Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

(τουλάχιστον ο δικός μας ομοιοπαθητικός μας είπε ότι δεν μιλάμε για αλλεργία αλλά για δυσανεξία όταν πρόκειται για βρέφη) δεν οφείλονται σε προβληματικό ανοσοποιητικό σύστημα αλλά στο προβληματικό πεπτικό σύστημα της μαμάς.

Αυτό που σας είπε ο γιατρός σας μου φαίνεται κάπως λογικό όταν μιλάμε για αλλεργίες non igE, αλλά φαντάζομαι ότι δεν εννοεί και τις αλλεργίες τύπου igE που προκαλούν αλλεργικά σοκ?

Οι κακές διατροφικές συνήθειες και η ηλικία (ιδιαίτερα άνω των τριάντα) εξασθενούνε το πεπτικό σύστημά μας με αποτέλεσμα να μην παράγονται αρκετά πεπτικά ένζυμα για να πέψουν τις πρωτεϊνες των γαλακτοκομικών και γι' αυτό αυτές περνάνε ανέπαφες στο μητρικό γάλα.

Πολλοί ολιστικοί γιατροί για το λόγο αυτό δίνουνε στη μητέρα πεπτικά ένζυμα (digestive enzymes) και συνήθως τα συμπτώματα δυσανεξίας στο μωράκι εξαφανίζονται.

Αυτά μου είχε προτείνει και η σύμβουλος θηλασμού (η μόνη παρεπιμπτόντως που έκανε σωστή διάγνωση όταν όλοι οι παιδίατροι μίλαγαν για απλή γοπ και μου έλεγαν βλακείες περί θηλασμού :evil:). Δυστυχώς δεν κατάφερα να τα πάρω για πολύ καιρό, γιατί δεν μπορώ να καταπίνω χάπια και έπρεπε να τα κάνω σκόνη και είχαν πραγματικά απίσια γεύση.:cry: Αλλά πιστεύω ότι αν τα συνέχιζα θα έκαναν δουλειά. Το μόνο τους μεινέκτημα για μένα, μου προκαλούσαν απίστευτο αίσθημα πείνας (έτρωγα 3 πιάτα φαγητό για να χορτάσω την πείνα μου :shock:) και όταν το είπα στη σύμβουλο μου είπε ότι συμβαίνει.

απο την αλλη γιατι αρκετο καιρο μετα την διακοπη των γαλακτοκομικων εξακολουθουν να υφιστανται συμπτωματα στα περισσοτερα παιδακια ?

Γιατί τα πειράζουν και άλλα είδη τροφών. Κάποια παιδάκια έχουν ευαισθησίες περισσότερες ή τα πειράζουν και φαινομενικά ασφαλείς τροφές πχ κάποια λαχανικά ή φρούτα. Η ασφαλέστερη προσέγγιση είναι το ημερολόγιο που θα κρατά καθημερινά η μητέρα με το τι τρώει και ποιες οι αντιδράσεις του παιδιού! Κάντε το και θα με θυμηθείτε!!!! (τη δικιά μου πχ την πείραζε το λάχανο και ο αρακάς που έτρωγα εγώ)

-πρέπει να απέχω και απο το μοσχάρι?????

-θα σας γράψω κάποια συστατικά απο συσκευασίες προιόντων που καταναλώνω και θα ήθελα να μου πείτε αν κάποια απο αυτά κανονικά δε θα έπρεπε να τα καταναλώνω:

λεκιθίνη σόγιας, βανιλίνη, βουτυρο κακάο.

τα μιράντα που αναφέρθηκαν παραπάνω απ'οτι έχω δει περιέχουν λακτόζη οπότε δεν πρέπει να τα τρώμε...έτσι δεν είναι?:confused:

Κάνε έναν κόπο και δες το θέμα σαν βιβλίο που θα σου προσφέρει πολύτιμες γνώσεις για τις αλλεργίες και ξεκίνα να το διαβάζεις από την αρχή.

Πάντως για να σου απαντήσω σε αυτά που ρωτάς, ναι κόβεις και το μοσχάρι και κυρίως ΟΛΑ τα συσκευασμένα προιόντα (ακόμα και το ψωμί για τοστ). Θα προσπαθείς να ψωνίζεις από βιολογικά ή ακόμα καλύτερα αν πιάνουν τα χερια σου να φτιάχνεις εσύ σνακς. Τα μιράντα δεν τα χρειάζεσαι! Υπάρχουν άλλες τροφές πιο σωστές για το παιδάκι σου και κυρίως πιο ασφαλείς!

