Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Σε ευχαριστω Κατερινουλα!

Με την παρμεζανα δεν ειδα κατι πιστευω οτι δεν τον πειραξε τελικα,τωρα θελω να ξαναδοκιμασω ισως αυριο!

Οσο για τους ξηρους καρπους που ρωτας εγω δεν εδωσα ακομη στον μικρο μου καθολου αλλα ισως να του δοκιμαζα αμυγδαλοβουτυρο το φυστικοβουτυρο το φοβαμαι ακομη.Εγω ομως τα τρωω πολυ ανετα καιδ εν τον ενοχλουν!

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ξερει κανεις να μου πει τι γινεται με το ιωδιο στα φυσικα μη επεξεργασμενα αλατια (ιμαλαιων κ.α)? ξερω οτι δεν εχουν ,χρειαζεται ομως

Το αλάτι ιμαλαίων δεν έχει, το ακατέργαστο θαλασσινό όμως έχει.

Γι' αυτό χρησιμοποιώ και τα δύο.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Το αλάτι ιμαλαίων δεν έχει, το ακατέργαστο θαλασσινό όμως έχει.

Γι' αυτό χρησιμοποιώ και τα δύο.

οποιοδηποτε θαλασσινο ? εχει απο μονο του η του προσθετουν?

Ροσι τι λενε τα ατομα που εχουν εφαρμοσει την gaps , και ιδιαιτερα την ιντρο ,δεν παθαινουν υπογλυκαιμια ?το 60% της διατροφης μας ειναι υδατανθρακες ,και οι δυσακχαριτες ειναι απαραιτητοι για να μην παθαινουμε υπογλυκαιμια

Ελινα αντε με το καλο :D:D:D:D

Το θαλασσινό αλάτι πάντα περιέχει ιώδιο, δεν το προσθέτουνε, είναι ακατέργαστο.

Βάλερι δεν διάβασα τίποτα για υπογλυκαιμία.

Αντίθετα εγώ γνωρίζω ότι οι υδατάνθρακες δεν είναι απαραίτητοι για τη διατροφή μας, μπορούμε να ζήσουμε και με 0 γρ υδατανθρακών.

Η καλύτερη δίαιτα για υπογλυκαιμία είναι αυτή που είναι ψηλή σε πρωτεϊνες και λίπη.

Rosie καποιο λαθος κανεις δεν γινεται να ζουμε χωρις την καταναλωση των υδατανθρακων

ειναι το μεγαλυτερο μερος της οργανικης υλης στην Γη

ακομη και απο το μητρικο γαλα μπορεις να το κρινεις ,εχει μεγαλη περιεκτικοτητα σε λακτοζη που ειναι δυσακχαριτης

Η Καμπελ προτεινει την καταναλωση του μελιου(3-4 κουταλακια) στην ιντρο ,αλλα το μελι εχει φρουκτοζη που δεν μπορει να σε κρατησει για πολλη

Διαφημίσεις

Valeri είμαι πολύ σίγουρη γι' αυτό που σου γράφω, δεν χρειαζόμαστε να καταναλώνουμε επιπλέον υδατάνθρακες πέρα απ' αυτούς που περιλαμβάνονται ήδη σε μικρές ποσότητες στις πρωτεϊνες (εννοώ τις πρωτεϊνούχες τροφές όπως το κρέας).

Δες κι αυτό μια και σε ενδιαφέρει ιδιαίτερα η υπογλυκεμία:

Low Grain and Carbohydrate Diets Treat Hypoglycemia, Heart Disease, Diabetes Cancer and Nearly ALL Chronic Illness

Καλα Rosie πήρα στη μικρη mulberries κ ξετρελαθηκε!!! Πρώτη φορά την είδα να ζητά έτσι φρούτο!!!

