Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Το πιθανότερο είναι να μή κρατας το μωρό σωστά γι αυτό και ο πόνος στις θηλές... εφόσον λες πως ήσουν αποφασισμένη για αποκλειστικό θηλασμό είναι κρίμα να δίνεις ξένο για έναν τέτοιο λόγο... το συμπλήρωμα το πιθανότερο να σε οδηγήσει σε αποθηλασμό... αν όντως θέλεις να θηλάσεις θα μπορούσες να ζητήσεις βοήθεια από κάποιο σύμβουλο θηλασμού. . .
ναι δεν οργανωθηκα σωστα....... το θεμα μου ομως ειναι αλλο αν γνωριζεις... η κορη μου ειπαν οι γιατροι οτι εχει αλλεργικη πρωκτοκολλιτιδα. και πρεπει να αποφευγω ολα τα γαλακτομικα επειδη ειναι αλλεργικη στα αγελαδινα. (σε περιπτωση θηλασμου) και να πινει υποαλλεργικο γαλα (σε περιπτωση σκονης) τι ακριβως ειναι αυτο? αυτη η αλλεργια και ειναι εφορο ζωης?
9Yokp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ναι δεν οργανωθηκα σωστα....... το θεμα μου ομως ειναι αλλο αν γνωριζεις... η κορη μου ειπαν οι γιατροι οτι εχει αλλεργικη πρωκτοκολλιτιδα. και πρεπει να αποφευγω ολα τα γαλακτομικα επειδη ειναι αλλεργικη στα αγελαδινα. (σε περιπτωση θηλασμου) και να πινει υποαλλεργικο γαλα (σε περιπτωση σκονης) τι ακριβως ειναι αυτο? αυτη η αλλεργια και ειναι εφορο ζωης?

Αν πραγματικά μπορείς να κανείς κι εσυ την αποχή, ο θηλασμος είναι ότι καλύτερο σε τέτοιες εντερικες περιπτώσεις... Θα δίνεις στο μωρο σου μια ασπίδα μέχρι να του περάσει... Συνήθως αυτές οι παιδικές αλλεργίες ξεπερνιουνται με την πάροδο του χρόνου..:-)

Yugup3.png

καλησπεριζω και εγω! χθες βγηκαμε απο το νοσοκομειο με την 50 ημερων κορουλα μου. νοσηλευτηκε γιατι ειχε αιματακι στα κακα της. το συμπερασμα των γιατρων ειναι οτι εχει αλλεργικη πρωκτοκολλιτιδα αλλεργικη στα αγελαδινα... επειδη θυλαζω μου δωσανε οδηγιες και ενα υποαλλεργικο συμπληρωμα... μου ειπανε οτι ετσι θα συνεχισουμε μεχρι τους 4 μηνες και μετα θα ξαναπαμε στον γιατρο για εξετασεις και οδηγιες.... η απορια μου ειναι αν αυτο που εχει η κορη μου ειναι χρονιο... στο κατσικισιο θα εχει αραγε προβλημα....

Αν το μωρό είναι αλλεργικό στα αγελαδινά, τότε συμφέρει να συνεχίσετε με αποκλειστικό θηλασμό και δική σου αποχή από όλα τα γαλακτοκομικά. Κάθε ξένο γάλα έχει πιθανότητες να ερεθίσει περισσότερο το πεπτικό του μωρού και να επιδεινώσει την αλλεργία. Με ποια λογική εισάγουν ξένο γάλα σε ένα αλλεργικό μωρό που ήδη θηλάζει επιτυχώς;

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Αν πραγματικά μπορείς να κανείς κι εσυ την αποχή, ο θηλασμος είναι ότι καλύτερο σε τέτοιες εντερικες περιπτώσεις... Θα δίνεις στο μωρο σου μια ασπίδα μέχρι να του περάσει... Συνήθως αυτές οι παιδικές αλλεργίες ξεπερνιουνται με την πάροδο του χρόνου..:-)
μακαρι κατερινουλα να ειναι ετσι οπως τα λες. η γιατρος μου ειπε μεχρι 4 μηνων θα πορευτουμε ετσι και μετα θα κανουμε καποιες εξετασεις. τα κακα της εχουν παρει το ''μουσταρδι'' χρωμα πλεον αλλα ειναι νερουλα. σαν να ειναι κομμενα.. ειναι φυσιολογικο λογου θηλασμου?
9Yokp3.png

ξεπερνιουνται λες αυτα? στο ειπε ο αλλεργιολογος?

