Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ!!!!

mari28

Recommended Posts

Καταρχας σαφως κ δεν κανουν ολοι τραπεζι μετα τη βαφτιση. Εχω παει σε πολλες βαφτισεις κ μετα δεν καναν τιποτα κ κανεις δεν ειπε τιποτα. Κ οποιος πει να εισαι σιγουρη οτι ακομα κ να κανετε παλι θα βρει κατι να μην του αρεσει κ να σχολιασει αρνητικα..

Τωρα αν εσεις θελετε να κανετε κατι, τοτε καταρχας περιορισε τον αριθμο των καλεσμενων. Τραπεζι κανονικο να κανεις οσο κ να το ψαξεις θα τα δωσεις.. Αν αφηνει η εκκλησια κ γινει κ η βαφτιση απογευματακι μπορεις απεξω να κανεις ενα μικρο event με γλυκο/αναψυκτικα/παγωτατζη ή κανα δυο ξυλοποδαρους/κλοουν για νταβαντουρι..

Διαφημίσεις

Κοίταξε έτσι κι αλλιώς σχόλια θα ακούσεις! και εγώ που έκανα τραπέζι με 120 άτομα περίπου και μου στοίχισε ο κούκος αϊδόνι και σε πολύ καλό μαγαζί και γνωστό και με πολύ καλό φαγητό και service τα σχόλια τα άκουσα!

Τους τα έχωσε κανονικά η μάνα μου σε μερικούς συγγενείς και έτσι αποφάσισα στο δεύτερο πρώτα ό Θεός όταν έρθει, να κάνω τραπέζι μόνο στη οικογένειά μου και στους κουμπάρους. Τελος με τις καρακατίνες!

Κάνε ένα τραπέζι μόνο στην οικογένεια σου και στους κουμπάρους και τελειώνει η υπόθεση.Και αν δεν μπορείς έξω, κάνε στο σπίτι. Μην στεναχωριέσαι καθόλου. Αυτή είναι μια ιερή στιγμη για εσάς, μην αφήσεις τις θειάδες και τις συμπεθέρες να σας την χαλάσουν!:mad:

Με το καλό να βαπτίσεις το παιδάκι σου. :-P

Φαγητό μετά την βάφτιση δεν λέω ωραία είναι, αλλά μόνο για αυτούς που έχουν άνεση οικονομική!!!! Κάνε αυτό που παργματικά μπορείς και άσε τους άλλους να λένε!!! Το να χρεωθείς για να έχεις τον κάθε έναν να σχολιάζει τα πάντα δεν αξίζει! Πάρε την οικογενειά σου, τον κουμπάρο σου και την οικογένεια του άντρα σου και κάντε κάτι μόνο εσείς σε μια ωραία ταβέρνα και θα το καταευχαριστηθείτε!!!! Εξάλου μόνο εσείς χαιρόσαστε απόλυτα για την βάφτιση του παιδιού σου άρα μόνο εσείς πρέπει να το γιορτάσετε με τραπέζι!!!!

Μαριαλένα 11/12/09

Εμμελεια 16/01/12

Στεφανος 8/5/15

23/3/2012 ήρθε και ο ανηψιός!!!