Επίσης για τσέκαρε μήπως το παιδί φουντώνει όταν του κάνεις τα εμβόλια...

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αυτό που σας είπε ο γιατρός σας μου φαίνεται κάπως λογικό όταν μιλάμε για αλλεργίες non igE' date=' αλλά φαντάζομαι ότι δεν εννοεί και τις αλλεργίες τύπου igE που προκαλούν αλλεργικά σοκ?[/quote']

Φαντάζομαι αναφερότανε σε μωράκια με ήπια συμπτώματα όπως το δικό μου.

Η κόρη μου παρουσίαζε λίγο αίμα στα κακάκια της αλλά όχι συχνά.

Κατά τα άλλα το χρώμα τους ήτανε κανονικό μουσταρδί, δεν φαινότανε να έχει δυσφορία ή να πονάει και δεν είχαμε δερματικά προβλήματα.

Αυτά μου είχε προτείνει και η σύμβουλος θηλασμού (η μόνη παρεπιμπτόντως που έκανε σωστή διάγνωση όταν όλοι οι παιδίατροι μίλαγαν για απλή γοπ και μου έλεγαν βλακείες περί θηλασμού :evil:). Δυστυχώς δεν κατάφερα να τα πάρω για πολύ καιρό, γιατί δεν μπορώ να καταπίνω χάπια και έπρεπε να τα κάνω σκόνη και είχαν πραγματικά απίσια γεύση.:cry: Αλλά πιστεύω ότι αν τα συνέχιζα θα έκαναν δουλειά. Το μόνο τους μεινέκτημα για μένα, μου προκαλούσαν απίστευτο αίσθημα πείνας (έτρωγα 3 πιάτα φαγητό για να χορτάσω την πείνα μου :shock:) και όταν το είπα στη σύμβουλο μου είπε ότι συμβαίνει.

Ωχ, λες να μου προκαλέσουνε κι εμένα περισσότερη πείναι απ' αυτή που ήδη έχω;

Η κόρη μου ακόμη θηλάζει αποκλειστικά και είναι πάνω από δέκα κιλά και πεινάω συνεχώς!

Τα έπαιρνες σε κάθε γεύμα;

Εγώ σκέφτομαι να τα παίρνω μόνο όταν είναι να φάω κάτι με γαλακτοκομικό γιατί μόνο αυτά φαίνεται να την ενοχλούν (και ίσως τα εσπεριδοειδή).

Πάντως για να σου απαντήσω σε αυτά που ρωτάς' date=' ναι κόβεις και το μοσχάρι και κυρίως ΟΛΑ τα συσκευασμένα προιόντα (ακόμα και το ψωμί για τοστ). Θα προσπαθείς να ψωνίζεις από βιολογικά ή ακόμα καλύτερα αν πιάνουν τα χερια σου να φτιάχνεις εσύ σνακς. Τα μιράντα δεν τα χρειάζεσαι! Υπάρχουν άλλες τροφές πιο σωστές για το παιδάκι σου και κυρίως πιο ασφαλείς!

[/quote']

Όταν αναφέρεστε σε μοσχάρι αναφέρεστε σε μοσχάρι γάλακτος;

Εγώ πάντως τρώω πολύ συχνά μοσχάρι γάλακτος και δεν φαίνεται να την πειράζει.

Η βανιλίνη είναι χημικό υποκατάστατο της βανίλιας και καλό είναι να αποφεύγεται.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Φαντάζομαι αναφερότανε σε μωράκια με ήπια συμπτώματα όπως το δικό μου.

Η κόρη μου παρουσίαζε λίγο αίμα στα κακάκια της αλλά όχι συχνά.

Κατά τα άλλα το χρώμα τους ήτανε κανονικό μουσταρδί, δεν φαινότανε να έχει δυσφορία ή να πονάει και δεν είχαμε δερματικά προβλήματα.

Εμάς είχαν πράσινο χρώμα και πάρα πολλές βλένες! Φαντάζομαι κι εγώ ότι εσείς έχετε μία πολύ ελαφριά αλλεργία, που θα σας περάσει σίγουρα στον χρόνο και σίγουρα δεν χρειάζεται να κάνεις την αυστηρή διατροφή που εφαρμόζουν άλλες μαμάδες εδώ. Κράτα όμως το ημερολόγιο αν μπορείς, θα δεις πόσο πολύ θα σε βοηθήσει (επιμένω τόσο, γιατί εγώ με αυτό είδα άπσρη μέρα :))

Ωχ, λες να μου προκαλέσουνε κι εμένα περισσότερη πείναι απ' αυτή που ήδη έχω;

Η κόρη μου ακόμη θηλάζει αποκλειστικά και είναι πάνω από δέκα κιλά και πεινάω συνεχώς!

