Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και τις ευχές σας! είναι λιιιιγο καλύτερα η μικρούλα. εύχομαι κανένα μωράκι να μην πονάει και να μην ταλαιπωρείται... το διαιτολόγιο το είδα..μόνο πατατάκια έχω φάει και λουκούμια αλλά τώρα τα έκοψα και αυτα. έκοψα και το ψωμί και σήμερα μου έφτιαξε η κόρη μου ( με την γιαγιά ) λίγο ψωμάκι.

ομοιοπαθητική κάναμε για τους κολικούς ( πάρα πολλές ώρες!!) και δούλεψε. για την παλινδρόμηση δεν είδα κάποια βελτίωση αλλά θα μιλήσουμε πάλι σήμερα με τον γιατρό. Η γαστρεντερολόγος μου είπε χτες να μην της ξαναδώσω ξένο αφού την ενοχλεί, να φάμε λίγες κουταλιές κρέμα και να δούμε αλλεργιολόγο...

μακάρι να πάει λίγο καλύτερα!! και έχει ένα χαμογελάκι...σκέτη γλύκα!!! θα σας γράψω νέα ( αν με αφήσει ...)

σας ευχαριστώ και πάλι καλό κουράγιο στις ομοιοπαθούσες!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

http://consumer.healthday.com/Article.asp?AID=646995

..........

One thing the guidelines try to do is delineate which tests can distinguish between a food sensitivity and a full-blown food allergy, Sampson noted. The two most common tests done to diagnose a food allergy -- the skin prick and measuring the level of antigens in a person's blood -- only spot sensitivity to a particular food, not whether there will be a reaction to eating the food.

....

the guideline recommending a skin test rather than a blood test for initial allergy screening is good. The skin test is more sensitive and a negative result is very helpful, because it tells you the patient will be able to tolerate the food, he said. "Many times the blood test gives false positives," he explained. Other recommendations, such as not giving infants soy milk instead of cow's milk, are also a step in the right direction,....

gwggp2.png ISWTp2.png

Γεια σας κι απο εμας!...το βαλαμε το κατσικακι αλλα δεν της αρεσει και πολυ. Ε βεβαια χωρις αλατι...:roll:

fairy's mom βαλε τη μπανανα και θα με θυμηθεις! Εμεις τοσους μηνες με μπανανα και πατατα την εχουμε βγαλει!

Ειναι την επομενη εβδομαδα να κανουμε το εμβολιο MMR....(μπρρρρρ.......). Το εχω καθυστερησει λιγους μηνες, αλλα μας ειπε να το κανουμε πια.

Καπου ακουσα οτι αν εχει αλλεργια στο αβγο το παιδι, χρειαζεται καποια εξεταση; Τι γνωριζετε σχετικα;

Διαφημίσεις

Κορίτσια εσείς που έχετε "εμπειρία" στα θέματα της αλλεργίας θα ήθελα να μου πείτε οι βλέννες στις κενώσεις πόσο συχνά εμφανίζονται και σε τι ποσότητα ( αν είναι δόκιμο αυτό ).

Εννοώ έχετε κάθε φορά ή δεν είναι κανόνας? Η μικρή μου συνεχίζει τα διαρροϊκά κακά ( λερώνεται κάθε φορά ) και από εκεί που είχε λίγη βλέννα σήμερα είδα δύο μεγάλα κομμάτια.

XZhFp2.png

rBXgp2.png

Γεια σας κι απο εμας!...το βαλαμε το κατσικακι αλλα δεν της αρεσει και πολυ. Ε βεβαια χωρις αλατι...:roll:

fairy's mom βαλε τη μπανανα και θα με θυμηθεις! Εμεις τοσους μηνες με μπανανα και πατατα την εχουμε βγαλει!

Ειναι την επομενη εβδομαδα να κανουμε το εμβολιο MMR....(μπρρρρρ.......). Το εχω καθυστερησει λιγους μηνες, αλλα μας ειπε να το κανουμε πια.

