Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΟΣΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΙΑ???

Recommended Posts

Φαντάζομαι θα έχουν πολλοί το ίδιο πρόβλημα... Παιχνίδια, παιχνίδια & πάλι παιχνίδια!!!

Έχουμε τόσα πολλά παιχνίδια που ειλικρινά δεν έχω που να τα βάλω! Και βέβαια το 70% δώρα απο τους παππούδες. Δώρα, χωρίς να υπάρχει λόγος. Ούτε γιορτή ούτε γενέθλια, τίποτα!

Και, οκ, & εγώ θυμάμαι πάντα τον παππού μου & τη γιαγιά μου να μου φέρνουν το δωράκι μου, αλλά ήταν μια σοκολατίτσα, ένα περιοδικάκι κάτι μικρό τέλος πάντων! Έτσι, περίμενα πως και πως τα γενέθλιά μου ή τα Χριστούγεννα που θα έπαιρνα το καλό το δώρο!

Το τελευταίο μας απόκτημα είναι μια πισίνα υπερπαραγωγή -μεγαλύτερη απο το κρεβάτι του παιδιού, μεγαλύτερη & απο το τραπέζι της τραπεζαρίας! Και βέβαια, επειδή δεν θέλω να το βάλω στο μπαλκόνι γιατί έχει ψηλά πλαϊνά & μπορεί το παιδί να γίνει ιπτάμενο, το έχω μέσα στη μέση του σαλονιού. Δίπλα στο σχεδόν αχρησιμοποίητο τραμπολίνο... Α, και για να μην ξεχάσω τις 300 (κυριολεκτικά 300) μπαλίτσες που βάλαμε μέσα.

Έλεος πια! Δηλαδή στα γενέθλιά του τι θα του πάρουν? Έναν ελέφαντα? Δυστυχώς, βλέπω οτι το παιδί μου δεν παίρνει πια καμία χαρά απο τα παιχνίδια του. Έχει τόσα πολλά που δεν τους δίνει ΚΑΜΙΑ σημασία. Κάθεται το αγοράκι μου & παίζει μουσική με τα κουτάλια (ενώ έχουμε τρία πιανάκια, ΤΡΙΑ) & με μια λεκανίτσα με νερό!

Δεν το έχω μελετήσει το θέμα, αλλά φαντάζομαι οτι όλο αυτό μπορεί να οδηγήσει μόνο στη σύγχυση του παιδιού & στον υπερκαταναλωτισμό. Δεν ξέρω αν έχετε παρόμοια προβλήματα & πως τα αντιμετωπίζετε...

Διαφημίσεις

Απλά μπορείς να πεις στους παππούδες και στις γιαγιάδες να κάνουν λίγο κράτει! Εμείς τουλάχιστον αυτό έχουμε κάνει... και υπάρχει ένας έλεγχος.

Επίσης όταν του φέρουν δώρα παιχνίδια που είναι για την ηλικία του πάμε και τα αλλάζουμε με άλλα, για μεγαλύτερη ηλικία και τα κρύβουμε.

Τώρα, σκέφτομαι και κάτι άλλο... Επειδή εκτός από παιχνίδια έχουμε πήξει και σε ρούχα, θα ανοίξω ένα λογαριασμό για τον μικρό και εκεί θα βάζουμε τα "δώρα" του, για τα γεννέθλια, Χριστούγεννα, Πάσχα, και απλά θα του παίρνουμε (γονείς, γιαγιαδοπαππούδες, θεία) κάτι συμβολικό!