Τα έπαιρνες σε κάθε γεύμα;

Εγώ σκέφτομαι να τα παίρνω μόνο όταν είναι να φάω κάτι με γαλακτοκομικό γιατί μόνο αυτά φαίνεται να την ενοχλούν (και ίσως τα εσπεριδοειδή).

Πάρε αν είναι ένα μπουκαλάκι να το δοκιμάσεις και μετά αγοράζεις κι άλλα. Μου είχε πει να τα παίρνω πριν από κάθε γεύμα, αλλά όταν της εξήγησα το πρόβλημα μου πρότεινε η κοπέλα να τα παίρνω τουλάχιστον πριν από κάτι πιο ύποπτο ή πριν το μεσημεριανό σίγουρα. Εσύ παίρνε τα πριν από τις ύποτπες τροφές μόνο. Πάντως θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι μου είχε πει πως μία άλλη μαμά είχε φάει ακόμα και κρέπα! :shock::-P Εγώ δυστυχώς ποτέ δεν έφτασα σε τέτοια κραιπάλη!

Όταν αναφέρεστε σε μοσχάρι αναφέρεστε σε μοσχάρι γάλακτος;

Εγώ πάντως τρώω πολύ συχνά μοσχάρι γάλακτος και δεν φαίνεται να την πειράζει.

Είχα ρωτήσει για μοσχάρι γάλακτος, γιατί είχα και άνθρωπο να μου φέρει από το χωριό-βουνό, αλλά η αλλεργιολόγος ήταν κάθετα αντίθετη. Για να είμαι ειλικρινής και σε άλλα ήταν αντίθετη πχ κατσικίσιο ή δεν ήξερε το κεχρί κλπ και δεν την άκουσα, αλλά στο θέμα μοσχάρι ακολούθησα το ένστικτό μου και είπα να το αποφύγω. Τώρα το τρώει κανονικά :-P. Εσείς πάντως δεν υπάρχει λόγος να το κόψετε ακόμα. Τσέκαρε γαλακτοκομικά, ξηρούς καρπούς, ψάρια, αυγό με το ημερολόγιο και μετά βλέπεις για το μοσχάρι.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Σ' ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου!

Είμαι σχεδόν σίγουρη τώρα ότι την ενοχλούνε μόνο τα γαλακτοκομικά γιατί από τότε που τα έκοψα μαχαίρι δεν ξαναπαρουσίασε αιματάκι.

Εσπεριδοειδή έτσι κι αλλιώς σπάνια τρώω γιατί ενοχλούνε κι εμένα.

Αλλά και πιο παλιά δεν έτρωγα συχνά γαλακτοκομικά, και όταν έτρωγα ήτανε σε μικρές ποσότητες, ίσως γι' αυτό δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα.

Αυγό, ξηρούς καρπούς κτλ καταναλώνω καθημερινά και δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα.

Πάντως το ανέφερα και πιο πάνω, έχω διαβάσει πολλά για δυσανεξίες στα μωράκια που θηλάζουν (όλα όμως από εναλλακτικές πηγές και όχι από συμβατικούς αλλεργιολόγους) και πουθενά δεν αναφέρθηκε το μοσχάρι! :confused:

Τη σόγια αντίθετα την είδα σχεδόν παντού.

Jen.

Kάνεις τόσο αυστηρή αποχή χωρίς λόγο από την στιγμή που αυτά που έκοψες δεν είναι προφανώς αυτά που ενοχλούν το μωράκι σου.

Ναι και το χοιρινό και η ντομάτα είναι ύποπτα αλλά για να φτάσεις στο σημείο να τα αποκλείσεις πρέπει να έχεις κάποιες υπόνοιες από δικές σου παρατηρήσεις πάνω στις αντιδράσεις του μωρού ότι όντως το ενοχλούν.

