Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Κορίτσια εγώ βρήκα αυτή τη σύνταγή (για όσες μπορούν να φάνε αλεύρι...) και εννοείται ότι παραβλέπω το καρύδι και το πορτοκάλι, λεμόνι βάζω αλλά λόγω ΓΟΠ πολύ λιγότερο απο το μισό... Γίνεται κάπως τραγανό αλλά ειλικρινά είναι πολύ νόστιμο!!!

Υλικά

• 3/4 φλυτζανιού σπορέλαιο
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλυτζάνι καρότο τριμμένο
  • 1 φλυτζάνι μήλο τριμμένο
  • 1 φλυτζάνι καρυδόψιχα
  • 2 1/2 φλυτζάνια αλεύρι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1 κ.γ. μπέκιν
  • χυμό μισού λεμονιού

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη κοσκιννίζουμε το αλεύρι και το μπέκιν, κάνουμε μια λακουβίτσα και προσθέτουμε το σπορέλαιο, την ζάχαρη το καρότο , το μήλο, το ξύσμα και την καρυδόψυχα. Στο τέλος διαλύουμε την σόδα στο χυμό λεμονιού και την ρίχνουμε και αυτή.Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και τα βάζουμε σε λαδωμένη μακρόστενη φόρμα.

Ψήνουμε στους 180 για 1 ώρα περίπου. Οταν κρυώσει το βγάζουμε από την φόρμα και το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Σας γραφω λιγο βιαστικα τη συνταγη της μηλοπιτας που εφτιαξα. Πηρα τη συνταγη της μηλοπιτας που ειχα και εκανα τροποποιησεις αναλογα με αυτα που τρωω. Σε ενα μεσαιο μεγεθος ταψι ,το λαδωσα , εστρωσα τα μηλα κομμενα χοντρες ροδελες και απο πανω ριχνω μια κουπα ζαχαρη. Χτυπαω στο μιξερ 2 κουπες ρυζαλευρο, 1 κουπα ζαχαρη, μιση κουπα λαδι και περιπου μιση με 1 κουπα νερο( να γινει ενα μιγμα λιγο αραιο). Το εριξα πανω απο τα μηλα και το εψησα. Αν βαλετε και λιγοτερη ζαχαρη νομιζω θα γινει πιο καλη. καταλαβα οτι στο ρυζαλευρο δεν θελει πολυ ζαχαρη γιατι γινεται αηδια.

Αν μπορειτε να φατε το αλευρι χωρις γλουτενη που φουσκωνει μονο του( το ειχατε γραψει σε προηγουμενα μηνυματα) ισως γινει πιο καλη. Και αν τρωτε βιταμ δεν θα βαλετε λαδι, αλλα θα βαλετε το βιταμ κομμενο κοματια πανω απο τα μηλα με τη ζαχαρη.

Βεβαια απο εμφανιση καμια σχεση με τις μηλοπιτες που ξερουμε, ουτε και στη γευση. Μηλοπιτα χωρις κανελα γινετε? Τι να κανουμε? Εμενα παντως μου φανηκε πεντανοστιμη.

Καλη επιτυχια

Υ.Γ αν ξερετε και καμια αλλη συνταγη γραψτε τη, μηπως φαμε και κατι διαφορετικο!!!

Σας γραφω τη συνταγη για το γλυκο μηλο.

1και 1/4 κιλου μηλα

1 κιλο ζαχαρη

2 φλυτζανια τσαγιου νερο

3 χαρτακια βανιλιας

1/2 φλυτζανι γλυκοζη

Εγω δεν εβαλα γλυκοζη αλλα εβαλα 3 φλ. νερο.

Κοβεις τα μηλα στα 4. Τα βαζεις σε μια λεκανη με λιγο λεμονι και νερογια να μην μαυρισουν. Βραζετε το νερο με τη ζαχαρη για 5 λεπτα και ριχνετε τα μηλα. Το βραζετε μεχρι να δεσει το σιροπι. Νομιζω μου πηρε κανα μισαωρο. Το αφηνετε ολο το βραδυ στη κατσαρολα σκεπασμενο με μια πετσετα και την επομενη μερα το ξαναβραζεται 2-3 βρασεις. Εγω δεν το εβρασα ξανα την επομενη γιατι το ειχα βρασει πολυ .

καλη επιτυχια

Συνταγες...

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Διάβασα πολλές σελίδες μαζεμένες και φρίκαρα λίγο - με τους γιατρούς!

Καταρχάς, καλό κουράγιο σε όλες.

Κορίτσια, να περνάτε από 40 κόσκινα όσα σας λένε και να μην υποβάλετε τα μωρά σας σε άχρηστη ταλαιπωρία, ούτε και τους εαυτούς σας.

1. Στη δική μας διατροφή δεν κόβουμε πράγματα προληπτικά. Τα κόβουμε εφόσον έχουμε ενδείξεις ότι κάτι συγκεκριμένο πειράζει το μωρό.

2. Αν δεν είστε σίγουρες για πολλά πράγματα, αποφεύγετε να καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες. Τρώτε ποικιλία τροφών και από λίγο. Προτιμάτε πράγματα εποχής, όταν είναι η κατάλληλη εποχή, τα λαχανικά είναι πιο θρεπτικά και νόστιμα.

