Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

μαλλον σε σας τα πραγματα ειναι απλουστερα ;);)

ο δικος μου απο την ωρα που αρχισε να δοκιμαζει τις στερεες το εκανε αυτο, και για αρκετο καιρο ,συνολικα με τις διακοπες που εκανα ,μας πηρε γυρω στους 2-2.5 μηνες

Rosie να συμπληρωσω κατι συμπερασματικα?

εχω 2 παιδια ,αυτο που παρατηρησα ειναι,οτι το ενα βελτιωθηκε με την εισαγωγη των στερεων τροφων ,ενω το αλλο οχι

και αυτο προφανως εχει διαφορετικες ερμηνειες-αιτιες;););)

ακομη και τα συμπτωματα τους, πριν και μετα, δεν ειναι ολα παρομοια

οργανικος σημαινει φυτικος αλλα οχι συμβατικα καλλιεργειμμενος

δεν ξερω την αποτελεσματικοτητα αυτου του σκευασματος,αλλες μαμαδες ειδαν αποτελεσμα

αυτο που μπορω να σου πω ειναι οτι εαν το παιδι σου δεν ειναι αλλεργικο σε καποια απο τα εκχυλσματα που εχει ,μπορεις να το δοκιμασεις χωρις προβλημα

Αργησα λιγο αλλα να απαντησω. (οχι προσωπικα στη βαλερι αλλά και σε αλλες κοπελες που συνεστησαν το feroglobin ως φυτικο)

Οργανικός δε σημαινει φυτικος αλλά ζωικός. Στις καλλιεργειες μπορει να σημαινει με φυσικο τροπο αλλά στο σιδηρο ειναι αλλο πραγμα. Δειτε και αυτο http://www.medlook.net/article.asp?item_id=1772

λεει σε καποιο σημειο

"Ο οργανικός σίδηρος είναι συνδεδεμένος με την αίμη και προέρχεται από ζωικής προέλευσης τρόφιμα. Η αίμη είναι μόριο που περιέχει σίδηρο και δεσμεύεται με πρωτεΐνες όπως η αιμοσφαιρίνη και η μυοσφαιρίνη. Το κόκκινο κρέας, τα πουλερικά, τα ψάρια, είναι πλούσια σε αίμη και κατά προέκταση σε σίδηρο."

Ο φυτικος σιδηρος λεγεται ανοργανος.

Πολλες κοπελες προτιμουν αυτο το προιον απο λαθος ενημερωση (οχι οτι κανει κακο) απλα να προσεχουμε λιγο τι γραφουμε.

γεια σας.εχω διαβασει μηνες ολοκληρους τα παντα κ απο αυτα που γραφουμε και απο σελιδες για τις αλλεργιες και πηγα σε πολλους γιατρους.εμεις ειμασταν απο τις πιο βαριες περιπτωσεις.πολυ αιμα κ στα παντα.κ εγω ειχα αγχος για το τι θα τρωει.δεν υπαρχει λογος.αυτες που δεν εχει σταματησει το αιμα να ξερετε οτι κατι λαθος κανετε κ συνεχιζει.οσο για μοσχαρι κ αυγο ειναι 13 μηνων κ ακομα δεν εχω δωσει αν κ εχω δωσει μια μπουκιτσα κεικ πχ η ενα μπισκοτακι κ παντα τα κακα ειναι καθαρα και δεν εχει εδω και παρα πολυ καιρο καμια αλλεργικη αντιδραση σε οτιδηποτε του δωσω.αλλα μοσχαρι,ψαρι και αυγο φοβαμαι να δωσω.τωρα να μου πεις κ το κεικ αυγο δεν εχει?εμ..τι να σας πω.αφου καμια φορα λεω μηπως δεν εχει πια?κατα τα αλλα θηλασμος.πολυ θηλασμος.αυτο βοηθαει.κανενας γιατρος δεν μας βοηθησε.μονο η δικια μου παρατηρηση.πλεον επαψα να παρατηρω γιατι εγω τρωω τα παντα .κ δεν τον πειραζει οτι τρωω.οσο για τα εμβολια εγω κανω κανονικα.μονο το μμρ θα δουμε τι θα γινει.βαλερι εσυ σε ποια γιατρο πας?τι ειδικοτητας?κι εγω θεσσαλονικη μενω.

μην αγχωνεστε κοριτσια.τζαμπα η στεναχωρια.ολα σιγα σιγα θα στρωσουν.