Καπου ακουσα οτι αν εχει αλλεργια στο αβγο το παιδι, χρειαζεται καποια εξεταση; Τι γνωριζετε σχετικα;

Εμείς κοντεύουμε τα 2 και το ΜΜR δεν το έχουμε κάνει ακόμη και δεν το έχω στις προτεραιότητες. Πολύ το φοβάμαι....

.pngy3DLp3.png

Γεια σας και από μένα. Μ' αρέσει που μου είπαν οι γιατροί ότι η αλλεργία σε θηλάζοντα μωρά είναι σπάνια κι εδώ βλέπω 109 σελίδες γεμάτες. Εγώ έχω μια μπεμπούλα 3,5 σχεδόν μηνών καταταλαιπωρημένη από τις 3 νοσηλείες στο Παίδων. Την πρώτη φορά για ουρολοίμωξη και τις άλλες δύο για διάρροιες με βλέννη και λίγο αιματάκι. Την έχουν κατατρυπήσει την καημενούλα για να της πάρουν αίμα καθώς επίσης μάζευα τα κακάκια της με το ξυλάκι για ποικίλες καλλιέργειες. Δεν έδειξαν τίποτα, ούτε πρόκειται για ίωση γιατί αυτή η κατάσταση είναι 2 μήνες τώρα. Αναμένουμε μόνο το τεστ της αλλεργίας που έχει περάσει μήνας και ακόμα να βγει! Ελληνικά νοσοκομεία! Πήγαμε και σε γαστρεντερολόγο και πέρα από την ειδική διατροφή που ήδη είχα αρχίσει μας σύστησε το ειδικό γάλα Neocate. Η μικρή μου όμως ούτε να το μυρίσει καθώς έχει απαίσια γεύση και μυρωδιά. Δοκίμασα κι εγώ και πράγματι είναι σαν να καταπίνεις λαδομπογιά! όμως οι διάρροιες συνεχίζονται και δεν ξέρω τι φταίει παρόλο που τρώω μόνο μακαρόνια, ρύζι, πατάτες, κοτόπουλο, ψωμί, κατσικίσια φέτα, μπανάνα και μήλο εδώ κι ένα μήνα. Από την άλλη έχει μείνει στάσιμη και στο βάρος εδώ και 2 εβδομάδες σχεδόν. Μήπως φταίει το γάλα μου; Η γαστρεντερολόγος μου είπε ότι θα ήταν καλύτερα αν έπινε μόνο το Neocate ενώ άλλοι γιατροί μου είπαν να συνεχίσω το θηλασμό. Τελικά ποιο είναι το σωστό;

Γεια σας και από μένα. Μ' αρέσει που μου είπαν οι γιατροί ότι η αλλεργία σε θηλάζοντα μωρά είναι σπάνια κι εδώ βλέπω 109 σελίδες γεμάτες. Εγώ έχω μια μπεμπούλα 3,5 σχεδόν μηνών καταταλαιπωρημένη από τις 3 νοσηλείες στο Παίδων. Την πρώτη φορά για ουρολοίμωξη και τις άλλες δύο για διάρροιες με βλέννη και λίγο αιματάκι. Την έχουν κατατρυπήσει την καημενούλα για να της πάρουν αίμα καθώς επίσης μάζευα τα κακάκια της με το ξυλάκι για ποικίλες καλλιέργειες. Δεν έδειξαν τίποτα, ούτε πρόκειται για ίωση γιατί αυτή η κατάσταση είναι 2 μήνες τώρα. Αναμένουμε μόνο το τεστ της αλλεργίας που έχει περάσει μήνας και ακόμα να βγει! Ελληνικά νοσοκομεία! Πήγαμε και σε γαστρεντερολόγο και πέρα από την ειδική διατροφή που ήδη είχα αρχίσει μας σύστησε το ειδικό γάλα Neocate. Η μικρή μου όμως ούτε να το μυρίσει καθώς έχει απαίσια γεύση και μυρωδιά. Δοκίμασα κι εγώ και πράγματι είναι σαν να καταπίνεις λαδομπογιά! όμως οι διάρροιες συνεχίζονται και δεν ξέρω τι φταίει παρόλο που τρώω μόνο μακαρόνια, ρύζι, πατάτες, κοτόπουλο, ψωμί, κατσικίσια φέτα, μπανάνα και μήλο εδώ κι ένα μήνα. Από την άλλη έχει μείνει στάσιμη και στο βάρος εδώ και 2 εβδομάδες σχεδόν. Μήπως φταίει το γάλα μου; Η γαστρεντερολόγος μου είπε ότι θα ήταν καλύτερα αν έπινε μόνο το Neocate ενώ άλλοι γιατροί μου είπαν να συνεχίσω το θηλασμό. Τελικά ποιο είναι το σωστό;

