Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Miriki μου κι εγώ αυτό που σου λένε η Eva κ η Valeri κάνω...

Δηλαδή όσο γίνεται αποφεύγω όλο κ περισσότερο τα αμύλα κ γενικά δισακχαρίτες (καθόλου ζαχαρη κ σχεδον καθόλου γλουτένη που ερεθίζουν κ περισσότερο)..

Από φρούτα τρώμε αυτά της intro κ μπανάνα γινομένη που λέει η Campbell, καθώς κ μερικά αποξηραμένα (από τα βιολογικά όμως για να μην έχουν πρόσθετα κ ιδιαίτερα ζάχαρη)

Από όσπρια μόνο φακές που επιτρέπονται

Λαχανικά περισσότερο σε ζωμούς (εγώ τρώω κ ωμά) της δίνω τα βράδια που το δέχεται καλύτερα

Γενικά το πάω σταδιακά κ όσο δέχεται κ η μικρή μιας κ τώρα δεν έχουμε καθόλου συμπτώματα (αν ήταν τα πράγματα σκούρα θα την πίεζα ίσως παραπάνω αλλα βλέπω σιγα σιγά οτί τα δέχεται με ευχαρίστηση)

Για να επιβεβαιώσω κ όσα λέμε για το ένστικτο των μωρών... μέχρι τώρα η μικρή δεν ήθελε καθόλου τα φρούτα (εκτος από την μπανάνα που είναι στουμπωτική:wink:), λοιπόν τον τελευταίο μήνα είναι πάρα πολύ καλά εντερικά δεν έχει προβλήματα κ τις 2 τελευταίες βδομάδες από μόνη της έχει αρχίσει κ μου ζητάει να δοκιμάσει πχ μήλο ή κάτι άλλο που τρώω κάτι που δεν έκανε ποτέ!!! Μην φανταστείτε οτί τρώει πάρα πολύ μικρές ποσότητες αλλά τουλάχιστον δέχεται να δοκιμάσει..:-D

Τώρα αυτές τις μέρες λέω να της ξαναδοκιμάσω τουρσί...(καλά εγώ τρελάινομαι:mrgreen:).. πόσες μέρες λέτε να χρειάζεται για να γίνουν σε αυτες τις θερμοκρασίες?? Σκέφτομαι να της φτάξω κ την μαγιονέζα που είπε η Rosie..

Yugup3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Kορίτσια σας ευχαριστώ όλες για τα τελευταία σας μηνύματα. Πραγματικός θησαυρός.

Valeri μέσες άκρες τα έχω αυτά στη διατροφή μας (όχι το κεφίρ και τα σπιτικά τουρσιά για τα οποία τρελαίνομαι κι εγώ κι ο μικρός, αλλά ακόμη δεν έχω αξιωθεί). Π.χ. ζωμούς (από κρέας όχι από κόκκαλα στο μοσχάρι, αλλά και από κόκκαλα στο κοτόπουλο) χρησιμοποιώ από την αρχή, τρώμε και ελιές και κάπαρη, αλλά δεν είναι κάτι συντονισμένο. Επίσης εννοείται ότι τρώμε ψωμιά και παξιμάδια κλπ που και επεξεργασμένο αλεύρι περιέχουν και ζάχαρη και μαγιά. Έχω κατορθώσει να κρατήσω σε χαμηλό επίπεδο την κατανάλωση ζάχαρης του μικρού, αν και τελευταία με γεννέθλια και τέτοια ξεφύγαμε λίγο.

Όντως πάντως η αρχή είναι το ήμισυ του παντώς και σας ευχαριστώ όλες για την υποστήριξη.

Θα πω κάτι που ίσως φαίνεται αρλούμπα αλλά στο δικό μου παιδί το βλέπω να συμβαίνει. Στις περιόδους οδοντοφυίας όλα του είναι πιο δύσκολα. Αρρωσταίνει εύκολα, το έκζεμα φουντώνει κλπ. Ίσως λοιπόν η κρίσιμη τριετία να σχετίζεται και με την ολοκλήρωση της οδοντοφυίας που ταλαιπωρεί τον οργανισμό και ρίχνει το ανοσοποιητικό.

Αλήθεια το διάβασα κ στο άλλο θέμα που το είχες γράψει... γιατί να έρεθίζεται περισσότερο με τα δόντια?? Εχω ακούσει κ για διάρροια λόγω δοντιών...απλά προσπαθώ να καταλάβω τι ακριβώς συμβαίνει..:confused:

Yugup3.png

κοριτσια να σας πω κι εγω που βρισκομαι,,,δεν νομιζω οτι τιθεται θεμα αλλεργιων,,,καναμε ραστ σε αγελαδινο γαλα, σιταρι, αυγο ολα αρνητικα

εμπειρικα εκτος απο το γαλα δεν ειδα ευαισθησια στα περιεργα αυγα ψαρι πολυ περισσοτερο σιταρι,,για κοιλιοκακη βγηκαν παλι αρνητικες οι εξετασεις

