υπάρχει. Μπορεί οποιοσδήποτε να το αρνηθεί, να πει ότι ποτέ δεν θα έλεγε κάτι τέτοιο και να στο τέλος να πούνε ότι αυτά τα βγάζεις από το μυαλό σου.

Δηλ. Αγλαΐα, θα έπρεπε να ενοικιάσω και θήλαστρο στην περίπτωση που δεχόμουν; Έχω το Medela Swing. Δεν θα έκανε αυτό;
Για να διατηρήσεις τη γαλουχία σε αυτή την ηλικία χωρίς επαρκείς θηλασμούς, χρειάζεσαι νοσοκομειακό θήλατρο και πάλι είναι αμφίβολο αν θα ήταν εφικτό. Η αποτελεσματικότητα όλων των θηλάστρων μειώνεται όσο μεγαλώνει η χρονική απόσταση από τον τοκετό.

Σε παρακαλώ δώσε μου μια απάντηση για να το χρησιμοποιήσω ως επιχείρημα.
Δεν έχεις λόγο να το χρησιμοποιήσεις σαν επιχείρημα, είνα ΑΝΗΘΙΚΟ να σε βάζουν σε αυτή τη διαδικασία, δηλαδή να αντλείς και είναι αντιεπιστημονικό και ανήθικο να στερούν από το παιδί το θηλασμό.

Πάντως έχοντας ενημερωθεί μέσα από το parents και τις δικές σου συμβουλές κυρίως, καταλαβαίνω ότι δεν έχει νόημα απλά να πιέσω το μωρό μου να πιεί αγελαδινό ή οποιοδήποτε άλλο γάλα, έτσι για να λέω ότι ήπιε.
Όχι μόνο δεν έχει νόημα αλλά μπορεί να είναι και επικίνδυνο για την υγεία του, όχι μόνο λόγω της αλλεργίας. Η αντικατάσταση του μητρικού με ένα υποδεέστερο υποκατάστατο δεν είναι κάτι που μπορείς να το αγνοήσεις.

Σημασία έχει να ξεπεράσει το πρόβλημά του.
Σημασία έχει να τρέφεται ικανοποιητικά ακόμη και αν έχει πρόβλημα. Την αλλεργία μπορεί να μην την ξεπεράσει ποτέ.

Με ποιο τρόπο το μητρικό γάλα βοηθάει την κόρη μου;
Είναι το καταλληλότερο γάλα γι αυτήν! Αυτό και μόνο είναι αρκετό.

Της παρέχει πολύτιμα συστατικά σε ιδανική σύνθεση για να καλύψει τις ανάγκες της.

"Breast milk continues to provide substantial amounts of key nutrients well beyond the first year of life, especially protein, fat, and most vitamins."

-- Dewey 2001

In the second year (12-23 months), 448 mL of breastmilk provides:

29% of energy requirements

43% of protein requirements

36% of calcium requirements

75% of vitamin A requirements

76% of folate requirements

94% of vitamin B12 requirements

60% of vitamin C requirements

-- Dewey 2001

http://www.kellymom.com/bf/bfextended/ebf-benefits.html

Δεν τη φέρνει σε επαφή με το αλλεργιογόνο; Τη φέρνει αλλά σιγά-σιγά;
Δεν τη φέρνει σε επαφή με το αλλεργιογόνο γιατί δεν το χρειάζεται, δεν έχει λόγο να έρθει σε επαφή.

Παράλληλα καλύπτει με ιδανικό τρόπο της ανάγκες της σε γάλα.

Θέλω να καταλάβω πως δρα στη δική μας περιπτωση για να μπορώ να αντικρούω τα επιχειρήματα των γιατρών και των υπολοίπων γύρω μου.
Για τους γύρω σου: δεν χρειάζεται να το συζητάς και να τους δίνεις λογαριασμό. Υπεύθυνη για το παιδί σου είσαι εσύ και οποιοδήποτε πρόβλημα του παιδιού εσύ θα πρέπει να το διαχειριστείς. Για να μην συνεχίζεται η κουβέντα, θα τους λες ξερά ότι έχει αλλεργία στο αγελαδινό.

Αν το συνεχίζουν θα ζητήσεις να σου υπογράψουν ότι αν πάθει κάτι το παιδί σου με τις συμβουλές που σου δίνουν, θα αναλάβουν εξ' ολοκλήρου το τρέξιμο στους γιατρούς, τα έξοδα και την επιπλέον φροντίδα που απαιτεί ένα παιδί σε αυτή την κατάσταση.