3. Κάντε έναν κατάλογο από τροφές, όσες τροφές μπορείτε να φανταστείτε. Χωρίστε τις τροφές σε τρεις στήλες, αυτά που τρώτε άφοβα, αυτά που είναι ύποπτα και αυτά που είναι ένοχα. Θα δείτε πολύ περισσότερα στην πρώτη στήλη. Σκεφτείτε πολύ σοβαρά κατά πόσο σας είναι απαραίτητα τα 4 άσπρα κακά της μοίρας μας: αλεύρι, ζάχαρη, αλάτι και γάλα.

4. Τροποποιήστε τις συνταγές σας, για να κάνετε πιο εύκολη τη ζωή σας. Ξεχωρίζετε τη δική σας μερίδα πριν μπουν στην κατσαρόλα κρεμμύδια, ντομάτες και ό,τι άλλο αποφεύγετε.

5. Χορτοφαγία και θηλασμός, ναι, συμβαδίζουν. Απλά προσέξτε τον εαυτό σας. Χορτοφαγία δεν σημαίνει απλά να μην τρώμε κρέας και να τρώμε τόνους μπισκότα χωρίς γάλα!

6. Στις γιορτές/επισκέψεις κουβαλήστε το δικό σας φαγητό - πλήρες μενού, και το δικό σας γλυκό μαζί. Είναι πολύ εύκολο να κάνετε ατασθαλίες, όταν δεν έχετε εναλλακτική. Και επίσης εύκολο να γίνουν λάθη. Κάτι "ασήμαντο" που έπεσε στο φαγητό και δεν αναφέρθηκε μπορεί να σας πάει πολλές βδομάδες πίσω. Δεν είναι όπως η δίαιτα αδυνατίσματος που έφαγες ένα γλυκάκι και τι έγινε;

7. Μην το πολυσυζητάτε. Εγώ έχω "καούρες" εδώ και χρόνια :rolleyes:

8. Να είστε περήφανες που φροντίζετε τα παιδιά σας με πιο ιδιαίτερο τρόπο. Αν μη τι άλλο, τους περνάτε αρχές καλής διατροφής. Η κατανάλωση της -έστω νόστιμης- σαβούρας δεν αποτελεί κοινωνική ή άλλου είδους υποχρέωση.

Όσο για τα μωρά που ξεκινάνε τώρα τροφές και θηλάζουν:

- Το γάλα σας καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της διατροφής τους. Θηλάζετε όποτε ζητάνε και προσφέρετε κι εσείς τακτικά. Τα μωρά από δω και πέρα είναι απασχολημένα και ξεχνάνε να ζητήσουν αλλά ακόμη το χρειάζονται.

- Εστιάστε σε ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ τροφές. Το κρεμμύδι, ο μαϊντανός κτλ δεν είναι απαραίτητα, δεν χάθηκε ο κόσμος αν δεν υπάρχουν στο φαΐ τους για πολύ καιρό - άλλωστε τα πιο πολλά παιδιά εκτιμούν τις "σάλτσες" πολύ αργότερα, ίσως και μετά την εφηβεία. Το ρύζι δεν είναι απαραίτητο. Τα ζυμαρικά δεν είναι απαραίτητα. Το ψωμί δεν είναι απαραίτητο. Δεν υπάρχει κάτι με γαλακτοκομικά ή γλουτένη που να είναι απαραίτητο σε ένα μωρό. Μάλλον άχρηστα και μάλλον βλαβερά είναι τα περισσότερα παράγωγα.

- Εστιάστε σε μερικές θρεπτικές τροφές που δεν πειράζουν το παιδί και μην δοκιμάζετε καινούργια πράγματα, όταν τα συμπτώματα είναι έντονα. Η ποικιλία δεν είναι και τόσο απαραίτητη σε αυτή τη φάση. Τα πιο πολλά μωρά τρώνε αυτό που μαθαίνουν, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ΚΑΙ για την ποικιλία.

- Σε αλλεργικά παιδιά -με οποιαδήποτε αλλεργία- αναβάλλουμε σίγουρα για μετά τον χρόνο το αυγό και καθυστερούμε και το ψάρι 2 ή 3 χρόνια. Δεν υπάρχει λόγος να κάνετε πατς και άλλες εξετάσεις για πράγματα που ΔΕΝ θα φάει το παιδί στο εγγύς μέλλον. Μπορεί να δείξουν ψευδώς αρνητικό. Το καλύτερο εργαλείο σας είναι η παρατήρηση και καταγραφή - πέρα από την αποχή από τα ισχυρώς αλλεργιογόνα.

- Μην δοκιμάζετε νέες τροφές ταυτόχρονα σε σας και στο παιδί. Αν απέχετε από κάτι και θέλετε να το δοκιμάσετε, καταναλώστε το εσείς για λίγες μέρες, περιμένετε για συμπτώματα και μετά δώστε στο παιδί και περιμένετε για συμπτώματα. Μην βιάζεστε να εισάγετε νέες τροφές, όλα θα έρθουν με τη σειρά τους. Οι αλλεργίες έχουν το δικό τους ρολόι.