Επειδή διαβάζω κ το άλλο θέμα με τα βιολογικά τη ζάχαρη καρυδας την χρησιμοποιείς;; Αυτή μπορούμε στην gaps?? Όπως λέει κ η Valeri μετα απο τόσες βδομάδες αποχής με έχει πιάσει μια κρίση για γλυκά!!! Θέλω να φάω κάτι γλυκό εκτός απο μέλι!!! Εντάξει να μην τα παρα λέω μια χαρα είμαι αλλα θα ήθελα κι ένα γλυκακι:mrgreen:

Yugup3.png

Mόλις παρήγγειλα κι εγώ mulberries στην κόρη μου, μας τελείωσαν, της πήρα σταφίδες από ένα μαγαζί με βιολογικά σκεπτόμενη ότι κάπως μοιάζουνε στα μούρα αλλά δεν τις ήθελε, όπως επίσης δεν ήθελε τα αποξηραμένα βερύκοκα.

Δεν νομίζω να επιτρέπεται η ζάχαρη καρύδας.

Δοκίμασες να φτιάξεις applesauce; Είναι πολύ γλυκό (παρόλο που χρησιμοποιώ κάπως ξινούτσικα μήλα, Fuji) και αν θες προσθέτεις και μέλι μέσα, εγώ βάζω και βούτυρο καρύδας.

Υπάρχουνε πολλές συνταγές για γλυκά GAPS, με αλεύρι από αμύγδαλο και καρύδα και μέλι ή/και αποξηραμένα φρούτα, όρεξη να χεις να φτιάχνεις!

Γι' αυτό λέω ότι δεν είναι ιδιαίτερα στερητική δίαιτα, η full τουλάχιστον!

Ways to Avoid Halloween Candy Overload

Aυτά τα Fruit leather που αναφέρει τα βρήκα στο iherb.

Tους πήρα τρεις διαφορετικές γεύσεις, μήλο, μούρο και μάγκο.

Αρέσουνε πολύ και στους δύο, αν και δεν τους δίνω συχνά, συνήθως τα έχω μαζί μου σε κανένα ταξίδι ή στο πάρκο γιατί καμιά φορά τυχαίνει να τρώνε τ' άλλα παιδάκια μπισκοτάκια κτλ και τους δίνω ένα για να μην ζηλεύουνε (τα δικά μου σπιτικά GAPS legal μπισκοτάκια δεν τους αρέσουνε, τα τρώω κυρίως εγώ :oops:).

Αχ στην κόρη μου αρέσουνε πολύ και τα oat cakes, να δούμε πως θα τις τα κόψω τώρα με την GAPS...

Διαφημίσεις

Και τα πιο πολλά Larabars είναι GAPS legal αν θέλετε κάποιο γρήγορο σνακ για σας και τα παιδάκια σας.

Έχω πάρει το Cherry Pie και το Apple Pie.

Aπλά αποφύγετε αυτά με τη σοκολάτα.

http://www.iherb.com/Humm-Foods-Larabar-Cherry-Pie-16-Bars-1-7-oz-48-g-Per-Bar/15401?at=0

http://www.iherb.com/Humm-Foods-Larabar-Apple-Pie-16-Bars-1-6-oz-45-g-Per-Bar/11706?at=0

Valeri είμαι πολύ σίγουρη γι' αυτό που σου γράφω, δεν χρειαζόμαστε να καταναλώνουμε επιπλέον υδατάνθρακες πέρα απ' αυτούς που περιλαμβάνονται ήδη σε μικρές ποσότητες στις πρωτεϊνες (εννοώ τις πρωτεϊνούχες τροφές όπως το κρέας).

Δες κι αυτό μια και σε ενδιαφέρει ιδιαίτερα η υπογλυκεμία:

Low Grain and Carbohydrate Diets Treat Hypoglycemia, Heart Disease, Diabetes Cancer and Nearly ALL Chronic Illness

το διαβασα Ροσι

αλλα επιμενω οπως λεει και το αρθρο που παρεθεσες οτι δεν χρειαζομαστε τροφιμα με υψηλο γλυκαιμικο δεικτη αλλα αυτα με χαμηλο δεικτη ειναι απαραιτητα ,και επισης λεει οτι μπορει κανεις να ζησει χωρις πολλους υδατανθρακες για αρκετα μεγαλο χρονικο διαστημα οταν η διατροφη ειναι πλουσια σε λιπος και πρωτεινες οχι ομως για παντα

αλλωστε ποση ποσοτητα υδατανθρακων να εχουν οι πρωτεινες για να μας φτανουν ?δεν ηξερα καν οτι εχουν