Για τους γιατρούς: εσύ δεν έχεις καμία υποχρέωση για κανένα επιχείρημα. Αυτοί ασκούν ιατρική, είναι υποχρεωμένοι να αναλαμβάνουν την ευθύνη όσων προτείνουν (αποθηλασμό και χορήγηση ξένου γάλακτος) και κυρίως είναι υποχρεωμένοι από το νόμο να παρέχουν ΜΟΝΟ επιστημονικά τεκμηριωμένη γνώση.

Οπότε εσύ δεν αναφέρεις κανένα επιχείρημα αλλά έχεις κάθε δικαίωμα (από το νόμο, δεν είναι σχήμα λόγου) να τους πείς ότι τα όσα σου λένε δεν σε πείθουν και θα ήθελες πέρα από την υπογραφή και σφραγίδα στην ιατρική αιτιολογία του αποθηλασμού και την όποια επιστημονική τεκμηρίωση υπάρχει για το συγκεκριμένο θέμα για να τη μελετήσεις και να κρίνεις. Αν δεν σου τη δώσουν γιατί δεν είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν το χρόνο τους, απλώς διακόπτεις τη συνεργασίας σας.

Ναι, Κατερινούλα! Έτσι φαινόταν. Μόνο όταν ήταν πολύ μικρούλι είχε κολικούς και εκζεματάκι στις κλειδώσεις και ελαφρά ΓΟΠ (αυτά τα αξιολογώ εκ των υστέρων, τότε οι γιατροί έσκιζαν τα ιμάτιά τους ότι δεν τρέχει τίποτα που έχει σχέση με αλλεργία).
Και με τι είχε σχέση;

Στις επόμενες περιπτώσεις που ήρθε σε επαφή άμεσα με το αλλεργιογόνο τα συμπτώματα ήταν άμεσα και δεν καταλαβαίνω πως μπορεί να εμπλέκεται το έντερο, αφού ούτε στο στομάχι της δεν θα είχε προλάβει να φτάσει το γάλα.
Δεν χρειάζεται να φτάσει στο στομάχι για να κάνει αλλεργική αντίδραση όταν είναι πραγματική η αλλεργία.

2 φορές ήπιε γάλα σκόνη χωρίς πρόβλημα και μετά την τρίτη με τις πρώτες γουλιές κατευθείαν κοκκινίλες.
Γενικά, την πρώτη φορά συνήθως δεν υπάρχει αντίδραση. Για να σχηματίσει ο οργανισμός αντισώματα και άρα να εμφανίζεται αλλεργική αντίδραση, θα πρέπει να έχει εκτεθεί τουλάχιστον μία φορά (ή περισσότερες) να σχηματίσει τα αντισώματα και να κάνει αντίδραση σε επόμενη έκθεση.

Όταν έγλειψε το τυρί-δεν δάγκωσε κομμάτι-σε 5 λεπτά είχε παραμορφωθεί σχεδόν από το πρήξιμο.
Κλασική αντίδραση πραγματική αλλεργίας.

Αξίζει να διαβάσω για την gaps ή στη δική μας περίπτωση είναι χαμένος χρόνος;
Το βιβλίο αυτό συγκεντρώνει πολλή γνώση γύρω από την καλή διατροφή. Τονίζει το πόσο σημαντικά είναι τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση (πχ τουρσιά) για την καλή υγεία του πεπτικού, για την επάρκεια σε βιταμίνες, για το ότι βοηθούν την πέψη άλλων τροφών και το παιδί τρέφεται καλύτερα. Τονίζει επίσης πόσο σημαντικοί είναι οι ζωμοί για την επάρκεια σε μικρο και μακροστοιχεία, πώς αυτοί συμπληρώνουν τη διατροφή και πως προάγουν την πέψη.

Σήμερα διάβαζα για τη σπουδαιότητα των τροφών που έχουν υποστεί ζύμωση σε ένα βιβλίο του FAO

http://www.fao.org/docrep/x0560e/x0560e00.htm

1.3.1 Vitamins

Fermentation processes can result in increased levels of vitamins in the final product. Saccharomyces cerevisiae is able to concentrate large quantities of thiamin, nicotinic acid and biotin and thus form enriched products.

