Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

καλησπερα!

θα ηθελα να ρωτησω αν εχετε εμπειρα απο καποιο καλο αλλεργιολογο;

εδω στο forum εχω ακουσει για την Συρίγου. μηπως εχει παει κανεις στην Σαξώνη ή σε καποιον άλλο αλλεργιολογο;

ευχαριστω εκ των προτερων!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπέρα!!

Κοίτα εφόσον είναι τροφή συγκαταλέγεται στις τροφικές αλλεργίες κ όλες έχουν σχέση με το έντερο κ ας μην είναι εμφανή τα συμπτώματα.. Μέσα από το βιβλιο φαίνεται να ξεπερνιούνται όλες οι αλλεργίες είτε IgE είτε non-IgE... επίσης σε βοηθά στην απευαισθητοποίηση κάνοντας εισαγωγή πολύ σταδιακή από το λιγότερο αλλεργιογόνο κλπ.. Ομως ποτέ δεν συστινει την κατανάλωση σκέτου γαλακτος εμπορίου εκτος του ωμου...Δηλαδή η εισαγωγή γίνεται σε γαλακτοκομικά προιοντα σπιτικα ή τυρια εμπορίου που έχουν υποστεί ζύμωση..

Σύμφωνα με την Cambell αλλά κ όχι μόνο ο θηλασμος εχει θεραπευτικό ρόλο στην όλη κατασταση κ καλό είναι να έχει λυθει το πρόβλημα πριν αποθηλάσει το παιδί...Ο θηλασμος είναι αναντικατ΄στατη τροφή δωσε όσο περισσότερο μπορείς κ θέλεις αρκεί να κάνεις κι εσύ σωστή διατροφή..

Katerinoula23 σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου! Η μικρή μου από ό,τι καταλαβαίνω κι εγώ έχει IgE αλλεργία. Χαίρομαι αφάνταστα που έχει νόημα η gaps στην περίπτωσή μας, γιατί από ένστικτο και μόνο καταλάβαινα ότι η διατροφή είναι το φάρμακο σε αυτές τις περιπτώσεις, αλλά δεν ήξερα τί πρέπει να κάνω. Θα αγοράσω το βιβλίο της Campbell και θα πέσω με τα μούτρα στο διάβασμα.

Εγώ είμαι σίγουρη ότι με το θηλασμό ξεπερνιέται, αλλά όλοι γύρω μου μου λένε ότι θα κολλήσει επάνω μου κ.λ.π. και προσπαθώ να βρω επιχειρήματα όσον αφορά τις αλλεργίες για να τους αντικρούσω. Τί εννοείς με το "σωστή διατροφή"; Γιατί ο Δουλαδίρης μου είπε ότι δεν έχει καμμιά σημασία τί τρώω εγώ, η μικρή δεν επηρεάζεται. Και για να πω την αλήθεια δεν έχω παρατηρήσει κάτι. Γαλακτοκομικά έτρωγα στην αρχή του θηλασμού, μετά έκοψα τα αγελαδινά, αλλά έτρωγα κατσικίσια μέχρι πρότινος και τώρα δεν προσέχω τίποτα.

Σχετικά με την πρόκληση. Μήπως υπάρχει κάποια κοπέλα που μπήκε σε αυτή τη δαδικασία και θήλαζε. Πώς γίνεται; Αν δοκιμάσει Althera πρέπει να πίνει και Althera πρωΐ-βράδυ; Μπορώ να διατηρήσω γαλουχία με ένα γεύμα και θήλαστρο; Σημειωτέον ότι η κόρη μου πια τρώει μόνο πρωΐ και βράδυ, άντε να την πιάσει καμμιά φορά η προκοπή και να θηλάσει και μέσα στη μέρα, αλλά σπάνια. Και τέλος, έχει ξανασυμβεί σε καμμία αυτό το "ξεπερνά το πρόβλημα με το αγελαδινό και της μένει στο κατσικίσιο". Κουφό μου φάνηκε όταν το άκουσα.:)

9bRHp2.png

1) Επειδή σκοπός μου είναι το παιδί μου να μην παθαίνει συνέχεια αλλεργίες και όχι απλά να πιεί γάλα σκόνη ή φρέσκο. Η gaps έχει αποτέλεσμα στην περίπτωσή μας που δεν εμπλέκεται άμεσα το έντερο;

2)Θηλάζω αποκλειστικά και θέλω αν γίνεται να συνεχίσω. Τρώει και 3 γεύματα. Στις 13 Ιανουαρίου έχουμε ραντεβού για πρόκληση με γάλα υποαλλεργικό εκτενώς υδρολυμένο (althera). Γίνεται να γίνει και πρόκληση και εγώ να μην αποθηλάσω όπως με ωθούν όλοι συμπεριλαμβανομένων και των γιατρών στο Παίδων;

Είμαι πολύ προβληματισμένη.

