Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

λίγο 'εκτος θεματος' το ποστ μου :oops: αλλά όλο μαζί σας τα λεω...

είναι που μου είπε πως μόλις σταματήσω το θηλασμό, σε 2 βδομάδες όλα τα προβλήματά μου θα έχουν λυθεί... κ θα γίνουν προβλήματα του μωρού μου :rolleyes:

κ το βάρος του? λέτε να είναι κάτι με την αλλεργία? ή μήπως είναι φάση τώρα που προσπαθεί να σηκωθεί... αχ βαχ πονάω... δεν γράφω άλλο, φιλιά, θα σας διαβάζω όμως... ;)

h9mbp2.png

ΘΗΛΑΖΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΚΑΝΩ.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

γεια κ από μένα...

αυτή τη βδομάδα προσπαθούσα κάθε μέρα να κάνω όλο κ πιο πολλά πράγματα που διάβασα στο βιβλίο (σούπες, ζουμιά, κρεας, όχι ζάχαρι, όχι άμυλο κλπ κλπ) -- νομίζω πως με καλή οργάνωση κ με λίγο παραπάνω χρόνο στη κουζίνα όλα γίνονται... μόνο με το αυγό δεν ξέρω τι να κάνω (αφού ο μπέμπης είναι θετικός με πρικ κ στο ασπράδι κ στο κρόκο) κ λίγο η εισαγωγή του κεφιρ κ ghee με φοβίζει... που θα βρω raw organic πρώτες ύλες...?

σήμερα όμως πήρα πολύ πίκρα. ζύγισα το παιδί κ σε κάτι παραπάνω από ένα μήνα έχει χάσει 600 γρ!!! από 10.5 σε 9.9 κιλά. Μακάρι να φταίει η ζυγαριά μου γιατί δεν το αντέχω... πολύ από κάτω με πήρε, όλο φυσάω κ ξεφυσάω σήμερα :-(...

από την άλλη, ΠΟΝΑΩ! Με έχει τρελάνει το δεξί μου χέρι/καρπός. Πονάω μέρες αλλά τώρα πλέον είναι ανυπόφορος ο πόνος - ακόμα κ στον ύπνο μου τον νοιώθω :( ούτε τα δάχτυλα δεν μπορώ να κουνίσω. Πήγα κ σε έναν ορθοπεδικό (γνωστός μου) κ το πρώτο πράγμα που με ρώτησε είναι αν θηλάζω ακόμα. Κ αφού μου έκανε μια κίνηση που τινάχτηκα από τον πόνο μου είπε πως όσο θα συνεχίζω το θηλασμό θα πονάω. Κάτι με τη προλακτίνη κ τους χόνδρους....:? Μου έγραψε κ ένα παυσίπονο που όπως είπε -99.99% δεν θα σε αφήσει ο παιδίατρος να το πάρεις τώρα που θηλάζεις- οπότε μπρος γκρεμός κ πισω ρέμμα!!! Α και να μην σηκώνω βάρη κ να μην πληκτρολογώ... ΧΑΧΑ :mrgreen: Τώρα τι να παρατήσω, το παιδί μου κ τη δουλειά μου :mrgreen:

Ποιό φάρμακο είπε?? Μπορείς να μπεις στο http://www.e-lactancia.org να γραψεις τις ουσιες κ να δεις αν ειναι κάποιου ρισκου..Κανε το πριν ρωτησεις τον παιδιατρο..:wink:

Αμαν κ σε αυτό φταίει ο θηλασμος!!!:evil::evil:

Την άλλη φορά που τον είχατε ζυγισει??

Yugup3.png

Είναι μετρήσεις ίδιας ζυγαριάς - δικής μου στο σπίτι. Τώρα έχουμε ραντεβού σε 2 βδομάδες για το ετήσιο έλεγχο κ είμαι σε αναμμένα κάρβουνα...

Το φάρμακο είναι Celebrex. Είναι χάπια.

h9mbp2.png

Ουσία Celecoxib

Lactation risk 0-Safe, compatible, κλπ

Το Tmax είναι πόση ώρα ανιχνεύεται στο αίμα? Το T1/2?

