Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Γεια σου maraki, μαλλον συναδελφος, απο οτι ειδα στο προφιλ σου!!!

Να χαιρεσαι τον δημητρη σου κ μπραβο που θηλαζεις :D

Δε τρωει τωρα μονος του τροφες? Αν ειχε αλλεργια σε κατι θα το ειχες καταλαβει φανταζομαι. Εχει φαει ο ιδιος κατι γαλακτοκομικό ή ειναι νωρις ακομα για αυτο? Στις περιοδους εξαρσης εχεις προσεξει να εχει φαει κατι διαφορετικό ο ιδιος ή εσυ?

Εμενα παντως μου ειπαν οι γιατροι να παιρνω συμπληρωμα ασβεστίου (calcioral) αφου δε τρωω γαλακτοκομικά, ιδιο με αυτο που επαιρνα και στην εγκυμοσυνη.

Πολυ ασβεστιο εχουν τα αμυγδαλα, η μελασσα αλλα και το ταχινι. Βεβαια εγω δε τρωω ουτε μυγδαλάκια :cry:

Πως εκδηλωθηκε η ατοπικη δερματιτιδα? Η δανάη εχει κατι ξηροδερμιες στα μπουτακια και μερικες φορες και στα μαγουλα. Υπαρχει περιπτωση να ειναι η αρχη μιας ατοπικης δερματιτιδας?

Τα συμπληρώματα ασβεστίου δεν είναι αθώα και οι γιατροί τα δίνουν για ψύλλου πήδημα. Καλύτερα να τρωμε αμύγδαλα, μπρόκολο, ταχίνι και να μην παίρνουμε συμπληρώματα ασβεστίου. Και κυρίως να μην παίρνουμε οποιοδήποτε συμλήρωμα αν δεν διαπιστώσουμε με εξετάσεις ότι έχουμε έλλειψη σε κάτι. Αρκετά λεφτά βγάζουν στην πλάτη μας οι εταιρίες παίζοντας με τις ζωές μας

.pngy3DLp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Τα συμπληρώματα ασβεστίου δεν είναι αθώα και οι γιατροί τα δίνουν για ψύλλου πήδημα. Καλύτερα να τρωμε αμύγδαλα, μπρόκολο, ταχίνι και να μην παίρνουμε συμπληρώματα ασβεστίου. Και κυρίως να μην παίρνουμε οποιοδήποτε συμλήρωμα αν δεν διαπιστώσουμε με εξετάσεις ότι έχουμε έλλειψη σε κάτι. Αρκετά λεφτά βγάζουν στην πλάτη μας οι εταιρίες παίζοντας με τις ζωές μας

λοιπον το ασβεστιο απο το μπροκολο δεν απορροφαται καλα

τα αμυγδαλα και το ταχινι κυριως μπορει να προκαλουν αλλεργιες (εγω τουλαχιστον τωρα μαζι με το γαλα τα αποφευγω και αυτα)

και τελος τα συμπληρωματα ασβεστιου απορροφουνται ελαχιστα

αυτααααα.............

Έχω πολύ ενθαρρυντικά νέα από το πείραμα που κάνω με τα πεπτικά ένζυμα!

Αλλά θα περιμένω άλλη μια βδομάδα πριν σας τα γράψω αναλυτικά γιατί θέλω να είμαι σίγουρη.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Καλησπέρα σε όλες τις μαμάδες,

Θα ήθελα πολύ την βοήθεια όποιας γνωριζει σχετικά, Ο μεγαλος μου γιος ,τώρα 2,5 χρονών, έχει αλλεργία στο αγελαδινό γάλα και στο αυγό που εκδηλώθηκε με κνίδωση όταν ήπιε φρεσκο γάλα σε ηλικία 13 μηνών.

Πρίν 1,5 μήνα γεννησα τον δευτερο γιο μου. Λογω του ιστορικου μας ήμουν πολύ προσεκτική από την πρωτη μέρα ώστε να μην παρει καθόλου ξένο γαλα στο μαιευτηριο, και εγώ προληπτικά δεν πίνω φρέσκο αγελαδινό γάλα. Στις 20 μέρες έκανε μια σοβαρή σμηγματορροική δερματίτιδα σε συνδυασμό με ήπιο έκζεμα στο πρόσωπο που υποχώρησε χωρίς ιδιαίτερη αντιμετώπιση 20 μέρες αργότερα.

Αν αυτό είναι ένδειξη αλλεργίας ,τότε τι πρέπει να αφαιρέσω από την διατροφή μου ώστε να μην ευαισθητοποιώ το μωρό; ( φυσικα θηλάζει αποκλειστικά). Να μην τρώω τροφες που περιέχουν αγελαδινό γάλα, να σταματήσω όλα τα γαλακτοκομικά (και τα κατσικίσια;, το αυγό ή να αποφεύγω και άλλα αλλεργιογόνα( ξηρούς καρπούς, σοκολάτα ,πορτοκάλι;)

Οι απόψεις διιστανται . Οποια γνωρίζει ας με βοηθήσει, ευχαριστώ

Καλησπέρα σε όλες τις μαμάδες,

Θα ήθελα πολύ την βοήθεια όποιας γνωριζει σχετικά, Ο μεγαλος μου γιος ,τώρα 2,5 χρονών, έχει αλλεργία στο αγελαδινό γάλα και στο αυγό που εκδηλώθηκε με κνίδωση όταν ήπιε φρεσκο γάλα σε ηλικία 13 μηνών.

