Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Mικρός είναι και ειναι 4 μηνών... Δεν υπάρχει πιστοποιημένη αλλεργία... Σε κάτι rast που κάναμε ήταν λίγο ανεβασμένη η τιμή στα σιτηρά... Εχω 2,5 μηνες που κανω διατροφή εκ των οποίων τον 1,5 μήνα αυστηρή!

Κοιτά αυτο που μου είχαν πει κ πριν πάω στην αλλεργιολογο ( μου φαίνεται η valeri μου το είπε ) την καλύτερη διάγνωση την κάνουμε μόνες μας δυστυχώς... Η αλλεργιολογος θα ψάξει για κάποια αλλεργιογονα τρόφιμα αλλα δεν μπορει να κάνει δοκιμη κ στα πάντα!!! Ψάχνει τα βασικά που μπορει να καταναλώνει ένα μωρο κ δεν "μετράει" που θηλαζουμε κ περνούν οι ουσίες... Με λίγα λόγια δεν νοιάζεται ο γιατρός για το τι θα φας εσυ κ εγω...

Οπότε πρέπει να βρεις τι στο καλο τον πειράζει απο αυτα που ήδη τρως...για να συνεχίζει έτσι κάτι τον ενοχλεί τον καημενο... Ίσως για μια βδομάδα να απομονωνες τροφές;; Να δεις μήπως υπάρξει μικρή βελτίωση;

Πχ εγω αυτές τις μέρες όπως ξαναειπα είχα πάλι βλεννες ( μάλλον απο το πορτοκαλί ) μόλις το εκοψα σε 2 μέρες πάλι φυσιολογικές κενωσεις.. ( τώρα τεσταρω την ντομάτα )

Μήπως να φας σκέτο το κρέας ή κάτι άλλο που ΣΊΓΟΥΡΑ δεν τον πειράζει..

Εγω καμία φορα έτρωγα κ τις υποαλλεργικες κρεμες:wink::oops: τι να κάνουμε...

Για να δω διάφορα...

Δεν ξέρω αυτη είναι μια προσωπική τακτική που σε μένα πιάνει δεν ξέρω αν είναι το καλύτερο... Απλά σε συμπονω πολυ όλες ξέρουμε τι δύσκολο που είναι να βλέπεις το μωρακι να μην έχει πρόοδο...

Yugup3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κοιτά αυτο που μου είχαν πει κ πριν πάω στην αλλεργιολογο ( μου φαίνεται η valeri μου το είπε ) την καλύτερη διάγνωση την κάνουμε μόνες μας δυστυχώς... Η αλλεργιολογος θα ψάξει για κάποια αλλεργιογονα τρόφιμα αλλα δεν μπορει να κάνει δοκιμη κ στα πάντα!!! Ψάχνει τα βασικά που μπορει να καταναλώνει ένα μωρο κ δεν "μετράει" που θηλαζουμε κ περνούν οι ουσίες... Με λίγα λόγια δεν νοιάζεται ο γιατρός για το τι θα φας εσυ κ εγω...

Οπότε πρέπει να βρεις τι στο καλο τον πειράζει απο αυτα που ήδη τρως...για να συνεχίζει έτσι κάτι τον ενοχλεί τον καημενο... Ίσως για μια βδομάδα να απομονωνες τροφές;; Να δεις μήπως υπάρξει μικρή βελτίωση;

Πχ εγω αυτές τις μέρες όπως ξαναειπα είχα πάλι βλεννες ( μάλλον απο το πορτοκαλί ) μόλις το εκοψα σε 2 μέρες πάλι φυσιολογικές κενωσεις.. ( τώρα τεσταρω την ντομάτα )

Μήπως να φας σκέτο το κρέας ή κάτι άλλο που ΣΊΓΟΥΡΑ δεν τον πειράζει..

Εγω καμία φορα έτρωγα κ τις υποαλλεργικες κρεμες:wink::oops: τι να κάνουμε...

Για να δω διάφορα...

