Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟΣ

Recommended Posts

Ilonka εχεις απολυτο δικιο...

age επίσης συμφωνω μαζι σου...αυτο το "πρεπει να πονεσω για να καταλάβω ότι γενναω" δεν το καταλαβαινω...ειναι ακριβως οπως τα λες τα πραγματα..ολα εξαρτονται απο το χαρακτήρα της καθε μίας αλλα και την αντοχη της στον πονο...παντως αν ξερεις εκ των προτερων ότι θα χασεις τη ψυχραιμια σου και δε θα συνεργαζεσαι καλο ειναι να την κανεις και να ησυχαζεις...

Διαφημίσεις

Η μέλλουσα μητέρα είναι η μόνη που θα αποφασίσει αν θα κάνει επισκληρίδιο ή όχι.... Όλοι οι άλλοι είναι "απ' έξω απ' το χορό"..... Άυτή που θέλει να πονέσει ας το κάνει και αυτή που δεν θέλει και δεν αντέχει ας κάνει επισκληρίδιο. Δεν μπορώ να καταλάβω και καλά την επιμονή μέρικών να επεμβαίνουν στη ζωή μας και στον τρόπο που γεννάμε.....

Εμένα με είχαν από κοντά η πεθερά και η κουνιάδα για να με πείσουν να πονέσω..... "γιατί μετά δεν θα θυμάμαι τίποτα"..... Τις αγνόησα και έκανα αυτό που ένιωθα πως θα με έκανε πιο χαρούμενη και να είμαι και πιο ήρεμη και συνεργάσιμη. Έκανα επισκληρίδιο και δεν το μετανιώνω. Και θυμάμαι και τον τοκετό μου ως την καλύτερα μέρα της ζωής μου και εύχομαι να το ξαναζήσω κάποια στιγμή.... :)

sL7ap2.png

Συμφωνώ και επαυξάνω με την Age... και έχω διατυπώσει και στο παρελθόν την άποψή μου για το θέμα... αν γεννούσα φυσιολογικά θα διάλεγα σίγουρα επισκληρίδιο (εκτός και το παιδί μου "έπεφτε" από μόνο του χωρίς πραγματικά να το καταλάβω) και αν και γέννησα με καισαρική και επισκληρίδιο, παρά τις όποιες δυσκολίες συνάντησα αργότερα ποτέ δε στεναχωρήθηκα που "έχασα" έναν "φυσιολογικό" τοκετό. Έτσι έπρεπε να γεννήσω και έτσι γέννησα... πού το κακό; Υπερ και κατά έχουν και οι δύο μέθοδοι εξάλλου... και σίγουρα με αποζημίωσε και το γεγονός ότι είδα το μωρό μου αμέσως μόλις μου το πήραν από την κοιλίτσα μου, δε στερήθηκα αυτή τη μαγεία.... :D

Σχετικά με το κλάμα που ανέφερα παραπάνω, μη με παρεξηγείτε. Το ξέρω ότι οι ορμόνες είναι περίεργο πράγμα. Κι εγώ έκλαψα την τρίτη μέρα, γιατί οι θηλές μου είχαν γίνει χάλια από το θηλασμό, με είχε πιάσει μια "απελπισία" γενικώς κι ήθελα έντονα να πάω σπίτι μου. Το ανέφερα, γιατί δε συμφωνούσα με το λόγο που έκλαιγαν, αν φυσικά ήταν αυτό και δε μιλούσαν οι ορμόνες. Ήμουν πολύ υποστηρικτική απέναντί τους και ποτέ επικριτική. Όσο για την "ωραία παρέα" που ανέφερα, έκανα χιούμορ, γιατί η κατάσταση στο δωμάτιο ήταν ώρες ώρες απελπιστική!!!!

Γέννησα και τα 2 μου παιδάκια φυσιολογικά.

Και στους 2 τοκετούς ξεκίνησα λέγοντας στον γιατρό ότι θα το τραβήξουμε όσο πάει.... και αν δω ότι πονάω πολύ τότε θα κάνω επισκληρίδιο.

Τελικά έκανα επισκληρίδιο και τις 2 φορές.... αφενός γιατί έφτασα σε σημείο να πονάω πολύ (και είμαι και από τους ανθρώπους που αντέχουν τον πόνο) και αφετέρου γιατί οι δικές μου γέννες κρατάνε ωωωωωωρες.... (ίσως και μέρες χωρίς επισκληρίδιο).

Δεν το μετάνιωσα καθόλου, ούτε προβληματίστηκα.... θεωρώ ότι έκανα ότι εγώ θεωρούσα σωστό.