Μέσα από το βιβλιο φαίνεται να ξεπερνιούνται όλες οι αλλεργίες είτε IgE είτε non-IgE... επίσης σε βοηθά στην απευαισθητοποίηση κάνοντας εισαγωγή πολύ σταδιακή από το λιγότερο αλλεργιογόνο κλπ.. Ομως ποτέ δεν συστινει την κατανάλωση σκέτου γαλακτος εμπορίου εκτος του ωμου...Δηλαδή η εισαγωγή γίνεται σε γαλακτοκομικά προιοντα σπιτικα ή τυρια εμπορίου που έχουν υποστεί ζύμωση..

Κατερινα πού το διάβασες αυτό? Γιατί είμαι σίγουρη ότι δεν εννοεί τις igE αλλεργίες. Το γράφει ξεκάθαρα ότι δεν εννοεί τις αλλεργιες που προκαλουν αναφυλακτικά σοκ. Όταν βρω χρόνο θα βρω σελίδα και θα την παραθέσω.

Την πρόκληση θα την κάνεις για να ξέρεις και να μπορείς να το δώσεις αν θες. Δεν είναι υποχρεωτικό όμως ότι αν το μωρό σου δεχτεί το αλθερα, ότι πρεπει να το πιει κιόλας! Μπορείς να συνεχίζεις να θηλάζεις για όσο θες. Όσο για τους γιατρούς....άστους να λένε τα δικά τους. Το θέμα είναι τι θες εσύ :wink:

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Σχετικά με την πρόκληση. Μήπως υπάρχει κάποια κοπέλα που μπήκε σε αυτή τη δαδικασία και θήλαζε. Πώς γίνεται; Αν δοκιμάσει Althera πρέπει να πίνει και Althera πρωΐ-βράδυ; Μπορώ να διατηρήσω γαλουχία με ένα γεύμα και θήλαστρο; Σημειωτέον ότι η κόρη μου πια τρώει μόνο πρωΐ και βράδυ, άντε να την πιάσει καμμιά φορά η προκοπή και να θηλάσει και μέσα στη μέρα, αλλά σπάνια. Και τέλος, έχει ξανασυμβεί σε καμμία αυτό το "ξεπερνά το πρόβλημα με το αγελαδινό και της μένει στο κατσικίσιο". Κουφό μου φάνηκε όταν το άκουσα.:)

Εσένα σε ενδιαφέρει αν το παιδί πάθει αλλεργικο σοκ εκείνη την στιγμή. Αν δεν πάθει, σημαίνει ότι σταδιακά μπορεί να το δεχτεί το αλθερα. Οπότε η γνώμη μου είναι ότι δεν χρειάζεται να συνεχίσεις την πρόκληση στο σπιτι. Μπορείς να συνεχίσεις μόνο με θηλασμό και όταν αποφασίσεις να αποθηλάσεις, τότε ξεκινάς στο σπίτι την πρόκληση στο αλθέρα. Αυτό νομίζω ότι θα έκανα εγώ.

Το αγελαδινό έχει περισσότερη καζεινη. Το κατσικίσιο έχει περισότερη Βητα-καζεινη. Μήπως το είπε γι αυτό? Δεν ξέρω καθόλου λεπτομέρειες για τον δικό σας τύπο αλλεργίας..

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Κατερινα πού το διάβασες αυτό? Γιατί είμαι σίγουρη ότι δεν εννοεί τις igE αλλεργίες. Το γράφει ξεκάθαρα ότι δεν εννοεί τις αλλεργιες που προκαλουν αναφυλακτικά σοκ. Όταν βρω χρόνο θα βρω σελίδα και θα την παραθέσω.

Την πρόκληση θα την κάνεις για να ξέρεις και να μπορείς να το δώσεις αν θες. Δεν είναι υποχρεωτικό όμως ότι αν το μωρό σου δεχτεί το αλθερα' date=' ότι πρεπει να το πιει κιόλας! Μπορείς να συνεχίζεις να θηλάζεις για όσο θες. Όσο για τους γιατρούς....άστους να λένε τα δικά τους. Το θέμα είναι τι θες εσύ :wink:[/quote']

Λες να κάνω λάθος εγώ αυτό έχω καταλάβει διαβάζοντας το βιβλιο οτί ξεπερνιούνται όλα τα ειδη..μου φαίνεται πως το είχε γράψει κ η Rosie καπου σε πιο πίσω σελίδα... Τι να πω?? Θα το ξαναδιαβάσω κ θα πω με σιγουριά όμως είχα μείνει με αυτή την εντύπωση..

swanmommy συγνώμη αν κάνω λάθος...θα το επιβεβαιώσω κ θα ξαναγράψω:oops:

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Εσένα σε ενδιαφέρει αν το παιδί πάθει αλλεργικο σοκ εκείνη την στιγμή. Αν δεν πάθει' date=' σημαίνει ότι σταδιακά μπορεί να το δεχτεί το αλθερα. Οπότε η γνώμη μου είναι ότι δεν χρειάζεται να συνεχίσεις την πρόκληση στο σπιτι. Μπορείς να συνεχίσεις μόνο με θηλασμό και όταν αποφασίσεις να αποθηλάσεις, τότε ξεκινάς στο σπίτι την πρόκληση στο αλθέρα. Αυτό νομίζω ότι θα έκανα εγώ.