δεν είναι ότι θέλω να τα αποκλείσω όλα απλά δεν ξέρω από που να αρχίσω και που να τελειώσω...πχ πριν τρεις μέρες έφαγα ψητές πιπεριές φλωρίνης κοτόπουλο βραστό,ψωμί ελιές και μήλο,.προχθές έφαγα κοτόσουπα με fide,ψωμί και μήλο και χθες είχε αίμα το mwro.exw μπερδευτεί ..δεν ξέρω σε ποιο απ όλα να ρίξω το φταίξιμο;;;

fairy`s mom

Η ασφαλέστερη προσέγγιση είναι το ημερολόγιο που θα κρατά καθημερινά η μητέρα με το τι τρώει και ποιες οι αντιδράσεις του παιδιού! Κάντε το και θα με θυμηθείτε!!!! (τη δικιά μου πχ την πείραζε το λάχανο και ο αρακάς που έτρωγα εγώ)

ποτε όμως αντιδρά το μωρό μετά από πόσες ώρες η μέρες η μετά από πόσες κενώσεις;

Διαφημίσεις

δεν είναι ότι θέλω να τα αποκλείσω όλα απλά δεν ξέρω από που να αρχίσω και που να τελειώσω...πχ πριν τρεις μέρες έφαγα ψητές πιπεριές φλωρίνης κοτόπουλο βραστό,ψωμί ελιές και μήλο,.προχθές έφαγα κοτόσουπα με fide,ψωμί και μήλο και χθες είχε αίμα το mwro.exw μπερδευτεί ..δεν ξέρω σε ποιο απ όλα να ρίξω το φταίξιμο;;;

Νομίζω ότι μπερδεύεσαι χωρίς λόγο! διάβασες που σου έγραψα για γλουτένη? έκοψες τα μακαρόνια αλλά τρως ψωμί!! ποιο το νόημα τότε?:roll:

Η αλλεργία στην γλουτένη είναι η δεύτερη πιο πιθανή αιτία αμέσως μετά την αλλεργία στα γαλακτοκομικά.

gwggp2.png ISWTp2.png

Νομίζω ότι μπερδεύεσαι χωρίς λόγο! διάβασες που σου έγραψα για γλουτένη? έκοψες τα μακαρόνια αλλά τρως ψωμί!! ποιο το νόημα τότε?:roll:

Η αλλεργία στην γλουτένη είναι η δεύτερη πιο πιθανή αιτία αμέσως μετά την αλλεργία στα γαλακτοκομικά.

το ψωμί που τρώω το φτιάχνω μονη μου με ένα μίγμα που αγοράζω από τα βιολογικά χωρίς γλουτένη .

sorry που δεν το ανέφερα

το ψωμί που τρώω το φτιάχνω μονη μου με ένα μίγμα που αγοράζω από τα βιολογικά χωρίς γλουτένη .

sorry που δεν το ανέφερα

Τι άλλο έχει το μίγμα?

Αφησες να περάσει ένας μήνας μετά που έκοψες τα γαλακτοκομικά?

Μην απογοητεύεσαι αν βρίσκεις ακόμη αίμα καμιά φορά, συνέχισε για ένα διάστημα και αν δεις ότι επιμένει τότε κάνε αλλαγές στην διατροφή σου.

gwggp2.png ISWTp2.png

Πάντως το ανέφερα και πιο πάνω, έχω διαβάσει πολλά για δυσανεξίες στα μωράκια που θηλάζουν (όλα όμως από εναλλακτικές πηγές και όχι από συμβατικούς αλλεργιολόγους) και πουθενά δεν αναφέρθηκε το μοσχάρι! :confused:

Κι εμένα ο ομοιοπαθητικός μου είχε πει δεν τρέχει τίποτα αν φας και λίγο τυράκι μία φορά. Και τον άκουσα σκεπτόμενη ότι έχω ως ασπίδα την ομοιοπαθητική αγωγή. Και το μετάνιωσα οικτρά :cry:. Αν και του έχω μεγάλη εμπιστοσύνη, πλέον θεωρώ ότι έκαστος στο είδος του και κανείς ειδικότερος του αλλεργιολόγου.

δεν ξέρω σε ποιο απ όλα να ρίξω το φταίξιμο;;;

ποτε όμως αντιδρά το μωρό μετά από πόσες ώρες η μέρες η μετά από πόσες κενώσεις;

Εμένα με μία πρώτη μάτιά μου φάνηκε πιο ύποπτη η πιπεριά...ειδικά αν είχαν ξεμείνει και σπόρια.

