Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Ναι. Δεν είναι και τόσα πολλά. Ψωμί, ζυμαρικά κυρίως. Μου έκανε και καλό. Και τώρα που δεν κάνω αποχή, δεν τα τρώω αυτά πολύ συχνά γιατί μόνο παχαίνουν. Δεν μου χρειάζονται.

Άλλα πράγματα από τα οποία απείχα μου στοίχισαν περισσότερο.

οτιδηποτε

εχει σιταρι

σικαλι

κρθαρι

βρωμη,καπου αναφερει οτι η βρωμη δεν ειναι σιγουρο εαν εχει γλουτενη ,ξερεις τιποτα για αυτο?

σκεφτομαι στον μεγαλο μου γιο να αποκλεισω και τη γλουτενη

ναι στο

φαγοπυρο

ρυζι ,οχι γλασε

κεχρι

κινοα?

καλαμποκι

το ψωμι το εφτιαχνες μονη σου? πως το εκανες ακριβως?

Σχετικά με τα αιματολογικά τεστ, 15 μηνών κάναμε για αγελαδινό γάλα, αυγό, ψάρι, γλουτένη και βγήκαν αρνητικά. παρ'όλα αυτά μόλις αρχισα να καταναλώνω σιτηρά, ξανάρχισαν οι βλέννες :( Είμαι σίγουρη πλέον ότι την πειράζει η γλουτένη και μου μένει να τσεκάρω τα υπόλοιπα σιτηρά και μερικές ακόμη τροφές όπως τους ξηρούς καρπούς..

χθες πάντως έφτιαξα τηγανίτες με αλεύρι από φαγόπυρο και νερό. Η μικρή ξετρελάθηκε. Σε ενά παλιότερο τεύχος goumet kids είχε και συνταγή για κρέπα με φαγόπυρο.

και μιας που επιασα τις συνταγές βρήκα και αυτή:

http://www.syntagesmamas.gr/ρεβυθοκεφτέδες

σκέφτομαι να παραλείψω το αλεύρι και τα πολλά καρυκεύματα και να τα ψήσω στη λαδόκολλα για τη μικρή. Πολύ καλή και για τις μαμάδες που απέχουν ;)

στην κρεπα εβαλες και αυγο ,γενικα απεχει η μικρη μονο απο το γαλα?

να ειχα εναν ρεβυθοκεφτε τωρα..............

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

απο προσωπικη εμπειρια και παρατηρηση,νομιζω οτι το χρωμα των κενωσεων παιζει ρολο.

να κανω κι εγω μια ερωτηση;

εαν μια μητερα δεν κανει αποχη απο τις τροφες,και συνεχιζουν τα πρασινα κακα και οι βλεννες απο το μωρο-χωρις ομως αιμα-,ειναι ασφαλεστερο να συνεχιζεται ο θηλασμος ή να χορηγειται υποαλλεργικο γαλα φορμουλα;

ρωταω γιατι εχω παντα στο μυαλο μου κατι που ειχε γραψει η αγλαια,οτι ακομα και το χειροτερης ποιοτητας μητρικο γαλα ειναι καλυτερο απο το καλυτερο γαλα φορμουλα....

Νομιζω οτι θα ασπαστω την αποψη της Αγλαιας καθως το μητρικο γαλα λειτουργει θεραπευτικα και επουλωνει τις πληγες. Απο την αλλη ομως πρεπει να δεις τι πειραζει το μωρο και να διαφοροποιησεις τη διατροφη σου.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Εμας η παιδιατρος μας επρηξε να ξαναδωσουμε φρουτα.......2 μερες μηλο.....και μετα απο δυο μερες αχλαδι (που μας εκανε αιμα την αλλη φορα) Τοσο σχετικη ειναι με τις αλλεργιες.....

Τεσπα η μανα μου που κανει τους κεφαλιου της, εδωσε μισο μηλο, μια μερα που τον κρατησε και ειχαμε θεμα δυσκοιλιοτητας για πολλες μερες......εκλαιγε για να κανει κακα....σημερα συνηλθε. Δεν ξερω προβληματιζομαι για τα φρουτα......

Επισης φαγαμε κοτοπουλο και ολα καλα, εσεις δωσατε αμεσως μοσχαρι? Γιατι ψαχνω μηπως βρω στρουθοκαμηλο να δωσω.......

Και μια ερωτηση για οσες κανατε αποχη απο γαλακτοκομικα. Εχασα 8 κιλα σε 4 μηνες. Ηταν κιλα που περισσευαν αλλα εχουν φαγωθει οι δικοι μου οτι καποια αρρωστια εχω και διαφορα τραγικα.........αναρρωτιεμαι αν τα εχασα λογω γαλακτοκομικων. η αν επαιξε ρολο ο θηλασμος (2 παιδιων) που ομως στον πρωτο ο θηλασμος δεν βοηθησε καθολου να χασω βαρος......για πειτε τις δικες σας εμπειριες, αναρρωτιεμαι αν θα συνεχισω να αδυνατιζω και μεχρι που θα παει αυτο.........και τρωω, δεν μπορω να πω οτι λιμοκτονω!

