Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Γειά σας.

 

θα ήθελα να γράψω κάποια πράγματα γιατί βρίσκομαι σε ένα πολύ μεγάλο δίλλημα.

Ας τα πάρουμε τα πράγματα απο την αρχή.

 

το Critical Error το ξέρετε.

 

Για αυτό το πρόβλημα το οποίο ξεκίνησε πολύ αραιά και τελευταία άρχισε να πυκνώνει, μέχρι το σημείο αυτή τη στιγμή να συμβαίνει περισσότερες φορές κάθε μέρα,

 

οφείλεται η ολοένα αυξανόμενη βάση δεδομένων στην οποία το παρόν σύστημα κάθε φορά που κάποιος κάνει αναζήτηση, για κάθε λέξη,

αναζητά ανάμεσα σε 25.000.000 εγγραφές.

 

Δηλαδή αν ταυτόχρονα 20 χρήστες κάνουν αναζήτηση για « ύπνος μωρό»

Το σύστημα θα κάνει αναζήτηση ανάμεσα σε 25 εκατομύρια επι 20 επι 2.

Νομίζω ένα δισεκατομμύριο εγγραφές.

 

Μετά απο συνομιλία με τους τεχνικούς και τους διαχειριστές του server και των τεχνικων θεμάτων του φόρουμ,

 

είδαμε ότι είτε πρέπει να απενεργοποιηθεί η λειτουργία της διαχείρισης για λίγο διάστημα μέχρι να γίνουν στο φόρουμ οι απαραίτητες αλλαγές, είτε άμεσα να γίνουν κάποιες αλλαγές, (ένα βράδυ θα πρέπει να μεινει κλειστό το φόρουμ και οι τεχνικοί να κάνουν κάποιες αλλαγές)

 

ΚΑΙ πρέπει να σβηστούν άμεσα όλα τα περιττά κείμενα, (πχ παλιά καφέ, και σμίκρυνση των υπαρχόντων καφέ και σβήσιμό τους απευθείας μετά απο ένα συγκεκριμένο διάστημα = συντονιστές ή μέλη που θα σιγουρεύουν ότι στα καφέ δεν υπαρχουν χρησιμες πληροφορίες που θα χαθούν)

 

και πρέπει στο φόρουμ να γίνουν αλλαγές τέτοιες που να προωθούν ακόμα περισσότερο την επιλογή των ήδη υπαρχόντων θεμάτων,

έτσι ώστε να μειωθεί ο αριθμός νέων θεμάτων με τα ίδια ερωτήματα

την στιγμή που υπάρχουν ήδη θέματα τα οποία απαντούν το ερώτημα αυτό.

 

Επίσης τα θέματα θα πρέπει να είναι σε ενότητες σχετικές έτσι ώστε μέσω της αναζήτησης να μειώνονται οι κατηγορίες στις οποίες να κληθεί η αναζήτηση να ψάξει. Θα επιλέγει δηλαδή κάποιος την ενότητα γονείς υγεία για να βρεί οδηγίες για γυμναστική και να ζητήσει εκεί συμβουλες, η την ενότητα θηλασμός για να βρεί οδηγίες για τον θηλασμό, ή την ενότητα διατροφή για να βρεί θέματα για την υγιεινή διατροφή.

 

Διαχωρισμός θεμάτων -

Όταν σε ένα πολυσέλιδο θέμα γίνεται μια συζήτηση που μπορεί να είναι τελικά περιττή, ανάμεσα σε στοιχεία που είναι τεκμηριωμένα, είναι πολύ εύκολο ο διαχειριστής να διαχωρίσει αυτές τις μεμονομένες δημοσιεύσεις και αργότερα να τις διαγράψει.

 

Εάν για ένα θέμα που έχει ήδη συζητηθεί, ανοίγει και ένα δεύτερο θέμα το οποίο πάλι τα μέλη απαντούν και ανοίγεται η συζήτηση, το δεύτερο αυτό θέμα δεν μπορεί να διαγραφεί καθώς περιέχει χρήσιμες απαντήσεις.

Είναι απαραίτητο λοιπον τα μέλη να καθοδηγούνται να γράφουν σε ήδη υπάρχον θέματα.

Η ενοποίηση χρήσιμων απαντήσεων είτε με copy paste είτε με αφαιρεση αυτούσιας της δημοσίευσης, είναι πολύ πιο χρονοβόρα, γιατι θα πρέπει να γινεται μεμονωμένα, κάθε φορά

ενώ η απομάκρυνση περιττών δημοσιεύσεων μέσω του διαχωρισμού γίνεται ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ και πολύ εύκολα.

 

Σε δύο λεπτά μπορεί ένας διαχειριστής, να διαχωρίσει περιττές δημοσιεύσεις ή δημοσιεύσεις που είναι λανθασμένες και άρα οδηγούν σε παραπληροφόρηση, εφ όσον κάποιος τον καθοδηγήσει, (πχ συντονιστής).

 

Η μεταφορά ορισμένων θεμάτων και η νέα κατάταξη κάποιων ενοτήτων άρχισε να γίνεται με αυτό το σκεπτικό και φυσικά δεν έχει ακόμα τελειώσει.

Δυστυχώς, χωρίς να γνωρίζουν τα μέλη όλο αυτό το σκεπτικό, προέβησαν σε πάρα πολλές άδικες κατ εμέ κατηγορίες και συμπεράσματα.

