Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Αχ βρε κορίτσια, όσο σας διαβάζω τόσο πειθομαι για τη gaps. Αλλα μου φαίνεται βουνό να την ξεκινήσω.

Παρόλο που η μικρη σε αυτή την φάση δεν έχει συμπτώματα, δεν ξέρω, εμένα κάτι δεν μου κολάει....

Να σας ρωτήσω κάτι; Τι γίνεται με την gaps όταν ταξιδευεις;

\

Τι δεν σου κολλάει?? Να το ξεκαθαρίσουμε:D Κι εμείς κάτι μήνες είναι που το ψάχνουμε...από το Σεπτέμβρη συγκεκριμένα οπότε κ για μας είναι κάτι καινούργιο.. για οποια απορία εδώ είμαστε να συζυτάμε:D

Yugup3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

καλημερα, περιμενω σημερα να δω τα κακα της μπεμπας καθως εχθες ηταν μεν διαρροια αλλα μουσταρδι και χωρις αιμα, οπτικα τουλαχιστον.

θα ηθελα να ρωτήσω το εξης:

απο την στιγμη που θηλασω σε ποση ωρα εμφανίζονται συμπτωματα αν εχω φαει κατι που την πειραζει;

θελω να εισαγω καινουργιες τροφες γιατι τρωω λιγα πραγματα και θα κανω κακο στον ευατο μου στο τελος.

Κοριτσια καλημερα λαχταρησα εχθες με το παιδι αφηστε τα τετοιο πραγμα δεν εχω ξαναπαθει...

Εκανα μεγα λαθος κι εδωσα να δοκιμασει βραδιατικα γκουντα σε τοστ το παιδι εφαγε μια φετα ολοκληρη και μιση ακομη.Μετα απο λιγη ωρα παμε για υπνο και αρχιζει να φτερνιζεται απανωτα και να βγαζει νερο η μυτη του αλλα καταλαβα οτι κατι δεν παει καλα γιατι ξερω οτι ειναι κι αυτο συμπτωμα αλλεργιας.Ε μεσα σε λιγα λεπτα κι ενω προσπαθει να κοιμηθει αλλα δυσκολευεται να αναπνευσει με τη μυτουλα, κοιταω και συνειδητοποιω οτι το παιδι εχει πρηστει στη μυτη ,μιλαμε τριπλη τουμπανο!!!:confused::confused:Λεμε παμε στο παιδων τωρα ,παιρνω τον Χριστοπουλο 11 η ωρα το βραδυ ευτυχως με παιρνει πισω σε λιγα λεπτα,του λεω ετσι κι ετσι και μου λεει αταραξ...Και αμα σε λιγο δεν καλυτερευσει να τον παμε νοσοκομειο κια να μιλησουμε αυριο.Τρελαθηκα δεν ηθελα να δωσω και αταραξ αλλα σε τετοια περιπτωση δεν μπορω να ρισκαρω,περιμενουμε και παλι λιγακι χωρις να του δωσουμε αλλα αρχιζω και βλεπω κοκκινα πρησμενα αυτια σπιθουρακια σιγα σιγα στο προσωπακι και το λαιμουδακι και η μυτη τουμπανο.Παρολα αυτα η διαθεση του ηταν πολυ καλη επαιζε αλλα τι να το κανεις ετσι οπως τον εβλεπα φοβηθηκα πολυ.Του δινω αταραξ τελικα και μετα απο αρκετη ωρα επειδη νυσταζε κιολας ,κοιμηθηκε στην αγκαλια μου και ολη τη νυχτα ειμαι αυπνη για να τσεκαρω μην του κλεισει ο λαιμος επειδη δεν ανεπνεε καλα.Τωρα τον κοιταζω εχει ξεπρηστει το περισσοτερο και περιμενω να ξυπνησει ωστε να μιλησω με τον γιατρο και να δουμε τι κανουμε γιατι χθες μου πε να του δινω 3 φορες την ημερα αταραξ.Θα τον δω πρωτα και μετα θα αποφασισω.ειναι ομως πολυ καλυτερα.Εγω ενα πτωμα αλλα δε με νοιαζει.Φρικαρα κοριτσια.

