Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

κοριτσια σος....

πηρα ενα σαμπουαν -αφρολουτρο της βελεντα για τον μικρο μου κ στα συστατικα ειδα οτι εχει γαλακτικο οξυ.ο μικρος ειναι αλλεργικος στα γαλακτοκομικα κανει να του το βαλω???κολλησα τωρα που τ διαβασα κ δεν ξερω αν πρεπει...:?:

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

mavromataki που ειναι αυτο το sm unik που βρηκες τα μπισκοτα? Εκτος απο ντινκελ τι αλλο περιεχουν? Ρε κοριτσια που τα βρισκετε εσεις τα μπισκοτα και τα τρωτε και εγω δρν βρισκω τιποτα?

αν μενεις αθηνα και μαλιστα περιστερι θα σου πω ακριβως.ειναι στην περιοχη μεταξυ χρυσουπολης και νεας ζωης.επεισης εχει και ωραιες κρεμες ψυγειου.το σουπερ μαρκετ αυτο δεν ειναι απο τα μεγαλα αλλα μαλλον ειναι λιγο ψαγμενο γιατι εχει γενικοτερα ειδη χωρις γλουτενη και γαλα,απο λιγα και διαφορετικα καθε τοσο.

και τωρα θα σας πω για την μπεμπα μου.περασε μια ιωση με πυρετο και εδω και 2 μερες ειναι πολυ χαλια τα κοιλιακα της.δεν μπορει να φαει ποσοτητες και καμια φορα καθολου και κλαιει και γκρινιαζει συνεχεια.μπορει μια ιωση να επιβαρυνει τα συμπτωματα της αλλεργιας?γιατι δεν ειχε περασει ακομη η κοιλιτσα της απο τη βλακεια που ειχε κανει ο αντρας μου που της εδωσε κρεμα λακτε.ξερει καμια σας να μου πει?επεισης αν μπορει καμια σας να μου πει τι αλλο να δωσω στο μωρο σαν κατι νεο.τρωει κοτα γαλο αρνι πατατα κολοκυθι μπανανα μηλο αχλαδι ροδακινο και δεν μπορει να φαει κρεμυδι καροτο.ευχαριστω εκ των προτερων

mavromataki ευχαριστω για την πληροφορια. Οταν λες κρεμες ψυγειου τι εννοεις? Δεν εχουν γαλα?

Δεν ξερω να σου πω αν η ιωση επιδεινωνει τα συμπτωματα αλλεργιας αλλα εχω να σου πω οτι το δικο μου μωρο ειναι 1,5 χρονων και τρωει λιγοτερες τροφες απο το δικο σου. Οποτε μην αγχωνεσαι και μην βιαζεσαι να προσθεσεις νεες τροφες. Εγω οσες φορες βιαστηκα την πατησα. Καταλαβα λοιπον οτι με τις αλλεργιες πρεπει να εχουμε υπομονη και να κανουμε μικρα αλλα σταθερα βηματα.

κοριτσια σος....

πηρα ενα σαμπουαν -αφρολουτρο της βελεντα για τον μικρο μου κ στα συστατικα ειδα οτι εχει γαλακτικο οξυ.ο μικρος ειναι αλλεργικος στα γαλακτοκομικα κανει να του το βαλω???κολλησα τωρα που τ διαβασα κ δεν ξερω αν πρεπει...:?:

Ελινάκι, το συγκεκριμένο σαμπουάν αφρόλουτρο, ενώ το χρησιμοποιούσα στον μικρό από τη γέννησή του, γύρω στον 5ο μήνα μου εμφάνισε πρώτη φορά ατοπική. Είχαμε και μεις υπόνοια για αλλεργία στην αγελαδινή πρωτείνη και έκανα αποχή από όλα τα γαλακτοκομικά (στον 9ο που σταμάτησα να θηλάζω, κάναμε πρόκληση με γάλα σκόνη, πρώτα με υποαλλεργικό και μετά με κανονικό και δεν υπήρξε αλλεργική αντίδραση).

Το σταμάτησα τότε σε μια προσπάθεια να εντοπίσω τι τον ενοχλούσε. Παράλληλα όμως σταμάτησα να χρησιμοποιώ και ένα μπουφανάκι με φλις :?

