Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

και κατι αλλο δεν υπαρχει κανενα κεφαλαιο που να αναφερεται στην διαιτα σε θηλαζουσες ,αντιθετα σε νεογνα και βρεφη προτεινει την αποφυγη της διαιτας μεχρι να εδραιωθει ο θηλασμος ,γιατι ακομη και γευστικα θα αλλαζε το γαλα με την διαιτα,υπαρχει και σχετικη ερωτηση με απαντηση θα την παραθεσω μετα

δεν την βρισκω για να την παραθεσω:evil::evil::evil:

Όχι δεν αναφέρεται αλλά στο βιβλίο υπάρχουνε πολλές αναφορές το πως η προβληματική χλωρίδα στο έντερο της θηλάζουσας μαμάς γεμίζει το μητρικό γάλα με διάφορες τοξίνες, βασικά λέει πως ότι κυκλοφορεί στο αίμα μας κυκλοφορεί και στο μητρικό γάλα :-(

Διαβάστε τη σελίδα 62 να φρικάρετε :cry:

Επομένως αν δεν επαναφέρουμε τη φυσιολογική χλωρίδα στο έντερο μας το γάλα μας θα συνεχίσει να είναι τοξικό για τα παιδάκια μας, σωστά;

ναι αλλα θα επρεπε να υπαρχει μια πιο σαφης αναφορα στην διαιτα της θηλαζουσας και του παιδιου

δεν θα δεχτω πληρως το γεγονος οτι ο΄τι κυκλοφορει στο αιμα περναει και στο γαλα ,η αλκοολη ναι γιατι εχει μικρο μοριακο βαρος

π.χ τα φαρμακα, τα περισσοτερα ειναι ασφαλη σε μια θηλαζουσα

πολυ βαρυ αυτο με το "τοξικο γαλα",πολυ στεναχωρo

βεβαια η Καμπελ θεωρει οτι δεν πρεπει να διακοπτεται ο θηλασμος

επρεπε να βγαλει ενα βιβλιο για τις πεπτικες διαταραχες ξεχωριστα ,οταν διαβαζω για σχιζοφρενειες και την συσχετιση της με την φυσιολογικη χλωριδα μου ερχεται καπως , δυσπιστω

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Valeri δεν αναφέρεται σε φάρμακα στο μητρικό γάλα (το μόνο που διάβασα μέχρι τώρα είναι για την αντιβίωση που ενδέχεται να παίρνει η μαμά λόγω μαστίτιδας και η οποία θα περάσει σ' ένα βαθμό στο γάλα) αλλά στις διάφορες τοξίνες που παράγονται από το έντερο και τα αδιάσπαστα κομματάκια τροφών που ερεθίζουνε με τη σειρά τους το έντερακι των παιδιών μας.

Στο κεφάλαιο της εγκυμοσύνης και του θηλασμού αναφέρει καθαρά ότι η μαμά πρέπει να τρώει σύμφωνα με την GAPS για να αποφύγει αλλοίωση της εντερικής χλωρίδας και δίνει πολύ σαφείς οδηγίες για το πως θα πρέπει να εισάγουμε τις στερεές τροφές σ' ένα GAPS μωράκι.

Αυτές τις οδηγίες θα ακολουθήσω για την κόρη μου όταν επιστρέψω την άλλη βδομάδα Αθήνα, έτσι κι αλλιώς σταμάτησε πάλι να τρώει λόγω ίωσης και είναι σαν να κάνουμε απ' την αρχή εισαγωγή στις στερεές τροφές!

[Πάντως, χωρίς να γνωρίζω την GAPS στο γιο μου, διαπιστώνω ότι αυτές περίπου τις τροφές του έδινα, βραστό κρέας, λαχανικά μαγειρεμένα καλά στο ζωμό του κρέατος, βρασμένο μήλο και κρόκο αυγού. Δεν του έδωσα καθόλου δημητριακά τον πρώτο χρόνο της ζωής του. Ίσως αυτή η διατροφή που του έκανα να επούλωσε τυχών μικροπροβλήματα που είχε στο έντερο, αν και δεν θυμάμαι συμπτώματα).

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Valeri δεν αναφέρεται σε φάρμακα στο μητρικό γάλα (το μόνο που διάβασα μέχρι τώρα είναι για την αντιβίωση που ενδέχεται να παίρνει η μαμά λόγω μαστίτιδας και η οποία θα περάσει σ' ένα βαθμό στο γάλα) αλλά στις διάφορες τοξίνες που παράγονται από το έντερο και τα αδιάσπαστα κομματάκια τροφών που ερεθίζουνε με τη σειρά τους το έντερακι των παιδιών μας.

το ξερω Rosie , επειδη εγραψες οτι τα παντα περνανε στο μητρικο γαλα ,αυτο καταλαβα εγω

Στο κεφάλαιο της εγκυμοσύνης και του θηλασμού αναφέρει καθαρά ότι η μαμά πρέπει να τρώει σύμφωνα με την GAPS για να αποφύγει αλλοίωση της εντερικής χλωρίδας και δίνει πολύ σαφείς οδηγίες για το πως θα πρέπει να εισάγουμε τις στερεές τροφές σ' ένα GAPS μωράκι.
ναι για να αποφυγει την αλλοιωση η την επιδεινωση ,δεν λεει για την θεραπεια ,ειδικα για την ιντρο σε θηλαζουσα

οσο για τις στερεες ναι τις εχει και εδωhttp://www.gaps.me/preview/?page_id=34 για οποια ενδιαφερεται ,μιλαει ακομη και για την εισαγωγη απο τον 4ο μηνα σε παιδια που δεν θηλαζουν

. Ίσως αυτή η διατροφή που του έκανα να επούλωσε τυχών μικροπροβλήματα που είχε στο έντερο, αν και δεν θυμάμαι συμπτώματα)
αν θυμαμαι καλα ειχε καποιες δυσανεξιουλες στο γαλα?

