Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Εμεις ειχαμε απο το Σαββατο πρασινες κενωσεις και αιμα, σταματησα τα γαλακτοκομικα και μεχρι σημερα δεν εχει καθολου αιμα αλλα οι κενωσεις συνεχιζουν να ειναι πρασινες και καθε φορα δειχνει να ποναει.Μηπως ξερετε ποτε θα επανελθουν στο χρωμα τους και γιατι ποναει?:cry:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

fairy's mom διαβασες πιο πανω? Εχει πει μια κοπελα οτι της ειπε γαστρελντερολογος πως οταν υπαρχει αλλεργια τα ιωσινοφιλα (απο τη γενικη αιματος) ειναι ψηλα. Το οριο ειναι 6 κι εμεις εχουμε 5.5

Εσεις ειχατες τετοιες τιμες?

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Εμεις ειχαμε απο το Σαββατο πρασινες κενωσεις και αιμα, σταματησα τα γαλακτοκομικα και μεχρι σημερα δεν εχει καθολου αιμα αλλα οι κενωσεις συνεχιζουν να ειναι πρασινες και καθε φορα δειχνει να ποναει.Μηπως ξερετε ποτε θα επανελθουν στο χρωμα τους και γιατι ποναει?:cry:

Απο τα λιγα που εχω καταλαβει ως τωρα.....

Θα επανελθουν οταν σταματησεις να τρως αλλεργιογονα (κι αφου περασουν μερικες βδομαδες -κανας μηνας) για να φυγουν εντελως απο τον οργανισμο.

Ποναει μαλλον επειδη το αλλεργιογονο κανει πληγες στο εντερακι (εξου και το αιμα)

Αυτα με καθε επιφυλαξη.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Απο τα λιγα που εχω καταλαβει ως τωρα.....

Θα επανελθουν οταν σταματησεις να τρως αλλεργιογονα (κι αφου περασουν μερικες βδομαδες -κανας μηνας) για να φυγουν εντελως απο τον οργανισμο.

Ποναει μαλλον επειδη το αλλεργιογονο κανει πληγες στο εντερακι (εξου και το αιμα)

Αυτα με καθε επιφυλαξη.

VERA ευχαριστω για την απαντηση, ηλπιζα να εβλεπα αποτελεσματα νωριτερα γιατι εχει αρχισει να κανει πολλες φορες κακα και να συγκαιγεται.

vera τα ηωσινοφυλλα που εχετε δειχνουν οτι υπαρχει αλλεργια. και στο μικρο μου καπου τετοιες τιμες ειχεστα ηωσινοφυλλα και στα μονοπυρηνα. Θα κοιταξω αυριο και θα σου πω ακριβως τις τιμες. Οπως σου ειπε η fairys mum οι βλεννες συνηθως οφειλονται σε αλλεργια. Μακαρι να μην σου βγαλει αιμα και να μεινετε μονο στις βλεννες.

Διαφημίσεις

να ρωτησω κατι, οι βλενες που δεν λενε να φυγουν δεν ειναι κακο πραγμα,επηρεαζουν καθολου το παιδι;δεν ειναι κατι που πρεπει να απασχολει;ή απλα αν δεν εχει αιμα λεμε οκ, ας ειναι και ετσι;;;;

Η Κατερινούλα μου εχει αποκτησει αδερφούλη 

Καλησπέρα!Εμεις κοντεύουμε να κλείσουμε χρόνο και ο μικρός τρώει κοτόπουλο και κουνέλι ..Εσείς πότε δώσατε μοσχάρι στα παιδιά σας?Ανησυχώ μηπως ο μικρος δεν παιρνει αρκετο σιδηρο,αφου δεν τρωει κοκκινο κρεας..

vera τα ηωσινοφυλλα που εχετε δειχνουν οτι υπαρχει αλλεργια. και στο μικρο μου καπου τετοιες τιμες ειχεστα ηωσινοφυλλα και στα μονοπυρηνα. Θα κοιταξω αυριο και θα σου πω ακριβως τις τιμες. Οπως σου ειπε η fairys mum οι βλεννες συνηθως οφειλονται σε αλλεργια. Μακαρι να μην σου βγαλει αιμα και να μεινετε μονο στις βλεννες.