Πρίν 1,5 μήνα γεννησα τον δευτερο γιο μου. Λογω του ιστορικου μας ήμουν πολύ προσεκτική από την πρωτη μέρα ώστε να μην παρει καθόλου ξένο γαλα στο μαιευτηριο, και εγώ προληπτικά δεν πίνω φρέσκο αγελαδινό γάλα. Στις 20 μέρες έκανε μια σοβαρή σμηγματορροική δερματίτιδα σε συνδυασμό με ήπιο έκζεμα στο πρόσωπο που υποχώρησε χωρίς ιδιαίτερη αντιμετώπιση 20 μέρες αργότερα.

Αν αυτό είναι ένδειξη αλλεργίας ,τότε τι πρέπει να αφαιρέσω από την διατροφή μου ώστε να μην ευαισθητοποιώ το μωρό; ( φυσικα θηλάζει αποκλειστικά). Να μην τρώω τροφες που περιέχουν αγελαδινό γάλα, να σταματήσω όλα τα γαλακτοκομικά (και τα κατσικίσια;, το αυγό ή να αποφεύγω και άλλα αλλεργιογόνα( ξηρούς καρπούς, σοκολάτα ,πορτοκάλι;)

Οι απόψεις διιστανται . Οποια γνωρίζει ας με βοηθήσει, ευχαριστώ

kalhmera vageor

να σου πω τι κανω εγω, επειδη οπως και εσυ, εχω εναν γιο 3 χρ,και 4 μηνων με διεγνωσμενη αλλεργια στο λευκωμα του αυγου και λιγο στην β-λακτοσφαιρινη του γαλακτος απο 3 ετων και εναν μικροτερο 8.5 μηνων με πιθανη αλλεργια στο γαλα.

πρωτα ομως να ρωτησω κατι ? εκτος απο την δερματιτιδα εχετε αλλα συμπτωματα η ευρηματα? απο το πεπτικο η το αναπνευστικο ?

σε πιο σημειο ακριβως εκανε την δερματιτιδα (τριχωτο κεφαλης?)?

απηχες απο το γαλα εξαρχης , παρολα αυτα η δερματιτιδα εκδηλωθηκε σε 20 μερες και εξαφανιστηκε μετα απο μερες μονη της ,αν με την εμφανιση της δερματιτιδας δεν ειχες αφαιρεσει επιπλεον κατι απο τη διατροφη σου, τοτε δεν μου φαινεται να σχετιζονται τα 2 γεγονοτα

1.ο μικρος μου εχει δερματιτιδα στο τριχωτο της κεφαλης που βελτιωνεται σιγα σιγα

2.βλεννα και υδαρεις κενωσεις καπου καπου -ηταν απο τα πρωτα συμπτωματα που με οδηγησαν στο να ξεκινησω την αποχη μου απο τα γαλακτοκομικα οταν ηταν περιπου 4 μηνων(εκτος απο το γιαουρτι) δηλ.δεν ειχα κανει προληπτικη αγωγη χωρις να εχω κανενα συμπτωμα, συνεπεσε με την εναρξη της διαιτας του μεγαλου μου γιου οποτε και για λογους συμπαραστασης προς αυτων απηχα και απο αλλα τροφημα

αυτο που εκανα (οπως και εσυ) ειναι να αποφυγω το ξενο γαλα στο νοσοκομειο πραγμα που δεν ειχε γινει με τον πρωτο μου γιο

3,πρωκτιτιδα που επιμενει

4.ερυθροτητα κατω βλεφαρων (οχι παντα)

5.κενωση καθε 3-4 μερες με την εναρξη των στερεων τροφων χωρις ομως δυσκοιλιοτητα

6.αναπτυξη -βαρος 9200 υψος 74

7.α και ρινιτιδα εξαρχης

αν θες δωσε κα εσυ παραπανω στοιχεια ?

πως εγινε η διαγνωση της αλλεργιας του μεγαλυτερου γιου σου ?

Διαφημίσεις

Έχω πολύ ενθαρρυντικά νέα από το πείραμα που κάνω με τα πεπτικά ένζυμα!

Αλλά θα περιμένω άλλη μια βδομάδα πριν σας τα γράψω αναλυτικά γιατί θέλω να είμαι σίγουρη.

για να δουμε .............καλο ακουγεται ,τελικα υπαρχει συσχετισμος καλης λειτουργιας του εντερου της μαμας και του παιδιου που θηλαζει?

παιρνεις ταυτοχρονα προβιοτικα ?

για να δουμε .............καλο ακουγεται ,τελικα υπαρχει συσχετισμος καλης λειτουργιας του εντερου της μαμας και του παιδιου που θηλαζει?

παιρνεις ταυτοχρονα προβιοτικα ?

Ναι, παίρνω και προβιοτικά.

Φυσικά και υπάρχει συσχετισμός μεταξύ των δύο, έχω βρει αρκετή βιβλιογραφία και συζητείται σε ξένα φόρουμς το θέμα.

Αν η μαμά έχει προβληματικό πεπτικό σύστημα (leaky gut) τότε οι πρωτεϊνες των γαλακτοκομικών και οποιασδήποτε άλλης τροφής περνάνε στο γάλα της ανέπαφες και ερεθίζουνε το ανώριμο ακόμη εντεράκι του μωρού.

Τα πεπτικά ένζυμα βοηθάνε απλά να διασπαστούνε οι πρωτεϊνες αυτές σε πολύ πολύ μικρά κομμάτια (ότι κάνει και η υδρόλυση δηλαδή) και έτσι να μην ενοχλήσουνε το μωρό.