 

Δυστυχώς, αρκετά μέλη έχουν στεναχωρηθεί ιδιαίτερα γιατί θεώρησαν αυτά τα συμπεράσματα ώς αληθή.

 

Λυπάμαι ιδιαίτερα για αυτό.

 

{έκανα edit εδώ σε δύο παραγράφους κατόπιν συνομιλίας με την Αγλαία Παπαδήμα, καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενά της, τα όσα έγραψα δεν ισχύουν όπως τα είχα γράψει }

 

Είναι πολύ λογικό, το κάθε μέλος να θέλει να ανήκει σε έναν χώρο που αισθάνεται ότι τον σέβεται και τον προσέχει - και εάν τα μέλη που εξέφρασαν τις προσβολές και τους εκβιασμούς ή τις όποιες πιο ήρεμες κατηγορίες, αισθάνονται ότι αυτό εδώ το φόρουμ, δεν τα σέβεται,

και δεν τα προσέχει απλώς εξαιτίας της μεταφοράς 2 ή 3 θεμάτων,

νομίζω ( εγώ )

ότι αυτό έχει ίσως άλλη αιτία, μεγαλύτερη που ίσως δεν οφείλεται μόνο στην μεταφορά αυτή.

Εγώ δεν μπορώ να γνωρίζω για αυτή την αιτία ούτε ο οποιοσδήποτε διαχειριστής (στις λίγες του ελεύθερες ώρες που διαθέτει για αυτό το σκοπό) που προσπαθεί να εφαρμόσει τα όσα χρειάζεται να γίνουν αναγκαστικά...

Αισθάνομαι ότι το όλο θέμα είναι πάρα πολύ άδικο απέναντι στο φόρουμ,

και δεν αισθάνομαι ότι το φόρουμ/διαχείριση φέρθηκε άδικα που μετέφερε 3 θέματα, για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω και οτι δικαιολογεί αυτό την άποψη ότι το φόρουμ «χάλασε».

 

Για μένα νιώθω ότι δεν έχει σημασία, πλέον, η επιστροφή αυτών των θεμάτων σε οποιαδήποτε ενότητα.

Εάν κάποια μέλη αισθάνονται ότι το φόρουμ αυτό, τα πρόδωσε, ή ότι δρά ενάντια στο συμφέρον τους,

τότε δεν μπορώ να τους αλλάξω την γνώμη με κάποια λόγια, ούτε με το να τους εξηγήσω το σκεπτικό αυτών των αλλαγών.

Ή να τους παραθέσω τα λόγια των τεχνικών. Τι άλλο να παραθέσω?

 

Η ανακοίνωση αυτή λοιπον έχει απλώς ενημερωτικούς λόγους και όχι για να πείσει κάποιον ο οποίος ήδη έβγαλε το συμπέρασμά του.

 

Μου εξέφρασαν κάποια πολύ αξιοσέβαστα μέλη (τα οποία δεν γράφουν δημόσια αλλά διαβάζουν και ενίοτε βοηθούν στέλνοτας πμ) το εξής -

αφού αυτή τη στιγμή υπάρχει μια αναμπουμπούλα και ένας χαμός,

γιατί να μην βάλεις νερό στο κρασί σου, ... ασε τους αυτά που θέλουν.

 

Δημιούργησα το φόρουμ αυτό απο το μηδέν, κυρίως και για όσους γονείς δεν έχουν πρόσβαση/δεν είχαν πρόσβαση στο παρελθόν σε κείμενα, στοιχεία και τεκμηριωμένες απόψεις αλλά και πρόσβαση γενικά στην συνομιλία ανταλλαγή απόψεων με άλλους γονείς.

 

Στην πορεία πάρα πολλά αξιόλογα μέλη προσέφεραν τις απόψεις τους τεκμηριωμένες και μή, όχι πάντα ειδικοί, απλοί γονείς, και οι συζητήσεις έφτασαν σε πάρα πολλούς τομείς.Ένας απο αυτούς τους τομείς ειναι η ενότητα του Θηλασμού η οποία περιλαμβάνει θέματα αξιόλογα και φτιαγμένα με κόπο και μεράκι απο όλα τα μέλη αλλά και ιδίως την Αγλαία Παπαδήμα.

 

Δηλώθηκε απο όσους διαμαρτυρήθηκαν για τις μεταφορές θεμάτων συμπεριλαμβανομένου και της κ. Παπαδήμα

ότι κάποια θέματα μαραζώνουν σε σημεία τα οποία γράφουν άλλα μέλη τα οποία δεν έχουν "ψαχτεί", βαριούνται να ψάξουν ή δημοσιεύουν χλευασμούς και αστειισμούς και για αυτό το λόγο οι συζητήσεις γίνονται στην ενότητα του Θηλασμού όπου υπάρχει μεγαλύτερος έλεγχος των όσων δημοσιεύονται

επειδή (αν κατάλαβα καλά παρακαλώ διορθώστε με )

τα μέλη τα οποία συμμετέχουν εκεί, είναι περισσότερο ενημερωμένα και πιο προσεκτικά στον τρόπο που εκφράζονται, έτσι ώστε να μην συνεισφέρουν σε παραπληροφόρηση.

 

Το σκεπτικό το δικό μου, με το οποίο χτίστηκε αυτό το φόρουμ,

ήταν ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ να μην αγνοήσω, να επικρίνω ή να αποφύγω αυτόν τον χρήστη ο οποίος δεν είναι ακόμα έμπειρος χρήστης, ή γνώστης θεμάτων, ή μπορεί να κάνει λάθος σε αυτό που γράφει απλώς επειδή δεν γνωρίζει περισσότερα για το θέμα.

