Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κορίτσια με τρελάνατε! Υπομονή! :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Έχω κάνει το ακουστικό σκουλαρίκι αλλά δεν την πετυχαίνω τη ιατρό!!! Επανέρχομαι!

ΕΛΙΝΑ Ζ. εσένα ο ιατρός σου είπε να δοκιμάσεις χωρίς να κάνεις επαναληπτικά εξετάσεις? Απ'Οτι είδα έχεις κάνει όταν το μωρό ήταν περίπου 5.5 μηνών (όπως κ μεις) αλλά εμείς τώρα (πριν ένα μήνα δηλαδή = 10 μηνων) αρχίσαμε επαναληπτικές (επειδή όλα μαζί παίρνουν χρόνο - πρικ, μετά πάτσ, μετά πρόκληση μέσω εμένα σιγά σιγά, μετά ραστ, μετά απ'ευθείας πρόκληση στο μωρό - το γάλα κ το αυγό δοκιμή στο νοσοκομείο).

h9mbp2.png

ΘΗΛΑΖΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΚΑΝΩ.

Σοφια δεν ξανακανα απο τοτε τιποτα στον μικρο,απλα ακολουθησα διατροφη.

Ο παιδιατρος-ομοιοπαθητικος που παω τον μικρο μου πε οτι καλο θα ηταν να αρχισω καποιες δοκιμες μεσα απο το γαλα μου.Να πω την αληθεια ειμαι αισιοδοξη σχετικα γιατι και καποια αλλη φορα ετυχε απο λαθος εταιριας να φαω σπανακοπιτα με τυρι μεσα και ο μικρος δεν παρουσιασε τιποτα.Δεν ξερω βεβαια σε μεγαλυτερες ποσοτητες τι θα γινει αλλα ελεγα να ξεκινησω ΠΟΛΥ αργα δοκιμες με λιγο τυρι ισως.Χειροτερα απο οσα ειχαμε τραβηξει οσο ηταν μωρο δεν νομιζω να τραβηξουμε το πολυ κανα δερματικο ελαφρυ.Αιμα στα κακα δεν ειδα ποτε.Και καποιες φορες οταν εισαγαμε τροφες στο διαιτολογιο του απλα εμφανισε καποια σπιθουρακια χωρις πονους κτλ και οταν ξαναδοκιμασαμε τα δεχτηκε χωρις προβλημα.Γιαυτο παιρνω λιγο το θαρρος να δοκιμασω εγω στο σπιτι ..

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Λοιπόν, ενημέρωση:

Το ότι το σημείο του πατσ με το υποαλλεργικό γάλα έμεινε ερεθισμένο μέρες, όπως και το κανονικό γάλα, δεν σημαίνει ότι το παιδί είναι αλλεργικό και στο πλήρως υδρολυμένο γάλα (αυτό ήταν). Δηλαδή δεν σημαίνει ότι αν το φάει θα εμφανίσει αλλεργία. Εγώ κατάλαβα ότι το ότι εμφάνισε συμπτώματα αλλεργίας δεν σημαίνει ότι εμφάνισε αλλεργία. (πείτε το ψευδο... πείτε το ευαισθησία ... :shock::idea::?:) Όποια ενδιαφέρεται να της γράψω κ τις εταιρίες. Ήταν πάντως το πλήρως όχι το μερικώς υδρολυμένο.

h9mbp2.png

υπαρχουν 2 ειδων γαλατα τα μερικως υδρολυμενα και τα πληρως ,υποτιθεται το πληως υδρολυμενο ειναι εντελως ακινδυνο,δινεται και σε περιπτωσεις των "πολλαπλων αλλεργιων"(αδοκιμος ορος κατ"εμε-απλα αναγραφεται πανω στο γαλα)

πως μπορεις να το μαθεις ,θα ξαναπας στην γιατρο?

απλα ειναι ενδιαφερον ,διοτι εαν το πατσ ηταν θετικο στο πληρως υδρολυμενο τοτε σημαινει το εντερο απλα φλεγμαινει και μπορει να εμφανιζει θετικο πατσ σε οτιδηποτε περναει απο αυτο

η διαδικασία πατσ δεν νομίζω ότι συνδέεται καθόλου με την κατάσταση του εντέρου :!::?:

h9mbp2.png

Διαφημίσεις

Λοιπόν, ενημέρωση:

Το ότι το σημείο του πατσ με το υποαλλεργικό γάλα έμεινε ερεθισμένο μέρες, όπως και το κανονικό γάλα, δεν σημαίνει ότι το παιδί είναι αλλεργικό και στο πλήρως υδρολυμένο γάλα (αυτό ήταν). Δηλαδή δεν σημαίνει ότι αν το φάει θα εμφανίσει αλλεργία.Εγώ κατάλαβα ότι το ότι εμφάνισε συμπτώματα αλλεργίας δεν σημαίνει ότι εμφάνισε αλλεργία. (πείτε το ψευδο... πείτε το ευαισθησία ... :shock::idea::?:) Όποια ενδιαφέρεται να της γράψω κ τις εταιρίες. Ήταν πάντως το πλήρως όχι το μερικώς υδρολυμένο.