- Βρίσκετε εναλλακτικές. Κάντε μια βόλτα στη λαϊκή, στο βιολογικάδικο και δείτε πόσες προτάσεις υπάρχουν. Οι περισσότερες μαμάδες μας είχαν περιορισμένο ρεπερτόριο στην κουζίνα, ας μην κολλάμε κι εμείς.

- Μην θεωρείτε στερημένο το παιδί σας επειδή τρώει "λιγότερα" από άλλα παιδιά. Το δικό σας παιδί θα δοκιμάσει τροφές που τα άλλα παιδιά αγνοούν την ύπαρξη τους.

Δεν ξέρω τι άλλο να σας πω για να μην πανικοβάλεστε και να μην αγχώνεστε, επιστρατεύεστε τη λογική σας και ψάξτε για επιπλέον πληροφορίες, μη συμβιβάζεστε με γιατρούς που λένε μπούρδες. Η γνώση είναι δύναμη. Ευτυχώς έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Συμβουλες....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

http://www.vita.gr/html/ent/326/ent.1326.asp

Δειτε αυτο εχει πολυ ενδιαφερον

εχω ενα αγορακι 30 ημερων που ειχε σπαρακτικους κολικους πριν περιπου 15 ημερες και λογω ιστορικου αλλεργιας στο αγελαδινο στην πρωτη μας κορουλα εκανα αποχη απο τα γαλακτοκομικα για 15 ημερες και οντως το παιδακι ηρεμησε....θα ηθελα να ρωτησω επειδη δεν εχω δει καθολου αιμα ως τωρα, εαν το αιμα στα κακα υποδηλωνει και το μεγεθος της αλλεργιας...εννοω το παιδακι θα εχει σοβαρο προβλημα ισως και σε αλλες τροφες???, για τα εγελαδινα δε με νοιαζει καθολου, δεν τα εμπιστευομαι καθολου και στην κορη μας δεν τα εδωσα ποτε-θηλασε μεχρι και το πρωτο τριμηνο της κυησης μου, οποτε και ξεκινησαμε τα κατσικισια,....μαλλον τα γραφω μπερδεμενα αλλα αν μπορει καποιος να με διαφωτισει....

Να σου ζησει το μωρακι σπυνι!!!

Θα ελεγα να μην αγχωνεσαι...ουτε εγω ξερω ακομα καλα καλα αν εχουμε αλλεργια και ποσο σοβαρη. Πιστευω ομως οτι αφου δεν εχουμε αιμα (προς το παρον) δεν ειναι τοσο σοβαρη.......βλεποντας και κανοντας ομως, ας μην πανικοβαλομαστε!!!

Σήμερα είδα για πρωτη φορα αιμα στα κακα. Ξεκινησα στερεες τροφες και εχει πολυ σκληρα κακά.Φταιεί αυτό ή απο την αλλεργια είναι. Δεν εχω αλλαξει κατι στη διατροφή μου ισα ισα που εκοψα πολλά. Το αιμα στα κακα ήταν απο εξω οχι ανακατεμένο.

Με καθε επιφυλάξη, δες μηπως ειναι καποια ραγαδα λογω σκληρων κενωσεων Κι εμεις ειχαμε ταλαιπωρηθει με το μεγαλο απο τις πρωτες ηδη κενωσεις οταν αρχισαμε στερεες, ακομα ταλαιπωρειται δλδ.....

Ποτε ξεκινησε στερεες και ποτε ειδες το αιμα? Δειχνει να ποναει το μωρο οταν τα κανει?

Και τι ακριβως του εδωσες να φαει? Δεν ξερω και το ιστορικο σας....εκανες παραλληλα εσυ αποχη?

Δε μου λες.......ποτε θεωρειται εμετος, πριν λιγο εβγαλε πολυ γαλα λιγο αφου εφαγε...αυτο θεωρειται αναγωγη λογω αλλεργιας?

Θα σου πω τι έκανε η δικιά μου. Άλλες φορές μεγάλες γουλιές και άλλες φορές κανονικός εμετός όλο το γάλα.

Σορρυ για την καθυστέρηση στην απάντηση, αλλά τρέχω αυτές τις μέρες τρελά!

Α, και η Κάντυ στα έγραψε μια χαρά!

Και φυσικά ευχαριστούμε για τα παλιά ποστς!!!! :D

εχω ενα αγορακι 30 ημερων που ειχε σπαρακτικους κολικους πριν περιπου 15 ημερες και λογω ιστορικου αλλεργιας στο αγελαδινο στην πρωτη μας κορουλα εκανα αποχη απο τα γαλακτοκομικα για 15 ημερες και οντως το παιδακι ηρεμησε....θα ηθελα να ρωτησω επειδη δεν εχω δει καθολου αιμα ως τωρα, εαν το αιμα στα κακα υποδηλωνει και το μεγεθος της αλλεργιας...εννοω το παιδακι θα εχει σοβαρο προβλημα ισως και σε αλλες τροφες???, για τα εγελαδινα δε με νοιαζει καθολου, δεν τα εμπιστευομαι καθολου και στην κορη μας δεν τα εδωσα ποτε-θηλασε μεχρι και το πρωτο τριμηνο της κυησης μου, οποτε και ξεκινησαμε τα κατσικισια,....μαλλον τα γραφω μπερδεμενα αλλα αν μπορει καποιος να με διαφωτισει....

