Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

rosie δεν ξερω ,μπορει να εχω εγω ,μπορει να εχει ομεγαλος μου γιος ,μορει και οι 2

,αν και τοτε που ξεκινησα να το ψαχνω το θεμα του γιου μου ,του ειχα κανει καλλιεργεια κοπρανων ,ηταν καθαρη (να πω ομως την αληθεια επαψα πια να πιστευω τα αποτελεσματα των καλλιεργειων ,επειδη ειναι πολυ δυσκολη διαδικασια ,ο μικροβιολογος πρεπει να ειναι πολυ πολυ καλος για να βγαλει σωστα συμπερασματα)

θα το διαβασω μολις μπορεσω (μου εχουν σπασει τα γιαλια και ετσι μεχρι να τα φτιαξω......)

εσυ οταν επερνες μονο προβιοτικα δεν ειδες ιδιαιτερα αποτελεσματα ,τωρα που προσθεσες τα ενζυμα ουσιαστιακα εχεις θεαματικα αποτελεσματα, ετσι? ευχομαι τα καλυτερα

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

εσυ οταν επερνες μονο προβιοτικα δεν ειδες ιδιαιτερα αποτελεσματα ,τωρα που προσθεσες τα ενζυμα ουσιαστιακα εχεις θεαματικα αποτελεσματα, ετσι? ευχομαι τα καλυτερα

Σωστά.

Απλά πρόσεξα ότι όταν δεν έπαιρνα τα προβιοτικά για δύο περίπου μήνες η κατάσταση χειροτέρευσε, δηλαδή έβλεπα συχνά αίμα ενώ πιο παλιά αρκετά σπάνια.

Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι χρειάζονται και τα δύο.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

εγω στον μεγαλο μου δινω προβιοτικα, οχι καθημερινα ,εδω και 3 μηνες ενω τα ενζυμα ( ειναι γυρω στα 6 στο συνολο σε μια ταμπλετα -την διαιρω στα 2) εδω και ενα μηνα περιπου ,αλλα μονο οταν φαει κανενα βαρυ γευμα η και μεγαλη ποσοτητα φαγητου)

αυτο που παιρνεις εσυ εχει 24 και ειναι καταλληλο για παιδια ανω των 4

το κυριωτερο προβλημα του μεγαλου μου γιου ειναι η αλλεργια στο λευκωμα του αυγου ,πολυ λιγο στο γαλα,γαι καιρο ομως ,μεχρι πριν μια εβδομαδα δηλ.ετρωγε και κοτοπουλο πραγμα που απαγορευεται αφου και τα δυο εχουν την ιδια ουσια που προκαλει το προβλημα (η παιδογαστρεντερολογος δεν μας το ειπε)

γενικα οσο καθυστερεις να αποκλεισεις καποιο αλλεργιογονο, τοσο αυξανεται ο καταλογος των φαγητων που θα πειραζουν στο τελος και ετσι χανεις τον μπουσουλα

Βάλερι δοκίμασες να του δώσεις αυγό/κοτόπουλο μαζί με πεπτικά ένζυμα για να δεις την αντίδρασή του;

Εδώ και λίγες μέρες δίνω στην κόρη μου φράουλες (βιολογικές), ένα φρούτο το οποίο θεωρείται πολύ αλλεργιογόνο και συστείνεται μετά το χρόνο ακόμη και για τα παιδάκια που δεν έχουνε κάποιο πρόβλημα.

Δεν έχει καμία αντίδραση απολύτως, της αρέσει και την απολαμβάνει.

Αυτό το γεγονός ενισχύει τις υποψίες μου ότι τελικά φταίει το δικό μου πεπτικό σύστημα και ότι η κόρη μου δεν είναι αλλεργική σε τίποτα.

Valeri δεν κατάλαβα, πιστεύεις ότι ο μεγάλος σου γιος έχει μύκητες στο πεπτικό του;

Δες και αυτό το site, έχει πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες αν και δεν βρήκα ακόμη το χρόνο να διαβάσω πολλά.

http://www.enzymestuff.com/conditionbacteria.htm

Σήμερα συμπληρώνονται δυο βδομάδες από τότε που άρχισα το "πείραμα" με τα πεπτικά ένζυμα και με χαρά μπορώ να πω ότι τώρα μπορώ να τρώω απ' όλα (δεν δοκίμασα όμως μεγάλες ποσότητες) χωρίς καμία αντίδραση από μέρος της κόρης μου! :D

Rosie παίρνω και εγώ αυτά τα ένζυμα εδώ και 1,5 εβδομάδα και απο προχτές επιχείρησα να φάω κάτι απαγορευμένο. εβαλα 1 κουταλιά της σούπας τυρί στα μακαρόνια και έφαγα και 1 κοματάκι σοκολάτα. Η μικρή τρελάθηκε στο αίμα απο προχτές δεν έχει ηρεμίσει.

Μήπως δεν κάνει για τη δική μας περίπτωση? Τι δοσολογία παίρνεις? Εγω παίρνω 2 μετά απο κάθε γεύμα. Εσυ τρώς ότι θες σε μικρή ποσίτητα και η μικρή σου είναι καθαρή?

Διαφημίσεις

Rosie παίρνω και εγώ αυτά τα ένζυμα εδώ και 1,5 εβδομάδα και απο προχτές επιχείρησα να φάω κάτι απαγορευμένο. εβαλα 1 κουταλιά της σούπας τυρί στα μακαρόνια και έφαγα και 1 κοματάκι σοκολάτα. Η μικρή τρελάθηκε στο αίμα απο προχτές δεν έχει ηρεμίσει.