Όσο για τον σύζυγο (γιατί μόνο αυτός ήταν μαζί μου και τις 2 φορές), με στήριξε απόλυτα (όπως με στηρίζει σε κάθε μου απόφαση).

Είναι θέμα, καθαρά προσωπικό. Ο καθένας πράτει το καλύτερο δυνατόν για τον εαυτό του.

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

Διαφημίσεις

Γέννησα με επισκληρίδιο(δική μου και μόνο επιλογή, ούτως ή άλλως ο άντρας μου είναι τόσο φοβιτσιάρης που δεν αντέχει να βλέπει να πονάει κάποιος). Εγώ δεν ήμουν προαποφασισμένη για τίποτα. Το λέω αυτό γιατί έχει τύχει να ακούσω έγκυες που από την ώρα που κάνουν το τεστ εγκυμοσύνης έχουν "αποφασίσει" το πως θα γεννήσουν. Και πολλές φορές σε κάνουν να νιώθεις άχρηστη που δεν είσαι ικανή να γεννήσεις χωρίς να πονάς. Δε με ένοιαζε λοιπόν πως θα γεννήσω, αν και από την αρχή είχα μια προτίμηση στο φυσιολογικό τοκετό (όχι καισαρική). Αν μου έλεγαν πάντως πως πρέπει να κάνω καισαρική, για πραγματικούς σοβαρούς λόγους και όχι για να "βολευτεί" ο γιατρός, θα την έκανα χωρίς καμία στεναχώρια. Κι έχω φίλες που ζήτησαν από το γιατρό τους καισαρική, επειδή φοβούνταν το φυσιολογικό τοκετό. Κι αυτό δεν το βρίσκω κατακριτέο, ούτε τις κάνει λιγότερο καλές μητέρες κατά τη γνώμη μου. Το πρόβλημά μου είναι το εξής δεδομένης της επόμενης γέννας. Λόγω της σκολίωσής μου και των αλάτων στη σπονδυλική μου στήλη η αναισθησιολόγος ταλαιπωρήθηκε πολύ να μου κάνει επισκληρίδειο(15΄ακριβώς για να μπορέσει να τρυπήσει), και μου είπε μετά ο γιατρός ότι ήμουν τυχερή γιατί αν ήταν άλλος δε θα επέμενε και θα με άφηνε χωρίς αναισθησία...Και είμαι προβληματισμένη...Αν είναι τα πράγματα τόσο δύσκολα όσο την πρώτη φορά, δεν ξέρω αν θα είμαι σε θέση να αντέξω χωρίς επισκληρίδιο...Από την άλλη ότι είναι να γίνει θα γίνει...Αυτό που έχει σημασία είναι να φτάσουμε μέχρι το τέλος με γερό μωράκι.Όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες. Συγγνώμη για την πολυλογία.

1027251.png

dev146br___.png

Όχι αγάπη μου εγώ θα κάνω επισκληρίδιο, γιατί μου το επιτρέπει η επιστήμη σήμερα, γιατί θέλω να ζήσω την ομορφότερη μέρα τις ζωής μου και να θυμάμαι το κάθε λεπτό, γιατί δεν θέλω να με βλέπει ο άντρας μου να υποφέρω και να στενοχωριέται, γιατί θέλω να έχω την δύναμη να κρατήσω το μωρό μου όση περισσότερη ώρα μπορώ μαζί μου και να προσπαθήσω να το θηλάσω αν τα καταφέρω και αυτό δεν είμαι σίγουρη ότι θα το κάνω αν είμαι εξαντλημένη και τελευταίο αλλά σημαντικότερο νομίζω…….είναι ότι αν ο μη γένοιτο συμβεί κάτι και θα πρέπει να κάνω καισαρική θα είμαι έτοιμη γρήγορα + θα μπορέσω να είμαι ξύπνια και να δω όλη την διαδικασία + χωρίς επισκληρίδιο η καισαρική τελευταίας στιγμής γίνεται σχεδόν πάντα με ολική νάρκωση γιατί δεν υπάρχει χρόνος.