Αν έχετε πολύ σοβαρό πρόβλημα, κάνε την θυσία να κάνεις μία "γκεσταπική" διατροφή για κανά μήνα το πολύ και μετά πρόσθετε για να καταλαβαίνεις. Πολλές κοπέλες μπορεί να διαφωνούν με αυτό που σου προτείνω, εγώ απλά σου λέω τι θα έκανα στη θέση σου, αν είχα απελπιστεί.

Εμάς το αίμα φαινόταν είτε την ίδια μέρα αργότερα, είτε την επομένη σχετικά νωρίς μέσα στην μέρα. Να σημειώνεις τις ώρες των κενώσεων και την υφή τους για να βγάλεις άκρη.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Για δες κι εδώ τις τροφές προς απογυγή που μας έδωσε η αλλεργιολογος, μήπως και βοηθηθείς

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=1506201&highlight=%E5%F0%E9%F4%F1%E5%F0%E5%F4%E1%E9+depon#post1506201

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

΄Κορίτσια και κάτι ακόμα. Εσείς που κάνετε αυστηρή διατροφή και ενδεχομένως χρειάζεστε σίδηρο ή ασβέστιο έχω της True Food σίδηρο (Easy iron) και ασβέστιο με μαγνήσιο (Calcium & Magnesium) τα οποία είναι bio-transformed και δεν έχουν ζάχαρι, αλάτι, γλουτένη, λακτόζη, γαλακτοκομικά, τεχνητά συντηρητικά, χρώματα ή βελτιωτικά γεύσης. Μου τα είχε προτείνε η σύμβουλος θηλασμού και δεν τα πήρα γιατί ήταν σε χάπια και δεν μπορώ να τα καταπιώ. Ο συγκεκριμένος σίδηρος μου είχε πει ότι είναι τόσο καλά αποροφήσιμος που τον έδινε χωρίς πρόβλημα σε μαμά με Cronn (αν το θυμάμαι σωστά). Εμένα μου τα είχε φέρει η αδερφή μου από Αγγλία, γιατί εδώ είναι πανάκριβα.

Όποια θέλει πολύ ευχαρίστως να της χαρίσω όσα χρειάζεται. Ο σίδηρος (6 μπουκάλια των 90 χαπιών) λήγει Ιούνιο 2011 και το ασβέστιο (2 μπουκάλια των 120) Μαρτιο 2012.

Συγνώμη αν φαίνομαι εκτός τοπικ, αλλά αν τα βάλω στο Χαρίζονται θα πλακώσουν πολλοί κι εγώ προτιμώ να τα δώσω σε μαμά με μωρό με αλλεργίες που θηλάζει, γιατί τα συγκεκριμένα θα πιάσουν πιο πολύ τόπο.

Όποια θέλει ας μου στείλει πμ.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Για δες κι εδώ τις τροφές προς απογυγή που μας έδωσε η αλλεργιολογος' date=' μήπως και βοηθηθείς

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=1506201&highlight=%E5%F0%E9%F4%F1%E5%F0%E5%F4%E1%E9+depon#post1506201[/quote']

Για πόσο καιρό απόφευγες όλα αυτά; :shock:

Το μωράκι σου ήτανε αλλεργικό σε τόσα πράγματα;

Δεν λέω, τα πιο πολλά της λίστας άχρηστα τρόφιμα είναι, ούτε κι εγώ καταναλώνω τίποτα το τυποποιημένο αλλά κάποια άλλα είναι δύσκολο να αποκλειστούν τελείως από τη διατροφή μιας θηλάζουσας μητέρας, τι θα τρώει στο τέλος;

Το πιο πιθανό είναι ότι θα παρατήσει το θηλασμό, ίσως κι εγώ αυτό να έκανα αν έπαιρνα ένα τόσο αυστηρό διαιτολόγιο.

Γι' αυτό και οι εναλλακτικοί γιατροί δεν είναι τόσο αυστηροί με την αποχή.

Και σε τελική ανάλυση αν το μωρό δεν παρουσιάζει τόσο έντονα συμπτώματα, είναι κεφάτο και βάζει βάρος κανονικά γιατί να πιεστεί η μαμά τόσο;

Αυτό μας είπε και ο δικός μας ομοιοπαθητικός και από δική μου πρωτοβουλία έκοψα τα γαλακτοκομικά γιατί ήθελα να μάθω τι ακριβώς την ενοχλεί. Τώρα που σιγουρεύτηκα ότι είναι αυτά θα περιμένω λίγο καιρό και όταν πάρω τα πεπτικά ένζυμα θα αρχίσω ξανά να τα τρώω σε μικρές ποσότητες.

