Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΣ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ;

Recommended Posts

-Ο μπέμπης μου είναι μόλις 7,5 μηνών.

-Θέλω να πάω σε νησί στα Δωδεκάννησα για λίγες ημέρες μόνη με τον μπέμπη.

-Το δωμάτιο όπου θα μένουμε παρέχει μπάνιο, κουζίνα, ψυγείο, κρεβάτια (όχι κούνια).

-Επίσης, το νησί διαθέτει μόνο ένα μικρό ιατρικό κέντρο.

Άρα τα ερωτήματα που αυτομάτως γεννιούνται είναι κυρίως τρία:

-πώς θα γίνει η μεταφορά με το πλοίο? Εννοείται θα πρέπει να πάρω ατομική καμπίνα, αλλά θα ενοχλεί τους ''γείτονες'' αν κλάψει το μωρό μου? Θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στο ταξίδι 22+ ωρών (!)? Τί θα φάει στο ταξίδι αφού δε θα μπορώ να παρασκευάσω τη φρουτόκρεμα και κρεατόσουπα που τρώει?

-αν χρειαστεί νοσοκομειακή περίθαλψη, θα είναι δυνατή και έγκαιρη η μεταφορά του στο νοσοκομείο της Ρόδου?

-θα ανταπεξέλθω στις διακοπές μόνη με το παιδί μου? (Ακόμα και οι αποσκευές θα είναι δύσκολο να μεταφερθούν)... :(

-στο δωμάτιο, άντε και πες ότι ενώνω τα κρεβάτια, βάζω προστατευτικά μαξιλάρια και κοιμάται από τη πλευρά του τοίχου μ'εμένα παραδίπλα, θα ταραχθεί αλλάζοντας περιβάλλον και συνήθειες ύπνου (δε θα μπορώ να τον κουνάω με τη κούνια όπως στο σπίτι)?

-πλυντήριο δεν υπάρχει θα πρέπει να πλένω στο χέρι τα ρουχαλάκια του..τέλοσπάντων γι'αυτό..

-μπάνιο πού θα του κάνω? Παιχνίδια θα πάρω μαζί? Βραστήρα, μπλέντερ, μπιμπερό, καρότσι, πετσέτες...!

-παιδάκι είναι και θα κλάψει και θα γκρινιάξει..από την άλλη όμως δε χρωστάει και τίποτα ο ''γείτονας'' να μη μπορεί να κοιμηθεί και να απολαύσει τις διακοπές του. Άσε που υπάρχουν και πολλοί ανάγωγοι που σου ΄΄τη λένε'' άσχημα για το κλάμα του παιδιού σου και θα'χουμε τίποτα αίματα, μιάς που δεν ανέχομαι και πολλά πολλά..

Δύσκολο πράγμα οι διακοπές με μωρό....

ΔΙΑΦΩΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ!!!

line_m121_beg_40_time_1226293200_text_ef20ecf0e5ecf0dceaeff220e5dfede1e920eae9fcebe1f2.gif71650c2s4z65rli.gif

Διαφημίσεις

Κοίτα, η αλήθεια είναι ότι δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να πας διακοπές μόνη σου με το μωρό, τόσο μακρυά.

Προσωπικά, το μόνο που θα με προβλημάτιζε είναι ότι το νοσοκομείο της Ρόδου, δεν είναι πολύ πολύ κοντά (αν και δεν ξεκινάμε με κακές σκέψεις τις διακοπές μας). Επίσης, η αλήθεια είναι ότι θα χρειαστεί να κουβαλήσεις μόνη σου (αλήθεια έχεις αυτοκίνητο?) όλα τα τσιμπράγκαλα του μωρού.....αλλά, για το αν θα κλαίει το μωρό, γιατί σε απασχολεί? Μωρό είναι και θα κλάψει... πάντα έτσι γίνεται...αλίμονο!

Στο καράβι, θα έχεις έτοιμο μαγειρεμένο φαγητό και απλώς θα το λιώσεις.

Τουλάχιστον έχεις γνωστούς στο νησί που διάλεξες να πας για διακοπές ή θα είσαι τελείως μόνη σου? Γιατί έχεις διαλέξει τόσο μακρινό νησί?

t6c4p3.pngXRnsp2.png

-Ο μπέμπης μου είναι μόλις 7,5 μηνών.

-Θέλω να πάω σε νησί στα Δωδεκάννησα για λίγες ημέρες μόνη με τον μπέμπη.

-Το δωμάτιο όπου θα μένουμε παρέχει μπάνιο, κουζίνα, ψυγείο, κρεβάτια (όχι κούνια).

-Επίσης, το νησί διαθέτει μόνο ένα μικρό ιατρικό κέντρο.