 

Με αυτή την φιλοσοφία έχει γίνει αυτό το φόρουμ, απο το μηδέν, χωρίς έτοιμο κοινό, απoκτώντας το μέγεθος που έχει.

 

Το ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αρκετή διαχέιριση και καθοδήγηση σε συζητήσεις απο συντονιστές, το γνωρίζω και όπως νομίζω κάπου έχει ανακοινωθεί απο την διαχείριση, θα αλλάξει με την αλλαγή του νέου συστήματος.

 

Το περιμένω με ανηπομονησία καθώς είναι ΑΜΕΣΑ αναγκαίο έτσι ώστε να καθοδηγούνται οι γονείς που είναι νέοι χρήστες, στο πως να χρησιμοποιούν αυτό το φόρουμ σύμφωνα με τους κανόνες και με σεβασμό προς τους υπολοίπους.

 

Το άν σε μερικά θέματα υπάρχει ένας ξέφρενος ρυθμός συζητήσεων οι οποίες μπορεί να καταλήξουν σε χλευασμούς αστειισμούς και αυτό είναι κάτι που σαφώς θα διορθωθεί με αυτή την αλλαγή.

Μέχρι τώρα όλα τα όσα έχουμε ανακοινώσει έχουν γίνει. (τουλάχιστον αυτό θυμάμαι εγώ :-) )

Οπότε κρίμα να θεωρεί κάποιος ότι το φόρουμ αυτό έχει «ξεφύγει», ή να βγάζει συμπέρασμα ότι υπάρχει μπάχαλο σε όλο το φόρουμ το οποίο πάντα θα είναι έτσι.

Η όποια κατάσταση δεν είναι έτσι με επιλογή μας, δεν είναι δηλαδή κάτι σχεδιασμένο, και οφείλεται στην έλλειψη συντονιστών και διαχειριστών (εξαιτίας του ότι ετσι όπως ειναι το συστημα τώρα θα έπρεπε στους συντονιστές για να μπορούν να κλειδωνουν να δοθεί και προσβαση σε προσωπικά στοιχεία ενώ θέλουμε οι συντονιστές απλώς να μεταφέρουν και να κλειδώνουν και να παραπέμπουν χωρίς να εχουν πρόσβαση σε προσωπικά στοιχεία των μελών) κάτι το οποίο όπως έγραψα θα αλλάξει.

Αν ήταν επιλογή μας, και δηλώσουμε οτι απο εδώ και πέρα έτσι θα είναι, ναι τότε θα συμφωνούσα το φόρουμ έχει χαλάσει στις αξίες του κτλ.

 

Θεωρώ ότι κάποια μέλη βγάζουν συμπεράσματα σύμφωνα με διάφορα στοιχεία τα οποία πολλές φορές δεν είναι καν αληθή, ή είναι υποθέσεις. Είναι δικαίωμα του καθενός να το κάνει αυτό.

Φυσικά δεν μπορώ εγώ ούτε η διαχείριση να πείσει κάποιον, όταν έχει βγάλει ένα συμπέρασμα δικό του σύμφωνα με στοιχεία τα οποία δεν είναι αληθή ή δεν είναι τα πραγματικά.

 

Με κάποιες διαμαρτυρίες και κείμενα που έχουν δημοσιευτεί στην ενότητα Θηλασμός,

μου ζητείται, να αγνοήσω τον χρήστη που έχει πιθανώς άγνοια και θα γράψει κάτι που δεν ισχύει το οποίο μπορεί στην τελική να είναι και μπαρούφα, (τον χρήστη ο οποίος δεν είναι ακόμα έμπειρος χρήστης, ή γνώστης θεμάτων, ή μπορεί να κάνει λάθος σε αυτό που γράφει απλώς επειδή δεν γνωρίζει περισσότερα για το θέμα.)

και να υπερασπίσω τον χρήστη που έχει την γνώση και την δημοσιεύει, που αναζητά την γνώση αλλά ταυτόχρονα δεν επιθυμεί να συζητήσει με μέλη που δεν έχουν γνώση ή «επίπεδο» όπως κάποιες φορές ονομάστηκε, ή και δεν είχαν την ευκαιρία στην ζωή τους για χ λόγους, να ενημερωθούν περισσότερο.

 

Νομίζω ότι είναι προφανές απο τα όσα γράφω πιο πάνω, ότι δεν μπορώ να αγνοήσω τον πρώτο και να συντελέσω στο να υπάρχουν σε μια μεριά του φόρουμ συζητήσεις με νόημα απλώς επειδή τα μέλη που συμμετέχουν δεν έχουν διάθεση του να μοιράσουν αυτή τη γνώση τους υπέρ του πρώτου χρήστη στο παράδειγμά μου.

 

Όλα τα μέλη τα οποία απο την αρχή υπήρχαν στο φόρουμ, βοηθούσαν πάντα και τα μέλη των οποίων οι απόψεις μπορεί να ήταν αντίθετες ή γεμάτες απο άγνοια. Έτσι δημιουργήθηκε επαναλαμβάνω, αυτό που υπάρχει τώρα και έτσι θα ξαναδημιουργηθεί αν αυτό χρειαστεί.

