Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

ΔΕΝ εχω σκοπο να εμβολιασω το μικρο πριν το χρονο-μη σου πω και καθολου-ειμαι πιστη σου αναγνωστρια και στα εμβολια!!!!!!!!!!!!!!!!!στη μικρη σταματησαμε ευτυχωςπριν το μμρ!!!!!!!!!!!!!!!!παρεπιμπτοντως σς ευχαριστω για ολα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Κι εγω εκει σταματησα το μεγαλο. Δεν εκανα ουτε της ηπατιτιδας που κανουν στα δυο χρονια, μου το χτυπα οποτε με βλεπει.

Τωρα με το μωρο συνεχεια ματς δινω.......λεει αν δε δεχθω να τον εμβολιασω θα γραψει στο βιβλιαριο οτι αρνουμαι τους εμβολιασμους!

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

η αλλεργια αυτη διαπιστωθηκε με rast test ? και εμεις ειχαμε συχνα ατοπικη δερματιτιδα με κοκκινα μαγουλακια .τα ραστ στο γαλα ,στο αυγο ,στη σογια και δε θυμαμαι σε τι αλλο ηταν αρνητικες.

οταν διαβασα εδω για την αποχη στα γαλακτοκομικα ξεκινησα κι εγω αποκλειοντας κ πολλα αλλα τροφιμα απο τον φοβο μουκ ειδα αμεση βελτιωση στο θεμα των κολικων,μετα καναμε ομοιοπαθητικη κ βελτιωθηκαμε ακομη περισσοτερο,στον 6ο μηνα περιπου καναμε δερματικα τεστ ,πατσ οπου εκει ειδαμε που ειναι αλλεργικος (ηταν κ λιγο στα σιτηρα κ στο ρυζι)μετα δεν τον ξαναπηγα,μου δωσε η αλλεργιολογος εναν μπουσουλα με τις τροφες κ ετσι πορευτηκα εως τωρα κ σιγα σιγα δοκιμαζω καποια πραγματα.ομως γαλακτοκομικα,αυγα κ σογια δεν θα αγγιξω για καιρο.

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Μπραβο Ελινα χαιρομαι!

10 μηνων δλδ και μονο φρουτα θελει ε? Κι εγω βλεπω το δικο μου που κοντευει τους 6 και του τρεχουν τα σαλια οταν τρωμε κι αναρρωτιεμαι πως θα το κρατησω μεχρι τους 7 μηνες.

Δε μου λες......εσυ ελεγες για τα προιοντα βουβαλιου, τελικα κανατε αλλεργια κι απο αυτα?

μακαρι νασου ειναι καλοφαγο το μωρακι σου:Pεμενα ειναι καλος στο βαρος κ αυτο με παρηγορει καπως...:)

τέλικα ναι νομιζω οτι η τελευταια εξαρση που ειχαμε ηταν τοτε που δοκιμασα βουβαλισιο τυρι δυστυχως...τα συμπτωματα ηταν σπιθουρακια,εκζεμα στον λαιμο γουλιες κ ανησυχια...να πω κατι σημαντικο να ξερετε.

στη συσκευασια του τυριου εγραφε οτι περιειχε πυτια το οποιο απο οτι διαβασα ειναι ορος που χρησιμοποΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ του γαλακτος κ των προιοντων του ,κατι το οποιο εμαθα αργοτερα βεβαια:?

σορρυ για τα κεφαλαια εχω τον μικρο αγκαλια κ παταει οτι να ναι:mrgreen:

edit...δεν ξερω εαν εννοει πυτια βουβαλινου γαλακτος βεβαια...τελος παντων μπερδευτηκα οπως κ να χει εμας μας πειραξε...

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Ερωτηση.....διαβαζω οτι προτεινετε αμυγδαλοβουτυρο και αμυγδαλογαλα.

Αυτα δεν ειναι αλλεργιογονα?

Εξαρτάται από το παιδί. Την μπουμπου μου δεν την ενόχλησαν ποτέ τα αμύγδαλα

Γενικά όμως οι ξηροί καρποί θέλουν προσοχή. Ιδίως φιστίκια και καρύδια

.pngy3DLp3.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια λύστε μου μια απορία αν είναι εύκολο.

Αλλάξαμε παιδίατρο πρόσφατα και αυτή την εβδομάδα μας έστειλε να κάνουμε εξετάσεις αίματος στις οποίες. έχει βάλει για αλλεργία σε ψάρι, γάλα, αυγό σίγουρα και δεν ξέρω αν έχει και κάποια άλλα.