Μήπως δεν κάνει για τη δική μας περίπτωση? Τι δοσολογία παίρνεις? Εγω παίρνω 2 μετά απο κάθε γεύμα. Εσυ τρώς ότι θες σε μικρή ποσίτητα και η μικρή σου είναι καθαρή?

:-(

Πόσος καιρός πέρασε από την αποχή και άρχισες τα ένζυμα;

Θα πρέπει να τα παίρνεις ή ακριβώς πριν το γεύμα ή κατά τη διάρκεια του γεύματος.

Εγώ ένα παίρνω μόνο αλλά μπορείς να δοκιμάσεις μέχρι και τρια σ' ένα γεύμα.

Σίγουρα τρώω μεγαλύτερες ποσότητες από 1 κουταλιά τυρί η ένα κομματάκι σοκολάτα, εδώ έφαγα λαζάνια και τούρτα σοκολάτας πριν λίγες μέρες!

:-(

Πόσος καιρός πέρασε από την αποχή και άρχισες τα ένζυμα;

Θα πρέπει να τα παίρνεις ή ακριβώς πριν το γεύμα ή κατά τη διάρκεια του γεύματος.

Εγώ ένα παίρνω μόνο αλλά μπορείς να δοκιμάσεις μέχρι και τρια σ' ένα γεύμα.

Σίγουρα τρώω μεγαλύτερες ποσότητες από 1 κουταλιά τυρί η ένα κομματάκι σοκολάτα, εδώ έφαγα λαζάνια και τούρτα σοκολάτας πριν λίγες μέρες!

Πέρασαν σχεδόν 2 μήνες. Τώρα μάλλον φτου και απο την αρχή...:-(:sad::-(

Δεν ξέρω ήμουν πολύ αισιόδοξη και απογοητεύτικα. Ισως η δική μας περίπτωση να μην δέχεται τπτ..

Ξανα αποχή απο την αρχή και θα συνεχίσω να τα παίρνω.

Ποτε πιστεύεις οτι πρέπει να ξαναπροσπαθήσω να φάω κάτι απαγορευμένο?

νομιζω οτι καλο θα ηταν να κανατε καποιες εξετασεις πρωτα στο μωρο,εγω δεν θα μπορουσα να πειραματιστω ετσι...(δεν σας κρινω,εντελως φιλικα μιλαω,δεν θελω να εχουμε παρεξηγησεις....)εαν οντως το παιδι εχει αλλεργια,ή δυσανεξία,ή αλλεργική πρωκτοκολιτιδα,μπορει τα συμπτωματα να μην εμφανιστουν αμεσως,να μην γινουν αμεσα ορατα,να ειναι εσωτερικα και να κανουν ζημια στον οργανισμο του μωρου....τα συμπτωματα της αλλεργιας ειναι πολλα,απο μαυρους κυκλους και ανησυχια,μεχρι το αιμα στα κακα,που ειναι κατα τη γνωμη μου και το πιο επικινδυνο.

ξερω μανουλες που ενω φαινοταν οτι το παιδι εχει αλλεργια,εκεινες δεν ειχαν την γνωση-καθοδηγηση που χρειαζοταν και συνεχιζαν να δινουν στα παιδια τους απ'ολα χωρις περιορισμο(δεν θηλαζαν ολα,καποια πινουν εβαπορε)ε,ενω δεν εκαναν αιμα ή βλεννες στα κακα(δεν μπορω να ειμαι σιγουρη βεβαια και κατα ποσο εδιναν σημασια ή τα εψαχναν),τα παιδακια εχουν μονιμα μαυρους κυκλους,ειναι πολυ αδυνατα και ανησυχα,και εχουν πολλα αερια.επισης,ως μωρα,εβγαζαν μεγαλες γουλιες καθε φορα που επιναν το γαλα τους.

ειπα πολλα,ελπιζω να καταλαβαινετε τι θελω να πω.

ισως η μεθοδος αυτη με τα πρεβιοτικα και τα πεπτικα ενζυμα να εχει αποτελεσμα οντως σε nonIge αλλεργιες,και μετα απο αρνητικα πατς και ραστ τεστ.

εαν ομως δεν εχουν προηγηθει οι εξετασεις αυτες,ειναι μαλλον ρισκο,το οποιο εχει να κανει κυριως με την υγεια του παιδιου μας....

ξερω ποσο ζορικη ειναι η περιορισμενη διατροφη,ζω ετσι εδω και πανω απο χρονο,αλλα ενταξει,συνηθιζεις και μαθαινεις αλλιως....

fBaep3.png

uwK7p3.png

Πολλά μπορεί να φταίνε.

Ίσως το πεπτικό σου σύστημα να είναι λίγο πιο προβληματικό και να χρειάζεται μεγαλύτερη βοήθεια, πχ περισσότερα ένζυμα και προβιοτικά (εγώ παίρνω και προβιοτικά όπως ίσως διάβασες πιο πάνω).

Ίσως και το μωράκι σου να είναι πιο ευαίσθητο ή να επηρεάζεται από κάτι άλλο, είσαι σίγουρη ότι μόνο τα γαλακτοκομικά και η σοκολάτα την ενοχλούνε;

Άσε την για λίγο καιρό να ηρεμήσει το εντεράκι της και να στρώσει και ξαναδοκιμάζεις αργότερα.

Πιθανόν να παίζει ρόλο και η ηλικία, τα μικρότερα είναι πιο ευαίσθητα, τα περισσότερα μωράκια ξεπερνάνε τις δυσανεξίες τους γύρω στους 9-12 μήνες.

Πωλίνα όπως ανέφερα η κόρη μου δεν είχε κανένα άλλο σύμπτωμα πέρα από περιστασιακό αιματάκι στα κακάκια της, ούτε καν πράσινα δεν ήτανε ποτέ, γι' αυτό και ο ομοιοπαθητικός μας είπε να μην ασχοληθούμε.

