Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Επίσης θηλάζω πάρα πολλές φορές μεσα στην ημέρα κ το βράδυ ενώ τα προβιοτικά της τα δίνω με συριγγα με λίγο νεράκι κ τα πίνει ευχάριστα...

Από πού πήρες τελικά τα Biokult?

Κατερινούλα στη θέση σου θα περιόριζα τα πολλά "γλυκά" στη μικρή, έστω και αν πρόκειται για μέλι ή φρούτα.

Εγώ της δίνω κυρίως κρέας (σε κομματάκια), ζωμούς δεν θέλει, λίγα μούρα και το 1/10 μιας ώριμης μπανάνας.

Η Campbell λέει ότι στην αρχή πρέπει να περιοριστούνε τα "γλυκά" για να υποχωρήσει η candida που υπάρχει (για overgrowth μιλάμε εδώ) σ' όλους τους ασθενείς GAPS.

Και γενικά έχω προσέξει από το γιο μου ότι όσο πιο λίγες γλυκιές γεύσεις δίνεις σ' ένα παιδί στην νεαρή του ηλικία τόσο λιγότερο θα ζητάει το γλυκό.

Ο γιος μου δεν μου ζητάει σχεδόν ποτέ κάτι γλυκό, ακόμη και αν του το προσφέρω θα αρνηθεί!

Valeri δεν έχω δοκιμάσει ποτέ χυλό από κεχρί, αλλά δοκίμασε να αυξήσεις τον αριθμό των αυγών και να μειώσεις το μέγεθος των pancakes.

Εγώ από σήμερα έκοψα και τη βρώμη, έφτιαξα ένα πρόχειρο pancake το πρωί με 2 αυγά, 2 κουταλιές αλεύρι καρύδας, 1 κουταλάκι βανίλια essence, ελάχιστο αλάτι και σόδα, και λίγο γάλα αμυγδάλου.

Κάλυψα το τηγανάκι, το γύρισα στα ενδιάμεσα και έγινε πολύ ωραίο με κανέλα και μια μικρή κουταλίτσα μέλι!

Ποιο γεύμα είναι αυτό που σε δυσκολεύει και δεν μπορείς να ακολουθήσεις τη full GAPS?

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Από πού πήρες τελικά τα Biokult?

Κατερινούλα στη θέση σου θα περιόριζα τα πολλά "γλυκά" στη μικρή, έστω και αν πρόκειται για μέλι ή φρούτα.

Εγώ της δίνω κυρίως κρέας (σε κομματάκια), ζωμούς δεν θέλει, λίγα μούρα και το 1/10 μιας ώριμης μπανάνας.

Η Campbell λέει ότι στην αρχή πρέπει να περιοριστούνε τα "γλυκά" για να υποχωρήσει η candida που υπάρχει (για overgrowth μιλάμε εδώ) σ' όλους τους ασθενείς GAPS.

Και γενικά έχω προσέξει από το γιο μου ότι όσο πιο λίγες γλυκιές γεύσεις δίνεις σ' ένα παιδί στην νεαρή του ηλικία τόσο λιγότερο θα ζητάει το γλυκό.

Ο γιος μου δεν μου ζητάει σχεδόν ποτέ κάτι γλυκό, ακόμη και αν του το προσφέρω θα αρνηθεί!

Valeri δεν έχω δοκιμάσει ποτέ χυλό από κεχρί, αλλά δοκίμασε να αυξήσεις τον αριθμό των αυγών και να μειώσεις το μέγεθος των pancakes.

Εγώ από σήμερα έκοψα και τη βρώμη, έφτιαξα ένα πρόχειρο pancake το πρωί με 2 αυγά, 2 κουταλιές αλεύρι καρύδας, 1 κουταλάκι βανίλια essence, ελάχιστο αλάτι και σόδα, και λίγο γάλα αμυγδάλου.

Κάλυψα το τηγανάκι, το γύρισα στα ενδιάμεσα και έγινε πολύ ωραίο με κανέλα και μια μικρή κουταλίτσα μέλι!

Ποιο γεύμα είναι αυτό που σε δυσκολεύει και δεν μπορείς να ακολουθήσεις τη full GAPS?

Ναι σιγουρα δεν της δινω γλυκά κ όταν τρώει μην φανταστείς ποσοτητα...σπάνια να φάει ολόκληρη μπανάνα ή mini muffin συνήθως τρώει 1/3 με 2/3 κ οχι καθημερινα, της αρέσει περισσοτερο να τρώει μούρα τα θεωρεί πιο γλυκα:D

Τα φτιάχνω επειδή ο μπαμπας μας ειναι γλυκάντζης κ μήπως ζηλεύει..