Άρα τα ερωτήματα που αυτομάτως γεννιούνται είναι κυρίως τρία:

-πώς θα γίνει η μεταφορά με το πλοίο? Εννοείται θα πρέπει να πάρω ατομική καμπίνα, αλλά θα ενοχλεί τους ''γείτονες'' αν κλάψει το μωρό μου? Θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στο ταξίδι 22+ ωρών (!)? Τί θα φάει στο ταξίδι αφού δε θα μπορώ να παρασκευάσω τη φρουτόκρεμα και κρεατόσουπα που τρώει?

-αν χρειαστεί νοσοκομειακή περίθαλψη, θα είναι δυνατή και έγκαιρη η μεταφορά του στο νοσοκομείο της Ρόδου?

-θα ανταπεξέλθω στις διακοπές μόνη με το παιδί μου? (Ακόμα και οι αποσκευές θα είναι δύσκολο να μεταφερθούν)... :(

-στο δωμάτιο, άντε και πες ότι ενώνω τα κρεβάτια, βάζω προστατευτικά μαξιλάρια και κοιμάται από τη πλευρά του τοίχου μ'εμένα παραδίπλα, θα ταραχθεί αλλάζοντας περιβάλλον και συνήθειες ύπνου (δε θα μπορώ να τον κουνάω με τη κούνια όπως στο σπίτι)?

-πλυντήριο δεν υπάρχει θα πρέπει να πλένω στο χέρι τα ρουχαλάκια του..τέλοσπάντων γι'αυτό..

-μπάνιο πού θα του κάνω? Παιχνίδια θα πάρω μαζί? Βραστήρα, μπλέντερ, μπιμπερό, καρότσι, πετσέτες...!

-παιδάκι είναι και θα κλάψει και θα γκρινιάξει..από την άλλη όμως δε χρωστάει και τίποτα ο ''γείτονας'' να μη μπορεί να κοιμηθεί και να απολαύσει τις διακοπές του. Άσε που υπάρχουν και πολλοί ανάγωγοι που σου ΄΄τη λένε'' άσχημα για το κλάμα του παιδιού σου και θα'χουμε τίποτα αίματα, μιάς που δεν ανέχομαι και πολλά πολλά..

Δύσκολο πράγμα οι διακοπές με μωρό....

ΔΙΑΦΩΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ!!!

Ειδες και μόνη σου βάζεις ένα σωρό ερωτήματα....είναι δύσκολο με τόσο μικρούλη γιατί δεν πατε κάπου κοντα,αυτό θέλει ένα σωρό πράγματα μπορείς να ανταπεψέλθεις με όλα αυτά εγώ νομίζω ότι είναι δύσκολα..........
a63700a23b.png 87032dd023.png

Καησπέρα mama21 και να χαίρεσαι τον μπέμπη σου!

Αν έχεις αυτοκίνητο τα φορτώνεις όλα μέσα (καρότσια, μπανάκι, κουζινικά κτλ κτλ) και πας! Όσο για το φαγητό νομίζω πως μπορεί για μία εβδομάδα να τρώει τις έτοιμες φρουτόκρεμες και λαχανόσουπες της nutricia ή άλλης εταιρίας.

Αν πάλι δεν έχεις αυτοκίνητο τα πράγματα μου φαίνονται αρκετά δύσκολα. Αν δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος να πας στη Ρόδο, μπορείς να νοικιάσεις ένα αυτοκίνητο και να πας κάπου οδικώς.

Όσο για τους γείτονες που ενδέχεται να ενοχληθούν, πράγμα που δεν πιστεύω, από το κλάμα του μωρού, να τους γράψεις στα παλιά σου τα παπούτσια πολύ απλά! Θα λες χαμογελαστά "δίκιο έχετε" και θα τους δουλεύεις κανονικά!

Καλές διακοπές σου εύχομαι!

Α! Να πάρεις μία φουσκωτή πισίνα για το μωρό, την οποία ΔΕ θα γεμίσεις με νερό, απλά θα τον βάζεις μέσα όταν θα είσαστε στην παραλία, για να βρίσκεται σε περιορισμένο κι ελεγχόμενο χώρο. Αλλιώς τρώει άμμο. ;)

eOSyp3.png BwuCp3.png

Διαφημίσεις

οπως τα λεει και η τανια αν εχεις αυτοκινητο.

για το ταξιδι, αμα κλεισεις καμπινα, εχε μαζι σου μπλεντερ..

εκει τα φρουτα και πλησιμο το μπλεντερ στο μπανιο.

αμα δεν φαει και μια μερα την χορτοσουπα δεν εγινε τιποτα!μπορεις να δωσεις γαλα.