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

κοριτσια γεια σας. Εχω καιρο να σας γραψω, αν και σας παρακολουθω. Σημερα ομως στενοχωρηθηκα πολυ. Ο μικρος μου σε 2 εβδομαδες περιπου θα γινει 2 χρονων, αλλα δυστυχως δεν εχει ξεπερασει την αλλεργια. Πριν 3 ημερες του δοκιμασα τη μπανανα και σημερα εβγαλε βλεννες με μια κουκιδιτσα αιμα. Πριν 2 μηνες του δοκιμασα το μοσχαρι παλι εβγαλε αιμα. Σημερα απελπιστηκα. Αντι να πηγαινουμε καλυτερα παμε χειροτερα? Ποτε επιτελους θα φαει και κατι παραπανω? Αυτα που τρωει ειναι κατσικι , αρνι, πατατα , καροτο, κολοκυθι, κοκκινη κολοκυθα, μηλο , αχλαδι, ρυζι. Δεν τρωει πολυ λιγα για την ηλικια του? Εσεις μανουλες που τα μικρουλια σας ειναι περιπου στην ιδια ηλικια με το δικο μου για πεστε μου τι τρωνε τα δικα σας? και πως τα μαγειρευετε?

Χθες εκανε πυρετο και ειναι λιγο μπουκωμενος. Υπαρχει περιπτωση να φταιει αυτο για τις βλεννες και το αιμα και οχι η μπανανα?

Καντυ αν σε παρηγορει αυτα που τρωει ο γιος σου ειναι πολυ περισσοτερα απο οσα τρωει ο τριαμισι χρονων γιος μου......μονο μακαρονια λιγο ρυζι, λιγα φρουτα και λαχανικα, αγγουρι, πιπερια, μαρουλι.

Ναι μπορει οι βλεννες να ειναι απο κρυωμα......ξαναδες το.

Διαφημίσεις

Εμας η παιδιατρος μας επρηξε να ξαναδωσουμε φρουτα.......2 μερες μηλο.....και μετα απο δυο μερες αχλαδι (που μας εκανε αιμα την αλλη φορα) Τοσο σχετικη ειναι με τις αλλεργιες.....

Τεσπα η μανα μου που κανει τους κεφαλιου της, εδωσε μισο μηλο, μια μερα που τον κρατησε και ειχαμε θεμα δυσκοιλιοτητας για πολλες μερες......εκλαιγε για να κανει κακα....σημερα συνηλθε. Δεν ξερω προβληματιζομαι για τα φρουτα......

Επισης φαγαμε κοτοπουλο και ολα καλα, εσεις δωσατε αμεσως μοσχαρι? Γιατι ψαχνω μηπως βρω στρουθοκαμηλο να δωσω.......

Και μια ερωτηση για οσες κανατε αποχη απο γαλακτοκομικα. Εχασα 8 κιλα σε 4 μηνες. Ηταν κιλα που περισσευαν αλλα εχουν φαγωθει οι δικοι μου οτι καποια αρρωστια εχω και διαφορα τραγικα.........αναρρωτιεμαι αν τα εχασα λογω γαλακτοκομικων. η αν επαιξε ρολο ο θηλασμος (2 παιδιων) που ομως στον πρωτο ο θηλασμος δεν βοηθησε καθολου να χασω βαρος......για πειτε τις δικες σας εμπειριες, αναρρωτιεμαι αν θα συνεχισω να αδυνατιζω και μεχρι που θα παει αυτο.........και τρωω, δεν μπορω να πω οτι λιμοκτονω!

απο την στιγμη που κανεις αποχη απο τα γαλακτοκομικα,καλυτερα να μην δωσεις μοσχαρι.εμεις ξεκινησαμε με αρνι και κατσικι,κοτοπουλο εφαγε πολυ αργοτερα,και μοσχαρι δεν εχουμε φαει ακομα.

επισης,πιστευω οτι το αιμα που σου εκανε με το αχλαδι δεν ειχα να κανει με το ιδιο το αχλαδι,αλλα μαλλον ηταν αλληλεπιδραση με καποια αλλη τροφη που το πειραζει.δεν χανεις και κατι να το δοκιμασεις...το μηλο ναι,φερνει δυσκοιλιοτητα,γι'αυτο ειναι καλυτερα να το δινεις μαζι με αχλαδι,η εστω με δαμασκηνα ξερα-μουλιασμενα-,ωστε να μην του δημιουργει προβλημα.η γνωμη μου ειναι πως πρεπει να το παλεψεις λιγακι με τα φρουτα,εμεις δεν φγαμε κανενος ειδους κρεμα ποτε μεχρι τωρα,μονο φρουτα λαχανικα και κρεας ειχε η διατροφη του....