ειμαι να σκασω απο εβδομαδα θα παω στην ζελλου, παιδογαστρεντερολογα,

και μετα βλεπουμε

εμενα οσο ειναι σε διαιτα ολα καλα,,,επισης μπορει να τρωει συνεχεια μακαρονια με παρμεζανα τριμμενη και να ειναι καλα,,,,

αλλα μολις φαει γιαουρτι η ανθοτυρο να κανει διαρροιες

η παρμεζανα και το κασερι δεν τον πειραζουν αλλα ολες οι αλλες μορφες γαλακτοκομικων αγελαδας,,,,ασε καλυτερα χαλια

απο φρουτα οπως σου ειπα μονο καροτο μπανανα πατατα τωρα και κολοκυθι

τιποτε αλλο,,,,ουτε προιοντα ολικης αλεσεως,,ουτε βρωμη μονον ασπρο αλευρι,ψωμι

απο κρεατα αυγο ψαρι ολα καλα

αρα ενοχοποιω γαλακτοκομικα, εκτος παρμεζανας, φρουτα, λαχανικα,οσπρια, σουσαμι και προιοντα ολικης αλεσεως

να πω οτι στην ιταλια στα νοσοκομεια δινουν παρμεζανα,,καθως και στα βρεφακια απο νωρις,,,ειναι τυρι που εχει υποστει πολλε ζυμωσεις και κανει καλο στο στομαχι

εμενα οταν εχω θεματα με την κοιλια με σωνει η παρμεζανα η η γκρανα παντανο, μοιαζει με παρμεζανα εχει σε ολα τα σουπερμαρκετ, καθως και

τα πρεβιοτικα ultra levure

καλημερα σε ολους και υπομονη θα ξεπεραστουν ολα με το χρονο

Διαφημίσεις

Αν το μωρό είναι αλλεργικό στα αγελαδινά, τότε συμφέρει να συνεχίσετε με αποκλειστικό θηλασμό και δική σου αποχή από όλα τα γαλακτοκομικά. Κάθε ξένο γάλα έχει πιθανότητες να ερεθίσει περισσότερο το πεπτικό του μωρού και να επιδεινώσει την αλλεργία. Με ποια λογική εισάγουν ξένο γάλα σε ένα αλλεργικό μωρό που ήδη θηλάζει επιτυχώς;

μου εγραψαν το υποαλλεργικο γαλα γιατι τους ειχα πει οτι θηλαζα και εδινα συμπληρωμα. και ολο αυτο γιατι πιστεψα οτ ιδεν ειχα αρκετο γαλα. ετσι μου ειχανε πει καποιες που λεγανε οτι γνωριζαν. οκ, δεν ειχα ενημερωθει σωστα... αλλα οπως ειπα απο τοτε που βγηκαμε απτο νοσοκομειο θηλαζω αποκλειστηκα ;)

9Yokp3.png

εμενα οσο ειναι σε διαιτα ολα καλα,,,επισης μπορει να τρωει συνεχεια μακαρονια με παρμεζανα τριμμενη και να ειναι καλα,,,,

αλλα μολις φαει γιαουρτι η ανθοτυρο να κανει διαρροιες

η παρμεζανα και το κασερι δεν τον πειραζουν αλλα ολες οι αλλες μορφες γαλακτοκομικων αγελαδας,,,,ασε καλυτερα χαλια

η παρμεζανα ανηκει στα σκληρα τυρια?

η παρμεζανα ανηκει στα σκληρα τυρια?

