Jump to content
➔ ParentsCafe.gr

• Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

τροπος υπνου μωρων 9 μηνων και ανω

martha
 Share

Recommended Posts

καλησπερα σας....για πειτε βρε μαμαδες και μπαμπαδες πως κοιμιζετε τα 9μηνα μωράκια σας ?...εγω πως εγινε και εμπλεξα με το κουνημα? ακομη αναρωτιεμαι.

6bMYp2.png

Διαφημίσεις

• Replies 94
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Εγώ προσπάθησα να αποφύγω το κουνημα και να μάθει να κοιμάται μόνος του. Τώρα όταν φτάνει η ώρα να κοιμηθεί (τον καταλαβαίνω γιατι αρχίζει να γκρινιάζει), του δινω πιπιλα τον βάζω στο κρεββάτι του, τον σκεπάζω και τον βάζω στο πλάι (όταν ειναι έτσι καταλαβαίνει ότι ήρθε η ώρα για νανι) και φευγω από το δωμάτιο. Πάντα σκοτάδι βέβαια μέρα και νύχτα. Δε μπορει να κοιμηθει με φως. Απλά κάποια στιγμή που ειχαμε κάνει το λάθος με το κουνημα στο καροτσι για να τον βάλουμε να κοιμάται στο κρεββα΄τι χωρίς κουνημα εκμεταλλευτηκα μια στιγμή που ήταν πολύ κουρασμένος. Το έκανα 1-2 μέρες, ε μετα συνηθισε.

s-age.pngs-age.png

εμενα η μπεμπα ειναι στον 7ο μήνα και απο τον 5ο μήνα και μετά σταματησα εννοειται το κούνημα γιατι αρχισε να βαραίνει και τωρα μετα το γάλα το βραδυ την βάζω στο κρεββατάκι της με την πιπίλα, ανοιγω και το περιστρεφόμενο παιχνιδακι που εχι το κρεββατι και την αφήνω. Υπάρχουν φορές που κοιμαται κατευθείαν άλλες πάλι λεει τα δικά της για κανενα 10λεπτο και μετα κοιμαται. Καλύτερα να μαθαίνουν να κοιμούνται απο μόνα τους, οχι για κανεναν αλλο λόγο αλλά γιατί αρχιζουν και παιρνουν βαρος και ειναι ψιλοδύσκολο.

κοριτσια το εχω χασει το παιχνιδι.Απο 4 μηνων αρχισε να κοιμαται στην αγκαλια. Πλεον μονη με τιποτα εκτος και αν κοιμηθει στο στηθος θηλαζοντας, αυτο συμβαινει 3 στις 10 φορες.Την αφηνω ξυπνια στο κρεβατι και δεν μπορω να την αφησω μονη κλαιει. Δεν την αφηνω με τπτ να κλαιει.Εαν ειμαι και γω μαζι παιζει γελαει σηκωνεται , χαμος.Οποτε αγκαλια η μαμα και νανι. Ναι αλλα εχει βαρυνει , ερχονται φορες που θελει και 1 ωρα κουνημα οπως εχθες βραδυ.Ε μετα συγχυζομαι και γω και αναστατωνομαστε ολοι μαζι. Μεθοδους τυπου να αφηνω το παιδι να κλαψει και να σταματησει δεν τις κανω.

6bMYp2.png

Διαφημίσεις

Εμένα η μπέμπα είναι τώρα ενός έτους και αν δεν την κουνήσω για 5 λεπτά δεν κοιμάται μόνη της. Έχω προσπαθήσει να την βάζω μόνη της όταν καταλαβαίνω ότι νυστάζει αλλά σηκώνεται και φωνάζει...εγώ την έμαθα έτσι βέβαια και πάλι καλά που κοιμάται γρήγορα γιατί τον γιό μου τον έβαζα και κοιμόταν μόνος του (μετά τις 10:30 γιατί πιο νωρίς δεν καθόταν).

Guest ΜΑΡΤΗΑ
καλησπερα σας....για πειτε βρε μαμαδες και μπαμπαδες πως κοιμιζετε τα 9μηνα μωράκια σας ?...εγω πως εγινε και εμπλεξα με το κουνημα? ακομη αναρωτιεμαι.