Τι εγινε ρε γμτ με το τυρι τοσο μεγαλο προβλημα???Και ποτε δεν ειχαμε τετοιου ειδους αλλεργια ειλικρινα τα χω χασει δεν περιμενα κατι τετοιο...

Αφηστε που ειμαι εντελως ανοητη ,νυχτα δεν δοκιμαζουμε ποτε τροφες γμτ δεν μπορω να καταλαβω γιατι βιαστικα,ανοητη εντελως...Παρασυρθηκα επειδη τοσο καιρο τρωω τα τυρια κανονικα χωρις να δω τιποτα κι επειδη ειχε δοκιμασει ρεγγατο και κατσικισιο και δεν ειχα δει τιποτα.Ακομη με βριζω που βιαστηκα ετσι.Τωρα τερμα δεν ξανακανω κανενα πειραμα.Τελος.Μα τι στο καλο συνεβη ???:confused:

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Μπράβο στον Χριστόπουλο για το Atarax. Ο ολιστικός γιατρός πρέπει να δίνει έμφαση στο καλό του ασθενούς, σε επείγοντα περιστατικά είναι αλήθεια πως τα χημικά φάρμακα είναι εντυπωσιακά. Περιμένουμε νεότερα :-)

πᾶν μέτρον ἄριστον

Κοριτσια καλημερα λαχταρησα εχθες με το παιδι αφηστε τα τετοιο πραγμα δεν εχω ξαναπαθει...

Εκανα μεγα λαθος κι εδωσα να δοκιμασει βραδιατικα γκουντα σε τοστ το παιδι εφαγε μια φετα ολοκληρη και μιση ακομη.Μετα απο λιγη ωρα παμε για υπνο και αρχιζει να φτερνιζεται απανωτα και να βγαζει νερο η μυτη του αλλα καταλαβα οτι κατι δεν παει καλα γιατι ξερω οτι ειναι κι αυτο συμπτωμα αλλεργιας.Ε μεσα σε λιγα λεπτα κι ενω προσπαθει να κοιμηθει αλλα δυσκολευεται να αναπνευσει με τη μυτουλα, κοιταω και συνειδητοποιω οτι το παιδι εχει πρηστει στη μυτη ,μιλαμε τριπλη τουμπανο!!!:confused::confused:Λεμε παμε στο παιδων τωρα ,παιρνω τον Χριστοπουλο 11 η ωρα το βραδυ ευτυχως με παιρνει πισω σε λιγα λεπτα,του λεω ετσι κι ετσι και μου λεει αταραξ...Και αμα σε λιγο δεν καλυτερευσει να τον παμε νοσοκομειο κια να μιλησουμε αυριο.Τρελαθηκα δεν ηθελα να δωσω και αταραξ αλλα σε τετοια περιπτωση δεν μπορω να ρισκαρω,περιμενουμε και παλι λιγακι χωρις να του δωσουμε αλλα αρχιζω και βλεπω κοκκινα πρησμενα αυτια σπιθουρακια σιγα σιγα στο προσωπακι και το λαιμουδακι και η μυτη τουμπανο.Παρολα αυτα η διαθεση του ηταν πολυ καλη επαιζε αλλα τι να το κανεις ετσι οπως τον εβλεπα φοβηθηκα πολυ.Του δινω αταραξ τελικα και μετα απο αρκετη ωρα επειδη νυσταζε κιολας ,κοιμηθηκε στην αγκαλια μου και ολη τη νυχτα ειμαι αυπνη για να τσεκαρω μην του κλεισει ο λαιμος επειδη δεν ανεπνεε καλα.Τωρα τον κοιταζω εχει ξεπρηστει το περισσοτερο και περιμενω να ξυπνησει ωστε να μιλησω με τον γιατρο και να δουμε τι κανουμε γιατι χθες μου πε να του δινω 3 φορες την ημερα αταραξ.Θα τον δω πρωτα και μετα θα αποφασισω.ειναι ομως πολυ καλυτερα.Εγω ενα πτωμα αλλα δε με νοιαζει.Φρικαρα κοριτσια.

