Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Χάθηκε να της προσφέρουν ένα φρούτο αντί για γλυκό;;;;

αν δεν βρεις καλά φρούτα, τι κάνεις;

Kαλά είναι τραγικό πώς σε αντιμετωπίζουν φίλοι και συγγενείς στις επισκέψεις! Τι δεν μπορεί να φάει τούρτα??? Αχ τι κρίμα! Και η μικρή ούτε καν κόπτεται που οι άλλοι τρώνε δίπλα της...΄Το δικό της της αζρέσει μία χαρά!

Εγώ για αυτό τον λόγο ξενιτεύομαι και πάω σε λαική, βιολογικό, σούπερ και παίρνω τα καλύτερα από όπου βρω...αλλά πολύυυυυ τρέξιμο! Συνήθως τα 2 πρώτα μας καλύπτουν.

Ας πούμε, ίσως την πειράζει το ταχίνι αλλά κάνω τα στραβά μάτια και γιατί της αρέσει και γιατί το θεωρώ πιο υγιεινό από άλλες εναλλακτικές.

Δεν φοβάσαι όμως? Εγώ πχ όταν θεώρησα ότι την ενόχλησε το αβοκάντο, το έκοψα αμέσως. Και το ίδιο θα έκανα και στο ταχίνι κι ας ξέρω πόσο ωφέλιμη τροφή είναι. (άσχετο, αλλά το δίνεις σκέτο ή με λίγο μέλι?)

Valeri μόλις διάβαζα μια πολύ ωραία περιγραφή για το πως η καντίτα οδηγεί σε τροφικές αλλεργίες (είτε σε μας είτε στα μωράκια μας που θηλάζουν μια και οι πρωτεϊνες μένουνε αδιάσπαστες).

Πάντως είμαι πλέον σίγουρη απ' όσα διάβασα μέχρι τώρα ότι η μυκητιάσεις που είχα στην εγκυμοσύνη προκαλέσανε τα προβλήματα που παρουσίασε η κόρη μου.

Αχ Rosie μου όταν προλάβεις στείλε μας να διαβάσουμε.

Τι να κάνω τώρα που είμαι έγκυος για να γλυτώσω τα χειρότερα? Μόνο διατροφή? Αν και για να πω την αλήθεια μου λόγω κακής ψυχολογίας τελευταία θέλω να τρώω όλο γλυκά και δη σοκολάτες. Και μετά τρώω και το κεφίρ για εξιλέωση... :-(

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

αυτες τις 2.5 εβδομαδες τι αλλαξε ως προς τις συνηθειες σου π.χ τα ενζυμα ποτε τα ξεκινησες ? τι αλλο εκανες που θα μπορουσε ναεπηρεασει την εντερικη σου λειτουργια?

Το μόνο που μπορώ να πω οτι άλλαξε είναι η ψυχολογία μου και οτι τρώω μεγαλύτερο φάσμα τροφών. Ισως και τα ένζυμα να άρχισαν να δουλεύουν. Τα πάιρνω απο μέσα Ιανουαρίου όχι πολύ σωστά και συστηματικά απο τον Φεβρουάριο. Τον τελευταίο καιρό 1-2 εβδομάδες τα έχω ελαττώσει κάπως και παίρνω μόνο οταν φάω κάτι και φοβάμαι λίγο.

Επίσης να αναφαίρω οτι τον προηγούμενο μήνα επανήλθε η περίοδος μου για πρώτη φόρα και δεν ξέρω αν επιρρεάζει και αυτό.

Kαλά είναι τραγικό πώς σε αντιμετωπίζουν φίλοι και συγγενείς στις επισκέψεις! Τι δεν μπορεί να φάει τούρτα??? Αχ τι κρίμα! Και η μικρή ούτε καν κόπτεται που οι άλλοι τρώνε δίπλα της...΄Το δικό της της αζρέσει μία χαρά!

Αστα βράστα....δεν υπάρχει ούτε ενημέρωση ούτε κατανόηση.

Οταν είμαστε έξω πχ θα πάνε να φάνε τζατζίκι και θα με κοιτάνε με λοξη ματιά με ένα ύφος "αχ κακόμοιρο". Μου έρχεται να πάρω το τζατζίκι και πλατσ στα μούτρα.