Αυτο το θεμα το ειχαμε κ εμεις.Μεχρι 10 μηνων αγκαλια κ ειχα κ προβλημα γιατι ημουν 8 μηνων εγκυος.Ωσπου μια μερα χρειαστηκε να παω φαρμακειο κ τον αφηνω με τον αντρα μου.Εκανα 15 λεπτα να παω κ να ερθω,οταν μπηκα σπιτι ησυχια.Λεω του αντρα μου το παιδι???Τον εβαλα στην κουνια εκλαψε 10 λεπτα κ κοιμηθηκε.Κ ομως δεν το περιμενα,απο τοτε κοιμαται μονος αγκαλια με το παπι του.Σωθηκαμε!!!Βεβαια τωρα με τον μικρο δεν ξερω τι θα γινει οταν μπει στο δωματιο,μακαρι να μην του το χαλασει.

Παντως εμας 3 μερες συνολο εκλεγε απο 10 λεπτα κ μετα τελος.Καλο κουραγιο κ καλη υπομονη.

Ακόμα τον θηλάζω και έχω το γνωστό πλέον πρόβλημα του ύπνου!!! Κατά τη διάρκεια της ημέρας, δεν το συζητάω, κουνάω καρότσι... Το βράδυ στο στήθος και μετά ξυπνάει 2 (στην καλύτερη περίπτωση) ή και περισσότερες φορές... Τότε ή τον θηλάζω (στην πλειοψηφία των περιπτώσεων) ή τον βάζω για ύπνο, σηκώνεται, τον βάζω για ύπνο σηκώνεται κ.ο.κ. μέχρι να κοιμηθεί χωρίς αγκαλιά... Τώρα είναι 9:30 και κανονικά θα έπρεπε να κοιμάται, αλλά σηκώνεται και κλαίει. Πήγα 4-5 φορές και τον παρηγόρησα χωρίς αγκαλιά. Τώρα τον άφησα και κλαίει... Θα τον αφήσω για 5 λεπτά και μετά θα ξαναπάω... Ξανά και ξανά... Να δω... τι θα γίνει? Αγκαλιά πάντως ΔΕΝ τον παίρνω, εφ'όσον δεν πεινάει! Θα σας πω αύριο τι έγινε...

tZh5p3.png

G0KVp3.png

χρονισαμε κ ειμαστε 9,400 κιλα.κοιμαται αγκαλια κ κουνημα.στο καροτσι οχι πια γιατι σηκωνεται!δεν εχω βρει αλλο τροπο αφου δεν τον δεχεται.τα χερια μου πονανε κ η μεση μου επισης!!!

Το δικό μου το είχα αγκαλιά και τον κούναγα στον ποπό.

Αφου χρόνισε τον έβαζα στην κούνια και του έδινα το μπιμπερό με το γάλα και μεχρι να το πιεί κοιμόταν.

Εγώ καθόμουν λιγο πιο πέρα σε μια καρέκλα.

Ακόμα και τώρα έτσι κοιμάτε ομώς δεν τον σήκωσα ποτέ απο την κούνια απλά καθόμουν στην καρέκλα και με έβλεπε.

Γιαννής 1/7/2006 + Νικόλας 20/10/2009

Διαφημίσεις

ψαρακι πολύ καλά κάνεις και δεν το παίρνεις αγκαλιά και εμένα νομίζω με εκμεταλλεύεται επειδή ξέρει ότι θα την πάρω...Αλλά πλησιάζει και η μέρα της που θα την αφήσω να κλαίει μου φαίνεται γιατί όσο την λυπάμαι και την παίρνω δεν αλλάζει τίποτε......