Σίγουρα κάποια μωράκια έχουνε πιο έντονα συμπτώματα, και αν δεν θηλάζουν τότε το πεπτικό της μαμάς δεν έχει σχέση με τις δυσανεξίες τους.

Διαφημίσεις

βλεπεις;αυτο εννουσα οταν ελεγα οτι δεν θελω να με παρεξηγησετε.

δεν μιλουσα για εσενα αποκλειστικα,απλα μας διαβαζουν πολλες μανουλες με τις ιδιες ανησυχιες,γι'αυτο και καλα θα ηταν να μην βιαζομαστε να παιρνουμε αποφασεις.

αναφερομουν στο ποσο ευκολα παρερμηνευουμε συμπτωματα και τα αφηνουμε να περνανε απαρατηρητα....

το αιμα στα κακα,ακομα και περιστασιακα,ειναι ενδειξη οτι υπαρχει πληγη στο εντερο του μωρου,η οποια για καποιο λογο δημιουργηθηκε.ειχες καταλαβει σε ποιες τροφες αντιδρουσε ο οργανισμος της;το να μην δωσετε σημασια,μου φαινεται πολυ ανευθυνο απο την μερια του γιατρου.ακομα και για ομοιοπαθητικος(που ειμαι φαν)με εντυπωσιαζει.η γραμμη της ομοιοπαθητικης υποτιθεται οτι ειναι αρχικα να αναγνωρισεις το προβλημα και μετα να το καταπολεμησεις.χωρις εξετασεις πως το αναγνωριζεις;

fBaep3.png

uwK7p3.png

επισης τα πρασινα κακα δεν ειναι φαινομενο καθαρα αλλεργικο,μπορει να οφειλεται σε υπερπαραγωγη,και πολλα παιδια με αλλεργιες δεν εκαναν ποτε πρασινα κακα.

α,και το αλλο που σκεφτηκα ειναι οτι τα ενζυμα και τα πρεβιοτικα μπορει να βοηθησουν να γινουν ηπιοτερα τα συμπτωματα....να τα εξαλειψουν ομως;δεν νομιζω οτι ειναι η ποσοτητα της αδιασπαστης ουσιας που δημιουργει το προβλημα...

fBaep3.png

uwK7p3.png

Δεν ξέρω αν θα το ξανατολμήσω τουλάχιστον μέχρι να γίνει 6 μηνών και να αρχίσει να τρώει και άλλα εκτός απο γάλα.

εχουμε κάνει εξετάσεις αλλά είναι μικρή και ο γιατρός μας είπε οτι δεν είναι 100% ενδεικτικές ακόμη. Απο το ραστ δείχνει οριακά ότι υπάρχει αλεργία στο γάλα αγελάδος αλλά την πειράζουν και πολλά άλλα όπως μαρούλι, χοιρινό ταχίνι, κανέλα(!!!), πορτοκάλι, λεμόνι ωμό (όχι σε φαι μαγειρεμένο) εννοείται οι ξηροί καρποί την πιάνουν και κολλικοί και πολλά άλλα.

Ολα αυτά τα έχω διαπιστώσει με το ημερολόγιο που απο εδώ διαβασα και κρατώ και απο "πειράματα" που έχω κάνει για να το διαπιστώσω..

Είχαμε φτάσει σε πολύ καλό σημείο 2,5 εβδομάδες με εξαιρετικά κακά!!

Ελπίζω να στρώσει πάλι το νινί μου.

Ισως φταίω και εγώ που θέλησα να "αμαρτήσω" και να φάω κάτι τις...

τι εννοεις;

εγω ειπα απλα πως θα εκανα πρωτα τις απαραιτητες εξετασεις αν ηθελα να δοκιμασω να παρω τα χαπια.

να ενημερωθω,οκ,να διαβασω πιο προσεκτικα τις σελιδες που προτεινατε,και συμφωνω σε πολλα πραγματα μαζι σου.η δυσλειτουργια στο πεπτικο συστημα της μητερας ειναι κατι μου γεμιζει πολλα κενα στο θεμα της αλλεργιας.με το μερος σας ειμαι,μακαρι ολα να πανε καλα και να μην υφισταται κανενος ειδους αλλεργια στα μωρα σας,να παιρνουμε κουραγιο και οι υπολοιπες.αλλα δεν γινεται να ειναι ολες οι περιπτωσεις ιδιες.

fBaep3.png

uwK7p3.png

Διαφημίσεις

νομιζω οτι καλο θα ηταν να κανατε καποιες εξετασεις πρωτα στο μωρο,εγω δεν θα μπορουσα να πειραματιστω ετσι...(δεν σας κρινω,εντελως φιλικα μιλαω,δεν θελω να εχουμε παρεξηγησεις....)εαν οντως το παιδι εχει αλλεργια,ή δυσανεξία,ή αλλεργική πρωκτοκολιτιδα,μπορει τα συμπτωματα να μην εμφανιστουν αμεσως,να μην γινουν αμεσα ορατα,να ειναι εσωτερικα και να κανουν ζημια στον οργανισμο του μωρου....τα συμπτωματα της αλλεργιας ειναι πολλα,απο μαυρους κυκλους και ανησυχια,μεχρι το αιμα στα κακα,που ειναι κατα τη γνωμη μου και το πιο επικινδυνο.