:twisted::twisted:

:!::!::!: γειά στο στόμα σου :!::!::!::D:D:D:D

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΓΩ ΕΝΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΧΩ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΟΛΙΚΟ ΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ 3 ΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΜΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΥΟΣ!!ΚΑΙ ΤΙΣ 3 ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΕΙΧΑ ΓΙΝΕΙ ΑΣΠΡΗ ΣΑΝ ΤΟ ΠΑΝΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΙΕΣΗ 5 ΟΠΟΤΕ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΓΕΝΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΩΣΩ!!!ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ Η ΜΠΕΜΠΟΥΛΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΕΠΙΣΚΛΗΡΗΔΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ!!ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΦΟΒΙΤΣΙΑΡΑ!! :D:D:D

Κι εγώ ως αρχιφοβητσιάρα έχω να δηλώσω ότι αν δεν έκανα επισκληρίδιο ακόμα θα γεννούσα. Μπήκα για πρόκληση κι επειδή έχω ένα θέμα με τις ενέσεις (λιποθυμάω) αποφάσισα να μην κάνω επισκληρίδιο. Αφού και με τον ορό έγινε πανικός, κόντεψα να τους φάω. Τέλος πάντων μετά από 9 ώρες με πόνους ανά 2λεπτο και διαστολή σταθερά στο 2 αποφάσισα να κάνω επισκληρίδιο. Ο άνθρωπος-αναισθησιολόγος απείλησε πολλές φορές να με παρατήσει γιατί από το κλάμα και το τρέμουλο σαν το ψάρι πήγαινα φοβόταν να μου κάνει την ένεση. Τελικά η καλή μου μαία με δεσε οπισθάγκωνα και μου την βάλανε. Σε δύο ώρες είχα γεννήσει και δεν το είχα καταλάβει. Συμπέρασμα, τσάμπα τα φου-φου για μένα. Σε 9 ώρες θα είχα φουσκώσει τόσα μπαλόνια και θα έκανα πάρτυ με το μωράκι μου, που με είδε πρώτη φορά στο μαύρο μου το χάλι. Πάντως αν και θα προτιμούσα να ήταν όλα "φυσιολογικά" σε επόμενη ανάλογη περίπτωση θα έκανα επισκληρίδιο με την είσοδο στην κλινική.

Εγω που γεννησα με επισκληριδιο και καισαρικη,τωρα και στο δευτερο ετσι θα γεννησω!Καποιες φοβουνται,αλλα δεν καταλαβαινω το γιατι...Τι σημαινει φοβαμαι μην μεινω αναπηρη?? :shock: Ελεος,στο 2008 ζουμε,οι πιθανοτητες να συμβει κατι τετοιο ειναι μηδαμινες πλεον,εκτος αν εχετε ακουσει καποιο περιστατικο τετοιο και τοτε παω πασο!

και 2ος γιος μου ειναι 4 μηνων και 3 ημερων!

Διαφημίσεις

Κοριτσια εγω ξεκινησα με τεχνητους πονους (επρεπε να γεννησω λογω του οτι το μωρο ηταν μικρο και οι γιατροι φοβοντουσαν οτι ο πλακουντας δεν λειτουργουσε σωστα). Ολα καλα, ξεκινησαν οι πονοι 6,30 το απογευμα και κατα τις 12 αρχισα το σπρωξιμο. Μεχρι τωρα επισκληριδιο δεν εχω κανει. Ο γιατρος ομως ανακαλυπτει οτι το κεφαλι του μωρου εβρισκε στο πλαι και ετσι δεν μπορουσε να βγει. Τελος παντων ο γιατρος ισιωσε το κεφαλι και μου λεει να συνεχισω. Εγω ομως ειχα εξαντληθει. Και ετσι εκανα την επισκληριδιο για να μπορεσω να συνεχισω. Θελω με ολο αυτο να πω οτι την επισκληριδιο πρεπει να την κανουμε αναλογως την περιπτωση και να μην πηγαινουμε στο μαιευτηριο με προγραμμα οτι θα την κανουμε. Βεβαια εξαρταται και απο την καθε γυναικα και τις αντοχες της.

Don't let fears hold you back from living everyday to your fullest!

• 2 weeks later...

γεια! μαλλον εγω ειμαι απο τις πλεον φοβητσιαρες του φυσιολογικου τοκετου. εχω αποφασισει οταν με το καλο ερθει εκεινη η ωρα να κανω καισαρικη με επισκληριδιο. δεν το ρισκαρω καθολου δεν θελω να ταλαιπωρηθω ουτε εγω ουτε το νινακι μου. :P

γεια! μαλλον εγω ειμαι απο τις πλεον φοβητσιαρες του φυσιολογικου τοκετου. εχω αποφασισει οταν με το καλο ερθει εκεινη η ωρα να κανω καισαρικη με επισκληριδιο. δεν το ρισκαρω καθολου δεν θελω να ταλαιπωρηθω ουτε εγω ουτε το νινακι μου. :P

:shock::shock: ειναι κριμα να μπορεις να γεννησεις με φυσιολογικο τοκετο και να προτιμησεις την καισαρικη!ξερεις τι ταλαιπωρια θα εχεις μετα με την καισαρικη???ουτε να φροντισεις το μωρακι σου θα μπορεις τοσο καλα ,αν κανεις καισαρικη,ενω με το φυσιολογικο τοκετο θα μπορεις να σηκωθεις και την ιδια στιγμη!ξανασκεψου το!