Πάντως σας λέω, εγώ μια βδομάδα τώρα τρώω ό,τι θέλω (σε μικρές όμως ποσότητες ακόμη) χωρίς καμία αντίδραση από τη μικρή!

Ποιό από όλα? Το λινκ δεν εβγαλε κάτι...εμείς δίνουμε τώρα το holle το growing up.

Μεταφορικά πόσα χρεώνεσαι?

Δεν ξέρω γιατί δεν το βγάζει το λινκ. Θα πάτε αριστερα mother and child - baby nutrition - holle

to κεχρι είναι αυτό Holle Bio-Babybrei Hirse

και το γάλα που παίρνω είναι το 13ο μετρώντας από την αρχή Holle Bio-Säuglingsnahrung auf Ziegenmilchbasis

Τα μεταφορικά είναι 10 ευρώ, γι αυτό συμφέρει αν πάρεις ποσότητα.

την προκληση την εκενες στο σπιτι? εισαγοντας σιγα σιγα τις ποσοτητες που ελεγες ?

γενικα για την προκληση στο νοσοκομειο δεν υπαρχουν καποιες συγκεκριμενες ενδειξεις ? π.χ οταν εχει προηγηθει αλλεργικο σοκ στην συγκεκριμενη τροφη ,δεν την κανουν φανταζομαι σε ολα τα αλλεργικα παιδια ?

οπως σου ειπα εφτιαξα ηδη ψωμι με λιναροσπορο ,αλλα το πεταξα τελικα γιατι ηταν σαν πετρα,οντως με τα αλευρι χωρις γλουτενη απο τις 3 φορες που εφτιαξα κατι μονο μια φορα πετυχε ,τι να πω

και κατι αλλο να σε ρωτησω ,καπου ειχες γραψει οτι οταν βραζεις το αρνι και το κατσικι πετας τα 2 πρωτα νερα και δεν το κανεις με το κοτοπουλο ,γιατι?? ,εγω το κανω με ολα τα κρεατα

Την πρόκληση στο γάλα την ξεκινήσαμε στο νοσοκομείο, παρόλο που δεν υπήρχε φόβος αλλεργικού σοκ, αλλά η Συρίγου ήταν απόλυτη (αν και ήταν πρωινό το ραντεβού και δεν τα πήρε, να πεις ότι το έκανε για την επισκεψη). Τα ζυμαρικά τα ξεκινήσαμε στο σπίτι με οδηγίες πώς να της τα εισάγω. Το αυγό που έχουμε τον Μαιο, πάλι στο νοσοκομείο θα πάμε.

Αν υπάρχει το είδος της αλλεργίας που κάνει αλλεργικά σοκ, σαφώς όλες οι προκλήσεις γίνονται στο νοσοκομείο.

Από ο,τι έχω διαβάσει από άλλες μαμάδες θελει κάποια πειράματα πριν μάθεις σωστές αναλογίες. Κάνε μία αναζήτηση στο θέμα μήπως βρεις τρόπους παρασκευής με αλεύρι χωρίς γλουτένη. Αν δεν σου βγαίνει ψωμί δοκίμασε κριτσίνια ή παξιμαδάκια, να τα βρέχεις και να βάζεις από πάνω λάδι, ρίγανη και αν δεν σας πειράζει ντομάτα χωρίς φλουδα σπορια.

Κοτόπουλο έπαιρνα εξ αρχής βιολογικό οπότε αφενός το θεωρούσα κρίμα να πετάω το νερό, απλά ξάφριζα λίγο, αφετέρου το κοτόπουλο δεν είναι τόσο βαρύ σαν κρέας. Το κατσίκι - αρνί είναι πιο βαριά κρέατα και με ακρετό λίπος ακόμα και μέσα στο κρέας τους. Τώρα που έχει μεγαλώσει αρκετά δεν κάνω την ίδια διαδικασία, αλλά πχ σε 8 μηνών παιδί το θεωρούσα απαραίτητο.

Τα πεπτικά ένζυμα βοηθάνε απλά να διασπαστούνε οι πρωτεϊνες αυτές σε πολύ πολύ μικρά κομμάτια (ότι κάνει και η υδρόλυση δηλαδή) και έτσι να μην ενοχλήσουνε το μωρό.

Πάντως σας λέω, εγώ μια βδομάδα τώρα τρώω ό,τι θέλω (σε μικρές όμως ποσότητες ακόμη) χωρίς καμία αντίδραση από τη μικρή!

rosie ποια μάρκα παίρνεις εσύ, του μέρκολα? Σου προκάλεσαν το αίσθημα πείνας που σου έλεγα? Επίσης σε τι μορφή είναι? Σε κάψουλα που ανοίγει ή σε χάπι που θα πρέπει να κάνω σκόνη? (Θέλω να είμαι προετοιμασμένη για το 2ο που έρχεται...)

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Καλημέρα κορίτσια,

να ρωτήσω κάτι μπορεί να είναι και βλακεία..

Αρπάξαμε τελικά το μικρόβιο απο το νοσοκομείο και εγώ είμαι τέζα με πυρεττό βήχα και μύτη και η μπέμπα ευτυχώς δεν έχει πυρεττό αλλά έχει μύξες και βηχα λίγο. Τα κακά της έχουν βλένες αρκετές αλλά είναι λιγο πιο διαφορετικές απο αυτές που βλέπω συνήθως υπάρχει περίπτωση να είναι οι μύξες που καταπίνει και όχι βλένες απο την αλλεργία (βλακεία εε?).