ξερω μανουλες που ενω φαινοταν οτι το παιδι εχει αλλεργια,εκεινες δεν ειχαν την γνωση-καθοδηγηση που χρειαζοταν και συνεχιζαν να δινουν στα παιδια τους απ'ολα χωρις περιορισμο(δεν θηλαζαν ολα,καποια πινουν εβαπορε)ε,ενω δεν εκαναν αιμα ή βλεννες στα κακα(δεν μπορω να ειμαι σιγουρη βεβαια και κατα ποσο εδιναν σημασια ή τα εψαχναν),τα παιδακια εχουν μονιμα μαυρους κυκλους,ειναι πολυ αδυνατα και ανησυχα,και εχουν πολλα αερια.επισης,ως μωρα,εβγαζαν μεγαλες γουλιες καθε φορα που επιναν το γαλα τους.

ισως η μεθοδος αυτη με τα πρεβιοτικα και τα πεπτικα ενζυμα να εχει αποτελεσμα οντως σε nonIge αλλεργιες,και μετα απο αρνητικα πατς και ραστ τεστ.

εαν ομως δεν εχουν προηγηθει οι εξετασεις αυτες,ειναι μαλλον ρισκο,το οποιο εχει να κανει κυριως με την υγεια του παιδιου μας....

ξερω ποσο ζορικη ειναι η περιορισμενη διατροφη,ζω ετσι εδω και πανω απο χρονο,αλλα ενταξει,συνηθιζεις και μαθαινεις αλλιως....

δεν θα ήθελα σε ένα μωρό 3 μηνών να το τρελάνω στις εξετάσεις νομίζω είναι πολύ μικρή για να δείξουν 100%. Το οτι έχω μια θετική μάγιερ, ένα ραστ σε γάλα αγελάδος θετικό εμένα μου έιναι αρκετό για να ξέρω οτι πρέπει να κάνω ειδική διατροφή.

Εγώ προσωπικά σε τέτοιες ηλικίες είμαι εντελώς κατά να κάνουμε εξετάσεις και να τρυπάμε τα μωράκια. Όταν μεγαλώσει κάπως θα επεκταθούμε με τις εξετάσεις εκτός αν μου δείξει άλλα πχ δεν βάζει βάρος, εμετούς ανυσηχιες έντονες όπου θα το ψάξω με μεγαλύτερη λεπτομέρια.

Το πιστεύω πολύ με τα προβιοτικά και τα ένζυμα καθώς όπως έχω αναφέρει και σε πολύ παλιότερα μνμτα απο τότε που γέννησα το πεπτικό μου έχει ρετάρει τελείως. Δεν μπορώ να χονέψω εύκολα τροφές που παλιά δεν με πείραζαν και εχω πολλές ενοχλήσεις στο έντερο. Με τα πεπτικά ένζυμα κατάφερα να φάω φασόλια χωρίς να έχω διάρροια ή εμετό που συνήθηζα μετά τη γέννα.

Είναι απόλυτα λογικό αφού θηλάζω να περνάνε όλα αυτά και στη μικρή, πρώτα για μένα τα παίρνω και όχι για να μπορέσω να φάω σοκολάτα και τυρί. Ισως δεν έπρεπε να πειραματιστώ ακόμη...

εγω του εκανα εξετασεις οταν ηταν 6,5 μηνων,(μονο αιματος)και ακομα εχω τυψεις.

δεν ηθελα ουτε για πλακα να τον ταλαιπωρησω κ αλλο,αρκετα ταλαιπωριοταν με τα συμπτωματα του ο κακομοιρης,και αφου το ρυθμισαμε το θεμα με περιορισμο τροφων και βγαλαμε ακρη-μετα απο πολυ κοπο-,δεν εχω ξανακανει κανενος ειδους εξεταση,και μεχρι να γινει τουλαχιστον 2 χρονων δεν το συζηταω.φροντιζω η διατροφη μας να ειναι ισορροπημενη κ τελος.δεν τα παω καλα με γιατρους και εξετασεις......

οταν διαβασα τα μηνυματα των κοριτσιων πηρα θαρρος,το δικο μου πεπτικο συστημα το ειχα καταστρεψει απο μικρη,εχω συχνες μυκητιασεις στον κολπο και η θεωρια αυτη μου εδωσε πολλες απαντησεις.

αλλα δισταζω να δοκιμασω,για ολους τους λογους που προανεφερα.

δεν ημουν ουτε ειρωνικη ουτε εριστικη,ο γραπτος λογος συνηθως παρερμηνευεται,απλως δεν θεωρω σωστο να το θεωρησουμε ολες πανακεια.

fBaep3.png

uwK7p3.png

Το πιστεύω πολύ με τα προβιοτικά και τα ένζυμα καθώς όπως έχω αναφέρει και σε πολύ παλιότερα μνμτα απο τότε που γέννησα το πεπτικό μου έχει ρετάρει τελείως. Δεν μπορώ να χονέψω εύκολα τροφές που παλιά δεν με πείραζαν και εχω πολλές ενοχλήσεις στο έντερο. Με τα πεπτικά ένζυμα κατάφερα να φάω φασόλια χωρίς να έχω διάρροια ή εμετό που συνήθηζα μετά τη γέννα.

Κατινάκι άρα το πεπτικό σου είναι όντως σε άσχημη κατάσταση και επομένως χρειάζεται χρόνος να θεραπευθεί, ίσως να μην αρκούνε στην περίπτωσή σου τα ένζυμα.

Διάβασα για κοπέλες που έκαναν για μήνες θεραπεία στο πεπτικό τους σύστημα (gut healing αν θες να το ψάξεις) με την καθοδήγηση γιατρού, συνήθως εναλλακτικού, και όταν αυτό επανήλθε τότε και τα μωράκια τους δεν ξαναπαρουσίασαν συμπτώματα αλλεργίας/δυσανεξίας.

