Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ!!!!

mari28

Recommended Posts

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΣΥΝΧΩΡΕΣΤΕ ΜΟΥ ΤΥΧΟΝ ΛΑΘΗ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕΙ ΚΑΛΑ.ΕΧΩ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ ΓΝΩΜΗ.ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΠΡΩΤΑ Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΒΑΦΤΙΣΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ.ΛΟΓΟ ΜΕΓΑΛΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΒΑΦΤΙΣΗ.ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΛΛΗ ΑΣΧΗΜΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑΥΤΟ,ΤΟΥ ΣΤΥΛ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΒΑΦΤΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ.ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΜΗΛΑΜΕ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΟΥΣ "ΦΤΩΧΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΗΣ".ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΒΑΦΤΙΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΣΩ ΤΟ ΣΤΟΜΑ.SORRY ΑΝ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΟΡΙΑΚΑ ΣΗΜΕΙΑ. :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Διαφημίσεις

καλημερα και καλως όρισες!!

Καταρχήν , μην ακούς κανεναν!Η βάπτιση αφορά το δικό σας παιδί και θα την κάνετε όπως θέλετε εσείς. Όσοι σας αγαπανε πραγματικά δεν θα παρεξηγηθούν. Θα μπορούσες για να αποφύγεις το τραπέζι( γιατι αυτό στοιχίζει πιο πολύ) να κανεις την βάπτιση απογευματακι και μετα να κερασεις καφέ και γλυκό σε ενα ωραίο καφέ. Είχα παει σε τέτοια βάπτιση(ειχε γινει στις 5 το απόγευμα) και μετά πήγαμε στπ Plaisir για καφέ. Μια χαρά περασαν όλοι και όλα ήταν τέλεια.

Με το καλό να βαπτίσετε το μπουμπουκι σας!!!!!

chrysa σε ευχαριστω πολυ να σου πω την αληθεια και εγω κατι τετοιο σκεφτομουν ,αλλα ο αντρας μου (που εχει αποψη για τα παντα) μου ειπε οτι ο καφες μετα την εκκλησια του κανει καπως μακαβριο...και δεν θελει.ειναι και δυσκολος βλεπεις.μαλλον το να μην γινει τιποτα ειναι πιο πιθανο και θα πουμε στους συγγενης οτι εχουμε κλεισει εισητηρια για Χαβαι μετα την εκκλησια και οτι πρεπει να φυγουμε,και το τραπεζι καποια αλλη στιγμη.να φανουμε και Trendy.....χααχαχαχ

να σου πω την μαυρη αλήθεια κι εγω που εκανα τραπέζι με 100 άτομα μου βγήκε 1500 €. Δεν μου περισσευαν κιόλας και θα προτιμούσα να τα ξοδεψω καπου αλλου και το ψιλομετανιωσα. Δεν ξερω γενικα γιατι συνδυαζουμε τη βαπτιση με το τραπέζι απαραιτήτως. Πηγαίνετε σε μια ταβερνα μονο οι γονεις και οι κουμπαροι και τέλος. Σιγά μην αγχώνεσαι εσυ απο τωρα για τα λεφτα και για το αν θα σε κακοχαρακτηρισουν. Με αυτά και με άλλα στην ουσια δεν χαιρομαστε οι ιδιοι την βαπτιση του παιδιου μας που ειναι μοναδική στιγμή.

chrysa σε ευχαριστω πολυ να σου πω την αληθεια και εγω κατι τετοιο σκεφτομουν ,αλλα ο αντρας μου (που εχει αποψη για τα παντα) μου ειπε οτι ο καφες μετα την εκκλησια του κανει καπως μακαβριο...και δεν θελει.ειναι και δυσκολος βλεπεις.μαλλον το να μην γινει τιποτα ειναι πιο πιθανο και θα πουμε στους συγγενης οτι εχουμε κλεισει εισητηρια για Χαβαι μετα την εκκλησια και οτι πρεπει να φυγουμε,και το τραπεζι καποια αλλη στιγμη.να φανουμε και Trendy.....χααχαχαχ