μην κουβαλας βραστηρα, εχε ενα θερμος γεματο μαζι σου, στο καραβι ζητα απο καποιο μπαρ νερο, στο δωματιο αφου εχει κουζινα ζεσταινεις σε ενα κατσαρολακι.

για το μπανιο του, στην τελικη αγορασε απο κει μια λεκανιτσα για τα ρουχα να χωραει καθιστος.και αστο εκει φευγοντας, σιγα το εξοδο.

αν ενοχλει τους γειτωνες μεγαλη μας σκασιλα..το ιδιο και στο καραβι. εχεις δει τι γινεται στα καραβια απο πιτσιρικια?μαλλον εσας θα ενοχλουν!

οσο για το αμα τυχει κατι, η ροδος δεν ειναι κανα μικρο νησι..τον ιδιο κινδυνο εχεις και σε πολη..

και προπαντως μην αγχωνεσαι..διακοπες ειναι..χαλλλαρα!!!

Η Νίνα πέρυσι ήταν 4 μηνών όταν πήγαμε διακοπές αλλά πήγαμε-Χιο- βέβαια πάντα έχεις τον φόβο μην συμβεί κάτι!!!Αυτό που λένε τα κορίτσια γιατί δεν πατε κάπου ποιο κοντά?

Εμείς πήγαμε πέρυσι με τα δίδυμα και τον άντρα μου, όταν ήμασταν περίπου σε κείνη την ηλικία, 8,5 μηνών, τότε.

Ο ύπνος ενδέχεται να μην επηρεαστεί. Πιστεύω μπορείς να βάλεις ανάμεσα σε σένα και το παιδί ένα κάποιο εμπόδιο, έτσι ώστε να μη σε νιώθει απευθείας δίπλα του και συνηθίσει κάτι που δεν θέλεις να συνεχιστεί εφόσον επιστρέψετε στην έδρα σας. Εμείς βάζαμε ένα σεντόνι διπλωμένο, κάτι τέτοιο, που δεν είναι και πιθανό να κλείσει την αναπνοή του μωρού (πολύ απίθανο σε αυτή την ηλικία, έτσι και αλλιώς).

Καλό είναι να ρωτήσεις αρκετά για το πώς θα είναι το δωμάτιο. Μεταξύ άλλων καλό είναι να έχει παντζούρια, αν και πιθανόν να μην τα χρειάζεται το δικό σου μωράκι. Επίσης με τα κλιματιζόμενα δωμάτια, χλωμό να ενοχλήσεις κάποιον, αν έχετε όλοι κλειστά παράθυρα. Στην τελική βγάζεις το μωρό βόλτα με καρότσι, αν δεν ηρεμεί αλλιώς;

Το πρόβλημα που βρίσκω εγώ είναι ότι ενδέχεται να μην ξεκουραστείς. Θα μπεις καθόλου στη θάλασσα χωρίς να κουβαλάς το παιδί; Δεν νομίζω ότι θα σου δοθεί τέτοια ευκαιρία. Εμείς όταν το πήραμε χαμπάρι, συνεννοηθήκαμε με τον υπεύθυνο στα ενοικιαζόμενα όπου μέναμε και βρήκαμε μια κυρία ντόπια, που η δουλειά της ήταν αφού είχαν κουραστεί να παίζουν τα παιδιά, να τα παρακολουθεί ενώ κοιμούνται στην παραλία, να κάνουμε και μεις καμιά βουτιά. Ήταν η κυρία που ήταν επί του καθαρίσματος στα ενοικιαζόμενα και την πληρώναμε με την ώρα, λίγες ώρες τη μέρα, δεν μας ήρθε ο κούκος αηδόνι. Επίσης επέβλεπε χαλαρά τα μικρά στο μπουσούλημα, ενώ ήμουν κάπου εκει γύρω, να κάνω κάποια τρέχοντα, όπως το φαγητό τους.

Εμείς είχαμε και άλλη παρέα, η κυρία έβρισκε περαστικές τις δικές της ντόπιες φίλες στην παραλία, οπότε δεν κολλήσαμε με την κακή έννοια με την εν λόγω κυρία, μας έδωσε όμως μια καλή ανάσα.