Αυτή η εξέταση πόσο αξιόπιστη είναι στην ηλικία μας (13,5 μηνών)? Και τι διαφορά έχει από τα ραστ και τα πατς? Έχω διαβάσει κάποια πράγματα αλλά δεν τα έχω ξεκαθαρίσει καλά μέσα μου και θέλω να είμαι προετοιμασμένη αύριο που θα πάρω τα αποτελέσματα...για να κάνω τις σωστές ερωτήσεις...

zaharini σας έβαλε να κάνετε ραστ τεστ. Οι εξετάσεις αίματος είναι τα ραστ τεστ.

Επιπλέον υπάρχουν οι εξής εξετάσεις:

Δερματικά τεστ (σου βάζουν στο χέρι διάφορες τροφές (σαν τσιμπηματάκι) και αν κοκκινήσει κάποιο φαίνεται η αλλεργία.

Και τα πατσ τεστ, που είναι αυτοκόλλητα στην πλάτη. Τα βλέπουν μετά από 3 μέρες και διαπιστώνουν αν υπάρχει αλλεργία.

Μπορεί τα ραστ και τα δερματικά να βγουν καθαρά και οι αλλεργίες να φανούν μόνο στα πατσ τεστ.

Επίσης η ηλικία του μωρού είναι καλή για να δώσει σωστό αποτέλεσμα. Πριν τους 6-7 μήνες εμφανίζουν συχνά ψευδή αποτελέσματα, εσείς είστε οκ.

Καλά αποτελέσματα!!!!!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Νεραϊδομανούλα σέυχαριστώ πολύ!!!

Τελικα μας ειχε βαλει να κανουμε για γαλα, κροκο αυγου κ πολυδυναμο ψαριων τα οποια βγηκαν ολα με τιμη 0,10 η οποια θεωρειται ανευ κλινικης σημασιας...

Ωστοσο η ανοσοσφαιρίνη ΙgE βγήκε οριακά αυξημένη 22.71 ενώ θα έπρεπε να είναι κάτω από 20, άρα κάτι υπάρχει που την πειράζει έστω και λίγο...

Επίσης μας προέκυψε πρόβλημα με το σίδηρο:( Δείτε τιμές και πείτε μου...

αιμοσφαιρίνη 9.9 (φυσ.τιμές 11.5-15.5)

αιματοκρίτης 31 (φ.τ. 36-47)

HGB 20.1 (φ.τ.26-32)

Σίδηρος 20 μg/dl (φ.τ. για παιδιά 37-158)

Φερριτίνη 2.8 ng/ml (φ.τ. για παιδιά 10 -300)

Από την εμπειρία σας πως σας φαίνονται; Στην παιδίατρο θα πάμε την άλλη εβδομάδα και δεν ξέρω πως να τα εκτιμήσω αυτά τα αποτελέσματα... Μου φαίνονται πολύ χαμηλά...και υποψιάζομαι ότι θα πρέπει να πάρουμε συμπλήρωμα σιδήρου.. Έχει δώσει καμιά σας; Ξέρετε αν μπορούμε να το αντιμετωπισουμε με φυσικό σκεύασμα σιδήρου ή μέσω της διατροφής;

Διαφημίσεις

Από την εμπειρία σας πως σας φαίνονται; Στην παιδίατρο θα πάμε την άλλη εβδομάδα και δεν ξέρω πως να τα εκτιμήσω αυτά τα αποτελέσματα... Μου φαίνονται πολύ χαμηλά...και υποψιάζομαι ότι θα πρέπει να πάρουμε συμπλήρωμα σιδήρου.. Έχει δώσει καμιά σας; Ξέρετε αν μπορούμε να το αντιμετωπισουμε με φυσικό σκεύασμα σιδήρου ή μέσω της διατροφής;

Egο sto megalo οταν εκανε αναιμια περσι δεν εδωσα χημικο σιδηρο οπως ειπε η παιδιατρος αλλα φυτικο, φερογκλομπιν και ανεβασε πολυ τις τιμες....δοκιμασε το, δεν πειραζει το παιδι οπως ο χημικος και δεν κανει παρενεργειες. Οοσ για τη διατροφη να φροντισεις οταν παιρνει τροφες με σιδηρο (η σκευασμα) να μην ειναι κοντα με καταναλωση τροφων με ασβεστιο.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Σχετικα με την αναιμια εχτε υποψη στο επομενο παιδι να σκεφτειτε το ενδεχομενο να μη κοψετε τον ομφαλιο λωρο αμεσως, κερδιζουν μεγαλη ποσοτητα αιματος ετσι και αποφευγεται ο κινδυνος αναιμιας. Βλεπω διαφορα στον πρωτο που δεν ηξερα και δεν το εκανα και στο δευτερο που ζητησα να μη κοπει πριν σταματησει να παλλεται. Ο μικρος εχει πολυ καλες τιμες σιδηρου.