Yugup3.png

Καλημερα κι απο μας...Κοριτσια εχω καμποσες μερες που εχω ξεκινησει κι τρωω διαφορα τυρια οπως σας ειχα ξαναπει,εχω φαει εως τωρα ρεγγατο,παρμεζανα και κατσικισια φετα αλλα τωρα τα τρωω σχεδον σε καθημερινη βαση...Δεν εχω δει τιποτα καμια αντιδραση στο παιδι κανενα εκζεμα καμια δυσφορια...Μου φαινεται απιστευτο.Ετσι συνεχισα λιγο πιο επιθετικα ειμαι και εγκυος και δεν τρελαινομαι για ολες τις γευσεις καθως ειναι λιγο περιεργο το στομαχι μου.Δηλαδη λεγοντας επιθετικα πινω λιγο ελληνικο το πρωι και βαζω μεσα λιγακι γαλα,μικρη ποσοτητα.Ε παλιδεν ειδα τιποτα στο παιδι...Μια μερα εφαγα ενα μικρο μικρο κομματακι γαλακτομπουρεκο που μας εφεραν δωρο και παλι τιποτα το παιδι.Εχθες εφτιαξα για τον αντρα μου στριφτη τυροπιτα (μετα απο 2 χρονια :rolleyes:)με κατσικισιο τυρι και επιχειρησα να του δωσω λιγο να δοκιμασει γιατι μου ζητησε.Εφαγε ενα μικρο κομματακι,δεν ειχε ξαναδοκιμασει στη ζωη του τυρι,του αρεσε.Δεν ειδα τιποτα καμια αντιδραση εως τωρα ολα μια χαρα....Τι να πω...Παντως σε γενικες γραμμες εχει αρχισει και τρωει και φυσικα δεν τον γεμιζω με τζανκ το πρωι του δινω κορν φλεικς καλαμποκιου βιολογικα ολικης γιατι τα ασπρα δεν του αρεσουν,με γαλα αμυγδαλου και τα τσακιζει.Στο καπακι τρωει μια ωραια τηγανιτα με λαδι καρυδας και αλευρι ντινκελ με μελι και καννελα και μετα τα φρουτα του.Συνεχεια τρωει.Μεσημερια κτλ τρωει καλα και το απογευμα παλι μια χαρα.Δεν του αρεσουν τα ψωμια εκτος απο την πιτουλα σοκολατες κτλ δν τρωει.

Τι να πω λετε πια να περασαν οι αλλεργιες μας?:confused::confused::confused:

θα το παω ετσι για καποιο διαστημα κ μετα ισως τολμησω το αυγο.Θα δουμε....

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Καλημερα κι απο μας...Κοριτσια εχω καμποσες μερες που εχω ξεκινησει κι τρωω διαφορα τυρια οπως σας ειχα ξαναπει,εχω φαει εως τωρα ρεγγατο,παρμεζανα και κατσικισια φετα αλλα τωρα τα τρωω σχεδον σε καθημερινη βαση...Δεν εχω δει τιποτα καμια αντιδραση στο παιδι κανενα εκζεμα καμια δυσφορια...Μου φαινεται απιστευτο.Ετσι συνεχισα λιγο πιο επιθετικα ειμαι και εγκυος και δεν τρελαινομαι για ολες τις γευσεις καθως ειναι λιγο περιεργο το στομαχι μου.Δηλαδη λεγοντας επιθετικα πινω λιγο ελληνικο το πρωι και βαζω μεσα λιγακι γαλα,μικρη ποσοτητα.Ε παλιδεν ειδα τιποτα στο παιδι...Μια μερα εφαγα ενα μικρο μικρο κομματακι γαλακτομπουρεκο που μας εφεραν δωρο και παλι τιποτα το παιδι.Εχθες εφτιαξα για τον αντρα μου στριφτη τυροπιτα (μετα απο 2 χρονια :rolleyes:)με κατσικισιο τυρι και επιχειρησα να του δωσω λιγο να δοκιμασει γιατι μου ζητησε.Εφαγε ενα μικρο κομματακι,δεν ειχε ξαναδοκιμασει στη ζωη του τυρι,του αρεσε.Δεν ειδα τιποτα καμια αντιδραση εως τωρα ολα μια χαρα....Τι να πω...Παντως σε γενικες γραμμες εχει αρχισει και τρωει και φυσικα δεν τον γεμιζω με τζανκ το πρωι του δινω κορν φλεικς καλαμποκιου βιολογικα ολικης γιατι τα ασπρα δεν του αρεσουν,με γαλα αμυγδαλου και τα τσακιζει.Στο καπακι τρωει μια ωραια τηγανιτα με λαδι καρυδας και αλευρι ντινκελ με μελι και καννελα και μετα τα φρουτα του.Συνεχεια τρωει.Μεσημερια κτλ τρωει καλα και το απογευμα παλι μια χαρα.Δεν του αρεσουν τα ψωμια εκτος απο την πιτουλα σοκολατες κτλ δν τρωει.

