Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟΣ

Recommended Posts

Κακα τα ψεματα η καισαρικη ειναι οπως ολες οι εγχειρησεις. Και εγω με φυσιολογικο τροπο γεννησα και με επισκληριδιο (προς το τελος). Σηκωθηκα μετα απο 4-5 ωρες και εφαγα σοκολατα! Μετα αρχισα να κανω βολτες στους διαδρομους. Οσο για το σκισιμο, ο κολπος γινεται οπως ηταν πριν τη γεννα. Αυτα. Παντως δεν συγκρινεται με τιποτα ο φυσιολογικος τοκετος!

Don't let fears hold you back from living everyday to your fullest!

Διαφημίσεις

κοριτσια σας ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις, με κανατε να δω τα πραγματα με λιγοτερο φοβο και με περισσοτερο ρομαντισμο . δεν ειχα σκεφτει τους πονους της καισαρικης, ουτε οτι δεν θα μπορω να φροντιζω το μωρακι μου και αφου με την επισκληριδιο δεν καταλαβαινεις τιποτα. πλεον το σκεφτομαι πολυ σοβαρα να κανω οταν ερθει η ωρα φυσιολογικο τοκετο.

Βρε ntina μου καλα σου λενε τα κοριτσια,αν ολα ειναι καλα γιατι να επιλεξεις καισαρικη; Η καισαρικη οσο κι αν ειναι μια επεμβαση ρουτινας πλεον,δεν παυει να ειναι μια επεμβαση και μαλιστα σε ενα εσωτερικο οργανο οπως ειναι η μητρα,ασε που αν σε ενδεχομενη επομενη εγκυμοσυνη θελησεις να γεννησεις φυσιολογικα δυσκολα θα βρεις γιατρο που το αναλαμβανει μετα απο καισαρικη!!! Γνωριζω γυναικες που επελεξαν την καισαρικη μονο και μονο για να αποφυγουν τους πονους της γεννας,αλλα οπως σου εγραψαν και παραπανω,οι πονοι που εχεις μετα απο καισαρικη μαλλον ειναι χειροτεροι.Αν θες τη γνωμη μου,το καλυτερο (για μενα) ειναι φυσιολογικος τοκετος,κι αν δεις τα σκουρα να κανεις επισκληριδειο. Εγω αυτο εκανα. Ο τοκετος μου κρατησε σχεδον 11 ωρες,περασα το μεγαλυτερο μερος των ωδινων χωρις ναρκωση και καποια στιγμη λιγο πριν αρχισουν οι εξωθησεις εκανα επισκληριδειο. Πιστεψε με,ουτε η ενεση με πονεσε ουτε καταλαβα τιποτα απο πονους μετα-να φανταστεις οτι αν ειχα μπροστα μου τον ανθρωπο που εφηυρε αυτη τη ναρκωση θα τον αγκαλιαζα και θα τον φιλαγα!!! :D

Οσο για το κοψιμο και το ραψιμο,επισης δεν καταλαβα τιποτα. Εβλεπα το γιατρο με το ψαλιδι,καταλαβαινα οτι κατι κανει "εκει κατω" αλλα ειλικρινα δεν ενιωθα τιποτα,ουτε μετα οταν με εραβε. Αφου αναρωτιομουν αν μου κανει κατι εκεινη τη στιγμη. Και στις εξωθησεις ομως,την ωρα που επρωχνα,αναρωτιομουν "μα γιατι μου λενε η μαια και η προισταμενη οτι τα παω καλα και να συνεχισω ετσι με το σπρωξιμο,αφου εγω δεν αισθανομαι οτι κανω και κατι σπουδαιο!!!" :lol: Πολυς κοσμος βεβαια,οπως η μαια μου και η μητερα μου που ειναι γιατρος,ειναι κατα της επισκληριδειου και υποστηριζουν οτι πρεπει να νιωσεις οοολους τους πονους απο την αρχη ως το τελος. Εγω παλι θεωρω οτι η αντοχη του καθε ανθρωπου στον πονο ειναι διαφορετικη και δεν καταλαβαινω γιατι να μη κανει καποιος επισκληριδειο αν εχει αυτη τη δυνατοτητα. Επιπλεον εμενα προσωπικα η ενεση με ηρεμησε κιολας και ημουν πολυ πιο χαλαρη μετα,πραγμα που επισης παιζει ρολο. Η δικη μου συμβουλη λοιπον ειναι να μην κανεις μια εγχειρηση χωρις λογο και αιτια,μην προδικαζεις την κατασταση κι αν δεις οτι δεν αντεχεις ζητα επισκληριδειο.