υδατανθρακες εχουν πολλα τροφιμα

οσα εχουν πολυσακχαριτες οπως το αμυλο ,κυταρρινη ( τα φρουτα ,οι ξηροι καρποι ,τα οσπρια ,τα λαχανικα ιδιαιτερα τα ινωδη, γενικα τα παντα εκτος απο το λιπος και το κρεας )

η ιδια η Καμπελ εισαγει στην μεση της ιντρο το αλευρι απο ξηρους καρπους

εγω δεν μπορω να καταλαβω πως γινεται το 1ο εως και το 3ο σταδιο της ιντρο ,και αυτο με το die off(στα συγκεκριμενα σταδια τουλαχιστον) πιο πολυ μου κανει για υπογλυκαιμια παρα για τον θανατο των παθογονων βακτηριων:roll::roll::roll::roll:

η φουλ διαιτα μαλλον εχει πολλους υδατανθρακες ,οντως δεν ειναι τοσο στερητικη ,εαν φας λιγα φρουτα θα σε κρατησουν

Valeri τόσα βιβλία διατροφής έχω διαβάσει και δεν είδα πουθενά να συνδέεται η μη-κατανάλωση υδατανθρακών με την υπογλυκαιμία!

Μόνο οι καρα-συμβατικοί ιατροί εξακολουθούνε να υποστηρίζουνε αυτό και γι' αυτό η δίαιτα που προτείνεται στους διαβητικούς είναι συνήθως απαράδεκτη και μόνο χειροτέρευση της ασθένειας τους μπορεί να επιφέρει.

Ο διαβήτης τύπου 2 για παράδειγμα θεραπεύεται μόνο με Παλαιλοθική διατροφή, χωρίς καθόλου φάρμακα.

Και έτσι κι αλλιώς στην Ιντρο περιλαμβάνονται και υδατάνθρακες με τη μορφή λαχανικών και ξηρών καρπών.

Mόλις παρήγγειλα κι εγώ mulberries στην κόρη μου, μας τελείωσαν, της πήρα σταφίδες από ένα μαγαζί με βιολογικά σκεπτόμενη ότι κάπως μοιάζουνε στα μούρα αλλά δεν τις ήθελε, όπως επίσης δεν ήθελε τα αποξηραμένα βερύκοκα.

Δεν νομίζω να επιτρέπεται η ζάχαρη καρύδας.

Δοκίμασες να φτιάξεις applesauce; Είναι πολύ γλυκό (παρόλο που χρησιμοποιώ κάπως ξινούτσικα μήλα, Fuji) και αν θες προσθέτεις και μέλι μέσα, εγώ βάζω και βούτυρο καρύδας.

Υπάρχουνε πολλές συνταγές για γλυκά GAPS, με αλεύρι από αμύγδαλο και καρύδα και μέλι ή/και αποξηραμένα φρούτα, όρεξη να χεις να φτιάχνεις!

Γι' αυτό λέω ότι δεν είναι ιδιαίτερα στερητική δίαιτα, η full τουλάχιστον!

Μου αρέσει πάρα πολύ το applesauce αλλά η μικρή δεν έχει το μηλο σε ιδιαιτερη εκτιμηση...

Σήμερα δοκίμασα εγώ παρμεζανα μιας κ το sensivity test δεν εδειξε τίποτα κ περιμένω αποτελέσματα..

Αν όλα πάνε καλά σε 2,3 μέρες θα της κάνω sensivity test σε αμυγδαλογαλα για να μπορώ να φτιάχνω γλυκάκια με αμύγδαλα..

Αλήθεια τα mulberries ενεργοποιούν το έντερο??? ΕΦαγε κ αρκετά δεν μπορούσα να της αρνηθω:rolleyes:.. κ έκανε κάπως messy αλλά δεν είδα τίποτα βλέννες..

Yugup3.png

Mπορεί να το ενεργοποιούνε (όπως όλα τα μούρα) αλλά δεν το ερεθίζουνε, τουλάχιστον εγώ δεν πρόσεξα ερεθισμό στο έντερο της δικιάς μου.

Μόνο στα κακάκια της εντοπίζω πολλά μικρά σποράκια από τα μούρα.