το θεμα ειναι εαν το ενα συν συμφωνα με την γιατρο σημαινει αλλεργια η οχι

η διαδικασία πατσ δεν νομίζω ότι συνδέεται καθόλου με την κατάσταση του εντέρου :!::?:

ουπς για σκεψου το καλα

παντα μια τροφικη αλλεργια σημαινει οτι υπαρχει προβλημα και στο εντερο ,ασχετα εαν υπαρχουν εμφανη συμπτωματα η οχι

εχω γραψει πολλες φορες στο παρελθον οτι δεν μπορει να υπαρχουν αλλεργιες ταυτοχρονα σε πολλα τροφημα ,εαν υπαρχουν σημαινει οτι υπαρχει καποιο μικρο η μεγαλο προβλημα με το εντερο

εαν δηλ.τα τεστ εχουν δειξει αλλεργια σε πολλες τροφες ταυτοχρονα η δεν εχουν δειξει τιποτα ,η εαν εσυ εχεις αποκλεισει τις πιο υποπτες τροφες και παρ"αυτα υπαρχουν συμπτωματα τοτε δεν μιλαμε πια για πραγματικη αλλεργια

ασχετα εαν οι γιατροι μιλανε για αλλεργιες ,δεν ψαχνουν την αιτια που τις προκαλει ,απλα λενε πολλαπλη αλλεργια και αποκλειουν τροφες ξανα και ξανα, η απλα (σε περιπτωση θηλαζουσας μητερας) συστηνουν την διακοπη του θηλασμου

το προβλημα παραμενει ,δεν αντιμετωπιζεται η πρωταρχικη αιτια

απλα προσπαθουν να καταπολεμησουν τα συμπτωματα ,αυτο ειναι

Καλησπέρα κορίτσια!!!

Εμεις εχουμε αρχισει στερεες... μηλο - αχλαδι - μπανάνα και πατατα - καρότο προς το παρόν...

Τα κακα μας εχουν σφιξει και δεν φαινονται ουτε βλέννες ούτε αίμα....

Κι εκεί που νόμιζα ότι όλα πήγαιναν καλά μου εβγαλε μια κοκκινίλα στο μάγουλο (μια μερα μετα την εισαγωγη της μπανανας). Τον πήγα στον δερματολόγο και μου ειπε οτι ειναι εκζεματοειδης δερματίτιδα.. του είπα ότι το παιδι ειναι αλλεργικο και μου ειπε πως δεν είναι από αλλεργία και πως αυτη την ηλικια ειναι συνηθες φαινόμενο...

Μου εδωσε μια αλοιφή την οποια δεν εχω χρησιμοποιησει γιατι εχει κορτιζόνη... εχει περασει μια εβδομαδα περιπου και δεν το εχω δει να υποχωρει (βαζω πανω λίγη Pepanthol δεν ξερω αν κανω καλά), και πριν από λίγο είδα και μια κοκκινιλα στο χεράκι του....

Απο αυριο λέω να αφαιρεσω τη μπανανα...

Μεχρι τωρα δεν ειχα προβλημα με δερματικα και εχω απογοητευτει πάααααρα πολύ για ακομη μια φορα...

Εσεις τι λέτε? Συμφωνείτε με τον δερματολόγο ή όχι??

valeri το τελευταίο σου μήνυμα είναι πραγματικός θησαυρός (τα περισσότερα είναι, αλλά αυτό το τελευταίο μου έκανε τρομερό κλικ είναι πολύ ολοκληρωμένο).

polymerou εμείς δεν είχαμε ιδιαίτερο πρόβλημα με αίμα στα κακά (δεν έχω κάνει μάγιερ, αλλά μόνο μία φορά είδαμε μία κλωστιτσα). Το δικό μας θέμα είναι ακριβώς αυτή η δερματίτιδα, στα μάγουλα κλπ (η οποία έχω να σου πω ότι χειροτερεύει πολύ με το κρύο)

Προσωπικά τη μπανάνα θα την έκοβα (άλλωστε εκτός κι αν πρόκειται για μπανάνες Κρήτης η διαδικασία μεταφοράς κλπ δεν τις καθιστά και ιδιαίτερα καλή επιλογή, ασχετο αν τις περιλαμβάνουμε όλοι στο διαιτολόγιό μας).