Nαι, και είναι ένας λόγος που δεν του δίνω και πολλά γαλακτοκομικά, ποτέ γάλα, κυρίως γιαούρτι και σκληρά τυριά.

Αλλά διαβάζοντας διεπίστωσα ότι το παστεριωμένο/ομογενοιημένο γάλα προκαλεί προβλήματα ακομή και σε υγιή άτομα που δεν έχουνε πρόβλημα με το έντερό τους, γι' αυτό και γενικά αποφεύγουμε τα γαλακτοκομικά στο σπίτι.

Η Campbell αποθαρρύνει την Ίντρο στις θηλάζουσες αλλά κυρίως αναφέρεται στις κοπέλες που θηλάζουνε αποκλειστικά και έχουνε πολύ μεγάλες διατροφικές ανάγκες.

Αλλά διάβασα πολλές περιπτώσεις γυναικών στο MDC που θηλάζανε ακόμη και αποκλειστικά και έκαναν την Intro γιατί τα μωράκια τους εκδήλωναν σοβαρά συμπτώματα όπως έκζεμα, ΓΟΠ, ανήσυχο ύπνο κτλ και μόνο η Intro μπορεί να επιφέρει γρήγορη και ουσιαστική επούλωση του εντέρου.

Η Campbell αποθαρρύνει την Ίντρο στις θηλάζουσες αλλά κυρίως αναφέρεται στις κοπέλες που θηλάζουνε αποκλειστικά και έχουνε πολύ μεγάλες διατροφικές ανάγκες.

Αλλά διάβασα πολλές περιπτώσεις γυναικών στο MDC που θηλάζανε ακόμη και αποκλειστικά και έκαναν την Intro γιατί τα μωράκια τους εκδήλωναν σοβαρά συμπτώματα όπως έκζεμα, ΓΟΠ, ανήσυχο ύπνο κτλ και μόνο η Intro μπορεί να επιφέρει γρήγορη και ουσιαστική επούλωση του εντέρου.

για αυτο ψαχνω να παραθεσω την απαντηση της

εκει ,αν θυμαμαι καλα ,ελεγε για μη εφαρμογη της διαιτας σε εκεινη την περιπτωση οπου το ιδιο το μωρο ειναι καλα,

καποια πραγματα προφανως τα συπληρωνει στις επομενες εκδοσεις του βιβλιου της και στις ερωτησεις που τις κανει ο κοσμος και της αναρτα στο blog της καθε μηνα

Διαφημίσεις

να ρωτησω και κατι αλλο ,επειδη ο ζωμος απο κοκκαλα δεν ειναι νοστιμος πως να τον κανουμε να νοστιμευσει ,?οκ βαζω πιπερι ,αλατι ,σκορδο,αλλα και παλι πολυ βαρυ ειναι γευστικα ,τον ανακατευω και με ζωμο απο κρεας

οι σουπες με λαχανικα δεν τρωγονται ευκολα

πως να κανουμε ωστε να μην ειναι αισθητη αυτη η γευση στο στομα ?

ο ζωμος απο κοκκαλα κοτας ειναι πιο νοστιμος φανταζομαι

να ρωτησω και κατι αλλο ,επειδη ο ζωμος απο κοκκαλα δεν ειναι νοστιμος πως να τον κανουμε να νοστιμευσει ,?οκ βαζω πιπερι ,αλατι ,σκορδο,αλλα και παλι πολυ βαρυ ειναι γευστικα ,τον ανακατευω και με ζωμο απο κρεας

οι σουπες με λαχανικα δεν τρωγονται ευκολα

πως να κανουμε ωστε να μην ειναι αισθητη αυτη η γευση στο στομα ?

ο ζωμος απο κοκκαλα κοτας ειναι πιο νοστιμος φανταζομαι

Αν έβραζες κ λαχανικα κ το έκανες βελουτέ σουπίτσα?? Κι εγώ σήμερα το σκεφτόμουν αυτό ως εναλλακτική να το δίνω στη μικρή...

Με τι κόκκαλα τον έκανες?? Εμεις που κάνουμε κατσικι είναι όντως "βαρύ" αλλά νόστιμο... θα πάρω κ από Δευτέρα κουνελάκι να κάνω που είπε η Ζαχαρινη...

Yugup3.png

Vareri σήμερα το πρωί διάβαζα αυτό, ίσως σε βοηθήσει:

http://www.thenourishinggourmet.com/2011/10/12-tips-and-recipes-for-stage-1-of-the-gaps-intro-diet.html

Ο γιος μου μια χαρά έφαγε τη σουπίτσα βελουτέ σήμερα με το μοσχάρι και τα λαχανικά, η κόρη μου ούτε να τη δοκιμάσει...