οντως τον ενοχλει το γαλα και το γιαουρτι,,,οχι ομως το γαλα με 80% λιγοτερη λακτοζη,,,οσες φορες εχει πιει τετοιο δεν τον εχει πειραξει καρατσεκαρισμενο,,,με το γιαουρτι ομως ξεμπουρδαρει οπως λεμε στο χωριο μου

τωρα οταν φαει οσπρια πορτοκαλι προιοντα ολικης αλεσης, σταφυλια καρπουζι σπανακι, σουσαμι τοτε τα κακα του γινονται νιανια,,,οταν δεν τρωει τετοια κανει πιο σχηματισμενα

κοινως οτι πρεπει να φαει ενας δυσκοιλιος για να ενεργηθει ο δικος μου απο την αλλη,,,,παρολο που του αρεσουν τρελλα ολα οσα τον ευαισθητοποιουν

επισης τα σκληρα τυρια δεν τον πειραζουν επισης καρατσεκαρισμενο καθως και η ντοματα ουτε αυτη τον πειραζει,,τελος δεν παρουσιασε ποτε δερματικα προβληματα

μπορει να ενεργηθει απο 1 εως 4 φορες την ημερα η και μερα παρα μερα τα κακα του ειναι παντα ******, απο λιγο νιανια εως αρκετα,, καποιες φορες εχει και καποια αχωνευτα αν φαει πχ φακες

τωρα τι κανω εγω,,,,επαψα να ασχολουμαι! εκανα τις εξετασεις που νομιζω οτι επρεπε να κανω απο 2 φορες,,ειναι φυσιολογικες, του εδωσα μονον σιδηρο για την χαμηλη φεριτινη,,ειναι ζωηρος τρωει παιρνει βαρος ψηλωνει,,,δεν ξαναασχολουμαι

φροντιζω να μην του δινω πραγματα που κινητοποιουν πολυ το εντερο,,,αλλα χωρις να με πιασει και υστερια αν φαει λιγο,,,ultra levure δινω,,,

ο γιατρος στην ιταλια μου μιλησε για υπερκινητικο εντερο αυτο ομαλοποιειται στην 3ετια κυριως οταν αρχιζουν να μαθαινουν την τουαλετα,,,ωριμαζει το νευρομυικο τους,,μιλησε βεβαια και για δυσανεξιουλες σε καποιες τροφες που επισης περνανε

να μην του κανω περιεργες διαιετες,,,μονον εμπειρικα να κοιταω οτι τον ενοχλει να μην του το δινω συχνα η σε ποσοτητες κλπ εκτος αν τον πειραζει πολυ οποτε δεν το δινω καθολου,,,πχ το σουσαμι δεν του το δινω ποτε τον ενοχλει παρα πολυ, το πορτοκαλι λιγοτερο οποτε αν πιει μια δυο φορες την εβδομαδα δεν σκαω θα πιει μια μερα μετα δεν ξανδινω,,,,δεν δινω πχ καθε μερα

τελος θηλαζει και φροντιζω να τρωω κι εγω παρομοια πραγματα

απο τοτε που σταματησα να αγχωνομαι το παιδι μου πηρε τα πανω του,,δεν ξανακοιταω την πανα του,,αλλα αν ειναι ζωηρο κι αν μεγαλωνει, ειμαι πιο χαλαρη δεν το κανω θεμα κι εννοειται δεν θα ξανακανω εξετασεις κι ουτε θα τον πηγαινοφερνω σε γιατρους

ευχομαι σε ολους μας κουραγιο,,,ολα αυτα οντως περνανε αυτο μου ειπαν ολοι μα ολοι οι γιατροι σε ελλαδα και ιταλια ειτε προκειεται για αλλεργιες παιδικες ειτε για δυσανεξειες ειτε για υπερκινητικο εντερο περνανε

αν απορριφθει η νοσος του κρον η κυστικη ινωση η κοιλιοκακη αυτα περνανε στην 3ετια

Miriki μου κι εγώ αυτό που σου λένε η Eva κ η Valeri κάνω...

Δηλαδή όσο γίνεται αποφεύγω όλο κ περισσότερο τα αμύλα κ γενικά δισακχαρίτες (καθόλου ζαχαρη κ σχεδον καθόλου γλουτένη που ερεθίζουν κ περισσότερο)..