Επίσης βλέπω ακόμη που και που λίγο αιματάκι...δεν ξέρω πότε να αρχίσω να απελπίζομαι και να σταματήσω και θηλασμό και τα πάντα..η διατροφή μου εχει περιοριστεί κιάλο και νοιώθω οτι κάνω κακό στο παιδί μου ακόμη.

λοιπον το ασβεστιο απο το μπροκολο δεν απορροφαται καλα

τα αμυγδαλα και το ταχινι κυριως μπορει να προκαλουν αλλεργιες (εγω τουλαχιστον τωρα μαζι με το γαλα τα αποφευγω και αυτα)

και τελος τα συμπληρωματα ασβεστιου απορροφουνται ελαχιστα

αυτααααα.............

Αν δεν σου κάνει κόπο διάβασε αυτη την σελίδα

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=1765112&highlight=%F3%F5%EC%F0%EB%E7%F1%FE%EC%E1%F4%E1+%E1%F3%E2%E5%F3%F4%DF%EF%F5#post1765112

.pngy3DLp3.png

Διαφημίσεις

η μπέμπα ευτυχώς δεν έχει πυρεττό αλλά έχει μύξες και βηχα λίγο. Τα κακά της έχουν βλένες αρκετές αλλά είναι λιγο πιο διαφορετικές απο αυτές που βλέπω συνήθως υπάρχει περίπτωση να είναι οι μύξες που καταπίνει και όχι βλένες απο την αλλεργία (βλακεία εε?).

Επίσης βλέπω ακόμη που και που λίγο αιματάκι...δεν ξέρω πότε να αρχίσω να απελπίζομαι και να σταματήσω και θηλασμό και τα πάντα..η διατροφή μου εχει περιοριστεί κιάλο και νοιώθω οτι κάνω κακό στο παιδί μου ακόμη.

Το πιθανότερο είναι ότι καταπίνει τις μύξούλες της. Μην ανησυχείς!

Για το άίμα να ξέρεις ότι θέλει 2-4 βδομάδες για να καθαρίσει ο οργανισμός. Ανάλογα και το πρόβλημα κάθε μωρού.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

rosie ποια μάρκα παίρνεις εσύ' date=' του μέρκολα? Σου προκάλεσαν το αίσθημα πείνας που σου έλεγα? Επίσης σε τι μορφή είναι? Σε κάψουλα που ανοίγει ή σε χάπι που θα πρέπει να κάνω σκόνη? (Θέλω να είμαι προετοιμασμένη για το 2ο που έρχεται...)[/quote']

Αυτά πήρα: http://www.iherb.com/Garden-of-Life-O-Zyme-Ultra-Ultimate-Digestive-Enzyme-Blend-180-UltraZorbe-Veggie-Caps/7796?at=0

Είναι σε κάψουλα που ανοίγει αν θες.

Σήμερα τυχαία είδα μια διαφήμιση στη Holistic Life για ένζυμα σε μορφή υγρού αν δεν κάνω λάθος, αν θες μπορώ να κοιτάξω να σου ακριβώς ποια είναι.

Τις πρώτες μέρες πεινούσα αρκετά αλλά μου φαίνεται ότι τώρα τα συνήθισε ο οργανισμός μου.

Έτσι κι αλλιώς πεινάω πολύ γιατί η κόρη μου ακόμη θηλάζει αποκλειστικά.

Εγώ έπαιρνα το ρυζάλευρο και αργότερα κεχρί της Holle' date=' το οποίο μάλιστα έχει την πιστοποίηση demeter, οπότε είναι ακόμα καλύτερο. Αραιώνεται και με νερό και με γάλα δικο σου ή ξένο. Αυτήν που λες δεν την έχω δοκιμάσει και να σου πω την αλήθεια δε νομίζω ότι θα την αγόραζα ποτέ.

Εκτός από κρέμα, μπορείς εναλλακτικά να ξεκινήσεις με λαχανικά ή φρούτα.[/quote']

Κοίτα κι εγώ μετά από περιήγηση σε διάφορα φόρουμ είχα αποφασίσει τη holle.Όταν ανέφερα στην παιδίατρο τη Holle έκανε σαν να μην την ήξερε και μου είπε ότι δε δίνουμε στα μωρά ότι να' ναι αλλά μόνο κρέμες πιστοποιημένες από τον ελληνικό ιατρικό σύλλογο... Για το λόγο αυτό μου αντιπρότεινε τη βιολογική της frezylac ή καλύτερα μου είπε να πάρω μια υποαλλεργική humana χωρίς γάλα... εγώ την πιστοποιήση demeter δεν την ξέρω. Τι είναι? Επίσης εσύ για ποιο λόγο δε θα αγόραζες frezylac εφόσον είναι και αυτή βιολογική? Έχει ακουστεί κάτι για την εταιρεία αυτή (frezyderm?) Εννοείται ότι θα ξεκινήσουμε με φρούτα και λαχανικά αλλά ίσως προσθέσουμε και το ρυζάλευρο λίγο αργότερα...γι' αυτό ψάχνομαι ώστε όταν έρθει εκείνη η στιγμή να είμαι προετοιμασμένη και ενημερωμένη και να μη δίνω στο παιδί μου πραγματικά οτι να' ναι...