Πάντως ατοπική εκτός από κείνες τις μέρες δεν μου ξαναεμφάνισε. Του το δοκίμασα πάλι όταν ήταν 11 μηνών (είχα πάρει και 5-6 βλέπεις) αλλά το δερματάκι του έγινε πάλι άγριο, οπότε φοβήθηκα και το σταμάτησα...

JnDWp3.png Η λίστα με τα eshops-->Εδώ

Διαφημίσεις

κοριτσια σος....

Εχω την εντυπωση και ειμαι σχεδον σιγουρη πως το καλακτικο οξυ δεν εχει καμια σχεση με το γαλα!!Οποτε μην ανησυχεις.

Κι εγώ από την γέννησή της το χρησιμοποιώ αυτό της Weleda και δεν την πειράζςι καθόλου!

Εμείς 16 μηνών πλέον, πάμε πολύ καλύτερα! Ξεκινήσαμε πρόκληση στο γάλα και μετά θα βάλουμε και μοσχάρι και κίτρινο τυρί και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε να τρώμε κανονικά τα πάντα, σιγά σιγά και με προσοχή φυσικά. Και από τον Μάρτη θα κάνουμε πρόκληση στο αυγό, που ακόμα μας πειράζει. Υπομονή μανούλες, θα έρθουν και καλύτερες μέρες!!!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Ευχαριστω για τις απαντησεις θα δω εαν θα το δοκιμασω το χω παρει κ απο φοβο.γενικα εμεις ειμαστε σταθεροποιημενοι με τις αλλεργιες δηλ.εγω κανω αποχη απο οσα τον πειραζουν και αυτος ειναι καλυτερα...απο φαγητο βεβαια ο μικρος μου τιποτα δεν τρωει δυστυχως...μονο φρουτα κ γαλα αλλα τι να κανω αφου δεν θελει δεν τον πιεζω.προβ΄ληματιζομαι βεβαια που ακομη δεν θελει τιποτε αλλο ...ειναι φυσιολογικο λετε ε??

DlkKp2.png

aoJjp3.png

fairy's mum καιρο ειχες να μας γραψεις. Πολυ χαιρομαι που πηγαν ολα καλα με τη προκληση. Αν θελεις γραψε μου εδω ή σε πμ περισσοτερες λεπτομερειες για την προκληση, τι γαλα δωσατε? Στη Συριγου πηγατε?

mavromataki ευχαριστω για την πληροφορια. Οταν λες κρεμες ψυγειου τι εννοεις? Δεν εχουν γαλα?

Δεν ξερω να σου πω αν η ιωση επιδεινωνει τα συμπτωματα αλλεργιας αλλα εχω να σου πω οτι το δικο μου μωρο ειναι 1,5 χρονων και τρωει λιγοτερες τροφες απο το δικο σου. Οποτε μην αγχωνεσαι και μην βιαζεσαι να προσθεσεις νεες τροφες. Εγω οσες φορες βιαστηκα την πατησα. Καταλαβα λοιπον οτι με τις αλλεργιες πρεπει να εχουμε υπομονη και να κανουμε μικρα αλλα σταθερα βηματα.

ενοειται χωρις γαλα.και τρωγονται ευχαριστα.αν θελησεις σου λεω λεπτομερειες

Διαφημίσεις

fairy's mum καιρο ειχες να μας γραψεις. Πολυ χαιρομαι που πηγαν ολα καλα με τη προκληση. Αν θελεις γραψε μου εδω ή σε πμ περισσοτερες λεπτομερειες για την προκληση, τι γαλα δωσατε? Στη Συριγου πηγατε?

Ναι, είχα χαθεί γιατί πιάστηκα με νέο χόμπυ που με πόρωσε όλο το καλοκαίρι και τώρα σιγά σιγά ξαναμπαίνω στην παρέα σας :-D

Τελικά παραμένουμε στην Συρίγου. Κάναμε πατσ τεστ και βγήκαν όλα οκ πλην του αυγού. Μετά ξεκινήσαμε πρόκληση στο γάλα 3ης ηλικιας (Νουνού ή άλλο σε σκόνη μας ζήτησε) και της πήγα το Almiron. Βάζουμε 1 μεζούρα πρωί και 1 βράδυ για μία βδομάδα και προσθέτουμε μεζούρα ανά βδομάδα με μάγιερ πριν από κάθε αλλαγή. Μετά αν πάνε όλα καλά, θα βάλουμε και μοσχάρι και μετά κίτρινο τυρί και γιαούρτι. Εγώ μετά να σου πω, λέω να το γυρίσω στα κατσικίσια. Στη συνέχεια μπορεί να φάει με δοκιμή λαδερά και όσπρια και τον Μάρτη πρόκληση στο αυγό.