Βρε κορίτσι μου, συγνώμη κιόλας, αλλά και μένα μόλις το διάβασα κάτι σε μακάβριο μου έκανε....να μην επεκταθούμε. Αν η εκκλησία είναι εξοχικά κάπου το ενδεχόμενο να κάνεις ένα κρύο μπουφέ με λίγα μεζεδάκια και ποτό???Δεν έρχεται πιο οικονομικά???Αν έχεις χέρια να σε βοηθήσουν, μπορείς να τα ετοιμάσεις και η ίδια. Αν και νομίζω ότι λιγότερο θα σου στοιχίσει ένα catering αν υπολογίσεις τον κόπο σου. Φυσικά, αν και αυτό σε ζορίζει δεν βλέπω το λόγο να σου βγεί από τη μύτη επειδή κάποιοι σχολιάζουν. Να ξέρεις ότι αυτοί που σχολιάζουν θα σχολιάζουν ότι και να κάνεις.....Να χαίρεσαι το παιδί σου και τον άνδρα σου και στην τελική καλύτερα να τα φάτε εσείς αυτά τα χρήματα, παρά κάποιοι κακεντρεχείς που ούτως ή άλλως σου ξαναλέω θα βρούν να πουν.

an1cCw--SeR1210MTE5ZGx6fDI1ODQ5MDgwZGF8T3VyIGFuZ2VsIGlz.gif

Διαφημίσεις

σιγα μην κανετε τραπεζι για να χαρουν οι αλλοι με την χαρα του παιδιου το παιδακι θα ειναι τοσο κουρασμενο που "η χαρα του" θα ειναι να κοιμηθει... να κανετε οτι θελετε εσεις κι οχι οι αλλοι ... κι αν ειναι γιαγιαδες και παππουδες και το θελουν τοσο πολυ να βαλουν το χερακι στην τσεπη... οχι βρε κοριτσακι να παρετε δανειο για να εξυπηρετησετε τις αναγκες των αλλων... εμεις δεν θα κανουμε γιατι αυτην την στιγμη δεν μας περισσευουν και καθολου ασχημα δεν αισθανομαστε σ οποιον αρεσει πες τους!!!

hI1Vp3.png

1CJdp2.png

Σιγά μην αγχώνεσαι εσυ απο τωρα για τα λεφτα και για το αν θα σε κακοχαρακτηρισουν. Με αυτά και με άλλα στην ουσια δεν χαιρομαστε οι ιδιοι την βαπτιση του παιδιου μας που ειναι μοναδική στιγμή.

κι εμας δεν μας περισσευουν τα χρήματα και θέλουμε να κάνουμε τη βάπτιση τέλη Οκτώβρη, έτσι έχουμε αποφασίσει να κάνουμε μονο στους γονεις μας και στη κουμπάρα. Δεν μου καιγεται καρφί αν θα μας παρεξηγήσουν γιατί όταν έρθει η ώρα να πληρώσουμε το δάνειο (αν παιρναμε γι'αυτό το λόγο) μόνοι μας θα χρειαζόταν να βγάλουμε το φίδι απ'τή τρυπα, κανένας απο τους συγγενείς. γι'αυτό και δεν θα καλέσω και κόσμο από την επαρχία... εξάλλου ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ οτι στη βάπτιση έρχεσαι για να δεις το μυστήριο όχι για την μασαμπούκα που θα επακολουθήσει μετά.!!! Γι' αυτό κορίτσια έχουμε οικονομική κρίση.. ο κόσμος δεν φτάνει που πιέζεται από μονος του εχει και άλλλους 100 να χώνονται και να επιβαρύνουν την κατάσταση

distixos Theni mou de mporei na mas boithisoun oi goneis mas(ase pou h pethera mou einai oti pio dolofoniko,kako,kai agrio pou kikloforei sti koinonia kai den thelo polla polla mazi ths)kai oi goneis mou vevea mou eipane na min kanoume tipota afou de mporoume.pantos mou arese h skepsh na kano kati ekso apo thn ekklhsia.etsi gia to kalo re paidi mou.diskola ta pragmata koritsia distixos elpizo na broume mia lysh kai na pane ola kala.esas pantos den sas xtypaei asxhma na min ginei trapezi e?eimai omos kai ego ligo thyma genika kai esthanome asxhma pou de mporo na doso to kalitero gia to paidaki mou.alla tou exo iposxethei na tou kano teleio gamo....xaxaxaxx na gelasoume giati me pernei kai apo kato...