Σε σπίτια δε...αχ ούτε αυτό δεν μπορείς να φας??ε και τι να σου δώσω??Κανένα μήλο αχλάδι τους λέω..ΕΕ με φρούτα θα τη βγάλεις??και στο φινάλε η κλασική ατάκα όλων..Ε μα πια κοψτο το ρημάδι τι θα πάθει το παιδι τόσα μεγαλώσαν με μπουκάλι..

Το ρημάδι είναι ο θηλασμός..και γίνομαι τούρμπο...αλλά δεν απαντώ κάνω εσωτερική έκκρηξη γιατί και να απαντήσω δεν θα καταλάβουν, σταμάτησα να απαντώ πλέον!

ευχαριστω

αν ενα πλαστικο σκευος δεν εχει το ΒPA ειναι ασφαλες στο ζεσταμα ?,νομιζω οχι

τι λες για αυτο?

Όχι, είναι BPA-free φυσικά!

Διάβασε και εδώ http://www.wholesomebabyfood.com/news/?p=309

gwggp2.png ISWTp2.png

κατινακι εγω ποναω απο τον ιουλιο στο εντερο.δεν εχω ουτε διαρροια,ουτε δυσκοιλιοτητα.αλλα αυτο που θελω να ρωτησω ειναι το κεφιρ που γραφειςς ειναι αγελαδα.στα αλλεργιοπαιδα μας δεν πειραζει?εγω αγοραζω γιαουρτι κατσικουλας μπας κ στρωσει το εντερο αλλα χαιρι δεν βλεπω.

απο την λαγανα σιγουρα ηταν το αιματακι.

δεν μου λετε ρε κοριτσια μια κ λετε για μυξες.ο μικρος εχει μονιμο συναχι.ζητημα να μην ειχε ενα μηνα.το μυαλο πηγαινε στα δοντια..λετε να ειναι τελικα απο την αλλεργια?

Έχει και κατσικίσιο κεφίρ.

Οι μυξούλες θα έλεγα ότι είναι από την αλλεργία.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Τη δικιά μου την πείραζαν τα γαλακτοκομικά που έτρωγα εγώ και έμπλεκε πολύ το θέμα με τις στερεές, γιατί δεν ξέραμε αν την πείραζαν πραγματικά αυτά που έτρωγε ή ήταν ψευδο-αλλεργία, λόγω των γαλακτοκομικών. Στους 20 μήνες έκανα αποχή 6.5 μήνες από τα γαλακτοκομικά και ξεκαθάρισε το τοπίο με τις στερεές. Μετά από 7-8 μήνες, είδα ότι πάλι χειροτέρευε και έκανα ξανά αποχή 3.5 μήνες και όλα βελτιώθηκαν. Τελοσπάντων, αυτό που κατάλαβα για εμάς ήταν ότι δεν έπρεπε να κάνουμε δοκιμές με τα γαλακτοκομικά, μας πήγαιναν πίσω και με τις στερεές. Τελικά πρώτη φορά της έδωσα άμεσα γαλακτοκομικά στα 3.5 και δεν είχαμε κάποια σπουδαία αντίδραση αλλά σιγά-σιγά έμενε ένα μπουκωματάκι, ένα ροχαλητάκι, αρρώσταινε εύκολα το φθινόπωρο. Γεννώντας το Γενάρη, δεν περιόρισα κάτι σε μένα, για να δω τι γίνεται με το νέο μωρό, είδα τελικά αντιδράσεις, οπότε τα ξανακόψαμε οικογενειακώς και βλέπω ότι η μεγάλη τα πάει πιο καλά, βέβαια ακόμη δεν έχω κλείσει 4 βδομάδες αποχής (τελευταία κόπηκαν και μοσχάρι, κοτόπουλο, χοιρινό, γιατί ταΐζονται συχνά με προϊόντα που περιέχουν γάλα και δεν είναι απολύτως ασφαλή). Η τελευταία μου ευκαιρία αποκλεισμού για τη μεγάλη είναι φέτος, νομίζω ότι του χρόνου θα είναι πολύ δύσκολο να την περιορίσω. Πάντως, να πω ότι όσο έτρωγε κάτι τυράκια και κασεράκια, αυξήθηκε η επιθυμία της για γλυκά, ζυμαρικά, ψωμιά κι είχε μια αποστροφή για τα λαχανικά, τα όσπρια, γενικά για τα υγιεινά που έτρωγε σε ποσότητες πριν από καιρό :rolleyes: τώρα που τα κόψαμε, η όρεξη της για τα λαχανικά επέστρεψε. Μάλιστα ζητάει καρότα και τρώει σε ποσότητες, ενώ παλιά την πείραζαν, έκανε δαχτυλίδι στον πωπό και δεν ήθελε καθόλου να τα φάει!