Κοίτα κι εγώ μετά από περιήγηση σε διάφορα φόρουμ είχα αποφασίσει τη holle.Όταν ανέφερα στην παιδίατρο τη Holle έκανε σαν να μην την ήξερε και μου είπε ότι δε δίνουμε στα μωρά ότι να' ναι αλλά μόνο κρέμες πιστοποιημένες από τον ελληνικό ιατρικό σύλλογο... Για το λόγο αυτό μου αντιπρότεινε τη βιολογική της frezylac ή καλύτερα μου είπε να πάρω μια υποαλλεργική humana χωρίς γάλα... εγώ την πιστοποιήση demeter δεν την ξέρω. Τι είναι? Επίσης εσύ για ποιο λόγο δε θα αγόραζες frezylac εφόσον είναι και αυτή βιολογική? Έχει ακουστεί κάτι για την εταιρεία αυτή (frezyderm?) Εννοείται ότι θα ξεκινήσουμε με φρούτα και λαχανικά αλλά ίσως προσθέσουμε και το ρυζάλευρο λίγο αργότερα...γι' αυτό ψάχνομαι ώστε όταν έρθει εκείνη η στιγμή να είμαι προετοιμασμένη και ενημερωμένη και να μη δίνω στο παιδί μου πραγματικά οτι να' ναι...

Η frezyderm είναι εταιρεία που φτιάχνει καλλυντικά!

Τι σχέση μπορεί να έχει με τη διατροφή?

Φυσικά δεν συμφέρει στους γιατρούς να δινουν κρέμες που δεν πουλούνται στα φαρμακεία γιατί χάνουν τα δώρα από τις εταιρείες!

Από πότε η διατροφή του μωρού πρέπει να ελέγχεται από φαρμακοβιομηχανίες ή από εταιρείες καλλυντικών?

gwggp2.png ISWTp2.png

jen σ ευχαριστώ!η HOLLE εχει ρυζάλευρο?με το γάλα όμως τι κάνω?Αναγκαστικά σε ΗΑ, εφόσον θα σταματησω το θηλασμο!

Μη σταματήσεις το θηλασμό!!! Αν το μωρό σου έχει αλλεργία το δικό σου γάλα είναι το καταλληλότερο για να πιει!!!

Διαφημίσεις

Η frezyderm είναι εταιρεία που φτιάχνει καλλυντικά!

Τι σχέση μπορεί να έχει με τη διατροφή?

Φυσικά δεν συμφέρει στους γιατρούς να δινουν κρέμες που δεν πουλούνται στα φαρμακεία γιατί χάνουν τα δώρα από τις εταιρείες!

Από πότε η διατροφή του μωρού πρέπει να ελέγχεται από φαρμακοβιομηχανίες ή από εταιρείες καλλυντικών?

Κοίτα...έχεις δίκιο σε αυτό που λες αλλά να σου πω και την αλήθεια δε με απασχολεί και τόσο τι βάζει ο κάθε γιατρός στην τσέπη του...το ότι τα παίρνει για να προωθεί ένα προϊόν σημαίνει άραγε απαραίτητα ότι είναι κακό το προιόν? Εγώ δε μπορώ να ξέρω αν ο γιατρός χρηματίζεται ή αν αυτό που μου προτείνει είναι πράγματι για το καλό του παιδιού μου. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να ελέγξω αν το φαγητό που μου προτείνεται είναι καλό και ωφέλημο... Γι' αυτο και ρώτησα αν ξέρει καμία τα συστατικά της κρέμας. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι έχουμε ένα παιδί με αλλεργία...γι'αυτό πρέπει να τα ψάχνουμε όλα, να τα ζυγίζουμε και να παίρνουμε τις σωστές αποφάσεις ώστε να μη θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία του.

Αυτά πήρα: http://www.iherb.com/Garden-of-Life-O-Zyme-Ultra-Ultimate-Digestive-Enzyme-Blend-180-UltraZorbe-Veggie-Caps/7796?at=0

Σήμερα τυχαία είδα μια διαφήμιση στη Holistic Life για ένζυμα σε μορφή υγρού αν δεν κάνω λάθος, αν θες μπορώ να κοιτάξω να σου ακριβώς ποια είναι.

Τις πρώτες μέρες πεινούσα αρκετά αλλά μου φαίνεται ότι τώρα τα συνήθισε ο οργανισμός μου.

Eυχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!! :P Πολύτιμες αν σκεφτείς ότι θα μπορώ να τα ανοιγω! Και όταν βρεις χρόνο δες ποια είναι κι αυτά σε υγρό. Ακόμα δεν επείγει :-D

εγώ την πιστοποιήση demeter δεν την ξέρω. Τι είναι? Επίσης εσύ για ποιο λόγο δε θα αγόραζες frezylac εφόσον είναι και αυτή βιολογική? Έχει ακουστεί κάτι για την εταιρεία αυτή (frezyderm?)

Δεν την θεωρώ αξιόπιστη εταιρία.

Να ξέρεις ότι η πιστοποίηση ντεμετερ δείχνει ότι το προιον δεν είναι απλα βιολογικό αλλά βιοδυναμικής καλλιέργειας, που πρακτικά σημαίνει πολύ ανώτερο σε ποιότητα από ένα απλό βιολογικό. Ψάξτο λίγο στο ιντερνετ και θα δεις.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Γεια σου valeri