Ούτε κι εγώ θα δεχόμουνα να ταλαιπωρήσω το μωράκι μου με αναλύσεις και τεστ κτλ ειδικά αν τα συμπτώματα δεν είναι συχνά και έντονα.

Δεν κάναμε ούτε ένα εμείς αλλά ούτε και ο ομοιοπαθητικός το πρότεινε.

Εξάλλου τα τεστ δεν είναι 100% ορθά σ' αυτές τις ηλικίες.

εγω του εκανα εξετασεις οταν ηταν 6,5 μηνων,(μονο αιματος)και ακομα εχω τυψεις.

δεν ηθελα ουτε για πλακα να τον ταλαιπωρησω κ αλλο,αρκετα ταλαιπωριοταν με τα συμπτωματα του ο κακομοιρης,και αφου το ρυθμισαμε το θεμα με περιορισμο τροφων και βγαλαμε ακρη-μετα απο πολυ κοπο-,δεν εχω ξανακανει κανενος ειδους εξεταση,και μεχρι να γινει τουλαχιστον 2 χρονων δεν το συζηταω.φροντιζω η διατροφη μας να ειναι ισορροπημενη κ τελος.δεν τα παω καλα με γιατρους και εξετασεις......

οταν διαβασα τα μηνυματα των κοριτσιων πηρα θαρρος,το δικο μου πεπτικο συστημα το ειχα καταστρεψει απο μικρη,εχω συχνες μυκητιασεις στον κολπο και η θεωρια αυτη μου εδωσε πολλες απαντησεις.

αλλα δισταζω να δοκιμασω,για ολους τους λογους που προανεφερα.

δεν ημουν ουτε ειρωνικη ουτε εριστικη,ο γραπτος λογος συνηθως παρερμηνευεται,απλως δεν θεωρω σωστο να το θεωρησουμε ολες πανακεια.

δεν έννιωσα οτι ειρωνεύτικες απο αυτά που έγραψες :D

Κατινάκι άρα το πεπτικό σου είναι όντως σε άσχημη κατάσταση και επομένως χρειάζεται χρόνος να θεραπευθεί, ίσως να μην αρκούνε στην περίπτωσή σου τα ένζυμα.

Διάβασα για κοπέλες που έκαναν για μήνες θεραπεία στο πεπτικό τους σύστημα (gut healing αν θες να το ψάξεις) με την καθοδήγηση γιατρού, συνήθως εναλλακτικού, και όταν αυτό επανήλθε τότε και τα μωράκια τους δεν ξαναπαρουσίασαν συμπτώματα αλλεργίας/δυσανεξίας.

Ούτε κι εγώ θα δεχόμουνα να ταλαιπωρήσω το μωράκι μου με αναλύσεις και τεστ κτλ ειδικά αν τα συμπτώματα δεν είναι συχνά και έντονα.

Δεν κάναμε ούτε ένα εμείς αλλά ούτε και ο ομοιοπαθητικός το πρότεινε.

Εξάλλου τα τεστ δεν είναι 100% ορθά σ' αυτές τις ηλικίες.

Θα το ψάξω παραπάνω αλλά ρε γμτ πραγματικά στεναχωρέθηκα που πήγε πίσω η μπουμπού μου. Ηρθαν πάλι και οι κολικοι για 2 μέρες μου φαίνεται απίστευτο τι μπορεί να κάνει 1 κουταλιά της σούπας τυράκι!!!

Μακάρι να στρώσω εγώ και να στρώσει και το μωρό που έχει πληγιάσει το εντεράκι του το κακόμοιρο. Τουλάχιστον να στρώσει η μικρή και εγώ ας έχω και διάρροιες...

Βάλερι δοκίμασες να του δώσεις αυγό/κοτόπουλο μαζί με πεπτικά ένζυμα για να δεις την αντίδρασή του;

.

oxi το λευκωμα του αυγου δεν τολμαω να το δωσω παρ"ολο που στην δευτερη ραστ εχει πεσει η τιμη ,ειναι δηλ.φυσιολογικη πια , αλλα τα ige συνεχιζουν να ειναι αυξημενα οπως και πριν ,αυτο σημαινει οτι δεν μπορω με τιποτα να εντοπισω το φαγητο που τον πειραζει ,αρα δεν μπορω να πειραματιστω κιολας με απογορευμενα φαγητα συχνα

απλα αυτο που πρεπει να κανω ειναι να του τα δινω τακτικα, τουλαχιστον σε καθε μεγαλο γευμα, γιατι δισταζω να του τα δινω σε καθε γευμα(γιατι ενα εντερο που πασχει θελει βοηθεια γενικα οχι μονο για να διασπαστουν οι υποπτες πρωτεινες αλλα και οι πιο αθωες), μεχρι να βρω τι τον πειραζει και βλεπουμε ,δηλ.η εισαγωγη των απαγορευμενων φαγητων να γινει οταν θε εχω πληρη εξαλειψη των συμπτωματων για καιρο

Εμένα μου τα είχε συστήσει η σύμβουλος θηλσμού όπως έχω ξαναγράψει και η οποία είχε αποδειχτεί η μόνη σχετική με το θέμα. Θα σου πω τις οδηγίες που μου είχε δώσει.

Συνδιασμός προβιοτικά και ένζυμα.

Επειδή το παιδί έχανε αίμα μου είχε συστήσει να παίρνω και έναν εύκολα αποροφήσιμο σίδηρο, που το έδινε ακόμα και σε μαμά με Κρον.