Αν υπάρχει ιστορικό αλλεργίας στο 1ο παιδί δυστυχώς υπάρχουν πιθανότητες να εμφανίσει και το 2ο. Οπότε καλώς έκανες το τεστ σου με την αποχή των γαλαλτοκομικών. Αφού είδες βελτίωση, δεν νομίζω να είναι τόσο συμπτωματική. Κράτα λίγο ακόμα την αποχή και τα εντάσεις σταδιακά και βλέποντας αντιδράσεις.

Παιδιά με αλλεργία στην πρωτείνη του γάλακτος μπορεί να τα πειράζει και το αυγό και το ψάρι. Και άλλες τροφές, αλλά ας μην προτρέχουμε και σε αγχώσω χωρίς λόγο!

Εμάς αίμα εμφάνισε στον 4ο μήνα. Έως τότε είχαμε βλένες και γοπ. Το αίμα υποδηλώνει πληγή στο έντερο. Αλλά πριν φτάσει να σου κάνει αίμα, να ξέρεις ότι θα προηγηθούν βλένες.

Ελπίζω να σου έλυσα κάπως τις απορίες σου. Εϊναι και αργά και είμαι αποσυντονισμένη :oops:

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη δυσανεξία στη λακτόζη

http://www.mother.gr/displayarticle.asp?articleId=360

Αυτη τη γιατρο μας συστησαν (αλλα δεν πηγαμε).

To θέμα ήταν αυτό

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=445378&postcount=89

αλλά η τούρτα εκείνη ήταν πρωτόλειο, έγινε αυτοσχεδιάζοντας και ήταν πολύ μπελαλίδικη ...

Από τότε βρήκα αυτήν εδώ:

http://hungryforhungry.blogspot.com/2007/11/blog-post_4020.html

αλλά βασική προϋπόθεση είναι να μην σας πειράζει το σουσάμι.

Στην παραλλαγή της, την κάνω σχεδόν ωμή: αλέθω κουάκερ για αλεύρι, κάνω μια απλή κρέμα με μέλι, ταχίνι και κάποιο φρούτο και γλασάρω με μέλι, ταχίνι, χαρουπάλευρο.

Για ποιο συμβατική συνταγή ή έτοιμη για μεταγενέστερη χρήση κάνω ένα κέηκ από αλεύρι χωρίς γλουτένη και παραγεμίζω αναλόγως.

Όταν το βρίσκω απαραίτητο (για να μη ζηλεύει η κόρη την άσπρη τούρτα που τρώνε οι άλλοι), κάνω μια επικάλυψη από κρέμα καρύδας, την οποία δεν χρησιμοποιώ συχνά, γιατί έχει συντηρητικά.

Το καλό είναι ότι το κορίτσι μου μεγαλώνει και δέχεται πιο εύκολα το "δεν κάνει", αρκεί να έχω κάποιο καλό υποκατάστατο να της προσφέρω.

Συνταγες για γλυκα.

"το βουβαλινο γαλα δρα ευεργετικα στον ανθρωπινο οργανισμο και ιδιαιτερα σε οσους αντιμετωπιζουν προβληματα αλλεργιων και δυσανεξιας στη λακτοζη,ενω ειναι και εξαιρετικα ευγευστο.

το βουβαλινο σε σχεση με το αγελαδινο γαλα..

περιεχει 60% περισσοτερο ασβεστιο

37%περιπου περισσοτερο σιδηρο

118%περισσοτερο φωσφορο

και επιπλεον τις βιταμινες

θειαμινη

ριβοφλαμινη

Β12

αξιζει να σημειωθει οτι τα βουβαλια μεταβαλλουν ολη την καροτινη σε βιταμινη Α η οποια περναει στο γαλα."

Το πηρα απο το s/m Βασιλοπουλος.Λεγεται fattorie garofalo και ειναι μοτσαρελα απο βουβαλι.Στα συστατικα γραφει:γαλα βουβαλου,αλατι,πυτια.Κανει 2 ευρω η συσκευασια(250gr).Ειναι παρα πολυ νοστιμο!!:-D

Για τα βουβαλίσια προϊόντα, έχω διαβάσει ότι δεν αποκλείεται η αλλεργία αλλά δεν σχετίζεται με την αλλεργία στο γάλα αγελάδας/κατσίκας/προβάτου. Και αυτό γιατί οι πρωτεΐνες που προκαλούν αλλεργία στο βουβαλίσιο είναι διαφορετικές από της αγελάδας. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος μπορεί να τρώει βουβαλίσια αλλά όχι αγελαδινά, είτε να τρώει αγελαδινά αλλά όχι βουβαλίσια ή μπορεί να συνυπάρχουν οι δυο αλλεργίες.