Διάβαζα και αυτό για μια ελληνίδα γιαγιά που με την υπομονή της κατάφερε να ταϊζει το αυτιστικό εγγονάκι της όλα τα φαγητά της GAPS!

http://www.doctor-natasha.com/fussy-eaters.php

ναι αλλα θα επρεπε να υπαρχει μια πιο σαφης αναφορα στην διαιτα της θηλαζουσας και του παιδιου

δεν θα δεχτω πληρως το γεγονος οτι ο΄τι κυκλοφορει στο αιμα περναει και στο γαλα ,η αλκοολη ναι γιατι εχει μικρο μοριακο βαρος

π.χ τα φαρμακα, τα περισσοτερα ειναι ασφαλη σε μια θηλαζουσα

πολυ βαρυ αυτο με το "τοξικο γαλα",πολυ στεναχωρo

βεβαια η Καμπελ θεωρει οτι δεν πρεπει να διακοπτεται ο θηλασμος

Ναι, γιατί, ακόμα και η GAPS μαμά, που το γάλα της περνάει στο παιδί όλα αυτά, "έχει αναπτύξει αντισώματα στην παθογόνο χλωρίδα του εντέρου της και αυτά τα αντισώματα περνανε επίσης στο γάλα της. Έτσι, αν το παιδί έχει πάρει παθογόνο χλωρίδα από τη μητέρα (που αλλού εξηγεί ότι γίνεται με τη γέννηση και όχι με το θηλασμό), αυτή η παθογόνος χλωρίδα θα ελέγχεται από τα αντισώματα του μητρικού γάλακτος (της μαμάς του συγκεκριμένου παιδιού) για όσο το παιδί θηλάζει. Όταν ο θηλασμός σταματά, σταματά και η προστασία. Πολλοί γονείς παιδιών με GAPS συνδυάζουν χρονικά την έναρξη προβλημάτων υγείας στο παιδί τους με το σταμάτημα του θηλασμού: ωτίτιδες, πεπτικά προβλήματα, έκζεμα κλπ." (σελ. 62).

Και στη σελίδα 229 "...Δεν είναι συνηθισμένο στη δυτική κουλτούρα να θηλάζουμε περισσότερο από ένα χρόνο. Ωστόσο αυτά τα παιδιά έχουν μεγάλο όφελος από το να θηλάσουν για περισσότερο: τουλάχιστον μέχρι την ηλικία των 18-24 μηνών".

Διαφημίσεις

Αν έβραζες κ λαχανικα κ το έκανες βελουτέ σουπίτσα?? Κι εγώ σήμερα το σκεφτόμουν αυτό ως εναλλακτική να το δίνω στη μικρή...

οταν λες βελουτε εννοεις να τα περασω τα λαχανικα απο μπλεντερ?

Με τι κόκκαλα τον έκανες?? Εμεις που κάνουμε κατσικι είναι όντως "βαρύ" αλλά νόστιμο... θα πάρω κ από Δευτέρα κουνελάκι να κάνω που είπε η Ζαχαρινη...
απο κοκκαλα μοσχαριου,κατσικιου ,παντως ειναι πολυ ασχημη η γευση και την ιδια γευση φυσικα εχουν και οσα βρασουν μεσα σε αυτον τον ζωμο

Vareri σήμερα το πρωί διάβαζα αυτό, ίσως σε βοηθήσει:

http://www.thenourishinggourmet.com/2011/10/12-tips-and-recipes-for-stage-1-of-the-gaps-intro-diet.html

Ο γιος μου μια χαρά έφαγε τη σουπίτσα βελουτέ σήμερα με το μοσχάρι και τα λαχανικά, η κόρη μου ούτε να τη δοκιμάσει...

το σκουος τελικα τι ειναι ?

εαν στην σουπα βαλουμε και κρεας μαζι με τα λαχανικα τοτε οντως θα ειναι πιο ελκυστικη για τα παιδια,τα δικα μου το κρεας το τρωνε με πολλη ορεξη ,η μαλλον καλυτερα με τα λαχανικα εξω απο την σουπα

παντως ειναι πολυ θρεπτικες αυτες οι σουπες για οποιοδηποτε παιδι ανεξαρτητος αν εχει η δεν εχει καποιο προβλημα με το εντερακι

ο μικρος μου τρωει το ζωμο πολυ ευχαριστα οταν το βαζω στην κρεμουλα απο φαγοπυρο

Ναι, γιατί, ακόμα και η GAPS μαμά, που το γάλα της περνάει στο παιδί όλα αυτά, "έχει αναπτύξει αντισώματα στην παθογόνο χλωρίδα του εντέρου της και αυτά τα αντισώματα περνανε επίσης στο γάλα της. Έτσι, αν το παιδί έχει πάρει παθογόνο χλωρίδα από τη μητέρα (που αλλού εξηγεί ότι γίνεται με τη γέννηση και όχι με το θηλασμό), αυτή η παθογόνος χλωρίδα θα ελέγχεται από τα αντισώματα του μητρικού γάλακτος (της μαμάς του συγκεκριμένου παιδιού) για όσο το παιδί θηλάζει. Όταν ο θηλασμός σταματά, σταματά και η προστασία. Πολλοί γονείς παιδιών με GAPS συνδυάζουν χρονικά την έναρξη προβλημάτων υγείας στο παιδί τους με το σταμάτημα του θηλασμού: ωτίτιδες, πεπτικά προβλήματα, έκζεμα κλπ." (σελ. 62).

Και στη σελίδα 229 "...Δεν είναι συνηθισμένο στη δυτική κουλτούρα να θηλάζουμε περισσότερο από ένα χρόνο. Ωστόσο αυτά τα παιδιά έχουν μεγάλο όφελος από το να θηλάσουν για περισσότερο: τουλάχιστον μέχρι την ηλικία των 18-24 μηνών".