Κοπέλα μου όλοι έχουμε πάει σε βαφτίσεις και σε γάμους, όπου είτε είχαν λιγότερους καλεσμένους στο τραπέζι από αυτούς που ήταν στην εκκλησία, είτε δεν έκαναν τραπέζι. Και στις 2 περιπτώσεις δεν είδα κανέναν να παρεξηγείτε(εκτός ίσως από τους κακοπροαίρετους συγγενείς). Εγώ και στις 2 βαφτίσεις των παιδιών μου (του γιου μου θα γίνει την Κυριακή), είχα ξεκαθαρίσει στους γονείς και στην πεθερά μου ότι στο γάμο κάλεσαν όποιους ήθελαν και αυτοί (είχαμε ανοιχτό γάμο), αλλά στη βάφτιση του παιδιού μου καλώ όποιον θέλω εγώ και ο άντρας μου. Και τις δύο τις κάνουμε στο χωριό της πεθεράς μου στο Κιάτο, που είναι ενδιάμεσα από Αθήνα, Αμαλιάδα(οι γονείς μου) και Πάτρα, που έχουμε αγαπημένους συγγενείς. Από συγγενείς καλώ μόνο τους πολύ αγαπημένους(κάποια ξαδέρφια δικά μου, του άντρα μου και των γονιών μας) και οι περισσότεροι καλεσμένοι είναι φίλοι, γιατί αυτό που θέλουμε είναι να περάσουμε καλά με τους φίλους μας. Απλά επειδή οι τιμές εκεί είναι αρκετά χαμηλές, εκεί που με τα χρήματα που θα δώσω στην Αθήνα θα έκανα τραπέζι για 50-60 άτομα, στο χωριό θα τραπεζώσω 140 άτομα. Αφήστε τη διαφορά τιμών στο φωτογράφο(έρχεται από την Αμαλιάδα) και στο στολισμό...Αν ήμουν Αθήνα, αναγκαστικά θα έκανα τραπέζι στους κουμπάρους και στους συγγενείς πρώτου βαθμού...Πάντως, αν πιέζεσαι για τραπέζι, η λύση του μπουφέ στο προαύλιο της εκκλησίας είναι πολύ καλή, βλέπεις όλον τον κόσμο σου, περνάς καλά με τους φίλους σου και για όποιον το σχολιάσει απαντάς ότι στα μυστήρια ο κόσμος (και μάλιστα οι συγγενείς που μας "αγαπάνε") έρχεται για να χαρεί στη χαρά σου, όχι για να χλαπακιάσει...και να σχολιάζει κι όλας μετά ότι δεν ήταν καλό το φαγητό...

Α, επίσης πολύ καλή λύση είναι να μην κάνεις απολύτως τίποτα, μόνο να πάρετε την οικογένεια και τους κουμπάρους και να πάτε να φάτε, όπως σου είπαν και πιο πάνω τα κορίτσια, και κάποια άλλη μέρα να καλέσετε τους φίλους σας και τους κουμπάρους στο σπίτι(ΠΡΟΣΟΧΗ : ΟΧΙ ΓΟΝΕΙΣ-ΠΕΘΕΡΙΚΑ!!!) για ποτάκι και μπουφέ, και να περάσετε τέλεια...

Διαφημίσεις

Κοριτσάκι μου εμείς όταν βαφτίσαμε την μικρή μου κάναμε τραπέζι μόνο στους κουμπάρους και όχι γιατί είχαμε μεγάλο οικονομικό πρόβλημα αλλά γιατί δεν το είδαμε υποχρεωτικό το τραπέζι σε όλους τους καλεσμένους μετά τη βάπτιση. Οσοι σας λένε τέτοια πράγματα σημαίνει ότι δεν σας αγαπάνε πραγματικά και αν αυτοί που σας το λένε είναι γονείς, ε τότε ας χώσουν αυτοί το χεράκι τους στην τσεπούλα να σας κάνουν δώρο το τραπέζι εφόσον δεν βλέπουν το πρόβλημά σας ή εθελοτυφλούν! Τα τραπεζώματα μετά τα διάφορα μυστήρια δεν είναι υποχρεωτικά!

Αχ εχω παρόμοιο πρόβλημα!περιμένουμε κάποιο δάνειο για να γίνει η βαφτιση.αν όμως το δάνειο δεν βγει πριν;ΤΙ ΚΆΝΩ ΟΕΟ;θα εχω λίγα άτομα πολύ κοντινούς συγγενείς μόνο κάπου 50-60 δηλ. Περνάει κι εμένα απ το μυαλό μου να μην κάνω τελικά γλέντι κ αυτα τα λεφτά να τα κρατήσω για το παιδί μου.αλλά απ την άλλη θέλω κ γλέντι γιατί θα έχει κ γενέθλια μαζί το μικρό μου(βασικα την επόμενη έχει γενέθλια.)

Δεν ξέρω τι να κάνω εχω κατάμπερδευτεί.δεν εχω πίεση από πουθενά να κάνω ή όχι.τα άτομα που θα είναι,είναι πολύ αγαπημένα μου.OYΦ.