• Sorghum beer in Southern Africa contains relatively high levels of riboflavin and nicotinic acid, which are important for people consuming a high maize diet. Pellagra (a vitamin deficiency disease associated with high maize diets) is unusual in communities in which sorghum beer is consumed. Even children benefit from consuming the dregs which contain relatively little alcohol but are rich in vitamins.
  • Palm wine in West Africa is high in vitamin B12, which is very important for people with low meat intake, and who subsist primarily on a vegetarian diet.
  • Pulque (a fermented plant sap) is an important source of vitamins for the economically deprived in Mexico. The fermentation process involved in Pulque production increases its vitamin content. For instance the vitamin content (milligrams of vitamins per 100g of product) of pulque increases from 5 to 29 for thiamine, 54 to 515 for niacin and 18 to 33 for riboflavin (Steinkraus, 1992) during fermentation.
  • Idli (a lactic acid bacteria fermented product consumed in India) is high in thiamine and riboflavin.

1.3.2 Digestibility

Micro-organisms contain certain enzymes, such as cellulases, which are incapable of being synthesised by humans. Microbial cellulases hydrolyse cellulose into sugars which are then readily digestible by humans. Similarly pectinases soften the texture of foods and liberates sugars for digestion. Fermented foods are often more easily digestible than unfermented foods (Kovac, 1997), (Parades-Lopez, 1992).

Lactic acid fermented weaning foods are traditionally produced in developing countries, both to improve the safety of the food and to improve its digestibility. Starchy porridges are commonly fed to weaning infants in developing countries. The consistency of these gruels, combined with the small capacity of the infants stomach, means that it is physically impossible for the child to consume adequate energy to meet its high demands. By acidifying the porridge through lactic acid fermentation, starch is hydrolysed into shorter chains of glucose and dextrose, which reduce the viscosity of the porridge and increase its energy density. Thus the child is more able to meet its energy requirements.

1.4 Medicinal benefits

There are many traditional beliefs about the medicinal properties of fermented food products. The Fur ethnic group in Sudan strongly believe that the consumption of fermented foods protects them from disease (Dirar, 1992). Koumiss (a fermented milk product in Russia) has been used to treat tuberculosis. Pulque (a fermented fruit sap) is felt to have medicinal properties in Mexico.

There is a sound scientific basis to these assertions:

• The lowering of the pH inhibits the growth of food spoiling or poisoning bacteria and destroys certain pathogens (Hammes, and Tichaczek, 1994).
  • Certain lactic acid bacteria (e.g. Lactobacillus acidophilus) and moulds have been found to produce antibiotics and bacteriocins (Wood and Hodge, 1985) (Matususaki et al, 1997) (Adams and Nicolaides, 1997), (Gourama and Bullerman, 1995), (Nout, 1995)..
  • The beneficial health effects of lactic acid bacteria on the intestinal flora are well documented (Ottogalli and Galli, 1997), (Motarjemi et al, 1996).
  • Substances in fermented foods have been found to have a protective effect against the development of cancer (Frohlich et al, 1997).

Θεωρώ το βιβλίο χρήσιμο αν θέλεις να έχεις όλες τις πληροφορές μαζεμένες σε ένα βιβλίο. Ακόμη και να δεν κάνεις GAPS, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις ποιες τροφές είναι πολύ σημαντικές και θα πρέπει να τις συμπεριλαμβάνεις κάθε μέρα στο διαιτολόγιο του παιδιού και ποιες τροφές είναι λιγότερο σημαντικές και δεν πρέπει να σε αγχώνει η κατανάλωσή τους.

Επίσης το βιβλίο σε βοηθάει να γίνεις πιο ευαίσθητος στην παρατήρηση του παιδιού. Δεν δίνει γενικές οδηγίες που ταιριάζουν σε όλους. Αντίθετα δίνει οδηγίες δοκιμής και παρατήρησης αντιδράσεων στο παιδί και ενθαρρύνει το σεβασμό στις ιδιαιτερότητες και τις μοναδικές ανάγκες του βρέφους και του παιδιού.

Aξίζει να διαβάσεις αυτή τη σελίδα:

http://www.doctor-natasha.com/one-mans-meat-another-mans-poison.php

Για να καταλάβεις πόσο σημαντικό είναι να σεβόμαστε τις μοναδικές ανάγκες του κάθε παιδιού και πόσο τραγικό είναι να προσπαθούμε να "στρώσουμε" το παιδί σε ένα προτεινόμενο πρόγραμμα.