Τι εγινε ρε γμτ με το τυρι τοσο μεγαλο προβλημα???Και ποτε δεν ειχαμε τετοιου ειδους αλλεργια ειλικρινα τα χω χασει δεν περιμενα κατι τετοιο...

Αφηστε που ειμαι εντελως ανοητη ,νυχτα δεν δοκιμαζουμε ποτε τροφες γμτ δεν μπορω να καταλαβω γιατι βιαστικα,ανοητη εντελως...Παρασυρθηκα επειδη τοσο καιρο τρωω τα τυρια κανονικα χωρις να δω τιποτα κι επειδη ειχε δοκιμασει ρεγγατο και κατσικισιο και δεν ειχα δει τιποτα.Ακομη με βριζω που βιαστηκα ετσι.Τωρα τερμα δεν ξανακανω κανενα πειραμα.Τελος.Μα τι στο καλο συνεβη ???:confused:

Πω Πω τι περασες κορίτσι μου!!!:( Είναι μεγάλη αγωνία το παιδί...

Βασικά απο οτι έχω διαβάσει στην Campbell πρέπει πρώτα να ξεκινήση η εισαγωγή με πολύ σκληρά τυρια μακριάς ζύμωσης όπως το cheddar μετα παρμεζάνα κ πάει λέγοντας...που είναι λιγότερο αλλεργιογόνα κ αυτα μία σταλίτσα τη φορά...

Ασε κι εγώ έχω παρασυρθεί έστι δύο φορές κ την πλήρωσα....Θέλει σιγα σιγα απευαισθητοποίηση...

Εύχομαι γρήγορα περαστικά κ προ παντων ΜΗΝ ΑΠΕΛΠΙΖΕΣΑΙ!!!:D

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Σε ευχαριστω Κατερινουλα μου ασε ειμαι ρακος στεναχωρηθηκα πολυ.Τωρα τρωει και ενω εχει ξεπρηστει σε σχεση με χθες,εχει απλωσει το πρηξιμο και εχει λιγο αλλοιωσει τα χαρακτηριστικα του στα ματακια απο πανω και στη μυτη στα πλαινα ψηλα.Ο Χριστοπουλος μου ειπε σημερα που τον πηρα να παρει 3 φορες την ημερα αταραξ μεχρι να ξεπρηστει.Γμτ...Τι να κανω ομως πρεπει.Αχ και το γκουντα νομιζα οτι δεν θα τον πειραξει.Αχ πως την πατησα...

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Ελίνα περαστικά σας!! Τι πέρασες κοπέλα μου!!!

Πρόσεξε από δω και πέρα κάθε νέα δοκιμή θα γίνεται, αφού πρώτα κάνεις τεστ ευαισθησίας στο παιδί. Και πάλι περαστικά σας!!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Ευχαριστω πολυ...δινω το αταραξ κ βλεπουμε ακομη ειναι πρησμενο το καημενο ελπιω αυριο να ναι καλυτερα.Αυτο που με κουφανε ειναι πως στο καλο παρουσιασε τετοιου ειδους αλλεργια,αμεση,δεν μπορω να καταλαβω,συνηθως κ μωρο που ητανε κ δδεν ηξερα ακομη για την αλλεργια κ ειχα φαει τοσα πραγματα μαζι,το εκδηλωνε με επιβραδυνομενου τυπου αλλεργια...αυτο τωρα με σοκαρε...

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Ευχαριστω πολυ...δινω το αταραξ κ βλεπουμε ακομη ειναι πρησμενο το καημενο ελπιω αυριο να ναι καλυτερα.Αυτο που με κουφανε ειναι πως στο καλο παρουσιασε τετοιου ειδους αλλεργια,αμεση,δεν μπορω να καταλαβω,συνηθως κ μωρο που ητανε κ δδεν ηξερα ακομη για την αλλεργια κ ειχα φαει τοσα πραγματα μαζι,το εκδηλωνε με επιβραδυνομενου τυπου αλλεργια...αυτο τωρα με σοκαρε...