χα, χα! ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ!!! 3-4 φορές πήγα, τον καθησύχαζα (δηλ. χάϊδεμα στην πλάτη), έβγενα από το δωμάτιο, αυτός έκλεγε και πάλι απ'την αρχή... όσπου ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ... Τώρα κοιμάται του καλού καιρού. Και το βράδυ, αν ξυπνήσει πριν τις 4.00 δεν θα τον θηλάσω... Το ίδιο βιολί θα εφαρμόσω!!! Μετά τις 4.00 μόνο θα τον πάρω αγκαλιά και στήθος... Όσο για το καρότσι... έχουμε το maclaren που έχει ζώνη και στους ώμους, οπότε το πρωινό-μεσημεριανό ξύπνημα λόγω "γυρίζω και κάθομαι ή σηκώνομαι όρθιος" δεν παίζει... χε, χε, χε!

tZh5p3.png

G0KVp3.png

efi να πηγαίνεις να την καθησυχάζεις... για να αιθάνεται ασφάλεια, ότι κάποιος είναι εκεί, και μετά να φεύγεις, ΄μετά όταν κλάψει να την αφήνεις λίγο (2-3 λεπτά), μετά να πηγαίνεις (καθυσηχασμός), βγαίνεις από το δωμάτιο, μετά όταν κλάψει την αφήνεις (4-5 λεπτά), μετά πηγαίνεις (καθησυχασμός) κ.ο.κ.

Βέβαια αν το παιδί το πιάσουν αναφιλητά, σταμάτα το! Έχει εκνευριστεί και δεν υπάρχει περίπτωση να ηρεμήσει... Το έχω περάσει, γι'αυτό σου λέω! Απλά το αφήνεις και ξεκινάς πάλι καποια άλλη μέρα...

όσο για το κλάμα... ΟΧΙ δεν τον λυπάμαι, ούτε νιώθω τύψεις! Τέτοιου είδους κλάμα (αφού δεν πεινάει, δεν πονάει πουθενά, είναι καθαρός) δεν βλάπτει κανένα μωρό! Επιπλέον σκέφτηκα... ΕΜΕΝΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΕ ΛΥΠΗΘΕΙ? ;)

tZh5p3.png

G0KVp3.png

κοριτσια εγω δεν εχω δοκιμασει τον τροπο να την αφησω να κλαιει και ουτε θα το κανω.Εαν δεν παω κοντα της εκνευριζεται.Εγω την βαζω στο μει ται περπαταω περα δωθε και την κοιμιζω.Η γιαγια της την κοιμιζει αγκαλια.Δεν το επικροτω αλλα δεν μπορω και να το αλλαξω,ή πιο σωστα δεν θελω να το αλλαξω με τον τροπο που λετε.Και εγω την θηλαζω το βραδυ 1-2 φορες, αυτο δεν με ενοχλει αλλα οταν την εχω στο μει ται και δεν κοιμαται με κουραζει.

6bMYp2.png

Διαφημίσεις

εμενα κοιμαται παντα μα παντα πανω στο στηθος αφου θηλασει...!

εγω κι αν εμπλεξα...!

πως να φανταστείς οτι μπορείς να αγαπήσεις τοοοοσο πολύ!

εμενα κοιμαται παντα μα παντα πανω στο στηθος αφου θηλασει...!

εγω κι αν εμπλεξα...!

εγω παντως αυτο δεν θα το θεωρουσα μπλεξιμο. Οταν αποκοιμιεται στο στηθος ειναι η καλυτερη μου.Γλιτωνω κουνημα.

6bMYp2.png

τα βρεφη δεν επιτρεπεται να τα αφηνουμε να κλαινε, αυτο ειναι βασικο στη διαδικασια σχηματισμου συναισθηματικου δεσμου στα πρωτα χρονια.

Επίσης δε κλαινε γιατι ειναι τοσο παμπονηρα που θελουν να μας εκμεταλλευτουν

ουτε θελουν να μας καβαλισουν.Αυτες ειναι θεωριες του 1950 και δε ταιριαζουν σε αφοσειωμενες και νεες μητερες .

Οι τεχνικες τυπου αστο να κλαει αναφερονται σε εκπαιδευση σκυλων και οχι βρεφων.

Τα εχουμε πει χιλιάδες φορες και εχουν δημοσιευτει χιλιάδες ερευνες, ας ανοιξουμε τα ματια και τα αυτια μας

Θυμάμαι μικρή όταν έτυχε να πάρουμε μικρό σκυλάκι στο σπίτι τις πρώτες μέρες έκλαιγε το βράδυ συνεχώς (γιατί χωρίστηκε από τη μανα του). Και ξέρετε τι έκανα; Το έπαιρνα δίπλα στο κρεββάτι και το χάιδευα συνέχεια (το έβαζα και πάνω, αλλά φώναζε η μαμά μου). Συγγνώμη κορίτσια, αλλά το σκυλί δεν το άφηνα να κλαίει, θα αφήσω τα παιδιά μου;

Κάποια ανάγκη έχουν για να κλαίνε - είναι ο μόνος τρόπος επικοινωνίας που έχουν

Οι τεχνικες τυπου αστο να κλαει αναφερονται σε εκπαιδευση σκυλων και οχι βρεφων.