Εμεις δεν εχουμε αιμα αλλά εμετους και βλεννες και φαγουρα στα ματια. Εδω και καιρο δεν ειχαμε κανενα συμπτωμα ενω κανω αποχή. Ξεθαρεψα προχθες και εγλειψα λιγη μερεντα(βιολογική κατα τα αλλα για τους πιτσιρικαδες). Χθες αλλαξαμε τρια μπλουζακια απο τον εμετο. Τι στο καλο ιχνος εφαγα, αν το ηξερα θα ετρωγα ολο το βαζω τουλαχιστον να το ευχαριστιομουνα.

Διαφημίσεις

εγώ πάντως δεν θα το ρίσκαρα ούτε με τη μπανάνα ούτε με το μοσχάρι. καταρχήν το μωρό σου είναι μικρό ακόμα για αυτές τις τροφές είτε έχει αλλεργία είτε όχι...

τώρα για τις αλλαγές που λες είναι όντως πολλές και μαζεμένες αλλά δεν είμαι σίγουρη αν θα τη βοηθήσει το να επισπεύσεις τα πράγματα... θα λείπεις πολλές ώρες στη δουλειά; υπάρχει δυνατότητα να στη φέρουν εκεί να τη θηλάσεις; ή να χρησινοποιήσεις την κανονβικήγ σου άδεια ώστε να κερδίσεις μια παράταση;

Δεν θα τις δώσω αν κ η αλλεργιόλόγος μας είπε να τις εισάγουμε κανονικά αλλά και το δικό μου ένστικτο μου λέει όχι :?

Δυστυχώς με την δουλειά δεν μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό :cry: Είναι επιβεβλημένο να επιστρέψω σε 20 μέρες εκτός αν θέλω να κάτσω σπίτι μου για αρκετό καιρό :? Που θα ήθελα βέβαια αλλά δεν με παίρνει να το κάνω...

Ευκαρίας δoθείσης να ρωτήσω βρε κορίτσια μοσχάρι, γλουτένη και ρύζι τα κατατάσσεται με αυτή την σειρά στις ύποπτες τροφές?

Η μικρή μου έβγαλε πάλι σπυρακια - κ σε νέο σημείο αυτή τη φορά - οπότε νομίζω πως αυτά είναι τα επόμενα στη λίστα για διαγραφή :roll: :roll:

p.s. τώρα πρόσεξα το μήνυμα τις ditop για φαγούρα στα μάτια...τι πράγμα και αυτό όλη μερα ξύσε-ξύσε είμαστε και εμεις. Άσε που νομίζω οτι και το λίγο που κοιμάται ξυπνάει για να ξυστει :mrgreen:

XZhFp2.png

rBXgp2.png

εμεις μολις κοψαμε το ρυζι,σταματησαν και τα συμπτωματα,ενω η γλουτενη δεν βλεπω-με ολα τα πειραματα που κανω κατα καιρους-να τον ενοχλει πουθενα.

ομως καθε παιδι ειναι διαφορετικο,κοψε ενα καθε φορα για 15 μερες και βλεπεις...

fBaep3.png

uwK7p3.png

Αργησα λιγο αλλα να απαντησω. (οχι προσωπικα στη βαλερι αλλά και σε αλλες κοπελες που συνεστησαν το feroglobin ως φυτικο)

Οργανικός δε σημαινει φυτικος αλλά ζωικός. Στις καλλιεργειες μπορει να σημαινει με φυσικο τροπο αλλά στο σιδηρο ειναι αλλο πραγμα. Δειτε και αυτο http://www.medlook.net/article.asp?item_id=1772

λεει σε καποιο σημειο

"Ο οργανικός σίδηρος είναι συνδεδεμένος με την αίμη και προέρχεται από ζωικής προέλευσης τρόφιμα. Η αίμη είναι μόριο που περιέχει σίδηρο και δεσμεύεται με πρωτεΐνες όπως η αιμοσφαιρίνη και η μυοσφαιρίνη. Το κόκκινο κρέας, τα πουλερικά, τα ψάρια, είναι πλούσια σε αίμη και κατά προέκταση σε σίδηρο."

Πολλες κοπελες προτιμουν αυτο το προιον απο λαθος ενημερωση (οχι οτι κανει κακο) απλα να προσεχουμε λιγο τι γραφουμε.

Μάλλον μπερδέψατε τις ελληνικές ορολογίες (που δεν τις γνωρίζω) με τις αγγλικές.

