Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

κοριτσια το φυστικο και το αμυγδαλοβουτυρο περιεχουν κατι αλλο εκτος απο βουτυρο?

δεν περιέχουν βούτυρο γάλακτος. Τα λέμε βούτυρα γιατί έχουν την υφή του βουτύρου και μόνο. Προσοχή, γιατί σε κάποια σουπερμαρκετ έχω δει φυστικοβούτυρο με φυτικά λιπαρά μέσα. Να κοιτάτε τη συσκευασία, να μην περιέχει κάτι άλλο εκτός από τον ξηρό καρπό

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

:mrgreen: Είδες σοφία το βλαστάρι μου!!!;:lol::lol::lol: Πέρα από την πλάκα πάντως, νομίζω ότι ο οργανισμός είναι σοφός. Νομίζω ότι αν δεν παρέμβουμε καταλυτικά ώστε να τον απορρυθμίσουμε μπορεί να κάνει καλές επιλογές...

Το σύγκαμα ξεκίνησε όταν ήταν μικρός και είχε τη μορφή περιφέρειας κύκλου σε αρκετή απόσταση από τον πρωκτό. Ήταν τόσο έντονο που άνοιγε το δέρμα. Στην αρχή αποδόθηκε στα πολλά κακά (είχα ήπια υπερπαραγωγή και το μωρό είχε πολλές και εκκρηκτικές κενώσεις). Έκανα διάφορα πειράματα, άλλες αλοιφές, καθόλου αλοιφή, άλλο αφρόλουτρο, μόνο νερό, πάντα καθαρή πετσέτα, χωρίς πάνα για λίγη ώρα κλπ. αλλά τίποτε δεν έδειχνε να κάνει δουλειά... Ξαφνικά υποχώρησε και εξαφανίστηκε. Μετά ξανάγινε και χρονικά συνέπεσε με δόντια (έβγαζε πολλά μαζεμένα). Μετά πάλι υποχώρησε από μόνο του. Αργότερα όταν πάλι μετά από κενό έβγαλε πολλά δόντια μαζί δεν ξαναγύρισε το σύγκαμα... Ενδιάμεσα είχαμε τον έντονο κνησμό στον πωπό: ξινότανε αλλά το δέρμα δεν είχε τίποτε ορατό, μέχρι που το ερέθιζε ο ίδιος με τα νύχια του... Κι αυτό υποχώρησε "μυστηριωδώς" χωρίς να μπορέσω να το συνδυάσω με κάτι. Σημειωτέον ότι κρατάω από την αρχή της ζωής του ημερολόγιο και σημειώνω σχεδόν κάθετί που τρώει: ποτέ δεν μπόρεσα να βρω ένα pattern και αν έβρισκα κάτι δεν μπορούσα να το επαναλάβω ώστε να το επιβεβαίωσω. Αυτό όλο το αναφέρω γιατί κάπου η Campbell λέει ότι τα τεστ αλλεργίας είναι αναξιόπιστα κι ότι αν τα κάναμε συστηματικά π.χ. 2 φορές τη μέρα για 2 εβδομάδες θα βγαίναμε αλλεργικοί στα πάντα. Εκείνη αποδίδει όλα αυτά σε βλάβες στο έντερο - η επούλωση του εντέρου οδηγεί σε σταδιακή ανοχή των τροφών...

Eva αυτό το τελευταίο που είπες προσπαθώ να επιβεβαιώσω κι εγώ... Για παράδειγμα όταν κατάλαβα μετά από τις συζητήσεις μας οτί το παιδί ήταν αλλεργικό στο γάλα, άρχισα να αγοράζω προιοντα σόγιας (η έξυπνη δεν το συζητώ..:cool: )... όταν λοιπόν κάναμε τα patch test μου βγείκε έντονα θετική στη σόγια μέχρι που έκανε εντύπωση κ στην αλλεργιολόγο...

Τώρα λοιπόν φοβάμαι τα πάντα που έχουν μέσα σόγια οπως πχ τα βούτυρα που λέγαμε πιο πάνω της Arrowhead μπορεί να περιέχουν ίχνη σόγιας κ δεν ξέρω τι να κάνω...