 

Τα όσα γράφω ίσως είναι η άλλη όψη του νομίσματος που θα ήθελα πάρα πολύ να δούν τα μέλη τα οποία έχουν εκφράσει έντονα τις διαμαρτυρίες τους στην ενότητα Θηλασμού.

 

Δυστυχώς ή ευτυχώς οφείλω να πράξω σαν υπερασπιστής όλων των γονέων, και θα κανω οτι μπορώ έτσι ώστε η λυση να συμπεριλαμβάνει το συμφέρον όλων των γονέων, και να είναι μια λύση η οποία να είναι και τεχνικώς εφικτή, καθώς το φόρουμ αυτό υποστηρίζεται απο ένα σύστημα το οποίο εάν δε λειτουργεί, κανέναν δε βοηθάει.

 

Είχα χτές συνομιλία, με την κ.Παπαδήμα. στην συνομιλία αυτή καταλήξαμε σε μια συμβιβαστική λύση η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα αργότερα το βράδυ.

Να επιστρέψουν τα θέματα Εμβόλια και Υγιεινή Διατροφή στην ενότητα θηλασμός και να μείνουν στις νέες ενοτητες Ιατρικά θέματα και Διατροφή, κόπιες των σημαντικών πληροφοριών, προς ενημέρωση των γονέων και στην ουσία να γίνεται παράλληλη συζήτηση σε δύο διαφορετικές ενότητες, για το ίδιο θέμα – και όσα μέλη που γράφουν συχνά στην ενότητα Θηλασμού ή ο Συντονιστής Θεμάτων θηλασμού να κάνουν copy paste τις πληροφορίες στις ενότητες Διατροφή και Ιατρικά θέματα για τα υπόλοιπα μέλη.

 

Παρακαλώ όμως τα μέλη να λάβουν υπόψη τους όλα όσα σημείωσα πιο πάνω τα οποία θεωρώ πάρα πολύ σημαντικά, και εκφράζουν πολύ "βαθιές" μου πεποιθήσεις, σε επόμενές τους δημοσιεύσεις ή συζητήσεις ...

 

 

σας ευχαριστώ,

 

 

Μαρία Στυλιανάκη

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Μαρία αρκετά διευκρινιστικά τα όσα μας γράφεις (για ακόμα μια φορά)

 

Το σκεπτικό το δικό μου, με το οποίο χτίστηκε αυτό το φόρουμ,

ήταν ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ να μην αγνοήσω, να επικρίνω ή να αποφύγω αυτόν τον χρήστη ο οποίος δεν είναι ακόμα έμπειρος χρήστης, ή γνώστης θεμάτων, ή μπορεί να κάνει λάθος σε αυτό που γράφει απλώς επειδή δεν γνωρίζει περισσότερα για το θέμα.

 

Αυτό το φορουμ (parents) για μένα είναι το μέρος που θα "χαλαρώσω" θα "ξεφύγω" απο την βαβούρα του γραφείου , θα "μοιραστώ" εμπειρίες ευχάριστες ή δυσάρεστες με μαμάδες απο όλα τα μέρη της Ελλάδας ή και του κόσμου , θα "δέιξω" αλλά και θα "μάθω" αγαπημένους τρόπους για να φτιάξει μια νοικοκυρά το μεσημεριανό φαγητό της οικογένειας ...

 

Κάποτε ήταν και ο χώρος που συναντούσα τις φίλες μου ... τώρα πια ΟΧΙ ... αλλά αυτό δεν με ενοχλεί γιατι οι αληθινές φιλίες υπάρχουν - αντέχουν εκτος φόρουμ ...

 

Ελπίζω ειλικρινά συντομα να λυθούν όλα τα τεχνικά αλλά και "υπαρξιακά" προβλήματα ...

 

Μ.Φ.Χ

Αφροδίτη

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

Αν σβήσετε τα διαπιστωμένα διπλά, τριπλά, τετραπλά κλπ νικ, δεν θα αποφορτιστεί λίγο ο server ή ότι άλλο φορτίζεται τέλος πάντων? ( πως φαίνεται ότι είμαι γνώστης της τεχνολογίας ε?) :lol::lol::lol:

Link to comment
Share on other sites

Επίσης τις τελευταίες μέρες, διπλο- τριπλοδημοσιεύονται διάφορες απαντήσεις, ακόμα και θέματα που προσπαθούν κάποια μέλη να ανοίξουν

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Μαρία σε ευχαριστώ πάρα πολύ! :)

 

Θα ήθελα να εξηγήσω στα μέλη που δεν παρακολουθούσαν στενά τις ενότητες το πώς δημιουργήθηκαν.

 

Τα θέματα που συζητήθηκαν εκεί μέσα προέκυψαν από τις απορίες των μητέρων που αντιμετώπιζαν συγκεκριμένα προβλήματα στο θηλασμό.

 

Πχ. το θέμα του λαδιού και των φυτικών λιπαρών που νομίζουν ότι είναι καλά αλλά δεν είναι, προέκυψε από τους φραγμένους γαλακτοφόρους πόρους. Όταν το φαινόμενο επαναλαμβάνεται συστήνεται η αλλαγή στην αναλογία των λιπαρών στη διατροφή : ελάχιστα κορεσμένα, πολλά ακόρεστα αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να επιλέξει μια μητέρα τα λιπαρά που θα συμπεριλαμβάνει κυρίως στη διατροφή της.