Το ιστορικό με τον μεγάλο μου γιο ξεκίνησε με ένα πολύ σοβαρό έκζεμα στο πρόσωπο ,κυρίως περιστοματικά, όταν ήταν 8 μηνών. Κανείς δεν μου μίλησε για αλλεργία στο γάλα αφού τον θήλαζα οπότε δεν έκανα τίποτε με την διατροφή του. Μαλιστα του ξεκίνησα γιαουρτι και τραχανά. Για την ατοπική δερματίτιδα κάναμε ομοιοπαθητική και το πρόσωπο του έγινε πεντακάθαρο περίπου σε δύο μήνες, χωρίς να αλλάξουμε τίποτε στη διαιτα του. Σε ηλικία ενός έτους ξεκινήσαμε αυγό χωρίς συμπτώματα και 13 μηνών του έδωσα φρέσκο γάλα. Μισή ώρα αφού το ήπιε παρουσίασε στο πρόσωπο, παλι γυρω από το στόμα, κνίδωση, δηλαδη κάτι μεγαλες κόκκινες φουσκάλες όπως όταν σε τσιμπάει κουνούπι. Δεν του έδωσα ξάνα γάλα αλλά κατόπιν οδηγιών του έδινα τυρί κατσικίσιο και γιαουρτι πρόβειο. Έπειτα άρχισε να βγάζει μικρά σπιθουράκια στο πρόσωπο οπότε τα κόψαμε όλα. Η διαγνωση έγινε με δερματικά τεστ όπου βρεθηκε θετικός και στο αυγό. Κανουμε πλέον αποχη από όλα τα γαλακτοκομικά και τα αυγά και είμαστε πολύ καλά.

Ο μικρός παρουσίασε ατοπική και σμηγματορροική δερματίτιδα στο τριχωτό της κεφαλής και στο πρόσωπο μόνο, πουθενά αλλου. Δεν είχε ποτέ μεχρι τώρα βλέννες ή αίμα στις κενώσεις και αναπτύσεται πολύ καλα (πήρε 1700 γρ σε 40 μέρες). Η δερματίτιδα υποχώρησε γρήγορα χωρίς να αλλάξω κάτι στη διατροφή μου.

Απλά τώρα σκεφτομαι πάντα πρίν φάω κατι και σιγα σιγά έκοψα την σοκολάτα και τους ξηρούς καρπους. Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι αν πρέπει προληπτικά να αποφευγω μόνο το γάλα ή και ότι το περιέχει; Προιόντα με κατσικίσιο ή πρόβειο μπορώ να τρώω; (τώρα καταναλώνω)

Μαλλόν έγραψα πολλά!! Περιμένω την γνώμη σου…..

Οι βιολόγικές κρέμες δεν έχουν τους ιατρικούς επισκέπτες των φαρμακευτικών εταιριών που γυρνούν από γιατρό σε γιατρό και τον ενημερώνουν για τα προϊόντα τους και για τις προσφορές τους (ταξιδάκια ,λάπτοπ κλπ). Γι αυτό και οι γιατοί δεν έιναι και δεν θέλουν να είναι ενημερωμένοι για αυτές. Η Holle είναι μια γνωστη εταιρία βιολογικών προϊόντων και εμείς χρησιμοποιήσαμε τις κρέμες της για 1,5 χρόνο χωρίς κανένα πρόβλημα. Παίρναμε αυτές χωρίς γάλα διότι η μικρή μου ήταν αλλεργική στα γαλακτοκομικά. Η παιδίατρός μου (πιστοποιημενη συμβουλος θηλασμού)μας είχε πει ότι το μωρό το απόγευμα θα μπορούσε να ξαναφάει απο το μεσημεριανό φαγάκι ) αφού θηλάσει) Οι κρεμες δεν είναι απαραίτητες.Απλά προσφέρουν ευκολία στη μεταφορά και παρασκευή αν π.χ. είσαι εκτός σπιτιού.

.pngy3DLp3.png

Ναι, παίρνω και προβιοτικά.

Φυσικά και υπάρχει συσχετισμός μεταξύ των δύο, έχω βρει αρκετή βιβλιογραφία και συζητείται σε ξένα φόρουμς το θέμα.

Αν η μαμά έχει προβληματικό πεπτικό σύστημα (leaky gut) τότε οι πρωτεϊνες των γαλακτοκομικών και οποιασδήποτε άλλης τροφής περνάνε στο γάλα της ανέπαφες και ερεθίζουνε το ανώριμο ακόμη εντεράκι του μωρού.

ροσι

εδω και καιρο το μονο που κανω ειναι να ασχολουμαι με το θεμα της αλλεργιας

εχω διαβασει πολλα ,παιδιατρικα βιβλια και μη ,και επιστρατευοντας και την λογικη εχω πειστει οτι σιγουρα φταιει

1.η διαταραχη της φυσιολογικης χλωριδας του λεπτου εντερου(που βοηθαει στην διασπαση των πρωτεινων αλλα καταλαμβανει και τις θεσεις των αλλεργιογονων ουσιων στο εντερο και ετσι αυτες δεν απορροφουνται)

2.η μειωση η η ελλειψη των πεπτικων ενζυμων(που διασπουν τις πρωτεινες σε αμυνοξεα)

γενικα το συνηθες ειναι να απορροφουνται αμυνοξεα ,σπανιοτερα μεγαλυτερα κομματια πρωτεινων(πεπτιδια) και πολυ σπανια ολοκληρες πρωτεινες

δυστυχως ,ενω σε πολλα ξενογλωσσα ιατρικα βιβλια, παλια αλλα και καινουργια, αυτοι οι 2 παραγοντες ειναι βασικοι στην προκληση της αλλεργιας(και συστηνεται η ληψη τους ακομη και στα παιδια) ,στην Ελλαδα δεν λαμβανονται καθολου υποψιν

φυσικα υπαρχουν και αλλες βασικες αιτιες αλλεργιας ,απλα τωρα αναφερομαι μονο σε αυτες, με αφορμη και τα λεγομενα σου