Ενώ για τα κατσικίσια και πρόβεια ισχύει ότι, όταν υπάρχει αλλεργία στα αγελαδινά, συχνά υπάρχει αλλεργία και στα αιγοπρόβεια.

Προταση για προιοντα βουβαλιου (τυρι, γαλα και βουτυρο)

Θα σου πω τι έκανε η δικιά μου. Άλλες φορές μεγάλες γουλιές και άλλες φορές κανονικός εμετός όλο το γάλα.

Σορρυ για την καθυστέρηση στην απάντηση' date=' αλλά τρέχω αυτές τις μέρες τρελά!

Α, και η Κάντυ στα έγραψε μια χαρά!

Και φυσικά ευχαριστούμε για τα παλιά ποστς!!!! :D

[/quote']

Προχθες ειχαμε μονο μια αναγωγη......χθες καμμια.....προσεξα περισσοτερο. Αλλα σημερα το μεσημερι εκανε μια (μονο πρωινο ειχα φαει χωριατικο ψωμι με μαρμελαδα, δε δεχθηκα το σταφιδοψωμο που μου φερε η μητερα μου) Να ναι το ψωμι? Θα με αναγκασουν να ζυμωνω? Εδω μια πιτσα φτιαχνω καθε βδομαδα κι εχω προβλημα με την αποχευτευση στην κουζινα (που προσεχω κιολας) Ουφφφ....θα δω και την υπολοιπη μερα......

Στα κακα εχουμε λιγες βλεννες (η ετσι νομιζω, εχω ξεχασει και πως ειναι οι φυσιολογικες κενωσεις) Μαλλον ο κροκος απο την κοτοσουπα ενεργει ακομα.

Οι αρτοπαρασκευαστες ποσο κοστιζουν? Τουλαχιστον να γλυτωσω το ζυμωμα (ειμαι και τεμπελα)

Εννοώ πολύ απλά και πρακτικά ότι το φρέσκο ψωμί είναι πιο εύπεπτο, το μπαγιάτικο πιο δύσπεπτο και το ζεσταμένο/φρυγανισμένο ψωμί πιο εύπεπτο από το μπαγιάτικο. Έχει να κάνει με την δομή του αμύλου και πώς αυτή αλλάζει με το ψήσιμο αλλά και με το κρύωμα του ψωμιού. Στο πώς αλλάζει η δομή παίζει ρόλο και ο τρόπος αποθήκευσης του ψωμιού, πχ πλαστική ή χάρτινη σακούλα.

(Μια ενδιαφέρουσα εργασία που δίνει πολλές πληροφορίες για το μπαγιάτεμα του ψωμιού - και για να δείτε γιατί οι αρτοποιοί δεν θα απαρνηθούν το γάλα στη συνταγή, που φτιάχνει πιο θελκτική κόρα - και γιατί το δικό μας το ψωμάκι δεν φαίνεται τόσο ωραίο:

http://eureka.lib.teithe.gr:8080/bitstream/handle/10184/1594/Aggelopoulos-Fotiou%20%5BMain%5D.pdf?sequence=1 )

Σχετικα με τα ψωμια.......αρα ψευδονται οταν λενε οτι δεν βαζουν γαλα. Κορα χωρις γαλα δεν γινεται.

Διαφημίσεις

vera εχω αγορασει τον αρτοπαρασκευαστη της Izzy, γυρω στα 55-65 ευρω πρεπει να εκανε!

Στην αρχη δεν μας αρεσαν τα ψωμια που φτιαχναμε, αλλα μετα απο μερικα πειραματακια, δεν μπορεις να φανταστεις ποσο νοστιμο βγαινει, και φυσικα δεν βαζουμε ουτε γαλα ουτε τιποτα που να πειραζει το μωρο. Κορα γινεται κανονικα χωρις γαλα.

vera καπου αναφερεις οτι δεν εισαι σιγουρη εαν προκειται για αλλεργια επειδη δεν βρεθηκε αιμα στα κοπρανα? μας συνεβαινε το εξης (εαν δεις τις παλιες δημοσιευσεις θα με βρεις εκει

)ειχαμε βλεννα ,υδαρεις κενωσεις και ροζ προσμιξεις οι οποιες ομως ποτε δεν αποδειχθεικε οτι ηταν αιμα και τελικα ποτε δεν απ[οδειχθηκε εαν ηταν αλλεργια και σε τι.

Εμεις δεν εμφανισαμε ποτε αιμα στα κοπρανα ενω ειχαμε πολυ εντονη αλλεργια σε γαλα ,αυγο και σογια.μεσα στα συμπτωματα μας εκτος των πολυ εντονων κολικων?(οταν δεν ηξερα και τρωγα με τους τονους τα ριζογαλα της μαμας μου ,τον πρωτο μηνα:?:-?)εμφανιστηκε και ατοπικη δερματιτιδα.

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Με καθε επιφυλάξη, δες μηπως ειναι καποια ραγαδα λογω σκληρων κενωσεων Κι εμεις ειχαμε ταλαιπωρηθει με το μεγαλο απο τις πρωτες ηδη κενωσεις οταν αρχισαμε στερεες, ακομα ταλαιπωρειται δλδ.....