Πάντως μη φοβάσαι να μιλήσεις στους δικούς σου, γιατί πρόκειται για το παιδί σου, που όπως λες δεν παίρνει καμία χαρά από τα παιχνίδια, και είναι απόλυτα φυσιολογικό με τέτοια υπερέκθεση!!!

tZh5p3.png

G0KVp3.png

Κ εμεις μια απο τα ιδια... Εχουμε γεμισει στα παιχνιδια κ εκτος του οτι δεν εχουμε που να τα βαλουμε κ η μικρη δεν παιζει με τιποτα απο αυτα.. Εμας βεβαια δεν μπορω να πω οτι φταινε οι παπουδες αφου κ εμεις οι γονεις συνεχεια ολο κ κατι της παιρνουμε.. Ολα τα παιδια ειναι ετσι πια. Ζουμε σε υπερκαταναλωτικη κοινωνια κ τα παιδια μας απλα ακολουθουν το παραδειγμα των γονιων.. Η μικρη μου δεν εχει κλεισει ουτε τα δυο κ εχουμε παντου παιχνιδια (τα παμε πια στα εξοχικα γιατι Αθηνα εχουμε φουλαρει) κ επισης εχει μια ντουλαπα με τοσα ρουχα που ενα την ημερα να φοραει παλι δε θα προλαβουμε να τα βαλουμε ολα μεσα στο καλοκαιρι.. Ναι, δεν ειναι σωστο κ χανουν κ τα δωρα κ τα παιχνιδια το νοημα τους..το ξερω, αλλα παρολα αυτα δεν μπορω να κρατηθω κ καθε φορα που βλεπω ενα ομορφο ρουχαλακι ή ενα εξυπνο παιχνιδι θελω απλα να της το παρω..

Το ίδιο πρόβλημα με τα παιχνίδια έχω κι εγώ, είναι τόσα πολλά που στα παιδιά δε κάνουν καμία αίσθηση πια, τρομερό! Εδώ και κανα τριμηνο δε τους έχω αγοράσει άλλα (βασικά ο μπαμπάς τους αγοραζε, όχι εγώ), έκρυψα και μερικά για αργότερα (πχ ένα κουκλόσπιτο που η μικρή δεν εκτιμούσε την αξία του). Μία μέρα, που είχα άδεια και τα παιδιά ήταν στα σχολεία τους, έβαλα μέσα σε ένα ψιλιχαλασμένο παιχνιδόκουτο αρκετα παιχνίδια σε σχετικά καλή κατάσταση. Τα τοποθέτησα δίπλα από τον κάδο σκουπιδιών. Όταν ανέβηκα σπίτι κοίταξα διακριτικά από το μπαλκόνι και είχαν μαζευτεί αμέσως κάποιοι μαστόροι που δουλευαν εκέι κοντα, το παιχνιδόκουτο εξαφανίστηκε όπως καταλάβατε. Ειλικρινά χάρηκα που τα παιχνιδάκια θα έδειναν χαρά σε άλλα παιδάκια!

Εγώ τα έχω όλα στην αποθήκη και του έχω έξω μόνο 3-4 (εκτός από τα αυτοκινητάκια του που τα θέλει συνέχεια, αλλά βλέπω ότι τα παίζει κιόλας). Κάθε Σαββατοκύριακο τα αλλάζουμε, Οπότε τα παιχνίδια κάνουν έναν κύκλο 2-3 μηνών και είναι συνέχεια ενθουσιασμένος. Δίνουμε και πολλά, οπότε νομίζω ότι το ελέγχω το πράγμα. Και όταν ένα παιχνίδι δεν μου αρέσει, το εξαφανίζω αμέσως ή φροντίζω να ... σπάσει.

Διαφημίσεις

Υπάρχουν πολλές λύσεις για το ζήτημα. Η πρώτη είναι να μιλήσετε στους κοντινούς σας ανθρώπους και να τους πείτε να προτιμούν βιβλία από ό,τι παιχνίδια. Τα βιβλία είναι άπειρα και θα βοηθήσετε διαβάζοντάς τους ιστορίες και στην εδραίωση και βελτίωση του μεταξύ σας δεσμού και στην θετική στάση απέναντι στο γραπτό λόγο (που θα τα βοηθήσει αργότερα στη γραφή και την ανάγνωση). Η δεύτερη είναι να κρύβετε τα παιχνίδια και τα εναλλάσσετε κατά καιρούς ώστε να έχουν πάντα την αίγλη του καινούριου. Η τρίτη είναι παιχνίδια και ρούχα που υπάρχουν διπλά ή δεν τα θέλουν πια τα παιδιά σας να τα δωρίσετε, σε ένα νηπιαγωγείο, σε ένα παιδικό σταθμό, σε κάποιο φτωχό παιδάκι της γειτονιάς, στην εκκλησία κ.ο.κ.