Το αγελαδινό έχει περισσότερη καζεινη. Το κατσικίσιο έχει περισότερη Βητα-καζεινη. Μήπως το είπε γι αυτό? Δεν ξέρω καθόλου λεπτομέρειες για τον δικό σας τύπο αλλεργίας..[/quote']

fairy's mom καλησπέρα. Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Παρακολουθούσα την ιστορία σου καιρό, αλλά δεν έχω καταφέρει να τελειώσω το διάβασμα όλου του thread. Πάντως όσο και αν έψαξα δεν βρήκα κάτι για περίπτωση σαν τη δική μας. Εμείς το πάθαμε το σοκ και τη γλυτώσαμε παρά την ασχετοσύνη των γιατρών στο Κέντρο Υγείας που την πήγαμε. Το πάθαμε και στις διακοπές βλέπεις. Πολύ πονεμένη ιστορία.

Αυτοί στο Παίδων μου λένε ότι πρέπει να πίνει το γάλα που θα δοκιμάσουμε. Δέχτηκαν μόνο-όταν επέμεινα με το θηλασμό-να βγάζω το ένα γεύμα με το θήλαστρο για να μην μου κοπεί το γάλα. Δεν με νιάζει να βγάζω με το θήλαστρο. Αρκεί να μην αποθηλάσω. Αν γίνεται όπως λες δεν έχω θέμα.

9bRHp2.png

swanmommy συγνώμη αν κάνω λάθος...θα το επιβεβαιώσω κ θα ξαναγράψω:oops:

Μην το σκέφτεσαι! Όλοι ψάχνοντας πάμε. Δεν είμαστε ειδικοί. Είδες το πμ που σου έστειλα;

9bRHp2.png

Λοιπόν αυτο που διάβασα λιγάκι ( δεν έχω πολυ χρόνο τώρα) ειναι πως σε πρώτο στάδιο πρέπει να γινει η intro diet για καποιες εβδομάδες. Ύστερα γινεται sensivity test στο ghee ( σπιτικό κλαριφιε βούτυρο αγελάδας βιολογικής εκτροφειας ) αν δείξει θετικό αυτο το test τοτε ο ασθενής ίσως να μην μπορει ποτε του να ξανά φάει γαλακτοκομικά... ΌΜΩΣ προτείνει να μην απογοητεύεται κ να δοκιμάσει πάλι sensivity μετα απο μερικούς μηνες..

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Fairy's mom αν δεν δέχεται τις real allergies οπώς τις λέει γιατί οταν αναφέρεται στο sensivity k βγει θετικό να λέει ξαναπροσπαθειστε σε λίγες βδομάδες??

Λοιπόν το είχα διαβάσει ξεκάθαρα στο gapsguide (που έχει διαβαστεί και έχει πάρει "έγκριση" από την Κάμπελ) και στις σελ 58-59 ξεχωρίζει την διαφορά μεταξύ ευαισθησίας και πραγματικής αλλεργίας. Συγκεκριμένα λέει ότι μπορεί να καταναλώσεις μία τροφή και να έχεις συμπτώματα αλλεργικά που στην ουσία είναι healing crisis. Για να τα ξεχωρίσεις από την πραγματική αλλεργία πρέπει να κάνεις το εξής:

Τεστ ευαισθησίας

1η μερα: 1 κουταλια σούπας

2η μερα δε την καταλανωνεις την τροφη

3η μερα: 3 κσ

4η μερα Αποχη από την τροφή

5η μέρα Καταναλώνεις ελευθερα αν ακόμα δεν υπάρχει αντίδραση στην τροφή (εκτός από τα πολύ ευαισθητα ατομα, που συνεχίζουν σταδιακα την αυξηση της ποσοτητας)

Μαλιστα στην σελ 59 λεει ξεκαθαρα ότι μιλάει για ευαισθησίες σε τροφές και όχι για anaphylaxis. Όταν λεέι ένα άτομο εχει παθει αναφυλακτικο σοκ από τροφή ή συπλήρωμα, τότε δεν πρέπει αυτό να ξαναδίνεται (it would not be reintroduced)

Aλλά και η Κάμπελ όταν προτείνει το τεστ ευαισθησίας, το κάνει για να προφυλάξει από αλλεργικό σοκ. Γιατί λογικά αυτά τα άτομα πάντα θα έχουν αντιδραση στο τεστ ευαισθησίας.