 

Κορεσμένα είναι τόσο τα ζωικά λίπη όσο και οι φυτικές μαργαρίνες που μπορεί να περιέχουν ένα ποσοστό ακόρεστων αλλά περιέχουν κυρίως κορεσμένα.

 

Από τα λάδια μόνο αυτά που είναι άθερμα, ή ψυχρής έκθλιψης εχουν ευεργετική επίδραση. Όσες μελέτες έχουν γίνει για την ευεργετική επίδραση του ελαιόλαδου, αφορούν μόνο τα άθερμα λάδια.

 

Το λάδι στο φαγητό καταστρέφεται και γίνεται επιβλαβές ακόμη και αν μαγειρευτεί λίγο, η θερμοαντοχή του λαδιού είναι μόλις 10 λεπτά.

 

Αυτές οι γενικότητες αν και πολλές για να γραφτούν στην απάντηση μιας μητέρας που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο πρόβλημα, δεν της δίνουν λύση στο πιο λάδι να διαλέξει και δεν εξηγούν αναλυτικά γιατί κάποια φυτικά λιπαρά είναι επιβλαβή.

 

Έτσι κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά αυτών των στοιχείων σε ένα ξεχωριστό τόπικ ώστε η μητέρα που αντιμετωπιζει το πρόβλημα να παραπέμπεται σε αυτό με μία μόνο φράση "καλό είναι να αλλάξεις τα λιπαρά στη διατροφή σου, δες εδώ οδηγίες"

 

 

 

Με τον ίδιο τρόπο προέκυψε και το θέμα της διατροφής του παλαιολιθικού ανθρώπου. Σύμφωνα με τα γονίδια που κουβαλάμε και δεν άλλαξαν, είμαστε φτιαγμένοι για να τρώμε φρούτα, ξηρούς καρπούς, λαχανικά ωμά και κρέας, λίγο ψάρι κλπ.

 

Η εμμονή των παιδιάτρων να χορηγεί ρυζάλευρο και άλλες κρέμες είναι απαράδεκτη και δεν μπορώ να έρχομαι σε σύγκρουση με μια τέτοια άποψη χωρίς να έχω όλη την επιστημονική τεκμηρίωση για να μπορέσει η μητέρα να πεισθεί ότι τα δημητριακά δεν είναι απαραίτητα.

 

Σε ένα προσωπικό ποστ δεν μπορώ να απαντήσω τόσο εκτεταμένα, εκεί μέσα όμως ξεκινησε μια κουβέντα για το συγκεκριμένο θέμα, η κουβέντα στηρίχθηκε και από άλλα μέλη και το θέμα είχε πολύ καλή κάλυψη σε επιστημονική τεκμηρίωση.

 

Το ίδιο έγινε με τα περισσότερα θέματα που αναφέρθηκαν εκεί μέσα, όπως η αναγκαιότητα των γαλακτοκομικών στην κύηση και τη γαλουχία κλπ.

 

Για μένα αυτό το τόπικ είναι εργαλείο και για τις μητέρες που ζήτησαν να στηθεί και ανέλαβαν να το στηρίξουν είναι έργο μηνών.

 

Όποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για τη διατροφή, μπορεί να ανοίξει μια ανάλογη θεματική ενότητα και μέσα να βάλει ποστ και από το εν λόγω τόπικ.

 

Πιστεύω μάλιστα ότι είναι καλό να δημιουργηθούν περισσότερα από ένα θέματα. Αυτό το λαδιού μπορεί να υπάρξει αυτόνομο για να είναι και πιο ευανάγνωστο. Το ίδιο και αυτό της διατροφής του παλαιολιθικού ανθρώπου και ίσως και μερικά άλλα.

 

Το να ανοιχθούν αυτά τα θέματα ως ανεξάρτητα τόπικ και να αντιγραφούν κάποια θέματα από το ήδη υπάρχον τόπικ, είναι ένα καλό έναυσμα για συζητήσεις κι ενημέρωση.

 

Ξέρω ότι αυτό θέλει πολλή δουλειά για να γίνει αλλά αυτός είναι ο μόνος τρόπος να παρουσιάζονται ευχάριστα μερικά από τα θέματα της διατροφής και να μπορούν να τα παρακολουθούν οι ενδιαφερόμενοι.

 

Προσωπικά είμαι πρόθυμη να βοηθήσω σε κάτι τέτοιο.

 

Έτσι θα έχει νόημα και μια ολόκληρη ενότητα με διατροφή, δίαιτες κλπ οδηγίες διατροφής από διάφορες σχολές.

 

 

Με τον ίδιο τρόπο δημιουργήθηκε και η ενότητα για το nordic walking για έγκυες και μητέρες που δεν επιθυμούν πιο έντονη άσκηση.

 

Το θέμα των εμβολίων ξεκίνησε από τον προβληματισμό των πολλών δόσεων, των συντηρητικών στα εμβόλια και κυρίως από την ερώτηση: αφού προστατεύω το παιδί μου με αντισώματα που του προσφέρω με το γάλα μου, μπορώ να καθυστερήσω τα εμβόλια κάνοντας έτσι λιγότερες δόσεις?

 

Το ερώτημα δεν έχει απαντηθεί! Είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί μία απάντηση που ταιριάζει σε όλους τους ανθρώπους και σε όλες τις καταστάσεις.