κοψε οπωσδηποτε κατσικισια φετα, περιμενε 5-6 μερες και μετα κοψε μπανανα. Αν δεν δεις βελτιωση κοψε και μακαρονια. Εμενα εχει αλλεργια στο κοτοπουλο και ετρωγα γαλοπουλα. Δοκιμασε αρνί, ειναι το πιο αθωο. Κοψε ομως σταδιακα, οχι μονομιας...Και αν σου προτεινεις κανεις την flagyl, ειναι μια βλακεια, εμεις την πηραμε στην ηλικια σας και δεν μας εκανε τιποτα. Παντως ειναι μικρουλι το μωρο σου και σε λιγους μηνες μπορει να το ξεπερασετε τελειως. Μην κοψεις ακομα θηλασμο, ειναι πολυ πολυ νωρις!

WEW9p3.png

gZ5Xp3.png

Sagia σε ευχαριστώ για την απάντησή σου και θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου. Όσο για τη Flagyl την πήραμε και εμείς 2 ολόκληρες εβδομάδες. Μας την ξεκίνησαν στο Παίδων και τη συνεχίσαμε σπίτι. Καμία βελτίωση όμως. Αυτό θα κάνω.Θα κόβω μία μία και τις τροφές που τρώω για λίγο μήπως δω κάποια βελτίωση.

Διαφημίσεις

Sagia σε ευχαριστώ για την απάντησή σου και θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου. Όσο για τη Flagyl την πήραμε και εμείς 2 ολόκληρες εβδομάδες. Μας την ξεκίνησαν στο Παίδων και τη συνεχίσαμε σπίτι. Καμία βελτίωση όμως. Αυτό θα κάνω.Θα κόβω μία μία και τις τροφές που τρώω για λίγο μήπως δω κάποια βελτίωση.

Αυτό έδωσαν και σε εμάς. Ακολουθούν συγκεκριμένο πρωτόκολλο. (ή η flagyl δίνει καλύτερα δωράκια από τους άλλους ανταγωνιστές της)

Καλύτερα να το παλέψεις μόνη σου με δίαιτα. Τα αποτελέσματα δεν φαίνονται αμέσως

Θέλει υπομονή

.pngy3DLp3.png

οχι μονο να κοψεις τις τροφες αλλα να τις εμπλουτισεις κιολας!

μονο με αυτα που τρως θα αρρωστησεις κι εσυ!

εκτος κι αν σου εχει απαγορευτει εσενα οποτε πασο! αλλα ετσι που λες ..τρωω μονο αυτα..

δεν καταλαβαινω! καροτακι δεν παιζει? πατζαρια? κουνουπιδι? ψαρι? αλλα κρεατα?

πως να φανταστείς οτι μπορείς να αγαπήσεις τοοοοσο πολύ!

SOS,εμενα εχει κοκινισει χεδον όλος εκτος από ποδια + σπυρακια και μου λενε για αλλεργια στην πρωτεινη αγελαδινων. Παλευω και εγω με το ι πρεπει να τρωω

Και ρωταω γιατι να μην το πειραζει το αφρολουτρο πχ??? Εχει κανεις τετοιο συμπτωμα?? να ανοιξω λετε αλλο θεμα???

Σιγά σιγά της δίνω να τρώει ελάχιστα από τη δική μου και την λατρεύει!!!