το ξερω, αλλα παρολα αυτα δεν μπορω να κρατηθω κ καθε φορα που βλεπω ενα ομορφο ρουχαλακι ή ενα εξυπνο παιχνιδι θελω απλα να της το παρω..

Μία από τα ίδια και εγώ....

Εγώ δεν τα κρύβω για να τα αλλάζω αλλά κατά καιρούς κάνω ξεκαθάρισμα και χαρίζω....

Ο δικός μου από τότε που ήταν μικρός έμαθε ότι όταν πάμε σε κατάστημα παιχνιδιών ή στο σούπερ πέρνουμε πάντα ένα...

Πρόβλημα με γιαγιάδες-παπούδες δεν έχω, πάντα του αγοράζουν κάτι που χρειαζόμαστε κατόπιν συνενόησης και σχεδόν ποτέ παιχνίδι..

Ο Θεόφιλος όμως όλα τα παιχνίδια του τα παίζει δεν τα "σνομπάρει":lol:, βέβαια τα διαλέγει μόνος του..ίσως να παίζει και αυτό ρόλο....δηλ.μου λέει μπορώ μαμά να πάμε να πάρουμε του power ranger τη μηχανή? όταν θα πάμε θα πάρει μόνο αυτό και θα πάει στο ταμείο..

Πάντως παρόλλο που και εμείς έχουμε ένα σκασμό παιχνίδια κάθε φορά που πέρνει κάτι καινούριο η χαρά του είναι απερίγραπτη και ο ενθουσιασμός του...

Αλλά ποτέ δεν απαίτησε μα ποτέ....

εγω θα ηθελα να ξερω, για ποιο λογο τα παιδια δεν συγκινουνται ιδιαιτερα απο τα παιχνιδια τους?? κι η δικια μου, που ειναι τωρα στη φαση της εξερευνησης... της τραβανε την προσοχη τα παντα, εκτος των παιχνιδιων της...

-κι οσο πιο ακαταλλητο το αντικειμενο (ψαλλιδια, σπιρτα, αναπτηρες, πλαστικες σακουλες) τοσο πιο πολυ ενδιαφερεται............

απ'οτι καταλαβαίνω ο δικός μου αποτελεί εξαίρεση που παίζει πολύ με τα παιχνίδια και τα προσέχει κιόλας να μην χαλάσουν, κάθε βράδυ που κάνει μπάνιο τα πέρνει ανά πεντάδες και τα σαπουνίζει γιατί λέει ότι είναι βλόμικα ( αυτά που δεν πέρνουν μπαταρίες )...

Τα μικρά παιδιά χρειάζονται απλά αντικείμενα γιατί είναι και "απλός" ο τρόπος που σκέπτονται. Μεγαλώνοντας μπορούν να ανακαλύπτουν συχνά στο ίδιο αντικείμενο νέες ιδιότητες που να τα συναρπάζουν. Το χαρτί που μπορούμε να το ζωγραφίσουμε, να το τσαλακώσουμε και να το κάνουμε μπάλα ή να το σκίσουμε ή να παίξουμε μουσική με αυτό (τσαλακώνοντας, σκίζοντας, φυσώντας το) είναι ένα απλό παράδειγμα. Το όλο ζήτημα είναι να βοηθάμε το παιδί να ανακαλύπτει τον κόσμο στα απλά πράγματα. Τα περίτεχνα παιχνίδια τα φτιάχνουν ενήλικες που έχουν άλλες ανάγκες από εκείνες των παιδιών.