Δεν ξέρω αυτη είναι μια προσωπική τακτική που σε μένα πιάνει δεν ξέρω αν είναι το καλύτερο... Απλά σε συμπονω πολυ όλες ξέρουμε τι δύσκολο που είναι να βλέπεις το μωρακι να μην έχει πρόοδο...

Εδω και 2,5 μήνες δεν εχω δει ούτε μια φυσιολογική κένωση... πώς να καταλάβω τι τον πειράζει αφού τα κακα του δεν ειναι φυσιολογικά... και τι άλλο να κόψω από αυτά τα λίγα που τρώω....? :(:(:(:(:(

Εδω και 2,5 μήνες δεν εχω δει ούτε μια φυσιολογική κένωση... πώς να καταλάβω τι τον πειράζει αφού τα κακα του δεν ειναι φυσιολογικά... και τι άλλο να κόψω από αυτά τα λίγα που τρώω....? :(:(:(:(:(

Να τα φας ίσως ξεχωριστά για 2,3 μέρες... Μήπως τον πειράζει κάτι απο αυτα κ μετα να αρχίσεις να βάζεις κ αλλα οφελημα που είπε κ η amaretto γιατί τώρα δεν τρως σχεδόν τίποτα!!!:shock:

Εγω πχ την είχα στουμπωσει στα κοτόπουλα που τα νόμιζα "ασφαλή" κ το παιδι είχε τρελαθεί!!! Αφού ήταν αλλεργικο!!!

Τα κακά θα είναι μαλακουλια μουσταρδι με σπορακια αλλα όχι με βλεννες ή αίμα που εμφανίζουν στις αλλεργίες... Τουλάχιστον έτσι ήταν τα δικά μας στην ηλικία του μικρού σου κ απο ότι έχω διαβάσει εδώ μέσα...

Κοιτα ούτε γιατρός είμαι, ούτε την τεράστια εμπειρία έχω απλά δίνω καμία ιδεα μπάς κ βοηθηθεις γιατί σε μένα έπιασε

Yugup3.png

Τα σιτηρά έχεις διαβάσει σε πόσο καιρο αποβαλλονται απο τον οργανισμό;;;

Επειδή τα εκοψες πρόσφατα ίσως αυτα φταίνε ακόμα....

Αχ κουράγιο τι να πω...

Yugup3.png

Εμείς που δεν τρώμε γαλακτοκομικά... Απο που μπορούμε να πάρουμε ασβέστιο;;;Ξέρω πχ ότι καλή πηγή έιναι τα αμύγδαλα (ξηρος καρπός) ή το μπροκολο( διαταραχες στο εντερο) κάνει όμως να τα καταναλωσουμε;;

η αληθεια ειναι οτι υπαρχει σημαντικος περιορισμος στις πηγες ασβεστιου οταν δεν μπορεις να καταναλωσεις γαλακτοκομικα και ξηρους καρπους

το αμυγδαλο ομως σε μορφη γαλακτος ειναι σχετικα καλη πηγη ,ειδικα εαν το γαλα φτιαχτει στο σπιτι

το μπροκολο δεν ειναι και πολυ καλη πηγη γιατι το ασβεστιο του δεν απορροφαται καλα λογω ενος οξεος που περιεχει οπως και το σπανακι

Επεισης μπορούμε να πάρουμε συμπλήρωμα;;; Ή είναι περιττό;; Ή μπορει να αντενδεικνειται;;

Υπάρχει όντως κίνδυνος για έλλειψη ασβεστιου αν δεν καταναλώνουμε για ένα χρόνο ή περισσότερο γαλακτοκομικά;;

το ασβεστιο που χρειαζεται ο οργανισμος θα το παρει απο τα κοκκαλα

ο σκοπος ειναι να καταναλωνονται οσες περισσοτερες τροφες πλουσιες σε ασβεστιο γινεται

εφοσον αυτο δεν ειναι παντα εφικτο δεν ειναι κακο ενα συμπληρωμα ασβεστιου ,εγω παιρνω που και που

αλλα θελει "καλο "συμπληρωμα ,με βιταμινη δ ,μαγνησιο ,φωσφορο κ.α

ωστε να απορροφηθει εστω μια μικρη ποσοτητα

πολλες φορες στην εγκυμοσυνη διονται συμπληρωματα που εχουν σκετο ασβεστιο ,αυτο δεν απορροφαται σχεδον καθολου