Σιγά μην πάρεις δάνειο για να κάνεις τραπέζι!!!! Κάνε μόνο τραπέζι στους πολύ άμεσους συγγενείς ή και καθόλου στην τελική. Μαζευτείτε στο σπίτι να φάτε. Εκείνοι που σας πιέζουν ας πληρώσουν κιόλας

εχω δυο μπουμπουκακια

egrapsa apantish alla de ksero giati den tin emfanizei.thn ksana grafo loipon.Theni mou distixos oi goneis mou den mporoun na boithisoun(an kai mou eipan na min kano tipota afou de mporo)h pethera mou epeidi einai gaidouri de thelo polla polla.pantos xerome pou den sas xtypaei asxima na min ginei trapezi.pantos ego niotho asxima pou de mporo na doso ta kalitera sto gio mou.....tou exo yposxethei omos teleio gamo....xaxaxaxxa na gelasoume ligo giati me pernei apo kato

Διαφημίσεις

distixos Theni mou de mporei na mas boithisoun oi goneis mas(ase pou h pethera mou einai oti pio dolofoniko,kako,kai agrio pou kikloforei sti koinonia kai den thelo polla polla mazi ths)kai oi goneis mou vevea mou eipane na min kanoume tipota afou de mporoume.pantos mou arese h skepsh na kano kati ekso apo thn ekklhsia.etsi gia to kalo re paidi mou.diskola ta pragmata koritsia distixos elpizo na broume mia lysh kai na pane ola kala.esas pantos den sas xtypaei asxhma na min ginei trapezi e?eimai omos kai ego ligo thyma genika kai esthanome asxhma pou de mporo na doso to kalitero gia to paidaki mou.alla tou exo iposxethei na tou kano teleio gamo....xaxaxaxx na gelasoume giati me pernei kai apo kato...

Καλή μου το καλύτερο για το παιδάκι σου είναι να είσαι εσύ και ο άνδρας σου, οι γόνείς του δηλαδή, ευτυχισμένοί και ήρεμοι. Και καλά το λέει η φίλη παραπάνω το παιδάκι εκείνη την ώρα το μόνο που θα θέλει είναι την αγκαλίτσα σου και να κοιμηθεί. Αρα το καλύτερο το έχει. Εσύ θυμάσαι τίποτα από τη βάπτισή σου. Εγώ πάντως μηδέν. Επειδή κι εγώ κάνω το λάθος να σκέφτομαι καμιά φορά με γνώμονα τους άλλους σου λέω ξέχνα το. Στο κάτω κάτω αυτοί που σχολιάζουν μήπως έχουν σκοπό να συνεισφέρουν και στο ΄δανειο?Δεν νομίζω. Επίλεξε να κάνεις κάτι που θα σε ευχαριστήσει χωρίς να σε αγχώσει. Αν αυτό είναι το τίποτ, τότε τίποτα. Αν είναι ένας μπουφές, ένας μπουφές. Αν είναι τραπέζι στους κουμπάρους, τότε αυτό. Σίγουρα αν χρεωθείς ως το λαιμό το παιδάκι σου θα νιώθει την ένταση και την αγωνία σου και τελίκα δεν θα έχεις κανει το καλύτερο όπως ονειρεύεσαι. και σκέψου ότι όταν κλείσει η πόρτα του σπιτιού σου οι άλλοι που σχολιάζουν δεν θα είναι πουθενά να σε ρωτήσουν πως είσαι και αν θες κάτι!!!!!

an1cCw--SeR1210MTE5ZGx6fDI1ODQ5MDgwZGF8T3VyIGFuZ2VsIGlz.gif

σωπα καλε που ειναι ασχημο!! το καλυτερο για τα παιδακια μας το κανουμε καθημερινα στα σπιτια μας και δεν χρειαζεται να τ αποδειξουμε πουθενα και σε κανεναν!!! κανε μονο αυτο που εσυ θελεις και μπορεις!!