Διαφημίσεις

Υπάρχουν πολλές λύσεις για το ζήτημα. Η πρώτη είναι να μιλήσετε στους κοντινούς σας ανθρώπους και να τους πείτε να προτιμούν βιβλία από ό,τι παιχνίδια. Τα βιβλία είναι άπειρα και θα βοηθήσετε διαβάζοντάς τους ιστορίες και στην εδραίωση και βελτίωση του μεταξύ σας δεσμού και στην θετική στάση απέναντι στο γραπτό λόγο (που θα τα βοηθήσει αργότερα στη γραφή και την ανάγνωση). Η δεύτερη είναι να κρύβετε τα παιχνίδια και τα εναλλάσσετε κατά καιρούς ώστε να έχουν πάντα την αίγλη του καινούριου. Η τρίτη είναι παιχνίδια και ρούχα που υπάρχουν διπλά ή δεν τα θέλουν πια τα παιδιά σας να τα δωρίσετε, σε ένα νηπιαγωγείο, σε ένα παιδικό σταθμό, σε κάποιο φτωχό παιδάκι της γειτονιάς, στην εκκλησία κ.ο.κ.

;);)!!!

tZh5p3.png

G0KVp3.png

Και εγώ τα μάζευα & του τα ξαναέβγαζα, αλλά οι ντουλάπες έχουν πια γεμίσει! Όσο για να τα δωρίσω, ούτε λόγος! Αν το διανοηθώ, θα γίνει χαμός! Αφού η πεθερά μου έρχεται & τα ψάχνει τα "δικά" της. Είναι τρομερό!

Στους γονείς μου έχω την άνεση & το έχω πει οτι δεν χρειαζόμαστε άλλα παιχνίδια, αλλά με τα πεθερικά μου έχω πρόβλημα... Και μη νομίζετε, την έχω κάνει τη συζήτηση σχετικά με το θέμα, αλλά αυτοί με γράφουν.

Πάντως & με το τελευταίο μας απόκτημα, έπαιξε 15 λεπτά χθές & άντε άλλα 5 σήμερα & τώρα το αγνοεί & ζητάει τα βιβλιαράκια του & τους μαρκαδόρους. Α, και το σουρωτήρι για να το βάλει καπέλο...

Και εμείς αφού έχουμε γεμίσει κουτιά και πατάρια μετα παιχνίδια τελικά ο μικρός παίζει με 5-10 συγκεκρημένα.

Προσπαθώ να τους πείσω να του βάζουν χρήματα στην τράπεζα αντι να τα πετάνε σε παιχνίδια με τα οποία δεν παίζει το παιδί.

Γιαννής 1/7/2006 + Νικόλας 20/10/2009

Τα ίδια κι εμείς.

Και αν υπολογίσετε το γεγονός ότι έχω 2 παιδιά διαφορετικού φύλλου (!) ……… ωχχχ Παναγιά μου. Ένας πανικός στο σπίτι… Για να σκουπίσεις και να ξεσκονίσεις πρέπει πρώτα 2 ώρες να μαζεύεις καλαμπαλίκια.

Για παράδειγμα θα σας πω τι συνέβη τα Χριστούγεννα

1 δώρο οι γονείς μου

1 δώρο η αδερφή μου

1 δώρο οι νονοί

1 δώρο ο πεθερός

1 δώρο η πεθερά

1 δώρο ο Άγιος Βασίλης

Σύνολο : 6 x 2 (τα παιδιά) = 12 δώρα που λόγω Χριστουγέννων ήταν μεγάλα και πολύ ογκώδη

Τα τελευταία δώρα που πήραν ήταν αυτά του Άγιου Βασίλη που βρήκαν το πρωί της πρωτοχρονιάς κάτω από το δέντρο. Ξυπνήσαμε με τον σύζυγο βάλαμε την κάμερα να γράφει και περιμέναμε να καταγράψουμε τις αντιδράσεις ………..:D Το αποτέλεσμα? είχαν πάρει τόσα πολλά δώρα που δεν τους έκαναν καμία αίσθηση :-(

Εγώ ακόμη και τώρα θυμάμαι τη χαρά που έκανα την πρωτοχρονιά όταν έβρισκα το δώρο μου κάτω από το δέντρο και θέλω να το ζήσουν και τα παιδιά μου……. Η συμφωνία που έγινε (με παππουδογιαγιάδες) για του χρόνου είναι ότι τα παιδιά θα πάρουν από ένα δώρο και όλοι οι υπόλοιποι θα καταθέσουν χρήματα στους λογαριασμούς τους στην τράπεζα.