Και γιατί δεν κάνεις μόνο την βάπτιση και μετά από καιρό τα γενέθλια χωρίς άγχος και καλά όποιον θέλεις και το ευχαριστιέσαι......το τραπέζι για τα βαπτίσια το θεωρείς απαραίτητο;Εγώ στο πρώτο μόνο τους κουμπάρους έκανα,στο δεύτερο όλους και μερικούς ξεχάσαμε και μετά μούτρα άσε ρε για τέτοια είμαστε;;;;;;

a63700a23b.png 87032dd023.png

Και γιατί δεν κάνεις μόνο την βάπτιση και μετά από καιρό τα γενέθλια χωρίς άγχος και καλά όποιον θέλεις και το ευχαριστιέσαι......το τραπέζι για τα βαπτίσια το θεωρείς απαραίτητο;Εγώ στο πρώτο μόνο τους κουμπάρους έκανα,στο δεύτερο όλους και μερικούς ξεχάσαμε και μετά μούτρα άσε ρε για τέτοια είμαστε;;;;;;

Να γιορτάσω μετά από καιρό τα γενέθλια;όχι ρε συ.

Α, επίσης πολύ καλή λύση είναι να μην κάνεις απολύτως τίποτα, μόνο να πάρετε την οικογένεια και τους κουμπάρους και να πάτε να φάτε, όπως σου είπαν και πιο πάνω τα κορίτσια, και κάποια άλλη μέρα να καλέσετε τους φίλους σας και τους κουμπάρους στο σπίτι(ΠΡΟΣΟΧΗ : ΟΧΙ ΓΟΝΕΙΣ-ΠΕΘΕΡΙΚΑ!!!) για ποτάκι και μπουφέ, και να περάσετε τέλεια...

Νομίζω ότι είναι από τις καλύτερες λύσεις αυτή που πρότεινες , έτσι θα το ευχαριστηθείς και εσύ , και θα έχεις κοντά σου τους φίλους σου που θα ήθελες να ευχαριστήσεις αλλά δεν θα μπορούσες λόγω οικονομικής δυσχέρειας.

Διαφημίσεις

Κι εγώ συμφωνώ ότι ένα γλυκό ή παγωτό έξω από την εκκλησία είναι αρκετό. Κάνουμε τη ζωή μας δύσκολη χωρίς λόγο. Και σίγουρα ΜΗΝ πάρεις δάνειο για να το ξοδέψεις για τη βάφτιση.

Μην ακούς κανέναν κορίτσι μου.Ότι κι αν κάνεις θα υπάρχουν άνθρωποι που θα μείνουν δυσαρεστημένοι, είτε γιατί δεν ήταν κρύες οι μπύρες είτε γιατί δεν ήταν ζεστό το κοτόπουλο. Μην αισθάνεσαι άσχημα που δεν έχεις την οικονομική άνεση. Κάνεις το καλύτερο για το παιδί σου και δεν του στερείς ούτε το φρουτάκι του , ούτε το ψαράκι του, ούτε τα πάμπερς του ούτε τα παιχνίδια του , πόσο μάλλον την αγάπη. Μην αισθάνεσαι μειονεκτικά για την οικονομική σου κατάσταση, κάνεις τα πάντα για το παιδί σου. Όσο για την πεθερά σου καλύτερα που δεν της μιλάς κερδισμένη βγαίνεις. Κι αν σου πει κανένας τίποτε, να βάλει το χέρι στην τσέπη και να πληρώσει αυτός και να πιείτε ένα κρασί στην υγειά του. Ένα θα σε ρωτήσω: αυτούς που θα καλούσες, τους αγαπάς; τους θέλεις κοντά σου στην χαρά σου; Θα χαρούν για το παιδάκι σου , το αγαπάνε; τρέξανε να σε βοηθήσουν κάποια στιγμή, ήρθαν να το κρατήσουν καμιά ώρα, να το βγάλουν βόλτα, να του φέρουν ένα μπαλόνι; Είναι λίγοι οι άνθρωποι που πραγματικά θα έπρεπε να είναι μαζί μας σε ένα τραπέζι βάφτισης, μετρημένοι στα δάχτυλα θα έλεγα. Κι αν θέλεις όποιος μας αγαπά ας έρθει κι ας χαρεί με την χαρά μας. Κάποτε είχαν ουσία τα τραπέζια που ο κόσμος δεν είχε να φάει. Τώρα όλοι σκασμένοι είναι , άσε που κάποιοι έρχονται και από υποχρέωση . Τα 1500 ευρώ που θα έδινες βάλε τα στην άκρη και κάνε ένα ωραίο παιδικό δωμάτιο στο παιδί σου ( κι αν πεθάνει η πεθερά σου, κάνε τότε ένα ωραίο γλέντι να δώσεις χαρά και στους υπόλοιπους )