Δοκίμασε και τα goji berries που δεν έχουνε σποράκια.

Από τυριά δεν τρώει τίποτα η κόρη μου, και συνήθως έχω ωραία τυράκια στο σπίτι, παρμεζάνα, ποιοτικά cheddar και διάφορα γαλλικά από ωμό γάλα :(

Διαφημίσεις

Σκεφτόμουν εχθές το εξής.... τέλη Νοεμβρίου βαπτίζω τον μικρό, όπως όλοι ξέρουμε την επόμενη Κυριακή μετά τη βάπτιση ο νονός πηγαίνει το μωρο στην εκκλησία για να το μεταλάβει..... Η Θεία Κοινωνία γίνεται με οίνο (πιθανόν να περιέχει καζείνη) και άρτο (πιθάνόν να περιέχει πρωτείνες γάλακτος και σίγουρα περιέχει γλουτένη)... Τι κάνουμε;;;;; Αφηνόμαστε στην πίστη μας ή το σκεφτόμαστε κανα δυο φορές? Εσείς τι κάνετε με τα μωρά σας?

Εμείς βουτήξαμε χθες ~~~ άρα πρέπει να βρω απάντηση σε αυτόν τον προβληματισμό μου μέχρι την άλλη Κυριακή...

ΕΛΙΝΑ με το καλό!!!

Εγώ, παιδιά, στο τραπέζι μετά τη βάπτιση έφαγα αρκετά πραγματάκια :oops: βέβαια καμία μαγιερ μας εως τώρα, με τις σπιτικές προκλήσεις μέσω εμένα, δεν 'εχει βγει θετική και τελικά η ανησυχία μας η νυχτερινή σύμφωνα με την παιδίατρο είναι επειδή ετοιμαζόμαστε για άλλα 2 δοντάκια (πάντα δυο δυο εμείς :? να τελειώσουμε νωρίτερα)... μέχρι κ μια κουταλίτσα παγωτό μου έδωσε ο dear husband :confused: Για να πω την αλήθεια, μέχρι τώρα είχα φάει μόνο χωριάτικες συνταγές με χωριάτικα προιόντα (κ τώρα είμαι σε αναμμένα κάρβουνα.........)

h9mbp2.png

ΘΗΛΑΖΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΚΑΝΩ.

Valeri τόσα βιβλία διατροφής έχω διαβάσει και δεν είδα πουθενά να συνδέεται η μη-κατανάλωση υδατανθρακών με την υπογλυκαιμία!

Μόνο οι καρα-συμβατικοί ιατροί εξακολουθούνε να υποστηρίζουνε αυτό και γι' αυτό η δίαιτα που προτείνεται στους διαβητικούς είναι συνήθως απαράδεκτη και μόνο χειροτέρευση της ασθένειας τους μπορεί να επιφέρει.

Ο διαβήτης τύπου 2 για παράδειγμα θεραπεύεται μόνο με Παλαιλοθική διατροφή, χωρίς καθόλου φάρμακα.

Και έτσι κι αλλιώς στην Ιντρο περιλαμβάνονται και υδατάνθρακες με τη μορφή λαχανικών και ξηρών καρπών.

Rosie εγω μιλαω κυριως για τα αρχικα σταδια της ιντρο ,οπου υπαρχει σχεδον πληρης ελλειψη υδατανθρακων ,αλλωστε μαλλον για αυτο και η Καμπελ αναφερει οτι πρεπει να αντεξετε οσο μπορειτε σε αυτα τα σταδια και κυριως στο πρωτο σταδιο μιλαει για 1-2 μερες ,στην μεση της φουλ υπαρχουν αρκετες πηγες υδατανθρακων

λιγο οι αποψεις μας διιστανται ε:D:D:D:D

They discover the delights of SCD desserts: cakes, cookies, breads, etc. As a result the child lives on ground almonds and honey, which does not bring desired benefits and is not a healthy way of eating.