Οντως κι εμένα μου έκανε εντύπωση..

Αλλά θυμάμαι κ στη δικιά μου όταν της είχα δώσει το βιολογικό γάλα στην κρέμα τότε..την πρώτη φορά έβγαλε ένα σπυθουράκι μετά από πολλές ώρες..την δεύτερη φορά το ίδιο ενώ την τρίτη με το που κατάπιε πέταξε σπυθουράκι στο λαιμό κατευθείαν!!! Σε λίγες ώρες γέμισε όλο το κορμί:shock:

Μήπως είναι συσσωρευτικό αυτό που λέγαμε κ πιο παλιά στις συζητήσεις??

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Οντως κι εμένα μου έκανε εντύπωση..

Αλλά θυμάμαι κ στη δικιά μου όταν της είχα δώσει το βιολογικό γάλα στην κρέμα τότε..την πρώτη φορά έβγαλε ένα σπυθουράκι μετά από πολλές ώρες..την δεύτερη φορά το ίδιο ενώ την τρίτη με το που κατάπιε πέταξε σπυθουράκι στο λαιμό κατευθείαν!!! Σε λίγες ώρες γέμισε όλο το κορμί:shock:

Μήπως είναι συσσωρευτικό αυτό που λέγαμε κ πιο παλιά στις συζητήσεις??

Ίσως για αυτό το λόγο η παιδογαστρεντερολόγος μας έχει πει εμάς να δοκιμάζει τις τροφές για μια εβδομάδα συνέχεια ώστε να είμαστε σίγουροι ότι τις ανέχεται καλά.

Εμένα η μικρή δοκιμάζει αυγό (μόνο κρόκος ακόμη) εδώ και 4 μέρες και φαίνεται να μην την πειράζει. Για να δούμε.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Τι να πω πραγματικα δεν ξερω τι συνεβη.Παντως τωρα θα περιμενω παλι να συνελθει κι αργοτερα βλεπουμε τι θα κανουμε...

Ουφφφφφ

Εύχομαι περαστικά στο μικρούλη. Μην έχεις τύψεις. Έχω και εγώ παρασυρθεί στο παρελθόν. Τη λυπάμαι να θέλει να φάει και να μην της δίνω, οπότε ενδίδω. Είναι και καλόφαγη.

Μην ανυσηχείς θα του περάσει. Εμένα έχει πισογυρίσει αρκετές φορές. Τι να κάνουμε, μέσα στο πρόγραμμα είναι και αυτά.

0A53p3.png

oC8dp2.png

από ποιες τροφές που περιέχουν σίδηρο απέχεις; με τι τις αντικαθιστάς;

Απέχω από το κοκκινο κρεας (μοσχαρι/χοιρινο) τρωω μονο αρνι (μοσχαρι μου επιτρεπει η γιατρος να βαλω αλλα το φοβαμαι)

Δεν μπορω να πω οτι εχω εισαγει νεα τροφη για να τις αντικαταστησω γιατι φοβαμαι μην εχουμε αντιδραση σε αυτη την τροφη. (οι ξηροι καρποι νομιζω εχουν σιδηρο αλλα ειναι στις αλλεργιογονες οποτε....)

οσπρια τρωω κανονικα αλλα σε μικροτερη ποσοτητα με ρυζι.

συκωτι δεν ετρωγα ποτε και δεν μπορω να φαω

μπορω να παρω συμπληρωματα? φυλλικο ή σιδηρο? νιωθω μια ατονια αυτες τις μερες.

Παρατηρηση: μετα απο 2 μηνες αποχη απο τα γαλακτοκομικα τα νυχια μου ειναι πιο γερα και σκληρα απο ποτε. (λιγο οξυμωρο)

Τι να πω πραγματικα δεν ξερω τι συνεβη.Παντως τωρα θα περιμενω παλι να συνελθει κι αργοτερα βλεπουμε τι θα κανουμε...