Στη μεγάλη περίπου τέτοια εποχή ξεκινούσαμε στερεές και επειδή τα φρούτα ήταν χάλια (μήλα και αχλάδια ψυγείου, μπανάνες εισαγωγής, πορτοκάλια σε παρακμή) ξεκινήσαμε με λαχανικά και δώσαμε ωραιότατα φρουτάκια από Μάιο και μετά, κεράσια, βερίκοκκα, δαμάσκηνα και όλα τα υπόλοιπα καλοκαιρινά (όχι φράουλες, δεν τόλμησα). Μην κολλάτε σε στερεότυπα του τύπου μήλο-αχλάδι-μπανάνα και πατάτα-κολοκύθι-καρότο. Διαλέξτε από τα προϊόντα εποχής τα λιγότερο αλλεργιογόνα.

Eπειδή και εμείς βρισκόμαστε σε αυτή την φάση, θα εισάγουμε στερεές αυτή την εποχή, με έχει προβληματίσει το θέμα με τα φρούτα.

Το σκεφτόμουν να ξεκινήσουμε με κάτι άλλο αλλά ψιλοκολούσα.

Αν έχεις την καλωσύνη και θυμάσαι γράψε μου τι λαχανικά έβαλες και αν και πότε έδωσες κρέας και τι.

Επίσης εμείς το δαχτυλίδι στον πωπό το έχουμε μόνιμα. Πιστεύω οτι την ενοχλεί κάτι ακόμη και δεν το έχω βρει.

XZhFp2.png

rBXgp2.png

Διαφημίσεις

Τι να κάνω τώρα που είμαι έγκυος για να γλυτώσω τα χειρότερα? Μόνο διατροφή? Αν και για να πω την αλήθεια μου λόγω κακής ψυχολογίας τελευταία θέλω να τρώω όλο γλυκά και δη σοκολάτες. Και μετά τρώω και το κεφίρ για εξιλέωση... :-(

A έχετε χρόνο για διάβασμα θα σας πρότεινα αυτά τα βιβλία:

http://www.bookdepository.co.uk/search?searchTerm=nina+planck&search=%3CSPAN%3E%3CEM%3EFind%26nbsp%3Bbook%3C%2FEM%3E%3C%2FSPAN%3E

Διαβάζονται πολύ εύκολα και ευχάριστα, ειδικά το δεύτερο περιλαμβάνει και διατροφή κατά την εγκυμοσύνη/θηλασμό.

Αυτό που διαβάζω εγώ αυτό τον καιρό δεν σας το συστείνω γιατί είναι τεράστιο και κάπως δυσνόητο, αλλά εξαιρετικό κατά τα άλλα!

Για το ταχίνι, δοκιμάστε να δώσετε ταχίνι λευκό, δηλαδή από αποφλοιωμένο σουσάμι.

Ο φλοιός του σουσαμιού περιέχει enzyme inhibitors που το κάνουνε δύσπεπτο και επηρεάζουνε την απορρόφηση των θρεπτικών του συστατικών.

valeri αργώ μα δεν ξεχνώ :lol: :lol:

Σου γράφω για την κρέμα που είχες ρωτήσει :

SEBAMED BABY Special Healing Cream

Συστατικά : aqua, petrolatum, paraffinum liquidum, polyglyceryl-2-sesquiisostearate, panthenol, cera alba, sorbitol, squalane, titanium dioxide, dimethicone, triticum vulgare extract, lecithin, ascosbyl palmitate, allantoin, sodium lactate, cera microcristallina, caprylic/capric triglyceride, sodium citrate, disodium edta, parfum, benzyl alcohol, phenoxyethanol, sodium benzoate, sorbic acid.