Σε ευχαριστω πολυ......θα περιμενω. Πες μου και για τα μονοπυρηνα αν θυμασαι, ποιες τιμες ειναι φυσιολογικες. Οι δικοι μου θεωρουν οτι δεν εχει αλλεργια το παιδι και ολα ειναι απο την αντιβιωση.......πρωι πρωι η μαμα μου εκανε αυγοφετες για να φαω, λεγοντας "ελα λιγο εχει δεν πειραζει!"

να ρωτησω κατι, οι βλενες που δεν λενε να φυγουν δεν ειναι κακο πραγμα,επηρεαζουν καθολου το παιδι;δεν ειναι κατι που πρεπει να απασχολει;ή απλα αν δεν εχει αιμα λεμε οκ, ας ειναι και ετσι;;;;

Οι βλεννες σημαινει οτι κατι πειραζει το παιδι, πρεπει να σε απασχολει να δεις τι ειναι και πως μπορεις να βοηθησεις. Αν ειναι αλλεργια, οι αλλεργιογονοι παραγοντες επιτιθονται στο μωρο και βλαπτουν το εντερο του. Σιγα σιγα θα κανουν πληγες και μπορει να βγαλει αιμα.

Ακομα τα ψαχνω αλλα νομιζω οτι πρεπει να βρουμε τι προκαλει τις βλεννες και να το αποφυγουμε.

Οι βλεννες σημαινει οτι κατι πειραζει το παιδι, πρεπει να σε απασχολει να δεις τι ειναι και πως μπορεις να βοηθησεις. Αν ειναι αλλεργια, οι αλλεργιογονοι παραγοντες επιτιθονται στο μωρο και βλαπτουν το εντερο του. Σιγα σιγα θα κανουν πληγες και μπορει να βγαλει αιμα.

Ακομα τα ψαχνω αλλα νομιζω οτι πρεπει να βρουμε τι προκαλει τις βλεννες και να το αποφυγουμε.

ειναι της κουνιαδας μου το παιδι, ανεφερα πιο πανω την περιπτωση αλλα και αυτοι δεν ξερουν τι να κανουν, το μονο που δεν εχει δοκιμασει να κοψει ειναι τα σιτηρα, της το ειπα μηπως ειναι η γλουτενη, αλλωστε υπαρχουν προιοντα χωρις αυτη αλλα δεν ξερει τι να κανει

Η Κατερινούλα μου εχει αποκτησει αδερφούλη 

Διαφημίσεις

"Και μας πρωτη φορα, ηταν μισο μηνα μετα το εμβολιο. Καναμε το prevenar κ το infravix και για μηνιγγιτιδοκοκκο το neisvac. Στη δευτερη δοση του prevenar ομως ειχε υποτροπη αμεσως μετα, μετα απο καιρο χωρις αιμα" auta diavasa prospathontas na matho kiala dia to moro mou ke anatrixiasa ... ine san na thimame ta dika mou logia ... figame apo to nisi ke pigame Athina gia eksetasis ematos se ena poli kalo pediatro pou mou sistisan apo edo (ke pali thanks) ke rotisame ke mia alergiologo pou palia itane sto pedon ala tora oxi ke mas ipe oti malon ine limogenis alergia diladi apo ious ke eksasthenimenous ious - diladi emvolia!! ke me rotise katheuthian pia dosi tou prevenar ... ala tote den ixa diavasi ta logia sas... ta exo pari giati den ksero ti na kano me ta emvolia tha miliso ke me to giatro pali ... pantos i deuteri dosi tou prevenar ke to alo gia minigitida meta mas kanane zimia...

Ακου να δεις.......λιμογενης αλλεργια...