Όσο για το mmr μπορείς να το κάνεις αν έχεις non igE αλλεργία στο αυγό και αυτό προτιμότερο να γίνει μέσα στο νοσοκομείο. Απαγορεύεται δια ροπάλου σε αλλεργία igE. Προσωπικά συμφωνώ απόλυτα με την 40+mama

Εμείς κοντεύουμε τα 2 και το ΜΜR δεν το έχουμε κάνει ακόμη και δεν το έχω στις προτεραιότητες. Πολύ το φοβάμαι....

Ούτε κι εγώ το έχω κάνει και δεν είμαι σίγουρη και αν θα το κάνω. Θα δούμε... Πάντως σίγουρα καθυστέρησε το κι άλλο Χαρά-Μαρία, γιατί κάθε εμβόλιο είναι εμπρηστικός μηχανισμός για τις αλλεργίες!

SOS,εμενα εχει κοκινισει χεδον όλος εκτος από ποδια + σπυρακια και μου λενε για αλλεργια στην πρωτεινη αγελαδινων. Παλευω και εγω με το ι πρεπει να τρωω

Και ρωταω γιατι να μην το πειραζει το αφρολουτρο πχ??? Εχει κανεις τετοιο συμπτωμα?? να ανοιξω λετε αλλο θεμα???

Λίγο δύσκολο να είναι μόνο από το αφρόλουτρο. Μπορείς να πάρεις κάποιο εντελώς αντιαλλεργικό για να δεις πώς θα σας πάει. Πάντως πολλά μωρά αρχίζουν την αλλεργία στο δέρμα και μετά προχωράει, στο αναπνευστικό με πολλές μυξούλες και συριγμό, καθώς και στο εντερο με αποτέλεσμα τις βλένες και στη συνέχεια το αίμα.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Κορίτσια εσείς που έχετε "εμπειρία" στα θέματα της αλλεργίας θα ήθελα να μου πείτε οι βλέννες στις κενώσεις πόσο συχνά εμφανίζονται και σε τι ποσότητα ( αν είναι δόκιμο αυτό ).

Εννοώ έχετε κάθε φορά ή δεν είναι κανόνας? Η μικρή μου συνεχίζει τα διαρροϊκά κακά ( λερώνεται κάθε φορά ) και από εκεί που είχε λίγη βλέννα σήμερα είδα δύο μεγάλα κομμάτια.

Πριν καταλάβω ότι επρόκειτο για αλλεργία (και πριν εμφανιστεί το αίμα εννοείται) είχε βλένες σε κάθε κένωση. Κάποιες φορές ήταν κομμάτια, όπως τα λες, κάποιες πιο αραιές. Μήπως αραιά και πού σου πετάει και τίποτα σπυθουράκια της ημέρας? Εγώ πχ παρατήρησα ότι έβγαζε τέτοια όταν έτρωγα ψάρι. Συνήθως τα παιδάκια με αλλεργίες έχουν και δερματικά σημάδια. Πάντως οι συνεχείς κενώσεις σας με βλένες δυστυχώς δεν είναι καλό σημάδι. Κόψε τα γαλακτοκομικά να δεις αν θα υπάρξει βελτίωση.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

Δυστυχώς έχει βγάλει ένα εκζεματάκι στο πρόσωπο το οποίο όμως φαίνεται να ανταποκρίνεται στην κρεμούλα που της βάζω ή να το βοηθά η αποχή από τα γαλακτοκομικά-βρίσκομαι ήδη στην 15η ημέρα.

Εν τω μεταξύ συνεχίζουν οι βλέννες στις κενώσεις, ελπίζω στο μήνα να έχει διαφορά.

XZhFp2.png

rBXgp2.png

Κι εμείς είχαμε πολλές βλέννες στα κακά και εξακολουθούμε να έχουμε δυστυχώς. Και σ΄εμάς οι κενώσεις είναι συχνές, διαρροϊκές με βλέννη και που και που λίγο αιματάκι. Κάνω εδώ και ένα μήνα την αποχή αλλά τώρα άρχισαν κάπως να αραιώνουν. Μόνο οι διάρροιες συνεχίζονται. Τρώω τόσο λίγα γιατί απηύδησα πια. Ό,τι και να έτρωγα έκανε διάρροια. Γι΄αυτό είπα ας τρώω αυτά τα βασικά να δούμε πως πάει και μετά θα προσθέσω μία μία τις τροφές. Επειδή όμως η βελτίωση είναι απειροελάχιστη γι΄αυτό έκοψα και τη φέτα την κατσικίσια και δεν ξέρω τι να τρώω για πρωινό. Κοτόπουλο ή μακαρόνια????