CS28p2.png

to trito moy moraki tha erxotan ton Septembrio

Ότι κι αν κάνεις θα υπάρχουν άνθρωποι που θα μείνουν δυσαρεστημένοι, είτε γιατί δεν ήταν κρύες οι μπύρες είτε γιατί δεν ήταν ζεστό το κοτόπουλο.

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ...

Καλημέρα,

Πριν ένα χρόνο, βάπτισα την κόρη μου και σε λίγο καιρό θα βαπτίσω ένα αγοράκι (θα γίνω νονά δηλαδή).

Στην μεν πρώτη περίπτωση, ο παράγοντας "οικονομικό" στην βάπτιση της κόρης μου δηλαδή, δεν με απασχόλησε ιδιαίτερα, στην δεύτερη όμως περίπτωση, ο παράγοντας "οικονομικό" είναι για τους γονείς του μικρού (και μελλοντικούς κουμπάρους μου) ένα σημαντικό και δύσκολο θέμα, το οποίο το καταλαβαίνω, το σέβομαι, δεν σχολιάζω αλλά συμμερίζομαι την αγωνία τους και το άγχος τους, και δεν έχω καμία μα καμία απαίτηση ως καλεσμένη αλλά και πιο πολύ ως μελλοντική νονά.

Για εμένα που θα γίνω και νονά σημασία έχει το μυστήριο της βάπτισης, ότι με τίμησαν που με επέλεξαν για νονά του παιδιού τους, και δεν δίνω σημασία στα δώρα ή στο τραπέζι ή στο στολισμό ή στις μπομπονίερες. Με τα παιδιά γνωριζόμαστε καιρό, οι στιγμές που έχουμε μοιραστεί χαρακτηρίζονται από αμοιβαία εκτίμηση και αντιλαμβάνομαι τις δύσκολες στιγμές που περνούν.

Καλήμερα. Δεν έχω ακόμα παιδάκι αλλα περιμένω είμαι 7 μηνων,όποτε δεν ξέρω πως αισθάνονται οι γονείς .Ούτε είμαι θρήσκα με την στένη έννοια του όρου.Πιστεύω όμως ότι το μυστηριο της βαπτισης πρέπει να το σεβόμαστε πιο πολύ απ'ολα τα μυστηρια.Η κατάνιξη και το ήθος είνα τα μόνα που χρειάζονται! Τα μπαλόνια τα τούλια οι μπαγλάμαδες τα φορέματα μπορουν να χωρέσουν σε οποιαδήποτε χαρα και γιορτή κι όποιος μπορεί να τα εχει ,να'ναι καλά και να τα χαίρεται πραγματικα.Ομως μην αφηνεις την ύλη να σε αποπροσανατολιζει απο τη βάπτιση που ειναι ο,τι πιο πνευματικο και ανώτερο για το παιδακι σου