Τα πεπτικά συγκεκριμένα, μου είπε ότι θα έπαιρνα 1-2 πριν το πρωινό και 2-3 πριν τα μεγάλα γεύματα, δλδ μεσημεριανό και βραδυνό. Και αφού περάσει κάποιος καιρός με σαφή βελτίωση (δεν μου είχε διευκρινίσει ακριβώς αλλά σίγουρα εννοούσε πάνω από μήνα), τότε σιγά σιγά θα ξεκινούσα και απαγορευμένες τροφές. Αυτό ήταν το πρωτόκολλο όπως μου είχε πει.

Εσύ νομίζω ότι άφησες λίγος καιρός να περάσει, δεν τα έπαιρνες σωστά δλδ πριν τα γευματα ή έστω κατά τη διάρκεια και ξεκίνησες ίσως και επιθετικά (?) δλδ οκ το τυρί, αλλά άσε την γλυκειά αμαρτία για αργότερα :-)

Στη θέση σου θα τα συνέχιζα, εφόσον δεν σου προκαλούν την αίσθηση πείνας που προσωπικά δεν άντεξα, αλλά με την διατροφή που κάνεις τώρα. Και με τον καιρό βλέποντας βελτίωση θα άρχιζα τα πειράματα. Καλό είναι να μην τα σταματήσεις.

Σίγουρα θα βοηθούσε πάρα πολύ μία τέτοια επισκεψη!

Η μόνη ένσταση που έχω για τους ομοιοπαθητικούς (το έχω ξαναπει) και τουλάχιστον από την εμπειρία με τον δικό μου, είναι ότι ήταν πιο χαλαρός στις δοκιμές τροφών από ότι θα έπρεπε. Εγώ την είχα πατήσει από συμβουλή του που ακολούθησα. Αντίθετα η σύμβολυος που έτυχε να έχει και ειδικότητα διατροφολογου ήταν πιο σωστή στις συμβουλές της. Βέβαια όλα αυτά που μου είχε δώσει σαν συμπληρώματα, εμένα μου φαίνονταν τότε υπερβολικά πολλά, αλλά θεωρώ πλέον ότι είχε δίκιο που μου τα πρότεινε.

oxi το λευκωμα του αυγου δεν τολμαω να το δωσω παρ"ολο που στην δευτερη ραστ εχει πεσει η τιμη ,ειναι δηλ.φυσιολογικη πια , αλλα τα ige συνεχιζουν να ειναι αυξημενα οπως και πριν ,αυτο σημαινει οτι δεν μπορω με τιποτα να εντοπισω το φαγητο που τον πειραζει ,αρα δεν μπορω να πειραματιστω κιολας με απογορευμενα φαγητα συχνα

απλα αυτο που πρεπει να κανω ειναι να του τα δινω τακτικα, τουλαχιστον σε καθε μεγαλο γευμα, γιατι δισταζω να του τα δινω σε καθε γευμα(γιατι ενα εντερο που πασχει θελει βοηθεια γενικα οχι μονο για να διασπαστουν οι υποπτες πρωτεινες αλλα και οι πιο αθωες), μεχρι να βρω τι τον πειραζει και βλεπουμε ,δηλ.η εισαγωγη των απαγορευμενων φαγητων να γινει οταν θε εχω πληρη εξαλειψη των συμπτωματων για καιρο

Νομίζω ότι τα έχεις σκεφτεί πολύ σωστά.

Τα patch δεν θες να τα κάνεις? Ίσως βοηθούσαν στον εντοπισμό της τροφής που σας πειράζει. Και δεν είναι επώδυνα για το παιδί.

τι εννοεις;

εγω ειπα απλα πως θα εκανα πρωτα τις απαραιτητες εξετασεις αν ηθελα να δοκιμασω να παρω τα χαπια.

Τα πεπτικά για να τα πάρεις δεν υπάρχει λόγος να κάνεις εξετάσεις. Αρκεί να είσαι σίγουρη ότι το παιδί δεν έχει αλλεργία που προκαλει αλλεργικά σοκ. Στις υπόλοιπες αλλεργίες μόνο καλό μπορεί να κάνουν. Εσύ ειδικά που στερείσαι για τόσο καιρό (χρόνος ε!!!) θα μπορούσες σίγουρα να τα ξεκινήσεις. Θα σας βοηθήσουν πάρα πολύ γιατί ήδη το παιδί σου είναι και πιο μεγάλο.

Εδώ και λίγες μέρες δίνω στην κόρη μου φράουλες (βιολογικές)

Πού τις βρήκες καλέ? Τις βλέπω στον συμβατικό μανάβη και δεν τολμάω να τις πάρω με την χημικούρα που έχουν. Και τις λιγουρεύομαι τόσο πολύ! Καλε θα μου πέσει το παιδί με κάτι τέτοια που γράφετε :lol:

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Πέρασαν σχεδόν 2 μήνες. Τώρα μάλλον φτου και απο την αρχή...:-(:sad::-(

Δεν ξέρω ήμουν πολύ αισιόδοξη και απογοητεύτικα. Ισως η δική μας περίπτωση να μην δέχεται τπτ..

Ξανα αποχή απο την αρχή και θα συνεχίσω να τα παίρνω.

Ποτε πιστεύεις οτι πρέπει να ξαναπροσπαθήσω να φάω κάτι απαγορευμένο?

katinaki κοιτα νομιζω απλα την προσπαθεια θα μπορουσες να την κανεις με αλλες απαγορευμενες τροφες και οχι κατευθειαν με την τροφη για την οποια εχεις το ραστ θετικο(αληθεια ποσο θετικο και σε ποια πρωτεινη?)και λιγο αργοτερα ,διοτι μονο 2.5 εβδ.ειστε χωρις συμπτωματα

παντως μην στενοχωριεσαι οι οξειες καταστασεις στο εντερο, αλλα και γενικα ,και η δικια σου θεωρειται οξεια επουλωνονται πολυ γρηγορα ,φανταζομαι σε λιγες μερες δεν θα υπαρχει ιχνος προβληματος

εσυ εφαγες μονο ενα σοκολατακι, εγω αρκετα μαζεμενα(χαζο ) και ο μικρος μου εχει κατακοκκινα μαγουλα απο τοτε(δεν παιρνω ενζυμα ) ,η αληθεια ειναι οτι μερικες φορες παρασυρομαστε αλλα αυτα ειναι μεσα στα πραγματα

...