απλα σε περιπτωση ενος μωρου που θηλαζει ακομη δεν εχω καταλαβει πληρως των μηχανισμο (δεν θελω να αναλυσω πιο πολυ το θεμα ,οταν το βρω)

τα προβιοτικα που περνεις τι μικροοργανισμους εχουν? (δινω και στον μεγαλο μου γιο)

Κοτόπουλο έπαιρνα εξ αρχής βιολογικό οπότε αφενός το θεωρούσα κρίμα να πετάω το νερό' date=' απλά ξάφριζα λίγο, αφετέρου το κοτόπουλο δεν είναι τόσο βαρύ σαν κρέας. Το κατσίκι - αρνί είναι πιο βαριά κρέατα και με ακρετό λίπος ακόμα και μέσα στο κρέας τους. Τώρα που έχει μεγαλώσει αρκετά δεν κάνω την ίδια διαδικασία, αλλά πχ σε 8 μηνών παιδί το θεωρούσα απαραίτητο.

)[/quote']

αυτο που ξερω εγω ειναι οτι σε αυτα τα νερα εκλυονται ουσιες, πιθανων ενζυμα, που ερεθιζουν το εντερο,ακομη δεν εχω βρει συγκεκριμενη απαντηση

κοιτα δεν εχω καμια αμφιβολια γαι τον τροπο που προωθουν οι φαρμακευτικες τα προιοντα τους

η Αγλαια φαντζομαι αναφερεται στο οτι εαν η διατροφη μας ειναι σωστη τοτε δεν χρειαζεται να καταφγουμαι στην προσληψη ασβεστιου ( μεσω συπληρωματων οσο μικρη απορροφητικοτητα κιαν εχουν),βεβαια εγω προσπαθω εδω και καιρο να βρω ολες εκεινες τις τροφες που εχουν ασβεστιο που να απορροφαται ομως καλα ,δεν αρκει να εχουν μεγαλη περιεκτικοτητα σε ασβεστιο,π.χ το σπανακι εχει πολυ ασβεστιο που ομως δεν απορροφαται,

γενικα η απορροφηση του ασβεστιου απο τις τροφες ειναι σιγουρα μεγαλυτερη απο οτι απο τα συμληρωματα (εξαρταται ομως και απο το ειδος του ασβεστιου που περιεχει το συμπρηρωμα),τελος παντων ακομη ψαχνομαι με αυτο .........

να πω κατι ,τα πεπτικα ενζυμα ειναι πολυ ερεθιστικα για τον βλεννογονο ,οποτε αυτη η υγρη μορφη που λετε ,με προβληματιζει λιγο,δηλ μπορει να ερεθισει τον οισοφαγο

Γεια σου valeri

Το ιστορικό με τον μεγάλο μου γιο ξεκίνησε με ένα πολύ σοβαρό έκζεμα στο πρόσωπο ,κυρίως περιστοματικά, όταν ήταν 8 μηνών. Κανείς δεν μου μίλησε για αλλεργία στο γάλα αφού τον θήλαζα οπότε δεν έκανα τίποτε με την διατροφή του. Μαλιστα του ξεκίνησα γιαουρτι και τραχανά. Για την ατοπική δερματίτιδα κάναμε ομοιοπαθητική και το πρόσωπο του έγινε πεντακάθαρο περίπου σε δύο μήνες, χωρίς να αλλάξουμε τίποτε στη διαιτα του. Σε ηλικία ενός έτους ξεκινήσαμε αυγό χωρίς συμπτώματα και 13 μηνών του έδωσα φρέσκο γάλα. Μισή ώρα αφού το ήπιε παρουσίασε στο πρόσωπο, παλι γυρω από το στόμα, κνίδωση, δηλαδη κάτι μεγαλες κόκκινες φουσκάλες όπως όταν σε τσιμπάει κουνούπι. Δεν του έδωσα ξάνα γάλα αλλά κατόπιν οδηγιών του έδινα τυρί κατσικίσιο και γιαουρτι πρόβειο. Έπειτα άρχισε να βγάζει μικρά σπιθουράκια στο πρόσωπο οπότε τα κόψαμε όλα. Η διαγνωση έγινε με δερματικά τεστ όπου βρεθηκε θετικός και στο αυγό. Κανουμε πλέον αποχη από όλα τα γαλακτοκομικά και τα αυγά και είμαστε πολύ καλά.

Ο μικρός παρουσίασε ατοπική και σμηγματορροική δερματίτιδα στο τριχωτό της κεφαλής και στο πρόσωπο μόνο, πουθενά αλλου. Δεν είχε ποτέ μεχρι τώρα βλέννες ή αίμα στις κενώσεις και αναπτύσεται πολύ καλα (πήρε 1700 γρ σε 40 μέρες). Η δερματίτιδα υποχώρησε γρήγορα χωρίς να αλλάξω κάτι στη διατροφή μου.

Απλά τώρα σκεφτομαι πάντα πρίν φάω κατι και σιγα σιγά έκοψα την σοκολάτα και τους ξηρούς καρπους. Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι αν πρέπει προληπτικά να αποφευγω μόνο το γάλα ή και ότι το περιέχει; Προιόντα με κατσικίσιο ή πρόβειο μπορώ να τρώω; (τώρα καταναλώνω)

Μαλλόν έγραψα πολλά!! Περιμένω την γνώμη σου…..