οσο για τα κιλα μην ανησυχεις,ειναι συνδυασμος ολων των παραγοντων που αναφερεις.εαν συνεχισεις να χανεις με τον ιδιο ρυθμο και αρχισεις να νιωθεις ατονιες και ζαλαδες,τοτε να ανησυχησεις.αλλιως,απολαυσε το μοναδικο προνομιο του να εχεις μωρο με αλλεργιες;)!!!

by the way,δεν ηταν για μενα η ερωτηση,εγω συνεχιζω την διαιτα αποκλεισμου ακαθεκτη,και το μωρο μου παει παρα πολυ καλα...!!!

fBaep3.png

uwK7p3.png

κοριτσια γεια σας. Εχω καιρο να σας γραψω, αν και σας παρακολουθω. Σημερα ομως στενοχωρηθηκα πολυ. Ο μικρος μου σε 2 εβδομαδες περιπου θα γινει 2 χρονων, αλλα δυστυχως δεν εχει ξεπερασει την αλλεργια. Πριν 3 ημερες του δοκιμασα τη μπανανα και σημερα εβγαλε βλεννες με μια κουκιδιτσα αιμα. Πριν 2 μηνες του δοκιμασα το μοσχαρι παλι εβγαλε αιμα. Σημερα απελπιστηκα. Αντι να πηγαινουμε καλυτερα παμε χειροτερα? Ποτε επιτελους θα φαει και κατι παραπανω? Αυτα που τρωει ειναι κατσικι , αρνι, πατατα , καροτο, κολοκυθι, κοκκινη κολοκυθα, μηλο , αχλαδι, ρυζι. Δεν τρωει πολυ λιγα για την ηλικια του? Εσεις μανουλες που τα μικρουλια σας ειναι περιπου στην ιδια ηλικια με το δικο μου για πεστε μου τι τρωνε τα δικα σας? και πως τα μαγειρευετε?

Χθες εκανε πυρετο και ειναι λιγο μπουκωμενος. Υπαρχει περιπτωση να φταιει αυτο για τις βλεννες και το αιμα και οχι η μπανανα?

ξερω οτι θα σου ακουστει υπερβολικο,μιας και η διατροφη σας περιλαμβανει απελπιστικα λιγα φαγητα,αλλα εμεις ειδαμε φοβερη βελτιωση οταν κοψαμε το ρυζι.

γιατι δεν τρωει χοιρινο;μπροκολο;κουνουπιδι;λαχανο;πιπεριες;(του τις δινω αλεσμενες μεσα σε μπιφτεκι,μια χαρα τις δεχεται)σπανακι;πρασο; ειναι ενα σωρο λαχανικα που μπορεις να του δωσεις,οπως επισης και φρουτα.και η γλυκοπατατα ειναι μια καλη επιλογη,τωρα δεν μου ερχονται και πολλα,κανε μια βολτα στη λαικη και θα βρεις ενα σωρο επιλογες.

τον θηλαζεις ακομα;αν ναι,κι εσυ τρως μονο αυτες τις τροφες ολον αυτον τον καιρο;

δεν επρεπε να δοκιμασεις μοσχαρι,ειναι πολυ νωρις ακομα...γνωμη μου παντα.

fBaep3.png

uwK7p3.png

οτιδηποτε

εχει σιταρι

σικαλι

κρθαρι

βρωμη,καπου αναφερει οτι η βρωμη δεν ειναι σιγουρο εαν εχει γλουτενη ,ξερεις τιποτα για αυτο?

σκεφτομαι στον μεγαλο μου γιο να αποκλεισω και τη γλουτενη

ναι στο

φαγοπυρο

ρυζι ,οχι γλασε

κεχρι

κινοα?

καλαμποκι

το ψωμι το εφτιαχνες μονη σου? πως το εκανες ακριβως?

στην κρεπα εβαλες και αυγο ,γενικα απεχει η μικρη μονο απο το γαλα?

να ειχα εναν ρεβυθοκεφτε τωρα..............

κρεπα δεν εφτιαξα, απλα ειχα διαβάσει τη συνταγή και ναι είχε αυγα :( ... τηγανίτες που έφτιαξα δεν έβαλα. μόνο αλεύρι, νερό, αλάτι και λίγο μελι από πάνω. δυστύχως απέχουμε από πολλά... εγώ κυρίως γλουτένη, γαλακτοκομικά και ξηρούς καρπούς, η μικρή από πολύ περισσότερα τα οποία εχουμε αρχίσει να εισαγουμε αργά αργά

απο προσωπικη εμπειρια και παρατηρηση,νομιζω οτι το χρωμα των κενωσεων παιζει ρολο.

να κανω κι εγω μια ερωτηση;

εαν μια μητερα δεν κανει αποχη απο τις τροφες,και συνεχιζουν τα πρασινα κακα και οι βλεννες απο το μωρο-χωρις ομως αιμα-,ειναι ασφαλεστερο να συνεχιζεται ο θηλασμος ή να χορηγειται υποαλλεργικο γαλα φορμουλα;

ρωταω γιατι εχω παντα στο μυαλο μου κατι που ειχε γραψει η αγλαια,οτι ακομα και το χειροτερης ποιοτητας μητρικο γαλα ειναι καλυτερο απο το καλυτερο γαλα φορμουλα....