ναι aggeliki καταλαβενω αυτο που λες αλλα δεν ποναει παρα πολυ? ξερεις αυτο που τρεμω ειναι και μην τυχων με "κοψουνε" εκει. και οτι λενε πως οταν μια γυναικα οταν γεννησει φυσιολογικα ο κολπος δεν ξαναγινεται ποτε οπως ηταν πριν

ntina, έχω γεννήσει 2 παιδιά με φυσιολογικό τοκετό.

Στο πρώτο με έκοψαν προς τα μπρος και στο δεύτερο "σχίστηκα" προς τα πίσω.

Ο κόλπος είναι ακριβώς όπως ήταν και πριν.... δεν βλέπω καμία διαφορά!!!

Προτιμότερο είναι κατά την άποψή μου να γεννήσεις φυσιολογικά (αν έχεις αυτήν τη δυνατότητα) και αν φοβάσαι να μην πονέσεις, κάνε επισκληρίδιο από την αρχή...

Ούτως ή άλλως, και για καισαρική να πας, την επισκληρήδιο δεν την γλυτώνεις....

Όσο για το μωρό.... αν όλα πάνε καλά, δεν θα ταλαιπωρηθεί... γι΄αυτό λέγεται άλλωστε και "φυσιολογικός τοκετός" .... γιατί αυτός είναι και ο φυσιολογικός τρόπος να γεννηθεί ένα μωρό (εφόσον δεν υπάρχουν επιπλοκές.... το διευκρινήζω αυτό).

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

Διαφημίσεις

ναι aggeliki καταλαβενω αυτο που λες αλλα δεν ποναει παρα πολυ? ξερεις αυτο που τρεμω ειναι και μην τυχων με "κοψουνε" εκει. και οτι λενε πως οταν μια γυναικα οταν γεννησει φυσιολογικα ο κολπος δεν ξαναγινεται ποτε οπως ηταν πριν

οχι, :D καμια σχεση με τον πονο μετα την καισαρικη!!!

εξ αλλου οταν θα αρχισουν οι εντονοι πονοι μπορεις να κανεις επισκληριδιο και να μην πονας καθολου,εγω μονο που δεν κοιμηθηκα!

εκτος αυτου αλλο να πονας για 2-3 ωρες και αλλο για μερες...........και μην ξεχνας,ο πονος δεν ειναι ο ιδιος. :D

δεν το ειχα σκεφτει καθολου αυτο το μετα δηλαδη. για τον πονο και οτι δεν θα μπορω να φροντιζω το μωρακι μου. μετα θα θελω να το φροντιζω... δεν θα μπορω μακρια του! θα πρεπει να το σκεφτω πολυ καλα ευτυχως ειμαι ακομη στην αρχη...

ntina συμφωνώ με τα κορίτσια ! Εγώ γέννησα με καισαρική γιατί έπρεπε να μου το πάρουν νωρίτερα και δεν γινόταν αλλιώς ! Πολύς ο πόνος μετά ! Και δεν μπορείς να πάρεις τα πόδια σου για δυο μέρες τουλάχιστον ! Δεν είναι καθόλου πιο εύκολα πιστεψέ με ! Εβλεπα τις κοπέλες που είχαν γεννήσει φυσιολογικά ήταν σαν να μην τους είχε συμβεί τίποτα ! Δύσκολο πράγμα το μαχαίρι !!!! :wink:

θα συμφωνησω με τα κοριτσια, εγω γεννησα φυσιολογικα

χωρις επισκληριδιο και μετα απο 1 ωριτσα εκανα οτι ηθελα και ετρωγα

οτι ηθελα. διπλα μου ηταν μια κοπελα που ειχε κανει καισαρικη και εκτος

απο το οτι πονουσε παρα πολυ πεινουσε και παρα πολυ !!!!

:lol: μου λεει μακαρι να μπορουσα να φαω και να μπορουσα να περιποιηθω

το μωρακι μου μονη μου!!