Τώρα έτσι έχω καταλάβει εγώ. Εσείς καταλάβατε να υπάρχει περίπτωση ίασης και igE αλλεργιών? Rosie για πες κι εσύ, μην πάρω και κανέναν στον λαιμό μου.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Λοιπόν αυτο που διάβασα λιγάκι ( δεν έχω πολυ χρόνο τώρα) ειναι πως σε πρώτο στάδιο πρέπει να γινει η intro diet για καποιες εβδομάδες. Ύστερα γινεται sensivity test στο ghee ( σπιτικό κλαριφιε βούτυρο αγελάδας βιολογικής εκτροφειας ) αν δείξει θετικό αυτο το test τοτε ο ασθενής ίσως να μην μπορει ποτε του να ξανά φάει γαλακτοκομικά... ΌΜΩΣ προτείνει να μην απογοητεύεται κ να δοκιμάσει πάλι sensivity μετα απο μερικούς μηνες..

σελ 124

Άυτό διάβαζα τώρα :)

Μήπως προτείνει επανάληψη ανά κάποιους μήνες για να σιγουρευτεί ότι δεν πρόκειται για βαρια non-igE περίπτωση?

Μήπως να γράψουμε κι εμείς κανένα βιβλίο, που θα αναλυουμε τα δίσημα σημεία της Κάμπελ? :mrgreen:

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Fairy's Mom έχεις δίκαιο, κι εγώ αυτό κατάλαβα.

Απλά είχα μπερδευτεί κάπως με το celiac disease που το είχα στο μυαλό μου ως αλλεργία στη γλουτένη σε σχέση με τη δυσανεξία στη γλουτένη (gluten intolerance).

Αλλά η Βάλερι μου είχε πει ότι ουσιαστικά το celiac disease δεν έχει σχέση με την πραγματική αλλεργία αλλά είναι ένα είδος αυτόνοσου.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

σελ 124

Άυτό διάβαζα τώρα :)

Μήπως προτείνει επανάληψη ανά κάποιους μήνες για να σιγουρευτεί ότι δεν πρόκειται για βαρια non-igE περίπτωση?

Μήπως να γράψουμε κι εμείς κανένα βιβλίο' date=' που θα αναλυουμε τα δίσημα σημεία της Κάμπελ? :mrgreen:[/size']

Απο οτι καταλαβαίνω βάζει πρώτα το ghee που έιναι ελεύθερο αλλεργιογονων που φευγουν με τις ζυμώσεις... Ετσι κι αλλιώς λέει πως το γάλα δεν θα πρέπει να καταναλώνεται... Άρα αν κάποιος ανέχεται στο τεστ το ghee έχει πιθανότητες να ανέχτει κ αλλα γαλακτοκομικά... Το λέει ξεκάθαρα πως αν βγει θετικό το τεστ στο ghee τοτε το πιο πιθανόν το άτομο αυτο να μην μπορεσει ποτε να φάει γαλακτοκομικα στη ζωή του.. Αν κ λέει πως μετα απο αρκετούς μηνες θα μπορούσε να ξαναγίνει τεστ...

Πιστευω πως με την gaps δεν επουλωνεται μόνο το εντερο αλλα τονωνεται κ το ανοσοποιητικό κ ίσως ίσως λεω να υπάρχει πιθανότητα να ξεπεραστεί...( παντα δικές μου σκέψεις κανω )

Δεν ξέρω όμως τι γινεται στην περίπτωση των παιδικών Ige αλλεργιών, μ΄ηπως ξεπερνιουνται μετα τα 3 που λενε;;; Αυτο ακ΄ομα δεν το έχω καταλάβει...

Yugup3.png

Μήπως η Campbell όταν λέει real allergy να μην εννοεί την Ige?? Ωχ τώρα μπερδεύτηκα!!!:confused::confused:

Να εννοεί βαριά non- Ige που λες fairy's mom???

Γιατι δεν μπορει απο την μια να λέει κανε παλι σε λίγες εβδομάδες κ απο την άλλη να λέει οχι σε αναφυλακτικο σοκ...που ακούγεται απολυτα λογικό βέβαια...αλήθεια αναφυλακτικο σοκ παθαινεις κ απο επαφή με το αλλεργιογονο;; Δηλαδη αν κανεις το sensivity μπορει να παθεις τέτοιο σοκ;;; Γιατι ετσι ειναι επικίνδυνο!!!:shock:

Swan mommy όταν δώσατε τις πρώτες φορες είχε αμέσως σύμπτωμα;;; Δηλαδη με την πρώτη γουλια ή με την επαφή με το μπιμπερο;;

Yugup3.png

Διαφημίσεις

katerinoula23 το φεοφολ περιεχει ξηρο θειικο σίδηρο, αυτο μονο..

εχω σκασει γιατι τωρα ειδα οτι εχει βγαλει σπιθουρακια στην κοιλίτσα της που κοκκινιζουν γυρω-γυρω .....

ειμαι σε επαφη με τους γιαρτους για να δουμε τι θα κανουμε..