hI1Vp3.png

1CJdp2.png

Καλημέρα Mari 28,

Να σου ζήσει το παιδάκι και με το καλό η βάπτιση… Να μην αγχώνεσαι καθόλου και εγώ βάπτισα πριν ένα μήνα και δεν κάναμε ανοιχτό τραπέζι. Βάπτισα στις 17.00 το απόγευμα έτσι ήρθαν όλοι φαγωμένοι καμάρωσαν τον μπέμπη πήραν μπομπονιέρα και γλυκάκι και έφυγαν. Και μας τίμησαν περίπου 150 άτομα από τα 180 που περιμέναμε!!! Αυτός που σε τιμάει δεν σε τιμάει για το ΦΑΓΟΠΟΤΙ αλλά στο μυστήριο. Μετά την βάπτιση πήρα τους γονείς, κουμπάρους, αδέρφια περίπου 22 άτομα και φάγαμε σε ένα πολύ ωραίο μαγαζί και έμειναν όλοι κατευχαριστημένοι. Το τραπέζι της βάπτισης γίνεται κατά κύριο λόγο για να ευχαριστήσεις τον κουμπάρο τουλάχιστον έτσι το είχαμε πριν κάποια χρόνια. Και δεν πρόκειται να σε παρεξηγήσει κανείς. Άστους να λένε. Όποιος θέλει τραπέζι ας το πληρώσει αυτός. Εγώ για να πω την αλήθεια δεν το έκανα για οικονομικούς λόγους. Ήθελα να την σπάσω στον πεθερό μου ο οποίος άκουσε όνομα και ήθελε να τραπεζώσουμε χωρίς να βάλει το χέρι στην τσέπη 180 άτομα από τα οποία οι 120 και βάλε ήταν δικοί του.

Fraoula mou to sigouro einai oti tis perisoteres asximes katastaseis tis dimiourgoun ta petherika.les kai einai apo alo kosmo apo allh filh.ego skepsou oti me ti pethera mou 2 xr pantremenoi tis exo milisei to poli 3-4 fores kai einai arketes.telos panton as min alakso thema...

Διαφημίσεις

ε οχι να παρεις και δανειο για το τραπεζι! θα στο πληρωσει κανενας απο τους

'συγγενεις" μηπως οταν εσυ θα πνιγεσαι στις δοσεις? μην τρελλαθουμε! ο καθενας οτι και οσα μπορει κανει! αν σε αυτους κακοφαινεται να μην ερθουν! να κανουν ενα καζανι φαι σπιτι τους να φανε! πως κανουν ετσι με τα τραπεζωματα! αν θες να κανεις ενα κερασμα στην εκκλησια με το γλυκο, και στο σπιτι πχ ή καπου εξω οι αολυτως βασικοι... κουμπαροι, πεθερικα κτλ...

me and my men...

Κι εγώ συμφωνω με την αποψη της φράουλας. Καμιά 20 άτομα σε ταβερνούλα για το καλό και τον κουμπάρο. Δεν παμε σε βάφτιση για το φαγητό. Ρωτησε όμως και για κανένα catering, μπορεί και βγαίνει ικανοποιητικά. Δεν ξέρω για Αθήνα αλλά εδώ αναλαμβάνουν ''catering'' και αρτοποιεία ή ζαχαροπλαστεία. Κατι τύπου εγκαινίων προσπαθω να περιγράψω, με τυροπιτάκια, καναπεδακια, γλυκάκια και αναψυκτικά, αντε μέχρι μπυρίτσα και κρασακι, όχι φαγητά δλδ.

Εγω πήγα σε γάμο με τετοιο catering (λόγω ασθένειας του πεθερού δεν ήθελαν τραπεζι) και περάσαμε πολύ ωραία.