XZhFp2.png

rBXgp2.png

καλημερα μανουλες...κι εμεις με ααλλεριες φουλ...εχω κοψει τα παντα(και γλουτενη) και το αιμα επιμενει:cry::(σημερα ξεκινησαμε ομοιοπαθητικη, εκει εχουμε στηριξει τις ελπιδες μας.Αυτον τον μηνα ειναι να κανουμε τα ραστ να δουμε τι θα δειξουν.Αυτο που μας ειπε ο παιδιατρος ειναι οτι δεν τα καλυπτει το ικα και οτι ειναι πολυ ακριβες εξετασεις(σε εμας ειναι Χ2;-))εσεις πληρωσατε και αν ναι για τι ποσο μιλαμε:?::?:

lMz8p3.png[

καλημερα μανουλες...κι εμεις με ααλλεριες φουλ...εχω κοψει τα παντα(και γλουτενη) και το αιμα επιμενει:cry::(σημερα ξεκινησαμε ομοιοπαθητικη, εκει εχουμε στηριξει τις ελπιδες μας.Αυτον τον μηνα ειναι να κανουμε τα ραστ να δουμε τι θα δειξουν.Αυτο που μας ειπε ο παιδιατρος ειναι οτι δεν τα καλυπτει το ικα και οτι ειναι πολυ ακριβες εξετασεις(σε εμας ειναι Χ2;-))εσεις πληρωσατε και αν ναι για τι ποσο μιλαμε:?::?:

γεια σου Χριστίνα !

και τα δύο έχουν τα ίδια συμπτώματα?

τα ραστ δεν είναι τόσο αξιόπιστα στην ηλικία των μωρών σου!

δεν ήξερα οτι δεν τα καλύπτει το ίκα! Είναι σίγουρο αυτό?

Πάντως κοστίζουν γύρω στα 20-25 ευρω το κάθε ένα. Είναι ακριβά αν πρέπει να κάνεις ελέγχους σε πολ΄λά αλλεργιογόνα.

Εφόσον έχεις χαρτί από γιατρό δημόσιου νοσοκομείου, τότε μπορεί να στα γράψει γιατρός του Αγία Σοφία (προσοχή, για το ΙΚΑ όχι στο Αγλαία Κυριακού) και τα κάνεις στο νοσοκομείο. Μετά από τα λεφτά που θα πληρώσεις στο Αγία Σοφία, θα πάρεις το 75% από το ΙΚΑ (παροχές), αρκεί να έχεις και το παραπεμπτικό του γιατρού. Εμείς έτσι το είχαμε κάνει πριν κανά χρόνο.

Για την ομοιοπαθητική μόνο να σε προειδοποιήσω ότι θα σας εξασφαλίσει μία ενδυνάμωση του οργανισμού σίγουρα, αλλά μην περιμένεις ότι αυτή θα σας διώξει τις αλλεργίες. Και πολύ θετικά αποτελέσματα θα δεις θεωρώ στο 2μηνο.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

λοιπον ακουστε το κορυφαιο που λενε ολοι οι γνωστοι μου ' date='ε αφου του δινεις βιολογικα ,δεν εχει συνηθισει ο οργανισμος του στις υπολοιπες τροφες που τρωει κατα καιρους ,στις συμβατικες δηλ[/b'].

αυτοι νομιζουν οτι τρωμε συνεχεια βιολογικα

εντωμεταξυ τρωμε βιολιγικα αλλα μονο κατα 30-40%

αλλα και να τρωγαμε ,δεν εχει καμια λογικη αυτο που λενε

οπως καταλαβαινετε γινομαι εξαλλη:evil::evil:

και το δικο μου παιδακι ειναι πολυ ευκολο ,δεν τον ενδιαφερει τη τρωνε οι υπολοιποι,

συνηθως στο σπιτι λεμε ,α αυτο δεν γινεται γιατι κοκκινιζει ο κωλαρικος μας

του εχω πει οτι το ιδιο συμβαινει σε μενα αλλα και στον αδελφο του(το δευτερο ειναι αληθεια) ,οποτε δεν αισθανεται μονος

Αν και για να πω την αλήθεια μου λόγω κακής ψυχολογίας τελευταία θέλω να τρώω όλο γλυκά και δη σοκολάτες. Και μετά τρώω και το κεφίρ για εξιλέωση... :-(

α εχεις και εσυ τα κεφια σου ,οπως και εγω

και τρως γλυκα οπως και εγω

με το κεφιρ λιγο προσοχη ,γιατι προερχεται απο ενα φυτο που μπορει να προκαλεσει αλλεργιες ,στην πεθερα μου που ειναι πολυ αλλεργικη ,δημιουργουσε φοβερη αντιδραση

καλυτερα ισως σκετο γιαουρτακι η τη μια γιαουρτακι την αλλη κεφιρ

Όχι, είναι BPA-free φυσικά!

Διάβασε και εδώ http://www.wholesomebabyfood.com/news/?p=309

ετσι οπως το εγραψα μαλλον δεν με καταλαβες ,

τα πλαστικα χωρις bpa ειναι ακινδυνα σε υψηλες θερμοκρασιες?