ναι, σκεφτομουν καποια στιγμη να αναφερω και εγω τα θετικα και τα αρνητικα του θηλασμου που επισημαινει η Καμπελ, απο την μια οι τοξινες και οι αδιασπαστες πρωτεινες και απο την αλλη τα αντισωματα και τα προβιοτικα του μητρικου γαλακτος

μπορει τα προβληματα να ξεκινανε και με την εναρξη των στερεων τροφων ,οπως επισης να φτιαξουν ενω συνεχιζεται ο θηλασμος και να υποτροπιασουν οταν σταματησει

Λίγο πιο κάτω όμως αναφέρει αυτό:

"...It is possible that the baby has developed an abnormal gut flora, which was controlled by antibodies in breastmilk, so its own immune system has not developed any protection against this abnormal gut flora. On the contrary, there is a lot of evidence to suggest that the baby's immune system accepts these pathogenic microbes in the gut as something normal because that is all it has known from the beginning and does not recognise these microbes as foreign and does not attact them".

Με άλλα λόγια στις περιπτώσεις αυτές το μητρικό γάλα απλά παρέχει μια ασπίδα στα παθογενή μικρόβια (σωστή μετάφραση κάνω; ) που υπάρχουνε στο εντεράκι του μωρού, τίποτα παραπάνω.

Το ξένο γάλα φυσικά δεν παρέχει καμία ασπίδα και γι' αυτό η εισαγωγή του θα είναι ιδιαίτερα επιβλαβής σ' ένα μωρό με GAPS.

Απ' όσα διάβασα και κατάλαβα μέχρι τώρα ο θηλασμός δεν πρέπει να σταματήσει μέχρι να επουλωθεί τουλάχιστον το εντεράκι του μωρού.

Ενδιαφέρον αλλά μόλις πριν λίγο μου έλεγε μια φίλη μου για την αδερφή της που γέννησε πριν μια βδομάδα και το μωρό (χωρίς ίκτερο) όλη μέρα κοιμάται και δεν θηλάζει ικανοποιητικά και άρχισε να της μειώνεται η παραγωγή.

Η Campbell λέει ότι όταν το μωρό "κοιμάται" στο στήθος αυτό οφείλεται στις τοξίνες του εντέρου της μαμάς που περνάνε στο μητρικό γάλα οι οποίες έχουνε την ίδια χημική δομή με τα opiates, δηλ. τη μορφίνη και την ηρωϊνη!

Τι να της πω εγώ τώρα της κοπέλας που μου ζητάει τη συμβουλή μου;

Έχει ήδη αρχίσει να περνάει σε φάση κατάθλιψης λόγω της γέννας και του θηλασμού, όλη μέρα κλαίει...

οταν λες βελουτε εννοεις να τα περασω τα λαχανικα απο μπλεντερ?

απο κοκκαλα μοσχαριου,κατσικιου ,παντως ειναι πολυ ασχημη η γευση και την ιδια γευση φυσικα εχουν και οσα βρασουν μεσα σε αυτον τον ζωμο

το σκουος τελικα τι ειναι ?

εαν στην σουπα βαλουμε και κρεας μαζι με τα λαχανικα τοτε οντως θα ειναι πιο ελκυστικη για τα παιδια,τα δικα μου το κρεας το τρωνε με πολλη ορεξη ,η μαλλον καλυτερα με τα λαχανικα εξω απο την σουπα

παντως ειναι πολυ θρεπτικες αυτες οι σουπες για οποιοδηποτε παιδι ανεξαρτητος αν εχει η δεν εχει καποιο προβλημα με το εντερακι

ο μικρος μου τρωει το ζωμο πολυ ευχαριστα οταν το βαζω στην κρεμουλα απο φαγοπυρο

ναι, σκεφτομουν καποια στιγμη να αναφερω και εγω τα θετικα και τα αρνητικα του θηλασμου που επισημαινει η Καμπελ, απο την μια οι τοξινες και οι αδιασπαστες πρωτεινες και απο την αλλη τα αντισωματα και τα προβιοτικα του μητρικου γαλακτος

μπορει τα προβληματα να ξεκινανε και με την εναρξη των στερεων τροφων ,οπως επισης να φτιαξουν ενω συνεχιζεται ο θηλασμος και να υποτροπιασουν οταν σταματησει

Ναι τα περνάω στο μπλέντερ κ τα τρώει!!! Είναι ομόνος τρόπος να τα φάει αλλιώς τα συχαίνεται τα λαχανικα...της έκανα κ τώρα το βράδυ κ έφαγε αλλά δεν την πιέζω για ποσότητα όσο φάει!!:D Δεν την κάνω πολύ πηκτή σαν κρέμα αλλά περισσότερο μοιάζει με σούπα.. σε μορφή πουρέ δεν τα πολυθέλει..

Αν σου μυρίζει τότε υπάρχει θέμα..πάντως με λαχανικά φτιάχνει κάπως η γεύση..

Ψαρόσουπα τρώτε?? Γιατί κ αυτή προτείνει...Κοτόπουλο πολύ πιο νόστιμο επίσης..

Το σκουος είναι η μακρόστενη κολοκύθα, στην Αμερική έχω δει κ κάτι μαύρες απο έξω... κάνω σούπα κολοκύθας σχεδόν κάθε βδομάδα κ της αρέσει πολύ!! Εχει γλυκιά γεύση..

Yugup3.png

Ενδιαφέρον αλλά μόλις πριν λίγο μου έλεγε μια φίλη μου για την αδερφή της που γέννησε πριν μια βδομάδα και το μωρό (χωρίς ίκτερο) όλη μέρα κοιμάται και δεν θηλάζει ικανοποιητικά και άρχισε να της μειώνεται η παραγωγή.