Ουφφφφφ

Περαστικά! Ελπιζω να είναι καλύτερα!

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Απέχω από το κοκκινο κρεας (μοσχαρι/χοιρινο) τρωω μονο αρνι (μοσχαρι μου επιτρεπει η γιατρος να βαλω αλλα το φοβαμαι)

Δεν μπορω να πω οτι εχω εισαγει νεα τροφη για να τις αντικαταστησω γιατι φοβαμαι μην εχουμε αντιδραση σε αυτη την τροφη. (οι ξηροι καρποι νομιζω εχουν σιδηρο αλλα ειναι στις αλλεργιογονες οποτε....)

Παρατηρηση: μετα απο 2 μηνες αποχη απο τα γαλακτοκομικα τα νυχια μου ειναι πιο γερα και σκληρα απο ποτε. (λιγο οξυμωρο)

Το αρνί έχει σίδηρο. Είναι λίγο πιο κάτω απο το μοσχάρι.

Έχεις δοκιμασει βουβαλι ή στρουθοκαμηλο; Έχουν το πιο πολυ σίδηρο και θεωρούνται ασφαλή.

Αλλιώς φασόλια ειδικά τα μαυροματικα, φακες, σπανάκι με βιταμίνη c απο κοντά(λεμόνι, καροτο κτλ) για την απορρόφηση.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Διαφημίσεις

Και το κεχρι έχει σίδηρο.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Το ψάρι μήπως ήταν ιχθυοτροφείου;

Αν φας αυγό τουλάχιστον να είναι βιολογικό!!

Τι δημητριακά τρως;

Μπορούν να εμφανιστούν συμπτώματα σε 4-24 ωρες από την αλλεργιογόνο τροφή! Κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός; Εμένα πχ αντιδρούσε παλιότερα σε 20-24 ώρες! Τις τελευταίες φορές σε 3-5 ώρες!

τη μια φορα ηταν σιγουρα σολωμος τη δευτερη δε θυμαμαι. Μου ειπε η παιδιίατρος γενικα να αποφευγω το σολωμο γιατι εχει βαρεα μεταλλα και να προτιμάω αφρόψαρα:oops:

αυγό έτρωγα μόνο απο αυτα που στελνουν απο το χωριό οι γιαγιάδες κι αν δεν εχω βιολογικο παντα, τα αλλά δεν μπορώ ούτε να τα μυρίσω.

απο δημητριακά τρώω βρώμη, σιτάρι, κριθάρι (σε αλεύρι) κεχρί και καλαμποκόψωμο. Επίσης μακαρόνια και ρύζι.

καλημερα σε ολους.

τελικα η μπεμπα μετα απο δυο μερες χωρις αιμα εκανε παλι κακα με 2 τριχουλες αιμα.

το πρωι κατα τις 11.00 ειχα φαει ρυζι και ειχα παρει το πρωι σιδηρο (feofol), την υπολοιπη μερα ετρωγα τα κλασικα που ετρωγα και τις προηγουμενες μερες.

επισης ολο το βραδυ ειμασταν στο παιδι γιατι μαλλον την ενοχλουσε η κοιλιτσα της...

.

ΓΙΑ ΑΣΒΕΣΤΙΟ ΒΡΗΚΑ ΑΝΑ 100g

Γάλα ςόγιασ 13 mg (often has calcium added)

Ρεβυθια 160 mg ΢όγια 240 mg

Κόκκινα φασόλια 100 mg

Μπάμιεσ 160mg / 220mg

Πράσινα φασολάκια 75mg

Μαϊντανοσ 200mg

Βερυκοκα (Μαγειρεμζνα) 92mg

συκα ξερά 250mg

Αμυγδαλα 240mg

Φουντουκια 140mg

Tαχίνι 680mg

σουσάμι 670mg

καποια ομως απο τα παραπανω ειναι αλλεργιογόνα......οποτε πρεπει να μιλήσετε με τους γιατρους.