Εκτιμώ ότι οι περισσότεροι μπερδευόμαστε πάρα πολύ από τη διαφήμιση, από τις διασπασμένες πληροφορίες που ακούμε, από το ότι για εμπορικούς λόγους προβάλλεται η σπουδαιότητα της κατανάλωσης ενός και μόνο στοιχείου (πχ του ασβεστίου). Όμως στη φύση δεν υπάρχουν απομονωμένα στοιχεία και το σώμα δεν μπορεί να αφομοιώσει και να αξιοποιήσει σωστά τα απομομωνομένα στοιχεία. Αν δεν υπάρχει ταυτόχρονα επάρκεια πρωτεΐνών, σακχάρων, λιπών (με σωστή αναλογία απαραίτητων λιπαρών οξέων) βιταμινών, μικρο- και μακρο-στοιχείων, τότε το σώμα δεν μπορεί να λειτουργήσει καλά.

Τις πληροφορίες που θα βρεις μέσα σε αυτό το βιβλίο, μπορείς να τις βρεις και αλλού, όμως θα πρέπει να ξοδέψεις πολύ περισσότερο χρόνο και χρήμα για να τα οργανώσεις στο μυαλό σου σε ένα σύστημα που μπορείς να εφαρμόσεις στην καθημερινότητά σου.

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Αγλαΐα, δεν ξέρω πώς να σε ευχαριστήσω. Μου έδωσες όλες τις απαντήσεις στα ερωτήματα που με βασανίζουν. Σου εύχομαι κάθε προσωπική και επαγγελματική επιτυχία και σου είμαι ευγνώμων για το ενδιαφέρον που έδειξες.

9bRHp2.png

Εγω εκανα διαιτα σχεδον απο την αρχη της γεννησης του γιου μου ,ψαχτηκα εδω στο φορουμ και ανοιξαν τα ματια μου στο θεμα των αλλεργιων κι ετσι ξεκινησα απο την αρχη πολυ αυστηρη διατροφη,ειχαμε ατοπικη δερματιτιδα,εκζεματα και κολικους παρα πολυ εντονους κι ετσι υποψιαστηκα τι συμβαινει..

Ελίνα κι εμείς είχαμε έντονους κολικούς μέχρι σχεδόν 5 μηνών. Εμένα αυτό δεν μου φαινόταν νορμάλ παρόλο που όλοι μου έλεγαν ότι έτσι είναι και θα περάσει και θα ξεχαστεί. Δεν μου το βγάζεις από το μυαλό ότι ήταν λόγω αλλεργίας. Τότε εγώ έπινα με τις καρδάρες το γάλα νομίζοντας ότι κάνω καλό στο παιδί μου.

Σε αλλεργιολογο πανως πηγαμε οταν ηταν 5μιση μηνων και φανηκε η αλλεργια πεντακαθαρα σε αυγο γαλακτοκομικα και σογια...

Δεν ξαναπηγα απο τοτε ουτε εξετασεις αιματος του εχω κανει ακομη...

Ασε ας μην πω για τον φοβο που εχω μην εχει τα ιδια προβληματα και το δευτερο παιδακι μου...

Ελίνα, δεν είναι απόλυτο ότι και το δεύτερο παιδάκι θα έχει τα ίδια προβλήματα. Κάθε παιδάκι είναι διαφορετικό. Μην χάνεις το κουράγιο σου. Σίγουρα θα δείτε βελτίωση κάποια στιγμή. Μπορεί να είναι νωρίς ακόμη. Έχω ακούσει περιπτώσεις που ξεπέρασαν την αλλεργία-τουλάχιστον στα γαλακτοκομικά σε 3 ή παραπάνω χρόνια. Το τί συμβαίνει τώρα δεν καθορίζει το μέλλον. Πάντως είναι σε ηλικία που σε κάθε περίπτωση τα rast είναι αξιόπιστα. Θα είναι ένας μπούσουλας για σένα να ξέρεις που βαδίζεις. Εμείς, όπως προείπα, πάμε Αγλαΐα Κυριακού, αλλά έχω και ραντεβού σε 2 μέρες με τη Σαξώνη για μια 2η γνώμη. Αν θέλεις να σου πω λεπτομέρειες στείλε μου πμ. Επίσης στο Παίδων οι εξετάσεις που κάναμε ήταν δωρεάν-για την ακρίβεια πληρώσαμε και πήρα τα χρήματα όλα από το ταμείο μου. Κυρίως όμως μην το βάζεις κάτω. :-)

9bRHp2.png

Αχ βρε Αγλαια μου αρέσει τόσο πολύ η συγκροτημένη κ ολοκληρωμένη σκεψη σου!!! Σε ευχαριστούμε για άλλη μια φορά!!