Τι να πω λετε πια να περασαν οι αλλεργιες μας?:confused::confused::confused:

θα το παω ετσι για καποιο διαστημα κ μετα ισως τολμησω το αυγο.Θα δουμε....

Μακάρι!!!:D:D:D

Όμως να προσ'εξεις ακόμα, μην το γυρίσει σε πολλά επεξεργασμένα κλπ...

Απλά κάτι είχα διαβάσει για τα cornflakes ειδικά τα βιολογικά...δεν το θυμάμαι καλά..αν καμμια μανούλα ξερει κάτι παραπάνω ας μας πει..

Για το αυγό μπορείς να δοκιμασεις πρώτα το sensivity σε μελατο κρόκο, μετα να φας εσύ κλπ...αλλά στην τυρίπιτα ή το γαλακτομπούρεκο δεν είχε αυγά???

Yugup3.png

Ναι θα το προσεξω!Η τυροπιτα ηταν σκετη μονο με κατσικισιο τυρι και ελαιολαδο.Το γαλακτομπουρεκο ειχε αυγο εφαγα βεβαια ενα πολυ μικρο κομματακι αλλα δεν ειδα τιποτα:confused:

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Διαφημίσεις

Τα φτιάχνω επειδή ο μπαμπας μας ειναι γλυκάντζης κ μήπως ζηλεύει..

Πολύ καλομαθημένο τον έχετε τον μπαμπά σας! :lol:

Εμένα ευτυχώς συμφώνησε και ο σύζυγος να κάνει GAPS και έτσι δεν έχουμε θέματα.

Μόνο στον μικρό δεν κάνω αλλά προσέχω τη διατροφή του πολύ.

Σήμερα ήθελε και η κόρη μου χυλό βρώμης (ήτανε άρρωστος ο γιος μου και έμεινε στο σπίτι, συνήθως τρώει τη βρώμη στο σχολείο) και της έδωσα, έφαγε σχεδόν μισό μπωλάκι... ελπίζω να μην την πειράξει :(

Δεν μου πες, από πού παίρνεις τα Biokult?

Eλίζα και η κόρη μου δεν έχει πια "αλλεργικά" συμπτώματα, τρώει τα πάντα σχεδόν που τρώμε κι εμείς, χθες για παράδειγμα έφαγε 2 φετούλες τυρί cheddar.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι επουλώθηκε το έντερό της και ότι είναι υγιής, τουλάχιστον σ' αυτό κατέληξα μ' αυτά που διαβάζω για την GAPS.

Είναι αυτό που ξανασυζητήσαμε, ότι κάποια στιγμή τα κλασικά "αλλεργικά" συμπτώματα υποχωρούνε, ίσως γιατί ωριμάζει το έντερο και δεν είναι πια υπερευαίσθητο, αλλά ενδέχεται να βγούνε άλλα στην επιφάνεια που συνδέονται άμεσα με τη λειτουργία του εντέρου, πχ συχνές ιώσεις και υποτροπιάσεις, πχ ουρολοιμώξεις και βροχίτιδες, μαθησιακά προβλήματα όπως ελλιπής συγκέντρωση και δυσλεξία, υπερκινητικότητα κτλ.

Γι' αυτό κι εγώ τουλάχιστον θέλω να είμαι σίγουρη ότι είναι 100% εντάξει η μικρή πριν αποθηλάσει, και έτσι προσπαθώ με την GAPS.

Eλίζα και η κόρη μου δεν έχει πια "αλλεργικά" συμπτώματα, τρώει τα πάντα σχεδόν που τρώμε κι εμείς, χθες για παράδειγμα έφαγε 2 φετούλες τυρί cheddar.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι επουλώθηκε το έντερό της και ότι είναι υγιής, τουλάχιστον σ' αυτό κατέληξα μ' αυτά που διαβάζω για την GAPS.

Είναι αυτό που ξανασυζητήσαμε, ότι κάποια στιγμή τα κλασικά "αλλεργικά" συμπτώματα υποχωρούνε, ίσως γιατί ωριμάζει το έντερο και δεν είναι πια υπερευαίσθητο, αλλά ενδέχεται να βγούνε άλλα στην επιφάνεια που συνδέονται άμεσα με τη λειτουργία του εντέρου, πχ συχνές ιώσεις και υποτροπιάσεις, πχ ουρολοιμώξεις και βροχίτιδες, μαθησιακά προβλήματα όπως ελλιπής συγκέντρωση και δυσλεξία, υπερκινητικότητα κτλ.

Γι' αυτό κι εγώ τουλάχιστον θέλω να είμαι σίγουρη ότι είναι 100% εντάξει η μικρή πριν αποθηλάσει, και έτσι προσπαθώ με την GAPS.

Λοιπόν πάνω σε αυτό που λες ήθελα να γράψω σήμερα...