Και κατι ακομα: μου το ελεγαν ολοι και στη συνεχεια το διαπιστωσα κι εγω,οτι οι πονοι της γεννας ξεχνιουνται αμεσως μετα και σχεδον δεν τους θυμασαι!!! :wink:

Ντίνα μου, και εγώ με καισαρική γέννησα γιατί αλλιώς δεν θα γεννούσα ποτέ (προέκυψε πρόβλημα με τη μήτρα).... με επισκληρίδειο βέβαια...μετά την ένεση νοιώθεις σαν να έχεις πάρει tavor αλλά μιλάς, συζητάς και συμμετέχεις χωρίς όμως τον πόνο...το καλό είναι ότι βλέπεις αμέσως το μωρό σου και τα παρακολουθείς όλα...εγώ θήλασα αμέσως μόλις τον έβγαλαν από την κοιλιά (πριν καν τον πλύνουν!) Μετά με πήγαν στην ανάνηψη μέχρι να βεβαιωθεί ο γιατρός ότι μπορούσα να κουνήσω τα πόδια μου μάλιστα με ρώτησε τι θα ήθελα και εγώ η αθεόβοφη του απάντησα...ένα καπουτσίνο και ένα τσιγάρο...!!!! :oops: με έστειλε στο δωμάτιο απευθείας..μέσα σε μισή ώρα. Νερό και μένα δεν με άφηναν να πιώ αλλά εγώ έπινα κρυφά γιατί δεν αντέχω χωρίς νερό....!!!! Την άλλη μερα το πρωί ένοιωσα πόνους και ο γιατρός μου είπε ότι να θέλω μπορεί να μου κάνει και δεύτερη δόση επισκληρίδειο αλλά αρνήθηκα πιο πολύ γιατί δεν ήθελα πάλι ορό και καθετήρα...Τους πέρασα με υπόθετα... Από το μεσημέρι της επόμενης μέρας έτρωγα κανονικά (γέννησα μεσημέρι 12:50)

Βέβαια πιστεύω ακράδαντα ότι αν δεν υπάρχει πρόβλημα ο φυσιολογικός τοκετός είναι ότι καλύτερο!

Εύχομαι όλα να σου πάνε τέλεια...

ΜΗΠΩΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΕΧΕΙ ΣΚΟΛΙΩΣΗ? ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΟΤΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΣΚΟΛΙΩΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝΗΣΥΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗΣ (ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΧΡΕΑΣΤΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΟΓΩ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΥΩΠΙΑΣ) ΟΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΩ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΑΝΟΜΑΙ ΟΛΑ. ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ pLEASE.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Διαφημίσεις

Εγώ έχω λόρδωση. Δε με είχαν ρωτήσει από πριν αλλά δυσκολεύτηκε να μου βάλει την ένεση και με ρώτησε αν έχω πρόβλημα στη σπονδυλική στήλη. Πάντως αυτό δε σημαίνει ότι δεν επιτρέπεται να κάνεις επισκληρίδιο ίσως απλά είναι πιο δύσκολο και θέλει περισσότερη προσοχή.