Σε αυτό το σαιτ συμβαίνει κάτι το παράλογο: όλα τα φάρμακα για τα οποία μου λένε οι ιατροί ότι πρέπει να κόψω το θηλασμό, αυτό τα δείχνει ασφαλή :? - το έχω συμβουλευτεί κ παλαιότερα για τα φάρμακα που μου έδωσαν για θυρεοειδή... (συν βιβλιογραφία για τη σωστή δόση :mrgreen:)

h9mbp2.png

Διαφημίσεις

Εννοώ GAPS intro δίαιτα κ αυτά τα χάπια (κ γενικά κ ειδικά είναι η απορία μου). Δηλαδή, αυτά τα συγκεκριμένα είναι αντιφλεγμονώδη, παίρνω κ Methimazole (ουσία του φαρμάκου που παίρνω για το θυρεοειδή). Κ πες ότι θα χρειαστεί να πάρω κ ένα Ντεπόν όταν σπάει το κεφάλι μου (δεν είμαι καθόλου των φαρμάκων, έχω να πάρω χάπι - εκτός από του θυροειδή - ούτε που θυμάμαι από πότε, ούτε για πονοκέφαλο :roll:). Ειδικά στη εισαγωγική φάση της GAPS τι γίνεται με τα φάρμακα?

Α, να ρωτήσω κ αυτό: το κεχρί είναι αμυλούχο σιτηρό?

h9mbp2.png

Διαφημίσεις

H κουνιάδα μου εχει ενα μωρο 5 μηνων (2 μηνες μικροτερο από το δικό μου).. Πριν ενα μηνα παρουσίασε και αυτό κενωσεις με βλέννες και αίμα και η παιδιατρος συστησε αποχή από γαλακτοκομικά (επίσης της πρότινε εισαγωγή στερεων απο 4,5 μηνων και πρωτη τροφή υποαλλεργικό ρυζαλευρο "ΤΡΑΓΙΚΟ"). Μετά από ενα μηνα αποχής και εφόσον δεν είδε αλλαγη στις κενωσεις, αποφάσισε να σταματήσει την αποχή και να τρωει τα πάντα..... Τι νομίζετε ότι μπορεί να προκαλέσει στο μωρο αυτη της η απόφαση?

H κουνιάδα μου εχει ενα μωρο 5 μηνων (2 μηνες μικροτερο από το δικό μου).. Πριν ενα μηνα παρουσίασε και αυτό κενωσεις με βλέννες και αίμα και η παιδιατρος συστησε αποχή από γαλακτοκομικά (επίσης της πρότινε εισαγωγή στερεων απο 4,5 μηνων και πρωτη τροφή υποαλλεργικό ρυζαλευρο "ΤΡΑΓΙΚΟ"). Μετά από ενα μηνα αποχής και εφόσον δεν είδε αλλαγη στις κενωσεις, αποφάσισε να σταματήσει την αποχή και να τρωει τα πάντα..... Τι νομίζετε ότι μπορεί να προκαλέσει στο μωρο αυτη της η απόφαση?

Δεν θα ήταν καλύτερο να της έλεγες να διαβάσει λιγάκι parents??? Αν ήταν έτσι να τρώγαμε ανεξέλεκτα ότι να ναι δεν θα καθόμασταν να γράφαμε κ να ψαχνόμαστε τόσο πολύ!!!!

Βλέπετε που το φαινόμενο όσο πάει κ έξαπλώνεται????? Παλιά πόσα παιδάκια είχαν τέτοιου είδους ευαισθησιες??

Yugup3.png

Θα συνεχίσει να έχει τα συμπτώματα που έχει.

Επισκέφθηκε αλλεργιολόγο;

Πόσο παλιά;

Ακομα κ στην δικη μας γεννια δεν υπήρχαν τόσο έντονα αυτα τα πραγματα... Τώρα ειναι πολυ συχνό φαινόμενο οι αλλεργιες ( ή ψευδοαλλεργιες) κλπ στα μωρακια...

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Θα συνεχίσει να έχει τα συμπτώματα που έχει.

Επισκέφθηκε αλλεργιολόγο;

Δεν εχει επισκεφτει αλλεργιολόγο και δεν ξερω κατα πόσο θα το κάνει μιας και το αντιμετωπίζει σαν κάτι ασημαντο.