ναι,,παρε ενα κομματι και δοκιμασε εσυ πρωτα η βαλε λιγο στα μακαρονια θα δεις ειναι σα φαρμακο για τα γεστρεντερικα μας

εκτος ανα μιλαμε για βαρεια αλλεργια σε οοοολα τα γαλακτοκομικα αγελαδας,,,η οποια φαινεται και στην εξεταση αιματος ραστ,,,,αν μιλαμε για δυσανεξιουλες κανει καλο

εμενα ειναι το μονο που αντεχει και του αρεσει αντε και λιγο κασερι στο τοστ,,,ουτε φετα ουτε ανθοτυρο ουτε μοτσαρελα ΤΙΠΟΤΑ

kortessa το μητρικο γαλα λειτουργει επουλωτικα στις πληγες του εντερου. Οταν δλδ το εντερο βαλεται απο τα αλλεργιογονσ ερχεται το μητρικο γαλα και θεραπευει τις πληγες. Γι αυτο ειναι πολυ σημαντικος ο θηλασμος σε αλλεργικα μωρα.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

ναι,,παρε ενα κομματι και δοκιμασε εσυ πρωτα η βαλε λιγο στα μακαρονια θα δεις ειναι σα φαρμακο για τα γεστρεντερικα μας

εκτος ανα μιλαμε για βαρεια αλλεργια σε οοοολα τα γαλακτοκομικα αγελαδας,,,η οποια φαινεται και στην εξεταση αιματος ραστ,,,,αν μιλαμε για δυσανεξιουλες κανει καλο

εμενα ειναι το μονο που αντεχει και του αρεσει αντε και λιγο κασερι στο τοστ,,,ουτε φετα ουτε ανθοτυρο ουτε μοτσαρελα ΤΙΠΟΤΑ

Η παρμεζάνα (και όλα τα σκληρά τυριά) επιτρέπονται και στην GAPS diet ακριβώς γιατί έχουνε υποστεί μεγάλη ζύμωση.

Αντίθετα τα μαλακά τυριά, πχ η μοτσαρέλλα, απαγορεύονται.

Στην Ιταλία μάλιστα μπορείς να βρεις εύκολα και παρμεζάνα από ωμό γάλα που είναι ακόμη καλύτερη σύμφωνα με τη Dr Campbell που υποστηρίζει τα γαλακτοκομικά από ωμό γάλα, εδώ είναι σχεδόν αδύνατο :-(

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

kortessa το μητρικο γαλα λειτουργει επουλωτικα στις πληγες του εντερου. Οταν δλδ το εντερο βαλεται απο τα αλλεργιογονσ ερχεται το μητρικο γαλα και θεραπευει τις πληγες. Γι αυτο ειναι πολυ σημαντικος ο θηλασμος σε αλλεργικα μωρα.

Όχι πάντα, και αυτό γιατί αν η μαμά έχει κακό πεπτικό σύστημα τότε πολλές τροφές περνάνε αδιάσπαστες στο μητρικό γάλα (πχ οι πρωτεϊνες των γαλακτοκομικών και η πρωτεϊνη του αυγού) και προκαλούνε ερεθισμό στο εντεράκι του μωρού.

Γι' αυτό και πολλά μωράκια που έχουνε εντερικά προβλήματα κατά διάρκεια του αποκλειστικού θηλασμού τα πάνε πολύ καλά όταν σταματήσει ο θηλασμός και τους δωθεί υποαλλεργικό γάλα.

δυστυχως ενημερωθηκα αργα γιαυτο... το ποσο σημαντικο ειναι! σευχαριστω vera

9Yokp3.png

Όχι πάντα, και αυτό γιατί αν η μαμά έχει κακό πεπτικό σύστημα τότε πολλές τροφές περνάνε αδιάσπαστες στο μητρικό γάλα (πχ οι πρωτεϊνες των γαλακτοκομικών και η πρωτεϊνη του αυγού) και προκαλούνε ερεθισμό στο εντεράκι του μωρού.

Γι' αυτό και πολλά μωράκια που έχουνε εντερικά προβλήματα κατά διάρκεια του αποκλειστικού θηλασμού τα πάνε πολύ καλά όταν σταματήσει ο θηλασμός και τους δωθεί υποαλλεργικό γάλα.