Μηπως εφαγες ή ήπιες κάτι την προηγούμενη μέρα? Αχ αυτες οι αλλεργιες.

Swanmommy συγγνώμη σε έχω ταράξει στις ερωτήσεις..

Οτι γάλα η γαλακτοκομικά να καταναλωνες δεν πάθαινε τίποτε το μωρο;;; Δηλαδη μόνο με την απευθειας επαφή υπάρχει το θέμα;;; Κορίτσια διαφωτειστε με αν ξέρετε!!!

Κάνατε κ πρικ τεστ;;; ( αυτο με το βελονακι) η μόνο ραστ;;

Όπως καταλάβατε μετα την αλλεργια της δικιας μου έχω πορωθει με το θέμα "αλλεργία ":p:p:rolleyes:

Yugup3.png

Δηλαδη αν κανεις το sensivity μπορει να παθεις τέτοιο σοκ;;; Γιατι ετσι ειναι επικίνδυνο!!!:shock:

Μια φίλη μου που έχει πραγματικη αλλεργία και είναι τωρα 27 ετων όταν την φιλήσει ο άντρας της στο μάγουλο κια έχει φάει τυρί ή γαλακτοκομικό αυτή φουντώνει..Το έλεγε ο άντρας της στον άντρα μου οτι έχει μεγάλο πρόβλημα.Τωρα δεν ξέρω αν ισχύει όντως..Αυτό το βιβλίο μήπως θα μπορούσα να το βρω σε μετάφρασή..Τα αγγλικά μου είναι επιπεδου lower και πάνε αρκετά χρόνια θα με δυσκολεψει πολύ..Το θετικό έιναι ότι έψησα τον σύζυγο να το πάρω..Μήπως κάποια απο τις ειδικές του φόρουμ να έφτιαχνε μια μετάφραση:-P!

tEksp3.png?8gzbt5YV

Κορίτσια τελικα το διάβασα στο gaps.me κ σε πραγματική αλλεργια δεν αναφέρει τίποτε για θεραπεία.. Το θέμα ειναι να υπάρχει θετικο πρικ θετικο ραστ ανεβασμένη IgE κ ανεβασμένη IgG.. Αν ισχύουν αυτα τοτε προκειται για πραγματική αλλεργια κ δεν λέει κατι για θεραπεία..

Στα sensivity test προφανώς τα κανει 1 για το αναφυλακτικο σοκ όπου δεν μπορεις να ξαναπροσπαθησεις κ 2 για βαριά ευαισθησία ας το πουμε ώστε να μην κανεις κακό εκεινη την στιγμή στον οργανισμό σου κ αν θες μπορεις να προσπαθήσεις σε λίγες βδομάδες...

Αν συμφωνείτε κι εσείς να μου επιτρέψετε να τροποποίησω λιγάκι το αρχικό μήνυμα που έστειλα για να μην μπερδευτεί κάποιος αν το διαβάσει βιαστικά, αλλιώς δεν με πειραζει..

Συγγνώμη κορίτσια μπερδεύτηκα με τα sensivity :oops::oops:

Yugup3.png

• Επιστημονική συνεργάτιδα

Αυτοί στο Παίδων μου λένε ότι πρέπει να πίνει το γάλα που θα δοκιμάσουμε. Δέχτηκαν μόνο-όταν επέμεινα με το θηλασμό-να βγάζω το ένα γεύμα με το θήλαστρο για να μην μου κοπεί το γάλα. Δεν με νιάζει να βγάζω με το θήλαστρο. Αρκεί να μην αποθηλάσω. Αν γίνεται όπως λες δεν έχω θέμα.

To διάβασα και παραπάνω και σκέφτηκα ότι θα παρανόησες, ότι θα καταλάβες κάτι λάθος ή ότι αυτοί κατάλαβαν λάθος, ότι θέλεις να αποθηλάσεις το συντομότερο.

1. Το παιδί δεν έχει καμία υποχρέωση να πιει κανένα βιομηχανικό παρασκεύασμα, ακόμη και αν σταματήσει το θηλασμό.

2. Εσύ δεν έχεις κανέναν λόγο να αποθηλάσεις και σοφό θα ήταν να ζητήσεις γραπτώς τις οδηγίες αποθηλασμού με την ιατρική αιτιολογία.

Αν δεν υπάρχουν γραπτές οδηγίες αλλά τις ακολουθήσεις, αποθηλάσεις και εκ των υστέρων καταλάβεις ότι δεν ήταν σωστή η απόφασή σου, τότε αν δοκιμάσεις να διαμαρτυρηθείς μπορεί να σου έρθει μια ωραία απάντηση από το νοσοκομείο "ότι δεν διεκδίκησες το αυτονόητο δικαίωμά σου να θηλάσεις το παιδί και αυτοί απολύτως υποστηρίζουν το μητρικό θηλασμό" (αυτό δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, έχει συμβεί).