Κάποια μέσα σε αυτό το θέμα είχε γράψει και το κράτησα ότι η ατοπία είναι ένα τρένο με τρία βαγόνια πεπτικό, δέρμα και αναπνευστικό. Κοινώς συνδέονται.

Για το έκζεμα δοκίμασε σπιτική κεραλοιφή και βάλε μέσα και λίγα δάκρυα μαστίχας είναι θαυματουργή. Εκ πείρας. Γενικότερα θέλεις πολύ καλή ενυδάτωση. Επίσης η Ρόζι είχε προτείνει και αλατόνερο (από ροζ αλάτι Ιμαλαΐων)

FLcUp3.png0BQfp3.png

Αχ εγώ το είχα πει αυτό με το τρένο ... μακάρι να μην αληθεύει/αληθεύσει για καμία μας (εννοώ ας μείνουμε σε όσα βαγόνια έχουμε ανέβει έως τώρα - δεν χρειαζόμαστε άλλα :-()

Τεσπα. ΓΙα τα πατσ τώρα. 'Ελεγα ότι: κάποιος φέρνει σε επαφή την αλλεργιογόνο ουσία με το δέρμα. Αυτό ερεθίζεται. Πως σημαίνει αυτό ότι έχω κακό πεπτικό?

ΑΝαφερόμουν σε αυτό που είχε γράψει η Valeri:

"απλα ειναι ενδιαφερον ,διοτι εαν το πατσ ηταν θετικο στο πληρως υδρολυμενο τοτε σημαινει το εντερο απλα φλεγμαινει και μπορει να εμφανιζει θετικο πατσ σε οτιδηποτε περναει απο αυτο"

μα το πατσ το κάνω στο δέρμα. ΠΩς φτάνει στο έντερο...:idea::?:

h9mbp2.png

Διαφημίσεις

Τον πήγα στον δερματολόγο και μου ειπε οτι ειναι εκζεματοειδης δερματίτιδα.. του είπα ότι το παιδι ειναι αλλεργικο και μου ειπε πως δεν είναι από αλλεργία και πως αυτη την ηλικια ειναι συνηθες φαινόμενο...

Μου εδωσε μια αλοιφή την οποια δεν εχω χρησιμοποιησει γιατι εχει κορτιζόνη... εχει περασει μια εβδομαδα περιπου και δεν το εχω δει να υποχωρει (βαζω πανω λίγη Pepanthol δεν ξερω αν κανω καλά), και πριν από λίγο είδα και μια κοκκινιλα στο χεράκι του....

Μεχρι τωρα δεν ειχα προβλημα με δερματικα και εχω απογοητευτει πάααααρα πολύ για ακομη μια φορα...

που απεδωσε τελικα την δερματιτιδα?

παντα υπαρχει καποια αιτια ,δεν υπαρχει τιποτα απο το πουθενα,ουτε υπαρχει κατι που να αποδιδεται σε ηλικια ,τωρα εαν δεν ψαχνουν την αιτια καποιοι γιατροι ειναι αλλο θεμα

παντως σε ενα παιδακι αλλεργικο το ενδεχομενο της αλλεργικης δερματιτιδας ειναι πασιφανες

δεν χρειαζεται να απογοητευεσαι ειστε ηδη σε πολυ καλο δρομο

μα το πατσ το κάνω στο δέρμα. ΠΩς φτάνει στο έντερο...:idea::?:

α μου φαινεται εχεις κουραστει τις τελευταιες μερες:lol::lol::lol:και δεν μπορεις να σκεφτεις ,μα τα πατς δεν τα κανουμε για να δουμε εαν εχουμε τροφικες αλλεργιες ,τι τα κανουμε για να δουμε ποσο θα κοκκινισει το δερμα μας και τελος ?τοτε γιατι τα κανουμε ? καλα δεν ειναι και η πιο αξιοπιστη εξεταση γενικα οπως και οι αλλες .αλλα λεμε τωρα

τις κανουμε ,λοιπον ,για να δουμε ποια απο τις τροφες πειραζει το εντερο μας

μου εκανε εντυπωση που το πατσ εγινε στο πληρως υδρολυμενο γαλα,απο αυτο φαινεται ποσο στα τυφλα βαδιζουν

Διάβασα κ λίγο για το ώμο γάλα κ είδα ότι είναι εξαιρετικά σπάνιο κάποιος να παρουσιάσει αλλεργία σε ώμο γάλα απο ζώα που τρέφονται με χορτάρακι...