Κατά τα άλλα, επειδή τα παιχνίδια που έχουν είναι πολλά, ανά διαστήματα τα κρύβω στην αποθήκη και τους τα εμφανίζω λίγους μήνες μετά κρύβοντας ταυτόχρονα κάποια άλλα και έτσι τα ξεχνούν και τα αντιμετωπίζουν σαν καινούργια. Όποια παιχνίδια ξεπερνούν την ηλικία μας (και αντέχουν ακόμη) τα χαρίζω

Η ζωή μου όλη .....

Διαφημίσεις

παιδιά εγώ δυστυχώς δεν μπορώ να το κάνω αυτό που λέτε..δηλ. να τα κρύβω...σε άσχετο χρόνο τα ζητάει...άσε που θυμάται το πιο μικρό σπαθάκι από playmobil.:confused:

και ο δικός μου τις πρώτες μέρες τα ζητάει αλλά μετά από λίγο τα ξεχνάει. Η μικρό ακόμη δεν ψάχνει τα δικά της αλλά όταν ακούει τον μικρό να ψάχνει τα δικά του επαναλαμβάνει και το παπαγαλάκι μου :D

Η ζωή μου όλη .....

Και δεν είναι μόνο τα δώρα που σου φέρνουν. Πήγα π.χ. να πάρω σοκολατένια αυγά το Πάσχα και ήθελαν να μου φορτώσουν κι ένα γούνινο λαγουδάκι... όταν είπα στην πωλήτρια ότι το λαγουδάκι το αφήνω στο μαγαζί, δεν μπορούσε να το πιστέψει. "Μα είναι δωρεάν!!!" έλεγε και ξανάλεγε. Άσε που όλοι όσοι έχουν μεγαλύτερα παιδιά σχεδόν σε παρακαλούν να σου δώσουν τα ρούχα και τα παιχνίδια τους για να αδειάσουν λίγο οι ντουλάπες τους. Και τελικά όλα στις χωματερές καταλήγουν.

Πραγματικά, όταν είδα την ταινία με τον wall-e και τα σκουπίδια που είχαν πνίξει τον πλανήτη,τα παιχνίδια και τα ρουχαλάκια μας σκεφτόμουν και με είχε πιάσει σχεδόν κλειστοφοβία. Αυτός είναι και ο λόγος που τα περισσότερα πράγματα της κόρης μου, όσα δεν μας έκαναν δώρο ή δεν τα κληρονομήσαμε, τα αγοράσαμε μεταχειρισμένα.

Ουτε ο δικος μου παιζει αλλα χαιρεται οταν παιρνει ενα δωρο.. Χαιρεται να το ανοιγει.. Μετα το πεταει στην ακρη και λεει θελω αλλο δωρο.

Πολλες φορες του ξανατυλιγω τα παιχνιδια του και του τα ξαναδινω.. Η χαρα του ειναι ατελειωτη..:lol: Δεν τον νοιαζει τι εχει μεσα.. απλα του αρεσει να τα ανοιγει..

Πολλες φορες παει και παιρνει τα χαρτια περιτυλιγματος και προσπαθεινα τυλιξει μονος του ενα δωρο και αφου το τυλιξει (με τη βοηθεια μου συνηθως) μου το κανει εμενα δωρο και μου λεει "ελα μαμα ανοιξε το..":grin:

Βεβαια πλεον πολυ σπανια αγοραζουμε "δωρα", και αν το κανουμε προτιμω παζλ η βιβλια.. Αλλωστε του αρεσουν πολυ. Διαβαζουμε 4-5 πριν κοιμηθει.. Η καλυτερα διαβαζουμε μεχρι να "μαλιασει" η γλωσσα μου και να μην μπορω αλλο.. Τα περισσοτερα παιχνιδια πλεον ειμαι μαζεμενα μεσα στις ντουλαπες.. (η αποθηκη δεν χωραει τιποτα) Αλλα καμια φορα παω να παω παρω κατι και τα βλεπει και τα ξαναβγαζει ολα εξω. Τελευταια εβγαλε το μομπιλ που ειχαμε κρεμασμενο στην κουνια του και ηθελε να του το βαλω στο κρεβατι του... Περιμενω να γεννηθει και το δευτερο, να παιξει οσο παιξει με τα βρεφικα, για να ξεφορτωθουμε αυτα τουλαχιστον..