Το Floradix όχι μόνο δεν είναι ζωικό αλλά είναι κατάλληλο ακόμη και για vegans!

Ingredients

Aqueous extract (54%) from carrots, nettles, spinach, quitch roots, fennel, ocean kelp, African mallow, blossom, fruit concentrates (29%) of pears, grape,blackcurrant juice,water,blackberry,cherry,orange,red beet,lemon,carob extract, apple.aqueous yeast extract,honey, Aqueous rosehip soft extract containing 4% vit C, iron(asFerrous glucomate), Wheat germ extract, vitamin B6, vitamin B12, maltodextrin, Thiamin(thiamine HCL), riboflavin(as riboflavin sodium phosphate),vitamin C as ascorbic acid

http://en.wikipedia.org/wiki/Iron(II)_gluconate

Αν θυμάμαι καλά ο ζωικός σίδηρος στα αγγλικά είναι heme-iron και ο μη-ζωικός non-heme iron.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

Λοιπόν το έψαξα λίγο παραπάνω (με το Google translator) και όντως το μπέρδεμα έχει δημιουργηθεί λόγω κακής μετάφρασης.

Heme iron είναι ο αιμικός σίδηρος (ο ζωικός δηλαδή) που κακώς συνηθίζεται να λέγεται στα ελληνικά ως οργανικός σίδηρος.

Άλλο το ένα και άλλο το άλλο!

λεει σε καποιο σημειο

λοιπον για να λυσουμε την παρεξηγηση

αν και η Ροσι ηδη απαντησε

υπαρχουν οι εξης μορφες σιδηρου

ο συνδεδεμενος με την αιμη

επισημα δεν ονομαζεται οργανικος ,δηλ.στα ιατρικα βιβλια ,τουλαχιστον εδω στην Ελλαδα

βρισκεται στο κρεας

απορροφαται ευκολα

ο σιδηρος που βρισκεται με την μορφη ανοργανου αλατος στα φυτα

απορροφαται δυσκολα

το οξεα αυξανουν την απορροφηση του

ακομη δεν εχουν κυκλοφορησει συμπληρωματα σιδηρου, τουλαχιστον επισημα,που να περιεχουν σιδηρο συνδεδεμενο με την αιμη,θα ειχαν κανει παταγο στον ιατρικο χωρο

τωρα γιατι στο συγκεκριμενο συπληρωμα διατροφης αναγραφεται ως οργανικος ?

φαινεται,τελικα ,οτι μπορει να οφειλεται σε λαθος μεταφραση η στην προσπαθεια καποιων να το παρουσιασουν ως σιδηρο που απορροφαται εξισου καλα με τον λεγομενο, ανεπισημα, "οργανικο'σιδηρο, που ομως μπορει να προσληφθει μονο εαν καποιος φαει κρεας

οταν ενα συμπληρωμα ,φυτικο ,γιατι εαν διαβασες τα συστατικα του ,θα δεις οτι ολα ειναι εκχυλισματα και χυμοι φρουτων και λαχανικων,αυτο που θα σκεφτεις εαν διαβασεις περι οργανικου σιδηρου, δεν ειναι οτι προερχεται απο τα συκγεκριμενα φυτα που εχουν καλλιεργηθει με οργανικο τροπο?

το λαθος μου ειναι οτι δεν το διασταυρωσα με καποια ανεξαρτητη πηγη:evil::evil::evil:

αλλα εξεφρασα την αγνοια μου για την αποτελεσματικοτητα του προιοντος

τσελινκα σου χρωσταω απαντηση;););););)

.αλλα μοσχαρι,ψαρι και αυγο φοβαμαι να δωσω.τωρα να μου πεις κ το κεικ αυγο δεν εχει?εμ..τι να σας πω.αφου καμια φορα λεω μηπως δεν εχει πια?

κατα τα αλλα θηλασμος.πολυ θηλασμος.αυτο βοηθαει.κανενας γιατρος δεν μας βοηθησε.μονο η δικια μου παρατηρηση.πλεον επαψα να παρατηρω γιατι εγω τρωω τα παντα .κ δεν τον πειραζει οτι τρωω.

μην αγχωνεστε κοριτσια.τζαμπα η στεναχωρια.ολα σιγα σιγα θα στρωσουν.

Πολλές φορές δέχονται το ψημένο αυγό και υπάρχει πρόβλημα στο φρέσκο. Δεν τυχαίο άλλωστε ότι την πρόκληση στο αυγό την κάνουν πάντα με ψημένο. Μπορεί βέβαια και να το ξεπερνάτε σιγά σιγά. Αλλά είμαι κι εγώ επιφυλακτική.