Από φρούτα τρώμε αυτά της intro κ μπανάνα γινομένη που λέει η Campbell, καθώς κ μερικά αποξηραμένα (από τα βιολογικά όμως για να μην έχουν πρόσθετα κ ιδιαίτερα ζάχαρη)

Λαχανικά περισσότερο σε ζωμούς (εγώ τρώω κ ωμά) της δίνω τα βράδια που το δέχεται καλύτερα

Γενικά το πάω σταδιακά κ όσο δέχεται κ η μικρή μιας κ τώρα δεν έχουμε καθόλου συμπτώματα (αν ήταν τα πράγματα σκούρα θα την πίεζα ίσως παραπάνω αλλα βλέπω σιγα σιγά οτί τα δέχεται με ευχαρίστηση)

Για να επιβεβαιώσω κ όσα λέμε για το ένστικτο των μωρών... μέχρι τώρα η μικρή δεν ήθελε καθόλου τα φρούτα (εκτος από την μπανάνα που είναι στουμπωτική:wink:), λοιπόν τον τελευταίο μήνα είναι πάρα πολύ καλά εντερικά δεν έχει προβλήματα κ τις 2 τελευταίες βδομάδες από μόνη της έχει αρχίσει κ μου ζητάει να δοκιμάσει πχ μήλο ή κάτι άλλο που τρώω κάτι που δεν έκανε ποτέ!!! Μην φανταστείτε οτί τρώει πάρα πολύ μικρές ποσότητες αλλά τουλάχιστον δέχεται να δοκιμάσει..:-D

Τώρα αυτές τις μέρες λέω να της ξαναδοκιμάσω τουρσί...(καλά εγώ τρελάινομαι:mrgreen:).. πόσες μέρες λέτε να χρειάζεται για να γίνουν σε αυτες τις θερμοκρασίες?? Σκέφτομαι να της φτάξω κ την μαγιονέζα που είπε η Rosie..

να ρωτησω κατι, εφοσον δεν υπαρχει διεγνωσμενη κοιλιοκακη γιατι βγαζεις την γλουτενη?

Διάβασα για τη δίαιτα κνών αλλά μου φαίνεται ουτοπική!Και γενικά αυτό περί βιολογικών δεν ισχύει ειδικά στην Ελλάδα διότι αν χρησιμοποιεί λιπάσματα ο γείτονας θα περάσουν με το νερό και στο βιολογικό χωράφι.Και με τη μολυσμένη ατμόσφαιρα πόσο να προφυλαχθεις..Εν μέρη μπορεί να εφαρμοσθεί αλλά δύσκολά..Και 1,5 με 2 χρόνια χωρίς υδατάνθρακες (πατάτα κλπ) λίγο επικινδυνο μου φαίνεται. Πιστεύω ότι σιγουρα χρειάζονται με μέτρο. Αυτά τα προβιοτικά τι είναι και που τα βρίσκεις?Εσείς καταφέρατε να την εφαρμόσετε 100%?

tEksp3.png?8gzbt5YV

Διαφημίσεις

να ρωτησω κατι, εφοσον δεν υπαρχει διεγνωσμενη κοιλιοκακη γιατι βγαζεις την γλουτενη?

Χαιρομαι που ακουμε νεα σου!!!

Αυτο για την τριετια θυμασαι να μας πεις περισσοτερα;; με ενδοιαφερει γιατι το λενε πολλοι γιατροι...

Επισης ηθελα να σε ευχαριστησω για την παρμεζανα που μας ανεφερες κ δοκιμασαμε κι εμεις καποιες φορες χωρις να την πειραξει!!!

Για την γλουτενη εχω διαβασει οτι γενικα ερεθιζει ενα ευαισθητο εντερο κ δυσκολευει την κατασταση... δεν την εχω αποκλεισει τελειως αλλα την αποφευγω αισθητα πλεον...προτιμω τα πιο ευπεπτα δημητριακα που δεν περιεχουν γλουτενη...

Το πορτοκαλι που ανεφερες ερεθιζει πολυ κ την δικια μου...μου ειχαν πει λογω της οξυτητας αλλα το λεμονι γιατι δεν την πειραζει;;; ( εμενα την πειραζει απο το μητρικο δεν τολμαω καν να της δωσω απευθειας :?)

Yugup3.png

Nα που εμαθα κι αλλα που δεν ηξερα...Δηλαδη ελιες επιτρεπονται απο οτι καταλαβα?και φακες?πωπω κ εγω στην προηγουμενη εγκυμοσυνη τρελαθηκα στις φακες,συνεχεια ετρωγα;)

και σημερα εχω μια φοβερη επιθυμια να φαω.Και ελιες παρα πολυ τρωω.

Καλα εσεις με το ζαχαρουχο θεες,κι εγω επαιρνα το κουτι κ το ετρωγα με το κουταλι:mrgreen:,επισης μεγαλωσα με σοκολατουχα γαλατα,γιοκο τσοκο,χεμο,και ντολκα:oops::oops:

Α και η μαμα μου ελεγε οτι τρελαινομουν για φρουτοκρεμα αλλα δεν διευκρινηζε οτι εβαζε μεσα εκτος απο ενα σωρο φρουτα και 25(!)μπισκοτα μιραντα:shock::shock:

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Απλά να διευκρινίσω οτί τα οσπρια δεν επιτρέπονται στην intro..

Εγώ τα είδα από τον κατάλογο της full gaps κ όλα τα υπολοιπα ξερά απαγορεύονται...δυστυχώς:|

Yugup3.png

Απλά να διευκρινίσω οτί τα οσπρια δεν επιτρέπονται στην intro..