Η Campbell λέει ότι όταν το μωρό "κοιμάται" στο στήθος αυτό οφείλεται στις τοξίνες του εντέρου της μαμάς που περνάνε στο μητρικό γάλα οι οποίες έχουνε την ίδια χημική δομή με τα opiates, δηλ. τη μορφίνη και την ηρωϊνη!

Έχει ήδη αρχίσει να περνάει σε φάση κατάθλιψης λόγω της γέννας και του θηλασμού, όλη μέρα κλαίει...

Κοίτα δεν ξέρω πόσο τυχαίο είναι αλλά όλες οι "παλιές" από χωριά κλπ σου λένε στην αρχή ότι πρέπει να τρώς πολλές σούπες και ζωμούς κλπ για να έχεις γάλα. Μήπως τελικά δεν είναι μόνο για την αφυδάτωση; Θα μπορούσες να στρέψεις την προσοχή της αρχικά στη διατροφή για "να έχει περισσότερο γάλα και για να φτιάξει η διάθεσή της νωρίτερα" και στην πορεία αρχίζεις να εξηγείς τα τι και τα πώς.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Nαι, η αλήθεια είναι ότι το σκεφτόμουνα κι εγώ αυτό με τις σούπες, θα της τις προτείνω αύριο που θα τη δω.

Ένας λόγος που γνώριζα ότι οι σούπες (κυρίως από ζωμούς, και ειδικά οι ψαρόσουπες) δινόντουσαν στις λεχώνες ήτανε για αναπλήρωση πολλών θρεπτικών συστατικών από την εγκυμοσύνη/ γέννα, προκειμένου να "καρδαμώσει" η λεχώνα και να αποφευχθεί επίσης η επιλόχειος κατάθλιψη.

Γνώριζα ότι η επιλόχειος κατάθλιψη οφείλεται κυρίως σε ελλείψεις κάποιων θρεπτικών συστατικών, αλλά τώρα που έμαθα για την GAPS πιστεύω ότι συσχετίζεται και με το έντερο της λεχώνας.

Δηλαδή η Campbell λέει καθαρά ότι η κατάθλιψη σ΄όλες της τις μορφές οφείλεται σε προβληματικό έντερο, το οποίο όχι μόνο δημιουργεί τοξίνες στον οργανισμό αλλά εμποδίζει και την απορρόφιση πολλών θρεπτικών συστατικών από τις τροφές.

Τελικά ήτανε πολύ σοφές οι γιαγιάδες μας, με τους ζωμούς, τα γιαούρτια και τα τουρσιά τους, τις αγνοούσαμε για τόσα χρόνια και ήρθαμε τώρα που διαβάσαμε την επιστήμη πίσω απ' όλα αυτά για να τα εφαρμόσουμε επιτέλους!

Διαφημίσεις

Αχ κι εγώ έτρωγα όλο σούπες μόλις γύρισα στο σπίτι, τις ζητούσε ο οργανισμός μου δεν ξέρω γιατί...μου το είχε πει κ η μαία μου οτί βοηθάει στο θηλασμο!!

Τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο!!

Πάντως εγώ δεν πέρασα κατάθλιψη ακριβώς το αντίθετο θα έλεγα!! (τώρα πιο πολύ πιέζομαι με όλα αυτά:?)

Αλήθεια Rosie αυτό που κοιμάται το μωρό σε ποιά σελ. το διάβασες??

Yugup3.png

Εγω παλι δεν περασα καταθλιψη τωρα τα νευρα μου γινονται κροσια που νιωθω κουρασμενη:lol::lol:

Αλλα φρικαρω ρε παιδια δηλαδη ο μικρος μολις σταματησει το θηλασμο μπορει και να υποτροπιασει?θα πηδηχτω απο το παραθυρο!!Θα τον αφησω να θηλασει εως τα 12 τοτε χαχαχα.

Τωρα χωρις πλακα οδικος μου ετρωγε σαν ταυρακι το γαλα οταν ηταν νεογεννητο δεν κοιμοταν επανω κι επαιρνε 500γρ τη βδομαδα χαλαρα.Παλι καλα.Αλλα ειχαμε αλλα μετα οπως εκζεματα κολικους κτλ:?

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Αλλα φρικαρω ρε παιδια δηλαδη ο μικρος μολις σταματησει το θηλασμο μπορει και να υποτροπιασει?θα πηδηχτω απο το παραθυρο!!Θα τον αφησω να θηλασει εως τα 12 τοτε χαχαχα.

Αν σου πω ότι κι εγώ αυτό σκεπτόμουν. Αν και τελευταία έχει αρχίσει και με πιάνει ένας απίστευτος εκνευρισμός όταν θηλάζει ειδικά τη νύχτα, που για κάποιους είναι σημάδι ότι πλησιάζει η ώρα του αποθηλασμού.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Εξαρχης οταν πρωτοδιαβασα για την Campbell ειπα πως θα την θηλασω μεχρι να της περασουν οι αλλεργιες...( τουλαχιστον οσο θελει κι εκεινη )...

Απο προχτες σκεφτομαι αυτο που λενε μερικοι για ανωριμοτητα του εντερου... τελικα ισχυει αυτο;;; κι αν ναι σε ποια ηλικια ωριμαζει;;; το συνδεουμε ή οχι με gaps??

Yugup3.png

"...It is possible that the baby has developed an abnormal gut flora, which was controlled by antibodies in breastmilk, so its own immune system has not developed any protection against this abnormal gut flora. On the contrary, there is a lot of evidence to suggest that the baby's immune system accepts these pathogenic microbes in the gut as something normal because that is all it has known from the beginning and does not recognise these microbes as foreign and does not attact them".