 

Στο τόπικ δεν περιέχονται οδηγίες για το τι να κάνει μια μητέρα, περιέχονται προβληματισμοί που δεν έχουν απαντηθεί αλλά είναι τροφή για επιπλέον σκέψη και προβλημαστιμό. Περιέχονται πληροφορίες που θα την βοηθήσουν να το σκεφτεί περισσότερο και να αποφασίσει η κάθε μια ξεχωριστά τι είναι καλύτερο για το δικό της παιδί και για τη δική της.

 

Οι μητέρες που θηλάζουν βάλλονται καθημερινά από παραπληροφόρηση κυρίως από τους ειδικούς (παιδιάτρους, γυναικολόγους, μαίες) που θα έπρεπε να τις υποστηρίζουν. Η παραπληροφόρηση αυτή αφορά τα φάρμακα, τη διατροφή, την άθληση, την περιποίηση, το κάπνισμα...

 

Τους κάνει πολύ δύσκολη τη ζωή και κυρίως τους κάνει να νιώθουν ότι για να θηλάσουν θα πρέπει να αλλάξουν ριζικά τον τρόπο ζωής,

 

να τρώνε μόνο λίγα πράγματα,

 

να μη γυμνάζονται γιατί με το κολύμπι κρυώνει το γάλα, με την αεροβική άσκηση αλλάζει η γεύση,

 

να μην μπορούν να πάρουν φάρμακα όταν αρρωσταίνουν και άρα να υποφέρουν περισσότερο από το αν δεν θήλαζαν,

 

να μην μπορούν να περιποιηθούν τον εαυτό τους βάφοντας τα μαλλιά τους και τα νύχια τους, χρησιμοποιώντας καλυντικά περιποίησης

 

να μην μπορούν να έχουν αδυναμίες όπως το κάπνισμα (που είναι επιβλαβές για το μωρό ανεξάρτητα από το αν μια μητέρα θηλάζει ή όχι)

ή ένα ποτό κάποια μέρα που θα βγούνε έξω.

 

Όλα αυτά είναι παραπληροφόρηση και διαδίδονται συστηματικά από τους γαλατάδες (τις εταιρείες με τα γάλατα). Δεν το κάνουν όλες οι εταιρείες αλλά το κάνουν οι περισσότερες. Οι παιδίατροι περιορίζουν την ενημέρωσή τους για τη διατροφή του παιδιού στην ενημέρωση που τους κάνουν οι εταιρείες, ενώ δεν έχουν διδαχθεί ούτε μία σελίδα σε όλα τα χρόνια των σπουδών τους. Φροντίζουν με όλη αυτή την παραπληροφόρηση να κάνουν τόσο δύσκολη τη ζωή της μητέρας που θηλάζει για να μην αντέξει να συνεχίσει για πολύ. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα στη χώρα μας και αφορά το 85-90% των παιδιάτρων σύμφωνα με τα όσα γράφουν οι μητέρες του φόρουμ.

 

Για όλους τους παραπάνω λόγους οι προβληματισμοί των μητέρων που θηλάζουν για τα φάρμακα, τα εμβόλια, τη διατροφή, την άθληση είναι αυξημένοι. Οι περισσότερες ξεκινούν την αναζήτηση από μια παλαβή οδηγία που τους έδωσε ο παιδίατρος: δεν μπορείς να κάνεις εγχείριση ενώ θηλάζεις, θα πρέπει να μη θηλάσεις για 15 μέρες μετά την εγχείριση, δεν μπορείς να πάρεις φάρμακα (θέλεις να θηλάζεις; τολμάς; θα πρέπει να υποφέρεις;), δεν μπορείς να φας, να πιεις, να καπνίσεις, δεν μπορείς να αθληθείς, δεν μπορείς να έχεις την εμφάνιση που επιθυμείς...

 

Οι μητέρες που υπόκεινται σε τέτοια παραπληροφόρηση δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο το γιατρό, έχουν να αντιμετωπίσουν και το σύζυγο που ακούει το γιατρό και την πεθερά και τη θεία και τη μάνα τους και κάθε καρυδιάς καρύδι που θεωρεί ότι κάτι παραπάνω ξέρει από την ίδια τη μαμά για το θηλασμό.

 

Για να τους αντιμετωπίσει όλους αυτούς χρειάζεται σωστή και πλήρη πληροφόρηση, χρειάζεται τεκμηρίωση κι ενθάρρυνση.

 

Η οργάνωση αυτών των θεμάτων σε ξεχωριστά τόπικ ευνοεί των εμπλουτισμό των τόπικ με εξειδικευμένες πληροφορίες και άφθονη επιστημονική τεκμηρίωση και δίνει την ευκαιρία σε όλα τα μέλη του φόρουμ που δεν ενδιαφέρονται άμεσα για το θηλασμό να ενημερωθούν χωρίς να μπλέκονται με τις προσωπικές οδηγίες που αφορούν το πρόβλημα κάθε μητέρας ξεχωριστά.