Πριν μιάμιση βδομάδα είχε έρθει η πεθερά στον σπίτι μας κ επέμενε να της δώσει μεγάλη ποσότητα παρμεζάνας (ασε που μου είπε οτι αφήνω το παιδι μου να λοιμοκτωνει:evil: τέλος πάντων) εγώ έδινα τυρι σε πολύ μικρές δόσεις κ από τότε της αρχισε να ζητάει η μικρή πολλή παρμεζάνα καθημερινά...ξαφνικά άρχισε να έχει πάλι αυτή την ακραία συμπεριφορά να κυλιέται στο πάτωμα κ.α που έκανε παλιά δεν κοιμόταν καθόλου καλά...έτσι μου ήρθε στο μυαλό αυτό που έλεγε η Campbell για την καζεινη που δεν πέπτεται σωστά κ το έκοψα μαχαίρι...το παιδί επανήλθε κ είναι πάλι μια γλύκα!!! Θα της δώσω αργότερα ξανά κ λίγο όπως της έδινα κ δεν την ενοχλούσε...

Δεν πήρα τα biokult αλλά την άλλη μάρκα που προτείνει...όμως μπορείς να πάρεις κ biokult από εκει έχει..http://www.specialhealthstore.co.uk

Yugup3.png

Η αυπνια σε αυτη την εγκυμοσυνη παει συννεφο!!

Rosie αν και δεν εχω το βιβλιο,παρακολουθω καποια πραγματα και απο τις συζητησεις σας και τα εχω υποψην αυτα που λες.Βεβαια για εμας θεωρω αδυνατο να κανω την διαιτα στον γιο μου δεν προκειται να την δεχτει και φυσικα και λογω εγκυμοσυνης κι εγω προσπαθω να ακολουθησω αν οχι ολα,καποια βηματα της.

Απλα βλεποντας τη συνολικη εικονα του παιδιου μου τα 2 χρονια που παλευουμε με τις αποχες κτλ καταληγω ολο και περισσοτερο στο οτι ηταν ολη η ταλαιπωρια αποτελεσμα των πολλων αντιβιωσεων που πηρα εγω ακομη και λιγο πριν μαθω οτι ειμαι εγκυος και οχι σε καποιο ας το πουμε μονιμο προβλημα δικο μου.Δεν ειμαι ακομη απολυτως σιγουρη βεβαια...

Τωρα εαν κι εμενα ο γιος μου αρνουνταν τις στερεες τροφες τοσο πολυ ακομη και χωρις ιδιαιτερα συμπτωματα αλλεργιας ,θα προβληματιζομουν και μαλλον θα επιχειρουσα κι εγω να του κανω τη διαιτα οσο γινεται.

Τι να πω θα δειξει στην πορεια εγω θα συνεχισω να προσεχω οσο ειναι εφικτο την διατροφη του αποφευγοντας αυτα που ευνοουν περισσοτερο τους μυκητες κι ελπιζω κ ευχομαι να λειτουργησει το ενστικτο μου κ να μην φτασουμε να βγαλουμε αλλα προβληματα στην πορεια;)

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Λοιπόν πάνω σε αυτό που λες ήθελα να γράψω σήμερα...

Πριν μιάμιση βδομάδα είχε έρθει η πεθερά στον σπίτι μας κ επέμενε να της δώσει μεγάλη ποσότητα παρμεζάνας (ασε που μου είπε οτι αφήνω το παιδι μου να λοιμοκτωνει:evil: τέλος πάντων) εγώ έδινα τυρι σε πολύ μικρές δόσεις κ από τότε της αρχισε να ζητάει η μικρή πολλή παρμεζάνα καθημερινά...ξαφνικά άρχισε να έχει πάλι αυτή την ακραία συμπεριφορά να κυλιέται στο πάτωμα κ.α που έκανε παλιά δεν κοιμόταν καθόλου καλά...έτσι μου ήρθε στο μυαλό αυτό που έλεγε η Campbell για την καζεινη που δεν πέπτεται σωστά κ το έκοψα μαχαίρι...το παιδί επανήλθε κ είναι πάλι μια γλύκα!!! Θα της δώσω αργότερα ξανά κ λίγο όπως της έδινα κ δεν την ενοχλούσε...

Δεν πήρα τα biokult αλλά την άλλη μάρκα που προτείνει...όμως μπορείς να πάρεις κ biokult από εκει έχει..www.specialhealthstore.co.uk

Α καλα πρεπει να δεις πως με κοιταει κ η δικια μου πεθερα επειδη της φαινεται εξωπραγματικο το γεγονος οτι ο μικρος δεν μεγαλωνει με μπουγατσες κ μερεντα κ τον κοιταει κ καλα τον καημενουλη που δεν τρωει κατι να τον "πιασει"...χαχαχα Βεβαια ξερεις ειμαι η γκεσταπω η ιδια στο θεμα του τι θα φαει κ με φοβουνται ολοι γιατι δεν αφηνω κανεναν μα κανεναν να ταισει το παιδι κ να παρει πρωτοβουλια.:mrgreen::mrgreen:

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Διαφημίσεις

apo τα αυγα βαζω μονο τους κροκους ,μπορει να φταιει και αυτο

εγω προς το παρον προσπαθω να κανω τις τροφες οσο πιο ευπεπτες γινεται,δηλ.και ψωμακι τρωω ,απλα χρησιμοποιω αυτο που εχει ζημωθει πολλη ωρα (24 ωρες)

φυσικα αυτο που εγραψα για τον θηλασμο το εγραψα επειδη ολοι γυρω μου ,συζυγος ,μαμα,οχι ομως ο πατερας μου, επιμενουν να διακοψω τον θηλασμο:confused::confused:

Διαβαζω με ενδιαφερον το θεμα και εχω σκοπο να ξεκινησω και το βιβλιο αλλα θελω να ρωτησω κατι στα γρηγορα. Εκτος απο προβληματα με ιωσεις και συμπεριφορας, μπορει η λειτουργια του εντερου να συνδεεται και με μικρο βαρος; Ο ενας μου γιος εχει καλο υψος αλλα οχι βαρος αναλογο με την ηλικια και το υψος του. Ειναι 2.5 χρ, περιπου 1μ και 13.5 κιλα. Ειναι πολυ αδυνατος. Τρωει ομως αρκετα (ειναι ευκολος στο φαγητο και τρωει μεγαλη ποσοτητα). Δεν του δινω καθολου γλυκα αν και του αρεσουν παρα πολυ. Και λεω μηπως δεν ειναι αρκετα θρεπτικα αυτα που του δινω ή λόγω πεπτικου προβληματος τελικα δε τα απορροφαει; Η μηπως ετσι ειναι το 'σκαρι' του που λεμε;

Διαβαζω με ενδιαφερον το θεμα και εχω σκοπο να ξεκινησω και το βιβλιο αλλα θελω να ρωτησω κατι στα γρηγορα. Εκτος απο προβληματα με ιωσεις και συμπεριφορας, μπορει η λειτουργια του εντερου να συνδεεται και με μικρο βαρος; Ο ενας μου γιος εχει καλο υψος αλλα οχι βαρος αναλογο με την ηλικια και το υψος του. Ειναι 2.5 χρ, περιπου 1μ και 13.5 κιλα. Ειναι πολυ αδυνατος. Τρωει ομως αρκετα (ειναι ευκολος στο φαγητο και τρωει μεγαλη ποσοτητα). Δεν του δινω καθολου γλυκα αν και του αρεσουν παρα πολυ. Και λεω μηπως δεν ειναι αρκετα θρεπτικα αυτα που του δινω ή λόγω πεπτικου προβληματος τελικα δε τα απορροφαει; Η μηπως ετσι ειναι το 'σκαρι' του που λεμε;

Τώρα ακριβως δεν μπορω να σου απαντήσω σε αυτο αλλα εμάς αυτο ηταν που μας είχε προβληματίσει κ οι αλλεργιολογοι το θεωρούσαν τρανταχτο σύμπτωμα...

Αλήθεια ειναι μονοωικα δίδυμα;;;

Yugup3.png

apo τα αυγα βαζω μονο τους κροκους ,μπορει να φταιει και αυτο

εγω προς το παρον προσπαθω να κανω τις τροφες οσο πιο ευπεπτες γινεται,δηλ.και ψωμακι τρωω ,απλα χρησιμοποιω αυτο που εχει ζημωθει πολλη ωρα (24 ωρες)

φυσικα αυτο που εγραψα για τον θηλασμο το εγραψα επειδη ολοι γυρω μου ,συζυγος ,μαμα,οχι ομως ο πατερας μου, επιμενουν να διακοψω τον θηλασμο:confused::confused:

Εγω πάντως φοβάμαι να διακοψω τον θηλασμο...θελω να ειμαι σιγουρη οτι δεν ειναι πλεον gaps παιδακι για να αποθηλασουμε..

Βέβαια ειναι παρα πολ΄υ κολλημένη με το στήθος κ αυτη τη στιγμή ειναι αδύνατο να αποθηλασω αλλα φοβάμαι μήπως μεγαλώνοντας θελήσει μονη της..

Ειναι βλεπεις όλα αυτα τα αντισώματα που παρέχει κ την προστατεύουν..

Ειναι δύσκολο ευτυχως εγω έχω τον σύζυγο κ την μητέρα μου υπέρ του θήλασμου αλλα όπου αλλού πάω φιλοι κ συγγενείς συνεχεια με ρωτούν κ με αντιμετωπίζουν σαν UFO... Η πλάκα ειναι οτι τους λεω πχ όταν της περάσει η αλλεργια θα αποθηλασουμε... Οκ μου λενε... Κ την επόμενη φορα ξανά ρωτούν τα ίδια!!!:mad: Δεν δινω πλεον σημασία γιατι έχω στόχο στην θεραπεία του παιδιου μου κ δεν με ενδιαφέρει τι λενε οι άλλοι..