Πάντως οι μέρες που μείναμε στο Παίδων ήταν δραματικές. Οι γιατροί να κοιτάζονται μεταξύ τους και να μην ξέρει κανείς τι έχει το παιδί. Πιθανολογούσαν αλλεργία αλλά μου είπαν ότι δεν αποκλείουν και άλλα πιο σοβαρά. Της έκαναν ένα σωρό εξετάσεις, πέρασε ο μήνας και ακόμα να βγουν να μου περάσει και η αγωνία.

Λυπάμαι πολύ για την ταλαιπωρία σας, εύχομαι να είναι το τελευταίο που πέρασε το μικρό σου και να είναι όλα καλά με τις εξετάσεις.

Τώρα πώς είστε?

Λες πως οτι και να έτρωγες έκανε διάρροια. Δεν το είχα σκεφτεί έτσι, εννοώ δεν το είχα συσχετίσει με το φαγητό της προηγούμενης μέρας.

Η δική μου κάνει μονίμως διαρροϊκές κενώσεις. Ευτυχώς αίμα δεν έχω δει.

XZhFp2.png

rBXgp2.png

Vicky δεν ειναι σιγουρο οτι η ποσοτητα θα ηταν αρκετη, μου εχει συμβει πολλες φορες και δεν παρατηρησα κατι.

Τελικα το MMR δεν το καναμε! Ευτυχως που ειστε κι εσεις, θα τραβαγαμε παλι ταλαιπωρια με τους γιατρους.

Το κατσικισιο ομως δεν το θελει................................δεν το πινει με τιποτα σκετο! :(:(:(:( Μας πηρε τοσους μηνες, τοσος κοπος.....

Το οτι της το εδωσα κατσικισιο σε σκονη και περασε το διαστημα που ειχε συστησει η αλλεργιολογος, σημαινει οτι τωρα μπορω να της δωσω πχ και φρεσκο κατσικισιο; Και γιαουρτι; Τυρι; Η' θελουν κι αυτα να τα βαζεις ενα-ενα παλι. Μηπως ετσι φαει λιγο....εχω σκασει, θα ειχαμε τουλαχιστον βαλει αλλες τροφες στη διατροφη της τοσο καιρο.

Ευχαριστώ, ήταν ελάχιστη η ποσότητα και θέλω να ελπίζω οτι

θα είναι οκ.

Δεν γνωρίζω πως γίνεται η εισαγωγή τροφών, εύχομαι να βρεις τι της αρέσει και δεν την ενοχλεί και να ξεκινήσετε να τρώτε!!!!!

XZhFp2.png

rBXgp2.png

καλησπέρα και από μένα. Βγήκαν τελικά οι εξετάσεις της αλλεργίας και έδειξαν ότι όλα είναι φυσιολογικά. Η παιδογαστρεντερολόγος όμως μας είπε ότι για κάτω των 12 μηνών είναι αναξιόπιστες και ότι προχωράμε με βάση την κλινική εικόνα και τα συμπτώματα του μωρού. Είμαστε βλέπετε 3,5 μηνών. και πάνω που χάρηκα ότι επιτέλους τέρμα η νηστεία. Συνεχίζουμε πάντως με αποχή και βλέποντας και κάνοντας. Δοκίμασα να της δώσω και 2 ειδικά γάλατα που μου πρότεινε εκτός του Neocate (το οποίο δεν το έπινε με τίποτα) αλλά ούτε και αυτά τα ήθελε. Και με το δίκιο του το μωρό, γιατί έχουν απαίσια γεύση και είναι θεόπικρα. Το πρόβλημά μου εκτός των άλλων είναι ότι μου μειώνεται και το γάλα και φοβάμαι να πάρω και μαγιά μπύρας μήπως και αυτή της φέρει και άλλες διάρροιες. Γνωρίζετε μήπως τίποτα σχετικό;