Ποτε ξεκινησε στερεες και ποτε ειδες το αιμα? Δειχνει να ποναει το μωρο οταν τα κανει?

Και τι ακριβως του εδωσες να φαει? Δεν ξερω και το ιστορικο σας....εκανες παραλληλα εσυ αποχη?

στερεες εχουμε ξεκινησει εδω και 1 μηνα(αχλαδι,μηλο, αβοκαντο - πατατα καροτο-κολοκυθα) απο τοτε ξεκινησαν και τα σκληρα κακα. Αιμα ειδα πριν λιγες μερες που τον ειχα ανοιχτό και προσπαθουσε ο καημενος να τα κανει. Ζοριζεται λιγο αλλα δεν κλαιει.

Αποχη κανω απο αγελαδινα λογω αναγωγων και βλεννης. Τωρα που ειναι όμως σκληρα τα κακα πως θα βλεπω αν εχει βλεννη;

Προχθες ειχαμε μονο μια αναγωγη......χθες καμμια.....προσεξα περισσοτερο. Αλλα σημερα το μεσημερι εκανε μια (μονο πρωινο ειχα φαει χωριατικο ψωμι με μαρμελαδα, δε δεχθηκα το σταφιδοψωμο που μου φερε η μητερα μου) Να ναι το ψωμι? Θα με αναγκασουν να ζυμωνω? Εδω μια πιτσα φτιαχνω καθε βδομαδα κι εχω προβλημα με την αποχευτευση στην κουζινα (που προσεχω κιολας) Ουφφφ....θα δω και την υπολοιπη μερα......

Στα κακα εχουμε λιγες βλεννες (η ετσι νομιζω, εχω ξεχασει και πως ειναι οι φυσιολογικες κενωσεις) Μαλλον ο κροκος απο την κοτοσουπα ενεργει ακομα.

Οι αρτοπαρασκευαστες ποσο κοστιζουν? Τουλαχιστον να γλυτωσω το ζυμωμα (ειμαι και τεμπελα)

Τακτικά φέρνει το lidl αρτοπαρασκευαστές με 40-50 ευρώ. Εγώ από εκεί έχω πάρει και φτιάχνω ψωμί. Με την αλλεργία της μικρής στα γαλακτοκομικά είχαμε κόψει και τους φούρνους.

Καλύτερα να τρώς ότι έχεις φτιάξει μόνη σου, να είσαι σίγουρη. Πολλοί φούρνοι εισάγουν έτοιμα μίγματα ψωμιών. Ούτε μπορείς να ξέρεις τι έχουν μέσα. Και αν τους ρωτήσεις αν βάζουν γάλα θα σου πουν οχι - όχι. Μην το ρισκάρεις...

στερεες εχουμε ξεκινησει εδω και 1 μηνα(αχλαδι,μηλο, αβοκαντο - πατατα καροτο-κολοκυθα) απο τοτε ξεκινησαν και τα σκληρα κακα. Αιμα ειδα πριν λιγες μερες που τον ειχα ανοιχτό και προσπαθουσε ο καημενος να τα κανει. Ζοριζεται λιγο αλλα δεν κλαιει.

Αποχη κανω απο αγελαδινα λογω αναγωγων και βλεννης. Τωρα που ειναι όμως σκληρα τα κακα πως θα βλεπω αν εχει βλεννη;

Η παιδίατρος μου είχε πει να βάζω και λίγες μπάμιες στο φαγητό του μωρού, για να διευκολύνουν και το έντερο.

.pngy3DLp3.png

Διαφημίσεις

http://www.vita.gr/html/ent/326/ent.1326.asp

Δειτε αυτο εχει πολυ ενδιαφερον

Να σου ζησει το μωρακι σπυνι!!!

Θα ελεγα να μην αγχωνεσαι...ουτε εγω ξερω ακομα καλα καλα αν εχουμε αλλεργια και ποσο σοβαρη. Πιστευω ομως οτι αφου δεν εχουμε αιμα (προς το παρον) δεν ειναι τοσο σοβαρη.......βλεποντας και κανοντας ομως, ας μην πανικοβαλομαστε!!!

σε ευχαριστω Βερα μου για το κουραγιο!!!Η αληθεια ειναι οτι δεν ειμαι τοσο πανικοβλημενη επειδη ακριβως μεχρι τωρα εχω δει μονο πρασινα κακα και βελτιωση μετα απο αποχη απο τα αγελαδινα, απλα εχω και υπερπαραγωγη και καποιες φορες μπερδευομαι....παντως ουτε αυγο τρωω διοτι η μικρη μας εμφανισε αλλεργια και σε αυτο απο τον 11ο περιπου μηνα, την οποια και ξεπερασε μαζι και με αυτην των αγελαδινων σχετικα προσφατα-σε ενα παρτυ δεν την προλαβαμε και εφαγε τουρτα αλλα συμπτωμα ουδεν-οποτε και δεν τρωω ουτε αυγο και ουτε θα δωσω στο μικρο πριν το χρονο!!Η αμαρεττο εχει δικιο...με το χρονο τα αντιμετωπιζουμε ενα-ενα!!ΚαΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΑς!!!!