Διαφημίσεις

Να μη στεναχωριέσαι και να μην αγχώνεσαι. Πολλοί αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και ανάμεσα σε αυτούς και εμείς. Εμείς έχουμε δύο μέσους μισθούς και δύο παιδιά. Κάθε μήνα βγαίνουμε στο παρατσακ: πάνες, φαγητά παιδιών και δικά μας, γυναίκα να μας φυλάει τα παιδιά όταν δουλεύουμε, λογαριασμοί, ενοίκιο κ.λ.π. να μην στα απαριθμήσω, τα γνωρίζεις. Διακοπές έχουμε να πάμε τρία χρόνια. Όσον αφορά τις βαπτίσεις μας. Η βάπτιση του γιου μου ήταν λιτή και απέριττη, βαπτιστικά από αιόλου, μπομπονιέρες δικές μου, τραπέζι 20 ατόμων σε μικρή ταβέρνα (και οικονομικά με βοήθησαν μαμά και πεθερά! για να ανταπεξέλθω). Η βάπτιση της κόρης μου (που με το καλό θα την κάνουμε τέλη Αυγούστου) θα προσπαθήσουμε να είναι ακόμα πιο οικονομική. Τραπέζι μόνο σε αδέλφια - γονείς και στην κουμπάρα. Τώρα αυτά σου τα λέω για να δείς (που θα είδες δηλαδή και από τα προηγούμενα μηνύματα) ότι δεν είστε οι μόνοι που δυσκολεύεστε. Και μην ξεχνάς ότι τα παλιά χρόνια μετά τις βαπτίσεις γινόταν μικρά οικογενειακά τραπέζια στο σπίτι των γονιών και όχι έξω σε ακριβά μαγαζιά και κτήματα με πισίνες, στολισμούς κ.λ.π. Ολες αυτές οι συνήθειες ήρθαν από το εξωτερικό και έκαναν πιο δύσκολη τη ζωή μας...

Θεωρώ υπερβολικό να σκέφτεστε να πάρετε δάνειο και να στριμωχτείτε οικονομικά για το τραπέζι της βάπτισης. Έχω πάει σε αρκετές βαπτίσεις, που δεν είχε τραπέζι μετά. Σκέψου το ενδεχόμενο να πάτε για φαγητό κάπου όμορφα μόνο με γονείς και κουμπάρους. Πρέπει να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε συνεχώς το τι θα πουν οι άλλοι. Όποιος είναι καλοπροαίρετος και κατανοεί την ιερότητα του μυστηρίου, θα σας τιμήσει και χωρίς τραπέζι. Καταλαβαίνω βέβαια ότι υπάρχουν υποχρεώσεις, αλλά διανύουμε δύσκολους καιρούς και θα πρέπει όλοι να το σεβαστούν.

Εγώ να σου πω την αλήθεια, αν είχα τέτοιο πρόβλημα, θα έπαιρνα το παιδάκι μου, τον άντρα μου, τους κουμπάρους και μερικούς πολύ δικούς μας ανθρώπους και θα έκανα τη βάφτιση κάπου μακριά (σε ένα νησί π.χ.) να είναι και γραφικά να μας μείνει και αξέχαστο. Όποιος θέλει ας έρθει. Αν και δε θα έρθει. Θα έρθουν μόνο όσοι πραγματικά θέλουν να έρθουν στη χαρά του παιδιού σας και όχι όσοι θα έρθουν για να φάνε, Sorry κιόλας.

Καλημέρα κι από εμένα. Κακώς προβληματίζεσαι τόσο. Οποιος σε αγαπάει θα έρθει για να δει το μωρό να βαφτίζεται και όποιος δεν σε αγαπάει θα σχολιάσει αρνητικά έτσι κι αλλιώς.

Παρόλα αυτά έχω μία πρόταση. Είχα πάει σαν καλεσμένη σε βαφτιση που έγινε στο Μετόχι του Πανάγιου Τάφου στην Πλάκα. Η εκκλησία είναι τρομερά μικρή αλλά έχει μία ωραία αυλή με πεζούλια και δέντρα. Οι γονείς είχαν φέρει ψυγειάκια μα πορτοκαλάδες και νερά, τα οποία τα πρόσεφεραν μαζι με το γλυκάκι και είχαν δύο είδη γλυκού. Οχι κάτι το ιδιαίτερο, ένα αμυγδαλωτό και ένα προφιτερόλ και έπαιρνες ότι ήθελες. Καθήσαμε όλοι μετά τη βάφτιση στην αυλή, ήπιαμε το αναψυκτικό μας και κουβεντιάσαμε, ενώ οι γονείς πέρναγαν στις παρέες μαζί με το μωρό και ευχαριστούσαν τους καλεσμένους. Κάτσαμε γύρω στη μισή ώρα με τρία τέταρτα, περάσαμε περήφημα γιατί είδαμε παλιούς γνωστούς και φίλους και μετά πήγαμε ο καθένας σπίτι του. Ολα τα σχόλια που άκουγα ήταν θετικότατα. Τι άλλο να ζητήσεις δηλαδή σε μια βάφτιση?