Παντως οπως και να χει εμεις φταιμε.. δεν μπορουμε να καταλαβουμε οτι αν δεν παρουμε κατι στο παιδι (ακομα κι αν το ζηταει) δεν θα παθει τιποτα ουτε θα νιωσει στερημενο..

Εγω ειχα ελαχιστα παιχνιδια (πολλα απο αυτα τα εχω ακομα) και επαιζα και τα εκτιμουσα.

Ο Χαρης εδω στο εξοχικο παιζει με τα μπλειμομπιλ που ειχαμε παιδια εμεις..

Και οταν ανοιξαμε τον κουβα με τα παιχνιδια (κουβας απο συκωτια απο το θειο μου το χασαπη ηταν..που παιχνιδοκουτα τοτε) ειχε μεσα ακομα τα ξυλακια που μας εκοβε ο μπαμπας μου για καρεκλες και τραπεζια, καπακια απο "βανιλιες" (το αρωμα που βαζουμε στα γλυκα) που τα ειχαμε για ποτηρια και ταπες απο μπιμπερο (ειχε μωρα η θεια μου) που τα ειχαμε για πιατα.. και πολλα αλλα.. Και το παιδι παιζει με αυτα και με ρωταει κιολας.. μαμα αυτο τι ειναι? Ποτηρι του λεω.. ΑΑΑΑ ΠΟΤΗΡΙΙΙΙ .. τον εντυπωσιαζει.. Ενω στο σπιτι εχουμε "το σπιτι του ΑΗ-Βασιλη" των πλειμομπιλ και το αγνοει.. ισως να φταιει το οτι τα παιχνιδια τους ειναι τελικα πολυ τελεια και δεν χρειαζεται να χρησιμοποιησουν και πολυ τη φαντασια τους.. Γι αυτο τα βαριουνται.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Εγω αυτο που εχω να πω σε σχεση με τα παιχνιδια-παππουδες ειναι ΞΕΡΟΚΕΦΑΛΟΙ

Εγω εχω μαγαζι με παιχνιδια(το ειχε η μαμα μου απο πριν δω εγω ετουτον εδω τον κοσμο)

Ελεγα δεν μπορει θα τα εχουν μεσα στα ποδια του να τα χαζευουν και θα τα βαρεθουν

Και ομως ειναι ολο θελω θελω και παλι θελω

Η μαμα μου και ο μπαμπας μου δεν τους χαλαν χατηρι και οταν θα τους θυμησω τι περνουσαμε εγω και η αδελφη μου για να παρουμε ενα παιχνιδι κανουν οτι εχουν αμνησια

Ηθελα καποτε,καλοκαιρι θυμαμαι,μια Bi-Bi-Bo δεν μου την εδωσαν γιατι θα μου την εκαναν δωρο στα γενεθλια μου(Οκτωβρη).

Περιμενα τοσους μηνες και τα ειχα και εγω ολα τα παιχνιδια στα ποδια μου αλλα δεν μου εδιναν αβερτα

Τωρα στα εγγονια εχουν ξεφυγει τελειως και δυστυχως εγω τα λεω εγω τα ακουω

4

Tην δική μας την εποχή τα παιχνίδια ήταν και λιγότερα σε είδος, αλλά και ακριβότερα αναλογικά σε σύγκριση με σήμερα. Τώρα με 10 ευρώ μπορείς να πάρει στο παιδί ένα κινέζικο υπερθέαμα που αποτελείται από μικρά μικρά κομματάκια που γεμίζουν όλο το σπίτι.