Πες τα! Πρέπει να τα λέμε συνέχεια όσο κουραστικό κι αν είναι κάποιες φορές, γιατί συνέχεια διαβάζουν και γονείς πιο άπειροι! Θηλαμός και παρατήρηση!!

Μου αρέσεις πολύ γιατί είσαι η πιο αισιόδοξη μαμά που έχει γράψει ποτέ σε αυτό το τόπικ. Τουλάχιστον αυτήν την αίσθηση μου δίνεις από τα γραφόμενα σου...Μπράβο σου! :P

Kt0tp2.png NaAfp3.png

εχω δωσει μια μπουκιτσα κεικ πχ η ενα μπισκοτακι κ παντα τα κακα ειναι καθαρα και δεν εχει εδω και παρα πολυ καιρο καμια αλλεργικη αντιδραση σε οτιδηποτε του δωσω.αλλα μοσχαρι,ψαρι και αυγο φοβαμαι να δωσω.τωρα να μου πεις κ το κεικ αυγο δεν εχει?εμ..τι να σας πω.αφου καμια φορα λεω μηπως δεν εχει πια?

δες αυτο για το κεικ με αυγο και την ερευνα που εγινε απο ελληνες γιατρους http://www.iatronet.gr/newsarticle.asp?art_id=5553

.βαλερι εσυ σε ποια γιατρο πας?τι ειδικοτητας?κι εγω θεσσαλονικη μενω.
ειναι παιδογαστρεντερολογος

θα σου στειλω π.μ ;)

Γεια σας κοριτσακια,ειμαι παλια γνωριμη του τοπικ!Αλλεργικος ο μικρος μου απο 1 μηνος εαν θυμαστε,ειχε ατοπικη δερματιτιδα και εκζεματα καθως και φοβερους κολικους.Ειμαστε πολυ καλυτερα πια τα δερματικα εχουν εξαφανιστει,εχει κανει και ομοιοπαθητικη,θηλαζουμε ακομη βεβαιως βεβαιως:P,εγω ακομη κανω αποχη σε γαλακτοκομικα,μοσχαρι και αυγα καθως και αλλα προληπτικα αλλα σιγουρα καμια σχεση με την αρχη που τα χα κοψει ολα...Ο μικρος αργησε λιγο με τις στερεες δηλαδη τομεσημεριανο το δεχτηκε μετα το χρονο σε ποσοτητα αντι για μερικες κουταλιτσες που ετρωγε που κ που.Παντα ελεγχουμε μια μια την τροφη που του εισαγουμε,κουλουρακια,ψωμακι κτλ φτιαχνω μονη μου και του δινω,γενικα εχω βρει πλεον πολλες εναλλακτικες.Σιγα σιγα δυναμωσε το ανοσοποιητικο του αλλα ακομη δεν του χω δοκιμασει αυτες τις τροφες στις οποιες ειχε εντονοτερο προβλημα,γαλα,αβγο,σογια κτλ.Ο παιδιατρος μου πε μετα τους 18 μηνες και αν...Καλυτερα μετα τα 2 χρονια.να σας πω την αληθεια κ εγω φοβαμαι λεω οσο αργοτερα τοσο καλυτερα,ετσι κ αλλιως θηλαζουμε και θα συνεχισουμε για οσο θελει.Ομως πραγματικα σιγα σιγα ολα στρωνουν απως ειπε και η φιλη.Ταλαιπωρηθηκαμε λιγακι κ εμεις οι μανουλες με τις διατροφες αλλα χαλαλι!!!

ΥΓ.Ενω εχει αλλεργια στο αυγο,καποια φορα εφαγα ταλιατελες που αργοτερα συνειδητοποιησα οτι εχουν κ αβγο μεσα και δεν ειδα κανενα προβλημα.Δεν το ξανακανα βεβαια αλλα θεωρησα ενθαρρυντικο το οτι δεν εμφανισε κανενα συμπτωμα ο μικρος!Ειδωμεν...

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Διαφημίσεις

Πολλές φορές δέχονται το ψημένο αυγό και υπάρχει πρόβλημα στο φρέσκο.

:P

τι εννοεις ?:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

το φρεσκο δεν ειναι ψημενο :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

μαλλον παιζει ρολο η ποσοτητα

ελινα μπραβο σας...........ευχαριστα νεα

το μεσημεριανο μετα τον χρονο ε?