Rosie, αν τα συμπτώματα όπως το αίμα στις κενώσεις σε ένα μωράκι δεν υποχωρούν, ασχέτως αν αυτό παίρνει βάρος κανονικά, τότε υπάρχει κίνδυνος για αναιμία. Οπότε, δεν είμαι πολύ σύμφωνη με την χαλαρότητα που προτείνουν πολλοί εναλλακτικοί και μη, σε αυτήν την περίπτωση.

Επίσης σε μας ενναλλακτική γιατρός, αψηφώντας εντελώς τις αλλεργίες, μου έδωσε να φάω γιαούρτι και τυρί και φυσικά το παιδί μετά έγινε χειρότερα. Αυτό το θεωρώ ανεύθυνο.

gwggp2.png ISWTp2.png

Μα γι' αυτό μίλησα για έντονα συμπτώματα.

Φυσικά αν το μωρό έχει συχνά αίμα σε ποσότητα τότε κινδυνεύει η υγεία του.

Αλλά μου κάνει εντύπωση που δεν γενικά δεν φροντίζουνε οι αλλεργιολόγοι να βοηθήσουνε το πεπτικό σύστημα της μαμάς πρώτα πριν της δώσουνε μια τόσο απαγορευτική δίαιτα!

....

Εμείς μαζί με τα γαλακτοκομικά κόψαμε και το μοσχάρι διότι φαινόταν ότι την ενοχλούσε. Θα το εντάξουμε μάλλον μετά τους 26 μήνες.

Το αγελαδινά τον τελευταία καιρό είναι πολύ επιβαρυμένα λόγω της εντατικοποίησης της παραγωγής: ορμόνες, αντιβιώσεις, κλπ

Θεωρώ ότι το κατσικίσιο κρέας είναι πιο αγνό.

.pngy3DLp3.png

Διαφημίσεις

Το αγελαδινά τον τελευταία καιρό είναι πολύ επιβαρυμένα λόγω της εντατικοποίησης της παραγωγής: ορμόνες, αντιβιώσεις, κλπ

Ούτως ή άλλως θα πρέπει να καταναλώνουμε βιολογικό κρέας, ειδικά αν θηλάζουμε και έχουμε μωράκι με αλλεργίες/δυσανεξίες.

Αυτό ισχύει και για το μοσχάρι και για το κατσίκι, προσωπικά δεν εμπιστεύομαι τίποτα συμβατικό.

Για πόσο καιρό απόφευγες όλα αυτά; :shock:

Το μωράκι σου ήτανε αλλεργικό σε τόσα πράγματα;

Δεν λέω, τα πιο πολλά της λίστας άχρηστα τρόφιμα είναι, ούτε κι εγώ καταναλώνω τίποτα το τυποποιημένο αλλά κάποια άλλα είναι δύσκολο να αποκλειστούν τελείως από τη διατροφή μιας θηλάζουσας μητέρας, τι θα τρώει στο τέλος;

Το πιο πιθανό είναι ότι θα παρατήσει το θηλασμό, ίσως κι εγώ αυτό να έκανα αν έπαιρνα ένα τόσο αυστηρό διαιτολόγιο.

Με αυτό το διατολόγιο άρχισα να τρώω!!! :-P Μέχρι τότε έτρωγα μόνο κοτόπουλο αρνί κατσίκι, ψωμί, μήλο αχλάδι μπανάνα, πατάτα καρότο κολοκύθι και κρεμμύδι (διαιτολόγιο γαστρεντερολόγου). Το έκανα 5,5 μήνες και δεν άντεξα άλλο :oops: Σύνολο την θήλασα 9,5 μήνες και στεναχωριέμαι ακόμα που δεν άντεξα κι άλλο...

Η δικιά μου είχε γοπ από την αρχή και στον 4ο εμφάνισε αίμα στα κακά. Όσο για το βάρος της...όλο καταβαίναμε κλίμακα μέχρι που έφτασε από την μέση στην τελευταία γραμμή καμπύλης και πλέον θα έβγαινε εκτός καμπυλών. Ήταν άσχημα τα πράγματα, δεν θέλω να τα θυμάμαι!

Μα γι' αυτό μίλησα για έντονα συμπτώματα.

Φυσικά αν το μωρό έχει συχνά αίμα σε ποσότητα τότε κινδυνεύει η υγεία του.