πολινα τι εννοεις, οτι τα συγκεκριμενα παιδια εξακολουθουν να τρεφονται οπως ναναι ,δεν εχουν ελεγχθει για αλλεργιες ?

τωρα εαν η μαμα παιρνει ενζυμα δεν νομιζω να βλαπτει το παιδι (αλλο αν το παιρνει το ιδιο το παιδι) το μονο που σκεφτομαι ειναι οτι εαν η μαμα παιρνει μεγαλες δοσεις πεπτικων μηπως αντιθετα αναστελλει την παραγωγη και των εστω λιγων ενζυμων που παραγει το ιδιο το εντερο ,λεω των λιγων γιατι εαν υπαρχει δυσβακτηριωση τοτε υπαρχει μιροτερη παραγωγη ενζυμων

αν και το βρηκα στο περιοδικο vita ειναι γραμμενο πολυ καλα απο καθηγητρια μικροβιολογο . του χαροκοπειου

μυκητιαση του πεπτικου

http://www.vita.gr/html/ent/529/ent.5529.asp

Μπορεί ο όρος «καντιντίαση» να σας είναι άγνωστος, όμως πολλές καθημερινές ενοχλήσεις τελικά οφείλονται σε αυτήν. Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, η έξαρση των κρουσμάτων που παρατηρείται -με τις γυναίκες να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα σε μεγαλύτερη συχνότητα και ένταση- ανάγκασε τους ειδικούς να το ερευνήσουν πληρέστερα. Τι είναι, λοιπόν, η καντιντίαση; Ποιοι παράγοντες ευνοούν την εμφάνισή της και τι μπορούμε να κάνουμε για να την προλάβουμε ή να την αντιμετωπίσουμε;

Η... ακριβή ισορροπία του εντέρου

Καντιντίαση (Candidiasis) λέγεται η μυκητίαση για την οποία ευθύνεται οποιοσδήποτε ζυμομύκητας από το γένος Candida, με πιο συνηθισμένο τον Candida albicans. O μύκητας αυτός ζει... στους περισσότερους από εμάς χωρίς να δημιουργεί προβλήματα, καθώς υπό κανονικές συνθήκες ελέγχεται από το ανοσοποιητικό σύστημα και από τη φυσιολογική μικροχλωρίδα που υπάρχει στον πεπτικό σωλήνα, δηλαδή από τους υπόλοιπους μικροοργανισμούς του εντέρου. Μάλιστα, η φυσιολογική αυτή χλωρίδα παράγει αμινοξέα, βιταμίνες (Β και Κ) και αντιβιοτικές ουσίες που προστατεύουν το βλεννογόνο, σκοτώνοντας τα εχθρικά βακτήρια ή αλλάζοντας το pH (την οξύτητα) του εντέρου, ώστε αυτά να μην μπορούν να επιζήσουν. Όταν όμως η ισορροπία ωφέλιμων και βλαβερών βακτηρίων διαταραχθεί, οι μύκητες πολλαπλασιάζονται πρωτίστως στο παχύ έντερο, απελευθερώνοντας τοξικές ουσίες, που επηρεάζουν και άλλα μέρη του σώματος.

Πού οφείλεται;

Oι παράγοντες που μπορούν να διαταράξουν την ισορροπία της χλωρίδας του εντέρου είναι πολλοί και διαφορετικοί. Στις μέρες μας, μερικοί από τους πιο σημαντικούς είναι οι εξής:

• Η υπερβολική και συχνή χρήση αντιβιοτικών, ιδίως από το στόμα.

• Η λήψη σκευασμάτων όπως τα κορτικοστεροειδή, τα αντισυλληπτικά και τα καθαρτικά.

• Η ορμονική θεραπεία που ακολουθούν ορισμένες γυναίκες.

• O διαβήτης.

• Η χρόνια δυσκοιλιότητα.

• Η εγκυμοσύνη.

• Το στρες και η συναισθηματική φόρτιση.

• Η σύγχρονη διατροφή, η οποία είναι πλούσια σε υδατάνθρακες και ζάχαρη, άριστες «τροφές» για το ζυμομύκητα.

Πώς εκδηλώνεται;

Oι τοξίνες που παράγονται από το μύκητα Candida μπορεί να προκαλέσουν μια πληθώρα συμπτωμάτων στο πεπτικό, το αναπνευστικό, το λεμφικό, το νευρικό, το αναπαραγωγικό, το ενδοκρινικό και το μυοσκελετικό σύστημα. Έτσι, παρατηρούνται αρκετά συχνά: • Λοιμώξεις του αναπνευστικού (μπούκωμα), • δερματολογικά προβλήματα (έκζεμα), • φαγούρα στα γεννητικά όργανα, • μυκητιάσεις στα πόδια, • στοματίτιδες, • κολπίτιδες που υποτροπιάζουν, • διαταραχές περιόδου, • μειωμένη λίμπιντο. Εξίσου συνηθισμένα είναι ακόμη: • Τα πεπτικά προβλήματα, όπως πρήξιμο, δυσκοιλιότητα, διάρροια, δυσανεξία, • ο πόνος στις αρθρώσεις και τους μυς • το μούδιασμα των άκρων. Τέλος, η καντιντίαση μπορεί να εκδηλωθεί και με: • Πονοκεφάλους, • εκνευρισμό, • προβλήματα μνήμης, • αδυναμία συγκέντρωσης, • κόπωση, • υπνηλία, • ανεξήγητη αύξηση βάρους. Επιπλέον, μερικές φορές μπορεί να έχετε διάφορες ασήμαντες, κατά τα άλλα, ενοχλήσεις για τις οποίες όμως κανείς δεν έχει εξήγηση.