Καλημέρα κι από εμένα. Κακώς προβληματίζεσαι τόσο. Οποιος σε αγαπάει θα έρθει για να δει το μωρό να βαφτίζεται και όποιος δεν σε αγαπάει θα σχολιάσει αρνητικά έτσι κι αλλιώς.

Παρόλα αυτά έχω μία πρόταση. Είχα πάει σαν καλεσμένη σε βαφτιση που έγινε στο Μετόχι του Πανάγιου Τάφου στην Πλάκα. Η εκκλησία είναι τρομερά μικρή αλλά έχει μία ωραία αυλή με πεζούλια και δέντρα. Οι γονείς είχαν φέρει ψυγειάκια μα πορτοκαλάδες και νερά, τα οποία τα πρόσεφεραν μαζι με το γλυκάκι και είχαν δύο είδη γλυκού. Οχι κάτι το ιδιαίτερο, ένα αμυγδαλωτό και ένα προφιτερόλ και έπαιρνες ότι ήθελες. Καθήσαμε όλοι μετά τη βάφτιση στην αυλή, ήπιαμε το αναψυκτικό μας και κουβεντιάσαμε, ενώ οι γονείς πέρναγαν στις παρέες μαζί με το μωρό και ευχαριστούσαν τους καλεσμένους. Κάτσαμε γύρω στη μισή ώρα με τρία τέταρτα, περάσαμε περήφημα γιατί είδαμε παλιούς γνωστούς και φίλους και μετά πήγαμε ο καθένας σπίτι του. Ολα τα σχόλια που άκουγα ήταν θετικότατα. Τι άλλο να ζητήσεις δηλαδή σε μια βάφτιση?

Είναι όντως διαφορετική η αίσθηση σ' αυτή την εκκλησία. Εγώ έχω πάει σε γάμο και είχε πραγματικα΄αυτή τη ζεστασιά και την ανθρώπινη διάσταση που περιγράφεις.

egrapsa apantish alla de ksero giati den tin emfanizei.thn ksana grafo loipon.Theni mou distixos oi goneis mou den mporoun na boithisoun(an kai mou eipan na min kano tipota afou de mporo)h pethera mou epeidi einai gaidouri de thelo polla polla.pantos xerome pou den sas xtypaei asxima na min ginei trapezi.pantos ego niotho asxima pou de mporo na doso ta kalitera sto gio mou.....tou exo yposxethei omos teleio gamo....xaxaxaxxa na gelasoume ligo giati me pernei apo kato

Δεν διάβασα δυστυχώς όοοολες τις απαντήσεις λόγω έλλειψης χρόνου, αλλά ήθελα να σου γράψω το εξής. Θυμάσαι εσύ ή ρώτησες ποτέ, αν οι γονείς σου έκαναν τραπέζι μετά τη βάπτιση σου, πού, πόσα άτομα κλπ? Ούτε που ρώτησα ποτέ και ποσώς με ενδιαφέρει. Ούτε και στεναχωρήθηκα ποτέ, που δεν έχω ειδικό άλμπουμ βάπτισης ή 200 φωτογραφίες αυτής. Μην νιώθεις καθόλου άσχημα γι'αυτά. Η αγάπη με την οποία θα μεγαλώσεις το παιδάκι σου έχει σημασία και τίποτε άλλο!!!!

Συμφωνώ με τα περισσότερα κορίτσια που σου έγραψαν παραπάνω. Μην σκέφτεσαι τους άλλους. Ότι και να κάνεις πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που δεν θα είναι ικανοποιημένοι και θα σχολιάσουν. Μην "μπαίνεις στο λούκι" έχοντας στη σκέψη σου τι θα πουν οι άλλοι.

Η δική σου οικογένεια θα επιβαρυνθεί. Απο το δικό σου παιδί θα λείψουν ενδεχομένως κάποια πράγματα επειδή θα έχετε να πληρώνετε το δάνειο. ;)

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...