Μακάρι να πάνε όλα καλά! Να σας πω την αλήθεια είμαι αισιόδοξη. :)

Έχω ανοίξει ένα άλλο θέμα σχετικά με αλλεργίες και προγεστερόνη στην εγκυμοσύνη. Όσες δεν το είδατε, μπορείτε να απαντήσετε, αν έχετε χρόνο?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

mavromataki θα ηθελα αν μπορεις να μου γραψεις τα συστατικα που εχουν οι κρεμες( για να δω αν μπορω να τις φαω και εγω) και απο πια εταιρεια ειναι , ωστε να τις παραγγειλω, γιατι δεν μενω Αθηνα. Σ' ευχαριστω

mavromataki θα ηθελα αν μπορεις να μου γραψεις τα συστατικα που εχουν οι κρεμες( για να δω αν μπορω να τις φαω και εγω) και απο πια εταιρεια ειναι , ωστε να τις παραγγειλω, γιατι δεν μενω Αθηνα. Σ' ευχαριστω
αυτες οι κρεμες πωλουνται σε καποια σουπερ μαρκετ και βιολογικαδικα.εχουν ρυζι ρθζαλευρο χαρουπαλευρο και υπαρχουν και με κακαο.αυτην την στιγμη δεν θυμαμαι αλλα ουτε εταιρεια.οταν τις ψωνισω θα σου γραψω λεπτομερειες

:)

αυτες οι κρεμες πωλουνται σε καποια σουπερ μαρκετ και βιολογικαδικα.εχουν ρυζι ρθζαλευρο χαρουπαλευρο και υπαρχουν και με κακαο.αυτην την στιγμη δεν θυμαμαι αλλα ουτε εταιρεια.οταν τις ψωνισω θα σου γραψω λεπτομερειες

:)

Holle

babynat

κάποιες από τις μάρκες...

.pngy3DLp3.png

Διαφημίσεις

mefirst υπάρχει η περίπτωση της γαλακτοζαιμίας, δες εδώ: http://www.hontos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=154%3Agalactosemia-gr&catid=64%3Apaido-ofthalmologia-pathiseis&Itemid=124〈=el

αλλά εκτός του ότι είναι εξαιρετικά σπάνια, νομίζω ότι κάνουν εξετάσεις γι'αυτό όταν γεννιόυνται τα μωράκια...

Γεια σας και παλι...Ηρθε η ωρα να κανουμε κι εμεις προκληση με τη Συριγου.

Εχει κανει καμμια; Πώς γίνεται;

Μαλλον θα γινει χαμος γιατι εμεις θα ζητησουμε να γινει με κατσικισιο-το συζητησα με πολλους γιατρους και στην περιπτωση μας ειναι η μονη μας ελπιδα.

Μαλλον θα γινει χαμος γιατι εμεις θα ζητησουμε να γινει με κατσικισιο-το συζητησα με πολλους γιατρους και στην περιπτωση μας ειναι η μονη μας ελπιδα.

Δεν έχουμε κάνει ακόμη αλλά επειδή σκεφτόμαστε να την κάνουμε σύντομα με κατσικίσιο σκόνη πες μας και εμάς τι κάνατε.

gwggp2.png ISWTp2.png

Ο μπέμπης μου κλείνει τον 6ο σε λίγες μέρες. Εκτός απο δικό μου γάλα(αντλώ) τρώει λίγο αχλάδι με κεχρί ή ριζάλευρο. Πήρα το κατσικίσιο γάλα σε σκόνη της Holle που μέχρι τώρα έγραφε οτι είναι από 6 μηνών ενώ τωρα λεει απο 12.

Εχουμε αλλεργία στο αγελαδινό. Υπάρχει περίπτωση να τον πειράξει και το κατσικίσιο; Εγω τρωω κατσικίσιο και πρόβειο τυρί από την αρχη. Τα συμπτώματα της αλλεργιας μας ειναι εμετος(εχει διαγνωσθει ΓΟΠ) πολά αέρια (με πολύ βρώμα) και βλέννες στα κακά και στον εμετό. Ποτέ αιμα ή εξανθήματα μεχρι τωρα.