λοιπον ακουστε το κορυφαιο που λενε ολοι οι γνωστοι μου ,ε αφου του δινεις βιολογικα ,δεν εχει συνηθισει ο οργανισμος του στις υπολοιπες τροφες που τρωει κατα καιρους ,στις συμβατικες δηλ.

αυτοι νομιζουν οτι τρωμε συνεχεια βιολογικα

εντωμεταξυ τρωμε βιολιγικα αλλα μονο κατα 30-40%

αλλα και να τρωγαμε ,δεν εχει καμια λογικη αυτο που λενε

οπως καταλαβαινετε γινομαι εξαλλη:evil::evil:

Εδώ που τα λέμε... :cool:

Επειδή διάφορα κουλά μας έλεγε ο πρώην παίδίατρος και σε εμάς, αρχίζω να υποψιάζομαι ότι κάτι τους κάνουν στην ιατρική σχολή.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Γενικά σε υψηλές θερμοκρασίες δεν έχουν πρόβλημα (πχ στον αποστειρωτή).

ΑΛΛΑ έχουν πρόβλημα στον φούρνο μικροκυμάτων.

Θα πρέπει να έχουν ειδική ένδειξη για να επιτρέπεται να τα βάλεις εκεί.

Η ντρ μπράουν έχει πχ πλαστικά μπιμπερό bpa free που μπαίνουν (για αποστείρωση) στον μικρο.

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

γεια σου Χριστίνα !

και τα δύο έχουν τα ίδια συμπτώματα?

τα ραστ δεν είναι τόσο αξιόπιστα στην ηλικία των μωρών σου!

δεν ήξερα οτι δεν τα καλύπτει το ίκα! Είναι σίγουρο αυτό?

Πάντως κοστίζουν γύρω στα 20-25 ευρω το κάθε ένα. Είναι ακριβά αν πρέπει να κάνεις ελέγχους σε πολ΄λά αλλεργιογόνα

Εφόσον έχεις χαρτί από γιατρό δημόσιου νοσοκομείου, τότε μπορεί να στα γράψει γιατρός του Αγία Σοφία (προσοχή, για το ΙΚΑ όχι στο Αγλαία Κυριακού) και τα κάνεις στο νοσοκομείο. Μετά από τα λεφτά που θα πληρώσεις στο Αγία Σοφία, θα πάρεις το 75% από το ΙΚΑ (παροχές), αρκεί να έχεις και το παραπεμπτικό του γιατρού. Εμείς έτσι το είχαμε κάνει πριν κανά χρόνο.

Για την ομοιοπαθητική μόνο να σε προειδοποιήσω ότι θα σας εξασφαλίσει μία ενδυνάμωση του οργανισμού σίγουρα, αλλά μην περιμένεις ότι αυτή θα σας διώξει τις αλλεργίες. Και πολύ θετικά αποτελέσματα θα δεις θεωρώ στο 2μηνο.

Ευχαριστω κοριτσια για την γρηγορη απαντηση...δυστυχως εχουν και τα δυο τα ιδια συμπτωματα αν και διζυγωτικα διδυμα:!:με εξαρσεις σε διαφορετικους χρονους

δηλαδη αν καταλαβα καλα θελει τραξιμο η υποθεση..

εγω ειμαι θεσ/νικη, θα πρεπεινα κλεισω ραντεβου στο νοσοκομειο γιανα δουν τα παιδια κια μετα θα μου γραψουν τις εξετασεις;και σε τι γιατρο παιδιατρο η αλλεργιολογο;;;;

lMz8p3.png[

A έχετε χρόνο για διάβασμα θα σας πρότεινα αυτά τα βιβλία:

http://www.bookdepository.co.uk/search?searchTerm=nina+planck&search=%3CSPAN%3E%3CEM%3EFind%26nbsp%3Bbook%3C%2FEM%3E%3C%2FSPAN%3E

Rosie μπορω να τα παραγγειλω και σε απλο βιβλιοπωλειο η οχι?

Για το ταχίνι, δοκιμάστε να δώσετε ταχίνι λευκό, δηλαδή από αποφλοιωμένο σουσάμι.

Ο φλοιός του σουσαμιού περιέχει enzyme inhibitors που το κάνουνε δύσπεπτο και επηρεάζουνε την απορρόφηση των θρεπτικών του συστατικών.