σητν περιπτωση μας δεν μας ειπανε κατι. μου δωσανε μια διαιτα. αποχη απο γαλακτομικα κτλ για να θηλαζω το μωρο μου... μακαρι ομως ολα να πανε καλα...
9Yokp3.png

συγνωμη κιολλας για το ''πρηξιμο'' ειναι λογικο με τον θηλασμο (μετα απο μια αλλεργικη πρωκτοκολλιτιδα) να κανει συχνα κακα μουσταρδι ''κομμενα''...?

9Yokp3.png

Τα κακα στα μωρα ειναι μουσταρδι (σε αυτα που θηλαζουν) και ειναι νερουλα, ειναι φυσικο αφου δεν τρωνε στερεες τροφες. Οταμ αρχισουν οι στερεες αλλαζει το χρωμα και βγαινουν πιο παχια.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Διαφημίσεις

Ε γι αυτο κανει η μαμα αποχη. Τωρα μαθαμε για το κακο πεπτικο.

Που σαι καλε? σε παιρνω τηλεφωνο και δεν το σηκωνεις!

Κορτεσσα δεν ειναι τοσο δυσκολη η αποχη απο τα γαλακτοκομικα, μια αποφαση ειναι. Εκανα 9 μηνες και δεν υπεφερα καθολου. Υπαρχουν αλλα πραγματα να φας, αξιζει τον κοπο γιατι αν το μωρο εχει εντερικο προβλημα (το gaps που λεμε) ειναι πολυ σημαντικο να συνεχιζει να θηλαζει, παιρνει πολυτιμα αντισωματα απο τη μαμα.

Κορτεσσα δεν ειναι τοσο δυσκολη η αποχη απο τα γαλακτοκομικα, μια αποφαση ειναι. Εκανα 9 μηνες και δεν υπεφερα καθολου. Υπαρχουν αλλα πραγματα να φας, αξιζει τον κοπο γιατι αν το μωρο εχει εντερικο προβλημα (το gaps που λεμε) ειναι πολυ σημαντικο να συνεχιζει να θηλαζει, παιρνει πολυτιμα αντισωματα απο τη μαμα.

σευχαριστω πολυ για την απαντηση... δεν εχω δυσκολια να μεινω μακρυα αρκει το μικρο μου να ειναι καλα... τουλαχιστον τωρα γνωριζουμε πανω σαυτο το θεμα..

9Yokp3.png

επειδη τα σκληρα τυρια ειναι απο αιγοπροβιο γαλα μπορει και να μην σε πειραζουν αφου αναφερεις οτι σας πειραζουν τα αγελαδινα γαλακτοκομικα ,εχουν ομως πολληηηη αλατι ,υπαρχουν καποια που να μην ειναι τοσο αλμυρα ?

και κατι αλλο τα σκληρα τυρια δεν εχουν σχεδον καθολου λακτοζη ,δεν ξερω εαν αυτο οφειλεται στην πολλαπλη ζυμωση ,οποτε ειναι πιο ευπεπτα κυτιως σε προβληματικο εντερο που σιγουρα παρουσιαζει δευτερογενη δυσανεξια στην λακτοζη

επισης θεωρω οτι ειναι λαθος να αποδιδονται ολα τα προβληματα στο εντερο στην καντιντα ,αντιθετα πιστευω οτι αυτο συμβαινει σπανια σε προχωρημενες περιπτωσεις και σε ανοσοκατασταλμενα ατομα ,συχνοτερα οφειλεται σε διταραχη της υπολοιπης χλωριδας του εντερου ,που οφειλεται σε αντιβιωσεις ,κορτιζονες και πολλα αλλα πραγματα

νομίζω ότι η συγκεκρινη διατροφή βοηθά γενικότερα στην επαναφορά της ισορροπίας της χλωρίδας του εντέρου. Κάπου το ανέφερε αυτό η Ρόζι. Το σκεπτόμουν κι εγώ πάντως ότι είναι δύσκολο να είναι μονοσήμαντα τα πράγματα.

Επίσης θα μπορούσες να αναφέρεις και άλλα σκληρά τυριά; Το κεφαλοτύρι πχ ή ή γραβιέρα παίζουν;

FLcUp3.png0BQfp3.png

επειδη τα σκληρα τυρια ειναι απο αιγοπροβιο γαλα μπορει και να μην σε πειραζουν αφου αναφερεις οτι σας πειραζουν τα αγελαδινα γαλακτοκομικα ,εχουν ομως πολληηηη αλατι ,υπαρχουν καποια που να μην ειναι τοσο αλμυρα ?