Από την μία έχω την αλλεργιολόγο να λέει ούτε ίχνη να μην δοκιμάσει για ένα χρόνο κ από την άλλη τον όμοιοπαθητικό που μου λέει να δοκιμάσουμε για να διαπιστώσουμε αν όντως έχει ( συμφωνει με την Valeri στο οτί δεν μπορεί να έχει αλλεγία σε τόσες τροφές )...

Αν δεν τρώς όμως κ όλα αυτα τα "απαγορευμένα" σύμφωνα με τους αλλεργιολόγους, δεν μπορείς να σταθείς στην gaps από την πείνα...:?

Yugup3.png

Τώρα λοιπόν φοβάμαι τα πάντα που έχουν μέσα σόγια οπως πχ τα βούτυρα που λέγαμε πιο πάνω της Arrowhead μπορεί να περιέχουν ίχνη σόγιας κ δεν ξέρω τι να κάνω...

Από την μία έχω την αλλεργιολόγο να λέει ούτε ίχνη να μην δοκιμάσει για ένα χρόνο κ από την άλλη τον όμοιοπαθητικό που μου λέει να δοκιμάσουμε για να διαπιστώσουμε αν όντως έχει ( συμφωνει με την Valeri στο οτί δεν μπορεί να έχει αλλεγία σε τόσες τροφές )...

Αν δεν τρώς όμως κ όλα αυτα τα "απαγορευμένα" σύμφωνα με τους αλλεργιολόγους, δεν μπορείς να σταθείς στην gaps από την πείνα...:?

να διευκρινισω κατι -οταν λεω οτι δεν μπορει να εχουμε αλλεργια σε πολλα τροφιμα εννοω δεν μπορουμε να εχουμε πραγματικη αλλεργια ,που σημαινει να εχεις πολυ αυξημενες τιμες Ige η μια απο τις εξετασεις για αλλεργια (πρικ.πατσ)να ειναι εντονος θετικη για ενα δυο τροφιμα και με την αποχη απο τις συγκεκριμενες τροφες μεσα σε συντομο χρονικο διαστημα υποχωρουν τα συμπτωματα

οταν λοιπον οι εξετασεις αυτες ειναι αρνητικες η ασθενως θετικες σε πολλες τροφες ταυτοχρονα με συνοδα συμπτωματα που δεν υποχωρουν με τις διαιτες τοτε φαινεται σαν εχουμε ""αλλεργια"σε διαφορες τροφες ενω στην πραγματικοτητα προκειται για ερεθισμο του εντερου για αλλους λογους και οχι αλλεργικους (παραγωγη αντισωματων)

δεν συμφωνω με τον ομοιοπαθητικο για την επανεισαγωγη τροφων ενω δεν εχει κανει κατι ουσιαστικο για να λυθει το προβλημα του εντερου

σε τετοιες καταστασεις τα ιχνη δεν επηρεαζουν το προβλημα ,οι καταναλωση μεγαλων ποσοτητων "απαγορευμενων τροφων "δημιουργει προβλημα

Διαβαζοντας την Καμπελ διαπιστωσα οτι οσα διαβαζα ειναι πιο ξεκαθαρα διατυπωμενα με επιπλεον προσπαθεια για την "οριστικη" επιλυση του προβληματος ,που ειναι ο αποικοισμος του εντερου απο παθογονα βακτηρια με ταυτοχρονη μειωση ποσοτικη και ποιοτικη των"καλων"βακτηριων,

ειναι μια απο τις κλασικες αιτιες δυσανεξιας η ψευδοαλλεργιας σε πολλες τροφες ταυτοχρονα,εχει και αλλες πιο σοβαρες (ελκωδης κολιτιδα κ.α)

αλλωστε η Καμπελ προερχεται απο μια χωρα οπου η ιατρικη ασχολιοταν ανεκαθεν με την χλωριδα του εντερου ,οπως και με τα προβιοτικα ,δεν ειναι κατι καινουργιο για αυτην ,απλα εισηγαγε την διατροφη γιατι μαλλον με τα υπολοιπα μεσα δεν αντιμετωπιζοταν το προβλημα ουσιαστικα,ειδωμεν

Eva η κόρη μου για 2-3 μήνες (πριν αρχίσει να τρώει) έκανε αυτό με τις τροφές: ό,τι και αν της έδινα, τo μασούσε για πολύ ώρα και μετά το έφτυνε... Με εκνεύριζε αφάνταστα αυτό γιατί έβρισκα πολτοποιημένο φαγητό παντού στο σπίτι, συνήθως πατημένο!