Αν ξέρεις να μου λύσεις αυτή την απορία..γιατί οι πραγματικές αλλεργιες δεν επηρεάζονται από το γάλα της μάμας?? Δηλαδή κ η Ελίνα κ η Swanmommy αν κ έτρωγαν αλλεργιογονες τροφές αυτό δεν επηρέασε τα παιδάκια τους... Μήπως είναι κάποια πρωτεινη που επηρεάζει μονο αδιασπαστη πχ..??

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Επιμένουν ακόμη? εμενα τα εβγαζε για περιπου 15 μερες αλλα ηταν λιγα 1-2 εσενα ειναι σε μεγαλη εκταση? θα σου προτεινα καλυτερα σε αλλεργιολογο να πας. εχεις πα;ρατηρησει αλλο συμπτωμα μαζι με τα σπινθουρακια?αναγωγες, διαροιες κλπ. εμενα ειναι όλα σε έξαρση όταν τα βγαζει, η μυτη μπουκωνει, έχει βράσιμο και αναγωγές.

καλημερα patty.

το μωρο εχει βγαλει πολλα σπιθυρακια στην πλατη και στο μπροστινο τμήμα του σωματος.

καποιες φορες οταν θηλαζω τα σπιθουρακια γινονται κοκκινιλες και μετα η κοκκονιλα φευγει.

λες να την ενοχλησαν οι λιγες φακες που εφαγα την προηγουμενη και οι ελιες ή το χοιρινο που εφαγα την προπροηγουμενη. φακες ηταν η πρωτη φορα που εφαγα απο τοτε που ξεκίνησα την διαιτα. ξερεις ποτε μπορουν να εμφανιστουν τα συμπτώματα απο τη στιγμη που την ενοχλήσει κατι που εφαγα;

Καλημερα σε ολες!Swanmommy στο υπογραφω οτι ηταν οι κολικοι απο το γαλα που επινες.Κι εμενα δεν ηταν νορμαλ κατασταση μιλαμε για ατελειωτη ταλαιπωρια το μωρο κι εγω τα χειροτερα τα ειχα δει οταν ετρωγα 3 -3 τα ρυζογαλα κι αναρωτιομουν τι φταιει...

Αστα...Οσο για τον φοβο μου για το δευτερο παιδακι τον στηριζω στο οτι ο αντρας μου ειχε κι αυτος καποιες αλλεργικες αντιδρασεις και δυσανεξιες μικρος,οχιβεβαια σε τετοιο βαθμο αλλα ειχε.Τωρα του χει μεινει δυσανεξια στη λακτοζη αμα πιει περισσοτερο απο ενα ποτηρι πληρες γαλα ας πουμε,εχει αμεσως φουσκωματα και διαρροια.

Ειχε και ευαισθησια στα αυγα μικρος και γενικα ενα ανοσοποιητικο αστα βραστα οποτε φοβαμαι για την κληρονομικοτητα...

Εαν πας στη γιατρο να τα πουμε σε πμ.οποτε εχεις καποιο νεο στειλε μου σε ευχαριστω πολυ.Δεν ξερω τι να κανω πως να προχωρησουμε πελαγωσα λιγακι ισως χρειαζεται να ξεκινησουμε με εξετασεις αιματος κτλ...

DlkKp2.png

aoJjp3.png

καλημερα patty.

το μωρο εχει βγαλει πολλα σπιθυρακια στην πλατη και στο μπροστινο τμήμα του σωματος.

καποιες φορες οταν θηλαζω τα σπιθουρακια γινονται κοκκινιλες και μετα η κοκκονιλα φευγει.