πολυ ασχημο αυτο,

Ψαρόσουπα τρώτε?? Γιατί κ αυτή προτείνει...Κοτόπουλο πολύ πιο νόστιμο επίσης..

..

εσας που σας πειραξε η κοτοσουπα ,δεν δοκιμασες το ζωμο απο κοκκαλα ? ο ζωμος απο κρεας μπορει να πειραξει ,ενω απο κοκκαλα οχι

Γνώριζα ότι η επιλόχειος κατάθλιψη οφείλεται κυρίως σε ελλείψεις κάποιων θρεπτικών συστατικών, αλλά τώρα που έμαθα για την GAPS πιστεύω ότι συσχετίζεται και με το έντερο της λεχώνας.

Δηλαδή η Campbell λέει καθαρά ότι η κατάθλιψη σ΄όλες της τις μορφές οφείλεται σε προβληματικό έντερο, το οποίο όχι μόνο δημιουργεί τοξίνες στον οργανισμό αλλά εμποδίζει και την απορρόφιση πολλών θρεπτικών συστατικών από τις τροφές.

Τελικά ήτανε πολύ σοφές οι γιαγιάδες μας, με τους ζωμούς, τα γιαούρτια και τα τουρσιά τους, τις αγνοούσαμε για τόσα χρόνια και ήρθαμε τώρα που διαβάσαμε την επιστήμη πίσω απ' όλα αυτά για να τα εφαρμόσουμε επιτέλους!

επισης δεν πιστευω οτι η επιλοχειος οφειλεται στην χλωριδα γιατι και πριν τον τοκετο η γυναικα εχει την ιδια χλωριδα ,εκτος εαν εχει παρει του κοσμου τις αντιβιωσεις μετα τον τοκετο,γιατι η καταθλιψη εμφανιζεται σχεδον αμεσως μετα τον τοκετο και υποχωρει σε λιγες εβδομαδες ?

οκ ειμαι υπερ του να ψαξουμε και αλλες αιτιες αντι να τις αποδωσουμε μονο στις ορμονες και στο αγχος που εχει η μαμα για το πως θα ανταποκριθει στις καινουργιες τις ευθυνες

εγω αμεσως μετα τον τοκετο ημουν για μηνες ο πιο ευτυχισμενος ανθρωπος στον κοσμο μετα απο πολυ πολυ δυσκολες εγκυμοσυνες

δεν γινεται να αποδιδουμε ολες τις καταθλιψεις στο εντερο ,τα ασχημα βιωματα δηλ.?δεν παιζουν κανενα ρολο? τεσπα

την βλεπω την Rosie να κανει αυτο :mad::mad::mad: μολις με διαβασει ,ομως συζητηση κανουμε ,και μπορει, που ξερεις παλι μετα απο καιρο να συμφωνησω μαζι της ;););),οταν ειχα διαβασει οτι κανεις ζωμο απο κοκκαλα 24 ωρες ειχα αντιδρασει καπως ετσι:shock::shock::shock: τωρα οταν εχω χρονο το κανω και εγω

Αν σου πω ότι κι εγώ αυτό σκεπτόμουν. Αν και τελευταία έχει αρχίσει και με πιάνει ένας απίστευτος εκνευρισμός όταν θηλάζει ειδικά τη νύχτα, που για κάποιους είναι σημάδι ότι πλησιάζει η ώρα του αποθηλασμού.

και εμενα με πιανει κατα καιρους

Εξαρχης οταν πρωτοδιαβασα για την Campbell ειπα πως θα την θηλασω μεχρι να της περασουν οι αλλεργιες...( τουλαχιστον οσο θελει κι εκεινη )...

Απο προχτες σκεφτομαι αυτο που λενε μερικοι για ανωριμοτητα του εντερου... τελικα ισχυει αυτο;;; κι αν ναι σε ποια ηλικια ωριμαζει;;; το συνδεουμε ή οχι με gaps??

συνηθως μεχρι το τελος του πρωτου χρονου,κυριως ομως μεχρι τον 7ο -8ο μηνα ,τοτε αποκαθισταται η φυσιολογικη χλωριδα

Αλήθεια Rosie αυτό που κοιμάται το μωρό σε ποιά σελ. το διάβασες??

Σελ. 62

Δεν νομίζω να υπάρχει ιατρικός ορισμός για την ανωριμότητα του εντέρου, πιστεύω ότι απλά εννοούνε τα έντονα εντερικά συμπτώματα, πχ αίμα, βλέννες, πράσινα κακάκια κτλ, τα οποία όντως υποχωρούνε μέσα σε λίγους μήνες.

Για παράδειγμα η κόρη μου δεν έχει τέτοια συμπτώματα μήνες τώρα, αλλά με βάση τα όσα διαβάζω στο βιβλίο αλλά και διαίσθάνομαι σαν μαμά το έντερό της δεν έχει επουλωθεί, και έτσι υπάρχει πάντα η πιθανότητα στο μέλλον να παρουσιάσει άλλα σχετικά προβλήματα όπως αδύναμο ανοσοποιητικό και μαθησιακές δυσκολίες.

Με προβληματίζει ιδιαίτερα το γεγονός ότι αρνείται τις στερεές τροφές, με εξαίρεση το διάστημα που άρχισα να κάνω την GAPS σε μεγάλο βαθμό, και το ότι ακόμη δεν έκοψε το νυχτερινό θηλασμό.