• 4 months later...

Γεια σε όλους. Θα ήθελα να ανοίξω αυτό το θέμα ενόψει των Χριστουγένων και τη μανία μας να παίρνουμε ότι παιχνίδια βρίσκουμε στην αγορά. Και ρωτώ εσάς τους γονείς, πού είναι αυτά τα μωρά που δείχνουν τα κουτιά των παιχνιδιών τα οποία κάθονται ήσυχα ήσυχα και παίζουν με το συγκεκριμένο παιχνίδι γελώντας; Έχω ξοδέψει μια μικρή περιουσία σε πανάκριβα και φθηνά παιχνίδια για τον γιο μου. Μα με τίποτα δεν συγκινείται αυτό το παιδί; Ή δεν είναι μόνο το δικό μου έτσι; Αντιθέτως μπορεί να παίζει όλη μέρα με το κουτί. Αγαπημένο του παιχνίδι τα μπωλ, οι κατσαρόλες, το σουρωτήρι (το λατρεύει) και οι κουτάλες. Επίσης να πειράζει ότι βρει στο μπάνιο σε σημείο που να μας έχει κάνει και ρεζίλι (φαντάζεστε τί εννοώ).

Έρχονται Χριστούγεννα και νομίζω πώς αντί για τα Τζάμπο φέτος θα επισκεπτώ το ΙΚΕΑ για ανανέωση της....κούζινας μου.:lol::lol::lol:

Έχετε αντίστοιχες εμπειρίες;

κοπελα μου αυτα τα μωρα ειναι μονο στις διαφημισεις!!!τις προαλες εδωσα στον ερυθρο σταυρο 8 μαυρες σακουλες σκουπιδιων(εδω στη γερμανια ειναι μπλε:P) φισκαρισμενες με παιχνιδια που δεν επαιζαν!κ εχουμε αλλα τοσα!μη πω για τσουληθρες ποδηλατα κ κουνιστα αλογα!!!η μεγαλη εχει 23 μπαρμπι!ξανθες μελαχροινες κοκκινομαλες με ανταυγιες γοργονες και για καθε μια εχουμε παρει κ απο 2 παιδια!!!και να σου πω...ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑΠΕΡ ΚΑΙ ΚΑΤΣΑΡΟΛΕΣ!τα χριστουγεννα κατω απο το δεντρο μου ερχεται να τους βαλω απο μια χυτρα!!!

αχ τι μου θυμιζετε τωρα!!!!!οταν δε θελει να πνιξει το σκυλακι της γειτονισας παιζει με ολα τα κατσαρολικα μου!!!επισης αγαπημενη της ασχολια να ζωγραφιζει....τους καναπεδες!!!!!

526437xvildghyb3.gif

ΜΑΡΚΕΛΛΑ 2/10/2007, ΙΩΑΝΝΗΣ 3/6/2010, ΝΙΝΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!

EBX2p3.png

πριν κανα τετραμηνο της εκανα ξεκαθαριση και εδωσα πολλα αχρηστα παιχνιδια που δεν επαιζε ποτε.....κρατησαμε τα εξης: ενα κουβα με κουζινικα και τη κουζινα της (ασχετα οτι μεσα ακομη βρισκω οτι κλεβει απο τη δικια μου κουζινα) ενα μεγαλο σεντουκακι με ολα τα βιβλια της,και 3 καλαθια παιχνιδιων το ενα με ολα τα λουτρινα αρκουδολαγουδοσκυλακια,το αλλο με οτι εχει σχεση με σπιτακια μικρα και καστρακια και το τριτο με οτι εχει σχεση με μικρα κουκλακια οπως ειναι 2-3 playmobil κατι little people,ζωακια μικρα,την συλλογη των μινιατουρων της ντισνεϊ που της παιρνει ο παππους της (μικι ντοναλτ νλπ) φιγουρες ντορα...α ναι καπου εκει βαλε ενα κουτι με ολα τα της ζωγραφικης (νερομπογιες,κηρομπογιες,ξυλομπογιες κλπ) και ενα κουτι με ολα τα εργαλεια του γιατρου που παιζουμε...α και τουβλακια ....ευτυχως μπηκαν ολα σε μια σειρα και τωρα οταν παιζουμε μπορει ολα να ειναι εξω αλλα εχουν και μια σειρα....τα σπιτακια και οι φιγουρες και ολα μας απασχολουν πολυ ωρα πια.....τωρα που ερχονται γιορτες δε ξερω τι θα κανω που θα μαζευτει παλι το μαυρο χαλι απο δωρα...εφτιαξα μια λιστα με τι πραγματικα χρειαζομαστε απο παιχνιδια (πχ νεα βιβλια γιατι ειναι και ακριβα τα ατιμα.....,σπιτακια οπως το club tou mickey ..και ζητησε και αλλα κουζινικα....αυτα...