το ασβεστιο των τροφων ειναι πολυ καλυτερα απορροφησιμο σε σχεση με αυτο των συμπληρωματων

Απο αυτά που ξέρω και αν κάνω λάθος διορθωστε με οι παλιες... τα συμπληρώματα δεν θα πρέπει να λαμβάνονται προληπτικά χωρίς εξακριβομένη έλειψη... επίσεις τα συμπληρώματα ασβεστίου μπορεί να περειεχουν πρωτείνες γάλακτος

εδώ είναι ένα link που αναφέρει τροφές πλούσιες σε ασβέστιο

http://thematadiatrofis.blogspot.com/2008/09/blog-post_27.html

δυστυχως τα χαμηλα επιπεδα του ασβεστιου δεν φαινονται στις εξετασεις ,εκτος και αν ειναι πολυ πολυ χαμηλα

τα συπληρωματα ασβεστιου μπορει να περιεχουν γαλα,σογια ,λακτοζη και δεν θυμαμαι τι αλλο

Διαφημίσεις

Mικρός είναι και ειναι 4 μηνών... Δεν υπάρχει πιστοποιημένη αλλεργία... Σε κάτι rast που κάναμε ήταν λίγο ανεβασμένη η τιμή στα σιτηρά... Εχω 2,5 μηνες που κανω διατροφή εκ των οποίων τον 1,5 μήνα αυστηρή!

τι εννοεις δεν υπαρχει πιστοποιημενη αλλεργια ,και οι ραστ στα σιτηρα?μπορεις να γραψεις τις τιμες απο τα ραστ που κανατε(οχι μονο τα σιτηρα εννοω) και τα φυσιολογικα τους ορια? ετσι απο περιεργεια

Όλα τα αλλεργικά μωρά στις εξετάσεις έχουν ανεβασμένες τιμές στα ιωσυνόφυλα και στην ΙgE??? Η μπορεί και αυτά να φαίνονται φυσιολογικά αλλα το παιδί να είναι αλλεργικό???

αυτο εξαρταται απο την ηλικια αλλα και απο το ειδος της αλλεργιας ,σε μικρη ηλικα (οπως το μωρο σου )μπορει και να μην ειναι αυξημενα ,οπως επισης υπαρχει η non IgE αλλεργια

γενικα πρεπει να σου πω οτι το θεμα των αλλεργιων ειναι πολυπλοκο θελει πολυ εμπειρο γιατρο για να καταλαβει εαν προκειται

για πραγματικη αλλεργια

για ανωριμοτητα του πεπτικου

για αποικισμο του εντερου απο παθογονα μικροβια

για δυσανεξια σε καποιες πρωτεινες

για καποια παθηση του εντερου

για συνδυασμο καποιων απο αυτες τις καταστασεις

για καποιο προβλημα στο πεπτικο της μητερας που δεν πεπτει σωστα τις τροφες

αν θες γραψε και τα ηωσινοφιλα με τα ΙgE

Valeri σε ευχαριστω. Ποσες μερες πρεπει να το παρακολουθω για να πω οτι ειναι αλλεργια; Χτες ειχε και βλενες στα κακακια του.

κοιτα δεν θα ελεγα ετσι απλα οτι προκειται για αλλεργια ,εγω στη θεση σου θα αφηνα λιγο χρονο ακομη μια δυο εβδομαδες να δω εαν χειροτερευουν τα συμπτωματα ,και τοτε θα εμπαινα στην διαδικασια της αποχης

στον μικρο μου γιο παρατηρησα 5-6 φορες λιγη βλεννα και καποιες κοκκινες τριχουλες σε μεσοδιαστημα, αν θυμαμαι καλα, ενος μηνα ,και επειδη ειχαμε το ιστορικο με τον μεγαλο μου γιο(συμπτωματα απο το πεπτικο και δερμα) ,αμεσως αρχισα την αποχη