Εγώ τα είδα από τον κατάλογο της full gaps κ όλα τα υπολοιπα ξερά απαγορεύονται...δυστυχώς:|

Πολλή δύσκολη μου φαινεται..

tEksp3.png?8gzbt5YV

Χαιρομαι που ακουμε νεα σου!!!

Αυτο για την τριετια θυμασαι να μας πεις περισσοτερα;; με ενδοιαφερει γιατι το λενε πολλοι γιατροι...

Επισης ηθελα να σε ευχαριστησω για την παρμεζανα που μας ανεφερες κ δοκιμασαμε κι εμεις καποιες φορες χωρις να την πειραξει!!!

Για την γλουτενη εχω διαβασει οτι γενικα ερεθιζει ενα ευαισθητο εντερο κ δυσκολευει την κατασταση... δεν την εχω αποκλεισει τελειως αλλα την αποφευγω αισθητα πλεον...προτιμω τα πιο ευπεπτα δημητριακα που δεν περιεχουν γλουτενη...

Το πορτοκαλι που ανεφερες ερεθιζει πολυ κ την δικια μου...μου ειχαν πει λογω της οξυτητας αλλα το λεμονι γιατι δεν την πειραζει;;; ( εμενα την πειραζει απο το μητρικο δεν τολμαω καν να της δωσω απευθειας :?)

η παρμεζανα ειναι φαρμακο,,,αναλογο με την παρμεζανα και πιο νοστιμο ειναι η γκρανα παντανο εχει σε ολα τα σουπερμαρκετ,,,φατε ενενοχλητα και θα με θυμηθειτε

αυτο για την τριετια το λενε ολοι,,,μενει να επαληθευτει,,,το πολυ πολυ να μεινει καμμια ευαισθησια σε κανα δυο πραγματα που κι αυτη στην 5ετια εχει περασει οπωσδηποτε,,,μετα την 5ετια δεν μενει τιποτα τετοιο,,,,εκτος αν μιλαμε για πολυ σοβαρες παθησεις οπως κυστικη ινωση κλπ,,,ωριμαζει πρωτον το πεπτικο δευτερον το νευρομυικο,,ο νευρομυικος τονος του εντερου,,,,στους δυσκοιλιους η κινητικοτητα ειναι μικρη, στα παιδια μας πιο εντονη,,,επισης τα ιδιαιτερα ζωηρα παιδια συνηθως, τονιζω συνηθως, εχουν πιο κινητικο εντερο,,,μεγαλωνοντας και με τον ελγχο των σφιγκτηρων ομαλοποιειται,,,επειτα παιζει και η κληρονομικοτητα τοσο στην δυσκοιλια οσο και στο αντιθετο,,,εμεις στην οικογενεια ειμαστε πολλοι με ευαισθησιουλες τετοιες,,,εγω συγκεκριμενα ειμαι ετσι,,,το γαλα μου αρεσει αλλα με πριζει το ιδιο και τα οσπρια,,,με τα συκα τρεχω και δεν φτανω,,,

στην ιταλια μου ειπαν οχι περιεργες διαιτες,,αρκετος λιπος πρωτεινες οχι χυμους οχι πολλα φρουτα και πρασινα λαχανικα με μετρο,,,εννοειται να μην βγαλω την γλουτενη εφοσον δεν υπαρχει προβλημα,,ζυμαρικα δηλαδη ρυζια πατατα εννοειται,,,για τα γαλακτοκομικα βλεποντας και κανοντας αν τον ενοχλει κατι το βγαζω

και κατι αλλο σημαντικο οταν περασει καιρος ξανδοκιμαζω κατι που μεχρι χθες τον ειχε ενοχλησει,,,,ξανα ευαισθητοποιω το εντερο που και που για να δω αν εχει φυγει το προβλημα και γιατι μονον ετσι θα ωριμασει ,,,γι αυτο ειναι επικυνδινο να αποκλειεις τελειως την γλουτενη ενω δεν υπαρχει προβλημα

το μονο πραγμα που θα κοιταω ειναι την αναοτυξη του παιδιου μου και την ορεξη του για φαγητο,,,αν το μονο πραγμα που προδιδει ενα προβλημα ειναι η πανα το αγνοουμε

Διαφημίσεις

η παρμεζανα ειναι φαρμακο,,,αναλογο με την παρμεζανα και πιο νοστιμο ειναι η γκρανα παντανο εχει σε ολα τα σουπερμαρκετ,,,φατε ενενοχλητα και θα με θυμηθειτε

Ακόμη και για τα μωράκια με αλλεργία?Βασικά την θηλάζω δεν μπήκαμε στις στερεες ακόμα

tEksp3.png?8gzbt5YV

Ακόμη και για τα μωράκια με αλλεργία?Βασικά την θηλάζω δεν μπήκαμε στις στερεες ακόμα