Egο sto megalo οταν εκανε αναιμια περσι δεν εδωσα χημικο σιδηρο οπως ειπε η παιδιατρος αλλα φυτικο, φερογκλομπιν και ανεβασε πολυ τις τιμες....δοκιμασε το, δεν πειραζει το παιδι οπως ο χημικος και δεν κανει παρενεργειες. Οοσ για τη διατροφη να φροντισεις οταν παιρνει τροφες με σιδηρο (η σκευασμα) να μην ειναι κοντα με καταναλωση τροφων με ασβεστιο.

Eυχαριστώ πολύ Βέρα! Την δοσολογία πως την καθόρισες; αναφερεται στις οδηγίες;

Σχετικα με την αναιμια εχτε υποψη στο επομενο παιδι να σκεφτειτε το ενδεχομενο να μη κοψετε τον ομφαλιο λωρο αμεσως, κερδιζουν μεγαλη ποσοτητα αιματος ετσι και αποφευγεται ο κινδυνος αναιμιας. Βλεπω διαφορα στον πρωτο που δεν ηξερα και δεν το εκανα και στο δευτερο που ζητησα να μη κοπει πριν σταματησει να παλλεται. Ο μικρος εχει πολυ καλες τιμες σιδηρου.

Το είχα υπ'όψιν μου και σε αυτό το παιδάκι όπως κ πολλά άλλα που θα ήθελα να είναι διαφορετικά αλλά...η έλλειψη επιλογων και το γεγονός ότι την ώρα που γεννάς είσαι ευάλωτη στο δικό μας σύστημα υγείας δεν με αφησαν να τα πραγματοποιήσω..:( Παλι καλα που καταφερα και εκανα αρκετα από αυτα που ήθελα...

Στο επομενο παντως θα ειμαι σίγουρα πιο διεκδικητική και θα κανω σωστοτερες επιλογες...

ΥΓ Περαστικά στο μικρουλη σου. Ελπίζω σύντομα να είναι όλα πολύ καλύτερα και να μην ταλαιπωρείστε!

Ena κουταλακι του γλυκου δυο φορες τη μερα, μετα το φαγητο (οχι γαλακτοκομικα ομως)

Εγω δεν ημουν τοσο συνεπης, οταν θυμομουν εδινα και ομως ανεβηκε και ο αιματοκριτης και ο σιδηρος. Δοκιμασε πρωτα αυτο μερικους μηνες, μη πας αμεσως σε χημικο σιδηρο.

Δεν ειπα κατι στην παιδιατρο, το ειχα αναφερει αλλα αυτη τα δικα της.

Υπαρχει και το floradix στα φαρμακεια, ιδια δουλεια κανει αν και λενε μερικοι φαρμακοποιοι οτι ειναι μονο για ενηλικες. Μπορεις να το δινεις και προληπτικα (ισως μια φορα τη μερα μονο) Γενικως επειδη ειναι φυτικο σκευασμα δεν υπαρχει αγχος με δοσολογιες (η αν παραλειψεις να δωσεις καποια μερα). Συνεχιζω να του το δινω οποτε θυμαμαι.

Διαφημίσεις

Το είχα υπ'όψιν μου και σε αυτό το παιδάκι όπως κ πολλά άλλα που θα ήθελα να είναι διαφορετικά αλλά...η έλλειψη επιλογων και το γεγονός ότι την ώρα που γεννάς είσαι ευάλωτη στο δικό μας σύστημα υγείας δεν με αφησαν να τα πραγματοποιήσω..:( Παλι καλα που καταφερα και εκανα αρκετα από αυτα που ήθελα...

Στο επομενο παντως θα ειμαι σίγουρα πιο διεκδικητική και θα κανω σωστοτερες επιλογες...

ΥΓ Περαστικά στο μικρουλη σου. Ελπίζω σύντομα να είναι όλα πολύ καλύτερα και να μην ταλαιπωρείστε!

Οταν φθασει η ωρα θα τους πεις οτι θες να περιμενουν. Υπαρχει ενα εξαιρετικο γκρουπ στο φειςμπουκ με πολλες πληροφοριες (στα αγγλικα) αν σε ενδιαφερει να σου δωσω λινκ. Εινα πολυ σημαντικο να παρει ολο το αιμα το μωρακι, οχι μονο για την αναιμια αλλα και θεματα ανοσοποιητικου και προστασιας.