Δεν ήθελα να σε τρομάξω. Σε μένα ήταν δύσκολο γιατί η μέση αντί να βγαίνει προς τα έξω μπαίνει προς τα μέσα και δεν έβλεπε τους σπονδύλους. Στη σκολιωση δεν υπάρχει αυτό το πρόβλημα. Άλλωστε και σε μένα δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα, απλά άρχησε΄λίγο περισσότερο. Κανένας γιατρός δε θα διακινδύνευε αν ήταν επικίνδυνο.

Και εγώ έχω μια μικρή σκολίωση. Έκανα επισκληρίδιο και δεν είχε πρόβλημα ο αναισθησιολόγος. Πρόβλημα υπάρχει όταν δεν φαίνεται καθαρά η σπονδυλική στήλη. Εμένα η δικιά μου διαγράφεται πεντακάθαρα καθώς είμαι και αρκετά αδυ΄νατη.

Δεν είχα ιδέα ότι υπάρχει πρόβλημα.. Δεν το διάβασα πουθενά και δεν μου είπε και κανένας γιατρός τίποτα.

Σίγουρα καλύτερα να ρωτήσεις το γιατρό.....

sL7ap2.png

Διαφημίσεις

Εγω εχω λορδωση και ο 1ος με το 2ο σπονδυλο ειναι ενωμενοι.

Επειδη φοβομουν (με ολα αυτα που ειχα ακουσει για την επισκληριδιο) ειχα παρει μαζι μου μια ακτινογραφια που ειχα κανει πριν κατι χρονια!!!

Την ειδε ο αναισθησιολογος, και με ηρεμησε λεγοντας μου, οτι ουτε η λορδωση ειναι προβλημα, ουτε το οτι οι σπονδυλοι ειναι ενωμενοι.

Και στις δυο γεννες εκανα επισκληριδιο και δεν καταλαβα τιποτα.

Προσωπικα πιστευω οτι, απο την στιγμη που υπαρχει η επισκληριδιος, γιατι να "ταλαιπωρηθω" τοσο πολυ απο τους πονους, τους οποιους μπορω να νιωσω, αλλα οχι να "ουρλιαζω"! :D:D:D

Εγώ στον πρώτο μου γιο έκανα καισαρική γιατί δεν είχε πάρει θέση το παιδί και είχα διαστολή στις 37 εβδομάδες.

Επέλεξα επισκληρίδιο και είμαι ικανοποιημένη καθ' όλα. Πρώτον, είδα το μωρό μου, ΑΚΟΥΣΑ ΤΟ ΚΛΑΜΑ ΤΟΥ (συγκινητικό), δεν πόνεσα ούτε κατά τη διάρκεια, ούτε μετά -γιατί μου κράτησαν την επισκληρίδιο 24 ώρες. Δεν έκανα παρά μόνο μία παυσίπονη ένεση τις πρώτες ώρες. Με σήκωσαν να περπατήσω 4 ώρες μετά την εγχείρηση, πήγα τουαλέτα αμέσως, μου έβγαλαν ορό και καθετήρα την επόμενη το πρωί και παρέμεινα στο νοσοκομείο μόνο 4 ημέρες όσο και η διπλανή μου κοπέλα με φυσιολογικό τοκετό.

Βέβαια, έτυχε καλή περίπτωση. Μπορεί μία δεύτερη φορά να μην είναι ακριβώς το ίδιο, αλλά εγώ είχα μία πολύ καλή εμπειρία.

