Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Miα βοηθεια επειγοντως....

Recommended Posts

ναι ειμαστε σπιτι ΓΙΟΥΠΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ

Απο τις φρεσκιες μαμαδες θελω μια βοηθεια... αν θυμουνται

Τρωει 60ml γαλα και πειναει.... του δινω κιαλλο??????? ειναι 3 ημερων και 3.300 σημερα που φυγαμε

Εχετε 2 ωρες να μου απαντησετε :D:D:D:D:D:D:D:D

Διαφημίσεις

Τρωει 60ml γαλα και πειναει.... του δινω κιαλλο??????? ειναι 3 ημερων και 3.300 σημερα που φυγαμε

Αν και μπαγιάτικη μαμά :cry::oops::twisted: από όσο θυμάμαι ..... από παλιά.. γκρρ γκρρρ το κάθε μωρό έχει εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής.. Βέβαια να του δώσεις κι'άλλο μέχρι να δεις στα πόσα γραμμάρια χορταίνει.. :D

Οι θησαυροί μου:

Δημήτρης 5,5 χρονών, Ματθαίος 22 μηνών

Αν και μπαγιάτικη μαμά :cry::oops::twisted: από όσο θυμάμαι ..... από παλιά.. γκρρ γκρρρ το κάθε μωρό έχει εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής.. Βέβαια να του δώσεις κι'άλλο μέχρι να δεις στα πόσα γραμμάρια χορταίνει.. :D

Συμφωνώ με την ΣΟΦΙΑ, Βέβαια να του δώσεις κι'άλλο μέχρι να δεις στα πόσα γραμμάρια χορταίνει

Και εγω αυτης της αποψης ειμαι...... αλλα.............

και δεν απανταει και ο παιδιατρος................

Πληροφορίες σχετικα με το θέμα που σ'απασχολεί

http://www.pediatros.com/MAIN/1,0,1085,282-Diatrofi-brefoys-1-5-minon.aspx

Οι θησαυροί μου:

Διαφημίσεις

Fokion,καλά ξενύχτια καταρχήν :wink: !!!!

Συμφωνώ με τις κυρίες!!! όσο θέλει για να χορτάσει. Εμένα άλλες φορές μου έπινε και τα 60 και φτιάχναμε και άλλο (είχε πιει μία φορά 120 :shock: και ήταν κάτι ημερών) και άλλη φορά με το ζόρι 30!!!αναλόγως τα κέφια.

Πάντως ρε παιδιά ακόμη και τώρα που είναι 5 μηνών, δεν κάνει 4-5 γεύματα που λένε όλα τα κουτιά γάλακτος (180-200ml) (σχετικά με την ηλικία της) αλλά και site που διαβάζω. Κάνει 6 γεύματα μέσα στη μέρα κάθε 3 ώρες από 130 ml.(σημειώνω ότι κοιμάται στις 10 και σηκώνεται γύρω στις 7 το πρωϊ).Καμιά φορά στο τσακίρ κέφι πίνει 150. Απορώ πως λένε ότι μπορεί να πίνει 200!!! Σε εσάς γινόταν αυτό?

4-5 γεύματα την ημέρα :shock: ?????????? Τι είναι αυτό!! Εμείς το καταφέραμε στο 6μηνο όταν μπήκαμε στην τροφή!!!!!!!!!!!!!!. Μέχρι τότε λόγω του θηλασμού ήμασταν σε κατάσταση ετοιμότητας κάθε 1,5 - 2 - 2,5 ώρες.. Το τρίωρο το κατακτήσαμε μετά τον 4ο μήνα!!!!!!!!!!!!!!!!

Λόγω του θηλασμού δεν μπορώ να σου πω ακριβώς γραμμάρια που έπινε αλλά ήταν φαγανός.

Ο ανηψιός που είναι τώρα 7 μηνών σπάνια της πίνει 200 γραμμάρια.

Συνήθως 160 καμμιά φορά 180 άλλες πάλι 130!! Η γιατρός του όμως λέει ότι είναι μια χαρά και φυσιολογικό. :P

Οι θησαυροί μου:

Αν θυμάμαι καλά και εμάς μας είχε πει κάπου στα 60. Βέβαια εγώ τον θήλαζα κυρίως, και γάλα του δίναμε σπάνια.

Αυτό που θυμάμαι πολύ καλά είναι ότι τον πρώτο καίρο η παιδίατρος μας είχε πει ότι έπρεπε να παίρνει 200 γραμμάρια την βδομάδα περίπου. Εαν έπαρνε με αυτό το ρυθμό βάρος ήταν πολύ καλός.

Όσο για το γάλα, το δοκιμάζεις..Εαν βλέπεις ότι τρώει τα 60 ml και ότι συνεχίσει να πιπιλάει, αυτό σημαίνειότι θέλει και άλλο. Φτιάχνεις συμπλήρωμα τότε, ή αν βλέπεις να συνεχίζει με τέτοιο ρυθμό κάθε φορά που την ταϊζεις, τότε φτιάχνεις λίγοπαραπάνω και όσο φάει...

Διαφημίσεις

Fokion καταρχήν να σου ζήσει

πάντα να φτιάχνεται παραπάνω γάλα και να περισσεύει να το πετάτε , σημαντικό είναι να μην αδειάζει το μπουκάλι και πίνει αέρα, έτσι θα ξεκινήσουν γρηγορότερα οι κωλικοί!!!