καλησπέρα και από μένα. Βγήκαν τελικά οι εξετάσεις της αλλεργίας και έδειξαν ότι όλα είναι φυσιολογικά. Η παιδογαστρεντερολόγος όμως μας είπε ότι για κάτω των 12 μηνών είναι αναξιόπιστες και ότι προχωράμε με βάση την κλινική εικόνα και τα συμπτώματα του μωρού. Είμαστε βλέπετε 3,5 μηνών. και πάνω που χάρηκα ότι επιτέλους τέρμα η νηστεία. Συνεχίζουμε πάντως με αποχή και βλέποντας και κάνοντας. Δοκίμασα να της δώσω και 2 ειδικά γάλατα που μου πρότεινε εκτός του Neocate (το οποίο δεν το έπινε με τίποτα) αλλά ούτε και αυτά τα ήθελε. Και με το δίκιο του το μωρό, γιατί έχουν απαίσια γεύση και είναι θεόπικρα. Το πρόβλημά μου εκτός των άλλων είναι ότι μου μειώνεται και το γάλα και φοβάμαι να πάρω και μαγιά μπύρας μήπως και αυτή της φέρει και άλλες διάρροιες. Γνωρίζετε μήπως τίποτα σχετικό;

απο οσα γνωριζω το μητρικο γαλα ειναι το ιδανικοτερο για αυτες τις περιπτωσεις και γνωμη μου ειναι να δοκιμασεις να αυξησεις την παραγωγη σου...στο σχετικο τοπικ θα δεις τη σωστη δοσολογια-δεν ειναι η αναγραφομενη...μην τη φοβασαι τη μαγια μπυρας ειναι φυσικο προιον!

η ξαδελφη μου εκανε το ιδιο οταν επεσε ετην αντιληψη της η εμφανιση αλλεργιας, πηρε μαγια και με βοηθεια εκοψε εντελως το ξενο-βεβαια ειχε παιδευτει αρκετα με αρκετα γαλατα και τελικα ακομη ευτυχως θηλαζει...καπου το γραφει και η Αγλαια οτι σε αλλεργιες και ΓΟΠ η ιδανικη λυση ειναι το μητρικο!

καλη τυχη και καλο κουραγιο!!!!

Το πρόβλημά μου εκτός των άλλων είναι ότι μου μειώνεται και το γάλα και φοβάμαι να πάρω και μαγιά μπύρας μήπως και αυτή της φέρει και άλλες διάρροιες. Γνωρίζετε μήπως τίποτα σχετικό;

Η μπύρα κανονικά απαγορεύεται, οπότε κι εγώ είμαι κάπως σκεπτική για την μαγιά. Καλό θα ήταν να μας πει η Αγλαία για σιγουριά. Υπάρχει όμως εναλλακτικά και η τριγωνέλα για αύξηση της παραγωγής. Αυτή δε νομίζω ότι πειράζει.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

καλησπέρα και από μένα. Βγήκαν τελικά οι εξετάσεις της αλλεργίας και έδειξαν ότι όλα είναι φυσιολογικά. Η παιδογαστρεντερολόγος όμως μας είπε ότι για κάτω των 12 μηνών είναι αναξιόπιστες και ότι προχωράμε με βάση την κλινική εικόνα και τα συμπτώματα του μωρού. Είμαστε βλέπετε 3,5 μηνών.

να ρωτήσω κάτι? γιατί τις κάνατε τότε τις εξετάσεις αφού είναι αναξιοπιστες?:confused: τί εξετάσεις κάνατε?

και εμάς το καλοκαίρι πριν καλά καλά κλείσουμε τους 9 μήνες, μας έστειλε η παιδίατρος για ραστ στο αγ. γάλα και βγήκε αρνητική. Μου λεει ολα οκ, αλλά τελικά ο μικρός αποδείχτηκε οτι εχει ακόμα αλλεργία. Και εβγαλε πάλι εκζέματα και φτου και απο την αρχή...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...