Yugup3.png

Τώρα ακριβως δεν μπορω να σου απαντήσω σε αυτο αλλα εμάς αυτο ηταν που μας είχε προβληματίσει κ οι αλλεργιολογοι το θεωρούσαν τρανταχτο σύμπτωμα...

Αλήθεια ειναι μονοωικα δίδυμα;;;

Δεν εχω παει σε αλλεργιολογο γιατι δεν εχει φαινομενικα καμια αλλεργια...Εσεις πηγατε σε αλλεργιολογο για αυτο;

Οχι διχωριακα ειναι..

Διαφημίσεις

Πάνω σε αυτά που λες Rosie έχω παρατηρησει με την κόρη μου ότι τον τελευταίο καιρό που ακολουθώ διατροφή πιο προσεγμένη (όχι ακόμα κανονική γκαπς, αλλά σε λίγο ξεκινάμε) είναι πιο ήρεμη και...ίσως να είμαι υπερβολική....έχει βελτιωθεί η ομιλία της. Ενώ μίλαγε πολύ μωρουδίστικα για την ηλικία της ξαφνικά κάνει κανονικές προτάσεις, με επιρρηματα, προθεσεις, σωστες αντωνυμίες κλπ. Ίσως να είναι άσχετο, αλλά μου έκανε εντυπωση και δεν θεωρώ απίθανη την σύνδεση με την διατροφή.

Ωστόσο τα κακά της συνεχίζουν να είναι πουρές, αλλά με ελάχιστες μέρες βελτίωσης.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Δεν φιλοδοξώ να απαντήσω στο ερώτημά σου, απλά θα σου θέσω 2-3 παραμέτρους που έχω δει εγώ (έχω παρόμοια ερωτήματα για το γιο μου και δεν έχω πάρει σαφείς απαντήσεις...).

Όταν υπάρχει σοβαρό οργανικό πρόβλημα συνήθως πάσχουν και το ύψος και το βάρος. Σε κάποιες περιπτώσεις το ύψος (στασιμότητα) είναι πιο "σοβαρός" παράγοντας από το βάρος.

Για σωστή αξιολόγηση τυχόν προβλήματος δεν αρκεί να βλέπεις την τιμή του βάρους σκέτη. Πρέπει να δεις και το ρυθμό πρόσληψης. Ο ρυθμός πρόσληψης μπορεί να διαχωρίζει το φυσιολογικό από το παθολογικό ακόμα κι αν το βάρος ξέχωρο μοιάζει παθολογικό.

Το βάρος επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες πέρα από την τροφή: το σκελετό (οστική μάζα), το βάρος γέννησης, τυχόν ιώσεις/λοιμώξεις, κλπ.

Αν σε απασχολεί το πόσο θρεπτικά είναι αυτά που του δίνεις, ψάξε λίγο περισσότερο το θέμα της διατροφής και οδηγήσου σε τροφές που έχουν μεγάλη διατροφική αξία και όχι κούφιες θερμίδες (η Campbell π.χ. μιλάει για "κακοσιτισμένα" παιδιά -αναφερόμενη στη διατροφική αξία των τροφών και το τι τελικά προσλαβάνει ο οργανισμός- ενώ αυτά τα ίδια παιδιά μπορεί να είναι έως και παχύσαρκα).

Το ζήτημα του πεπτικού είναι ένα τεράστιο ζήτημα... Έτσι όπως το περιγράφει η Campbell τουλάχιστον, δεν φαίνεται να είναι ξεκομμένο το χαμηλό βάρος από άλλα ζητήματα (δηλ. να είναι η μόνη εκδήλωση). Δηλαδή ακόμη κι αν το χαμηλό βάρος είναι θέμα πεπτικού προβλήματος άρα μειωμένης απορρόφησης θρεπτικών συστατικών κλπ. η ίδια θεωρεί ότι το εν λόγω παιδί θα έχει εκδηλώσεις failure to thrive. Αν ψάξεις εδώ (ενδεικτικά) θα δεις ποια είναι τα κριτήρια... http://www.aafp.org/afp/2003/0901/p879.html

Ωστόσο κι αυτό πάλι είναι μια τεράστια συζήτηση...

Εν ολίγοις, έχε όλα αυτά τα ερωτηματικά στο πίσω μέρος του μυαλού σου. Όσο δεν σε καταθλίβει, μόνο ευνοϊκός μπορεί να είναι για το παιδί σου αυτός ο προβληματισμός... ;) (Φυσικά, δεν χάνεις και τίποτα να απευθυνθείς και σ' έναν αλλεργιολόγο.)