ΜΠΟρει να ναι και η γλουτενη....αλλα ας δοκιμασει να κανει πρωτα μια πραγματικη διαιτα....προιοντα γαλακτος ειναι κρυμενα μεχρι και στο ψωμι. Να κοψει και το μοσχαρι, συσκευασμενα που εχουν λεκιθινη σογιας, αλλαντικα.......κι εγω το παλευω, αλλοτε βλεπω να πηγαινει καλυτερα κι αλλοτε παλι πρασινα και βλεννες. Ας παει σε μια καλη γαστρεντερολογο που συστηνουν εδω τα κοριτσια.

Επισης απο οτι διαβαζω ειναι και τα εμβολια που πυροδοτουν τις αλλεργιες. Ισως εμεις δεν εχουμε αιμα επειδη δεν καναμε εμβολια ακομα.

vera στην πρωτη γενικη αιματος που ειχαμε κανει στο ΜΗΤΕΡΑ ειχε ηωσινοφυλα 5( με φυσιολογικες τιμες 0-3)και μονοπυρηνα 7( φ.τ. 0-6).

Τοτε ηταν 5 μηνων ο μικρος. Οταν ηταν 7 μηνων καναμε ξανα εξετασεις αιματος στο ΠΑΙΔΩΝ και τα ηωσινοφυλα ηταν 5,5 και μονοπυρηνα 5,3. Η αλλεργιολογος μας ειχε γραψει να κανουμε και μια αλλη εξεταση που λεγεται κατιονικη πρωτεινη ηωσινοφιλων(ΕCP). Μαλλον ειναι πιο εξειδικευμενη και την τελευταια φορα που την καναμε ειχε μειωθει η τιμη της, οποτε μας ειπε οτι παμε καλα. Αν θες να σου πω και κατι αλλο πες μου. Ελπιζω να σε βοηθησα λιγο με αυτα που σου εγραψα.

fairy's mom διαβασες πιο πανω? Εχει πει μια κοπελα οτι της ειπε γαστρελντερολογος πως οταν υπαρχει αλλεργια τα ιωσινοφιλα (απο τη γενικη αιματος) ειναι ψηλα. Το οριο ειναι 6 κι εμεις εχουμε 5.5

Εσεις ειχατες τετοιες τιμες?

Εμάς οι εξετάσεις του αίματος ήταν καθαρές. Οι αλλεργίες φάνηκαν μόνο στα πατσ τεστ.

Καλησπέρα!Εμεις κοντεύουμε να κλείσουμε χρόνο και ο μικρός τρώει κοτόπουλο και κουνέλι ..Εσείς πότε δώσατε μοσχάρι στα παιδιά σας?Ανησυχώ μηπως ο μικρος δεν παιρνει αρκετο σιδηρο,αφου δεν τρωει κοκκινο κρεας..

Να του δώσεις και αρνί και κατσίκι να δοκιμάσει. Εμείς με αυτά ξεκινήσαμε και μετά βάλαμε κοτόπουλο.

Η δικιά μου που δεν έχει φάει ποτέ μοσχάρι ο σίδηρός της είναι τέλειος. Ίσως να βοηθάνε μπρόκολο και κεχρί που της δίνω...

πρωι πρωι η μαμα μου εκανε αυγοφετες για να φαω, λεγοντας "ελα λιγο εχει δεν πειραζει!"

Αχ αυτές οι μαμάδες!!! Τα ίδια έκανε και η δικιά μου....

Επισης απο οτι διαβαζω ειναι και τα εμβολια που πυροδοτουν τις αλλεργιες. Ισως εμεις δεν εχουμε αιμα επειδη δεν καναμε εμβολια ακομα.

Τα εμβόλια ενεργοποιούν τους IgE μηχανισμούς, οι οποίοι ευθύνονται για τις αλλεργίες. Επομένως, εμβόλια (πόσο μάλλον συχνά και πολυδύναμα) + αλλεργικά μωρά = έξαρση αλλεργιών

Σίγουρα Βέρα μου βοηθάς τον μπέμπη σου που τα καθυστερείς.