Εμεις παμε καλυτερα δοξα το θεο,βεβαια συνεχιζεται η αποχη μου κι ο μικρος απο στερεες τζιφος μονο φρουτα θελει,αλλα χαρηκα γιατι αυτες τις μερες δοκιμασα οσπρια μετα απο 8 μηνες (φασολια κ φακες) κ δεν τον πειραξαν κι ετσι προσθεσα κ κατι καινουριο στη διατροφη μου.:P

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Εμεις δεν εμφανισαμε ποτε αιμα στα κοπρανα ενω ειχαμε πολυ εντονη αλλεργια σε γαλα ,αυγο και σογια.μεσα στα συμπτωματα μας εκτος των πολυ εντονων κολικων?(οταν δεν ηξερα και τρωγα με τους τονους τα ριζογαλα της μαμας μου ,τον πρωτο μηνα:?:-?)εμφανιστηκε και ατοπικη δερματιτιδα.

η αλλεργια αυτη διαπιστωθηκε με rast test ? και εμεις ειχαμε συχνα ατοπικη δερματιτιδα με κοκκινα μαγουλακια .τα ραστ στο γαλα ,στο αυγο ,στη σογια και δε θυμαμαι σε τι αλλο ηταν αρνητικες.

σε ευχαριστω Βερα μου για το κουραγιο!!!Η αληθεια ειναι οτι δεν ειμαι τοσο πανικοβλημενη επειδη ακριβως μεχρι τωρα εχω δει μονο πρασινα κακα και βελτιωση μετα απο αποχη απο τα αγελαδινα, απλα εχω και υπερπαραγωγη και καποιες φορες μπερδευομαι....παντως ουτε αυγο τρωω διοτι η μικρη μας εμφανισε αλλεργια και σε αυτο απο τον 11ο περιπου μηνα, την οποια και ξεπερασε μαζι και με αυτην των αγελαδινων σχετικα προσφατα-σε ενα παρτυ δεν την προλαβαμε και εφαγε τουρτα αλλα συμπτωμα ουδεν-οποτε και δεν τρωω ουτε αυγο και ουτε θα δωσω στο μικρο πριν το χρονο!!Η αμαρεττο εχει δικιο...με το χρονο τα αντιμετωπιζουμε ενα-ενα!!ΚαΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΑς!!!!

Θα δεις σιγα σιγα.........παντως διαβαζοντας ολες τις προηγουμενες σελιδες βλεπω οτι αρκετα μωρα αρχιζαν να βγαζουν αιμα μετα τα πρωτα εμβολια κι αναρρωτιεμαι αν ο λογος που εμεις δεν εχουμε αιμα ειναι επειδη δεν εχουμε κανει ακομα εμβολιο.

Οταν γεννηθηκε ο μικρος ειχε τοξικο ερυθημα, ηταν κατακοκκινος με καντηλες ναααα και μου παν οτι θα εχει πολλες αλλεργιες. Περιεργως προς το παρον καλα ειμαστε, δερμα πεντακαθαρο ουτε ενα σπυρακι. Αντιθετα ο μεγαλος μου (που ξεκινησε κανονικα τα εμβολια) ειχε απο νωρις εκζεματα καθε λογης (και κανενα προβλημα με αλλεργια απο τροφη) Καθαρισε ενα χρονο μετα το τελευταιο εμβολιο.

Απο οτι διαβαζω στις προηγουμενες σελιδες αρκετοι γιατροι ειπαν στα κοριτσια να μη κανουν κανενα εμβολιο στα μωρα τους πριν κλεισουν χρονο....εχω να παιξω κατι ματς με την παιδιατρο.....περιμενει πως και πως να κλεισω αλλα θεματα με το μικρο για να μας πλακωσει στα εμβολια.

Τακτικά φέρνει το lidl αρτοπαρασκευαστές με 40-50 ευρώ. Εγώ από εκεί έχω πάρει και φτιάχνω ψωμί. Με την αλλεργία της μικρής στα γαλακτοκομικά είχαμε κόψει και τους φούρνους.

Καλύτερα να τρώς ότι έχεις φτιάξει μόνη σου, να είσαι σίγουρη. Πολλοί φούρνοι εισάγουν έτοιμα μίγματα ψωμιών. Ούτε μπορείς να ξέρεις τι έχουν μέσα. Και αν τους ρωτήσεις αν βάζουν γάλα θα σου πουν οχι - όχι. Μην το ρισκάρεις...

Αυτο μου ειπε η μητερα μου...θα περιμενω το λιντλ.

Θα φταξει αυτη μερικα ψωμια το σουκου για μενα, δε γινεται αλλιως.....μετα θα αρχισω να φτιαχνω κι εγω.....το σκεφτομασταν απο καιρο, ετσι που εχει ξεφτυλιστει το θεμα του ψωμιου, ολο ακριβαινει και μικραινει.