 

Τα τόπικ δημιουργήθηκαν με τη συμπαράσταση πολλών μελών που είτε τους απασχολούσαν παρόμοια θέματα είτε ήδη είχαν έτοιμο ένα κομμάτι της διερεύνησης. Η πρόθεση ήταν τόσο να απαντήσουμε σε ερωτήματα αλλά να μοιραστούμε τις γνώσεις που ήδη είχαμε, να τις συμπληρώσουμε με διερεύνηση σε νέες πηγές, να ανταλλάξουμε απόψεις που οδηγούν σε επιπλέον προβληματισμούς. Επειδή κανείς μας δεν είναι ειδικός σε αυτά τα θέματα, η δημόσια συζήτηση τα έκανε πιο πλήρη και αντικειμενικά και έδωσε την ευκαιρία σε περισσότερα μέλη να συμμετέχουν (αν η απάντηση για ένα θέμα ήταν κάτω από τις οδηγίες για τους φραγμένους γαλακτοφόρους πορους μίας μητέρας, ελάχιστοι θα το διάβαζαν και κανείς δεν θα το συμπλήρωνε).

 

Η αναστάτωση δημιουργήθηκε γιατί η διαχείριση δεν γνώριζε το ακριβές περιεχόμενο των τόπικ και τους λόγους που δημιουργήθηκαν.

 

Επίσης δημιουργήθηκε γιατί μερικά μέλη μας κατηγόρησαν για το ότι δεν θέλουμε να κάνουμε διάλογο, δεν τολμούν να γράψουμε παραέξω σαν να είναι η ενότητα του θηλασμού άβατο! :roll:

 

Η ενότητα το θηλασμού είναι πιστεύω η πιο ανεκτική στη διαφορετικότητα από κάθε άλλη ενότητα. Εκεί μέσα το διαφορετικό δεν χλευάστηκε, δεν ειρωνεύτηκε, δεν εξευτελίστηκε και δεν απαξιώθηκε ποτέ.

 

Κατά καιρούς γράφονται διάφορα υπονοούμενα για τα μέλη της ενότητας αν και ποτέ δεν βλεπουμε αξιοπρεπείς παραπομπές που να επιβεβαιώνουν τις φήμες. Τα μέλη που τα γράφουν αυτά είναι κυρίως μέλη που διάβασαν ένα μικρό απόσμα από μια συνομιλία που τους φάνηκε κάπως και βιάστηκαν να βγάλουν συμπεράσματα. Για να μην προτρέξετε και πείτε ότι δεν είναι έτσι, σας παραπέμπω ως παράδειγμα στο τόπικ των εμβολίων όπου θα δείτε ερωτήματα που απαντήθηκαν 2 σελίδες πριν, να επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά γιατί δεν διάβασαν ούτε δυο σελίδες πριν. Μια τόσο περιορισμένη εικόνα από ένα τόσο μεγάλο τόπικ, είναι εύκολονα δημιουργήσει λάθος εντυπώσεις.

 

Πιστεύω ότι το ύφος και η συνοχή στην ενότητα διαφέρουν από αλλού γιατί υπάρχει μια άτυπη διαχείριση από αρκετά μέλη που συμμετέχουν ενεργά εδκώ και πολύ καιρό. Δηλαδή κάποια μέλη παρακολουθούν συστηματικά τα θέματα, απαντούν με ακρίβεια, αν δεν είναι βέβαια ανατρέχουν στα στίκυ και τις ανακοινώσεις, βάζουν λινκ, αν υπάρχει κάτι εξειδικευμένο που δεν μπορούν να απαντήσουν μου στέλνουν πμ για να μη μου διαφύγει.

 

Όλη αυτή η προσπάθεια έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό της παραπληροφόρησης, την αυξημένη επικοινωνία των μελών και προσφέρουν την αίσθηση ασφάλειας στις μητέρες ότι εκεί μπορούν να βρουν υπεύθυνες απαντήσεις σε σημαντικά θέματα που τις προβληματίζουν.

 

Το επίπεδο της πληροφόρησης, το ύφος και η συνεχής ανταπόκριση είναι συλλογική δουλειά πολλών μελών γι αυτό και η ενότητα έχει αυτή την εικόνα.

 

Εύχομαι όλες οι ενότητες του φόρουμ να τύχουν ίδιας μεταχείρισης από τα μέλη που συμμετέχουν σε αυτές περισσότερο.

 

Η διαχείριση ενός τόσο μεγάλου φόρουμ είναι τεράστια δουλειά και δεν μπορεί να γίνει από λίγα άτομα. Πιστεύω ότι όλοι μπορούμε να συμβάλλουμε σε αυτή τη διαχείριση ακόμη και αν δεν είμαστε ορισμένοι ως διαχειριστές.

 

Το φόρουμ είναι σαν μια πλατεία που είναι χωρισμένη σε επιμέρους χώρους. Όλοι μπορούμε να περάσουμε από παντού αλλά τα ενδιαφέροντά μας μας κάνουν να κολλάμε περισσότερο κάπου. Αυτό το καπου ας είναι μια ενότητα που παρακολουθούμε τακτικά και συμβάλλουμε στην καλή διαχείρισή της που βασίζεται σε απλούς κανόνες:

-δεν πετάμε σκουπίδια (= παραπληροφόρηση)

-δεν επαναλαμβάνουμε την ερώτηση που ρωτήθηκε δυο λεπτά πριν και δεν την ακουσαμε γιατί είμασταν αφηρημένοι (στο προφορικό λόγο μπορεί να ισχύει αυτή η δικαιολογία, στο γραπτό αυτό ισοδυναμεί με πολλαπλες απαντήσεις που δυσχεραίνουν την αναζήτηση)

-σεβόμαστε τις διαφορετικές απόψεις και εκφράζουμε τη διαφωνία μας με κόσμιο τρόπο και αν είναι δυνατό με επιχειρήματα

-βοηθάμε το διαχειριστή όποτε και όσο μπορούμε

 

Εύχομαι με την αναδιοργάνωση της δομής του φόρουμ όλες οι ενότητες αιχμής να τύχουν της ίδιας φροντίδας και υποστήριξης από τα μέλη όπως και η ενότητα του θηλασμού και ελπίζω αυτό το φόρουμ να γίνει ένα πολύτιμο εργαλείο της Ελληνικής Εταιρείας Ενημέρωσης Γονέων.