εφοσον θηλαζεις φαε εσυ και δες αν την πειραζει,,,ετσι θα εισαι σιγουρη,,,εμενα οταν ηταν πολυ μωρακι οταν επινα γαλα ειχε φοβερους κολικους το ιδιο με μοτσαρελα κλπ τα εκοψα ολα και ετρωγα μονον αυτα τα 2 τυρια ουτε γιαουρτια ουτε τιποτε αλλο,,,το παιδι ηταν μια χαρα ηρεμοτατο

επειδη ειστε σε φαση θηλασμου η εκθεση του στην παρμεζανα μεσω εσου θα ειναι πολυ φιλτραρισμενη οποτε και να την ενοχλησει το συμπτωμα θα ειναι πολυ πιο ηπιο απ οτι αν ετρωγε κατευθειεαν οταν θα εμπαινε αργοτερα στις στερεες,,,,τρωγε εσυ καθημερινα αν δεν την πειραζει θα φαει μεγαλωνοντας

τωρα δεν ξερω αν εχει αλλεργια σοβαρη με δερματικα και αποδεδειγμενες εξετασεις αιματος θετικες

αν οχι δοκιμασς να φας εσυ αν την πειραξει μην ξαναφας

θελει 3 μερες

κοριτσια να σας πω κι εγω που βρισκομαι,,,δεν νομιζω οτι τιθεται θεμα αλλεργιων,,,καναμε ραστ σε αγελαδινο γαλα, σιταρι, αυγο ολα αρνητικα

εμπειρικα εκτος απο το γαλα δεν ειδα ευαισθησια στα περιεργα αυγα ψαρι πολυ περισσοτερο σιταρι,,για κοιλιοκακη βγηκαν παλι αρνητικες οι εξετασεις

οντως τον ενοχλει το γαλα και το γιαουρτι,,,οχι ομως το γαλα με 80% λιγοτερη λακτοζη,,,οσες φορες εχει πιει τετοιο δεν τον εχει πειραξει καρατσεκαρισμενο,,,με το γιαουρτι ομως ξεμπουρδαρει οπως λεμε στο χωριο μου

τωρα οταν φαει οσπρια πορτοκαλι προιοντα ολικης αλεσης, σταφυλια καρπουζι σπανακι, σουσαμι τοτε τα κακα του γινονται νιανια,,,οταν δεν τρωει τετοια κανει πιο σχηματισμενα

κοινως οτι πρεπει να φαει ενας δυσκοιλιος για να ενεργηθει ο δικος μου απο την αλλη,,,,παρολο που του αρεσουν τρελλα ολα οσα τον ευαισθητοποιουν

επισης τα σκληρα τυρια δεν τον πειραζουν επισης καρατσεκαρισμενο καθως και η ντοματα ουτε αυτη τον πειραζει,,τελος δεν παρουσιασε ποτε δερματικα προβληματα

μπορει να ενεργηθει απο 1 εως 4 φορες την ημερα η και μερα παρα μερα τα κακα του ειναι παντα ******, απο λιγο νιανια εως αρκετα,, καποιες φορες εχει και καποια αχωνευτα αν φαει πχ φακες

τωρα τι κανω εγω,,,,επαψα να ασχολουμαι! εκανα τις εξετασεις που νομιζω οτι επρεπε να κανω απο 2 φορες,,ειναι φυσιολογικες, του εδωσα μονον σιδηρο για την χαμηλη φεριτινη,,ειναι ζωηρος τρωει παιρνει βαρος ψηλωνει,,,δεν ξαναασχολουμαι

φροντιζω να μην του δινω πραγματα που κινητοποιουν πολυ το εντερο,,,αλλα χωρις να με πιασει και υστερια αν φαει λιγο,,,ultra levure δινω,,,

ο γιατρος στην ιταλια μου μιλησε για υπερκινητικο εντερο αυτο ομαλοποιειται στην 3ετια κυριως οταν αρχιζουν να μαθαινουν την τουαλετα,,,ωριμαζει το νευρομυικο τους,,μιλησε βεβαια και για δυσανεξιουλες σε καποιες τροφες που επισης περνανε

να μην του κανω περιεργες διαιετες,,,μονον εμπειρικα να κοιταω οτι τον ενοχλει να μην του το δινω συχνα η σε ποσοτητες κλπ εκτος αν τον πειραζει πολυ οποτε δεν το δινω καθολου,,,πχ το σουσαμι δεν του το δινω ποτε τον ενοχλει παρα πολυ, το πορτοκαλι λιγοτερο οποτε αν πιει μια δυο φορες την εβδομαδα δεν σκαω θα πιει μια μερα μετα δεν ξανδινω,,,,δεν δινω πχ καθε μερα

τελος θηλαζει και φροντιζω να τρωω κι εγω παρομοια πραγματα

απο τοτε που σταματησα να αγχωνομαι το παιδι μου πηρε τα πανω του,,δεν ξανακοιταω την πανα του,,αλλα αν ειναι ζωηρο κι αν μεγαλωνει, ειμαι πιο χαλαρη δεν το κανω θεμα κι εννοειται δεν θα ξανακανω εξετασεις κι ουτε θα τον πηγαινοφερνω σε γιατρους