βεβαια εαν χειροτερεψει η διαρροια τοτε δεν περιμενεις

η αληθεια ειναι οτι υπαρχει σημαντικος περιορισμος στις πηγες ασβεστιου οταν δεν μπορεις να καταναλωσεις γαλακτοκομικα και ξηρους καρπους

το αμυγδαλο ομως σε μορφη γαλακτος ειναι σχετικα καλη πηγη ,ειδικα εαν το γαλα φτιαχτει στο σπιτι

το μπροκολο δεν ειναι και πολυ καλη πηγη γιατι το ασβεστιο του δεν απορροφαται καλα λογω ενος οξεος που περιεχει οπως και το σπανακι

το ασβεστιο που χρειαζεται ο οργανισμος θα το παρει απο τα κοκκαλα

ο σκοπος ειναι να καταναλωνονται οσες περισσοτερες τροφες πλουσιες σε ασβεστιο γινεται

εφοσον αυτο δεν ειναι παντα εφικτο δεν ειναι κακο ενα συμπληρωμα ασβεστιου ,εγω παιρνω που και που

αλλα θελει "καλο "συμπληρωμα ,με βιταμινη δ ,μαγνησιο ,φωσφορο κ.α

ωστε να απορροφηθει εστω μια μικρη ποσοτητα

πολλες φορες στην εγκυμοσυνη διονται συμπληρωματα που εχουν σκετο ασβεστιο ,αυτο δεν απορροφαται σχεδον καθολου

το ασβεστιο των τροφων ειναι πολυ καλυτερα απορροφησιμο σε σχεση με αυτο των συμπληρωματων

δυστυχως τα χαμηλα επιπεδα του ασβεστιου δεν φαινονται στις εξετασεις ,εκτος και αν ειναι πολυ πολυ χαμηλα

τα συπληρωματα ασβεστιου μπορει να περιεχουν γαλα,σογια ,λακτοζη και δεν θυμαμαι τι αλλο

Valeri σε ευχαριστω πολυ για την αναλυτική απάντηση...

Εσείς είχατε πρόβλημα σε γάλα κ σόγια;;; Αν είχατε είχες ψάξει για συμπλήρωμα που δεν τα περιέχει αυτα;; Μπορείς να μου πεις μάρκα;;; Αν θες στείλε μου πμ..

Ευχαριστω κ πάλι..:D

Yugup3.png

Τα σιτηρά έχεις διαβάσει σε πόσο καιρο αποβαλλονται απο τον οργανισμό;;;

Επειδή τα εκοψες πρόσφατα ίσως αυτα φταίνε ακόμα....

Αχ κουράγιο τι να πω...

Κατερινούλα ευχαριστώ!!!!!

1 Αυγούστου εκλεισα 4 εβδομαδες χωρίς σιτηρά... ξερω κι έγω λες κι εμενα να τον πειραζει το κοτόπουλο??? Ή οι πατάτες...που τρωω και πολλές?

τι εννοεις δεν υπαρχει πιστοποιημενη αλλεργια ,και οι ραστ στα σιτηρα?μπορεις να γραψεις τις τιμες απο τα ραστ που κανατε(οχι μονο τα σιτηρα εννοω) και τα φυσιολογικα τους ορια? ετσι απο περιεργεια

αν θες γραψε και τα ηωσινοφιλα με τα ΙgE

Σιτάρι 0.45 KIU/I και πρέπει να είναι < 0.35

Λευκωμα αυγού 0,35 ΙU/mI

Γάλα 0,29 KIU/I

Κρόκος αυγού 0,23 ΚIU/I

Τα όρια από λέυκωμα, γάλα και κρόκο δεν τα ξέρω γιατίο τα γραφει κωδικοποιημένα αλλά υποτίθεται ότι είναι ΟΚ

Ηωσινοφιλα 4,00% Φυσιολογική τιμή: 1.00 - 5.00

Aνοσοσφερίονες IgE 2.6 IU/mL φυσιολογική τιμή για 1-12 μηνών : <15

Διαφημίσεις

γενικα πρεπει να σου πω οτι το θεμα των αλλεργιων ειναι πολυπλοκο θελει πολυ εμπειρο γιατρο για να καταλαβει εαν προκειται

για πραγματικη αλλεργια

για ανωριμοτητα του πεπτικου

για δυσανεξια σε καποιες πρωτεινες

για καποια παθηση του εντερου

για συνδυασμο καποιων απο αυτες τις καταστασεις

για καποιο προβλημα στο πεπτικο της μητερας που δεν πεπτει σωστα τις τροφες

Έχεις να προτείνεις κάποιον???