Σογια καλύτερα μην την κοιτάτε καθολου!!! Εκτος από παραδοσιακά τρόφιμα της Ασίας που την περιέχουν οπουδήποτε αλλού είναι γενετικά τροποποιημένη...είναι πολύ αλλεργιογονα επίσης...

Sboura το σίδηρο από πότε τον παίρνεις κ τι περιέχει στα συστατικά έχεις κοιτάξει?? Μηπως ενοχλέι κ αυτό ??

Yugup3.png

katerinoula23 το φεοφολ περιεχει ξηρο θειικο σίδηρο, αυτο μονο..

εχω σκασει γιατι τωρα ειδα οτι εχει βγαλει σπιθουρακια στην κοιλίτσα της που κοκκινιζουν γυρω-γυρω .....

ειμαι σε επαφη με τους γιαρτους για να δουμε τι θα κανουμε..

Καλημερα κοριτσια σας ευχαριστω ολες για τα περαστικα...

Ο μικρος σημερα ειναι καλα δεν ειναι αλλο πρησμενος και επομενως δεν θα δωσω αλλο αταραξ.

Σκεφτομουν παντως πως οσο επαιρνε απο το γαλα μου αυτα που τον πειραζουν ειχε πολυ πιο ηπιες αντιδρασεις αλλα απευθειας τυρι σε νορμαλ ποσοτητα δεν ειχε φαει ποτε ως τωρα.Αρα δεν ηξερα πως θα αντιδρασει σε απευθειας επαφη με τα αλλεργιογονα...Οποτε αυτη την αλλεργια εχουμε,την αμεση.Εχω τωρα χιλιομπερδευτει γιατι δεν ξερω δεν εχει ερθει ακομη και το βιβλιο ρε γμτ ωστε να δω εαν γραφει τιποτα σχετικο,αλλα λεω ειναι θεμα εντερου και αυτου του ειδους η αλλεργια?Αυτη η αλλεργια θα φυγει ποτε η θα χουμε για παντα τετοιες αντιδρασεις ετσι και κανει πως δοκιμαζει απο τις τροφες που τον πειραζουν?Δεν ξερω βρε κοριτσια απελπιστηκα να πω την αληθεια.Φανταζομαι δηλαδη τι θα συμβει εαν δοκιμασει αυγο κτλ...

Φοβηθηκα τοσο που δεν θα ξανατολμησω να του δοκιμασω τιποτα...

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Ο μικρος σημερα ειναι καλα δεν ειναι αλλο πρησμενος και επομενως δεν θα δωσω αλλο αταραξ.

Σκεφτομουν παντως πως οσο επαιρνε απο το γαλα μου αυτα που τον πειραζουν ειχε πολυ πιο ηπιες αντιδρασεις αλλα απευθειας τυρι σε νορμαλ ποσοτητα δεν ειχε φαει ποτε ως τωρα.Αρα δεν ηξερα πως θα αντιδρασει σε απευθειας επαφη με τα αλλεργιογονα...Οποτε αυτη την αλλεργια εχουμε,την αμεση.Εχω τωρα χιλιομπερδευτει γιατι δεν ξερω δεν εχει ερθει ακομη και το βιβλιο ρε γμτ ωστε να δω εαν γραφει τιποτα σχετικο,αλλα λεω ειναι θεμα εντερου και αυτου του ειδους η αλλεργια?Αυτη η αλλεργια θα φυγει ποτε η θα χουμε για παντα τετοιες αντιδρασεις ετσι και κανει πως δοκιμαζει απο τις τροφες που τον πειραζουν?Δεν ξερω βρε κοριτσια απελπιστηκα να πω την αληθεια.Φανταζομαι δηλαδη τι θα συμβει εαν δοκιμασει αυγο κτλ...

Μην απελπιζεσαι γλυκιά μου...η διατροφή αυτή αφορά όλες τις αλλεργίες επουλώνει το έντερο κ σε βάζει σε πολύ σταδιακή εισαγωγή....