και κατι αλλο τα σκληρα τυρια δεν εχουν σχεδον καθολου λακτοζη ,δεν ξερω εαν αυτο οφειλεται στην πολλαπλη ζυμωση ,οποτε ειναι πιο ευπεπτα κυτιως σε προβληματικο εντερο που σιγουρα παρουσιαζει δευτερογενη δυσανεξια στην λακτοζη

Η παρμεζάνα είναι από αγελαδινό γάλα.

Όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα ζύμωσης (πχ γιαούρτι, κεφίρ, σκληρά τυριά) δεν περιέχουνε λακτόζη.

επισης θεωρω οτι ειναι λαθος να αποδιδονται ολα τα προβληματα στο εντερο στην καντιντα ,αντιθετα πιστευω οτι αυτο συμβαινει σπανια σε προχωρημενες περιπτωσεις και σε ανοσοκατασταλμενα ατομα ,συχνοτερα οφειλεται σε διταραχη της υπολοιπης χλωριδας του εντερου ,που οφειλεται σε αντιβιωσεις ,κορτιζονες και πολλα αλλα πραγματα

Μα δεν τα αποδίδουμε όλα στην κάντιτα, το ξανάπαμε αυτό.

Απλά οι περισσότερες κοπέλες απ' εδώ υποφέραμε από μυκητιάσεις στην εγκυμοσύνη (και κάποια μωράκια από μυκητιάσεις στόματος όταν γεννήθηκαν) άρα το πιο πιθανό σενάριο είναι η κάντιτα.

Σπάνια σίγουρα δεν είναι η κάντιτα, εγώ σου λέω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων υποφέρει από μύκητες, αρκεί να κοιτάξεις τα πόδια και τα νύχια τους και το διαπιστώνεις πολύ εύκολα.

Αλλά δεν έχει σημασία αυτό, η δίαιτα GAPS επαναφέρει τη χλωρίδα του εντέρου ανεξαρτήτου αιτίας.

εγω ειμαι απελπισμενη εκει που ειχε φιαξει οπως ξαναπα,,,παλι τα ιδια

το χρονικο ηταν την περασμενη κυριακη δευτερα τριτη τεταρτη καρπουζι τριτη βραδυ δυστυχως του εδωσε η πεθερα μου και λιγο ανθοτυρο

οποτε πεμπτη παρασκευη διαρροια,,,κρεμωδη αλοιφη και παρα πολλα αυτο ομως μονον απο μια φορα την ημερα

σαββατο δεν εκανε τιποτα

και σημερα κυριακη τα ιδια κρεμωδη 2 φορες μεχρι τωρα ελαφρως καλυτερα αλλα κρεμωδη με αχωνευτα,,,τι αχωνευτα δηλαδη την πατατα!

συμφωνα με την τριμηνη εμπειρια μου κανει γυρω στην εβδομαδα για να ξαναφτιαξει

δεν εχουν αιμα η βλεννα αυτο ποτε

επισης να πω ξανα οτι εχει χμηλη φεριτινη και το κρεας δεν το πολυτρωει

απο εβδομαδα θα αρχισει και σιδηρο,,,,,ουαου τι θα δουν τα ματακια μου

εσας πως πατε απο σιδηρο φεριτινη? χρειαστηκε να παρουνε ποτε?

καμμια μανουλα που να τα περασε ολα αυτα και να ανηκουν πια στο παρελθον?

Η παρμεζάνα είναι από αγελαδινό γάλα.

Όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα ζύμωσης (πχ γιαούρτι, κεφίρ, σκληρά τυριά) δεν περιέχουνε λακτόζη.

οχι το γιαουρτι εχει αρκετη λακτοζη

Μα δεν τα αποδίδουμε όλα στην κάντιτα, το ξανάπαμε αυτό.

απλα κατ"εμε ουτε η πλειοψηφια

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...