Το ότι θα συνεχίσουν τα συμπτώματα το φαντάζομαι! Αλλά αναρωτιέμαι μήπως του κάνει κακό.... μήπως του ερεθιζει το εντερο και κάνει μεγαλύτερη ζημιά.... μήπως δεν το βοηθάει να το ξεπεράσει... Και στην περίπτωση που η μητέρα δεν απέχει από το αλλεργιογόνο τα ωφέλη του θηλασμού υπερισχύουν?

Ακομα κ στην δικη μας γεννια δεν υπήρχαν τόσο έντονα αυτα τα πραγματα... Τώρα ειναι πολυ συχνό φαινόμενο οι αλλεργιες ( ή ψευδοαλλεργιες) κλπ στα μωρακια...

Εμείς είχαμε μεγαλύτερες πιθανότητες να φάμε ανεπεξέργαστες τροφές, σωστά λιπαρά (ζωικά και φυτικά), προβιοτικά κλπ.

Πριν 25-40 χρόνια που μεγαλώσαμε εμείς, υπήρχαν πολύ λιγοτερα προϊόντα στην αγορά (βλέπε έτοιμα μαγειρεμένα φαγητά όπως οι πίτσες, οι πίτες), υπήρχαν πολύ λιγότερα ντιλίβερι. Τα περισσότερα από αυτά που υπάρχουν σήμερα στα σούπερ μάρκετ, τότε δεν υπήρχαν, οπότε οι γονείς μας δεν μπορούσαν να τα αγοράσουν. Ήταν αναγκασμένοι να μας τρέφουν με πραγματικές τροφές, γιατί δεν μπορούσαν να αγοράσουν πιο επεξεργασμένες.

Ακόμη και το κοτόπουλο ήταν αναγκασμένοι να το αγοράζουν ολόκληρο γιατί κανείς δεν πούλαγε τεμαχισμένο. Οπότε είχαμε την ευκαιρία να φάμε και κάποιον ζωμό, ακόμη και αν αυτό -λόγω κύβων- είχε γίνει ήδη αρκετά πιο σπάνιο σε σχέση με τη συχνότητα που το έτρωγε η γιαγιά μας.

Δεν εχει επισκεφτει αλλεργιολόγο και δεν ξερω κατα πόσο θα το κάνει μιας και το αντιμετωπίζει σαν κάτι ασημαντο.

Το ότι θα συνεχίσουν τα συμπτώματα το φαντάζομαι! Αλλά αναρωτιέμαι μήπως του κάνει κακό.... μήπως του ερεθιζει το εντερο και κάνει μεγαλύτερη ζημιά.... μήπως δεν το βοηθάει να το ξεπεράσει...

Αφού το αντιμετωπίζει ως κάτι ασήμαντο, εσύ δεν μπορείς να κάνεις κάτι.

Και στην περίπτωση που η μητέρα δεν απέχει από το αλλεργιογόνο τα ωφέλη του θηλασμού υπερισχύουν?

Το ερώτημα αυτό θα είχε νόημα μόνο στην περίπτωση που υπήρχε εναλλακτική που προσφέρει κάτι καλύτερο.

Υπάρχει τέτοια εναλλακτική;

http://gaps.me/preview/?page_id=34

Feeding your baby

I cannot emphasise strongly enough, how important it is to breastfeed your baby! Particularly in those first few days, when colostrum is produced.

If you cannot do it yourself, try to find a wet nurse or a breast milk donor: a good place to start looking for one is in your maternity ward before giving birth (if you arrived to the hospital in a planned fashion) or straight after giving birth. In order to insure good supply of breast milk for your baby, it is practical to look for 2-4 wet nurses or breast milk donors. Look for healthy women who live not too far away from you. Even in the case of formula feeding supplementing your babyʼs diet with some breast milk (even occasional) will do wonders for your babyʼs development and overall health. No commercial formula will ever get close to the quality of breast milk!

If you have no alternative but to feed your baby formula (even supplemented occasionally with breast milk), add good quality probiotics into every bottle feed right from the start.

Κορίτσια μου γειά σας.

Επανέρχομαι μετά το απόλυτο πήξιμο του καλοκαιριού ( τουριστική περιοχή ) και ακόμη μια φορά χρειάζομαι τα φώτα σας.