τι ετρωγε μεχρι τοτε γενικα?

ελινα μπραβο σας...........ευχαριστα νεα

το μεσημεριανο μετα τον χρονο ε?

τι ετρωγε μεχρι τοτε γενικα?

σε ευχαριστω!Μεχρι τοτε ετρωγε μονο φρουτα:rolleyes::rolleyes::rolleyes:2 φορες την ημερα και πολυ γαλα απο μενα.Δεν εδειχνε ιδιαιτερο ενδιαφερον για οτι τρωγαμε οσπου καποια στιγμη τα πραγματα αλλαξαν.Ο παιδιατρος μου λεγε να μην αγχωνομαι και να τον θηλαζω οσο θελει και κυριως να μην τον πιεσω.Πραγματι μετα απο μονος του αρχισε να ζηταει.

DlkKp2.png

aoJjp3.png

εμεις μολις κοψαμε το ρυζι,σταματησαν και τα συμπτωματα,ενω η γλουτενη δεν βλεπω-με ολα τα πειραματα που κανω κατα καιρους-να τον ενοχλει πουθενα.

ομως καθε παιδι ειναι διαφορετικο,κοψε ενα καθε φορα για 15 μερες και βλεπεις...

Θα δοκιμάσω με αυτό τον τρόπο και είδωμεν. Ευχαριστώ :wink:

Yποθέτω οτι η διαφορά έχει να κάνει με το γεγονός οτι ήταν σε μίγμα. Εμένα η Συρίγου μου είπε όταν δοκιμάσω αυγό στην διατροφή μου - όχι πριν το χρόνο - να το δοκιμάσω έτσι, δηλαδή μέσα σε κεικ ή κάτι άλλο και μετά από ένα διάστημα να φάω σκέτο αυγό.

Rosie ή όποια κοπέλα γνωρίζει, δοκίμασα να παραγγείλω τα πεπτικά ένζυμα που έχεις προτείνει αλλά μάλλον δεν στέλνουν πια Ελλάδα? Γνωρίζεται κάτι ή μήπως κάποια κοπέλα χρησιμοποιεί από άλλη εταιρεία??

XZhFp2.png

rBXgp2.png

Σίγουρα και η ποσότητα παίζει ρόλο. Εμάς μας είπε να έχουμε ένα κεικ με ένα αυγό μέσα.

Αλλά και με το φρέσκο εννοώ ότι άλλο είναι ένα αυγό που βράζει κάποια λεπτά και άλλο ένα που ψήνεται για 1 ώρα. Το 2ο το ανέχονται κάποια παιδιά.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Rosie ή όποια κοπέλα γνωρίζει, δοκίμασα να παραγγείλω τα πεπτικά ένζυμα που έχεις προτείνει αλλά μάλλον δεν στέλνουν πια Ελλάδα? Γνωρίζεται κάτι ή μήπως κάποια κοπέλα χρησιμοποιεί από άλλη εταιρεία??

Κάποιο λάθος κάνεις φαίνεται γιατί μόλις δοκίμασα να βάλω τα ένζυμα στο καλάθι μου και να πάω στο ταμείο και δεν είχα πρόβλημα.

Έχεις κωδικό για έκπτωση $5 ή θες να σου δώσω το δικό μου;

Λοιπόν εγώ τώρα μπορώ να πω με (σχεδόν) σιγουριά ότι η μικρή μου είναι εντάξει.

Μετά από 2 βδομάδες άθλιας διατροφής μια και ήμουνα εκτός Ελλάδας και σπιτιού η μικρή δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα!

Σκεφτείτε μόνο ότι έτρωγα κάθε μέρα σε εστιατόρια τα πάντα (ακόμη και σε ιταλικό, τα κλασικά με μπανακότα στο τέλος :oops:) και τις περισσότερες φορές δεν είχα τα ένζυμα μαζί μου.

Μπορώ να σκεφτώ τρεις πιθανούς λόγους για τη βελτίωση της:

1. Απλά μεγάλωσε. Κλείνουμε τους εννέα σήμερα και διάβασα ότι οι πιο πολλές αλλεργίες στα μωράκια που θηλάζουν φεύγουν μεταξύ του έννατου και του δωδέκατου μήνα.

2. Την βοήθησαν οι στερεές.