Παραθέτω φυσιολογικές τιμές:

Ολική IgE 1-38

Κατιονική πρωτείνη ηωσινόφιλων <4,4

Ειδικές IgE (RAST)

Συγκέντρωση Τάξη

(iu/ml)

<0,35 μη ανιχνεύσιμη

0,35-0,7 χαμηλή

0,7-3,5 μέτρια

3,5-17,5 υψηλή

17,5 και άνω πολύ υψηλή

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Ευχαριστω πολυ κοριτσια......θα τα εχω υποψη μου για τις επομενες εξετασεις!!!

Διαφημίσεις

Εξετασεις αιματος γιατι δεν μας εχουν πει να κανουμε εμεις; Δεν εχω ιδεα για οσα μιλατε :oops:

Εχθες, καναμε κι εμεις προκληση με τη Συριγου. Τελικα, δεχθηκε να δοκιμασουμε με κατσικισιο. Της δωσαμε της holle. Εκει πηγαν ολα καλα, ομως το βραδακι ειχε γουλιτσες. Ειδομεν.

Μας εδωσε και οδηγιες για τις στερεες, ειμαστε παρα πολυ πισω.

Jen, εσυ με ειχες ρωτησει πώς γινεται κλπ; Βασικα πας στο νοσοκομειο, της κανουν ραστ, μετα της χορηγουν το γαλα σε μικρες δοσεις ανα 1 ωρα περιπου, απο 1 ml εως 30ml. Μετα, αν δεν εχει αντιδραση κλπ, συνεχιζεις στο σπιτι, με δοσεις που θα σου καθορισει ο γιατρος, λογικα αυξανεις 30 ανα εβδομαδα. Αν εχεις αποριες, πες μου.

Jen, εσυ με ειχες ρωτησει πώς γινεται κλπ; Βασικα πας στο νοσοκομειο, της κανουν ραστ, μετα της χορηγουν το γαλα σε μικρες δοσεις ανα 1 ωρα περιπου, απο 1 ml εως 30ml. Μετα, αν δεν εχει αντιδραση κλπ, συνεχιζεις στο σπιτι, με δοσεις που θα σου καθορισει ο γιατρος, λογικα αυξανεις 30 ανα εβδομαδα. Αν εχεις αποριες, πες μου.

Τι ηλικία είναι το μωρό σου και πρέπει να το πας νοσοκομείο?

Εμάς που βγαίνει το ραστ στο γάλα αρνητικό εκ γεννετής υποθέτω ότι δεν θα έχουμε άμεση αντίδραση σαν σοκ αλλά μετά από καιρό (αν έχουμε). Θα του δώσουμε γάλα της holle σιγά σιγά στο σπίτι.

Εσείς στο ραστ στο γάλα τι τιμές βγάζατε?

gwggp2.png ISWTp2.png

Τι ηλικία είναι το μωρό σου και πρέπει να το πας νοσοκομείο?

Εμάς που βγαίνει το ραστ στο γάλα αρνητικό εκ γεννετής υποθέτω ότι δεν θα έχουμε άμεση αντίδραση σαν σοκ αλλά μετά από καιρό (αν έχουμε). Θα του δώσουμε γάλα της holle σιγά σιγά στο σπίτι.

Εσείς στο ραστ στο γάλα τι τιμές βγάζατε?

14 μηνων, περίπου. Η Συριγου επεμενε. Προσπαθησα πολλες φορες να την πεισω να το κανω σπιτι και μετα να περασω απο το ιατρειο της για τις στερεες κλπ αλλα δεν το δεχτηκε. Επειδη θελαμε να τελειωνουμε, και ειχαμε και θεμα και με τις στερεες και θελαμε οδηγιες, πηγαμε τελικα στο Σωτηρια που ειναι δ/ντρια, με απογευματινο ραντεβου. Καναμε επι τοπου τα τεστ στο χερι που βγηκαν ολα αρνητικα, και μετα της εδωσε το γαλα, απλα στη δικη μας περιπτωση της δωσαμε κατευθειαν 30ml κι οχι σε δοσεις. Μετα απλα περιμεναμε λιγο πριν φυγουμε, μηπως εμφανιζε καποια αλλεργικη αντιδραση.