Αλλά μου κάνει εντύπωση που δεν γενικά δεν φροντίζουνε οι αλλεργιολόγοι να βοηθήσουνε το πεπτικό σύστημα της μαμάς πρώτα πριν της δώσουνε μια τόσο απαγορευτική δίαιτα!

Εμάς παραδόξως το σίδηρό της ήταν πολύ καλό! ϊσως να φταίει που πρόσεξα πολύ τη διατροφή της όταν της ξεκίνησα τις στέρεες.

Οι κλασσικοί γιατροί αγνοούν παντελώς την άμεση συνδεσιμότητα θηλάζουσας μητέρας-μωρού. Δεν καταλαβαίνουν ότι είναι ένα. Σε αυτό υπερτερούν οι εναλλακτικοί μακράν!!

Κι εγώ το προτιμώ το κατσίκι. Το μασχάρι βέβαια απαραίτητα 2-3 μέρες την εβδομάδα για το σίδηρο τώρα που μπορούμε επιτέλους και το τρώμε. Αλλά και το κατσίκι της το δίνω 2 φορές την βδομάδα σίγουρα.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Συγγνωμη αν ρωτησω πραγματα που εχουν ηδη ειπωθει αλλα το τοπικ εινιαι τεραστιο και ζαλιστηκα προσπαθωντας να βγαλαω ακρη.

Η δικια μας περιπτωση εχει ως εξης: Ο μικρος ειναι 5 μηνων και θηλαζει αποκλειστικα. Τις τελευταιες δεκα μερες παρατηρησα οτι τα κακακια του ειχαν βλενες, τις οποιες ειχε εμφανισει και παλιοτερα και εφυγαν χωρις να κανω κατι (ειχα κοψει μονο την σοκολατα με προτροπη της παιδιατρου). Αυτη την φορα και συγκεκριμενα απο την Τριτη μεχρι και χθες παρατηρησα και τριχιδια αιματος στα κοπρανα, εκοψα λοιπον τα γαλακτοκομικα, ξηρους καρπους κτλ χωρις ομως ιδιαιτερη αυστηροτητα λογω αφηρημαδας δηλ, ξεχαστηκα και εφαγα κουραμπιε, μπισκοτο μεχρι και ενα κομματι τυροπιτα καθολου ομως σοκολατα. Σημερα ναι μεν ειχε βλενες αλλα καθολου αιμα εμφανισε ομως στην πλατη λιγο πιο πανω απο το σημειο που σταματαει η πανα αρκετα σπυρακια σαν ιδρωτσιλα. Να σημειωσω οτι χθες το βραδυ τα κακα του βγηκαν απο την πανα και μουσκεψαν το φανελακι στο σημειο που ειδα σημερα τα σπυρακια. Πιστευετε οτι ειναι απο την διαρροη τα σπυρακια ή απο αλλεργια?Η παιδιατρος συνεστησε διαιτα και καλλιεργεια κοπρανων.

"Ο φανατισμός είναι η μόνη μορφή θέλησης που μπορεί να διαπνέει τους αδύναμους"

Συνεχίζουμε την αποχή από τα γαλακτοκομικά αλλά μάλλον χρειάζεται να κόψουμε και άλλα πράγματα.

Χθες και σήμερα κάνει πράσινες κενώσεις, με βλέννα πάρα πολύ :cry: :cry:

Έφαγα κατσίκι και πίτα προχθές και χθες η οποία εκ των υστέρων ανακάλυψα οτι είχε μέσα σουσάμι :(

Καμιά συμβουλή τί άλλο να κόψουμε?

XZhFp2.png

rBXgp2.png

Συνεχίζουμε την αποχή από τα γαλακτοκομικά αλλά μάλλον χρειάζεται να κόψουμε και άλλα πράγματα.

Έφαγα κατσίκι και πίτα προχθές και χθες η οποία εκ των υστέρων ανακάλυψα οτι είχε μέσα σουσάμι :(

Η πίτα τι είχε μέσα; Την είχες φτιάξει μόνη σου; Ήταν αγοραστή; Ίσως δεν χρειάζεται να κόψεις όλες τις τροφές. Κάνε μία καταγραφή αυτών που τρως και μέχρι να καθαρίσετε προσπάθησε να μην τρως τίποτε που δεν έχεις φτιάξει μόνη σου. Τα ψωμιά απ' έξω έιναι από τα πιο ύποπτα. Να τρως απλές τροφές χωρίς μαργαρίνες και αλλαντικά. Και να θυμάσαι η αλλαγή δεν φαίνεται σε δυο μέρες. θέλει χρόνο και υπομονή. Σε εμάς πήρε πάνω από δύο μήνες. Και είμαι σε αποχή από τα αγελαδινά 23 μήνες.