3. Βελτιώθηκε γενικά το πεπτικό μου σύστημα και ίσως σ' αυτό συνέβαλαν και τα ένζυμα.

:D:D:D:D:D:D:D

συγχαρητηρια Ροσι

μια απο τις αιτιες ειναι και τα προβιοτικα που επαιρνες ,ετσι δεν ειναι ? που και αυτα ,απο μονα τους ,μπορει να βελτιωσουν την εκκριση πεπτικων ενζυμων

αντε, τωρα ελπιζω να συνεχισεις να μπαινεις στο συγκεκριμενο τοπικ:lol::lol::lol::lol:

με αφορμη την Ροσι θα ηθελα να προτεινω το εξης ,στις μαμαδες που τα παιδακια τους το εχουν ξεπερασει το προβλημα ,να μας γραψουν ενα ιστορικο ,απο την αρχη μεχρι το τελος

αν θελετε να φτιαξω ενα ερωτηματολογιο και εαν δεν βαριεσται, να το συμπληρωσετε? θα μας βοηθησει εμας που ακομη το αντιμετωπιζουμε το προβλημα, αλλα και τις επομενες μαμαδες ,που θα μπουν στο τοπικ, να εχουν μια περιλιψη πολλων περιπτωσεων μαζι

ετσι μπορουν γρηγοροτερα να καταλαβουν πως θα πρεπει να το αντιμετωπισουν

Rosie πολύ χαίρομαι και για σένα και για την μικρούλα σου!!!

Αντε και εμέις να στρώνουμε οι υπόλοιπες..

Εγώ κορίτσια θα το εξομολογηθώ σε εσάς και πετροβολίστε με αν θέλετε...

Εχτές μετά απο 1 εβδομάδα αποχής απο την γλουτένη και γενικά πολύ σκληρής στέρησης απο πολλά πάμε να φάμε...Εχω πάρει εγώ το κοτόπουλο μου, τα λαχανικά μου. Η πείνα ήταν τυφλή...είδα τα σαρακοστιανά και μου γύρισε το μάτι.

Εν τω μεταξύ αυτή την εβδομάδα η μικρή ήταν χάλια καθόλου καλά συνέχεια σπυριά στο πρόσωπο που επέμεναν και τα κακά της ένα χάλι.

Βλέποντας τα σαρακοστιανά και όντας πολύ πεινασμένη..λέω εεεε θα φάω αφου που δεν τρώω φως δεν βλέπω..

Εφαγα λοιπόν ντολμαδάκια, μυδοπίλαφο (χωρίς τα μύδια), καλαμαράκια τηγανιτά, πατάτες τηγανιτές, λαγάνα (εβγαζα το σουσάμι, ήταν σπιτική όμως όχι απο φούρνο) και το χειρότερο όλων....ταραμοσαλάτα :oops::oops:

Εφαγα και χαλβά απο συμιγδάλι.

Η μικρή είναι μια χαρά..μέχρι πριν απο λίγο που έκανε κακα δεν είδα τπτ ούτε σπυριά μου έβγαλε..τι κουλό και αυτό..

ειχα ξεχάσει και τα ένζυμα σπίτι..

μπορείτε να με δείρετε αμαρτησα:oops::oops:

κοριτσια δεν ειχα παρακολουθησει τη συζητηση σας απο την αρχη, εαν εχει καποια την καλοσυνη να με διαφωτισει σχετικα με αυτα τα ενζυμα που αναφερετε,τι ακριβως ειναι????

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Κάποιο λάθος κάνεις φαίνεται γιατί μόλις δοκίμασα να βάλω τα ένζυμα στο καλάθι μου και να πάω στο ταμείο και δεν είχα πρόβλημα.

Έχεις κωδικό για έκπτωση $5 ή θες να σου δώσω το δικό μου;

Mπράβο στη μικρούλα, ελπίζω να το έχετε αφήσει πίσω πια και να τρώτε και οι δύο "οτι τραβάει η όρεξη σας" :D

Για τα ένζυμα το πρόβλημα δεν είναι στο να τα επιλέξεις αλλά όταν ζητά τρόπο αποστολής έχει βγάλει μια ενημέρωση οτι δεν συνεργάζεται με τις δύο εταιρείες που δούλευαν εως τώρα λόγω κακής ανταπόκρισης αλλά δεν σου δίνει δυνατότητα να διαλέξεις κάτι άλλο.

Tεσπα, μην σε πρήζω, θα δω μήπως από κάπου αλλού.

XZhFp2.png

rBXgp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...