Είσαι κ στην εγκυμοσύνη τώρα κ σου φαίνονται όλα βουνο αλλά θα περάσουν σιγα σιγα... κ μην προκαταβάλεσαι σχετικά με τις τροφές!! Μεσα στο βιβλιο έχει κ συνταγες χωρίς αυγά...

Yugup3.png

Μιλάμε πάντα για το μικρούλη που είναι σχεδόν 2, έτσι;

Εμένα είναι 2 και κάτι μέρες. Πρέπει να σου πω ότι έχω δει μεγάλη διαφορά από μήνα σε μήνα. Ειδικά όταν δεν κάνουμε εμβόλια για πολύ καιρό, είναι άλλο παιδί και ανέχεται καλύτερα όλες τις τροφές. Το αυγό το φοβόμουνα και εγώ πολύ. Της το ξεκίνησα εδώ και 5 μέρες και φαίνεται να το ανέχεται χωρίς προβλήματα. Άρα μην προδικάζεις τίποτα.

Ούτε και σε μένα ήρθε ακόμη το βιβλίο και είναι μια εβδομάδα τώρα. Για να δούμε.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Με αφορμή αυτό το μήνυμα θα ήθελα να μπω κι εγώ στην παρέα σας. Έχω καταφέρει να διαβάσω 56 από τις 100τόσες σελίδες του θέματος και απάντηση δεν κατάφερα να βρω. Γράφω με συντομία την ιστορία μας. Η κόρη μου σε αποτυχημένη προσπάθεια αποθηλασμού σε ηλικία 4,5 μηνών έβγαλε κοκκινίλες παντού, πρήξιμο γύρω από το στόμα. Κάναμε ραστ βγήκαν θετικά μόνο σε αγελαδινό γάλα. Πιο μικρούλα είχε λίγο έκζεμα το οποίο δεν είχε αξιολογηθεί σωστά και ελαφρά ΓΟΠ. Μετά λέμε δεν της δίνουμε κατσικίσιο; Χαζομάρα. Κοκκινίλες παντου. 8,5 μηνών της δίνει ο μπαμπάς να γλύψει τυράκι και παθαίνει το αναφυλακτικό σοκ. Πρήξιμο, δυσκολία αναπνοής. Τραγική ιστορία. Το ξεπεράσαμε ευτυχώς. Μετά Παίδων Αγλαΐα Κυριακού Δουλαδίρης. Επιβεβαιώθηκε η αλλεργία. Τιμή αλλεργίας μόνο στην καζεΐνη. Μας είπαν ότι ξεπερνάει το πρόβλημα στο αγελαδινό, αλλά της μένει στο κατσικίσιο.:shock:

Να μην τα πολυλογώ. Ποτέ δεν είχε πρόβλημα με αίμα στα κακά. Ούτε αντίδραση σε άλλες τροφές. Δεν έχω δοκιμάσει αυγό και ψάρι από φόβο. Μετά από το σοκ που έπαθε φοβάμαι τα πάντα. Θέλω να με βοηθήσετε στο εξής:

1) Επειδή σκοπός μου είναι το παιδί μου να μην παθαίνει συνέχεια αλλεργίες και όχι απλά να πιεί γάλα σκόνη ή φρέσκο. Η gaps έχει αποτέλεσμα στην περίπτωσή μας που δεν εμπλέκεται άμεσα το έντερο;

2)Θηλάζω αποκλειστικά και θέλω αν γίνεται να συνεχίσω. Τρώει και 3 γεύματα. Στις 13 Ιανουαρίου έχουμε ραντεβού για πρόκληση με γάλα υποαλλεργικό εκτενώς υδρολυμένο (althera). Γίνεται να γίνει και πρόκληση και εγώ να μην αποθηλάσω όπως με ωθούν όλοι συμπεριλαμβανομένων και των γιατρών στο Παίδων;

Είμαι πολύ προβληματισμένη.