Η μικρή είναι πλέον 13 μηνών και δεκτική στο να δοκιμάσει καινούργια πράγματα. Εγώ καταναλώνω πλέον μικρές ποσότητες γαλακτοκομικών και φαίνεται να αντιδρά καλά. Από τις προσωπικές μου παρατηρήσεις - αλλεργιόλόγο δεν επισκεπτόμαστε πια - θεωρώ οτι εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλο θέμα με το αυγό αλλά στα γαλακτοκομικά πάει πολύ καλά.

Σκέφτομαι οτι έχει έρθει η ώρα να της δώσω να δοκιμάσει και η ίδια.

Κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστώ πολύ, ελπίζω όλα τα μικρούλια να πηγαίνουν καλύτερα.

XZhFp2.png

rBXgp2.png

Εμείς είχαμε μεγαλύτερες πιθανότητες να φάμε ανεπεξέργαστες τροφές, σωστά λιπαρά (ζωικά και φυτικά), προβιοτικά κλπ.

Πριν 25-40 χρόνια που μεγαλώσαμε εμείς, υπήρχαν πολύ λιγοτερα προϊόντα στην αγορά (βλέπε έτοιμα μαγειρεμένα φαγητά όπως οι πίτσες, οι πίτες), υπήρχαν πολύ λιγότερα ντιλίβερι. Τα περισσότερα από αυτά που υπάρχουν σήμερα στα σούπερ μάρκετ, τότε δεν υπήρχαν, οπότε οι γονείς μας δεν μπορούσαν να τα αγοράσουν. Ήταν αναγκασμένοι να μας τρέφουν με πραγματικές τροφές, γιατί δεν μπορούσαν να αγοράσουν πιο επεξεργασμένες.

Ακόμη και το κοτόπουλο ήταν αναγκασμένοι να το αγοράζουν ολόκληρο γιατί κανείς δεν πούλαγε τεμαχισμένο. Οπότε είχαμε την ευκαιρία να φάμε και κάποιον ζωμό, ακόμη και αν αυτό -λόγω κύβων- είχε γίνει ήδη αρκετά πιο σπάνιο σε σχέση με τη συχνότητα που το έτρωγε η γιαγιά μας.

Να προσθέσω στη λιστα κ τα αντιβιοτικά κ τα εμβόλια...

Yugup3.png

Κορίτσια μου γειά σας.

Επανέρχομαι μετά το απόλυτο πήξιμο του καλοκαιριού ( τουριστική περιοχή ) και ακόμη μια φορά χρειάζομαι τα φώτα σας.

Η μικρή είναι πλέον 13 μηνών και δεκτική στο να δοκιμάσει καινούργια πράγματα. Εγώ καταναλώνω πλέον μικρές ποσότητες γαλακτοκομικών και φαίνεται να αντιδρά καλά. Από τις προσωπικές μου παρατηρήσεις - αλλεργιόλόγο δεν επισκεπτόμαστε πια - θεωρώ οτι εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλο θέμα με το αυγό αλλά στα γαλακτοκομικά πάει πολύ καλά.

Σκέφτομαι οτι έχει έρθει η ώρα να της δώσω να δοκιμάσει και η ίδια.

Κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστώ πολύ, ελπίζω όλα τα μικρούλια να πηγαίνουν καλύτερα.

Αν πας σε προηγούμενα ποστ θα δεις που γράφουμε για το sensivity test πριν δώσουμε στο παιδι κατι να δοκιμάσει... Μπορεις να κανεις αυτο πρώτα...

Yugup3.png

Τα αντιβιοτικά στη δική μου τη γενιά (που γεννήθηκε μέσα στη δεκαετία του 70) έδιναν κι έπαιρναν. Το ίδιο και το ξένο γάλα το οποίο βέβαια ήταν κατά πολύ υποδεέστερο όχι μόνο του μητρικού αλλά και του αντίστοιχου τεχνητού γάλακτος που κυκλοφορεί τώρα.