Δεν θα συνιστούσα όμως καισαρική σε όποια μπορεί να γεννήσει φυσιολογικά. Άλλο η φύση και άλλο η εγχείρηση, ακόμη και αν πάει καλά. Απλά εγώ δεν αντέχω τον πόνο και θα ρισκαρα, πάλι και πάλι με καισαρικές.

wjhKp3.png

c5dop3.png

ΜΗΠΩΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΕΧΕΙ ΣΚΟΛΙΩΣΗ? ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΟΤΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΣΚΟΛΙΩΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝΗΣΥΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗΣ (ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΧΡΕΑΣΤΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΟΓΩ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΥΩΠΙΑΣ) ΟΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΩ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΑΝΟΜΑΙ ΟΛΑ. ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ pLEASE.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Μαρία έχω μικρή σκολίωση αλλά οι σπόνδυλοι έχουν πάρει κλίση από τα πολλά χρόνια,να μξν τα πολυλογώ η σπονδυλική μου στήλη είναι πια μπετόν(αυτό είπε η αναισθησιολόγος). Έκανα επισκληρίδιο. Δεν ήταν τόσο απλά τα πράγματα για μένα, αφού η γιατρός έπρεπε να ψάξει πολύ για να βρει μέρος να περάσει τη βελόνα. Χρειάστηκε 10-15΄περίπου. Βέβαια δε με πόνεσε, απλά /ενιωθα μια πίεση στη σπονδυλική στήλη. Ελπίζω και τώρα στο δεύτερο να τα καταφέρει. Α, και μην ξεχάσω. Μου είχε πει η μαία μου να έχω μαζί μου ακτινογραφία(είχα από παλιά), για να μπορεί να δει την κλίση των σπονδύλων. Ρώτα και το γιατρό σου. Και όσο για τους πόνους κορίτσια(τους αρχικούς, γιατί όταν σφήνωσε το κεφαλάκι της μικρής, λόγω της στενής λεκάνης μου) δε μπορώ να πω ότι δεν πόνεσα. Αλλά μέχρι τότε δεν καταλάβαινα τίποτα. Σηκωνόμουνα κάθε τρεις και λίγο για τουαλέτα, ούτε ζαλάδα, ούτε τίποτα. Και έφαγα και γιαουρτάκι 3 ώρες μετά. Το βράδυ είχα κανονικό γεύμα. Και όσο για το αν ο κόλπος είναι ίδιος μετά, έχουν δίκιο, δεν υπάρχει καμία διαφορά.

Διαφημίσεις

ΕΓΩ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΙΠΟΤΑ.ΕΚΤΟΣ ΒΕΒΑΙΑ Κ ΑΝ ΕΧΩ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ...ΑΝ Κ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ Κ ΤΩΡΑ ΤΕΛΟΣ ΜΑΡΤΗ ΓΕΝΝΑΩ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΛΙ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΩ Κ ΠΑΛΙ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ!

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ( 9/12/05 ), ΜΠΕΜΠΑ ( 20/3/08 )

Εμενα μου ειχαν πει γνωστες μου που ειχαν κανει πεισκληριδειο οτι ποναει την ωρα που σου την κανουν,κι ετσι περιμενα κι εγω να πονεσει αρκετα. Τελικα δενκαταλαβα σχεδον τιποτα,μονο ενα μικρο ηλεκτρισμα στην πλατη και κατι σα να διαχεεται ενα κρυ υγρο γυρω απο το σημειο που μου την εκαναν. Κατα τ' αλλα τιποτα,δεν πονεσα καθολου!!!

Εγω επειδη ειχα πολυ ηπιους πονους μεχρι την ωρα εκεινη πιο πολυ πονεσα με την επισκληριδιο.Αφου τους ελεγα "καλα ημουν ως τωρα γιατι με πονατε?Μηπως να μην την κανουμε?" :lol:

bxBwp2.png EgDTp2.png

Και εγω ειχα πολυ ηπιους πονους αλλα δεν πονεσα καθολου οταν μου κανανε την επισκληριδιο!! Λετε να ειμαι τελικα τοσοοο αναισθητη? Μηπως παιζει ρολο και ο αναισθησιολογος? Παντως, μια απο τις παρενεργειες σε εμενα τουλαχιστον ,ηταν η φαγουρα, μιλαμε για πολυ φαγουρα, σε ολο το σωμα !!!