Πάνω σε αυτά που λες Rosie έχω παρατηρησει με την κόρη μου ότι τον τελευταίο καιρό που ακολουθώ διατροφή πιο προσεγμένη (όχι ακόμα κανονική γκαπς' date=' αλλά σε λίγο ξεκινάμε) είναι πιο ήρεμη και...ίσως να είμαι υπερβολική....έχει βελτιωθεί η ομιλία της. Ενώ μίλαγε πολύ μωρουδίστικα για την ηλικία της ξαφνικά κάνει κανονικές προτάσεις, με επιρρηματα, προθεσεις, σωστες αντωνυμίες κλπ. Ίσως να είναι άσχετο, αλλά μου έκανε εντυπωση και δεν θεωρώ απίθανη την σύνδεση με την διατροφή.

Ωστόσο τα κακά της συνεχίζουν να είναι πουρές, αλλά με ελάχιστες μέρες βελτίωσης.[/quote']

Συγγνώμη, αλλά τι εννοείς με τα κακά-πουρές; :D Σοβαρά έχω μεγάλη απορία για το πώς είναι πράγματι το φυσιολογικό για τις κενώσεις μωρού που θηλάζει και τρώει στερεές σε μικρές σχετικά ποσότητες... Ο "πουρές" θεωρείται πρόβλημα;

Eva νομίζω ότι η fairy's mom αναφέρεται στη μεγάλη της κόρη.

Το πουρέ το θεωρώ φυσιολογικό για ένα μωράκι που θηλάζει πολύ και τρώει λίγες στερεές.

Eva νομίζω ότι η fairy's mom αναφέρεται στη μεγάλη της κόρη.

Το πουρέ το θεωρώ φυσιολογικό για ένα μωράκι που θηλάζει πολύ και τρώει λίγες στερεές.

Α, ΟΚ! Έχετε προχωρήσει πολύ κορίτσια, και δεν σας προλαβαίνω :lol: Λέω να δεις αυτές κάτι καινούργιο ανακάλυψαν κι έχω μείνει πίσω:lol:

Thanks!

Όταν υπάρχει σοβαρό οργανικό πρόβλημα συνήθως πάσχουν και το ύψος και το βάρος. Σε κάποιες περιπτώσεις το ύψος (στασιμότητα) είναι πιο "σοβαρός" παράγοντας από το βάρος.

Για σωστή αξιολόγηση τυχόν προβλήματος δεν αρκεί να βλέπεις την τιμή του βάρους σκέτη. Πρέπει να δεις και το ρυθμό πρόσληψης. Ο ρυθμός πρόσληψης μπορεί να διαχωρίζει το φυσιολογικό από το παθολογικό ακόμα κι αν το βάρος ξέχωρο μοιάζει παθολογικό.

Το βάρος επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες πέρα από την τροφή: το σκελετό (οστική μάζα), το βάρος γέννησης, τυχόν ιώσεις/λοιμώξεις, κλπ.

Μεχρι εδω ειμαστε καλα..Εχοντας αυτα στο μυαλο μου δεν εδινα ποτε σημασια στο 'ποσο βαρος πηρε' απο μια ηλικια και μετα, εφοσον ψηλωνει αρκετα.

Αλλα εχω διδυμα και η συγκριση ειναι αναποφευκτη ;) Ο ενας ειναι στιβαρος, εχει μπρατσακι κλπ αν και ειναι και αυτος χαμηλος σε κιλα, ουτε 15. Ο αλλος φτερο! Ενω μπορει να τρωει και περισσοτερο.

Το ζήτημα του πεπτικού είναι ένα τεράστιο ζήτημα... Έτσι όπως το περιγράφει η Campbell τουλάχιστον, δεν φαίνεται να είναι ξεκομμένο το χαμηλό βάρος από άλλα ζητήματα (δηλ. να είναι η μόνη εκδήλωση). Δηλαδή ακόμη κι αν το χαμηλό βάρος είναι θέμα πεπτικού προβλήματος άρα μειωμένης απορρόφησης θρεπτικών συστατικών κλπ. η ίδια θεωρεί ότι το εν λόγω παιδί θα έχει εκδηλώσεις failure to thrive. Αν ψάξεις εδώ (ενδεικτικά) θα δεις ποια είναι τα κριτήρια... http://www.aafp.org/afp/2003/0901/p879.html

Ωστόσο κι αυτό πάλι είναι μια τεράστια συζήτηση...

Πρεπει να διαβασω τι λεει η Campbell, αλλα προβληματιζομαι γενικοτερα για την καλη λειτουργια του πεπτικου τους με βαση κι αλλες ενδειξεις (συχνες ωτιτιδες, κλπ) και γιαυτο σκεφτηκα οτι ισως συνδεεται και το βαρος.

Ευχαριστω πολύ!

Βεβαια για εμας θεωρω αδυνατο να κανω την διαιτα στον γιο μου δεν προκειται να την δεχτει και φυσικα και λογω εγκυμοσυνης κι εγω προσπαθω να ακολουθησω αν οχι ολα,καποια βηματα της.