εκτος απο το οτι το κανει δυσπεπτο,μηπως ο φλοιος ειναι αλλεργιογονος για καποιον λογο

γενικα εχω διαβασει αρκετες φορες οτι οτιδηποτε μη αποφλοιωμενο δηλ.ολικης αλεσης μπορει να προκαλεσεο αλλεργια

αλλα δεν ξερω γιατι ?

τι λες για αυτο?

valeri αργώ μα δεν ξεχνώ :lol: :lol:

Σου γράφω για την κρέμα που είχες ρωτήσει :

SEBAMED BABY Special Healing Cream

Συστατικά : aqua, petrolatum, paraffinum liquidum, polyglyceryl-2-sesquiisostearate, panthenol, cera alba, sorbitol, squalane, titanium dioxide, dimethicone, triticum vulgare extract, lecithin, ascosbyl palmitate, allantoin, sodium lactate, cera microcristallina, caprylic/capric triglyceride, sodium citrate, disodium edta, parfum, benzyl alcohol, phenoxyethanol, sodium benzoate, sorbic acid.

πω πω κοριτσι μου ,ποση ωρα τα εγραφες ,ευχαριστω

σας βοηθησε ετσι?

εχει ομως αρκετα πετρελαιοειδη

.Αυτο που μας ειπε ο παιδιατρος ειναι οτι δεν τα καλυπτει το ικα και οτι ειναι πολυ ακριβες εξετασεις(σε εμας ειναι Χ2;-))εσεις πληρωσατε και αν ναι για τι ποσο μιλαμε:?::?:

πως δεν καλυπτουν ,καλυπτουν οπως ειπε και η νεραιδομανα ,απλα θα σου βγει η ψυχη μεχρι να μαζεψεις ολα τα παραπεμπτικα και μεχρι να παρεις την απαντηση

μεχρι τοτε θα μεγαλωσουν και τα παιδακια σου:lol::lol:

πως γινεται να μην το ξερει αυτο ο παιδιατρος ?

απο οτι καταλαβα ο ιδιος σου συνεστησε τις εξετασεις ,ποιες ?

Εδώ που τα λέμε... :cool:

Επειδή διάφορα κουλά μας έλεγε ο πρώην παίδίατρος και σε εμάς, αρχίζω να υποψιάζομαι ότι κάτι τους κάνουν στην ιατρική σχολή.

για αυτο εγινε πρωην:lol::lol:

για πες τι κουλα?

Διαφημίσεις

Ευχαριστω κοριτσια για την γρηγορη απαντηση...δυστυχως εχουν και τα δυο τα ιδια συμπτωματα αν και διζυγωτικα διδυμα:!:με εξαρσεις σε διαφορετικους χρονους

εγω ειμαι θεσ/νικη, θα πρεπεινα κλεισω ραντεβου στο νοσοκομειο γιανα δουν τα παιδια κια μετα θα μου γραψουν τις εξετασεις;και σε τι γιατρο παιδιατρο η αλλεργιολογο;;;;

τι συμπτωματα εχουν τα παιδια και απο ποτε?

πρεπει να κλεισεις ραντεβου με παιδοαλλεργιολογο ,ειναι ομως πολυ μακρια τα πρωινα

Better safe than sorry λέω εγώ, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι ουσία θα ανακαλύψουνε στο μέλλον ως βλαβερή!

Προτιμώ πάντα το γυαλί και το ανοξείδωτο.

Rosie μπορω να τα παραγγειλω και σε απλο βιβλιοπωλειο η οχι?

Ιδέα δεν έχω γιατί δεν αγοράζω ποτέ βιβλία από βιβλιοπωλεία.

Το Book Depository έχει πολύ χαμηλές τιμές και δωρεάν μεταφορικά!

εκτος απο το οτι το κανει δυσπεπτο,μηπως ο φλοιος ειναι αλλεργιογονος για καποιον λογο

γενικα εχω διαβασει αρκετες φορες οτι οτιδηποτε μη αποφλοιωμενο δηλ.ολικης αλεσης μπορει να προκαλεσεο αλλεργια

αλλα δεν ξερω γιατι ?

τι λες για αυτο?

Εφόσον περιέχει enzyme inhibitors λογικό είναι να είναι και αλλεργιογόνος μια και αυτά δεν επιτρέπουνε τη σωστή πέψη του.

Αυτό τον καιρό διαβάζω και για τους ξηρούς καρπούς και τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να τους κάνεις πιο εύπεπτους και λιγότερο αλλεργογόνους.