ενταξει δεν λεω οτι και φυσιολογικα να γεννησεις δεν πονας καθολου

αλλα τουλαχιστον με αυτα που ακουω ειναι καλυτερα :wink:

Μπορώ να απαντήσω μόνο για επισκληρίδιο και καισαρική... Σαν διαδικασία (η επισκληρίδιος) δεν είναι καθόλου επώδυνη (ούτε το τσίμπημα δεν πρέπει να θυμάμαι καλά καλά)

Είναι τόσα άλλα που σε απασχολούν εκείνη τη στιγμή που το τελευταίο που σκέφεσαι είναι πώς γίνεται η επισκληρίδιος... :D

Τώρα για φυσιολογικό, θα σου πούνε τα υπόλοιπα κορίτσια...

Υ.Γ. Στην καισαρική σε σηκώνουν ή την ίδια ή την επόμενη μέρα...

Εγώ μετά από 4 ώρες σηκώθηκα, άν και ένοιωθα καλά πολύ ώρα πριν. Το πρόβλημα είναι ότι αν σηκωθείς αμέσως μπορεί να ζαλιστείς. Φαντάσου ότι το ίδιο απόγευμα έπινα καφέ στην καφετέρια της κλινικής.

ntina αν όλα είναι φυσιολογικά γιατί να πας κόντρα στη φύση.

Εγώ γέννησα φυσιολογικά με επισκληρήδιο. Οι πόνοι με πιάσανε 24 ώρες πριν γεννήσω τους οποίους και άντεχα άνετα (ακατάστατες συσπάσεις). 10ώρες πριν τη γέννα άρχισαν οι κανονικές συσπάσεις εκ των οποίων τις 6 ώρες μέχρι να φτάσω στους 5' πόνους τους πέρασα στο σπίτι. Εφυγά στους 5΄για το μαιευτήριο όπως μου είχε πει η μαία . οι πόνοι όντως ήταν δυνατοί άλλα αν κάνεις τις αναπνοές δεν ΄πονάς τόσο :roll: Είναι αλήθεια οτι περίμενα πως και πως να κάνω την επισκληρήδιο. Από εκείνη τη στιγμή και μετά δεν κατάλαβα τίποτα, δεν πόνεσα καθόλου , ήταν μέσα και ο άντρας μου ( στην καισαρική δεν μπαίνουν) και ζήσαμε μια φαντάστική εμπειρία. 3ώρες μετά ήμουν όρθια . Πόνανε λίγο τα ράμματα αλλά δε δίνεις σημασία. Σκέψου οτι εγώ ξέχναγα να τους πω να μου φέρουν παυσίπονο όταν μου έφερναν το μωρό. Ασε που μπορείς και εξυπηρετηθεις μονη σου και μπορείς να σηκώνεις το μωρό χωρίς βοήθεια.

Αντίθετα η αδερφή μου έχει κάνει καισαρικές. Μετά τη γέννα χρειαζόταν πάντα βοήθεια στο σπίτι . Δεν μπορούσε ούτε να σηκώσει το μώρο

+ ο πόνος. Τις μέρες που έμενε στο μαιευτήριο την είχαν στη δίαιτα. Ασε που τα μωρά που γεννιουνται με καισαρική έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να μπουν σε θερμοκοιτίδα γιατί το μωρό δε γεννιέται κανονικά ώστε να περάσει μέσα απο τη λεκάνη της γυναίκας οπου πιέζονται με φυσικο τρόπο οι πνεύμονες ώστε όταν γεννηθεί να αναπνεύσει κανονικά!!

Εσύ αποφασίζεις , αλλά μη πανικοβάλεσαι. Η γέννα είναι οτι πιο ωραίο θα ζήσεις στη ζωή σου, τουλάχιστον εγώ δεν το συγκρίνω με τίποτα άλλο.

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Κι εγώ είχα θετικότατη εμπειρία από φυσιολογικό τοκετό με επισκληρίδιο.Έκανα από την αρχή και δεν κατάλαβα τίποτα.Ήμουν μαζί με τον άντρα μου και ζήσαμε χαλαρά μια συγκλονιστική εμπειρία.Προσωπικά τη συστήνω ανεπιφύλακτα αρκεί να είναι καλός ο αναισθησιολόγος.

την επισκληριδιο ουτε που την καταλαβα,εγω σηκωθηκα μετα απο 2 ωρες αν και μπορουσα και νωριτερα,ουτε καν ζαλιστηκα,ημουν περδικι! :D μετα απο μια ωρα απο την γεννα,ετρωγα ζελε φραουλα που μου φερανε απο το νοσοκομειο,αντιθετα οι αλλες που καναν καισαρικη 4 μερες ηταν ξαπλα και με το ζορι ερχοντουσαν να τις σηκωσουν οι μαιες γιατι ποναγαν πολυ ,ασε που επρεπε να τρωνε και αισχος φαγητα,ενω εγω μεχρι και καταιφι :lol: