Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

προβλημα στον υπνο

Fivi

Recommended Posts

Γεια σας, ειμαι καινουρια στο forum αλλα και εγω αντιμετωπιζω προβλημα υπνου με την μεγαλη μου κορη η οποια ειναι 17 μηνων. Ξυπναει τη νυχτα αλλα και τη μερα (το μεσημερι), φωναζει μαμα-μπαμπα και αν δεν παμε κατευθειαν αρχιζει και ουρλιαζει... Στην αρχη την περναμε αγκαλια, την ηρεμουσαμε και κοιμοταν. Μετα καναμε το ιδιο αλλα μολις την ακουμπαγαμε στο κρεβατι της σηκωνοταν και ξαναφωναζε. Την εχουμε αφησει και μονη της να φωναζει χωρις να παμε αλλα μετα η κατασταση χειροτερευει. Στο κρεβατι μας δεν θελουμε να την παρουμε (βεβαια το εχουμε δοκιμασει, αλλα και παλι δεν κοιμαται, παιζει). Οργανικα δεν εχει απολυτως τιποτα γιατι εχω ρωτησει και τον παιδιατρο.

Επισης, εχω και αλλη μια κορη τωρα 40 ημερων. Φοβαμαι πως ολα αυτα πρεπει να ειναι ζηλια αλλα τι μπορω να κανω και εγω που ειμαι μονιμως αυπνη. Η μικρη ξυπναει ανα 3ωρο για φαι και η αλλη σχεδον ανα μια ωρα και φωναζει!!! Πειτε μου λυσεις, σας παρακαλω, ΝΥΣΤΑΖΩ !!! (Πλακα κανω-αλλα χρειαζομαι γνωμες). Συγνωμη αν σας κουρασα.

Διαφημίσεις

Να σου ζήσουν οι κορούλες, να τις χαίρεσαι!

Στη θέση σου θα έκανα την καρδιά μου πέτρα (και θα έβαζα και 2 οδοντογλυφίδες στο βλέφαρο να παραμένει ανοιχτό) και θα προσπαθούσα να ανταποκριθώ στις ανάγκες της....

Το κοριτσάκι σου δεν το κάνει απο πίκα...είναι μεγάλη της συναισθηματική ανάγκη να σε νιώθει οτι ανταποκρίνεσαι στις ανάγκες τις όπως και πριν και γενικότερα θέλει να σε νιώθει κοντά της!

Δεν μπορώ να σου προτείνω κάτι ειδικό γιατί δεν είμαι ειδικός και δεν ξέρω και τα χούγια σας, αλλά η συμβουλή μου θα ήταν να μην αγνοήσεις τις εκκλήσεις της... Δεν παίζει, κατι της λείπει και κάνει έτσι!

Η γνώμη μου πάντα ετσι? :wink:

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση! Και εγω αυτο πιστευω, παρολο που ειναι λιγο δυσκολο για μενα αυτη τη στιγμη!!! Ομως θα πρεπει να την εχω απο κοντα γιατι μπορει αργοτερα να χειροτερεψει. Σκεφτηκαμε να παμε σε παιδοψυχολογο στην αρχη γιατι δεν ειχε εκδηλωσει ζηλια για το μωρο και φοβομασταν μηπως ειδε κατι στην τηλεοραση ή φοβηθηκε με κατι. Αλλα τελικα μαλλον ζηλευει και δεν ξερει πως να το εκδηλωσει γιατι ειναι μικρη. Οτι θελει υπομονη, θελει...

Γιατι ο αντρας μου δουλευει νυχτα και απο τις 3 ωρα τη νυχτα ειμαι μονη μου και αν κλαινε και οι δυο δεν ξερω που να παω.

Τρεχω σαν το Βεγγο...

...να τωρα ξυπνησαν και οι δυο ταυτοχρονα... ΤΡΕΧΩ !!!

Φιλια !

Kali moy ,

Ego eixa aytin tin katastasi prin ligo kairo 2 mines poy eixa fygei me ton

antra moy gia taksidi doyleias.

Molis girisa kai gia ena mina(entometaksi eleipa4 meres) ginontan ayti

i istoria,ksipnage me oyrliaxta kai ithele mono tin agkalia moy me apotelesma na koimatai pano moy..

Molis koimontan kai tin evaza sto krevvati,les kai tin akoybaga se karfia,ksipnage kai xamos ...Kai ksanamana mexri na koyrastei ,opoy meta apo kana 3 oro apofasize na koimithei sto krevvati,logo toy oti eixe koyrastei.

Apla eixe pathei sok apo to taksidi kai sinaivei olo ayto...kai sinexistike

gia ena mina..meta ola kala...

Tora mipos einai antidrasi logo tis iparksis tis mikris...?

Mallon den ksero,

pantos zita voitheia giati den tha tin vgaleis kathari...

pethera ,mitera,kapoion na se voithisei.....

kai eyxomai ola na pane kala....

Na soy zisoun!

..sine qua non..

1 ερωτηση αυτο που κανει η μικρη σου το εκανε και πριν τον ερχομο του δευτερου παιδιου?αν οχι σιγουρα ζηλευει.αν το κανε και πριν απλα ετσι ειναι το παιδι και μεγαλωνοντας θα αλλαξει γιατι και η δικια μου παρολο που ναι μεγαλυτερη ξυπναει τα βραδυα αλλα και το μεσημερι αν δεν ειμαι κοντα της.υπομονη ολα θα περασουν..να σου ζησουν :D:D

5db512b769.pngae89dcbaef.png σας αγαπω πολυ!!!

Διαφημίσεις

Eleana,

ξεκινησε να ξυπναει τη νυχτα τον Σεπτεμβριο οταν εγω ημουν περιπου 8 μηνων. Βεβαια διαπιστωσαμε τοτε οτι ειχε ωτιτιδα και νομιζαμε πως ειναι αυτο.Οντως μετα την αντιβιωση που πηρε σταματησε για 2-3 ημερες, ομως το ξαναρχισε μετα απο ενα παιδικο παρτυ που πηγαμε. Δεν ξερω και πως να στο περιγραψω το παιχνιδι τωρα. Ειναι αυτο που εχουμε και τις αποκριες που το φυσας, ξεδιπλωνει και μακραινει!!! Τελος παντων το ειχαν πολλα παιδακια και καθε φορα που το εκαναν εκλαιγε. Ετσι πιστεψαμε οτι φοβηθηκε και απο αυτο! Για λιγο διαστημα αργοτερα σταματησε να ξυπναει (καμμια εβδομαδα) και το ξαναρχισε εντατικα μετα το μαιευτηριο που γυρισα σπιτι. Απο τις 31.10 που γεννησα δεν εχει κοιμηθει κανενα βραδυ ολοκληρο. Το εκανε συνηθεια? Τι να πω? Εχουμε φτασει λιγο σε απογνωση με τον αντρα μου. Χθες το βραδυ για να καταλαβεις κοιμηθηκε στις 10.30, ξυπνησε στις 01.20 πηγα την ηρεμησα για κανα 5λεπτο, με το που ξαπλωνα στο κρεβατι μου, ξανα. Αυτο εγινε 5-6 φορες, την πηρα μετα στο κρεβατι μας όπου ουτε εκει δεν ηθελε να κοιμηθει. Τα ματια της κλεινανε απο τη νυστα αλλα δεν αρνιοταν πεισματικα τον υπνο. Τελικα κοιμηθηκε κατα τις 04.00.

Και τωρα για μεσημερι κοιμηθηκε στις 14.00 στο καρεκλακι που τρωει, και με το που την ακουμπησα στο κρεβατι της, ξυπνησε!!! Την πηρα αγκαλια, την κουνησα τιποτα, την ξαναεβαλα στο καρεκλακι, ξαπλωσαμε μαζι στον καναπε.....τζιφος, τωρα καθομαστε μαζι εδω και σου γραφουμε!!!

Σε κουρασα λιγακι!!!

Κορίτσια είμαι νέα στην παρέα και έχω ένα καρτουνάκι τον Γιάννη, που την ημέρα με τα αστεία του, τις γκριμάτσες του και τις τρυφεράδες του με τρελαίνει!

Εργάζομαι και ξυπνάω 7 η ώρα το πρωί. Γυρνάω στις 18:30 -19:00. Όπως καταλαβαίνετε, εκτός Σαββατοκύριακου, δεν τον χορταίνω πολύ...

Όμως το γεγονός ότι κάθε βράδυ δεν κοιμάται νωρίτερα από τις 24:00, τους τελευταίους δύο μήνες με έχει κουράσει. Μετά τις 22:00 δεν έχω αντοχές και ο εκνευρισμός μου κάποιες φορές είναι εμφανής και στο παιδί.

Το πρωί δεν τον βλέπω τις περισσότερες φορές γιατί κοιμάται (βέβαια! αφού κοιμήθηκε στις 24:00).

Πολλές φορές νιώθω τύψεις που εκνευρίζομαι και πείθω τον εαυτό μου ότι οι ώρες αυτές είναι ευκαιρία να ασχοληθώ περισσότερο μαζί του. ...και ότι άλλες μαμάδες έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα.

Η αλήθεια είναι όμως ότι θα ήθελα να κοιμάται πιο νωρίς.

Να σημειώσω ότι το μεσημέρι κοιμάται τουλάχιστον 2 ώρες (μέσα στο διάστημα 15:00 - 18:00) στη μαμά μου ή στην πεθερά μου που τον κρατάνε.

Α ρε Γιαννάκη... την παιδεύεις λίγο τη μαμά σου, αλλά σ' αγαπάει πολύ!

Τζένη, καλώς ήρθες....

Μήπως να λές τη μαμά σου ή την πεθερά σου να τον κοιμίζουν πιο νωρίς για μεσημέρι ώστε το αργότερο 17.00 να έχει ξυπνήσει και να μην αντέχει να μείνει μέχρι τις 12 το βράδυ ξύπνιος; :D

\ sL7ap2.png

και εγω αυτο θα ελεγα Lia με προλαβες!!!

Να κοιμαται λιγοτερο το μεσημερι. Βεβαια ειναι λιγο δυσκολο γιατι το εκανα και εγω στη δικια μου και δεν βγηκε ακρη!!! Δεν ξυπναγε αν νυσταζε πολυ.

Ε, εντάξει.... για παιδί μιλάμε όχι για παιχνίδι που πατάς το on και το off. Κάποιες φορές θα πετύχει, κάποιες όχι..... Αλλά σιγά σιγά να αλλάξει την κακιά συνήθεια του να ξενυχτάει..... (για μένα μετά τις 11.00 το βράδυ θεωρείται ξενύχτι !!! :lol: )

Και μένα η δικιά μου αν κοιμηθεί μέχρι τις 17.30 το απόγευμα, δεινοπαθώ να την κοιμήσω το βράδυ από τις 21.00 με 21.30..... Μερικές φορές τα καταφέρνω μερικές όχι.... Ε, θέλει και λίγη υπομονή..... Τι να κάνουμε.... Έτσι είμαστε οι μαμάδες.... με τα ξενύχτια μας με τα όλα μας!!! :D:D

Επίσης, αν έχω κι εγώ το κουράγιο, προσπαθώ να την κουράσω το απόγευμα παίζοντας!!! (Συνήθως κουράζομαι εγώ πιο γρήγορα αλλά κάτι καταφέρνω και με τη Μαρία) :D .

\ sL7ap2.png

Διαφημίσεις

Lia επειδη οι μικρες μας ειναι κοντα στην ηλικια, περιπου ποσο σου κοιμαται εσενα?

Εγω την βαζω κατα τις 10 το βραδυ και 7 ειναι στο ποδι, και το μεσημερι κοιμαται το πολυ μιαμιση ωριτσα.

Εγω νομιζω οτι ειναι λιγες οι ωρες που κοιμαται, βεβαια ειναι και στο παιδι, αλλα ετσι ρωταω!

Οι γιαγιάδες θέλουν να ξεκουραστούν το μεσημέρι κι άντε να τους πω να μειώσουν τις ώρες... Τις επιβαρύνω ήδη και μου είναι δύσκολο.

Όπως λέει και η Lia μαμάδες είμαστε και πρέπει να κάνουμε θυσίες.

Βέβαια ήδη έχω παραγγείλει το βιβλίο "ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ" για παν ενδεχόμενο!

Lia επειδη οι μικρες μας ειναι κοντα στην ηλικια, περιπου ποσο σου κοιμαται εσενα?

Εγω την βαζω κατα τις 10 το βραδυ και 7 ειναι στο ποδι, και το μεσημερι κοιμαται το πολυ μιαμιση ωριτσα.

Εγω νομιζω οτι ειναι λιγες οι ωρες που κοιμαται, βεβαια ειναι και στο παιδι, αλλα ετσι ρωταω!

Εμένα η δικιά μου έχει την εξής ιδιαιτερότητα: Τις καθημερινές που την έχει η πεθερά μου κοιμάται για καμιά ώρα στις 9 (μόνη της πηγαίνει στο δωμάτιό της που της έχει η γιαγιά και ξαπλώνει!! :shock: ) και μετά κοιμάται κατά τις 2 -νομίζω- μέχρι τις 4 περ. (Καλά, σε γενικές γραμμές, όχι πάντα). Και σε μένα το βράδυ κοιμάται κατά τις 21.30 και ξυπνάει το πρωί στι 7 μαζί μας. (σύνολο αν δεν κάνω λάθος 13 ώρες περ.)

Τώρα, όταν την έχω εγώ -σε άδεια ή τα ΣΚ το πρωί συνήθως δεν ξανακοιμάται αλλά κοιμάται μια και καλή το μεσημέρι κανά δυο ώρες 15.00 - 17.00) και κοιμάται πάλι το βράδυ 21.30 μέχρι 7.30 ή 8.00 το πρωί (και να ξυπνήσει πιο νωρίς κάνω την "πάπια" ότι τάχα κοιμαμαι :D:D:D και ... πιάνει.... με περιμένει υπομονετικά να ξυπνήσω!!)

Ο άντρας μου λέει ότι όταν κάθομαι εγώ στο σπίτι η μικρή κάνει πάρτυ γι αυτό δεν κοιμάται.... Ίσως να είναι και έτσι... Εγώ όμως ξεθώνομαι όλο το πρωί.... Αλλά τι να κάνω... Υπομονή..... Παιδάκι είναι (έχω βέβαια και εγώ μερικές φορές τα ξεσπάσματά μου αλλά .... έτσι είναι αυτά).

\ sL7ap2.png

Αν κοιμόταν εμένα ο Γιάννης μου 21:30 και ξύπναγε 7 με 8 το πρωί θα ήταν τέλειο.

Δεν μπορώ να τον πιέσω όμως. Ειδικά όταν τον βάζω στο κρεββάτι και μου λέει όλο νάζι αυτό το: "όσι μαμά.. μέσα ...ναπέ" ("Όχι μαμά μέσα στον καναπέ" που θα κάτσει για 2 -3 λεπτά και μετά θα αλωνίσει όλο το σαλόνι...)

Αχ, ναι δεν έγραψα ότι έχει την ακόμα μία ιδιαιτερότητα: την κοιμίζω στο σαλόνι και την πηγαίνω κοιμισμένη στο κρεβάτι της.... Αφού το προτιμά έτσι δεν βρίσκω το λόγο να μην το κάνω... Τώρα πόσο κακό της κάνει αυτό γενικώς (δηλ. να μην μάθει να πηγαίνει μόνη της για ύπνο) δεν ξέρω αλλά εμένα με βολεύει και είναι και αυτή ήσυχη και ευτυχισμένη. Ξεκινάμε από τις 21.00 και αφού στριφογυρίσει κανένα μισάωρο θα κοιμηθεί. :)

\ sL7ap2.png

Διαφημίσεις

Βέβαια, αυτο΄το μισάωρο ακόμα και αν δεν έχει πολύ διάθεση για ύπνο δεν υπάρχει περίπτωση να την αφήσω να κατέβει απ' τον καναπέ. Με το που θα κάνει κίνηση να κατέβει και πάντα στα πλαίσια του παιχνιδιού και του αστείου θα την επαναφέρω σε τάξη!!! Είτε στα μαξιλάρια ή πάνω μου θα το πάρει απόφαση ότι τώρα..... κοιμόμαστε!! :D

\ sL7ap2.png

Οι γιαγιάδες θέλουν να ξεκουραστούν το μεσημέρι κι άντε να τους πω να μειώσουν τις ώρες... Τις επιβαρύνω ήδη και μου είναι δύσκολο.

Όπως λέει και η Lia μαμάδες είμαστε και πρέπει να κάνουμε θυσίες.

Βέβαια ήδη έχω παραγγείλει το βιβλίο "ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ" για παν ενδεχόμενο!

Tzeni d

Καλώς ήρθες, να σου ζήσει το ζουζούνι! :D:D

Έχω ήδη εφαρμοσει τη μέθοδο ferber στο μικρό όταν ήταν 6 μηνών (κάτι παρόμοιο με το "κοιμήσου παιδί μου" είναι) γιατί είχαμε μεγάαααλο πρόβλημα ύπνου, αλλά νομίζω πως δεν είναι τόσο σοβαρό το πρόβλημά σας που να αξίζει να περάσετε αυτή τη δοκιμασία... βέβαια άμα είσαι έξω από το χορό που λένε... εσύ σίγουρα θα ξέρεις καλύτερα...

Απλά, αυτό που θέλω να πω είναι πως σα μέθοδος να ξέρεις δεν είναι ότι πιο ευχάριστο. Το αποτέλεσμα σε αποζημιώνει, δε λέω, απλά πρέπει να είσαι σίγουρη ότι υπάρχει "σοβαρό" πρόβλημα που δε λύνεται διαφορετικά, για να την εφαρμόσεις... :D

η Ρένια μας παρόλο που είναι μικρή έχει μπει σε πρόγραμμα εδώ και 3 εβδομάδες.δηλ, κατά τις 10 το βράδυ της κάνω μπάνιο,την ταίζω και την βάζω στο κρεβατάκι της. αν έχει κοιμηθεί καλώς,αν όχι μουρμουρίζει κανένα μισάωρο και μετά το παίρνει απόφαση και κοιμάται.μέσα στην ημέρα ρίχνει και κανένα τρίωρο ύπνο. δεν ξέρω αλλά μάλλον οι συνήθειες στον ύπνο αλλάζουν ανάλογα με την ηλικια,ε;

η Ρένια μας παρόλο που είναι μικρή έχει μπει σε πρόγραμμα εδώ και 3 εβδομάδες.δηλ, κατά τις 10 το βράδυ της κάνω μπάνιο,την ταίζω και την βάζω στο κρεβατάκι της. αν έχει κοιμηθεί καλώς,αν όχι μουρμουρίζει κανένα μισάωρο και μετά το παίρνει απόφαση και κοιμάται.μέσα στην ημέρα ρίχνει και κανένα τρίωρο ύπνο. δεν ξέρω αλλά μάλλον οι συνήθειες στον ύπνο αλλάζουν ανάλογα με την ηλικια,ε;

Ευδοκία μου ναι αλλάζουν... όπως όλα εξάλλου! :D

Πόσο είναι η Ρένια;

(Να σου ζήσει κιόλας!)

:D

Annastasia ευχαριστώ για το καλωσόρισμα!

Τη μέθοδο ferber αλλά και το περιεχόμενο του βιβλίου "κοιμήσου παιδί" δεν τα γνωρίζω καθόλου και με τρομάζεις. Τι θα πρέπει να του κάνω του παιδιού μου;

Και.. μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε πως γίνεται να απευθύνομαι συγκεκριμένα σε ένα μέλος (όπου εμφανίζεται το post του σε πλαίσιο), όπως κάνετε εσείς. Δεν μπορώ να το βρω!

Τη μέθοδο ferber αλλά και το περιεχόμενο του βιβλίου "κοιμήσου παιδί" δεν τα γνωρίζω καθόλου και με τρομάζεις. Τι θα πρέπει να του κάνω του παιδιού μου;

Και.. μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε πως γίνεται να απευθύνομαι συγκεκριμένα σε ένα μέλος (όπου εμφανίζεται το post του σε πλαίσιο), όπως κάνετε εσείς. Δεν μπορώ να το βρω!

Tzeni d, θα πατάς το κουμπάκι "παράθεση" στο σχόλιο του μέλους που θες και θα απευθύνεσαι σε αυτό... :D

Δεν είναι κάτι τρομακτικό το βιβλίο... απλά θα πρέπει να είσαι σε θέση να "ανεχτείς" λίγο κλάμα από το μικρό σου γιατί το ζουμί είναι πως βάζεις το παιδάκι να κοιμηθεί στο κρεβάτι του και το μόνο που κανεις είναι να πηγαίνεις να σε βλέπει σε τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να κοιμηθεί (στην αρχή σε 3 λεπτα π.χ. μετά σε 6 μετά σε 9 κ.ο.κ....) Αν το παιδάκι κλαίει στο μεσοδιάστημα, δεν κάνεις κάτι άλλο... μόνο να το παρηγορήσεις χαμηλόφωνα στις επισκέψεις που κάνεις...

Το ζουζουνάκι σου νυστάζει την ώρα που εσύ θες να κοιμάται; Γιατί αν ΔΕΝ νυστάζει, νομίζω πως άδικα θα το υποβάλλεις στην ταλαιπωρία... (και αυτό αλλά και εσένα, γιατί σίγουρα δεν είναι και ό,τι καλύτερο να ακούς το παιδάκι σου να κλαίει...)

Tzeni, για το βιβλίο "κοιμήσου παιδί μου" δες εδώ:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=312

Έχει γίνει μεγάλη συζήτηση για αυτό το βιβλίο και έχουν εκφραστεί διάφορες απόψεις. Εξαρτάται πώς το βλέπει κανείς....

Για την παράθεση: πατάς πάνω δεξιά στην απάντηση του μέλους που σε ενδιαφέρει, εκεί που λέει παράθεση. Αν δε θες όλη την απάντηση, κόβεις το κομμάτι που θες και μετά γράφεις τη δική σου απάντηση. Τα είπα κατανοητά;

Υ.Γ. για την άλλη μέθοδο δε θυμάμαι αν υπάρχει συζήτηση... :roll:

fUvDp2.png

Tzeni d, θα πατάς το κουμπάκι "παράθεση" στο σχόλιο του μέλους που θες και θα απευθύνεσαι σε αυτό... :D

Δεν είναι κάτι τρομακτικό το βιβλίο... απλά θα πρέπει να είσαι σε θέση να "ανεχτείς" λίγο κλάμα από το μικρό σου γιατί το ζουμί είναι πως βάζεις το παιδάκι να κοιμηθεί στο κρεβάτι του και το μόνο που κανεις είναι να πηγαίνεις να σε βλέπει σε τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να κοιμηθεί (στην αρχή σε 3 λεπτα π.χ. μετά σε 6 μετά σε 9 κ.ο.κ....) Αν το παιδάκι κλαίει στο μεσοδιάστημα, δεν κάνεις κάτι άλλο... μόνο να το παρηγορήσεις χαμηλόφωνα στις επισκέψεις που κάνεις...

Το ζουζουνάκι σου νυστάζει την ώρα που εσύ θες να κοιμάται; Γιατί αν ΔΕΝ νυστάζει, νομίζω πως άδικα θα το υποβάλλεις στην ταλαιπωρία... (και αυτό αλλά και εσένα, γιατί σίγουρα δεν είναι και ό,τι καλύτερο να ακούς το παιδάκι σου να κλαίει...)

Νομίζω ότι τα κατάφερα στην παράθεση με λίγη δυσκολία, αφού έκανα λάθος συνεχώς και το έβλεπα στην προεπισκόπηση.

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές. Πάντως ο απατεωνάκος μου έχει πλέον μάθει ότι το κλάμα του με λιώνει (όπως όλες τις μαμάδες) και νομίζω ότι θα το εκμεταλευτεί στο έπακρον.

Tzeni' date=' για το βιβλίο "κοιμήσου παιδί μου" δες εδώ:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=312

Έχει γίνει μεγάλη συζήτηση για αυτό το βιβλίο και έχουν εκφραστεί διάφορες απόψεις. Εξαρτάται πώς το βλέπει κανείς....

Για την παράθεση: πατάς πάνω δεξιά στην απάντηση του μέλους που σε ενδιαφέρει, εκεί που λέει παράθεση. Αν δε θες όλη την απάντηση, κόβεις το κομμάτι που θες και μετά γράφεις τη δική σου απάντηση. Τα είπα κατανοητά;

Υ.Γ. για την άλλη μέθοδο δε θυμάμαι αν υπάρχει συζήτηση... :roll:[/quote']

Ευχαριστώ κορίτσια, νομίζω ότι στο θέμα "παράθεση" έγινα εξπέρ. Για το "κοιμήσου παιδί μου" βλέπουμε...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...