ευχομαι σε ολους μας κουραγιο,,,ολα αυτα οντως περνανε αυτο μου ειπαν ολοι μα ολοι οι γιατροι σε ελλαδα και ιταλια ειτε προκειεται για αλλεργιες παιδικες ειτε για δυσανεξειες ειτε για υπερκινητικο εντερο περνανε

αν απορριφθει η νοσος του κρον η κυστικη ινωση η κοιλιοκακη αυτα περνανε στην 3ετια

γεια σου γλυκος

χαιρομαι που εχεις ηρεμησει ,παντως απο οτι φαινεται ,το παιδακι σου, το μονο προβλημα που αντιμετωπιζε και αντιμετωπιζει ειναι οι διαροιες

καθε μαμα εχει ενστικτο και ειμαι απολυτα σιγουρη οτι οταν σταματαει να την "ενοχλει "το ενστικτο της ,αυτο σημαινει οτι το παιδι εχει μπει σε ενα καλο δρομο ,δεν θα αναλυσω παραπανω το θεμα ,απλα θα σου πω καλο θα ηταν το παιδακι σου να τρωει πιο ευπεπτες τροφες για να μπορει να ιαθει πληρως το εντερο ,τις συμβουλες του στυλ "αυτα τα συμπτωματα ειναι συνηθη σε παιδια μεχρι την ταδε ηλικια να μην τις εμπιστευεσαι,οταν δεν εχει βρεθει μια συγκεκριμενη αιτια(δυσανεξιουλα,υπερκινητικο εντερο δεν μου λενε τιποτα) που τα προκαλει",συγνωμη για το θαρρος;););)

Και τα λευκά φασόλια της φασολάδας αν θυμάμαι καλά.

Δεν μ' αρέσουνε δυστυχώς...

Αλήθεια το διάβασα κ στο άλλο θέμα που το είχες γράψει... γιατί να έρεθίζεται περισσότερο με τα δόντια?? Εχω ακούσει κ για διάρροια λόγω δοντιών...απλά προσπαθώ να καταλάβω τι ακριβώς συμβαίνει..:confused:

Όταν ένα μωράκι βγάζει δοντάκια είναι πιο ευάλωτο στις ιώσεις γιατί το ανοσοποιητικό του "πέφτει" λίγο μια και όλη η ενέργειά του πάει στα δόντια.

Ένα μωράκι με αλλεργίες, δηλαδή με προβληματικό ανοσοποιητικό σύστημα, είναι ακόμη πιο ευάλωτο στις ιώσεις έτσι τα συμπτώματά του είναι ακόμη πιο έντονα.

[Ο γιος μου έβγαλε όλα του τα δοντάκια χωρίς να τον πάρω χαμπάρι! Η κόρη μου αντίθετα με τρώει απ' την γκρίνια και με εξαντλεί με τον αδιάκοπο θηλασμό, ειδικά το βράδυ :(]

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

Και τα λευκά φασόλια της φασολάδας αν θυμάμαι καλά.

Δεν μ' αρέσουνε δυστυχώς...

Όταν ένα μωράκι βγάζει δοντάκια είναι πιο ευάλωτο στις ιώσεις γιατί το ανοσοποιητικό του "πέφτει" λίγο μια και όλη η ενέργειά του πάει στα δόντια.

Ένα μωράκι με αλλεργίες, δηλαδή με προβληματικό ανοσοποιητικό σύστημα, είναι ακόμη πιο ευάλωτο στις ιώσεις έτσι τα συμπτώματά του είναι ακόμη πιο έντονα.

[Ο γιος μου έβγαλε όλα του τα δοντάκια χωρίς να τον πάρω χαμπάρι! Η κόρη μου αντίθετα με τρώει απ' την γκρίνια και με εξαντλεί με τον αδιάκοπο θηλασμό, ειδικά το βράδυ :(]

Πως ειναι στα αγγλικα;; Μηπως εννοεις τα lima beans γιατι αυτα ειναι τα πρασινα..

Κι εμενα εχει μεγαλο θεμα με τα δοντια!! Αλλα δεν ειχα παρατιρησει ποτε εντονοτερα συμπτωματα περα απο την γκρινια κ τα δαγκωματα :rolleyes:

Αληθεια τα ραπανακια ( black radish ) τα χρησιμοποιειτε καπου περαν της σαλατας;; Βρηκα βιολογικα κ μιας κ ηταν στην λιστα της full τα πηρα, μπορω να τα δωσω στη μικρη;;

Yugup3.png

Διάβασα για τη δίαιτα κνών αλλά μου φαίνεται ουτοπική!Και γενικά αυτό περί βιολογικών δεν ισχύει ειδικά στην Ελλάδα διότι αν χρησιμοποιεί λιπάσματα ο γείτονας θα περάσουν με το νερό και στο βιολογικό χωράφι.Και με τη μολυσμένη ατμόσφαιρα πόσο να προφυλαχθεις..Εν μέρη μπορεί να εφαρμοσθεί αλλά δύσκολά..Και 1,5 με 2 χρόνια χωρίς υδατάνθρακες (πατάτα κλπ) λίγο επικινδυνο μου φαίνεται. Πιστεύω ότι σιγουρα χρειάζονται με μέτρο. Αυτά τα προβιοτικά τι είναι και που τα βρίσκεις?Εσείς καταφέρατε να την εφαρμόσετε 100%?