Τη Δευτέρα έχω ραντεβού με τη Ζέλλου

Αυτό δε φαίνεται από μικροσκόπική εξέταση και καλλιέργεια κοπράνων???

Αν ναι... έχω κάνει και ήταν ΟΚ!

θυμισε μου λιγο σε παρακαλω απο ποτε διαπιστωσατε την αλλεργια ?

Aν εννοείς διαπίστωση με βάση κάποια εξέταση δεν υπάρχει. Από δύο-τριών μηνών περίπου η μικρή είχε αρχίσει με βλέννες, πράσινα κακά και κάποιες φορές και αίμα.Επίσης σφύριγμα στην αναπνοή, αναγωγές. Στην αρχή πίστευα ότι είναι υπερπαραγωγή αλλά προφανώς δεν ήταν... Αίμα έχουμε πολύ καιρό πλέον να δούμε. Προσέχουμε αρκετά τη διατροφή μας και είχαμε πάει και σε ομοιοπαθητικό δύο φορές.

δεν ειχε πρασινες κενωσεις ?

κάποιες φορές ήταν μισά μισά και υπήρχαν και κενώσεις εντελώς καφέ, αρχισα μάλιστα να αναρωτιέμαι μήπως την πατάω και εγώ όπως η katerinoula23 με το κοτόπουλo. Μήπως δηλαδή κάτι από αυτά που θεωρώ οκ τελικά την πειράζει.

σου ειπε για διακοπη επειδη ειναι 2 χρονων?

Ναι, μάλιστα σχολίασε "Μα δύο χρονών εχει βγάλει δόντια, το φαντάζεσαι να θηλάζεις ενα παιδί με δοντιά;;;" Δεν ήξερα αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω. Της είπα απλά ότι δεν χρειαζεται να το φανταστω γιατί το ζω... Ο άντρας μου βεβαια δεν αντεξε και της ανοιξε συζήτηση για τα επιστημονικά δεδομένα που υπάρχουν γύρω από το θεμα. 'Οταν την στρίμωξε κατεληξε οτι δεν ειναι αρμόδια και να ρωτήσω την παιδίατρο...Το τραγικό είναι ότι έχει γιο στην ηλικία της κόρης μου με αλλεργία στο γάλα και δεν ξέρω τι άλλο....

εννοεις την CARLA?, Σε οτι αφορα το γαλα ,τι βαλατε? εννοω βαλατε και τις 3 πρωτεινες εκτος απο το ολικο γαλα? δηλαδη ειχατε κανει πρικ και πατς ,τι ειχαν δειξει?

παλι με επιασε η ερωτησωμανια :):)

πρώτη φορά πήγαμε σε αλλεργιολόγο. παλιότερα είχαμε κάνει με την παιδίατρο κάποια ραστ αλλά με την κλασσική μέθοδο. Δεν είμαι σίγουρη πως λέγεται η τωρινή μέθοδος, έχασα το χαρτάκι που μας τα είχε γράψει... Πρικ και πατς από Σεπτέμβρη για να μην ιδρώνει τόσο πολύ... Για γάλα απ'ότι βλέπω έχει βάλει: Γάλα αγελάδας, Α-λακταλβουμίνη, Β-λακτοσφαιρίνη, καζεινη

οχι δεν ειναι καλο,γιατι το συκωτι λειτουργει σαν εργοστασιο επεξεργασιας με πολλα "αποβλητα" .

Οποτε καλά κάναμε που τα σταματήσαμε....

ευχαριστουμε ,ειναι ηδη στην καταψυξη

:):):D

.... Ξέχασα να πώ πως έχω 2 μήνες να φάω χοιρινο, μοσχαρι, ψαρι, αυγο, ξηρούς καρπούς και σοκολάτα.... και τον τελευταίο μήνα έκοψα και ντοματα και εσπεδιδοειδή....