Ναι, γι' αυτό και τον καιρό των γιαγιάδων μας η "αλλεργία" στα γαλακτοκομικά ήτανε σπανιότατη, είχανε τα δικά τους ζώα που έβοσκαν χορταράκι και φτιάχνανε τα δικά τους γαλακτοκομικά από ωμό γάλα.

Τώρα το γάλα που βρίσκουμε στο εμπόριο, ακόμη και το βιολογικό, είναι βιομηχανοποιημένο :(

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

αυτο που περιεγραψες ειναι η ψευδοαλλεργιες

Βάλερι η GAPS θεραπεύει και πραγματικές αλλεργίες, όπως αυτή της γλουτένης, celiac disease (συγνώμη αλλά δεν θυμάμαι πως τη λένε στα ελληνικά).

Και πάλι το πρόβλημα το έχει το έντερο...

Για εσας που σε προηγούμενες σελίδες διάβασα ότι ενδιαφέρεστε και για τις συναντήσεις της ARNICA να ξέρετε ότι: Η συνάντηση Arnica για το μήνα Οκτώβρη θα πραγματοποιηθεί αυτή την Παρασκευή.

Ήσουνα στην προηγούμενη; Πήγα κι εγώ!

Αλλά δυστυχώς δεν θα μπορέσω να πάω την Παρασκευή :(

Διαφημίσεις

Μια χαρά συνδέεται. Το πατς στο δέρμα σου δείχνει ότι ο οργανισμός αντιδρά στην τάδε τροφή. Αντιδρά γιατί έχει βρει ουσίες (πχ πρωτεΐνες) από αυτή την τροφή στην κυκλοφορία και έχει δημιουργήσει αντισώματα.

Στην κυκλοφορία έχουν βρεθεί οι ουσίες γιατί περνούν από το πεπτικό χωρίς να ολοκληρωθεί η πέψη.

Τουλάχιστον αυτά υποστηρίζει η προσέγγιση GAPS

Homework: http://realfoodmedia.com/foodallergies/

Τον πήγα στον δερματολόγο και μου ειπε οτι ειναι εκζεματοειδης δερματίτιδα.. του είπα ότι το παιδι ειναι αλλεργικο και μου ειπε πως δεν είναι από αλλεργία και πως αυτη την ηλικια ειναι συνηθες φαινόμενο...

Οι αλλεργίες είναι σύνηθες φαινόμενο σε αυτή την ηλικία.

Και οι εκζεματοειδείς δερματίτιδες είναι σύνηθες φαινόμενο.

Το ότι και τα δύο είναι συνήθη φαινόμενα σημαίνει ότι δεν συνδέονται;

Ας πούμε ότι το θέμα αλλεργίες και εκζέματα δεν έχει διερευνηθεί καθόλου. Η ιατρική έρευνα μέχρι τώρα δείχνει ότι όταν οι συχνότητες δύο φαινομένων συμπίπτουν, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να συνδέονται αυτά τα δύο φαινόμενα.

Αντίθετα όταν ένα φαινόμενο είναι συχνό και ένα άλλο σπάνιο, η πιθανότητα να συνδέονται αυτά τα δύο είναι μικρή.

Συμφωνώ στο ότι οι εκζεματοειδείς δερματίτιδες είναι συχνές σε αυτή την ηλικία.

Καλησπέρα κορίτσια!!!

Εμεις εχουμε αρχισει στερεες... μηλο - αχλαδι - μπανάνα και πατατα - καρότο προς το παρόν...

Τα κακα μας εχουν σφιξει και δεν φαινονται ουτε βλέννες ούτε αίμα....

Κι εκεί που νόμιζα ότι όλα πήγαιναν καλά μου εβγαλε μια κοκκινίλα στο μάγουλο (μια μερα μετα την εισαγωγη της μπανανας). Τον πήγα στον δερματολόγο και μου ειπε οτι ειναι εκζεματοειδης δερματίτιδα.. του είπα ότι το παιδι ειναι αλλεργικο και μου ειπε πως δεν είναι από αλλεργία και πως αυτη την ηλικια ειναι συνηθες φαινόμενο...

Πάντως όπου κ να διαβάσεις, ότι κι αν κοιτάξεις δίπλα στην λέξη αλλεργία υπάρχει πάντα η λέξη εκζεμα..τυχαίο;; Απο ότι έχω διαβάσει πρέπει να προκαλούνται απο τους ίδιους παράγοντες...επίσης όλοι οι αλλεργιολογοι ρωτούν στο ιστορικό αν έχει παρουσιαστεί εκζεμα στον ασθενή..οπότε εσύ τι λες;;;

Κανε κι ένα τηλέφωνο στην αλλεργιολογο ( μου φαίνεται αύριο δέχεται τηλέφωνα Τρίτη να πάρεις την γραμματέα κ θα σε ενημερώσει ) για να μην μένεις μόνο στις υποψίες , εκείνη θα σου πει κ την ιατρική άποψη...