Το ανέφερα σε μια γνωστή μου τελευταία και μου λέει "Άσε τη μικρή, ξέρει τι κάνει, το μασάει για να πάρει το "ζουμί" και τα θρεπτικά συστατικά και το φτύνει μετά γιατί οι ίνες -φυτικές και ζωικές, του κρέατος δηλαδή- ίσως της ερεθίζουν το έντερο".

Σημείωση ότι η κοπέλα αυτή δεν είχε ιδέα ότι η κόρη μου παρουσίαζε εντερικά προβλήματα!!!

Τελικά είναι πολύ σοφά τα μικρά μας! :D

Άρχισε και τρώει και sauce μήλου, το έφτιαξα όπως η Campbell αλλά επειδή δεν έχω ακόμη Ghee βάζω βούτυρο καρύδας, και τρελλένεται για Goji berries, wild blueberries (αποξηραμένα) και ειδικά για Mulberries.

Mulberries έχει το iherb, της Navitas Naturals, είναι πάρα πολύ ωφέλιμα για τα μικρά!

Τα περισσότερα goji berries είναι πολύ στεγνά, μόνο της Heaven Mountain της δίνω που είναι ζουμερά.

Άστε τι πάθαμε χθες, για μεσημεριανό έφτιαξα κάτι bean burgers που είχα στην κατάψυξη (σπιτικά, εγώ τα έφτιαξα) μαζί με πατατούλες στο φούρνο με λάδι καρύδας, πολύ GAPS illegal δηλαδή, αλλά επειδή φεύγουμε σήμερα το ψυγείο μου είναι άδειο.

Κι εγώ και ο άντρας μου ειδικά, αλλά και η μικρή έχουμε από χθες πόνο στο έντερο, μας επηρέασε πάρα πολύ :(

Ο γιος μου μια χαρά αλλά δεν έχει θέματα με το έντερό του.

Και χθες τυχαία διάβαζα στο MDC ότι τον πρώτο καιρό της GAPS αν φας κάτι "απαγορευμένο" ενδέχεται να σε πειράξει πολύ περισσότερο απ' ό,το σε πείραζε πριν.

Αυτό λοιπόν συνέβει σε μας, οπότε προσοχή!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Eva η κόρη μου για 2-3 μήνες (πριν αρχίσει να τρώει) έκανε αυτό με τις τροφές: ό,τι και αν της έδινα, τo μασούσε για πολύ ώρα και μετά το έφτυνε... Με εκνεύριζε αφάνταστα αυτό γιατί έβρισκα πολτοποιημένο φαγητό παντού στο σπίτι, συνήθως πατημένο!

Το ανέφερα σε μια γνωστή μου τελευταία και μου λέει "Άσε τη μικρή, ξέρει τι κάνει, το μασάει για να πάρει το "ζουμί" και τα θρεπτικά συστατικά και το φτύνει μετά γιατί οι ίνες -φυτικές και ζωικές, του κρέατος δηλαδή- ίσως της ερεθίζουν το έντερο".

Σημείωση ότι η κοπέλα αυτή δεν είχε ιδέα ότι η κόρη μου παρουσίαζε εντερικά προβλήματα!!!

Τελικά είναι πολύ σοφά τα μικρά μας! :D

Πωπω! Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ αυτό... Ο γιος μου το έχει κάνει σε όλα τα κρέατα πέραν του κοτόπουλου: προχθές δοκίμασε πρώτη φορά χοιρινό κι έκανε αυτό που λες... Θεώρησα ότι το έκανε επειδή ήταν λίγο σκληρό.