οντως φαινεται ουτοπικη

και εγω οταν την διαβασα εκανα ετσι :shock::shock::shock::shock:

το θεμα των βιολογικων ειναι μεγαλο,εαν ασχοληθεις ξερεις περιπου τι ειναι αληθινο και τι οχι

κατ"αρχην τι προβλημα εχει το μικρακι σου δεν ειπες ακριβως ?

εκτος απο το οτι δεν τρως γαλακτοκομικα

εαν διαβασεις λιγο θα δεις οτι δεν υπαρχει μια μαγικη λυση , το καθε παιδακι εχει το δικο του ιστορικο

να εισαι ανοιχτη για καθε λυση ψαχνοντας και βλεποντας πια ταιριαζει στο παιδακι σου

εχετε καταλαβει εαν επιτρεπεται κρεας στην αρχη της ιντρο ? καπως μπερδεμενα τα γραφει ,αναφερεται στα ****** ζελατινωδη μερη ,εννοει και το κρεας ?δηλ.μπορει κανεις τις πρωτες μερες να χωρτασει τρωγοντας κρεας ?

εχετε καταλαβει εαν επιτρεπεται κρεας στην αρχη της ιντρο ? καπως μπερδεμενα τα γραφει ,αναφερεται στα ****** ζελατινωδη μερη ,εννοει και το κρεας ?δηλ.μπορει κανεις τις πρωτες μερες να χωρτασει τρωγοντας κρεας ?

Ναι απ'οτι κατάλαβα είναι κάτι σαν το "ποντίκι" στο μοσχάρι που έχει gel κ τρώγεται βραστό...Ναι χορταίνεις αλλά χρειάζεται να τρως πολύ συχνα δεν σε κρατάει για πολύ... κ πολλά βραστά λαχανικά...

Yugup3.png

Χωρίς να έχω ψάξει το γιατί, κ εμείς όταν βγάζουμε δόντια (άρα συνέχεια ;)) είμαστε πιο ευαίσθητοι...

Τελικά κατάφερα κ γω να διαβάσω το βιβλίο (εντάξει, τη θεωρία θα τη ξαναδιαβάσω πιο προσεκτικά :cool:) κ πήρα αρκετές προμήθειες από τη λίστα με τις τροφές που επιτρέπονται. Κατάλαβα ότι δεν διαφέρει πολύ από αυτά που έκανα μέχρι τώρα με εξαίρεση πατάτα, ρύζι, μακαρόνια, ψωμί. Και για το παιδί θα πρέπει να βρω μια λύση για το κεχρί που έδινα μέχρι τώρα για να πήξουν οι σούπες... Προτάσεις...?

Sauerkraut έχετε κάνει? Θα εκτιμούσα συμβουλές για να μην βουλώσω το μπάνιο με αποτυχημένα λάχανα :mrgreen: --

Μετά από πρόταση αλλεργιολόγου (που μας παρακολουθεί) δοκίμασα όπως έχω ξαναγράψει γαλακτοκομικά προιόντα (τυριά κυρίως όχι γάλα αλλά έφαγα κ στο τραπέζι της βάπτισής μας :oops: πιτάκια - τυρο, κρεμυδο, λαχανικο...) κ το παιδί καθυστερημένα μεν έντονα δε έκανε εξανθήματα κ σύγκαμα. Τώρα έχω σταματήσει μια βδομάδα κ τα μάγουλα φαίνονται ΣΑΝ ΝΑ επανέρχονται άλλα το σύγκαμα πολύ με φοβίζει... ακούνητο ότι κ να κάνω! μήπως είναι μύκητας??????

Σας έχω κ αυτό:

http://www.hsph.harvard.edu/news/press-releases/2011-releases/healthy-eating-plate.html

Μοιάζει με καθαρά επιστημονική δουλειά χωρίς συμφέροντα....

Τυχαίο - δεν νομίζω... Θα δείτε κ για τα γαλακτοκομικά...

Φιλούρες κ καλό μήνα!

h9mbp2.png

ΘΗΛΑΖΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΚΑΝΩ.

Ναι απ'οτι κατάλαβα είναι κάτι σαν το "ποντίκι" στο μοσχάρι που έχει gel κ τρώγεται βραστό...Ναι χορταίνεις αλλά χρειάζεται να τρως πολύ συχνα δεν σε κρατάει για πολύ... κ πολλά βραστά λαχανικά...