Εμεις παμε καλυτερα δοξα το θεο,βεβαια συνεχιζεται η αποχη μου κι ο μικρος απο στερεες τζιφος μονο φρουτα θελει,αλλα χαρηκα γιατι αυτες τις μερες δοκιμασα οσπρια μετα απο 8 μηνες (φασολια κ φακες) κ δεν τον πειραξαν κι ετσι προσθεσα κ κατι καινουριο στη διατροφη μου.:P

Μπραβο Ελινα χαιρομαι!

10 μηνων δλδ και μονο φρουτα θελει ε? Κι εγω βλεπω το δικο μου που κοντευει τους 6 και του τρεχουν τα σαλια οταν τρωμε κι αναρρωτιεμαι πως θα το κρατησω μεχρι τους 7 μηνες.

Δε μου λες......εσυ ελεγες για τα προιοντα βουβαλιου, τελικα κανατε αλλεργια κι απο αυτα?

Γενικότερα υπάρχουν θεωρίες ότι τα πολλά εμβόλια και μάλιστα σε υγιή βρέφη πριν συμπληρώσουν το 1ο έτος συνδέεται με τον αιφνίδιο θάνατο' date=' με το σύνδρομο ταρακούνησης μέχρι θανάτου, με αυτισμό και κυρίως με μελλοντικά αυτοάνοσα νοσήματα.

Σχετικά με μωρά με αλλεργίες, οι εμβολιασμοί (πλην της φυματίωσης) στρέφουν το ανοσοποιητικό σύστημα υπέρ της παραγωγής Th1 λεμφοκυττάρων για την δημιουργία αντισωμάτων. Συγκεκριμένες κυτοκίνες των Th1 λεμφοκυττάρων κινητοποιούν την παραγωγή ανοσοσφαιρινών igE, των οποίων η αύξηση σχετίζεται με αλλεργικές καταστάσεις. (Η πηγή μου ήταν το άρθρο Οι εμβολιασμοί υπό επιστημονική κρίση του ιατρού Σ. Κυβέλλου). ΄

Επομένως αν το βρέφος που εμβολιαστεί μετά από κάποιο χρονκό διάστημα (σύντομο ή όχι) έχει έξαρση ατοπικής ή θετική μάγιερ ή κάποιο άλλο σύμπτωμα αλλεργίας, ο γονιός δεν θα κατηγορήσει το εμβόλιο, γιατί κανένας γιατρός δεν προειδοποιεί για αυτήν την σύνδεση... εκτός αν πας διαβασμένος, οπότε τότε θα στο παραδεχτούν.

Για μένα, το καλύτερο που έχω να κάνω είναι να τονώσω το ανοσοποιητικό του παιδιού μου και αυτό δεν θα το καταφέρω με απανωτούς, πολυδύναμους εμβολιασμούς πριν το 1ο του έτος.

[/quote']

Σχετικα με τα εμβολια...μαθετε τα απ εξω!

Ερωτηση.....διαβαζω οτι προτεινετε αμυγδαλοβουτυρο και αμυγδαλογαλα.

Αυτα δεν ειναι αλλεργιογονα?

Θα δεις σιγα σιγα.........παντως διαβαζοντας ολες τις προηγουμενες σελιδες βλεπω οτι αρκετα μωρα αρχιζαν να βγαζουν αιμα μετα τα πρωτα εμβολια κι αναρρωτιεμαι αν ο λογος που εμεις δεν εχουμε αιμα ειναι επειδη δεν εχουμε κανει ακομα εμβολιο.

Οταν γεννηθηκε ο μικρος ειχε τοξικο ερυθημα, ηταν κατακοκκινος με καντηλες ναααα και μου παν οτι θα εχει πολλες αλλεργιες. Περιεργως προς το παρον καλα ειμαστε, δερμα πεντακαθαρο ουτε ενα σπυρακι. Αντιθετα ο μεγαλος μου (που ξεκινησε κανονικα τα εμβολια) ειχε απο νωρις εκζεματα καθε λογης (και κανενα προβλημα με αλλεργια απο τροφη) Καθαρισε ενα χρονο μετα το τελευταιο εμβολιο.

Απο οτι διαβαζω στις προηγουμενες σελιδες αρκετοι γιατροι ειπαν στα κοριτσια να μη κανουν κανενα εμβολιο στα μωρα τους πριν κλεισουν χρονο....εχω να παιξω κατι ματς με την παιδιατρο.....περιμενει πως και πως να κλεισω αλλα θεματα με το μικρο για να μας πλακωσει στα εμβολια.

ΔΕΝ εχω σκοπο να εμβολιασω το μικρο πριν το χρονο-μη σου πω και καθολου-ειμαι πιστη σου αναγνωστρια και στα εμβολια!!!!!!!!!!!!!!!!!στη μικρη σταματησαμε ευτυχωςπριν το μμρ!!!!!!!!!!!!!!!!παρεπιμπτοντως σς ευχαριστω για ολα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ερωτηση.....διαβαζω οτι προτεινετε αμυγδαλοβουτυρο και αμυγδαλογαλα.

Αυτα δεν ειναι αλλεργιογονα?

εγω τρωω αμυγδαλοβουτυρο εδω και καιρο και δεν παραστηρησα κατι,. τουλαχιστον οχι στη δικη μας περιπτωση!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...