Άρχισε και τρώει και sauce μήλου, το έφτιαξα όπως η Campbell αλλά επειδή δεν έχω ακόμη Ghee βάζω βούτυρο καρύδας, και τρελλένεται για Goji berries, wild blueberries (αποξηραμένα) και ειδικά για Mulberries.

Mulberries έχει το iherb, της Navitas Naturals, είναι πάρα πολύ ωφέλιμα για τα μικρά!

Τα περισσότερα goji berries είναι πολύ στεγνά, μόνο της Heaven Mountain της δίνω που είναι ζουμερά.

Berries δεν έχω δώσει καθόλου. Πού τα βρίσκεις; Θέλω κι εγώ να δοκιμάσω την applesauce σκέφτομαι και το ψητό μήλο που λέει στο βιβλίο.

Άστε τι πάθαμε χθες, για μεσημεριανό έφτιαξα κάτι bean burgers που είχα στην κατάψυξη (σπιτικά, εγώ τα έφτιαξα) μαζί με πατατούλες στο φούρνο με λάδι καρύδας, πολύ GAPS illegal δηλαδή, αλλά επειδή φεύγουμε σήμερα το ψυγείο μου είναι άδειο.

Κι εγώ και ο άντρας μου ειδικά, αλλά και η μικρή έχουμε από χθες πόνο στο έντερο, μας επηρέασε πάρα πολύ :(

Ο γιος μου μια χαρά αλλά δεν έχει θέματα με το έντερό του.

Και χθες τυχαία διάβαζα στο MDC ότι τον πρώτο καιρό της GAPS αν φας κάτι "απαγορευμένο" ενδέχεται να σε πειράξει πολύ περισσότερο απ' ό,το σε πείραζε πριν.

Αυτό λοιπόν συνέβει σε μας, οπότε προσοχή!

Περαστικά και καλό ταξίδι! :-D

Διαφημίσεις

Eva αυτό το τελευταίο που είπες προσπαθώ να επιβεβαιώσω κι εγώ... Για παράδειγμα όταν κατάλαβα μετά από τις συζητήσεις μας οτί το παιδί ήταν αλλεργικό στο γάλα, άρχισα να αγοράζω προιοντα σόγιας (η έξυπνη δεν το συζητώ..:cool: )... όταν λοιπόν κάναμε τα patch test μου βγείκε έντονα θετική στη σόγια μέχρι που έκανε εντύπωση κ στην αλλεργιολόγο...

Το τελευταίο που λες είναι σχετικό. Π.χ. η Campbell αναγνωρίζει την πιθανότητα αλλεργίας στο αυγό και παρότι η δίαιτά της έχει τρελές ποσότητες αυγού, δίνει και εναλλακτικές συνταγές. Η σόγια απαγορεύεται στη δίαιτα ούτως ή άλλως, τουλάχιστον στη συνήθη μορφή που καταναλώνεται στη Δύση. Την αλλεργία στα γαλακτοκομικά επίσης την αναγνωρίζει (ίσως όχι με τον τρόπο που την θεωρούμε έως τώρα) και γι' αυτό προτείνει σταδιακή εισαγωγή αρχικά του whey (ζουμί από το στράγγισμα του γιαουρτιού) σε μικρή ποσότητα και ανάλογα με το πώς γίνεται δεκτό προχωράς σε ποσότητα με γιαούρτι κλπ. Τα τυριά π.χ. τα εισάγεις πολύ αργότερα με την προϋπόθεση ότι ο οργανισμός δέχεται χ ποσότητα γιαουρτιού κλπ.

Νομίζω δηλαδή ότι αν δεις σωστά τη σειρά του Introduction Diet θα δεις ότι πραγματικά προσεγγίζει και τα αλλεργιογόνα με πολύ αργή εισαγωγή και εξασφαλίζοντας ένα καλό επίπεδο ανοχής πριν πάει στο επόμενο.