Τα εχουμε πει χιλιάδες φορες και εχουν δημοσιευτει χιλιάδες ερευνες, ας ανοιξουμε τα ματια και τα αυτια μας

Αχ, βρε κορίτσια με κάνετε και νιώθω μια άκαρδη... εκπαιδεύτρια σκυλιού! Είστε πολύ αυστηρές!!! :oops: Εννοείται πως δεν αφήνουμε το παιδί να κλαίει μέχρι να σκάσει... Αυτό είναι ξεπερασμένη μέθοδος, αν δεν κάνω λάθος!

Όμως, λίγο κλάμα δεν κάνει κακό... Το οποίο σημειωτέων ΟΛΕΣ τις φορές ειναι γκρίνια, και όχι κλάμα που υποδηλώνει ότι κάτι έχει το παιδί... Τουλάχιστον αυτό ξέρω να το ξεχωρίζω...

Πάντα πάμε και το καθησυχάζουμε όταν κλαίει, απλά καλό είναι να προχωράμε και λίγο παρακάτω, όπως στο ότι πρέπει να μειωθεί σταδιακά η αγκαλιά... Ένα χάδι και ένας γλυκός λόγος, υπομονή και επιμονή μπορεί να φέρει αποτελέσματα... χωρίς να σου πέφτει η μέση και η πλάτη! Σε 2 μήνες χρονίζει... Το παιδί έχει βαρύνει και προσωπικά είμαι ένα βήμα πριν το αυχενικό με τους συνεχείς (και χωρίς λόγο) βραδυνούς θηλασμούς...:roll: Επιπλέον πρέπει να σκεφτώ και το δεύτερο παιδί, για το οποίο οφείλω να έχω αποθηκεύσει αντοχές!!!

tZh5p3.png

G0KVp3.png

δε συμφωνω ψαρακι ....και ουτε και χρειαζεται να συμφωνουμε ετσι δεν ειναι ;

στα παρακατω ειμαι ψιλο αντιθετη

1.απλά κάποια στιγμή πρέπει να κοπεί και η αγκαλιά

2.Επιπλέον πρέπει να σκεφτώ και το δεύτερο παιδί, για το οποίο οφείλω να έχω αποθηκεύσει αντοχές!!!

η αγκαλια σε εναν ανθρωπο δε πρεπει να κοβεται ποτε, πρεπει παντα να υπαρχει μια διαθεσιμη αγκαλια γυρω μας.

Τι ακριβως εννοεις αντοχες; εγω προσπαθω να δωθω ολοκληρωτικα στη μπεμπα μου και ξερω πως και στο δευτερο θα κανω το ιδιο, δεν το εχω σκεφτει ποτε ετσι....

Οι νυχτερινοί θηλασμοί είναι ακόμη απαραίτητοι σε αυτή την ηλικία. Το παιδί αναπτύσσεται ραγδαία, πώς μπορούμε να ξέρουμε αν έχει οργανικά κάποια ιδιαίτερη ανάγκη εκείνη τη στιγμή; Αλλά και από ψυχολογικής απόψεως, τα μωρά σε αυτή την ηλικία είναι πολύ απασχολημένα μπουσουλώντας και ανακαλύπτοντας τον κόσμο, οπότε αναπληρώνουν τη νύχτα την επαφή με τη μαμά.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Το παιδί έχει βαρύνει και προσωπικά είμαι ένα βήμα πριν το αυχενικό με τους συνεχείς (και χωρίς λόγο) βραδυνούς θηλασμούς

Τότε η λύση είναι απλή: δοκιμάζεις διαφορετική στάση θηλασμού. Μάλλον το λάθος πιάσιμο του μωρού επιβαρύνει τον αυχένα