.pngy3DLp3.png

Γεια σας!εμεις ξεκινησαμε κ παλι την αποχη απο τα γαλακτοκομικα.μονο τα αγελαδινα κ τιποτα αλλο.πηρα κατσικισιο γαλα απο βιολογικο μαγαζι κ μεχρι στιγμης φαινεται να το δεχεται η μικρη μια χαρα!της το δινω μονο το βραδυ να χορτασει γιατι μονο με το θηλασμο το βραδυ ξυπναει 5-6 φορες κ αν δεν θυλασει δεν ξανακοιμαται....ελπιζω να συνεχισει ετσι κ να μην εχουμε παλι εκπληξεις..τωρα ειμαστε 1 ετους.ουτε αυγο ουτε ψαρι δεν εχουμε βαλει κ οι 2 στο στομα μας ακομη.κ θα αργησουμε μου φαινεται.μοσχαρι τρωει.να το σταματησω κ αυτο λετε?ποτε πρεπει να ξαναδοκιμασω να της δωσω αγελαδινο?δεν τρελaiνομαι σωνει κ καλα απλως να ξερω οτι πλεον δεν εχει αλλεργια.ευτυχως τρωμε πλεον σχεδον τα παντασημερα φαγαμε φακες για πρωτη φορα...ουτε βλεννες ουτε αιμα...αυτο δεν ειναι καλο τουλαχιστον ?δεν δειχνει οτι εχουμε βελτιωθει?λεμε να ξαναρχισουμε κ παλι ομοιοπαθητικη!γεια σου fairy s mom!!!

γεια σου!να σου πω την δικη μας εμπειρια.ετσι νομιζα κ εγω στην αρχη πως μια φορα την ζημια την εκανε το σουσαμι αλλα ο φταιχτης ηταν η μπανανα!! πρεπει να υποπτευεσαι τα παντα!μηπως ηταν το κατσικι κ οχι το σουσαμι?η δικα μου τρωει χαλβα κ δεν την ενοχλει.αφου εισαι στην αρχη μην μπερδευεις τροφες.μια καθε 4 με 5 μερες κ μαγερ στο ενδιαμεσο αν σε ενοχλει κατι στη πανα.εμεις να δεις βλεννα κ αιμα...τωρα κανουμε μονο εκζεματα.θα περασει που θα παει?:P:p:p

Η πίτα τι είχε μέσα; Την είχες φτιάξει μόνη σου; Ήταν αγοραστή; Ίσως δεν χρειάζεται να κόψεις όλες τις τροφές. Κάνε μία καταγραφή αυτών που τρως και μέχρι να καθαρίσετε προσπάθησε να μην τρως τίποτε που δεν έχεις φτιάξει μόνη σου. Τα ψωμιά απ' έξω έιναι από τα πιο ύποπτα. Να τρως απλές τροφές χωρίς μαργαρίνες και αλλαντικά. Και να θυμάσαι η αλλαγή δεν φαίνεται σε δυο μέρες. θέλει χρόνο και υπομονή. Σε εμάς πήρε πάνω από δύο μήνες. Και είμαι σε αποχή από τα αγελαδινά 23 μήνες.

Ένα είδος χαλβά είναι ( λάδι - ζάχαρη - αλεύρι ) απλά η συγκεκριμένη περιείχε και σουσάμι το οποίο έχω την εντύπωση οτι την ενοχλεί. Βρισκόμαστε και εμείς σε αποχή περίπου ενάμιση μήνα αλλά συχνά - πυκνά βρίσκω βλέννες στην πάνα. Χθες βέβαια ήταν πάρα πολλές, όταν έκλεινα την πάνα και την άνοιγα πάλι φαίνονταν κολλημένες από την μια πλευρά στην άλλη.

Δεν τα πάω και πολύ καλά με το ημερολόγιο καταγραφής :( , επίσης εμείς έχουμε και θέμα υπερπαραγωγής οπότε κάποιες φορές παρουσιάζει πράσινες κενώσεις και από αυτό :?

Ψωμί κανονικό, ψωμί τοστ κ.τ.λ. τα έχω κόψει από την αρχή.

XZhFp2.png

rBXgp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...