Επίσης θα μπορούσες να κάνεις το sensitivity test που προτείνει στο βιβλίο: να βάλεις δηλ. λίγη από την τροφή, στη μορφή που θα τη δώσεις, στο εσωτερικό του καρπού του παιδιού πριν τον ύπνο. Το αφήνεις να στεγνώσει και το πρωί βλέπεις τυχόν τοπικές αντιδράσεις. Αν έχει κοκκινίλα, δεν δίνεις την τροφή και δοκιμάζεις ξανά σε μερικές εβδομάδες. Αν δεν έχει κάτι τοπικά, δοκιμάζεις να δώσεις μικρή ποσότητα τροφής.

Το τελευταίο που λες είναι σχετικό. Π.χ. η Campbell αναγνωρίζει την πιθανότητα αλλεργίας στο αυγό και παρότι η δίαιτά της έχει τρελές ποσότητες αυγού, δίνει και εναλλακτικές συνταγές. Η σόγια απαγορεύεται στη δίαιτα ούτως ή άλλως, τουλάχιστον στη συνήθη μορφή που καταναλώνεται στη Δύση. Την αλλεργία στα γαλακτοκομικά επίσης την αναγνωρίζει (ίσως όχι με τον τρόπο που την θεωρούμε έως τώρα) και γι' αυτό προτείνει σταδιακή εισαγωγή αρχικά του whey (ζουμί από το στράγγισμα του γιαουρτιού) σε μικρή ποσότητα και ανάλογα με το πώς γίνεται δεκτό προχωράς σε ποσότητα με γιαούρτι κλπ. Τα τυριά π.χ. τα εισάγεις πολύ αργότερα με την προϋπόθεση ότι ο οργανισμός δέχεται χ ποσότητα γιαουρτιού κλπ.

Νομίζω δηλαδή ότι αν δεις σωστά τη σειρά του Introduction Diet θα δεις ότι πραγματικά προσεγγίζει και τα αλλεργιογόνα με πολύ αργή εισαγωγή και εξασφαλίζοντας ένα καλό επίπεδο ανοχής πριν πάει στο επόμενο.

Επίσης θα μπορούσες να κάνεις το sensitivity test που προτείνει στο βιβλίο: να βάλεις δηλ. λίγη από την τροφή, στη μορφή που θα τη δώσεις, στο εσωτερικό του καρπού του παιδιού πριν τον ύπνο. Το αφήνεις να στεγνώσει και το πρωί βλέπεις τυχόν τοπικές αντιδράσεις. Αν έχει κοκκινίλα, δεν δίνεις την τροφή και δοκιμάζεις ξανά σε μερικές εβδομάδες. Αν δεν έχει κάτι τοπικά, δοκιμάζεις να δώσεις μικρή ποσότητα τροφής.

Αυτο σκεφτόμουν να κάνω το sensivity test μου φέρνει κάτι μεταξύ πρικ κ πατς αλλα σίγουρα είναι αξιόπιστο;;; Αυτο λίγο με απασχολεί, γιατί δηλαδή αυτο να μην δώσει ψευδή αποτελέσματα όπως τα δυο προηγούμενα;;;

Ναι για την σόγια ξέρω ότι δεν επιτρέπεται αλλα υπάρχει σε παρα πολλά τρόφιμα σε ίχνη, γί αυτο δεν ξέρω κατα πόσο θα την πειράζε...

Yugup3.png

Αυτο σκεφτόμουν να κάνω το sensivity test μου φέρνει κάτι μεταξύ πρικ κ πατς αλλα σίγουρα είναι αξιόπιστο;;; Αυτο λίγο με απασχολεί, γιατί δηλαδή αυτο να μην δώσει ψευδή αποτελέσματα όπως τα δυο προηγούμενα;;;

Ναι για την σόγια ξέρω ότι δεν επιτρέπεται αλλα υπάρχει σε παρα πολλά τρόφιμα σε ίχνη, γί αυτο δεν ξέρω κατα πόσο θα την πειράζε...