Να την έχω "πατήσει" με κάτι κρυφό δεν υπάρχει περίπτωση.... δεν τρώω τιποτε συσκευασμένο και ποτέ δεν τρώω αν δεν το εχω μαγειρέψει εγώ!

Μερικες φορές θελει πάνω από δύο μήνες για να δείξει.....

Το λάχανο δεν κατηγορείται συχνά για αλλεργίες... κακώς το αποφεύγεις

.pngy3DLp3.png

.......Πρόσφατα πήγαμε σε αλλεργιολόγο. Εκτός του ότι μου συνέστησε να κόψω το θηλασμό γιατί φυσικά κάνω κακό στο παιδί σωματικά και ψυχολογικά:rolleyes:,

..

Αυτό που "καμαρώνω" τους γιατρούς μας είναι ότι ξέρουν τα πάντα για όλες τις ειδικότητες....

Επίσης μπορεί να μην έχουν λύση για το πρόβλημα του μωρού, αλλά όλοι είναι σύμφωνοι ότι πρέπει να σταματήσει να θηλάζει.

Μην χάσουμε και τα ταξιδάκια από τις εταιρίες γάλακτος....

.pngy3DLp3.png

Valeri σε ευχαριστω πολυ για την αναλυτική απάντηση...

Εσείς είχατε πρόβλημα σε γάλα κ σόγια;;; Αν είχατε είχες ψάξει για συμπλήρωμα που δεν τα περιέχει αυτα;; Μπορείς να μου πεις μάρκα;;; Αν θες στείλε μου πμ..

Ευχαριστω κ πάλι..:D

δεν εχω να σου προτεινω κατι συγκεκριμενο ,καθως εψαχνα για ασβεστιο και δεν το εβρισκα σε γειτονικα φαρμακεια ,καθως οι φαρμακοποιοι ειναι λιγο ασχετοι ,βρηκα καποια στο εξωτερικο σε καποιο μου ταξιδι , εδω

δεν τα εψαχνα και πολυ φανατικα

μπορεις να πας σε καποιο μεγαλο φαρμακειο και να τους πεις τα κριτηρια που ειπαμε , συν το οτι να ειναι ανθρακικο η κιτρικο (υπαρχουν και απο οστα αλλα δεν κυκλοφορουν στην Ελλαδα) και οχι σε μεγαλη δοση σε μια ταμπλετα (απο 100-600μγ),μετα καλυτερα να διαβασεις τα συστατικα και εσυ η ιδια

εμεις ειχαμε θετικο ραστ στην β σφαιρινη του γαλακτος (στον μεγαλο μου γιο ) αλλα τον πειραζε και η σογια

Σιτάρι 0.45 KIU/I και πρέπει να είναι < 0.35

Λευκωμα αυγού 0,35 ΙU/mI

Γάλα 0,29 KIU/I

Κρόκος αυγού 0,23 ΚIU/I

Τα όρια από λέυκωμα, γάλα και κρόκο δεν τα ξέρω γιατίο τα γραφει κωδικοποιημένα αλλά υποτίθεται ότι είναι ΟΚ

Ηωσινοφιλα 4,00% Φυσιολογική τιμή: 1.00 - 5.00

Aνοσοσφερίονες IgE 2.6 IU/mL φυσιολογική τιμή για 1-12 μηνών : <15

αυτες τις εξετασεις σου συνεστησε η παιδιατρος? γιατι συνηθως οι παιδιατροι ξεχνουν να πουν οτι πρεπει οποσδηποτε να γινουν και οι 3 πρωτεινες του γαλακτος ,συχνα το ολικο γαλα ειναι αρνητικο ενω τα υπολοιπα ειναι θετικα

το λευκωμα του αυγου ειναι στο ανωτερο φυσιολογικο οριο ,αρα υποπτο πολυ

Διαφημίσεις

Έχεις να προτείνεις κάποιον???

