Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ "ΑΦΕΝΔΡΑ"???

Tsitsiko

Recommended Posts

Καλημέρα σας! Θα ήθελα τα φώτα σας:-D

Μπορείτε να σκεφτείτε κάποια παραλλαγή του ονόματος Αφένδρα???

Έχω σκεφτεί Φαίη και Φαίδρα. Κάτι άλλο??? Το Έφη το αποκλείω:lol::rolleyes:

Σας ευχαριστώ!!

Διαφημίσεις

Πρώτη φορά ακούω αυτό το όνομα.

Αν και μου αρέσουν ολόκληρα τα ονόματα αυτό δε μου αρέσει

Δυστυχώς εγώ δεν έχω ιδέα αλλά σίγουρα θα σε βοηθήσουν τα κορίτσια.

Διαφημίσεις

Ναι αλλα το Φαιδρα δεν ειναι εντελως αλλο ονομα??

Το να μην το βγαλετε αυτο το ονομα δεν παιζει σαν πιθανοτητα??

Νομιζω το Φαιη θα μου ταιριαζε καλυτερα...

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Εγώ το είχα αναφέρει αρχικά το όνομα - και συνεχίζει να μου αρέσει, είναι πολύ δυναμικό:rolleyes: (καταλαβαίνω βέβαια γιατί μπορεί να ξενίζει). Έχεις καταγωγή από Κύμη ή Σκύρο;

Συμφωνώ με την Christie ότι το Φαίδρα είναι άλλο όνομα. Φαίη ή Φένα, ή Φένη;

Λέω τώρα...

όντως είναι άλλο όνομα. Είναι το όνομα της μαμά μου. Καλά αν μάθει οτι θέλω το όνομα της για τη μπέμπα θα με κράξει. Δεν της αρέσει, αλλα εγώ το θέλω.:P Όχι δεν έχω καταγωγή από εκεί. Το όνομα το σκέφτηκε ο νονός της :confused: και κανείς δεν αντέδρασε. μμμμ και το Φενα καλό ή Φενη ...:cool: μπράβο ρε παιδιά κάτι θα σκεφτούμε δε μπορεί.... για στίψτε το μυαλό σας:shock:

Το να το δώσεις ως δεύτερο όνομα δεν παίζει; Και μένα η γιαγιά μου δεν ήθελε να πάρω το όνομά της, κι έτσι βγήκα αλλιώς. Σε μια ξαδέρφη μου όμως που βάφτισα το έδωσα ως δεύτερο.

Διαφημίσεις

όχι καμία σχέση από Λάρισα. Βρε μήπως ο νονός να ήταν από κει???? Εδώ στα μέρη μας πάντως δεν υπάρχει. Α! πριν λίγες μέρες περπατούσαμε στην αγορά με τη μαμά μου και ακούμε μια φωνή "Αφένδρααα Αφένδρααα!!!" και γυρίζει μια άλλη κυρία που περπατούσε δίπλα μας και απαντά¨"Ναιαιαια ελαάααα!!":confused: Η μαμά έπαθε. Πρώτη φορά έβλεπε άνθρωπο με ίδιο όνομα σαν το δικό της :shock:

Καλημέρα σας! Θα ήθελα τα φώτα σας:-D

Μπορείτε να σκεφτείτε κάποια παραλλαγή του ονόματος Αφένδρα???

Έχω σκεφτεί Φαίη και Φαίδρα. Κάτι άλλο??? Το Έφη το αποκλείω:lol::rolleyes:

Σας ευχαριστώ!!

Στο εορτολόγιο το βρήκα ως "Αφέντρα-Αφεντία". Τί λες λοιπόν για το Αφεντία; Το Φαίη και το Φαίδρα μου αρέσουν πολύ αλλά στην ουσία αλλάζεις τελείως το όνομα...

εχω δυο μπουμπουκακια

Διαφημίσεις

φένδρα

φαίδρα

αυτά μου αρεσαν πολυ

αφένα:::

φένδρα;;;

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Δεν θα έχει νόημα να τη βαπτίσεις με το όνομα της μαμάς σου & να τη φωνάζεις με ένα εντελώς άλλο όνομα όπως το Φαίδρα!!! Πάντως σαν υποκοριστκό μου αρέσει & εμένα το Φένια.

Άν θές πάντως τη γνώμη μιας "παθούσας" θα σου πώ το εξής. Εγώ πήρα το όνομα της γιαγιάς μου -την οποία λατρεύω- που τη λένε Ζηνοβία. Παρ'οτι με φώναζαν με το υποκοριστκό μου, όλοι με ρωτουσαν απο που βγαίνει & όταν άκουγαν το Ζηνοβία -που δεν είναι & τόσο χάλια- με στραβοκοιτούσαν. Δεν λέω οτι μου έχει μείνει & κανένα ψυχολογικό τραύμα, αλλά ως παιδί & έφηβη, με δυσκόλευε λίγο...

Ψηφίζω κι εγώ Φένια γιατί το Φαίδρα είναι όντως άλλο όνομα από μόνο του, δεν είναι υποκοριστικό.

Επίσης, αν και η ίδια η μαμά σου δεν είναι ευχαριστημένη με το όνομά της και δεν θέλει να το κληροδοτήσει και στην εγγονή της, πιθανόν και να μην της δώσεις χαρά ονομάζοντας τη μικρή σου έτσι. Θα μπορούσες να την τιμήσεις ζητώντας της να συμμετέχει η ίδια στην επιλογή του ονόματος, δίνοντάς της για παράδειγμα το όνομα που εκείνη θα ήθελε να έχει ή κάποιου αγαπημένου της προσώπου (π.χ. γιαγιά, μητέρα, κλπ.)

.....δε νομίζω τάκη....

ελα μωρε που θα πειτε το μωρο Αφενδρα....κριμα ειναι...Διαλλέξτε ενα αλλο τόσα ωραια ονοματα υπαρχουν.

Μαρια

Αγγελικη

Νεφελη

Ζωη

και τοσα άλλα

80ffc6ceff.png[/url]59b611aa66.png

Θα μπορούσες να την τιμήσεις ζητώντας της να συμμετέχει η ίδια στην επιλογή του ονόματος, δίνοντάς της για παράδειγμα το όνομα που εκείνη θα ήθελε να έχει ή κάποιου αγαπημένου της προσώπου (π.χ. γιαγιά, μητέρα, κλπ.)

Συμφωνώ απόλυτα, πολύ καλή ιδέα!

Συμφωνώ απόλυτα, πολύ καλή ιδέα!

ναι αυτό έκανε και η κουμπάρα μου στην κόρη της. Επειδή η μαμα της και γιαγια, δεν ήθελε το ονομα της (το οποίο είναι μια χαρα ονομα Ειρήνη, αλλά περί ορέξεως...) της ζήτησε να διαλλέξει η ίδια τι όνομα θα δώσουν στην εγγονή της, και την είπαν Ελπίδα τελικά..

80ffc6ceff.png[/url]59b611aa66.png

Και εμενα μου αρεσει το φενια και το φεη

Συμφωνώ κι εγώ!

Μου αρέσει επίσης το Άντυ.

Τι λες;

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Together we stand, divided we fall...

κι εγω λέω να το ξανασκεφτείτε...κατι θα ξέρει η μαμα σου που δεν της αρεσει ;)

Τα υποκοριστικά ειναι οκ αλλα κι εγω ειμαι της αποψης να μην το αλλαζουμε το όνομα αλλιως τι νόημα εχει.