ευχαριστώ polina! Μερικές φορές τα κακά της είναι πρασινωπά παρ'όλο που δεν έχει φάει κάτι πράσινο και σκέφτομαι μήπως αυτό δείνει ότι κάτι την πειράζει...:roll:

Διαφημίσεις

Κάντυ για τις βλένες σίγουρα μπορεί να ευθύνεται το μπούκωμα. Για το αίμα :?: δεν ξέρω, αλλά μου φαίνεται λίγο δύσκολο.

Καλά, άστο το παιδί να γίνει καλά και μετά ξαναδοκιμάζεις. Κι αν όχι την μπανάνα, βάλε το μπρόκολο που σου είπε η πωλινα και έχει και ασβεστιο και την γλυκοπατάτα. Και το κουνουπίδι. Προσωπικά θα φοβόμουν λάχανο και πιπεριά αλλά μπορείς να τα δεις αργότερα, αν τα θελεις σαν τροφες.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Βέρα και εγώ έχασα γύρω στα 10 κιλά όταν ξεκίνησα την αποχή παρ'όλο που έτρωγα μεγάλες ποσότητες φαγητού. Νομίζω ότι ήταν επειδή έκοψα την πολλή ζάχαρη (βλέπε σοκολάτες, πάστες κτλ..) Έσυ έτρωγες πολλά από αυτά πριν;

polina το ρυζι δεν νομιζω οτι τον πειραζει. Μπροκολο του δινω καπου καπου. χοιρινο δεν εχω δωσει, μηπως ειναι πολυ βαρυ κρεας για την ηλικια του? Εσυ τα μπιφτεκια πως τα φτιαχνεις με κιμα χοιρινο? Το λαχανο δεν ειναι καπως βαρυ για το εντερο? Και απο φρουτα τωρα το χειμωνα τι δινετε? πορτοκαλι μου ειπε η αλλεργιολογος να μην δωσω ακομα, γιαυτο δοκιμασα τη μπανανα. Πηρα τηλ. τη Συριγου και μου ειπε να ξαναδοκιμασω τη μπανανα αφου του περασει το μπουκωμα στη μυτη.

οχι δεν θηλαζω ακομα. Εκανα διαιτα για 1,5 χρονο αλλα δεν αντεξα αλλο, γιατι δυστυχως εχει αλλεργια σε πολλες τροφες και οχι μονο στα γαλακτοκομικα.

fairy's mum τα φαγητα πως τα μαγειρευεις για τη Σηλια? Ντοματα και κρεμμυδι βαζετε στα φαγητα?

Κορίτσια καλημέρα.

Έχω αρχίσει κ αγχώνομαι με το θέμα της αλλεργίας. Έχω κόψει γαλακτοκομικά και ψωμί ( κ όλα τα συσκευασμένα ) εδώ κ καιρό.

Εκεί που είναι καλά πάλι κάτι βγάζει. Μου έκανε τις προάλλες πάλι έκζεμα στο πρόσωπο κ θεώρησα οτι είναι από το αυγό, το οποίο κ σταμάτησα έκτοτε. Το προσωπάκι της ηρέμησε για λίγο και πριν λίγες μέρες έγινε πάλι χάλια. Την επόμενη μέρα έβγαλε κοκκινίλες κ στην περιοχή της πάνας και χθες κοκκίνησε μια μεγάλη περιοχή στην κοιλίτσα της.

Δεν τρώω γαλακτοκομικά, αυγό, σουσάμι, μαγιά. Αποφεύγω τα όξινα. Πιστεύεται οτι πρέπει να κόψω γλουτενη????

PLS για την βοήθεια σας.

Α, μου έκανε πάλι κάποιες μέρες κενώσεις πράσινες -στο χρωμα του γκαζόν- και τίγκα στις βλέννες :cry::cry:

Eν τω μεταξύ πρέπει άμεσα να ξεκινήσω τράπεζα για την επιστροφή στη δουλειά κ δεν μπορώ να αντλήσω γιατί όταν της δώσω αυτό το γάλα πάλι θα την πειράξει η τροφή.

Κορίτσια δώστε μου έναν μπούσουλα, τί να άλλο να κάνω????