3. Το να αντλείς γάλα σε αυτή την ηλικία σημαίνει έξοδα για ενοικίαση θηλάστρου, σημαίνει ότι μπορεί να χάνεις πολύ κόπο και χρόνο για να αντλήσεις λίγο γάλα, σημαίνει ότι αρνείσαι στο παιδί σου να θηλάσει ενώ αυτό θα θέλει να θηλάσει, άρα αλλάζει όλη η καθημερινότητά σας και όλη η σχέση σας.

Δεν έχεις λόγο να πληρώνεις ούτε τα θήλαστρα, ούτε τα ειδικά γάλατα που προσπαθούν να σου επιβάλλουν.

Η πρόκληση έχει νόημα ΜΟΝΟ αν εσύ θέλεις οπωσδήποτε να αποθηλάσεις και θέλεις οπωσδήποτε να πίνει γάλα το παιδί σου ακόμη και με το ζόρι.

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

• Επιστημονική συνεργάτιδα

Εγώ είμαι σίγουρη ότι με το θηλασμό ξεπερνιέται,

Η πραγματική αλλεργία δεν ξεπερνιέται. Ξεπερνιούνται όλες οι ψευδοαλλεργίες, οι οποίες μπορεί να δίνουν και έντονα συμπτώματα και να δημιουργήσουν σύγχιση.

αλλά όλοι γύρω μου μου λένε ότι θα κολλήσει επάνω μου κ.λ.π. και προσπαθώ να βρω επιχειρήματα όσον αφορά τις αλλεργίες για να τους αντικρούσω.

Για το παιδί σου είναι σημαντικό να πίνει μητρικό γάλα παράλληλα με τις στερεές τροφές που τρώει.

Σχετικά με την πρόκληση. Μήπως υπάρχει κάποια κοπέλα που μπήκε σε αυτή τη δαδικασία και θήλαζε. Πώς γίνεται; Αν δοκιμάσει Althera πρέπει να πίνει και Althera πρωΐ-βράδυ;

Το έγραψα και παραπάνω: το παιδί δεν έχει κανένα λόγο να πίνει κάτι τέτοιο.

Μπορώ να διατηρήσω γαλουχία με ένα γεύμα και θήλαστρο; Σημειωτέον ότι η κόρη μου πια τρώει μόνο πρωΐ και βράδυ, άντε να την πιάσει καμμιά φορά η προκοπή και να θηλάσει και μέσα στη μέρα, αλλά σπάνια.

Σου συνιστώ να κάνεις ένα ακόμη ραντεβού και να πεις ότι σκέφτεσαι τον αποθηλασμό που σου πρότειναν αλλά επειδή φοβάσαι, θα ήθελες την οδηγία αποθηλασμού γραμμένη μαζί με την ιατρική αιτιολογία με σφραγίδα και υπογραφή και να περαστεί και στο φάκελο του παιδιού.

Και τέλος, έχει ξανασυμβεί σε καμμία αυτό το "ξεπερνά το πρόβλημα με το αγελαδινό και της μένει στο κατσικίσιο". Κουφό μου φάνηκε όταν το άκουσα.:)
Συμβαίνει.

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Koρίτσια εγώ το διορθωσα για καλό κ για κακό για να μην γίνει καμμία παρανόηση..Εγραψα οτί θεραπεύονται οι non-IgE για να μην παρασυρθει κανένας..

Yugup3.png

Αγλαΐα σε ευχαριστώ θερμά για την απάντησή σου. Το ίδιο και τις υπόλοιπες κοπέλες και συγνώμη που άργησα να απαντήσω. Αγλαΐα με είχες βοηθήσει και μια φορά στο παρελθόν μέσα από το mitrikos thilasmos. Σου είμαι ευγνώμων και σου δίνω συγχαρητήρια για το καταπληκτικό έργο που επιτελείς. Χάρις σε εσένα θήλασα και συνεχίζω να θηλάζω το κοριτσάκι μου.

Η πραγματική αλλεργία δεν ξεπερνιέται. Ξεπερνιούνται όλες οι ψευδοαλλεργίες, οι οποίες μπορεί να δίνουν και έντονα συμπτώματα και να δημιουργήσουν σύγχιση.

Για το παιδί σου είναι σημαντικό να πίνει μητρικό γάλα παράλληλα με τις στερεές τροφές που τρώει.

Σου συνιστώ να κάνεις ένα ακόμη ραντεβού και να πεις ότι σκέφτεσαι τον αποθηλασμό που σου πρότειναν αλλά επειδή φοβάσαι, θα ήθελες την οδηγία αποθηλασμού γραμμένη μαζί με την ιατρική αιτιολογία με σφραγίδα και υπογραφή και να περαστεί και στο φάκελο του παιδιού.