αυτο το γραφει η Καμπελ εδω http://www.gaps.me/preview/?page_id=29

Σκεφτόμουν εχθές το εξής.... τέλη Νοεμβρίου βαπτίζω τον μικρό, όπως όλοι ξέρουμε την επόμενη Κυριακή μετά τη βάπτιση ο νονός πηγαίνει το μωρο στην εκκλησία για να το μεταλάβει..... Η Θεία Κοινωνία γίνεται με οίνο (πιθανόν να περιέχει καζείνη) και άρτο (πιθάνόν να περιέχει πρωτείνες γάλακτος και σίγουρα περιέχει γλουτένη)... Τι κάνουμε;;;;; Αφηνόμαστε στην πίστη μας ή το σκεφτόμαστε κανα δυο φορές? Εσείς τι κάνετε με τα μωρά σας?

Απ' ό,τι έχω δει, άρτο δεν δίνουν στα πολύ μωρά. Βάζουν στο κουτάλι μόνο κρασάκι.

Συγγνώμη που θα γίνω λίγο περιγραφική...:oops::oops::oops:

Προσπαθω να βγάλω άκρη..

Η μικρή είχε κένωση πράσινο χρώμα με νερό αλλά κ κανονικά, γεμάτο με τα σποράκια από τα berries χωρίς βλέννες...

Τώρα την πείραξαν ή όχι??? Οι γιατροί μου είχαν πει να μην έχει βλέννες... αχ μπερδεύτηκα:confused::confused:

Συγγνώμη κ πάλι για την περιγραφή εε:oops::oops:

Yugup3.png

Για τη Βάλερι:

8. Many parents who show the GAPS diet to their paediatricians are told that the diet is too low in carbohydrates and this can be harmful to the child?

Medical doctors are the last people on Earth one should ask for nutritional advice. There is no training in nutrition in medical schools, so your doctor knows no more than any lay person, who derives their knowledge about food from food industry advertisements in the mainstream media. The nutritional dogma, dominated by “science” funded by food industry, has pronounced proteins and fats as evil, so there was nothing else left to replace them but carbohydrates. So, the population has been subjected to decades of propaganda that we all need lots of carbohydrates, and doctors were brainwashed just as much as everybody else. Strictly speaking carbohydrates are the only macro-nutrient, without which humans can live perfectly well in good health. But we cannot live without proteins and fats, which have been vilified by the nutritional establishment.

http://www.gaps.me/preview/?page_id=32

Κατερινούλα σαν διάρροια ακούγεται, ε;

Μήπως την πείραξαν οι πολλές φυτικές ίνες;

Προσπάθησε άλλη φορά να της δίνεις μικρότερη ποσότητα, μπορεί να συμβαίνει αυτό που λέει η Campbell, δηλ. ένα προβληματικό έντερο να μην ανέχεται πολλές φυτικές ίνες.

δεν διαφωνω καθολου οτι οι περισσοτεροι γιατροι δεν γνωριζουν περι διατροφης και ακολουθουν μια γενικη γραμμη και δεν ξερουν και λεπτομερειες

δεν νομιζω παντως οτι ειναι θεμα προπαγανδας ,ειναι θεμα αγνοιας και των ελλειπων σπουδων στο πανεπιστημιο ,δεν υπαρχει μαθημα για την διατροφη

αλλωστε το εχω πει πολλες φορες και εγω

λοιπον επειδη το καθε τι που διαβαζω , αποδεκτο η λιγοτερο αποδεκτο απο την πλειοψηφια (συμβατικο η μη συμβατικο)προσπαθω να το αναλυσω και να το εφαρμοσω πριν το προτεινω η πριν το εφαρμοσω στα παιδια μου ,προχθες ξεκινησα την ιντρο και την δευτερη μερα το πρωι επαθα υπογλυκαιμια (γλυκοζη κατω απο 50)με συμπτωματα

και κατι αλλο σκεψου να ζεις με τα αρχικα σταδια της ιντρο ολη σου τη ζωη δεν νομιζω να το αντεξεις ,αλλωστε η Καμπελ(σε αυτο που παρεθεσες) δεν λεει οτι ζεις μονο με λιπη και πρωτεινες αλλα πιστευει οτι δεν χρειαζεται να χρησιμοποιουμε ολα τα ειδη των υδατανθρακων για να ζησουμε ,αυτο δεν λεει ?

Κατερινουλα σιγουρα την πειραξαν οι φυτικες ινες

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...