Ισως ηταν περιττη η διαδικασια, αλλα ετσι κι αλλιως θα την βλεπαμε απο κοντα για να μας πει για ολη τη διατροφη του παιδιου.

Το τεστ στο χέρι δεν έχει καμιά σχέση με την εξέταση ΙgE, το ραστ που λέμε.

Αυτό στο χέρι και εμάς αρνητικό είχε βγει αλλα δεν του εδωσαν οι αλλεργιολογοι στο παιδων σημασία.

Ραστ κάνατε??? αιματολογικές δηλαδή εννοώ...

gwggp2.png ISWTp2.png

Το τεστ στο χέρι δεν έχει καμιά σχέση με την εξέταση ΙgE, το ραστ που λέμε.

Αυτό στο χέρι και εμάς αρνητικό είχε βγει αλλα δεν του εδωσαν οι αλλεργιολογοι στο παιδων σημασία.

Ραστ κάνατε??? αιματολογικές δηλαδή εννοώ...

Οχι, δεν καναμε ποτε. Γι αυτο ρωτησα και παραπανω. Εμεις ομως, Jen, ειμαστε και ειδικη περιπτωση. Το παιδι δεν ειχε ποτε βλεννη ή θετικη Μαγερ, ουτε αλλο συμπτωμα αλλεργιας.

Εχουμε γαστροοισοφαγικη παλινδρομηση, την οποια προσφατα συνεδεσαν οι γιατροι με αλλεργια στο γαλα.

Ειναι απαραιτητες;

Οχι, δεν καναμε ποτε. Γι αυτο ρωτησα και παραπανω. Εμεις ομως, Jen, ειμαστε και ειδικη περιπτωση. Το παιδι δεν ειχε ποτε βλεννη ή θετικη Μαγερ, ουτε αλλο συμπτωμα αλλεργιας.

Εχουμε γαστροοισοφαγικη παλινδρομηση, την οποια προσφατα συνεδεσαν οι γιατροι με αλλεργια στο γαλα.

Ειναι απαραιτητες;

Δεν ξέρω αν είναι απαραίτητες αλλά είναι βασικές για την αλλεργία αν και ίσως βγουν ψευδώς αρνητικές ίσως είναι μια αρχή.

Η ΓΟΠ ίσως είναι δείγμα αλλεργίας αλλά ίσως και όχι. Ξέρω παιδιά με ΓΟΠ που δεν έχουν αλλεργία.

gwggp2.png ISWTp2.png

Δεν ξέρω αν είναι απαραίτητες αλλά είναι βασικές για την αλλεργία αν και ίσως βγουν ψευδώς αρνητικές ίσως είναι μια αρχή.

Η ΓΟΠ ίσως είναι δείγμα αλλεργίας αλλά ίσως και όχι. Ξέρω παιδιά με ΓΟΠ που δεν έχουν αλλεργία.

Η Συριγου δεν μας τις ανεφερε ποτε... Μας εκανε patch test πριν λιγους μηνες και το παιδι βγηκε θετικο σε πολλες τροφες. Απο τοτε, κανουμε προοδευτικη εισαγωγη τροφων με πολυ κοπο-μια και πολλες νεες τροφες, της προκαλουν σοβαρη εξαρση στην παλινδρομηση της, ενω με συγκεκριμενο διαιτολογιο, δεν εχει ουτε μια γουλια.

Στο γαλα επιμενω περισσοτερο, γιατι θα πρεπει να αποθηλασω, οπότε πρεπει να ειμαι σιγουρη πριν επιλεξω ποιο γαλα θα πινει.

Τί ακριβως τελικα δειχνουν αυτες οι εξετασεις; Αυτο προσπαθω να καταλαβω, βασικα δεν ξερω τι σημαινει το ΙgE. Θα δω και στο google...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...