Τη Δευτέρα έχω ραντεβού με τη Ζέλλου

δεν ειμαι απο Αθηνα

γενικα μου ειναι δυσκολο να προτεινω καποιον ,ολοι υστερουν σε κατι

καποιος παιδο αλλεργιολογος που ξερει απο θηλασμο και αλλεργιες

η παιδογαστρεντερολογος με γνωσεις αλλεργιολογιας

Αυτό δε φαίνεται από μικροσκόπική εξέταση και καλλιέργεια κοπράνων???

Αν ναι... έχω κάνει και ήταν ΟΚ!

οχι δεν φαινεται ,

δεν υπαρχει εξειδικευση

αυτες τις εξετασεις σου συνεστησε η παιδιατρος? γιατι συνηθως οι παιδιατροι ξεχνουν να πουν οτι πρεπει οποσδηποτε να γινουν και οι 3 πρωτεινες του γαλακτος ,συχνα το ολικο γαλα ειναι αρνητικο ενω τα υπολοιπα ειναι θετικα

το λευκωμα του αυγου ειναι στο ανωτερο φυσιολογικο οριο ,αρα υποπτο πολυ

H παιδίατρος μετά από δική μου προτροπή....

Αρχες Σεπτεμβρη πάω Αθήνα στη Συρίγου... ελπίζω να ξεκαθαρίσει λιγάκι το τοπίο!

Αυτό που "καμαρώνω" τους γιατρούς μας είναι ότι ξέρουν τα πάντα για όλες τις ειδικότητες....

Επίσης μπορεί να μην έχουν λύση για το πρόβλημα του μωρού, αλλά όλοι είναι σύμφωνοι ότι πρέπει να σταματήσει να θηλάζει.

Μην χάσουμε και τα ταξιδάκια από τις εταιρίες γάλακτος....

http://pediatros-thes.gr/?page_id=135

To έχω διαβάσει παλαιότερα και είναι έτσι και χειρότερα η κατάσταση στην πατρίδα μας.

Είναι τέτοιος ο πόλεμος που συναντά η θηλάζουσα μητέρα και ακόμη περισσότερο η θηλάζουσα με αλλεργικό μωρό που δεν πρέπει να πιστεύουμε τους γιατρούς σα θεούς αλλά να ρωτάμε, να διαβάζουμε, να ψάχνουμε.....

.pngy3DLp3.png

κάποιες φορές ήταν μισά μισά και υπήρχαν και κενώσεις εντελώς καφέ, αρχισα μάλιστα να αναρωτιέμαι μήπως την πατάω και εγώ όπως η katerinoula23 με το κοτόπουλo. Μήπως δηλαδή κάτι από αυτά που θεωρώ οκ τελικά την πειράζει.

το ρωτησα γιατι ειπες οτι ενω δεν ησασταν σπιτι ,το μωρο εφαγε καποια πραγματα και δεν το πειραξαν ,απο οτι καταλαβα επειδη τις πρασινες κενωσεις τις εχετε συνεχεια απο μηνων ,θεωρεις οτι εφοσον δεν υπαρχουν καινουργια συμπτωματα αυτα που εφαγε δεν την πειραξαν

μου κανουν εντυπωση οι πρασινες κενωσεις

Ναι, μάλιστα σχολίασε "Μα δύο χρονών εχει βγάλει δόντια, το φαντάζεσαι να θηλάζεις ενα παιδί με δοντιά;;;" Δεν ήξερα αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω. Της είπα απλά ότι δεν χρειαζεται να το φανταστω γιατί το ζω..
:lol::lol:

.

Ο άντρας μου βεβαια δεν αντεξε και της ανοιξε συζήτηση για τα επιστημονικά δεδομένα που υπάρχουν γύρω από το θεμα. 'Οταν την στρίμωξε κατεληξε οτι δεν ειναι αρμόδια και να ρωτήσω την παιδίατρο.
ασχολειται ο αντρας σου με το θεμα ,μπραβο .