Δες και αυτό:

http://www.thenourishinggourmet.com/2008/07/soaking-nuts.html

Δοκίμασα τη μέθοδο αυτή το προηγούμενο ΣΚ με ωμά κάσιους και έγιναν πολύ νόστιμα και "light".

(έχω υποψίες ότι ενοχλείται η κόρη μου όταν τρώω ξηρούς καρπούς γι' αυτό άρχισα ν' ασχολούμαι με το θέμα αυτό).

για αυτο εγινε πρωην:lol::lol:

για πες τι κουλα?

1. να δίνω την ημέρα 4 σταγόνες aquasol a+d στο ηλεκτράκι

2. να θηλάζω 10' από κάθε στήθος και μετά να δίνω συμπλήρωμα

3.Τελευταία είπε στην αδερφή μου ότι το πυρηνικό νέφος στην ιαπωνία θα έρθει μέσω στρατόσφαιρας και ούτε λίγο ούτε πολύ θα επηρεαστεί το γάλα της (και όλα τα γάλατα μέσω τροφικής αλυσίδας) οποτε καλό θα ήταν να κάνει ένα καλό αποθεμα απο συγκεκριμένο βρεφικό γάλα.

και άλλα, πολλαααααα. Τα έχω γράψει κατά καιρούς.

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

αλλα δεν ξερω γιατι ?

τι λες για αυτο?

Ξέχασα να σχολιάσω γενικά: ναι, θα έλεγα με βάση αυτά που διάβασα ότι αυτό ισχύει γιατί ο φλοιός (πχ των δημητριακών και των σπόρων) περιέχει anti-nutrients (όπως το φυτικό οξύ) και enzyme inhibitors.

Για να εξουδετερώσουμε αυτά τα προβληματικά στοιχεία θα πρέπει να κάνουμε και την κατάλληλη "επεξεργασία" πριν τα καταναλώσουμε, πχ φύτρες ή μούλιασμα σ' ένα όξινο μέσο για να υποστούν ζύμωση (γι' αυτό για παράδειγμα θα πρέπει να καταναλώνουμε μόνο ψωμί που έχει γίνει από φυσικό προζύμι και όχι με μαγιά).

Αν θυμάσαι σ' άλλο τόπικ είχα αναφέρει ότι καλό είναι να μουλιάζουμε το καστανό ρύζι ή τις νιφάδες βρώμης σε χλιαρό νερό μαζί μ' ένα όξινο μέσο, πχ γιαούρτι/κεφίρ, ωμό μηλόξυδο ή χυμό λεμονιού.

Δες κι εδώ:

http://www.thenourishinggourmet.com/2010/09/phytic-acid-in-grains-and-legumes.html

Και τέλος αν θέλουμε να δώσουμε δημητριακά σε μικρά παιδάκια, πχ ρυζάλευρο ως πρώτη τροφή, καλύτερα να δώσουμε λευκό ρύζι παρά καστανό που δεν έχει υποστεί ζύμωση γιατί το πιο πιθανό είναι ότι θα το πειράξει.

xristina ποσο καιρο εχετε αυτα τα συμπτωματα ?

και τι εξετασεις σου ειπε να κανεις, ο παιδιατρος?

ROSIE απο οσα γραφεις και οσα ηξερα και εγω βγαζω το συμπερασμα οτι η ζυμωση πρεπει να γινει εκτος του εντερου ,γιατι οταν γινεται εντος αυτου (ειδικα σε ατομα με καποια ευαισθησια στο εντερο) δημιουργει πολλα προβληματα οπως

αερια ,δυσπεψια,δυσαπορροφηση,επιδεινωση αλλεργιας κ.α

αρα ο σκοπος μας ειναι να τις κανουμε τις τροφες οσο πιο ευπεπτες γινεται

ευχαριστω για τις πληροφοριες

Eπειδή και εμείς βρισκόμαστε σε αυτή την φάση, θα εισάγουμε στερεές αυτή την εποχή, με έχει προβληματίσει το θέμα με τα φρούτα.

Το σκεφτόμουν να ξεκινήσουμε με κάτι άλλο αλλά ψιλοκολούσα.

Αν έχεις την καλωσύνη και θυμάσαι γράψε μου τι λαχανικά έβαλες και αν και πότε έδωσες κρέας και τι.

.