Αν θες την γνωμη μου, εγω το μετανιωσα οικτρα που φοβηθηκα στην εγκυμοσυνη μου να κάνω την γκαπς. Αν το ειχα κανει μπορεί η μπέμπα να μην έβγαζε αλλεργιες. Διαβασε τι λεει η Καμπελ για τις εγκύους.

Όσο για τον γιο σου, επισης έχει οδηγιες πώς να εισαγεις αυτά τα τρόφιμα σε ένα παιδί και μάλιστα ακόμα και σε παιδιά αυτιστικά που είναι ακόμα πιο δύσκολο να τα δεχτουν. Άλλωστε η επιμονη ζητηση απαγορευμενων τροφων είναι φυσιολογική, αφού τα παθογόνα ζητάνε να..φάνε. Είναι λογικό ότι το παιδί αρχικά θα αρνειται κάποιες τροφές και ζητάει κάποιες άλλες. Εσύ πρέπει να πάρεις πρώτα την απόφαση κι ο γιος σου θα ακολουθησει :wink:

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Συγγνώμη, αλλά τι εννοείς με τα κακά-πουρές; :D Σοβαρά έχω μεγάλη απορία για το πώς είναι πράγματι το φυσιολογικό για τις κενώσεις μωρού που θηλάζει και τρώει στερεές σε μικρές σχετικά ποσότητες... Ο "πουρές" θεωρείται πρόβλημα;

Η Ροζυ σου απαντησε σωστά! Στην μεγάλη μου αναφερομουν, που δεν θηλαζει από 10 μηνων. Παλιοτερα είχαμε περάσει και από αυτό το θεμα αρκετες σελιδες πριν. :-( Αν και θεωρητικά έχει ξεπερασει τις αλλεργιες στην ουσία οι κενωσεις της δηλωνουν προβλημα.

Την μπέμπα απο την αλλη έχω σκοπό να την αποθηλάσω όταν θα είναι η ίδια έτοιμη (μαθαίνουμε από τα λάθη μας).

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Μεχρι εδω ειμαστε καλα..Εχοντας αυτα στο μυαλο μου δεν εδινα ποτε σημασια στο 'ποσο βαρος πηρε' απο μια ηλικια και μετα, εφοσον ψηλωνει αρκετα.

Αλλα εχω διδυμα και η συγκριση ειναι αναποφευκτη ;) Ο ενας ειναι στιβαρος, εχει μπρατσακι κλπ αν και ειναι και αυτος χαμηλος σε κιλα, ουτε 15. Ο αλλος φτερο! Ενω μπορει να τρωει και περισσοτερο.

Πρεπει να διαβασω τι λεει η Campbell, αλλα προβληματιζομαι γενικοτερα για την καλη λειτουργια του πεπτικου τους με βαση κι αλλες ενδειξεις (συχνες ωτιτιδες, κλπ) και γιαυτο σκεφτηκα οτι ισως συνδεεται και το βαρος.

Ευχαριστω πολύ!

Αν έχεις κι άλλες ενδείξεις, τότε αξίζει πραγματικά να το ψάξεις περισσότερο.

Δεδομένου ότι τα μωρά σου είναι από διαφορετικά ωάρια, δεν έχουν ίδιο γενετικό υλικό, άρα θα έχουν τις διαφορές που θα είχαν οποιαδήποτε αδέλφια. Δηλαδή ο ένας μπορεί να προορίζεται γενετικά να γίνει πιο κοντός ή/και πιο αδύνατος, όσο υγιής και καλοταϊσμένος να είναι. Απλά επειδή αυτό... τελικά δεν το ξέρει κανείς με βεβαιότητα αξίζει να "εξαντλήσεις" και τις άλλες παραμέτρους.

Σημ. Η Campbell έχει στο βιβλίο της ένα εξαιρετικό κεφάλαιο για τις ωτίτιδες. Και μόνο γι' αυτό αξίζει να το διαβάσεις.

Η Ροζυ σου απαντησε σωστά! Στην μεγάλη μου αναφερομουν' date=' που δεν θηλαζει από 10 μηνων. Παλιοτερα είχαμε περάσει και από αυτό το θεμα αρκετες σελιδες πριν. :-( Αν και θεωρητικά έχει ξεπερασει τις αλλεργιες στην ουσία οι κενωσεις της δηλωνουν προβλημα.

Την μπέμπα απο την αλλη έχω σκοπό να την αποθηλάσω όταν θα είναι η ίδια έτοιμη (μαθαίνουμε από τα λάθη μας).[/quote']

Επειδή μίλησες για ομιλία και μαλιστα σύνθετη, κατάλαβα ότι μιλούσες για τη μεγάλη (είδα το banner σου) αλλά δεν θυμόμουν/ήξερα(; ) ότι είχε αποθηλάσει...

ΟΚ, κατανοητά όλα τώρα. Ευχαριστώ!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...