λες να την ενοχλησαν οι λιγες φακες που εφαγα την προηγουμενη και οι ελιες ή το χοιρινο που εφαγα την προπροηγουμενη. φακες ηταν η πρωτη φορα που εφαγα απο τοτε που ξεκίνησα την διαιτα. ξερεις ποτε μπορουν να εμφανιστουν τα συμπτώματα απο τη στιγμη που την ενοχλήσει κατι που εφαγα;

Εγω περυσι ειχα φαει κατι μπαμιες και θυμαμαι οτι εβγαλε αυτα τα σπιθουρακια στο στηθος και στην κοιλιτσα και στην πλατη. ομως δεν εκανα τιποτα απλα εφυγαν μετα απο λιγες μερες μονα τους.Εμενα τον ειχαν πειραξει μια μερα μετα.

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Διαφημίσεις

Εγω περυσι ειχα φαει κατι μπαμιες και θυμαμαι οτι εβγαλε αυτα τα σπιθουρακια στο στηθος και στην κοιλιτσα και στην πλατη. ομως δεν εκανα τιποτα απλα εφυγαν μετα απο λιγες μερες μονα τους.Εμενα τον ειχαν πειραξει μια μερα μετα.

καθε φορα που θήλαζες εβλεπες κοκκινιλες γυρω απο σπιθουρακια ; οι κοκκινιλες που εβγαλε σήμερα μετα τον θηλασμο ειναι πιο λίγες.

καθε φορα που θήλαζες εβλεπες κοκκινιλες γυρω απο σπιθουρακια ; οι κοκκινιλες που εβγαλε σήμερα μετα τον θηλασμο ειναι πιο λίγες.

ναι εχει τυχει κι ετσι αλλα μετα φευγαν προφανως μολις περναγε η αλλεργιογονος τροφη ερχοταν στα ισα του.Θα φυγουν.

DlkKp2.png

aoJjp3.png

.

Εαν πας στη γιατρο να τα πουμε σε πμ.οποτε εχεις καποιο νεο στειλε μου σε ευχαριστω πολυ.Δεν ξερω τι να κανω πως να προχωρησουμε πελαγωσα λιγακι ισως χρειαζεται να ξεκινησουμε με εξετασεις αιματος κτλ...

Ελίνα θα σου στείλω πμ μόλις έχω νεώτερα. Προς θεού μην πελαγώνεις. Ψυχραιμία και όλα θα διορθωθούν. Το βασικό είναι τα παιδιά μας να τρέφονται σωστά και όχι απαραιτήτως να καταναλώνουν αυτά που τους προκαλούν προβλήματα.:-)

9bRHp2.png

Καλημερα σε ολες!Swanmommy στο υπογραφω οτι ηταν οι κολικοι απο το γαλα που επινες.Κι εμενα δεν ηταν νορμαλ κατασταση μιλαμε για ατελειωτη ταλαιπωρια το μωρο κι εγω τα χειροτερα τα ειχα δει οταν ετρωγα 3 -3 τα ρυζογαλα κι αναρωτιομουν τι φταιει...

Αστα...Οσο για τον φοβο μου για το δευτερο παιδακι τον στηριζω στο οτι ο αντρας μου ειχε κι αυτος καποιες αλλεργικες αντιδρασεις και δυσανεξιες μικρος,οχιβεβαια σε τετοιο βαθμο αλλα ειχε.Τωρα του χει μεινει δυσανεξια στη λακτοζη αμα πιει περισσοτερο απο ενα ποτηρι πληρες γαλα ας πουμε,εχει αμεσως φουσκωματα και διαρροια.

Ειχε και ευαισθησια στα αυγα μικρος και γενικα ενα ανοσοποιητικο αστα βραστα οποτε φοβαμαι για την κληρονομικοτητα...

Αυτό που έχει ο άντρας σου είναι τυπικό gaps..H Campbell λέει πως αν κ παίζει ρόλο η κληρονομικότητα σε κάποια θέματα δεν συγκρίνεται με το ρόλο που παιζει η διατροφή κ ο τρόπος ζωής ωστε να εκφραστεί αυτή η κληρονομικότητα... Δηλαδή μπορεί να έχεις την προδιάθεση αλλά με σωστή πρόληψη ας το πούμε μπορεί να μην εμφανιστεί ποτέ..