αλλα πεστε μου....με τα ποδηλάτα-πατινια-καροτσια τι κανετε???εγω δε μπορω να τα βγαλω εξω στο μπαλκονι γιατι τα βαζει στη σειρα και παιζει το τραινο...τα γεμιζει με τα λουτρινα και κανει τον οδηγο,τον μηχανικο και διαφορα....γκαραζ καταντησαμε....

παντως στην αρχη επαιρνα και εγω πολλα....20 μασητικα και κουδουνιστρες ειχαμε και εγω δε ξερω τι αλλο....τωρα παιρνουμε πολυ συγκεκριμενα πραγματα που μπορει να χρειαζονται...οτι ειχε να εξερευνησει στο σπιτι εμας ευτυχως το εξερευνησει πιο μικρη...τωρα χαιρομαι να τηβλεπω να παιζει (βεβαια μαζι μου ή τον μπαμπα της )οπως εκανα καποτε εγω....που ειχα λιγα και τα συνδυαζα ολα και πολλες φορες τα βαφτιζα αλλιως....τα τουβλακια δεν ειναι μονο τουβλακια ειναι και ο δρομος για τα αυτοκινητα της πολης που φτιαχνουμε...το καστρο που το αλλο παιδι (ο αντρας μου δηλ) πηρε περσυ για να παιζει με τη κορη του (περσυ δε καταλαβαινε τιποτα βεβαια αλλα η σκηνη του αντρα μου να εχει βαλει κατω με τη μικρη τους ιιπποτες και να προσπαθει να την κανει να συμμετεχει και το παιδι να τον κοιταει σαν να ητανε ΟΥΦΟ ειχε πολυ πλακα)ειναι και ο σταθμος του τραινου....γενικα νομιζω οτι πρεπει και λιγο να τα βοηθησουμε και να δειξουμε πως να παιξουνε με τα παιχνιδια τους....να δωσουμε καποιες ιδεες και απο εκει και υστερα να βαλουν τη φαντασια τους.....τα λουτρινα σε εμας μεταμορφωνονται στους 7 νανους και η μικρη σε Χονιατη και παιζει το παραμυθι....

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Και ρωτώ εσάς τους γονείς, πού είναι αυτά τα μωρά που δείχνουν τα κουτιά των παιχνιδιών τα οποία κάθονται ήσυχα ήσυχα και παίζουν με το συγκεκριμένο παιχνίδι γελώντας;

Ένα από αυτά τα παιδιά είναι στο σπίτι μου:D

δεν θξέρω ρε παιδιά αλλά ο δικός μου χαίρεται πάρα πολύ όλα τα παιχνίδια, παίζει με όλα και τα προσέχει πολύ...

Ναι του πέρνω αρκετά και θα συνεχίσω να του πέρνω....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Σύνδεση/Εγγραφή

Για να μπορέσετε να απαντήσετε σε ερωτήματα ή να ρωτήσετε τα μέλη κάποιο νέο ερώτημα είναι απαραίτητο να εγγραφείτε! Είναι εύκολο & δωρεάν: 

• Δημοφιλή μέλη

Nobody has received reputation this week.

• Δημιουργία νέου...