Καλα παμε εμεις, ευτυχως η αποχη επιασε τοπο, οι κενωσεις ειναι χωρις βλεννες πια, τελικα το ψωμι ηταν που μας εκανε χαλαστρα. Ψησαμε και δικα μας ψωμια αλλα βρηκα κι ενα φουρνο που φερνει κατι τεραστια και πανακριβα ψωμια απο Χαλκιδα, με προζυμι η απο σικαλη που δεν τον πειραζουν καθολου.

Επισης στις τελευταιες εξετασεις τα ηωσινοφιλα εχουν κατεβει ειναι 3.8 που δειχνουν μετρια αλλεργια, οποτε ειμαστε καλα προς το παρον. Σιγα σιγα θα δοκιμαζω τροφες....(η ωμη ντοματα παντως μας πειραξε )

Κοριτσια αυτα τα τεστ αλλεργιων τα κανουν παιδακια που εχουν συμπτωματα αλλεργιας ή πρεπει να τα κανουν ολα τα παιδακια;;;;

Η κορη μου εχει αλλεργικο ασθμα κ μπορει κ ο μπουλης μου να εμφανισει αλλεργιες οποτε ανησυχω....Παρατηρησα βλεννες στα κακα(παντα σαν διαρροια,μουσταρδι) εδω κ 4 μερες(τωρα τα παρατηρησα,μπορει να ηταν ετσι απο την αρχη;;;) κ η μυτουλα του συνεχως εχει μυξουλες...βγαζει πολλες φορες γαλατακι(αν δεν ρευτει) κ εχει αερια(πανω-κατω :) )Παντως δεν δειχνει ανησυχια κ ειναι πολυ καλο μωρο κ με πολυ καλο βαρος.

Η παιδιατρος ειπε ισως ειναι λιγο κρυωμενος....για αλλεργια ισως διασταυρουμενη αλλα θα το δουμε σε 2 εβδομ. στην επισκεψη για εμβολιο-αν συνεχισουν κ οι βλεννες....

ΒΑΣΙΛΙΚΗ....ΛΑΤΡΕΙΑ ΜΟΥ!!!!!!29.11.03

ΛΙΟΝΤΑΡΑΚΙ ΜΟΥ...ΑΝΤΡΑΚΙ ΜΟΥ !!!!!!04.08.10

Ena κουταλακι του γλυκου δυο φορες τη μερα, μετα το φαγητο (οχι γαλακτοκομικα ομως)

Εγω δεν ημουν τοσο συνεπης, οταν θυμομουν εδινα και ομως ανεβηκε και ο αιματοκριτης και ο σιδηρος. Δοκιμασε πρωτα αυτο μερικους μηνες, μη πας αμεσως σε χημικο σιδηρο.

Υπαρχει και το floradix στα φαρμακεια, ιδια δουλεια κανει αν και λενε μερικοι φαρμακοποιοι οτι ειναι μονο για ενηλικες. Μπορεις να το δινεις και προληπτικα (ισως μια φορα τη μερα μονο) Γενικως επειδη ειναι φυτικο σκευασμα δεν υπαρχει αγχος με δοσολογιες (η αν παραλειψεις να δωσεις καποια μερα). Συνεχιζω να του το δινω οποτε θυμαμαι.

vera το floradix εχει εκχυλσματα απο παρα πολλα φρουτα ,εαν ενα παιδι ειναι αλλεργικο σε κατι απο αυτα δεν μπορεις να το δωσεις .

το feroglobine τι εχει ακριβως ?

να'σαι καλα! της εχω ηδη αυξησει τις τροφες που ειναι πλουσιες σε σιδηρο κ αφου δεν ειναι επιβαρυντικος ο φυτικος σιδηρος, θα ξεκινησουμε κ από αυτό και βλεπουμε...

Οταν φθασει η ωρα θα τους πεις οτι θες να περιμενουν. Υπαρχει ενα εξαιρετικο γκρουπ στο φειςμπουκ με πολλες πληροφοριες (στα αγγλικα) αν σε ενδιαφερει να σου δωσω λινκ. Εινα πολυ σημαντικο να παρει ολο το αιμα το μωρακι, οχι μονο για την αναιμια αλλα και θεματα ανοσοποιητικου και προστασιας.