9bRHp2.png

Με αφορμή αυτό το μήνυμα θα ήθελα να μπω κι εγώ στην παρέα σας. Έχω καταφέρει να διαβάσω 56 από τις 100τόσες σελίδες του θέματος και απάντηση δεν κατάφερα να βρω. Γράφω με συντομία την ιστορία μας. Η κόρη μου σε αποτυχημένη προσπάθεια αποθηλασμού σε ηλικία 4,5 μηνών έβγαλε κοκκινίλες παντού, πρήξιμο γύρω από το στόμα. Κάναμε ραστ βγήκαν θετικά μόνο σε αγελαδινό γάλα. Πιο μικρούλα είχε λίγο έκζεμα το οποίο δεν είχε αξιολογηθεί σωστά και ελαφρά ΓΟΠ. Μετά λέμε δεν της δίνουμε κατσικίσιο; Χαζομάρα. Κοκκινίλες παντου. 8,5 μηνών της δίνει ο μπαμπάς να γλύψει τυράκι και παθαίνει το αναφυλακτικό σοκ. Πρήξιμο, δυσκολία αναπνοής. Τραγική ιστορία. Το ξεπεράσαμε ευτυχώς. Μετά Παίδων Αγλαΐα Κυριακού Δουλαδίρης. Επιβεβαιώθηκε η αλλεργία. Τιμή αλλεργίας μόνο στην καζεΐνη. Μας είπαν ότι ξεπερνάει το πρόβλημα στο αγελαδινό, αλλά της μένει στο κατσικίσιο.:shock:

Να μην τα πολυλογώ. Ποτέ δεν είχε πρόβλημα με αίμα στα κακά. Ούτε αντίδραση σε άλλες τροφές. Δεν έχω δοκιμάσει αυγό και ψάρι από φόβο. Μετά από το σοκ που έπαθε φοβάμαι τα πάντα. Θέλω να με βοηθήσετε στο εξής:

1) Επειδή σκοπός μου είναι το παιδί μου να μην παθαίνει συνέχεια αλλεργίες και όχι απλά να πιεί γάλα σκόνη ή φρέσκο. Η gaps έχει αποτέλεσμα στην περίπτωσή μας που δεν εμπλέκεται άμεσα το έντερο;

2)Θηλάζω αποκλειστικά και θέλω αν γίνεται να συνεχίσω. Τρώει και 3 γεύματα. Στις 13 Ιανουαρίου έχουμε ραντεβού για πρόκληση με γάλα υποαλλεργικό εκτενώς υδρολυμένο (althera). Γίνεται να γίνει και πρόκληση και εγώ να μην αποθηλάσω όπως με ωθούν όλοι συμπεριλαμβανομένων και των γιατρών στο Παίδων;

Είμαι πολύ προβληματισμένη.

Καλησπέρα!!

Κοίτα εφόσον είναι τροφή συγκαταλέγεται στις τροφικές αλλεργίες κ όλες έχουν σχέση με το έντερο κ ας μην είναι εμφανή τα συμπτώματα.. Μέσα από το βιβλιο φαίνεται να ξεπερνιούνται όλες οι αλλεργίες non-IgE... επίσης σε βοηθά στην απευαισθητοποίηση κάνοντας εισαγωγή πολύ σταδιακή από το λιγότερο αλλεργιογόνο κλπ.. Ομως ποτέ δεν συστινει την κατανάλωση σκέτου γαλακτος εμπορίου εκτος του ωμου...Δηλαδή η εισαγωγή γίνεται σε γαλακτοκομικά προιοντα σπιτικα ή τυρια εμπορίου που έχουν υποστεί ζύμωση..

Σύμφωνα με την Cambell αλλά κ όχι μόνο ο θηλασμος εχει θεραπευτικό ρόλο στην όλη κατασταση κ καλό είναι να έχει λυθει το πρόβλημα πριν αποθηλάσει το παιδί...Ο θηλασμος είναι αναντικατ΄στατη τροφή δωσε όσο περισσότερο μπορείς κ θέλεις αρκεί να κάνεις κι εσύ σωστή διατροφή..

Yugup3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...