Yugup3.png

Αυτό που έχει ο άντρας σου είναι τυπικό gaps..H Campbell λέει πως αν κ παίζει ρόλο η κληρονομικότητα σε κάποια θέματα δεν συγκρίνεται με το ρόλο που παιζει η διατροφή κ ο τρόπος ζωής ωστε να εκφραστεί αυτή η κληρονομικότητα... Δηλαδή μπορεί να έχεις την προδιάθεση αλλά με σωστή πρόληψη ας το πούμε μπορεί να μην εμφανιστεί ποτέ..

Καλα εννοειται,ειμαι σιγουρη πως εχει κ του το χω πει ομως δεν ειναι διατεθειμενος να αλλαξει διατροφη με τιποτα...

Κατι διαβασα στο αλλο θεμα οτι το ζευγαρι μοιραζεται την ιδια χλωριδα???Δηλαδη μπορει να με κολλαει μυκητες ο αντρας μου???Ε θα το παθω το εγκεφαλικο η μια κεραμιδα μετα την αλλη ερχεται?και γω δηλαδη τι θα κανω αμα αυτος δεν θελει ρε παιδια?θα μαι καταδικασμενη?

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Καλα εννοειται,ειμαι σιγουρη πως εχει κ του το χω πει ομως δεν ειναι διατεθειμενος να αλλαξει διατροφη με τιποτα...

Κατι διαβασα στο αλλο θεμα οτι το ζευγαρι μοιραζεται την ιδια χλωριδα???Δηλαδη μπορει να με κολλαει μυκητες ο αντρας μου???Ε θα το παθω το εγκεφαλικο η μια κεραμιδα μετα την αλλη ερχεται?και γω δηλαδη τι θα κανω αμα αυτος δεν θελει ρε παιδια?θα μαι καταδικασμενη?

Είχα διαβάσει κάποια στιγμή σχετικά (νομίζω πως ήταν στις ερωτήσεις στο σάιτ της γιατρού) όπου έλεγε πως επηρεαζόμαστε από τον σύζυγο κυρίως αλλά και από πολλούς άλλους ανθρώπους. Π.χ. γονείς ή συναδελφούς που μοιραζόμαστε τουαλέτα κτλ. Στις σχετικές ασθενείες του ασθενή απαντούσε πάνω κάτω ότι δεν μπορούμε να ελέγχουμε τα πάντα γύρω μας και να ζούμε αποστειρωμένοι αλλά μπορούμε να βελτιώσουμε την αντίδραση του οργανισμού μας ώστε να επηρεάζεται όσο το δυνατόν λιγότερο από τα βλαβερά βακτήρια.

Καλημέρα!

κορίτσια να κάνω μια ερώτηση???

η μικρη μου έχει αλλεργία στο αγελαδινό...εγω έκανα αποχή απο όλα τα γαλακτοκομικά απο τη στιγμή που το μάθαμε...

την τελευταία φορά που καναμε ραστ, μας βγηκε αισθητα μειωμένο και ο παιδίατρος συνέστησε να της δοκιμάσουμε σιγά σιγά αγελαδινό...

Να σας πω οτι εδώ και 5 μήνες περίπου πίνει κατσικίσιο γάλα χωρίς προβλήματα και θηλάζει και 2 φορές τη μέρα...

εγω τις τελευταίες 10 μέρες τρωω κανονικά προιόντα με αγελαδινό γάλα και η μικρη δεν έχει δείξει ενόχληση....

Με τι να ξεκινησω για να της δοκιμάσω κι εκείνης τα αγελαδινά???

ένα κομματάκι τυρί ή κάτι άλλο???

και αν τελικά δεν έχει ξεπεράσει την αλλεργία της, πόσο συντομα θα φανεί αν την πείραξε αυτό που της έδωσα???

• 2 εβδομάδες μετά...
Καλημέρα!

κορίτσια να κάνω μια ερώτηση???

η μικρη μου έχει αλλεργία στο αγελαδινό...εγω έκανα αποχή απο όλα τα γαλακτοκομικά απο τη στιγμή που το μάθαμε...

την τελευταία φορά που καναμε ραστ, μας βγηκε αισθητα μειωμένο και ο παιδίατρος συνέστησε να της δοκιμάσουμε σιγά σιγά αγελαδινό...

Να σας πω οτι εδώ και 5 μήνες περίπου πίνει κατσικίσιο γάλα χωρίς προβλήματα και θηλάζει και 2 φορές τη μέρα...

εγω τις τελευταίες 10 μέρες τρωω κανονικά προιόντα με αγελαδινό γάλα και η μικρη δεν έχει δείξει ενόχληση....