Η Campbell λέει ότι το στομαχάκι των παιδιών GAPS δεν παράγει στομαχικό υγρό/οξύ σε ικανοποιητική ποσότητα ώστε να μπορέσει να επεξεργαστεί τις στερεές τροφές, έτσι από ένστικτο τα παιδάκια αυτά προτιμάνε το μητρικό γάλα που είναι εύπεπτο.

δεν γινεται να αποδιδουμε ολες τις καταθλιψεις στο εντερο ,τα ασχημα βιωματα δηλ.?δεν παιζουν κανενα ρολο? τεσπα

Μα δεν κατάλαβα να τα αποκλείει όλα αυτά η Campbell, άμα η κατάθλιψη οφειλότανε μόνο σε προβληματικό έντερο τότε όλες μας θα υποφέραμε απ' αυτή, σωστά;

Απλά, όπως και με τον αυτισμό που πολλές φορές επέρχεται μετά από ένα εμβόλιο και υποστηρίζει ότι δεν είναι το εμβόλιο που τον προκάλεσε αλλά αποτέλεσε το τελειωτικό χτύπημα για ένα παιδάκι με πολύ προβληματικό πεπτικό σύστημα, το ίδιο συμβαίνει και με τις άλλες "παθήσεις" GAPS.

Δηλαδή πάντα θα υπάρχει ένα trigger που θα επιφέρει την πάθηση, ίσως στην επιλόχειο κατάθλιψη να είναι η μεταβολή στις ορμόνες μετα τη γέννα, ίσως και η μεγάλη αλλαγή στην ζωή μια γυναίκας με τον ερχομό ενός νεογέννητου κτλ.

Με άλλα λόγια στις περιπτώσεις αυτές το μητρικό γάλα απλά παρέχει μια ασπίδα στα παθογενή μικρόβια (σωστή μετάφραση κάνω; ) που υπάρχουνε στο εντεράκι του μωρού, τίποτα παραπάνω.

:) Για να πω την αμαρτία μου ξεκίνησα να γράφω και αυτή την παράγραφο στο προηγούμενο μήνυμά μου αλλά την έσβησα φοβούμενη ότι μπορεί να παρερμηνευτεί από κάποιον που δεν έχει διαβάσει το σύνολο... Τι εννοείς λοιπόν με το "τίποτα παραπάνω"; Λίγο είναι αυτό; ;) Σκέψου ότι την παθολογική χλωρίδα στο δικό του έντερο, που ουσιαστικά αυτή δημιουργεί τα προβήματα, την κληρονομεί το παιδί με τη γέννα. Η όποια "επιβάρυνση" από το γάλα της μαμάς GAPS αντισταθμίζεται από τα αντισώματα σ' αυτή ακριβώς την κακή χλωρίδα αλλά και στα οφέλη του μητρικού (ακόμα κι από GAPS μαμά) έναντι της φόρμουλας: π.χ. κάπου η Campbell αναφέρει ότι ο (ωμός) κρόκος του αυγού είναι η μόνη τροφή που μπορεί να συγκριθεί με το μητρικό γάλα στο ότι μπορεί να απορροφηθεί πλήρως από τον οργανισμό σχεδόν χωρίς πέψη.

Απ' όσα διάβασα και κατάλαβα μέχρι τώρα ο θηλασμός δεν πρέπει να σταματήσει μέχρι να επουλωθεί τουλάχιστον το εντεράκι του μωρού.

Η Campbell φτάνει στο σημείο να προτείνει τη χρήση τροφού (wet nurse) αν η μαμά δεν μπορεί ή δεν θέλει να θηλάσει και ενώ προτείνει τη συνέχιση του θηλασμού για τουλάχιστον 24 μήνες, προτείνει την έναρξη των στερεών στα μωρά που παίρνουν φόρμουλα στους 4 μήνες (!!!) και μέχρι την 6-7η εβδομάδα να έχει αντικατασταθεί πλήρως (!!!!) η φόρμουλα με σούπες κλπ.

Αυτό το σημείο με είχε προβληματίσει κι εμένα πολύ όταν το διάβασα... Πάντως για τη φίλη σου καλό είναι να μην ξεχνάμε και τα βασικά του θηλασμού (μην ξεχνάμε ότι η Campbell προσεγγίζει το όλο θέμα με το δεδομένο ενός παιδιού που έχει πολύ σοβαρά προβλήματα π.χ. αυτισμός, οπότε εκεί θα μπορούσα και να δικαιολογήσω το "δίνετε το στήθος μόνο ως επιβράβευση, αφού το παιδί έχει φάει 2-3 κουταλιές ζωμό", κάτι που δεν πρέπει να εφαρμόζεται γενικά στο θηλασμό...):

Να έχουμε αποκλείσει ότι το μωρό δεν έχει κάποιο νευρολογικό πρόβλημα, ότι το μωρό δεν είναι ελιποβαρές (που συνήθως κουράζονται γρήγορα), να δούμε αν το μωρό τρέφεται επαρκώς και ότι δεν κοιμάται/πέφτει σε λήθαργο λόγω γενικής καταβολής/αφυδάτωσης, να δούμε αν το μωρό μπόρεσε αρχικά να θηλάσει ικανοποιητικά ή αν εξ αρχής δεν θήλαζε καλά άρα και η παραγωγή της μαμάς δεν θα αυξανόταν επαρκώς κλπ.

Νομίζω ότι η Campbell προτείνει κατ' αρχήν διακοπή των γαλακτοκομικών στη μαμά και σίγουρα η μαμά χρειάζεται υποστήριξη και ενίσχυση της παραγωγής ίσως και με άντληση και σίγουρα, αν το γάλα δεν επαρκεί, ξένο γάλα ώσπου η παραγωγή αυξηθεί, ώστε να μην κινδυνεύσει το μωρό από αφυδάτωση...