XZhFp2.png

rBXgp2.png

Διαφημίσεις

γεια σας και απο μενα. εξαφανιστηκα γιατι εμεις δεν παμε καθολου καλα και εχω στεναχωρηθει πολυ. τα χριστουγεννα ο μικρος εβγαλε αιμα με τον αρακα. ετρωγε αρνι, πατατα, καροτο, κολοκυθι,μηλο, αχλαδια και με τον αρακα που προσθεσα σε 7-8 μερες ειχε απειροελαχιστο αιμα(μαγερ θετικη). επικοινωνησα με παιδων οπου ο ειδικευομενος εδειξε πολυ προβληματισμενος...ως τωρα δηλαδη μου λεει τον εχει πειραξει το ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, το μπροκολο, το μαρουλι, το ψωμι, ο ΑΡΑΚΑΣ, οι φακες, η μπανανα και εχει δεχτει μονο το κουνελι και το ρυζι?? (και για το ρυζι δεν ειμαι και σιγουρη του λεω και το αποφευγω)...θα πρεπει να ρωτησω μου λεει και ξαναπαρτε με. οταν τηλεφ μετα απο καποιες μερες μου ειπαν να συνεχισω με αυτες τις 4-5 τροφες, να μην προσθεσω τιποτα γιατι το παιδι θα πρεπει να εχει καποιο αλλο προβλημα στο εντερο...θα πρεπει να κανει καποιες εξετασεις στο επομενο ραντεβου (σε 10 μερες) για να δουμε. Εντωμεταξυ αυτο το διαστημε να παρακολουθω τα παντα. Πραγματι, τωρα τρωει μονο αρνι, καροτο, κολοκυθι , πατατα,μηλο, αχλαδια και καποιες φορες τα κακα του ειναι σαν πολτος και δυσοσμα...πραγματικα αισθανομαι οτι η κατασταση δυσκολευει πολυ και φοβαμαι. Εντωμεταξυ η φεριτηνη του εχει πεσει σε πολυ χαμηλα επιπεδα, αλλα ο παιδιατρος φοβαται μετα απο ολα αυτα να του δωσει οτιδηποτε, ετσι περιμενουμε....

υγ. να προσθεσω οτι τωρα ολοι οι γιατροι, παρολο που καποτε επεμεναν να κοψω το θηλασμο (κατι που εγινε στους 9 μηνες) τωρα με το υποαλλεργικο γαλα και τις ελαχιστες τροφες φοβουνται οτι θα εχουμε ελλειψη βιταμινων και στοιχειων διαφορων....τι να πω...σας στεναχωρω και εσας...δε ξερω, ας ελπισουμε οτι στο επομενο ραντεβου κατι θα γινει

WEW9p3.png

gZ5Xp3.png

γεια σας και απο μενα. εξαφανιστηκα γιατι εμεις δεν παμε καθολου καλα και εχω στεναχωρηθει πολυ. τα χριστουγεννα ο μικρος εβγαλε αιμα με τον αρακα. ετρωγε αρνι, πατατα, καροτο, κολοκυθι,μηλο, αχλαδια και με τον αρακα που προσθεσα σε 7-8 μερες ειχε απειροελαχιστο αιμα(μαγερ θετικη). επικοινωνησα με παιδων οπου ο ειδικευομενος εδειξε πολυ προβληματισμενος...ως τωρα δηλαδη μου λεει τον εχει πειραξει το ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, το μπροκολο, το μαρουλι, το ψωμι, ο ΑΡΑΚΑΣ, οι φακες, η μπανανα και εχει δεχτει μονο το κουνελι και το ρυζι?? (και για το ρυζι δεν ειμαι και σιγουρη του λεω και το αποφευγω)...θα πρεπει να ρωτησω μου λεει και ξαναπαρτε με. οταν τηλεφ μετα απο καποιες μερες μου ειπαν να συνεχισω με αυτες τις 4-5 τροφες, να μην προσθεσω τιποτα γιατι το παιδι θα πρεπει να εχει καποιο αλλο προβλημα στο εντερο...θα πρεπει να κανει καποιες εξετασεις στο επομενο ραντεβου (σε 10 μερες) για να δουμε. Εντωμεταξυ αυτο το διαστημε να παρακολουθω τα παντα. Πραγματι, τωρα τρωει μονο αρνι, καροτο, κολοκυθι , πατατα,μηλο, αχλαδια και καποιες φορες τα κακα του ειναι σαν πολτος και δυσοσμα...πραγματικα αισθανομαι οτι η κατασταση δυσκολευει πολυ και φοβαμαι. Εντωμεταξυ η φεριτηνη του εχει πεσει σε πολυ χαμηλα επιπεδα, αλλα ο παιδιατρος φοβαται μετα απο ολα αυτα να του δωσει οτιδηποτε, ετσι περιμενουμε....

υγ. να προσθεσω οτι τωρα ολοι οι γιατροι, παρολο που καποτε επεμεναν να κοψω το θηλασμο (κατι που εγινε στους 9 μηνες) τωρα με το υποαλλεργικο γαλα και τις ελαχιστες τροφες φοβουνται οτι θα εχουμε ελλειψη βιταμινων και στοιχειων διαφορων....τι να πω...σας στεναχωρω και εσας...δε ξερω, ας ελπισουμε οτι στο επομενο ραντεβου κατι θα γινει

Μήπως τον πειράζει το υποαλλερεγικό γάλα? Δοκιμάσατε να το αλλάξετε?

Συνήθως όταν νομίζουμε ότι τα πειράζουν πολλές τροφές, είναι μία μόνο που δεν έχουμε εντοπίσει σωστά και αποδίδουμε λανθασμένα το φταίξιμο σε άλλες.