Yugup3.png

Βάλερι η GAPS θεραπεύει και πραγματικές αλλεργίες, όπως αυτή της γλουτένης, celiac disease (συγνώμη αλλά δεν θυμάμαι πως τη λένε στα ελληνικά).

Αυτή είναι η κοιλιοκάκη και δεν είναι αλλεργία είναι δυσανεξία.

FLcUp3.png0BQfp3.png

την κοιλιοκακη εννοεις

δεν θεωρειται κλασικη αλλεργια

η αιτια της ειναι προς το παρον αγνωστη η κατ"αλλους αυτοανοση (που σημαινει παλι οτι δεν εχουν βρει την πρωταρχικη αιτια)

υπαρχουν διαφορετικα αντισωματα κατα της γλουτενης

επειδη η gaps ασχολειται με την διαταραχη της εντερικης χλωριδας και την αποκατασταση της ,προφανως η Καμπελ εχει διαπιστωσει οτι σε ατομα με κοιλιοκακη ειναι εξισου διαταραγμενη η φυσιολογικη χλωριδα

οποτε με την θεραπεια που προτεινει εχει δει αποτελεσματα ,εξαλλου στην διατροφη της δεν περιλαμβανεται η γλουτενη,

γραφει οτι χρονια μετα την διακοπη της διαιτας εξακολουθει να μην υποτροπιαζει η κοιλιοκακη?

Πάντα μπερδεύομαι με αυτή την "αλλεργία" στη γλουτένη γιατί στα αγγλικά άλλο είναι το celiac disease και άλλο το gluten intolerance (δυσανεξία).

Εγώ για παράδειγμα βγήκα αρνητική για celiac disease αλλά θετική για gluten intolerance.

Αλλά ναι, το πρώτο μάλλον για αυτόνοσο φαίνεται.

Βάλερι δεν ξέρω αν έχει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα, αλλά διάβασα πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που μπόρεσαν και ξανάφαγαν γλουτένη.

και μιας και μιλαμε για την γλουτενη

η Κατερινουλα ανεφερε καπου οτι το σιταρι ειναι αχρηστο

νομιζω οτι δεν πρεπει να υπερβαλλουμε με τους αποκλεισμους

οκ οταν το εντερο μας εχει προβλημα η γλουτενη μπορει και να πειραξει

αλλα εαν δεν εχει προβλημα καλο ειναι να τρωμε εναλλαξ διαφορα ψωμια

και στην τελικη να προσπαθησουμε να" φτιαξουμε"το εντερο μας για να μην φοβομαστε την γλουτενη

Για το Celiac Disease με έβαλε ο GP μου στην Αγγλία να κάνω μια σειρά εξετάσεων που μπορούνε να τη διαγνώσουνε (στην Αγγλία αν διαγνωστείς θετικός σ' αυτό τότε όλα σου τα τροφίμα χωρίς γλουτένη τα παίρνεις δωρεάν (ή με πολύ μικρό ποσοστό συμμετοχής) γιατί θεωρείται ένα είδος ασθένειας.

Για το δεύτερο έκανα τεστ δυσανεξίας με αίμα, και πάλι στην Αγγλία, πολύπλοκο και πολύ ακριβό γιατί δεν μου το κάλυπτε το ταμείο.

Το θέμα με τη γλουτένη είναι πολύ μεγάλο, αλλά δεν έχω πνευματική διαύγεια να το αναπτύξω αυτή τη στιγμή.

Βάλερι θα σου απαντήσω αύριο στο άλλο που με ρωτάς.

Για το δεύτερο έκανα τεστ δυσανεξίας με αίμα, και πάλι στην Αγγλία, πολύπλοκο και πολύ ακριβό γιατί δεν μου το κάλυπτε το ταμείο.

.

τα τεστ δυσανεξιας ειναι λιγο μουφα

μπορει να σου δειξουν δυσανεξιες σε πολλα τροφιμα ,αλλα απο κει και περα τι σου συστηνουν εκεινοι που τα προτεινουν ,αποχη απο ολα οσα πειραζουν προφανως

και τελικα μενεις με μια μικρη ομαδα τροφων που σε ενα χρονο αν ξανακανεις το τεστ θα εχεις δυσανεξια σε αυτα

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...