Με τι να ξεκινησω για να της δοκιμάσω κι εκείνης τα αγελαδινά???

ένα κομματάκι τυρί ή κάτι άλλο???

και αν τελικά δεν έχει ξεπεράσει την αλλεργία της, πόσο συντομα θα φανεί αν την πείραξε αυτό που της έδωσα???

Καλύτερα να γίνει παρουσια γιατρού κατι τέτοιο (προκληση δηλαδη) καμιά φορά δεν ξερει τι γινεται μη τρεχεις και δεν φτανεις.

Εχω δυο απορρίες: α) η μικρή μου δεν έχει στοπ όσο και να της δίνω τρώει, τρώμε ένα γευμα χορτόσουπα με ζωμο κοτοπουλου μεθαυριο θα προστεθει και τοστηθος κοτοπουλου (τρωει ενα βαθυ μικρο πιατακι γεμάτο) και εκει το σταματαω εγω πόσο πρέπει να τρώει? Τις υπόλοιπα γευματα ειναι θηλασμός (μετά το στηθος κοτοπουλο, αφου το δεχθει, θα εισάγω σιγάσιγά τα φρούτα)...Επίσης λίγο απο το μεσημεριανό που περισσεύει μπορω να της το δίνω το απόγευμα?

και :β) της μικρής μου τα κακάκια έγιναν κανονικότατα και ενεργείται 3 φορες τη μέρα ίσως και 4-5 (οι 3 σε μέγεθος μικρου καρότου και κανα 2 απο λίγότερο, την αλλάζω αμέσως όμως ισως γιαυτό να μοιράζεται τόσες φορες), με κακάκια κανονικά και σε χρωμα σχήμα κλπ...Είναι φυσιολογικό αυτό?

tEksp3.png?8gzbt5YV

• 2 εβδομάδες μετά...

Θα ήθελα να δω αλλεργιολόγο στην Αθήνα (Β.Προάστεια κατά προτίμηση). Αν έχετε να μου προτείνετε κάποιον παρακαλώ στείλτε μου πμ.! Στο Παίδων πήγαμε και εμείς με σοβαρή δερματίτιδα στο πρόσωπο και στο κεφάλι. Με τη κρέμα που μας έγραψε δερματολόγος έφυγε από το κεφάλι (ήταν απλώς ξηροδερμία προφανώς), αλλά στο πρόσωπο επιμένει. Πριν λίγες μέρες λέω αυτό ήταν, είχαν ξεραθεί σχεδόν, αλλά ξαφνικά ξαναφούντωσε. Εικάζω οτι είναι από ξηρούς καρπούς γιατί δεν είχα κόψει τίποτα άλλο και προχθές έφαγα μερικά αμύγδαλα και τρίμματα από καρύδια. Όταν πήγαμε στο Παίδων είχα φάει εκείνη τη βδομάδα πολλούς ξηρούς καρπούς και σκέφτομαι οτι είναι από αυτό.

Μετά ξαναπήγαμε και μια παιδίατρος μας έστειλε για ραστ. Μας είπανε όμως οτι βγαίνουν σε 2 μήνες οι απαντήσεις γιατί υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο Δημόκριτο!!

Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος να μάθουμε νωρίτερα αν υπάρχει κάποια αλλεργία/ψευδοαλλεργία; Τα πατς και το άλλο με το βελονάκι (πρικ) πού τα κάνουμε;

Από συμπτώματα έχουμε πολλές γουλιές, συχνά 'ξινές', συχνά πράσινα κακά νερουλά γενικά, στο πρόσωπο και στο ένα χεράκι δερματίτιδα (σμηγματορροϊκή).

g4BDp3.pngyCdLp3.png

• 4 εβδομάδες μετά...

καλη χρονια και χρονια πολλα!!

εχουμε ηδη ξεκινήσει τις στερεες τροφες και τα κακα του μωρου δεν ειναι πια νερουλα..ομως χθες πηρα ασβεστιο (καλσιοραλ) και εχω την εντυπωση οτι την πειραξε γιατι ειδα τα κακα της πιο νερουλα και ειχε και πολυ γκρινια.ξέρετε αν το καλσιοραλ ενοχλει τα παιδια που θηλαζουν και εχουν αλλεργια στο γαλα αγελάδας;;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...