Αν δεν υπάρχουν γραπτές οδηγίες αλλά τις ακολουθήσεις, αποθηλάσεις και εκ των υστέρων καταλάβεις ότι δεν ήταν σωστή η απόφασή σου, τότε αν δοκιμάσεις να διαμαρτυρηθείς μπορεί να σου έρθει μια ωραία απάντηση από το νοσοκομείο "ότι δεν διεκδίκησες το αυτονόητο δικαίωμά σου να θηλάσεις το παιδί και αυτοί απολύτως υποστηρίζουν το μητρικό θηλασμό" (αυτό δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, έχει συμβεί).

Το να αντλείς γάλα σε αυτή την ηλικία σημαίνει έξοδα για ενοικίαση θηλάστρου, σημαίνει ότι μπορεί να χάνεις πολύ κόπο και χρόνο για να αντλήσεις λίγο γάλα, σημαίνει ότι αρνείσαι στο παιδί σου να θηλάσει ενώ αυτό θα θέλει να θηλάσει, άρα αλλάζει όλη η καθημερινότητά σας και όλη η σχέση σας.

Δεν έχεις λόγο να πληρώνεις ούτε τα θήλαστρα, ούτε τα ειδικά γάλατα που προσπαθούν να σου επιβάλλουν.

Η πρόκληση έχει νόημα ΜΟΝΟ αν εσύ θέλεις οπωσδήποτε να αποθηλάσεις και θέλεις οπωσδήποτε να πίνει γάλα το παιδί σου ακόμη και με το ζόρι.

Από ό,τι καταλαβαίνω η μικρούλα μου είναι διαφορετική περίπτωση από τις υπόλοιπες κοπέλες και πιθανόν να μην ξεπεράσει 100% την αλλεργία της ποτέ. Συμφωνώ ότι πρέπει να ζητήσω γραπτά τις οδηγίες αποθηλασμού-πρόκλησης που μου προτείνουν. Θα το κάνω την επόμενη φορά που θα πάω στο Παίδων. Δηλ. Αγλαΐα, θα έπρεπε να ενοικιάσω και θήλαστρο στην περίπτωση που δεχόμουν; Έχω το Medela Swing. Δεν θα έκανε αυτό; Σε παρακαλώ δώσε μου μια απάντηση για να το χρησιμοποιήσω ως επιχείρημα. Πάντως έχοντας ενημερωθεί μέσα από το parents και τις δικές σου συμβουλές κυρίως, καταλαβαίνω ότι δεν έχει νόημα απλά να πιέσω το μωρό μου να πιεί αγελαδινό ή οποιοδήποτε άλλο γάλα, έτσι για να λέω ότι ήπιε. Σημασία έχει να ξεπεράσει το πρόβλημά του. Μία ακόμη ερώτηση. Επειδή δεν βρίσκω πουθενά απάντηση. Με ποιο τρόπο το μητρικό γάλα βοηθάει την κόρη μου; Δεν τη φέρνει σε επαφή με το αλλεργιογόνο; Τη φέρνει αλλά σιγά-σιγά; Για όλα τα άλλα πλεονεκτήματα του θηλασμού είμαι ενήμερη. Θέλω να καταλάβω πως δρα στη δική μας περιπτωση για να μπορώ να αντικρούω τα επιχειρήματα των γιατρών και των υπολοίπων γύρω μου.

Κορίτσια τελικα το διάβασα στο gaps.me κ σε πραγματική αλλεργια δεν αναφέρει τίποτε για θεραπεία.. Το θέμα ειναι να υπάρχει θετικο πρικ θετικο ραστ ανεβασμένη IgE κ ανεβασμένη IgG.. Αν ισχύουν αυτα τοτε προκειται για πραγματική αλλεργια κ δεν λέει κατι για θεραπεία..

Ναι, Κατερινούλα, εμείς έχουμε θετικά prick και rast τεστ από 4,5 μηνών. Δεν συμβαίνει το ίδιο με τις non-IgE αλλεργίες από ό,τι έχω καταλάβει.

Μια φίλη μου που έχει πραγματικη αλλεργία και είναι τωρα 27 ετων όταν την φιλήσει ο άντρας της στο μάγουλο κια έχει φάει τυρί ή γαλακτοκομικό αυτή φουντώνει..Το έλεγε ο άντρας της στον άντρα μου οτι έχει μεγάλο πρόβλημα.Τωρα δεν ξέρω αν ισχύει όντως..

Ελπίζω να μην συμβεί αυτό στο κοριτσάκι μου! Άντε να βρει γαμπρό μετά!:lol:

Οτι γάλα η γαλακτοκομικά να καταναλωνες δεν πάθαινε τίποτε το μωρο;;; Δηλαδη μόνο με την απευθειας επαφή υπάρχει το θέμα;;; Κορίτσια διαφωτειστε με αν ξέρετε!!!