Σίδηρο γιατί δεν του δίνετε φυτικό μιας και έχει χαμηλή φεριτίνη?

gwggp2.png ISWTp2.png

βάλε το μπρόκολο που σου είπε η πωλινα και έχει και ασβεστιο και την γλυκοπατάτα.

δυστυχως το ασβεστιο στο μπροκολο δεν απορροφαται καλα λογω ενος οξεος που περιεχει οπως και στο σπανακι

να ρωτησω η γλυκοπατατα σε τι υπερτερει απο την απλη πατατα?

γενικα εαν θελετε κατι με πολυ ασβεστιο ειναι το κυδωνι ειτε βραστο σε μικρα κομματακια ειτε σαν μαρμελαδα σπιτικη με λιγη ζαχαρη.

πορτοκαλι μου ειπε η αλλεργιολογος να μην δωσω ακομα' date=' γιαυτο δοκιμασα τη μπανανα.

[/quote']

γενικα για το πορτοκαλι ,κατα τη γνωμη μου, δεν πρεπει να χρησιμοποιειται οταν το εντερο πασχει, διοτι ειναι οξινο φρουτο και ερεθιζει το ηδη ερεθισμενο εντερο,εκτος του οτι μπορει να κανει αλλεργια.

Καλησπέρα συμπάσχουσες μανούλες...

Μετά απο αρκετό καιρό έχουμε πάλι αίμα στις κενώσεις και λίγο παραπάνω απο τις άλλες φορές. Κάναμε εχτές εξετάσεις έδωσα πάνα για μαγιερ ήταν καθαρή και η επόμενη κένωση είχε αίμα.

Απο την Κυριακή το απόγευμα τα κακά της είναι κυπαρισί τόσο πράσινα και την Δευτέρα έκανε αίμα και σήμερα..είμαι να σκάσω κλείνω μήνα σε λίγο πολύ αυστηρής αποχής απο όλα τα γαλακτοκομικά μάλλον θα την πειράζει και κάτι άλλο. Δεν μπορώ να σκεφτώ έφαγα την Κυριακή μια κουταλιά σαλάτα μαρούλι και μετά γελάγαμε με τον άντρα μου οτι απο το μαρούλι είναι τόσο πράσινα αλλά δεν μπορεί 2 μέρες απο το μαρούλι. Τι άλλο 2 καρυδάκια? έχω φάει και άλλες φορές και δεν την έχουν πειράξει. Μήπως ένα κομμάτι αλλάντικό χοιρινό αλλά διάβασα προσεχτικά τα συστατικά και δεν έιχε ορό γάλακτος. Εχει βέβαια πόλλα άλλα συντηριτικά....τι να πώ είναι της υγιεινής η κόρη μου!!!

Ευα το συζητούσαμε και σε άλλο ποστ αλλά δεν νομίζω τα πράσινα κακά που μου κάνει τώρα να είναι απο υπερπαραγωγή, δεν ξέρω βέβαια, γιατί είναι ασυνήθιστα πράσινα και έχουν πάρα πολλά άσπρα σποράκια μέσα οπότε υποθέτω οτι παίρνει το λιπαρό γάλα.

Οι κενώσεις της έχουν μειωθεί αρκετά είναι 4-5-6 και όχι 9+ που είχαμε και έχουν ηρεμίσει πολύ και οι κολλικοί. Δεν τειρώ το 3ωρο γιατί κάποιες φορές εκνευρίζεται να κατεβάσει το γάλα και την αλλάζω στήθος άλλες φορές πιπιλάει υπομονετικά και κατεβάζει γάλα πολύ και χορταίνει.

Αχ θα σκάσω απο στεναχώρια πάλι...:cry::cry:

fairy's mum τα φαγητα πως τα μαγειρευεις για τη Σηλια? Ντοματα και κρεμμυδι βαζετε στα φαγητα?

Εμείς πάμε γενικά πολύ καλά γι αυτό συχνά της δίνω από το δικό μας φαγητό πλέον. Αλλά πχ στο κοκκινιστό δεν θα της βάλω ακόμα σάλτσα. Όταν μαγειρεύω μόνο γι αυτήν, το κάνω κλασσικά νερόβραστα και στο τέλος το λάδι. Κρεμμύδι το αποφεύγω και ντομάτα πολύ σπάνια κι αυτή μόνο βιολογική και μαγειρεμένη, όχι ωμή, χωρίς σπόρια και χωρίς φλούδα.

sagia πολύ στεναχωρήθηκα με τα νέα σας! Τα κακά είναι απλά δύσοσμα ή είναι και θετικά στις μαγιερ? Γιατί και σε μένα κάνει κάποιες φορές πολτό δύσοσμο, αλλά αφού δεν έχει αίμα και δεν επιμένει δεν ανησυχώ. Εσένα σου είπαν ότι και αυτά είναι ανησυχητικά?