αρα εχουμε και λεμε για τον μεγαλο πρωτα ( με ενδιαφερει και εμενα να το συζητησω γιατι δεν υπαρχουν πολλες μαμαδες που εχουν αλλεργικο παιδι μεγαλυτερης ηλικιας που δεν θηλαζει)

ειχε συμπτωματα μονο απο το δερμα ,καθολου απο το πεπτικο αλλα ουτε απο το αναπνευστικο (ωραια) ,αυτο που θελω να διευκρινισω ειναι εαν κανατε ραστ τεστ οπου θα φαινοταν σε ποια πρωτεινη του γαλακτος ακριβως ειναι αλλεργικος ?και με τι αντικατεστησες το γαλα?

γιατι ο δικος μου μεγαλυτερος γιος ειναι λιγο αλλεργικος στην β-λακτοσφαιρινη(0.64) 0πως σου το εγραψα και πιο πανω ,η οδηγια της αλλεργιολογου ηταν να του δινω που και που το φρεσκο γαλα ,ενω να μην αποκλεισω το τυρι και το γιαουρτι,ενω η οδηγια της παιδογαστρεντερολογου ηταν να τα κοψω ολα .

εγω γνωριζοντας οτι η πρωτεινη αυτη διασπαται με το πολυ βρασιμο φταχνω γιαουρτι στο σπιτι και του το δινω καθε βραδι (μπορω να σου πω και πολλους αλλους λογους που δινω το γιαουρτι--και φυσικα ποτε δεν δινουμε γιαουρτι εμπορειου, για διαφορους λογους )

υπαρχουν περιοδοι που ειναι καλα ,ενω αλλες οχι

ας πουμε τελευταια αρχισε να εμφανιζει περιστοματικη ερυθροτητα,που πρωτοεμφανιστηκε οταν του εδωσα ταχινι(μετα απο καιρο αποχης ) και μετα για μερες οτι και να του εδινα τον πειραζε..........

για τον μικρουλη

1.η δερματιτιδα υποχωρησε χωρις να αλλαξεις κατι στη διατροφη σου,μηπως ομως ειχες φαει κατι ιδιαιτερο πριν εκδηλωθει ?

2.εφοσον δεν εχει συμπτωματα απο αλλα συστηματα εγω δεν θα εφαρμοζα αυστηρη αποχη απο τα γαλακτοκομικα ,απλα δεν θα επινα φρεσκο γαλα συχνα και θα το εβραζα πριν ,το ιδιο θα εκανα και με το κατσικισιο διοτι εχει αρκετες πρωτεινες ιδιες με το αγελαδινο γαλα ,θα εφτιαχνα γιαουρτι στο σπιτι , τα τυρια παλι θα τα ετρωγα πιο σπανια και εαν εβλεπα οτι υπαρχει καποιο προβλημα θα αφαιρουσα πρωτον το γαλα μετα τα τυρια και μονο στο τελος το γιαουρτι.

3.γενικα οι γιατροι συνηστουν τα αδελφακια που εχουν αλλεργικα αδελφακια αλλα και αλλεργικους γονεις να καθυστερησουν την εισαγωγη των τροφων στα οποια αυτοι ειναι αλλεργικοι

4.φυσικα, υπαρχει πιθανοτητα να μην σχετιζεται με την διατροφη ολη η ιστορια

για την σοκολατα και ξηρους καρπους μαλλον θα συμφωνησω μαζι σου ,και εγω προσπαθω να τα αποφυγω αλλα υπαρχουν φορες που δεν το καταφερνω,να ας πουμε ο μικρος μου εδω και δυο μερες κοκκινιζει στα μαγουλα και δεν ξερω αν ειναι απο τις σοκολατες που εφαγα η απο το ομοιοπαθητικο που πηρε?

επισης εαν εχεις καποια προβληματα με το εντερο καλο ειναι να τα ρυθμισεις

ελπιζω να μην ξεχασα τιποτα

Eυχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!! :P Πολύτιμες αν σκεφτείς ότι θα μπορώ να τα ανοιγω! Και όταν βρεις χρόνο δες ποια είναι κι αυτά σε υγρό. Ακόμα δεν επείγει :-D

Δεν την θεωρώ αξιόπιστη εταιρία.

Να ξέρεις ότι η πιστοποίηση ντεμετερ δείχνει ότι το προιον δεν είναι απλα βιολογικό αλλά βιοδυναμικής καλλιέργειας' date=' που πρακτικά σημαίνει πολύ ανώτερο σε ποιότητα από ένα απλό βιολογικό. Ψάξτο λίγο στο ιντερνετ και θα δεις.[/quote']

Σε ευχαριστώ κι εγώ για τις πληροφορίες σου!!!

γεια σας κοριτσια.

να ρωτησω κατι. χτες παρατηρησα στο μαγουλο του μικρου μου κατι σαν ξηροδερμια (πολθ μικρα ασπρα σα σπυρακια αλλα ξηρα) σε μια μικρη επιφανεια.

υπαρχει περιπτωση να ειναι αλλεργια? πρεπει να το παω σε γιατρο η να περιμενω?

rMRvp2.png

rMRvp2.png

γεια σας κοριτσια.

να ρωτησω κατι. χτες παρατηρησα στο μαγουλο του μικρου μου κατι σαν ξηροδερμια (πολθ μικρα ασπρα σα σπυρακια αλλα ξηρα) σε μια μικρη επιφανεια.

υπαρχει περιπτωση να ειναι αλλεργια? πρεπει να το παω σε γιατρο η να περιμενω?

Από το κρύο και τη θέρμανση μάλλον θα είναι, φρόντισε να ενυδατώνεται καλά το δέρμα του με κάποιο ήπιο λαδάκι (πχ καλέντουλας) ή κηραλοιφή.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...