και εμενα συνεχεια με προβληματιζει αυτο το θεμα

λοιπον βρηκα αυτο καθως εψαχνα να δω τι χορτοπιτα μπορω να φτιαξω

ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥΣ

http://www.sintagespareas.gr/simboules/sosti-diatrofi/13-laxanika-pote-einai-i-epoxi-tous

αν και εχει ολους τους μηνες θα παραθεσω αυτο

Ιανουάριος:

άνηθος, μαϊντανό, μπρόκολο, παντζάρι, πράσα, ραδίκια, ράπα, λαχανάκια Βρυξελλών, μαϊντανό, λάχανο, σέλινο, σέσκουλο, σπανάκι, φινόκιο, αβοκάντο, κουνουπίδι, μαρούλια, καρότα, σέλινο.

Πορτοκάλια, λεμόνια, μανταρίνια, γκρέιπ φρουτ, μήλα

σταφίδες, καρύδια, αμύγδαλα, κάστανα.

Φεβρουάριος:

Αγκινάρα, άνηθος, καρότο, αντίδια, κουνουπίδια, λάχανα, λαχανάκια Βρυξελλών, μαϊντανό, μαρούλια, μπρόκολο, παντζάρι, πράσα, ραδίκια, ράπα, σέλινο, σέσκουλο, σπανάκι, φινόκιο και αβοκάντο

Πορτοκάλια, λεμόνια, μανταρίνια, γκρέιπ φρουτ, μήλα ψυγείου (συγκομιδή Οκτωβρίου)

σταφίδες, καρύδια, αμύγδαλα, κάστανα.

Μάρτιος:

Σπαράγγια λευκά και πράσινα, αγκινάρες, αβοκάντο, άνηθος, αντίδια, αρακάς, καρότα, κουνουπίδια, λάχανα, λαχανάκια Βρυξελλών, μαϊντανός, μαρούλι, μπρόκολο, πατζάρι, πράσο, ραδίκια, ράπα, ραπανάκι, σέλινο, σέσκουλο, σπανάκι, φινόκιο.

Λεμόνια, πορτοκάλια, μανταρίνια, μήλα ψυγείου

Απρίλιος:

Κολοκυθάκια, κουκιά, ράπα (τελευταία), αγκινάρες, αβοκάντο, άνηθο, αρακάς, καρότα, κουνουπίδια, κρεμμύδια φρέκα, λάχανα, λαχανάκια Βρυξελλών, μαϊντανός, μαρούλι, μπρόκολο, πατζάρι, πράσο, ραδίκια, σπαράγγια, σέσκουλο, σπανάκι.

Λεμόνια, πορτοκάλια, μανταρίνια, μήλα ψυγείου.

τελικα τα μηλα ειναι ολα ψυγειου

χριστινα και εγω θεσσαλονικη μενω (τωρα πια..) και σημερα πηγα και εκανα τις εξετασεις σε ενα μικροβιολογο που μας συστησε η παιδιατρος μας και ηταν αψογος. για ποτε τελειωσε με την αιμοληψια ουτε που το καταλαβα, και ο μπομπος εκλαψε ελαχιστα. δεν ξερω ακομα ποσο θα μας κοστισουν, θα πληρωσουμε την τεταρτη με τα αποτελεσματα και θα σου πω μηπως και δεν ειναι πολυ ακριβα και δεν χρειαζεται να τρεχεις στα νοσοκομεια.

επισης ξερω και εναν αλλεργιολογο στον οποιο θα παμε εφοσον το θεωρησει απαραιτητο η γιατρος μετα τα αποτελεσματα.

σε λιγες μερες θα σου πω πιο αναλυτικα ελπιζω.

Αν θυμάσαι σ' άλλο τόπικ είχα αναφέρει ότι καλό είναι να μουλιάζουμε το καστανό ρύζι ή τις νιφάδες βρώμης σε χλιαρό νερό μαζί μ' ένα όξινο μέσο, πχ γιαούρτι/κεφίρ, ωμό μηλόξυδο ή χυμό λεμονιού.

ΡΟΣΙ ποση ωρα, το λιγοτερο, πρεπει να μουλιαζω τα δημητριακα,η βρωμη μηπως θελει λιγοτερη ωρα,ξερεις συνηθως την φτιαχνω οταν βιαζομαι

εσυ για να τα μουλιαζεις ολα ,μαλλον εχεις παντα ετοιμο το προγραμμα του φαγητου της επομενης μερας ;);)

τετοια οργανωση δεν την πετυχαινουμε εμεις:(:(

α οταν λες ωμο μηλοξυδο ,εννοεις οτι υπαρχει και βρασμενο?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...