Να ρωτήσω και κάτι άλλο και σενα και την Κάντυ? Τα εμβολιάζετε κανονικά τα παιδιά? Γιατί εγώ πιστεύω ακράδαντα ότι δύο λόγοι που έχουμε τέτοια βελτίωση είναι ότι στάματησα εμβολιασμούς (θα τους ξεκινήσω όταν μπορέσει να φάει και αυγό και πάλι επιλεκτικά) και φυσικά μας έχει βοηθήσει και η ομοιοπαθητική πολύ. Και καλά άσε την ομοιοπ αν δεν την πιστεύετε, αλλά τα εμβόλια κάνουν μεγάλο κακό στις αλλεργίες.

Όσο για το σίδηρο, να δώσεις στο παιδί φυτικό σίδηρο που σου είπε και η Jen, μην το καθυστερείς!

να ρωτησω η γλυκοπατατα σε τι υπερτερει απο την απλη πατατα?

Βρήκα αυτό:

Η γλυκοπατάτα δεν έχει καμιά σχέση με την πατάτα. Είναι εντελώς διαφορετικό φυτό, δεν είναι υπόγειος βλαστός αλλά βολβός.

Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς, πώς, ένα τόσο λιτοδίαιτο φυτό, δίνει τόσες βιταμίνες κι ιχνοστοιχεία στον άνθρωπο. Η θρεπτική της αξία την κατατάσσει σ’ ένα από τα πιο πολύτιμα τρόφιμα. Περιέχει βιταμίνη Α, βιταμίνη C, Β καροτένιο, βιταμίνη Β6. Αποτελείται από εύπεπτους υδατάνθρακες και είναι πλούσια σε σίδηρο, ασβέστιο και πολλά άλλα ιχνοστοιχεία. Έχει αντικαρκινική και αντιοξειδωτική δράση. Σταθεροποιεί το γλυκαιμικό δείκτη προσφέροντας ανεκτίμητη βοήθεια στους διαβητικούς. Καθώς το σχήμα της μοιάζει με το πάγκρεας, θεωρείται ότι ενισχύει τη λειτουργία του. Τέλος, είναι ευεργετική για τη λειτουργία του εντέρου και δεν παχαίνει.

είμαι να σκάσω κλείνω μήνα σε λίγο πολύ αυστηρής αποχής απο όλα τα γαλακτοκομικά μάλλον θα την πειράζει και κάτι άλλο. Δεν μπορώ να σκεφτώ έφαγα την Κυριακή μια κουταλιά σαλάτα μαρούλι και μετά γελάγαμε με τον άντρα μου οτι απο το μαρούλι είναι τόσο πράσινα αλλά δεν μπορεί 2 μέρες απο το μαρούλι. Τι άλλο 2 καρυδάκια? έχω φάει και άλλες φορές και δεν την έχουν πειράξει. Μήπως ένα κομμάτι αλλάντικό χοιρινό αλλά διάβασα προσεχτικά τα συστατικά και δεν έιχε ορό γάλακτος. Εχει βέβαια πόλλα άλλα συντηριτικά....

Είναι πολύ κρίμα για σένα να στερείσαι τροφές που σου αρέσουν και με μία ατασθαλία να πηγαίνετε πίσω. Να μου πεις ότι δοκίμασες μία νέα τροφή σε λαχανικό πχ ή σε φρούτο και δεν το δέχτηκε ο οργανισμός του παιδιού το δέχομαι χίλιες φορές. Και αυτό πρέπει να γίνεται από ένα σημείο κι έπειτα. Αλλά αλλαντικό και ξηρούς καρπούς? Και συγνώμη που σε "μαλώνω", αλλά επειδή έχω περάσει από την ίδια θέση της στέρησης, το θεωρώ πολύ κρίμα να κάνεις έναν αγώνα και να τον χαλάς για μία τροφή-βλακεία όπως είναι το αλλαντικό. Και γενικά να μην τρως τίποτα με συντηρητικά! Όλα αυτά ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι στα λέω φιλικά!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Είναι πολύ κρίμα για σένα να στερείσαι τροφές που σου αρέσουν και με μία ατασθαλία να πηγαίνετε πίσω. Να μου πεις ότι δοκίμασες μία νέα τροφή σε λαχανικό πχ ή σε φρούτο και δεν το δέχτηκε ο οργανισμός του παιδιού το δέχομαι χίλιες φορές. Και αυτό πρέπει να γίνεται από ένα σημείο κι έπειτα. Αλλά αλλαντικό και ξηρούς καρπούς? Και συγνώμη που σε "μαλώνω"' date=' αλλά επειδή έχω περάσει από την ίδια θέση της στέρησης, το θεωρώ πολύ κρίμα να κάνεις έναν αγώνα και να τον χαλάς για μία τροφή-βλακεία όπως είναι το αλλαντικό. Και γενικά να μην τρως τίποτα με συντηρητικά! Όλα αυτά ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι στα λέω φιλικά![/quote']

Ναι έχεις δίκιο...:(:(:( Είμαι να σκάσω με το παιδί. Σήμερα στρώσαμε απο την Κυριακή. Για το αλλαντικό το καταλαβαίνω και εγώ το φοβήθηκα αλλά το έφαγα τελικά και μας έφαγε μετά αυτό...το καρυδάκι όμως??2 καρυδάκια 2 αμυγδαλάκια για ασβέστιο και αυτά απαγορεύονται??Να τα κόψω και αυτά αλλά δεν θέλω να αποκλείσω τόσες πολλές τροφές γιατί μετά άνθρωπός είμαι και εγώ δεν ξέρω πως θα μου βγεί. Το παιδί μου πάνω απο όλα φυσικά αλλά να μην μείνω με πατάτα καρότο μακαρόνι και κοτόπουλο. Χοιρινο΄δεν τρώω την πειράζει σίγουρα κάνει διάρροια, το μαρούλι επίσης εχω μια υποψια για την γαλοπούλα δεν έχει μείνει και τπτ μόνο το κοτόπουλο...