Επίσης θεωρώ ότι πάντα υπήρχαν τέτοια φαινόμενα απλά δεν λάμβαναν την δέουσα προσοχή. Για παράδειγμα, εγώ ήμουν ένα πολύ γκρινιάρικο μωρό, που δεν κοιμόταν, συγκαιγόταν συνέχεια και είχε συνέχεια στοματίτιδες και πράσινα κακά (θήλασα το πολύ σαράντα μέρες κι αυτό όχι αποκλειστικά). Φυσικά όλα αυτά αποδόθηκαν είτε στο χαρακτήρα μου είτε στο κοίτα ρε παιδί μου ευαισθησία..... Όταν μάλιστα το μεγαλύτερο μέρος τη οικογένειας της μητέρας μου δεν άνεχόταν το γάλα.

Σαφώς και ισχύουν αυτά που λέει η Αγλαΐα, αλλά από την άλλη η γνώση μας τώρα έχει προχωρήσει τόσο ώστε να μπορούμε να δούμε πίσω από τα γεγονότα ότι μπορεί να κρύβεται και κάτι.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Τα αντιβιοτικά στη δική μου τη γενιά (που γεννήθηκε μέσα στη δεκαετία του 70) έδιναν κι έπαιρναν. Το ίδιο και το ξένο γάλα το οποίο βέβαια ήταν κατά πολύ υποδεέστερο όχι μόνο του μητρικού αλλά και του αντίστοιχου τεχνητού γάλακτος που κυκλοφορεί τώρα.

Επίσης θεωρώ ότι πάντα υπήρχαν τέτοια φαινόμενα απλά δεν λάμβαναν την δέουσα προσοχή. Για παράδειγμα, εγώ ήμουν ένα πολύ γκρινιάρικο μωρό, που δεν κοιμόταν, συγκαιγόταν συνέχεια και είχε συνέχεια στοματίτιδες και πράσινα κακά (θήλασα το πολύ σαράντα μέρες κι αυτό όχι αποκλειστικά). Φυσικά όλα αυτά αποδόθηκαν είτε στο χαρακτήρα μου είτε στο κοίτα ρε παιδί μου ευαισθησία..... Όταν μάλιστα το μεγαλύτερο μέρος τη οικογένειας της μητέρας μου δεν άνεχόταν το γάλα.

Σαφώς και ισχύουν αυτά που λέει η Αγλαΐα, αλλά από την άλλη η γνώση μας τώρα έχει προχωρήσει τόσο ώστε να μπορούμε να δούμε πίσω από τα γεγονότα ότι μπορεί να κρύβεται και κάτι.

Δεν μπορείς να πεις φταιει το ένα ή φταίει το άλλο..είναι ο συνδιασμός όλων μαζί, της μόλυνσης (χημικά, αντιβιωτικά, καυσαέρια κ πάει λέγοντας), της διατροφής, της επιβάρυνσης του οργανισμού από τα εμβόλια (κανουμε σαφώς περισσοτερα κ ισχυρότερα οπως τα πολλαπλά), των αντιβιοτικών που πλέον ειναι 3ης, 4ης και και... γεννιάς.....κ ένα σωρό παράγοντες

Από την άλλη συμφωνώ οτί δεν δίναν την απαραίτητη προσοχή σε όσα ψυρίζουμε εμείς τώρα (πχ κι εγω συγκαιγόμουν πάρα πολύ) γιατί τώρα έχουμε τις ανάλογες γνώσεις..κ ενημερωνόμαστε καθημερινά...όμως δεν μπορείς να παραβλέψεις κ το γεγονος των στατιστικών πάνω σε αυτού του είδους τις αυτοάνοσες νόσους που συνεχώς πληθαίνουν...(αν διαβάσεις κ την συνέντευξη της Campbell αναφέρει τις στατιστικες για τον αυτισμό...)

Yugup3.png

Αναφέρθηκα μόνο στα θέματα διατροφής. Τα φάρμακα είναι από μόνα τους ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο και ξεκινούν από τα αντιβιοτικά (κι επειδή η αντιβίωση έχει ομοιοκαταληξία με την ίωση, τη χορηγούνε και στην ίωση...) αλλά και τα αντισυλληπτικά που παίρνει η μητέρα και έχουν σοβαρή επίδραση στο δικό της πεπτικό.

Αν ανοίξουμε τον κατάλογο των φαρμάκων, είναι πολύ μακρύς...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...