πάντα να φτιάχνεται παραπάνω γάλα και να περισσεύει να το πετάτε , σημαντικό είναι να μην αδειάζει το μπουκάλι και πίνει αέρα, έτσι θα ξεκινήσουν γρηγορότερα οι κωλικοί!!!

Πολύ σωστό !!! :idea:

Οι θησαυροί μου:

Fokion,

Τώρα το είδα και σίγουρα έχεις πάρει απάντηση και έχετε μπει σε μια σειρά.

Οπότε απο εμένα πολλές πολλές ευχές για το νέο ζουζούνι !!!!

Να είναι γερό και καλότυχο.

Κατ αρχήν να σου ζήσει!!!!!

Συμβουλές από μια μαμά που τα μικρά της κοιμόταν ΟΛΟΚΛΗΡΟ το βράδυ :!:

Νομίζω σε ενδιαφέρει ε :?:

Όσον αφορα το μητρικό γάλα , ο θηλασμός το πρώτο διάστημα είναι ελεύθερος. Ο χρόνος που συνίσταται είναι 15-20΄από το κάθε στήθος με ενδιάμεσο ρέψιμο. Στην κόρη μου εγώ είχα φτάσει και 30΄στο κάθε στήθος αλλά μετά τον δεύτερο μήνα.

Στο μπιμπερό κάνεις πάντα περισσότερο γάλα για να δείς πόσο τρώει το παιδί. Εμένα επειδή ήταν μεγάλα μωρά δηλ βγήκαμε από την κλινικά στα 3,700 άρα είχαμε μεγαλύτερες ανάγκες τρωγανε 120 γραμμάρια και τον μικρό που σταμάτησα τον δεύτερο μήνα το θηλασμό έτρωγε 180 γραμμ 5 γευματα την ημέρα. Τελευταίο γεύμα στις 11 και κοιμόταν μέχρι της 7 το πρωί. Γιατι το παιδί χόρταινε και δεν πεινούσε το βράδυ.

Οσον αφορά τους κολικούς που προέρχονται απο αέρα του μπιμπέρό εγώ είχα σωθεί με τα μπιμπερό της chicco τα primigiorni, που είναι σπαστά και έχουν βαλβίδα στον πάτο τους. Ασε που καθαρίζον τέλεια. Δυο παιδιά μεγάλωσα με 5 μπιμπερό Καθ ότι πλαστικά και δεν σπάνε. Σε όσους τα σύστησα είχαν την ίδια άποψη και εμπειρία με εμένα. Ούτε ένας κολικός από αέρα!!!!!

Καλή δύναμη. Και θυμίσου όταν το μωρό δεν ξυπνάει το βράδυ δεν το ξυπνάμε εμεις για να το ταίσουμε γιατί πχ πέρασε πολύ ώρα..... Την ημέρα ναι το βράδυ ΠΟΤΕ! :wink:

Κυριες μου καλησπερα σας ( αληθεια οι κυριοι τι εγιναν? :D:D ) Κατασταλαξαμε γυρο στα 90 :D:D:D

Εχει ηδη ενα σχετικα καλο ρυθμο στο φαγητο, καθε περιπου 3 ωρες την μερα και φτανει εως και 5 το βραδυ

Εννοειτε οτι δεν την ξυπναμε... μη στεναχωριεστε μας ξυπναει απο μονη της :D:D:D:D:D:D

Χτες ξεκινησαν οι κολλικοι ευτυχως συμβαινουν μερα η νωρις το απογευμα και ετσι το βραδυ κοιμαται ηρεμα... ο παιδιατρος μας συστησε ενα φαρμακο το infacolik ή καπως ετσι που δειχνει να κραταει το θεμα σε ενα καλο λογαριασμο....

Μπιμπερο χρησιμοποιουμε τα κλασικα γυαλινα ( εχουμε καμια 10αρια βλεπετε :D:D ) αλλα εχουμε 1 αυτο το σπαστο της κικο

της δινουμε εναλαξ το αλμιρον1 και το αλμιρονAR καθοτι εχει μια ελαφριας μορφης παλινδρομηση και αυτο το πιο πηχτο γαλα αρκει ( κατοπιν συμβουλης του παιδιατρου παντα)

Παντως μεχρι στιγμης καλα παμε.....

Πως μου φαινετε παλι μετα απο τοσα χρονια?????? :D:D:D:D:D:D:D:D:D

Ε δε λεω.... ειναι ωραιο να εισαι χαζομπαμπας παλι. :D:D:D:D:D:D:D:D

Διαφημίσεις

Κυριες μου καλησπερα σας ( αληθεια οι κυριοι τι εγιναν? :D:D ) Κατασταλαξαμε γυρο στα 90 :D:D:D .........
Παρακολουθούμε κι έχουμε τον νού μας fokion .

Οι κυρίες πρόθυμα και γρήγορα σε υπερκάλυψαν .

Αμα δω ότι κάποια δεν τα λέει καλά θα βγάλω το μαστίγιο ( το ιντεράκτιβ) και θα αρχίσω. 8)8)8)

Ικανοποιήθηκες ή μήπως << να κάνω και κακά >> για να σε πείσω. :lol::lol::lol:

ΥΓ. Τσίμπησα εεεεεεε :P

• 5 months later...

Να σας ζησει. καλοτυχο, γερο και παντα ευτυχισμενο! :D:D

Το Almiron προσεξε το. Αν δεις οτι δεν ενεργειτε ΚΟΨΤΟ.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!