Απ' όσο έχω καταλάβει είναι αξιόπιστο στο ότι η κατανάλωση της συγκεκριμένης τροφής μάλλον θα προκαλέσει αντίδραση. Τώρα το αν πρόκειται για αληθινή αλλεργία ή ψευδοαλλεργία αυτό νομίζω ότι δεν διαχωρίζεται απ' αυτό το τεστ. Αλλά στην τελική, στη φάση της εισαγωγής σ' ενδιαφέρει να μην υπάρχει αντίδραση. Αν υπάρχει το ξαναδοκιμάζεις αργότερα. Αν είναι επίμονη η αντίδραση και σταθερή σε βάθος χρόνου τότε πιθανόν είναι αληθινή αλλεργία, αν υποχωρεί η αντίδραση τότε είναι μάλλον αυτό που ονομάζει η Campbell ψευδοαλλεργία.

Πάντως αντίστοιχη μέθοδο μου είχε προτείνει και η παιδίατρός μας.

Το εκζεμα το αντιμετωπίζεται κάπως???? Βάζετε πάνω κάποια αλοιφή? Το ενυδατώνεται όταν ειναι ξηρό? Η απλά αποσείρετε το αλλεργιογόνο και περιμένετε να φύγει????

Για το έκζεμα βάζω την κεραλοιφή που προανέφερα (ελαιόλαδο, μελισσοκέρι και μαστίχα). Για ενυδάτωση και επούλωση. Δεν φεύγει, ίσως απλά να γίνεται πιο ήπιο. Αν έχω τσεκάρει ότι φουντώνει με κάποιες τροφές (π.χ. αβγό) μέχρι τώρα τις απέφευγα. Επίσης ξεκινήσαμε ομοιοπαθητική για να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό και να αποφεύγουμε όσο γίνεται τα χημικά φάρμακα

Ακόμη και το καλοκαίρι που είχε υποχωρήσει εντελώς με την υψηλή θερμοκρασία και τα μπάνια στη θάλασσα έβλεπες τη σκιά του. Προχτές που πάγωσε ξαφνικά ο καιρός έγινε η μουρίτσα του φούξια πάλι.

Διανύω μια φάση απογοήτευσης, με αυτό το ζήτημα. Σκέφτομαι να μην πάω καν για την πρόκληση στο Αττικό. Τσιμπάει και τη μια ίωση πάνω από την άλλη στον παιδικό κι έχω κουραστεί λίγο. Θα επιχειρήσω τη διατροφή της Κάμπελ, αλλά μάλλον δε θα ξεκινήσω με την ίντρο στον μικρό. Θα την κάνω εγώ μόνο.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα! Λέω σήμερα το βράδυ να της κάνω το sensivity test για παρμεζάνα που λέγαμε...

Για προτέινετε μου κανένα τρόπο.. πχ να το λιώσω με θερμοκρασία η' κάτι άλλο..:confused:

Yugup3.png

Να το έτριβες σε σκόνη και να το διέλυες με λίγο νεράκι να γίνει υγρό;

Ναι καλυτερο μου ακούγεται..μήπως η θερμοκρασία το αλλοιωσει σκεφτομαι...

Yugup3.png

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

Το κάναμε χτες τελικά το test οπως το είπε η miriki το έγραφε η κ Cambell αλλα το έιχα ξεχάσει:oops:

Το έκανα κ στους δυο καρπους για να είμαι σίγουρη κ δεν έδειξε τίποτα, δηλαδή δεν είχε καμμια αντίδραση... τι να πω να έγινε κ στα δύο χεράκια λάθος???

Προφανώς αν είναι αξιόπιστο το test η παρμεζάνα reggiano δεν την πειράζει.. αύριο θα δοκιμάσω να φάω εγώ πρώτα κ θα περιμένω μέχρι μεθαύριο για αντιδραση... η δικιά μου την επόμενη μέρα βλέπεις τα αποτελέσματα...

Yugup3.png

Το κάναμε χτες τελικά το test οπως το είπε η miriki το έγραφε η κ Cambell αλλα το έιχα ξεχάσει:oops:

Το έκανα κ στους δυο καρπους για να είμαι σίγουρη κ δεν έδειξε τίποτα, δηλαδή δεν είχε καμμια αντίδραση... τι να πω να έγινε κ στα δύο χεράκια λάθος???

Προφανώς αν είναι αξιόπιστο το test η παρμεζάνα reggiano δεν την πειράζει.. αύριο θα δοκιμάσω να φάω εγώ πρώτα κ θα περιμένω μέχρι μεθαύριο για αντιδραση... η δικιά μου την επόμενη μέρα βλέπεις τα αποτελέσματα...

στο βιβλιο της δεν αναφερει πως ακριβως πρεπει να γινεται στα παιδακια που θηλαζουν δηλ.πρεπει να γινει και στην μαμα και στο παιδι? και πως αξιλογουνται και τα 2 ταυτοχρονα ?

Σκεφτόμουν εχθές το εξής.... τέλη Νοεμβρίου βαπτίζω τον μικρό, όπως όλοι ξέρουμε την επόμενη Κυριακή μετά τη βάπτιση ο νονός πηγαίνει το μωρο στην εκκλησία για να το μεταλάβει..... Η Θεία Κοινωνία γίνεται με οίνο (πιθανόν να περιέχει καζείνη) και άρτο (πιθάνόν να περιέχει πρωτείνες γάλακτος και σίγουρα περιέχει γλουτένη)... Τι κάνουμε;;;;; Αφηνόμαστε στην πίστη μας ή το σκεφτόμαστε κανα δυο φορές? Εσείς τι κάνετε με τα μωρά σας?

Εμείς δεν έχουμε κοινωνήσει ακόμη κι η αμαρτία είναι δική μου και θα είναι. Δεν το έκανα μόνο για τις αλλεργίες, αλλά δεν τολμώ να ανοίξω εδώ συζήτηση γιατί έχουν γίνει πολύ μεγάλες αντιπαραθέσεις και κλειδώματα θεμάτων.

Κάνε ό,τι κρίνεις καλύτερο...

FLcUp3.png0BQfp3.png

Κοριτσακια σημερα γυρισα απο τον γυναικολογο μου και εχω να πω πως πρωτα ο Θεος,τον ιουνιο ερχεται νεο μελος στην οικογενεια:mrgreen:

Ηταν λιγο ουρανοκατεβατο κ οπως καταλαβαινετε σκεφτομαι τα παντα,διατροφη,αλλεργιες κ φυσικα συνεχιζω κανονικα τον θηλασμο.

Επισης εχω να πω οτι θα κανω τα παντα για να μην εχω παλι μηκυτες στην εγκυμοσυνη,αυτη τη φορα δεν την ξαναπαταω!!

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Κοριτσακια σημερα γυρισα απο τον γυναικολογο μου και εχω να πω πως πρωτα ο Θεος,τον ιουνιο ερχεται νεο μελος στην οικογενεια:mrgreen:

Ηταν λιγο ουρανοκατεβατο κ οπως καταλαβαινετε σκεφτομαι τα παντα,διατροφη,αλλεργιες κ φυσικα συνεχιζω κανονικα τον θηλασμο.

Επισης εχω να πω οτι θα κανω τα παντα για να μην εχω παλι μηκυτες στην εγκυμοσυνη,αυτη τη φορα δεν την ξαναπαταω!!

Αντε!!! Με το καλό!!:-D

Yugup3.png

Τι έγινε με την παρμεζάνα??

Yugup3.png

Σκεφτόμουν εχθές το εξής.... τέλη Νοεμβρίου βαπτίζω τον μικρό, όπως όλοι ξέρουμε την επόμενη Κυριακή μετά τη βάπτιση ο νονός πηγαίνει το μωρο στην εκκλησία για να το μεταλάβει..... Η Θεία Κοινωνία γίνεται με οίνο (πιθανόν να περιέχει καζείνη) και άρτο (πιθάνόν να περιέχει πρωτείνες γάλακτος και σίγουρα περιέχει γλουτένη)... Τι κάνουμε;;;;; Αφηνόμαστε στην πίστη μας ή το σκεφτόμαστε κανα δυο φορές? Εσείς τι κάνετε με τα μωρά σας?

Αν πιστεύεις πραγματικα τότε δώσε του, αν όμως υπάρχει αμφιβολία η πίστη κλονίζεται κ καλύτερα να το αφήσεις...

Πάντα προσώπική άποψη έτσι??

Yugup3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...