Εμείς υπολογίζουμε 170 άτομα και επειδή ούτε εμάς μας περισσεύουν (αφήστε που μας "έπεσε" και μια μετακόμιση στη μέση!) αποφασίσαμε ότι το τραπέζι/δεξίωση, όπως θέλετε πείτε το, ήταν ανέφικτο και έτσι βαφτίζουμε σε 20 μέρες σε ένα μικρό εκκλησάκι στην Άνοιξη, στο οποίο ο παπάς αφήνει να κάνεις μπουφε στον προαύλιο χώρο. Το φαγητό θα είναι στο όρθιο, τύπου finger food, το γλυκάκι βάφτισης θα είναι παγωτό, θα υπάρχουν και μερικές καρέκλες και μαξιλάρες στα πεζούλια, για όποιον θέλει λίγο να κάτσει, και τέλος!! Είμαι σίγουρη ότι από κάποιους ίσως σχολιαστεί (που πρώτο παιδί βαφτίζουμε και δεν τραπεζώνουμε!) αλλά δε με νοιάζει καθόλου!! Το παιδάκι μας κι εμείς να είμαστε καλά και όσοι μας αγαπάνε θα περάσουν καλά και έτσι...στο όρθιο, χαχα!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΣΥΝΧΩΡΕΣΤΕ ΜΟΥ ΤΥΧΟΝ ΛΑΘΗ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕΙ ΚΑΛΑ.ΕΧΩ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ ΓΝΩΜΗ.ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΠΡΩΤΑ Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΒΑΦΤΙΣΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ.ΛΟΓΟ ΜΕΓΑΛΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΒΑΦΤΙΣΗ.ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΛΛΗ ΑΣΧΗΜΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑΥΤΟ,ΤΟΥ ΣΤΥΛ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΒΑΦΤΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ.ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΜΗΛΑΜΕ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΟΥΣ "ΦΤΩΧΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΗΣ".ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΒΑΦΤΙΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΣΩ ΤΟ ΣΤΟΜΑ.SORRY ΑΝ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΟΡΙΑΚΑ ΣΗΜΕΙΑ. :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

KANE ENA CATERING ΄Η ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ Ή ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ........

ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΚΟΙΤΑΞΕ ΝΑ ΕΙΣΙΑ ΕΣΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ

ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΣΟ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΚΙΕΣ ΘΑ ΤΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙΣ

ΟΠΟΤΕ ΜΗΝ ΚΑΘΕΣΑΙ ΚΑΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΑΙ ΑΔΙΚΑ

Εμείς υπολογίζουμε 170 άτομα και επειδή ούτε εμάς μας περισσεύουν (αφήστε που μας "έπεσε" και μια μετακόμιση στη μέση!) αποφασίσαμε ότι το τραπέζι/δεξίωση, όπως θέλετε πείτε το, ήταν ανέφικτο και έτσι βαφτίζουμε σε 20 μέρες σε ένα μικρό εκκλησάκι στην Άνοιξη, στο οποίο ο παπάς αφήνει να κάνεις μπουφε στον προαύλιο χώρο. Το φαγητό θα είναι στο όρθιο, τύπου finger food, το γλυκάκι βάφτισης θα είναι παγωτό, θα υπάρχουν και μερικές καρέκλες και μαξιλάρες στα πεζούλια, για όποιον θέλει λίγο να κάτσει, και τέλος!! Είμαι σίγουρη ότι από κάποιους ίσως σχολιαστεί (που πρώτο παιδί βαφτίζουμε και δεν τραπεζώνουμε!) αλλά δε με νοιάζει καθόλου!! Το παιδάκι μας κι εμείς να είμαστε καλά και όσοι μας αγαπάνε θα περάσουν καλά και έτσι...στο όρθιο, χαχα!!

Ουτε στο πρώτο παιδί έκανα τραπεζι παρα μονο πάλι στην κουμπάρα και τους συγγενεις, εξξαλλου ειχε περασει μολις 1 χρονος απο το γαμο και ειχαμε τραπεζωσει 100 ατομα.

Είναι πολύ απλό το θέμα σου.... Καλείς όσους θέλεις , λίγους και καλούς και πατε σε μια ταβερνούλα λίγοι και καλοί δηλαδή γύρω στους 20-30 άτομα, εγω έχω παέι σε βάφτιση και δεν ήμουν καλεσμένη στην ταβέρνα και δεν με ενοχλησε γιατί ήξερα το οικονομικό τους ζόρι! Επίσης φίλη μου καλή από την αθήνα κάνει γαμοβάφτιση και δεν με κάλεσε στο τραπέζι και επίσης έχω κατανόηση για΄τι ξέρω ότι αναγκάστηκε και πούλησε το ένα τους αμάξι για να ανταπεξέλθουν στα έξοδα των δυο μυστηρίων!! Και εγώ έχω γαμοβάφτιση στις 13/9 θα στείλω 250 προσκλητήρια αλλά στο τραπέζι θα καλέσω μόνο τους 150 και λογικά θα είμαστε μόνο 150 γιατί δεν έχω παραπάνω λεφτά και ξύδι σε όποιον δεν αρέσει!! Δεν θα πάρω δάνειο για να τραπεζώσω κόσμο και ας παντρεύομαι και βαφτίζω το παιδί μου πρώτη φορά,,,,οποιος σε αγαπάει δεν θα παρεξηγηθεί!!