Στο μόνιμο τόπο κατοικίας σου, έχεις βοήθεια καθόλου; Αν έχεις, θα σου έλεγα ούτε να το σκεφτείς να πας οπουδήποτε μόνη σου με το παιδί, χωρίς άλλη βοήθεια. Σκέψου ότι δεν θα έχεις μόνο τα γνωστά και καθημερινά, να ετοιμάζεις νιανιά και τέτοια, θα έχεις διάφορα έκτακτα που θα σου τύχουν σε ένα άγνωστο μέρος. Επίσης θα έχεις ξεπακετάρισμα, πλύσιμο μπανιερών... Εμείς 3η μέρα μετά την άφιξη και δεν είχαμε ξεπακετάρει! Καλά εγώ ήμουν και λίγο ψαρωμένη μαμά, με το που φτάσαμε σφουγγάρισα γιατί μπουσουλούσαν τότε... Στο μεταξύ δεν είχαμε ξεπακετάρει, γιατί είχαμε ταϊσματα, κοιμίσματα, ντους μετά τη θάλασσα, βόλτες για φαγητό κτλ κτλ....Μέχρι τελικά που προσέλαβα την εν λόγω κυρία και πρόσεχε για λίγο τα παιδιά, ενώ εγώ ξεπακετάρισα επι τέλους και έφτιαχνα και τα φαγητά τους κλπ... Και γενικώς μετά την κυρία ανασάναμε! Αλλά στην Αθήνα είχαμε μάθει στη βοήθεια. Αυτό ήταν ένα μέρος των διακοπών μας, αυτό που κάναμε σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο, γιατί ένα άλλο σε πεντακάθαρο (χωρίς σφουγγάρισμα από μέρους μου :rolleyes: ) resort, όπου όλα μας τα έφερναν στο χέρι, κύλησε πολύ πιο ομαλά. Κοινώς είναι ανεκτίμητο με ένα παιδί να μπορείς να σηκώσεις το τηλέφωνο και να έρθει πχ το φαγητό αλεσμένο, να μην έχεις να πλύνεις σκεύη κτλ...

Εμένα δεν με χαλάει η απόσταση καθεαυτή. Γιατί όχι Ρόδο που είναι μεγάλο νησί με νοσοκομείο; Σε αυτό θα έχει άποψη και ο παιδίατρος. Η δική μας ήταν ΟΚ για τη Ρόδο. Τι να συμβεί πια; Τόσο ανεύθυνοι είναι και οι νησιώτες μας που κάνουν παιδάκια; :rolleyes: Ενώ σε κάποια ηπειρωτικά μέρη κατά τα άλλα, θέλεις μια ώρα να φτάσεις σε κέντρο υγείας της πλάκας, χωρίς παιδίατρο, εννοείται...

Κάτι άλλο που μπορώ να φανταστώ είναι να ανεβείς μόνη σου (σκαλιά) από το πάρκινγκ του πλοίου με το μωρό (καρότσι;) και αντίστροφα, μαζί με κάποια βασικά πράγματα, θα είναι ένα θέμα. Πιθανότατα κάποιος από το προσωπικό θα σε βοηθήσει.

Αυτό με την πισίνα σωστό! Αλλά θα πρέπει να τη φουσκώνεις ή να την κουβαλάς φουσκωμένη... και βέβαια να επιβλέπεις το μωρό κάθε στιγμή.

Πάντως είναι μοναδική ηλικία και αν μπορεις να βρεις μια κάποια λύση, για τα όσα έχουν γραφτεί μέχρι τώρα και πιθανόν όσα άλλα μπορείς να φανταστείς, θα έλεγα να πας, έστω κοντά. Για μας ήταν φοβερή εμπειρία, που πάντα θα την έχουμε στην καρδιά μας, γιατί στο σπίτι, ρουτίνα-ρουτίνα, ο καιρός περνάει διαφορετικά...

Α... ξέχασα... Στην περίπτωσή σου, μετράει υπέρ σου ότι με ένα μωρό, όλο και κάτι θα μπορείς να κάνεις όταν παίρνει μεσημεριανό υπνάκο. Εμείς δεν είχαμε τέτοιες πολυτέλειες, γιατί ουδέποτε συντονίστηκαν στον ύπνο!

Επίσης το babywearing με βοήθησε να μεταφέρω μωρό στην παραλία, γιατί το καρότσι... άστα καλύτερα! Αν και δεν θα ήταν κακό να βρεις κάπου που να μπορεί να είναι κοντά το καρότσι στην παραλία, για να παίρνει το μωρό υπνάκους. Το babywearing επίσης σωτήριο, κάποια στιγμή που έπρεπε να πακετάρουμε και να φύγουμε συγκεκριμένη ώρα και εκείνη τη στιγμή τα μωρά τα θυμήθηκαν όλα και ήθελαν αγκαλιές!!! Οπότε είχα τα χέρια ελεύθερα να μαζεύω!

Ξαναλέω όμως, ότι παρόλη την κούραση, έχουμε υπέροχες αναμνήσεις από τότε.

• 4 εβδομάδες μετά...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...