Ο μπέμπης μου κλείνει τον 6ο σε λίγες μέρες. Εκτός απο δικό μου γάλα(αντλώ) τρώει λίγο αχλάδι με κεχρί ή ριζάλευρο. Πήρα το κατσικίσιο γάλα σε σκόνη της Holle που μέχρι τώρα έγραφε οτι είναι από 6 μηνών ενώ τωρα λεει απο 12.

Εχουμε αλλεργία στο αγελαδινό. Υπάρχει περίπτωση να τον πειράξει και το κατσικίσιο; Εγω τρωω κατσικίσιο και πρόβειο τυρί από την αρχη. Τα συμπτώματα της αλλεργιας μας ειναι εμετος(εχει διαγνωσθει ΓΟΠ) πολά αέρια (με πολύ βρώμα) και βλέννες στα κακά και στον εμετό. Ποτέ αιμα ή εξανθήματα μεχρι τωρα.

Μας είχαν πει ότι η πιθανότητα ένα παιδί που έχει αλλεργία στο αγελαδινό να έχει και στο κατσικίσιο είναι πολύ μεγάλη πάνω από 90%.

Όμως εσύ τρως κατσικίσια και δεν τον πείραξαν αλλά αυτό μπορεί να μη σημαίνει και τίποτα.

Επίσης μας είπαν ότι το αίμα στα κακά (που δεν έχετε) είναι απόδειξη αλλεργίας στο αγελαδινό.

Με βάση όλα τα παραπάνω και ότι έγραψες, δεν έχω να σου πω σίγουρα τίποτα γιατί όλα είναι θέμα πιθανοτήτων.

Θέλεις να αποθηλάσεις και του πήρες το κατσικίσιο?

gwggp2.png ISWTp2.png

γεια σας κοριτσακια.φερι μπραβο.ολα καλα.την προκληση πως την κανουν?

Βάζουμε 1 μεζούρα πρωί και 1 βράδυ για μία βδομάδα και προσθέτουμε μεζούρα ανά βδομάδα με μάγιερ πριν από κάθε αλλαγή.

tselinkas αυτή είναι η πρόκληση. Απλά στο νοσοκομείο δίνουν στο παιδία μία δόση σιγά σιγά για να σιγουρευτούν ότι δεν θα προκληθεί αλλεργικό σοκ. Μετά όλη η διαδικασία γίνεται σπίτι.

Ρώτησα κι εγώ την Συρίγου για το κατσικίσιο και ήταν εντελώς αρνητική χωρίς όμως ουσιαστικό επιχείρημα. Άρα είναι απλά το κόλλημα τους. Να φανταστείς δεν ήξερε καν ότι υπάρχει κατσικίσιο σε σκόνη..

Τεσπα εγώ αποφάσισα να προχωρήσω στην πρόκληση με το αγελαδινό για να είμαι σίγουρη ότι το παιδί θα μπορεί να φάει προιόντα αγελαδινά ακόμα και κρυμμένα χωρίς πρόβλημα. Επίσης θέλω να της βάλω μετά και μοσχάρι και τυρί. Σε 1,5 μηνα όμως που τελειώνει η πρόκληση θα της ξεκινήσω το κατσικίσιο γάλα. Χωρίς να την ρωτήσω, εννοείται..

Kt0tp2.png NaAfp3.png

τελικα ρε παιδια ανακαλυψα οτι κ η μεγαληβ εχει αλλεργια χβρις ομως συμπτωματα εμφανη.ηταν απλα καμια φορα πολυ σπανια εβγαζε λιγο αιμα στα κακα.σπανια ομως.κ δεν εβαζε καθολου κιλα.κολλημενη στα 15 3 χρονια.μετα πο ολη αυτην την περπειτεια με το μωρο λεω μπας κ εχει κ η μεγαλη αλλεργηιακ εκοψα το αγελαδινο.αρχισα το κατσικισο.ακριβο μεν αλλα...σταματησε το αιμα.κ εβαλε ενα κιλο μανι μανι.απιστευτο?καλα ε εεγω θα χεστω πανω μου στην προκληση μην παθει αλλεργικο σοκ.κ πας σε οποιο νοσοκομειο θες?γεια σας ηρθα ?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...