σε τετοια περιπτωση καλεις μονο τους κουμπαρους σου τους παιρνεις τους τραπεζωνεις και τελειωσε το πανυγηρι. γιατι σκας?ακου να παρεις δανειο!δεν χρειαζεται να δινεις και πολυ σημασια σ'αυτα τα πρεπει .τα πρεπει τα επιλεγουμε μονοι μας.δικο σας το παιδι δικη σας η επιλογη πως θα κανετε την βαπτιση και δεν πεφτει λογος σε κανεναν κοριτσακι μου!!!

ΝΑΜ ΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ...ΟΧΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΟ!!!

ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΡΙΜΩΓΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΠΑ ΠΩΣ ΛΕΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΡΑΠΕΖΙ(60ΑΤΟΜΑ 1200Ε) ΚΑΤΣΟΥΦΙΑΣΕ Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΩ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΩ..ΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΞΑΔΕΡΦΙΑ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΕΝ ΑΛΛΑ...ΟΠΟΤΕ ΕΙΠΑΜΕ ΤΙ 40 ΤΙ 60ΑΤΟΜΑ.ΕΙΠΕ ΒΕΒΑΙΑ Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΑΛΛΑ Ο ΑΝΤΡΟΥΛΗΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ..ΟΠΟΤΕ ΤΩΡΑ...

ΣΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΝΤΩΣ! ΕΓΩ ΗΘΕΛΑ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΗΣΥΧΗ ΒΑΦΤΙΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΣΤΟΛΙΜΟ ΚΑΙ ΩΡΑΙΕΣ ΜΠΟΜΠΟΝΙΕΡΕΣ ΚΤΛ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙ..ΟΠΟΤΕ ΑΦΟΥ ΑΠΛΩΘΗΚΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΤΑ ΕΞΟΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΦΤΙΣΗ ΜΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ!!!

ΤΟ ΝΙΝΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΑ!!!!!!!

Μια φορά παντρευόμαστε, μια φορά βαφτίζουμε, και μια φορά σαλτάρουμε!!!!

Αυτό να απαντήσεις σε όσους τολμήσουν να σου την πούνε για το ότι δεν θα κάνεις τραπέζι. Και να μην αφήσεις κανένα περιθώριο αντίδρασης. Δικό σας είναι το παιδί, δικά σας τα έξοδα, δικές σας και οι αποφάσεις για το τι θα κάνετε. Να το βαφτίσετε με το καλό το παιδάκι σας και μετά να πάρετε τους κουμπάρους και να πάτε σε μια ταβερνούλα, όπως είπαν και οι άλλες κοπέλες, να περάστε όμορφα και ζεστά, να τιμήσετε τους ανθρώπους που αναλαμβάνουν το σημαντικό αυτό έργο να είναι νονοί του παιδιού σας και τέλος. Σε όποιον αρέσει. Όποιος ξινίσει ή κακολογήσει, να πιει ξύδι να του περάσει. Συγνώμη που ακούγομαι τόσο κάθετη, αλλά πραγματικά το πιστεύω από βάθος καρδιάς ότι πρέπει να κάνουμε στη ζωή μας αυτό που θέλουμε και μπορούμε και όχι αυτό που οι γύρω μας προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι καλύτερο.

Και θα τελειώσω λέγοντας ότι κι εγώ στο πρώτο μου παιδί δεν είχα οικονομική άνεση να κάνω τραπέζι. Η πεθερά μου λοιπόν είχε λυσσάξει (έπαιρνε και το όνομά της το παιδί κι ήταν θέμα κύρους για το σόι της) να κάνουμε τραπέζι και να το πληρώσει εκείνη σε τελική ανάλυση. Είπα όχι. Δεν μπορούμε, δεν κάνουμε. Μετά μου είπε αυτό με την καφετέρια και ένα παγωτό για τους καλεσμένους. Όχι και πάλι. Κανένας δεν μας σχολίασε, τουλάχιστον όχι μπροστά μας. Ίσα ίσα που ήρθαν και κάποιοι και μας είπαν "μπράβο που δώσατε το παράδειγμα της οικονομίας σε μια τόσο σπάταλη εποχή" (το εννοούσαν, δεν μας ειρωνεύονταν)...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...