Κάνατε κ πρικ τεστ;;; ( αυτο με το βελονακι) η μόνο ραστ;;

Όπως καταλάβατε μετα την αλλεργια της δικιας μου έχω πορωθει με το θέμα "αλλεργία ":p:p:rolleyes:

Ναι, Κατερινούλα! Έτσι φαινόταν. Μόνο όταν ήταν πολύ μικρούλι είχε κολικούς και εκζεματάκι στις κλειδώσεις και ελαφρά ΓΟΠ (αυτά τα αξιολογώ εκ των υστέρων, τότε οι γιατροί έσκιζαν τα ιμάτιά τους ότι δεν τρέχει τίποτα που έχει σχέση με αλλεργία). Στις επόμενες περιπτώσεις που ήρθε σε επαφή άμεσα με το αλλεργιογόνο τα συμπτώματα ήταν άμεσα και δεν καταλαβαίνω πως μπορεί να εμπλέκεται το έντερο, αφού ούτε στο στομάχι της δεν θα είχε προλάβει να φτάσει το γάλα.

Είχαμε θετικά rast και prick και τα αγελαδινά τα έκοψα μόνη μου μετά από διάβασμα τρελλό στο internet σε ξένα και ελληνικά sites από όπου άρχισα να καταλαβαίνω τί παίζει. Επίσης να πω ότι γενικά δεν έβαζε εύκολα βάρος. Πάντα λίγο-λίγο, αλλά αυτό μπορεί να είναι κληρονομικό γιατί κι εγώ ήμουν και είμαι πολύ αδύνατη. Αλλεργίες εγώ και ο μπαμπάς της δεν έχουμε πλην εγώ πολύ ήπιας αλλεργικής ρινίτιδας, ούτε υπάρχει οικογενειακό ιστορικό αλλεργιών.

Swan mommy όταν δώσατε τις πρώτες φορες είχε αμέσως σύμπτωμα;;; Δηλαδη με την πρώτη γουλια ή με την επαφή με το μπιμπερο;;

2 φορές ήπιε γάλα σκόνη χωρίς πρόβλημα και μετά την τρίτη με τις πρώτες γουλιές κατευθείαν κοκκινίλες. Όταν έγλειψε το τυρί-δεν δάγκωσε κομμάτι-σε 5 λεπτά είχε παραμορφωθεί σχεδόν από το πρήξιμο.

Πιστευω πως με την gaps δεν επουλωνεται μόνο το εντερο αλλα τονωνεται κ το ανοσοποιητικό κ ίσως ίσως λεω να υπάρχει πιθανότητα να ξεπεραστεί...( παντα δικές μου σκέψεις κανω )

Δεν ξέρω όμως τι γινεται στην περίπτωση των παιδικών Ige αλλεργιών, μ΄ηπως ξεπερνιουνται μετα τα 3 που λενε;;; Αυτο ακ΄ομα δεν το έχω καταλάβει...

Αγλαΐα, τί έχεις να σχολιάσεις σ' αυτό; Αξίζει να διαβάσω για την gaps ή στη δική μας περίπτωση είναι χαμένος χρόνος; Σε ένα μήνα γυρνάω δουλειά και θα είμαι πολύ πιεσμένη χρονικά. Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σου.

Κορίτσια θα σας κρατάω ενήμερες και ελπίζω μέσα από τη δική μου περίπτωση να βοηθηθούν και άλλες μανούλες.:-):-):-)

9bRHp2.png

Αχ κοπέλα μου να σου πω κι εγώ στεναχωρήθηκα πολύ!! Είχα μείνει με αυτή την εντύπωση...

Πάντως η πίστη κ η ελπίδα πεθαινουν τελευταίες!!!

Οι γιατροί τι ελπίδες σου έχουν δώσει σχετικά με το αν θα το ξεπεράσει??

Yugup3.png

Καλημερα κι απο μας.Στα γρηγορα διαβασα μερικα πραγματα...

swanmommy απο οτι φαινεται δεν εισαι η μονη περιπτωση αφου κι εγω διαπιστωσα με αυτο που παθαμε οτι ο μικρος εχει σοβαρο θεμα με τα γαλακτοκομικα...

Κι εγω οσο εδινα απο το γαλα μου μονο ειχαμε καποια εκζεματα σε μικροτερη ηλικια,κολικους κτλ.Οταν αρχισα να τρωω πριν λιγες βδομαδες τυρι εγω,δεν ειδα καποια αντιδραση,του εδωσα 2 φορες να δοκιμασει λιιιιγο τυρι και παλι δεν ειδα κατι ιδιαιτερο(εκτος και αν ειχε καμια αντιδραση ηπια που δεν καταλαβα)Μολις εφαγε κανονικη φετα τυριου γκουντα επαθε οτι επαθε και τρελαθηκαμε...

Δυστυχως νομιζω οτι εχουμε πραγματικη αλλεργια...:(

Αυγο και σογια που ειχαμε επισης μεγαλο θεμα δεν εχω τολμησει να δωσω ποτε και ψαρι επισης δεν εχω δωσει απο τον φοβο μου.:(

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...