Vasia κι εγώ ομοιοπαθούσα σχετικά με τη φαγούρα. Ξυνόμουν τόσο πολύ πολύ που συνέχεια έφευγε από τη θέση του ο παλμογράφος...Μιλάμε για πολύ γέλιο...(Ναι, όταν δεν πονάς γελάς κιόλας)...

.png.png

δενκαταλαβα σχεδον τιποτα,μονο ενα μικρο ηλεκτρισμα στην πλατη και κατι σα να διαχεεται ενα κρυ υγρο γυρω απο το σημειο που μου την εκαναν. Κατα τ' αλλα τιποτα,δεν πονεσα καθολου!!!

Ακριβώς έτσι!

:D

Κορίτσια, εγώ δεν έκανα επισκληρίδιο και για να σας πω την αλήθεια δεν το μετάνοιωσα.

Όχι επειδή ήθελα να βιώσω τους πόνους της γέννας όπως λένε μερικές μητέρες (συγγνώμη αλλά αυτό το βρίσκω λίγο μαζοχιστικό :) .Βεβαίως καθενός η γνώμη είναι απολύτως σεβαστή αφού καθένας μας το βλέπει από διαφορετική οπτική γωνία ) αλλά κυρίως επειδή νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος.

Οι περισσότεροι γιατροί θεωρούν ασφαλέστερο να χορηγήσουν μια δόση.

Αν αυτή η δόση χορηγείται λίγο πριν την τέλεια διαστολή, τότε ποιός ο λόγος αφού έχεις ΗΔΗ περάσει τόσους πόνους;

Οι πόνοι (όπως τους βίωσα εγώ τουλάχιστον) δεν γίνονται πιο έντονοι, απλά πιο συχνοί και αυτό κρατά για τόσο λίγο...

Βέβαια, μπορεί να λέω και χαζομάρες, φαντάζομαι ότι κάθε γυναίκα βιώνει τον τοκετό τελείως διαφορετικά από την άλλη.

Ίσως κάποια μητέρα που έχει γεννήσει και με τους δύο τρόπους να γνωρίζει καλύτερα.

Μιλάω βεβαίως πάντα για φυσιολογικό τοκετό και όχι για καισαρική.

Να έχουν όμως υπόψη τους οι μέλλουσες μητέρες που θα γεννήσουν σε δημόσιο μαιευτήριο, ότι εκεί στην καισαρική επιβάλλεται ολική νάρκωση, δεν δέχονται την επισκληρίδιο! (μπορεί να γίνεται και καμία εξαίρεση αλλά απ΄ότι ξέρω αυτός είναι ο κανόνας).

Νομίζω ότι το παν είναι να έχεις επιλέξει έναν γιατρό που να του έχεις απόλυτη εμπιστοσύνη και να ακολουθήσεις τις δικές του συμβουλές...

εγω παρακαλαγα για επισκληριδιο .......

μεχρι καποια ωρα γιατι απο καποια στιγμη και μετα απο τους πονους δεν ειχα επαφη με το περιβαλλον.

εφτασα στο λητω στης 4 τα ξημερωματα, ξεκινησαμε την εισαγωγη,εξετασεις και τα λοιπα.οταν μπηκα στο δωματιο οι πονοι ηταν το κατι αλλο.... δεν μου καναν επισκληριδιο γιατι ο μικρος δεν κατεβαινε και αν μου καναν δεν θα αλλαζε αυτο.

περασα φρικτους πονους μεχρι της 12 το μεσημερι δεν καταλαβαινα τιποτα ο αντρας μου ηταν συνεχεια εκει και ουτε που το καταλαβαινα...

στης 12 αφου δεν κατεβαινε ο μικρος με τιποτα καναμε επισκληριδιο

και 1 λεπτο μετα μπηκα για καισαρικη γιατι επεφταν οι σφυγμοι του μικρου.