Καλα παμε εμεις, ευτυχως η αποχη επιασε τοπο, οι κενωσεις ειναι χωρις βλεννες πια, τελικα το ψωμι ηταν που μας εκανε χαλαστρα. Ψησαμε και δικα μας ψωμια αλλα βρηκα κι ενα φουρνο που φερνει κατι τεραστια και πανακριβα ψωμια απο Χαλκιδα, με προζυμι η απο σικαλη που δεν τον πειραζουν καθολου.

Επισης στις τελευταιες εξετασεις τα ηωσινοφιλα εχουν κατεβει ειναι 3.8 που δειχνουν μετρια αλλεργια, οποτε ειμαστε καλα προς το παρον. Σιγα σιγα θα δοκιμαζω τροφες....(η ωμη ντοματα παντως μας πειραξε )

Μπραβο σας! Συντομα θα δεχεται περισσοτερα φαγητα! Τη δικια μου πιο παλια την πειραζαν σχεδον τα παντα ενώ πλεον παμε πολύ πολύ καλά!

Αν το έχεις το λινκ για τον ομφαλιο λώρο πρόχειρο θα το ήθελα. όσα περισσοτερα διαβαζω τοσο καλυτερα:-)

Κοριτσια αυτα τα τεστ αλλεργιων τα κανουν παιδακια που εχουν συμπτωματα αλλεργιας ή πρεπει να τα κανουν ολα τα παιδακια;;;;

Η κορη μου εχει αλλεργικο ασθμα κ μπορει κ ο μπουλης μου να εμφανισει αλλεργιες οποτε ανησυχω....Παρατηρησα βλεννες στα κακα(παντα σαν διαρροια,μουσταρδι) εδω κ 4 μερες(τωρα τα παρατηρησα,μπορει να ηταν ετσι απο την αρχη;;;) κ η μυτουλα του συνεχως εχει μυξουλες...βγαζει πολλες φορες γαλατακι(αν δεν ρευτει) κ εχει αερια(πανω-κατω :) )Παντως δεν δειχνει ανησυχια κ ειναι πολυ καλο μωρο κ με πολυ καλο βαρος.

Η παιδιατρος ειπε ισως ειναι λιγο κρυωμενος....για αλλεργια ισως διασταυρουμενη αλλα θα το δουμε σε 2 εβδομ. στην επισκεψη για εμβολιο-αν συνεχισουν κ οι βλεννες....

μπορει να περναει καμια ιωσουλα... αν συνεχιστουν για πολλες μερες να αρχισεις να το ψαχνεις...

vera το floradix εχει εκχυλσματα απο παρα πολλα φρουτα ,εαν ενα παιδι ειναι αλλεργικο σε κατι απο αυτα δεν μπορεις να το δωσεις .

το feroglobine τι εχει ακριβως ?

http://www.pharmazon.gr/product_info.php?products_id=1051&osCsid=6b88b2e447ab3c7973262df8841f2adf

valeri δες εδώ

Εν τω μεταξύ βλέπω ότι έχει και κριθάρι (παλιότερα την πείραζαν τα σιτηρά που έτρωγα και ακόμη δεν έχει δοκιμάσει η ίδια..) καθώς και εσπεριδοειδή που επίσης δεν εχει δοκιμάσει...:roll:

Ευχαριστω κοριτσια!!! :)

...οντως σημερα ειναι πιο μπουκωμενος ο μικρουλης...του βαζω φυσιιολ.ορο.

Τα τεστ,δεν μου ειπατε,μπορω να του τα κανω κ εγω ....ετσι προληπτικα;;;;εχω βιβλιαριο δημοσιου,γραφονται οι εξετασεις αυτες;;;

ΒΑΣΙΛΙΚΗ....ΛΑΤΡΕΙΑ ΜΟΥ!!!!!!29.11.03

ΛΙΟΝΤΑΡΑΚΙ ΜΟΥ...ΑΝΤΡΑΚΙ ΜΟΥ !!!!!!04.08.10

http://www.pharmazon.gr/product_info.php?products_id=1051&osCsid=6b88b2e447ab3c7973262df8841f2adf

valeri δες εδώ

Εν τω μεταξύ βλέπω ότι έχει και κριθάρι (παλιότερα την πείραζαν τα σιτηρά που έτρωγα και ακόμη δεν έχει δοκιμάσει η ίδια..) καθώς και εσπεριδοειδή που επίσης δεν εχει δοκιμάσει...:roll:

ευχαριστω ζαχαρινι

εκχυλισματα ποιων φρουτων ομως ? στο floradix εχει εσπεροδοειδη

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...