Μα δεν κατάλαβα να τα αποκλείει όλα αυτά η Campbell, άμα η κατάθλιψη οφειλότανε μόνο σε προβληματικό έντερο τότε όλες μας θα υποφέραμε απ' αυτή, σωστά;

Απλά, όπως και με τον αυτισμό που πολλές φορές επέρχεται μετά από ένα εμβόλιο και υποστηρίζει ότι δεν είναι το εμβόλιο που τον προκάλεσε αλλά αποτέλεσε το τελειωτικό χτύπημα για ένα παιδάκι με πολύ προβληματικό πεπτικό σύστημα, το ίδιο συμβαίνει και με τις άλλες "παθήσεις" GAPS.

Δηλαδή πάντα θα υπάρχει ένα trigger που θα επιφέρει την πάθηση, ίσως στην επιλόχειο κατάθλιψη να είναι η μεταβολή στις ορμόνες μετα τη γέννα, ίσως και η μεγάλη αλλαγή στην ζωή μια γυναίκας με τον ερχομό ενός νεογέννητου κτλ.

Συμφωνώ μαζί σου... Από μια GAPS family κάποιοι έχουν άσθμα και υποθυρεοειδισμό, κάποιοι παθαίνουν μετά από ένα τραυματικό γεγονός σκλήρυνση κατά πλάκας, άλλος ινομυαλγία με μεγάλα διαστήματα ύφεσης, ενώ άλλοι είναι σχετικά υγιείς και τη "γλυτώνουν" με μια χρόνια δυσκοιλιότητα... (πραγματικά παραδείγματα...:?)

Πάντως για τη φίλη σου καλό είναι να μην ξεχνάμε και τα βασικά του θηλασμού (μην ξεχνάμε ότι η Campbell προσεγγίζει το όλο θέμα με το δεδομένο ενός παιδιού που έχει πολύ σοβαρά προβλήματα π.χ. αυτισμός, οπότε εκεί θα μπορούσα και να δικαιολογήσω το "δίνετε το στήθος μόνο ως επιβράβευση, αφού το παιδί έχει φάει 2-3 κουταλιές ζωμό", κάτι που δεν πρέπει να εφαρμόζεται γενικά στο θηλασμό...):

Δεδομένου ότι σχεδόν όλα τα μωράκια γεννιούνται από μη-υγιείς μαμάδες (όπως ορίζει η Campbell την υγεία που τη συσχετίζει με την υγεία του εντέρου) γιατί να μην εφαρμόζεται και γενικά, προκειμένου να επουλωθεί το εντεράκι του μωρού όσο πιο νωρίς γίνεται;

Αν τα ήξερα όλα αυτά που ξέρω τώρα πέρυσι όταν η κόρη μου έκλεισε τους 6 μήνες θα επέμενα πάνω σ' αυτό.

Δυστυχώς τώρα φθάσαμε στους 16 μήνες και ακόμη τρώει ελάχιστα...

Και αν κρίνω από το γιο μου που δεν είχε εντερικά προβλήματα, τα υγιή μωράκια έτσι κι αλλιώς θα δεκτούνε πολύ εύκολα τις πλήρεις ακατέργαστες τροφές που προτείνει η Campbell, δεν θα χρειαστεί δηλαδή να τους τις επιβάλεις με δωροδοκίες κτλ.

Ο γιος μου άρχισε με ελαφρώς βρασμένο κρόκο αυγού, και έπειτα με σουπίτσες με κόκκινο κρέας και εύπεπτα λαχανικά, και μετά με βρασμένο μήλο και ώριμη μπανάνα. Και τα έτρωγε όλα αυτά με μεγάλη όρεξη και χαρά, και ακόμη εξακολουθεί να είναι ένα παιδάκι που θα προτιμήσει πάντα το κρέας από την πατάτα ή το μήλο από το brownie!

Να έχουμε αποκλείσει ότι το μωρό δεν έχει κάποιο νευρολογικό πρόβλημα, ότι το μωρό δεν είναι ελιποβαρές (που συνήθως κουράζονται γρήγορα), να δούμε αν το μωρό τρέφεται επαρκώς και ότι δεν κοιμάται/πέφτει σε λήθαργο λόγω γενικής καταβολής/αφυδάτωσης, να δούμε αν το μωρό μπόρεσε αρχικά να θηλάσει ικανοποιητικά ή αν εξ αρχής δεν θήλαζε καλά άρα και η παραγωγή της μαμάς δεν θα αυξανόταν επαρκώς κλπ.

Και πάλι όλα αυτά πιστεύω ότι συνδέονται πολύ μεταξύ τους όσον αφορά την υγεία της μαμάς.

Το μωρό γεννήθηκε στις 38 βδομάδες (έσπασαν τα νερά και φυσικά κατέληξαν σε κ.τ. :evil: ) μόνο 2300... μικροσκοπικό δηλαδή.

Η κόρη μου και αυτή γεννήθηκε στις 38 βδομάδες ακριβώς, 3750, σχεδόν 1.5 κιλό πιο βαριά!

Η μαμά είχε διάφορα πεπτικά προβλήματα στην εγκυμοσύνη, αναγούλες και ζαλάδες, με λίγα λόγια η μαμά σίγουρα δεν χαρακτηρίζεται υγιής, οπότε είναι λογικό το μωρό να έχει προβλήματα, ακόμη και η μαμά να έχει μειωμένη παραγωγή (κάνει και αντλήσεις με θήλαστρο).

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...