:oops::oops::oops: συγνωμη αλλα δεν καταλαβα ,εγω εννοω το βραστο κρεας απο οποιοδηποτε μερος του σωματος

τα ζελατινωδη ειναι οι χονδροι και ο"τι εχει στις αρθρωσεις(αυτα τρωγονται απο οστα κοτας πολυ καλα ,οπως και κουνελιου ,τα τρωω και ειναι πολυ νοστιμα ,και μικρη τα ετρωγα )

οπως επισης οι ζωμοι απο κρεας δεν διευκρινιζει ξεκαθαρα εαν επιτρεπονται στην αρχη ,μιλαει μονο για ζωμους απο κοκκαλα,παντα μιλαω για τα αρχικα σταδια της ιντρο

συμφωνα με διαιτες που προτεινονται σε διαταραχες του εντερου οι ζωμοι απο κρεας πρεπει να αποφευγονται η να αραιωνονται με αρκετο νερο, σε αντιθεση με τους ζωμους απο κοκκαλα που επιτρεπονται και σε αυτες

Μετά από πόσο καιρό αποχής σου το είπε κ πόσο είναι τώρα ο μικρός?? (Βάλε κ κανα tickeraki να ξέρουμε καλε:-P)

Ξέρεις ίσως απλά βλέποντας οτί με 2,3 μέρες δεν είχε αντίδραση πλάκωσες πολλές ύποπτες τροφές μαζί κ ο όργανισμός δεν ήταν έτοιμος να τις δεκτεί...κ ξανακατρακύλησε..ίσως ήθελε πολύ πιο αργή κ σταδιακή εισαγωγή..

Σου το λέω εκ πείρας δυστυχώς αν δεν ακολουθούνε όλοι στο σπίτι κ έχεις τους "πειρασμους" μπροστά στα μάτια σου είναι αρκετά δύσκολο...αλλά όλα γίνονται:-P Να σου πω αν τα παιδιά μας είχαν κάτι πολύ πιο σοβαρό όπως ο γιος της Campbell τότε δεν θα κάναμε τα πάντα???? Ασε αυτό λέω συνέχεια στον εαυτό μου.....

μετά από 6 μήνες (οι πρώτοι 2 μήνες ήταν πειραματικοί, μέχρι να βρω άκρη γιατί άλλα μου λέγανε οι μεν ιατροί κ άλλα οι δε, ανάλογα με την ειδικότητα :roll: - αλλά τους τελευταίους 4 κάνω καλή αποχή). Τώρα το μωράκι είναι 11 μηνών, αρχίσαμε τα παράξενα την ημέρα που κλείσαμε 5 μηνών :| μετά από 2 εμβόλια... Το τικεράκι ακόμα το παλεύω! Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω παραπάνω με αυτό που λες για το commitment που πρέπει να έχουμε στο θέμα...

h9mbp2.png

Και σαφώς εύχομαι κι εγώ να γνώριζα όταν ο γιος μου ήταν 6 μηνών, αυτά που ξέρω και μαθαίνω σήμερα... μακάρι πχ. να ήξερα ότι ήταν προτιμότερο να ξεκινήσω από ζωμούς και να μην χάνω χρόνο (του παιδιού, όχι δικό μου) σε πουρέδες λαχανικών και φρούτων, που στην τελική μπορεί να έκαναν ζημιά στο παιδί και γι' αυτό τους απέφευγε, διστάζοντας να πάω στο επόμενο στάδιο θεωρώντας ότι το παιδί είναι απλά ανέτοιμο για στερεές... Δεν θα μάθω ποτέ αν όντως ήταν και ως πού θέμα ανετοιμότητας ή θέμα αυτοπροστασίας... Εκείνο που με χαροποιεί ιδιαίτερα ωστόσο είναι ότι όταν είπα στην παιδίατρό μας κάποια πράγματα για τη GAPS και τους προβληματισμούς μου σχετικά με τις αυθόρμητες τροφικές επιλογές του γιου μου (που ταιριάζουν σε πολλά με την Intro) μου είπε ότι δεν γνωρίζει το θέμα, σημείωσε τα στοιχεία που της έδωσα, κράτησε το άρθρο που της είχα τυπώσει και μου είπε ότι θα τα μελετήσει και θα μου πει! Ευτυχώς υπάρχουν και γιατροί που θεωρούν ότι μπορούν να μάθουν κάτι και από τους γονείς...

EvaMD πολύ σωστά αυτά που λες - κ όμως αυτό το λάθος το έχουμε κάνει οι περισσότερες από εμάς γιατί μέχρι να αποκτήσουμε πρόσβαση σε όλες αυτές τις πληροφορίες μας πήρε πολύ καιρό. Ιατρός δεν είμαι κ από ιατρούς δεν είχα καμία καθοδήγηση προς αυτή την κατεύθυνση. Ποιο άρθρο τύπωσες...? Προσπαθώ κ γω να ανοίξω αυτή τη κουβέντα με την παιδίατρό μου ... μεγάλη ιστορία...

h9mbp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...