Πώς μπορεί να εξελιχθεί

Στα υγιή άτομα η καντιντίαση εκδηλώνεται συνήθως ως τοπική μόλυνση του δέρματος ή των βλεννογόνων, ενώ στα άτομα με ανοσοανεπάρκεια ή σε ανοσοκαταστολή μπορεί να οδηγήσει σε εντονότερα προβλήματα. Αν η κατάσταση δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί με τον καιρό να επιδεινωθεί και να οδηγήσει σε εσωτερικές λοιμώξεις ενώ σε βαριές περιπτώσεις ενδέχεται να προκαλέσει υπογονιμότητα (σε γυναίκες), ακόμα και γενικευμένη σηψαιμία. Πάντως, η εξέλιξη της πάθησης εξαρτάται και από τη γενικότερη κατάσταση της υγείας του ασθενούς. Έτσι, το πρόβλημα επιδεινώνεται αν το ανοσοποιητικό σας σύστημα είναι ήδη φορτισμένο επειδή καπνίζετε, πίνετε αλκοόλ, ζείτε σε μολυσμένη ατμόσφαιρα ή αν το ίδιο το ανοσοποιητικό σας σύστημα είναι αποδυναμωμένο (είστε για παράδειγμα αλλεργικοί).

Αν και η διάγνωση της καντιντίασης είναι σχετικά απλή, λίγες φορές οι ειδικοί καταλήγουν σε αυτήν, καθώς οι πληροφορίες γύρω από τη συγκεκριμένη πάθηση είναι περιορισμένες. Επιπλέον, η αρκετά πλούσια και διαφορετική συμπτωματολογία της έχει ως αποτέλεσμα οι ειδικοί να ερευνούν κάθε σύμπτωμα χωριστά και όχι ως σύνολο. Πάντως, πρωταρχικό ρόλο στη διάγνωσή της παίζει η λήψη πλήρους ιστορικού από το γιατρό και μια σειρά από εξετάσεις,

, όπως καλλιέργεια ούρων και κοπράνων. Ένας τρόπος για να καταλάβετε αν το πρόβλημά σας οφείλεται στην Candida είναι το τεστ της ζάχαρης: Παρατηρήστε δηλαδή αν τα συμπτώματά σας επιδεινώνονται ή υποχωρούν, αυξάνοντας ή διακόπτοντας την κατανάλωσή της αντίστοιχα.

Πώς να την αντιμετωπίσετε

• Στις περισσότερες περιπτώσεις η αντιμετώπιση της καντιντίασης είναι απλή. Η θεραπεία συνήθως διαρκεί 5-8 μήνες, ανάλογα με την κατάσταση του ασθενούς, και μπορεί να περιλαμβάνει αντιμυκητιασικά σκευάσματα, που καταστέλλουν την ανάπτυξη του ζυμομύκητα Candida, σκευάσματα που επαναφέρουν τη φυσιολογική χλωρίδα του εντέρου (πρεβιοτικά και προβιοτικά), ομοιοπαθητικά φάρμακα. Επιπλέον,καλό θα είναι να αποφεύγεται όσο γίνεται η χρήση αντιβιοτικών και ορμονικών σκευασμάτων, επειδή καταστρέφουν μεγάλο ποσοστό βακτηρίων.

• Αν κριθεί απαραίτητο, αποκλείονται οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες, η ζάχαρη και οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε μύκητες (τυρί ροκφόρ) ή υγρασία (ψωμί). Ακόμα, σημαντική είναι η γενικότερη τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος με βιταμίνες και ιχνοστοιχεία μέσω του εμπλουτισμού της διατροφής με λαχανικά, φρούτα και δημητριακά. Για να έχετε μακροπρόθεσμα αποτελέσματα χωρίς συνεχείς υποτροπές, απαραίτητη είναι, εκτός από την ισορροπημένη διατροφή, και η συστηματική άσκηση.

τελικα το περεθεσα ολο

Η μόνη ένσταση που έχω για τους ομοιοπαθητικούς (το έχω ξαναπει) και τουλάχιστον από την εμπειρία με τον δικό μου' date=' είναι ότι ήταν πιο χαλαρός στις δοκιμές τροφών από ότι θα έπρεπε. Εγώ την είχα πατήσει από συμβουλή του που ακολούθησα. [/quote']

Δεν είναι ανάγκη ο ομοιοπαθητικός ν' ασχοληθεί με το μωρό.

Απλά θα εστιάσει στη θεραπεία του πεπτικού συστήματος της μαμάς και όταν αυτό γίνει θα βελτιωθεί δραματικά και το μωρό.

Πού τις βρήκες καλέ? Τις βλέπω στον συμβατικό μανάβη και δεν τολμάω να τις πάρω με την χημικούρα που έχουν. Και τις λιγουρεύομαι τόσο πολύ! Καλε θα μου πέσει το παιδί με κάτι τέτοια που γράφετε :lol:

Έχει στη βιολογική λαϊκή μας και είναι αρκετά νόστιμες για πρώιμες!

Πάντως κι εγώ και στις δυο μου εγκυμοσύνες έκανα σαν τρελή για φράουλες! :D

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...