Ναι έχεις δίκιο...:(:(:( Είμαι να σκάσω με το παιδί. Σήμερα στρώσαμε απο την Κυριακή. Για το αλλαντικό το καταλαβαίνω και εγώ το φοβήθηκα αλλά το έφαγα τελικά και μας έφαγε μετά αυτό...το καρυδάκι όμως??2 καρυδάκια 2 αμυγδαλάκια για ασβέστιο και αυτά απαγορεύονται??Να τα κόψω και αυτά αλλά δεν θέλω να αποκλείσω τόσες πολλές τροφές γιατί μετά άνθρωπός είμαι και εγώ δεν ξέρω πως θα μου βγεί. Το παιδί μου πάνω απο όλα φυσικά αλλά να μην μείνω με πατάτα καρότο μακαρόνι και κοτόπουλο. Χοιρινο΄δεν τρώω την πειράζει σίγουρα κάνει διάρροια, το μαρούλι επίσης εχω μια υποψια για την γαλοπούλα δεν έχει μείνει και τπτ μόνο το κοτόπουλο...

Οι ξηροί καρποί δυστυχως πρέπει να αποφεύγονται. Για το ασβέστιο γιατί δεν δοκιμάζεις ταχίνι με μέλι? Είναι ίσως κάπως επίφοβο, αλλά είναι τροφή που αξίζει να την δοκιμάσεις και θα σε χορταίνει κιόλας. Επίσης αν δεν σας πειράζει το ρύζι, σπανακόρυζο, μπρόκολο σαλάτα, κολοκοκύθα και για σούπες και για πίτες. Επίσης μπορείς να τσεκάρεις την ντομάτα, χωρίς φλούδα και σπόρια, ακόμα κι αν την πάρεις βιολογική. Έτσι μπορείς να τρως σνακ με βραστο κοτοπουλο ή γαλοπουλα, ντομάτα και ψωμί. Τέλος θα σου πρότεινα μία βόλτα σε βιολογικό κατάστημα που έχουν και σνακ πχ μπισκότα που είναι χωρίς αυγό, βούτυτο και γάλα, αν είσαι ακαμάτρα όπως εγώ :oops: και δεν μπορείς να τα φτιάξεις. :P Αυτά δεν έχουν και συντηρητικά, αλλά πάντα με μέτρο. ααα και ρυζογκοφρέτες. Δεν μου έρχονται άλλα!

Μην στεναχωριέσαι τώρα, άσε το παιδί λίγο να συνέλθει και να καθαρίσει και σε καμιά βδομάδα δοκιμάζεις πάλι την τύχη σου με νέες τροφές.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Να ρωτήσω και κάτι άλλο και σενα και την Κάντυ? Τα εμβολιάζετε κανονικά τα παιδιά? Γιατί εγώ πιστεύω ακράδαντα ότι δύο λόγοι που έχουμε τέτοια βελτίωση είναι ότι στάματησα εμβολιασμούς (θα τους ξεκινήσω όταν μπορέσει να φάει και αυγό και πάλι επιλεκτικά) και φυσικά μας έχει βοηθήσει και η ομοιοπαθητική πολύ. Και καλά άσε την ομοιοπ αν δεν την πιστεύετε' date=' αλλά τα εμβόλια κάνουν μεγάλο κακό στις αλλεργίες.

Όσο για το σίδηρο, να δώσεις στο παιδί φυτικό σίδηρο που σου είπε και η Jen, μην το καθυστερείς!

[/quote

']

τα εμβολια σε καποιες χωρες δεν τα συνιστουν οι (συμβατικοι) γιατροι σε αλλεργικα παιδια η συνιστουν μονο τα 2-3 βασικα και αυτα οχι μαζι

η ομοιοπαθητικη ειχε αμεσα αποτελεσματα σε εσας ? πως ακριβως λειτουργει στην τροφικη αλλεργια (μηπως σου το εξηγησε η ομοιοπαθητικος)?

ο φυτικος σιδηρος (το εχω ξαναγραψει πιο πανω) εχει εκχυλισματα απο παρα πολλα φυτα οπως το πορτοκαλι και αλλα που δεν τα θυμαμαι τωρα ,για αυτο θελει προσοχη ,εγω ετσι οπως το πηρα το εχω ακομη(ειναι και ακριβο).

ευχαριστω και για την γλυκοπατατα

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...