πρώτη φορά πήγαμε σε αλλεργιολόγο. παλιότερα είχαμε κάνει με την παιδίατρο κάποια ραστ αλλά με την κλασσική μέθοδο.
καλυτερα τετοιου ειδους εξετασεις να γινονται σε συννενοηση με τους ειδικους και οχι τους παιδιατρους ,και εγω την ειχα πατησει ετσι

εαν το ραστ βγει αρνητικο στο ολικο γαλα και δεν εχουν γινει οι 3 πρωτεινες του τοτε βγαινει λαθος συμπερασμα οτι τελικα το παιδι μπορει και να μην ειναι αλλεργικο στο γαλα

στο αυγο ειχατε κανει ραστ ?

.

οχι δεν ειναι οτι δεν μετραει που θηλαζουμε ,απλα δεν ξερεουν ακριβως ποιες πρωτεινες απο τις τροφες περνανε αυτουσιες στο γαλα ,

νοιαζεται για το τι θα φαμε και επειδη δεν ξερουν με σιγουρια εαν αυτο που θα φαμε πειραζει η οχι, συχνα σου λενε να σταματησεις τον θηλασμο,

κατα τα αλλα εαν η μητερα συνεχιζει να θηλαζει τοτε ο γιατρος σηκωνει τα χερια ψηλα

ασε που και να σου πει να αποκλεισεις πολλες τροφες δεν ξερει να σου πει με τι θα τις αντικαταστησεις ωστε η διατροφη να μην ειναι ελλειπης

τι λεμε τωρα εδω οι περισσοτεροι γιατροι στην Ελλαδα δεν ξερουν να σου πουν πως να πετυχεις να θηλασεις, θα ξερουν πως επηρεαζει ο θηλασμος την αλλεργια

απο οτι φαινεται και απο το τοπικ η συχνοτητα ¨"αλλεργιων"εχει αυξηθει κατακορυφα και αυτο μπορει να οφειλεται στο οτι αυξηθηκε το ποσοστο των γυναικων που θηλαζει μαζι με περιβαλλοντικους- εξωτερικους παραγοντες,οποτε εμεις ειμαστε στην αρχη ,φανταζομαι με τον καιρο θα μελετηθει καλυτερα η αλληλεπιδραση του θηλασμου και των "αλλεργιων "και θα υπαρχει πιο σωστη αντιμετωπιση

ειμαι περιεργη να μαθω τι γινεται στις βορειες χωρες της Ευρωπης οπου θηλαζουν πολλη,εχουν τοσες αλλεργιες?

polimerou

αν θυμαμαι καλα εχεις αποκλεισει και το ρυζι ,γιατι?

μονο στο σιταρι δειχνει οτι ειστε αλλεργικοι ,οχι σε ολα τα σιτηρα ,το ψωμι με τι το αντικατεστησες ?

polimerou

αν θυμαμαι καλα εχεις αποκλεισει και το ρυζι ,γιατι?

μονο στο σιταρι δειχνει οτι ειστε αλλεργικοι ,οχι σε ολα τα σιτηρα ,το ψωμι με τι το αντικατεστησες ?

Έχω αποκλείσει και το ρύζι γιατί ψάχνω να βρώ τι άλλο μπορεί να φταίει και πορόλες τις αποκλείσεις συνεχίζουμε και έχουμε κενωσεις με βλέννες και αίμα... Το ψωμί δεν το έχω αντικάταστησει... όπως δεν έχω αντικαταστήσει πολλά από όσα έχω σταματήσει να τρώω.... Το ξέρω πως μπορεί να μην είναι σωστό αλλά δε ξέρω τι άλλο να κάνω πια....

Έχω αποκλείσει και το ρύζι γιατί ψάχνω να βρώ τι άλλο μπορεί να φταίει και πορόλες τις αποκλείσεις συνεχίζουμε και έχουμε κενωσεις με βλέννες και αίμα... Το ψωμί δεν το έχω αντικάταστησει... όπως δεν έχω αντικαταστήσει πολλά από όσα έχω σταματήσει να τρώω.... Το ξέρω πως μπορεί να μην είναι σωστό αλλά δε ξέρω τι άλλο να κάνω πια....

ψωμι φτιαχνεις δικό σου ή αγοράζεις έτοιμο; Ή απλά το έχεις κόψει τελείως;

.pngy3DLp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...