 

Από μένα θα έχετε όση στήριξη μπορώ να προσφέρω!

 

 

Με εκτίμηση

Αγλαΐα Παπαδήμα

Link to comment
Share on other sites

Μαρία και Αγλαϊα, σας ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση! :D

 

Πιστεύω πως έχει περισσότερη αξία να διευκολύνεται εκείνος που έχει μοχθήσει για να δημιουργήσει μια πλήρη και έγκυρη ενότητα όπως αυτές του θηλασμού, και ας ψάξει λίγο περισσότερο ο απλός χρήστης να τις βρει :D

Link to comment
Share on other sites

....Πιστεύω πως έχει περισσότερη αξία να διευκολύνεται εκείνος που έχει μοχθήσει για να δημιουργήσει μια πλήρη και έγκυρη ενότητα όπως αυτές του θηλασμού, και ας ψάξει λίγο περισσότερο ο απλός χρήστης να τις βρει :D
Eγώ το βλέπω ανάποδα.

Δηλαδή , νομίζω πως αυτός που έχει μοχθήσει έως τώρα το κάνει από καλή διάθεση και μόνο. Έτσι βλέπω εγώ την ανιδιοτελή προσφορά στους συναθρώπους μου.Άρα μπορεί να συνεχίσει και γιατί όχι να μοχθήσει και περισσότερο , να δώσει και την σκυτάλη την κατάλληλη στιγμή. Να δώσει την σκυτάλη όχι για τίποτα άλλο αλλά μόνο για την δημιουργεία νέων και περισσοτέρων φάρων σωστής πληροφόρησης του εκάστοτε θέματος ( δεν με απασχολεί αν είναι ο θηλασμός ή το πως διώχνεις τις γάτες από την αυλή σου).

 

Ο απλός ο χρήστης είναι που συνήθως είναι στο σκοτάδι . Αυτός χρειάζεται περισσότερη βοήθεια , σε αυτόν πρέπει να σκύψετε περισσότερο. Οι υπόλοιποι ήτε ξέρουν αρκετά........... ήτε ξέρουν πολύ καλά που μπορούν να βρουν τα υπόλοιπα.

Link to comment
Share on other sites

θήλασα την κόρη μου 6 ολόκληρους μήνες...και συνεχίζω να συμπληρώνω γευματάκια μαζί με την στερεά τροφή..

γύρισα από το μαιευτήριο και ήμουν ολομάναχη με ένα μωράκι..αν δεν ήταν αυτό το φόρουμ,εγώ προσωπικά θα είχα πάθει κατάθλιψη,σίγουρα.όμως αισθάνθηκα πως δεν ήμουν μόνη..και ό,τι απορία είχα εδώ υπήρχε η απάντηση :wink::wink::wink::wink::wink:

4Z1vp3.png

είμαι ερωτευμένη με την κόρη μου!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

να δώσει και την σκυτάλη την κατάλληλη στιγμή. Να δώσει την σκυτάλη όχι για τίποτα άλλο αλλά μόνο για την δημιουργεία νέων και περισσοτέρων φάρων σωστής πληροφόρησης του εκάστοτε θέματος ( δεν με απασχολεί αν είναι ο θηλασμός ή το πως διώχνεις τις γάτες από την αυλή σου).

 

Αυτό που έχει γίνει στην ενότητα του θηλασμού είναι να οργανωθεί ένα μέρος του υλικού σε υπομνήματα για να έχουν εύκολη πρόσβαση στην ενημέρωση όλες οι μητέρες

 

Οι πιο παλιές από αυτές, λόγω αυτής της οργάνωσης, είναι τόσο καλά ενημερωμένες που μπορούν να υποστηρίζουν άλλες μητέρες

Αν οι απαντήσεις παρέμεναν σκόρπιες μέσα στα ποστ δεν θα είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν. Για να πάρουν τη σκυτάλη χρειάστηκε όλη αυτή η οργάνωση στην οποία συμμετείχαν και οι ίδιες.

 

Το σημαντικότερο είναι ότι κάποια μέλη προθυμοποιήθηκαν να συνεργαστούν στην υποστήριξη κάποιων θεμάτων που έγιναν υπομνήματα. Συγκεκριμένα κατόπιν συννενόησης ανοίγονταν ένα θέμα που φαινόταν να έχει ενδιαφέρον για αρκετό κόσμο, τα μέλη που μπορούσαν να το στηρίξουν είχαν το νου τους να το ενημερώνουν και σε λίγο καιρό έπαιρνε μια πιο συγκεκριμένη μορφή και ανέβαινε ως υπόμνημα.

 

Έτσι συλλέχθηκε αρκετό υλικό με αξιόλογη επιστημονική τεκμηρίωση.

:)

Ο απλός ο χρήστης είναι που συνήθως είναι στο σκοτάδι . Αυτός χρειάζεται περισσότερη βοήθεια , σε αυτόν πρέπει να σκύψετε περισσότερο. Οι υπόλοιποι ήτε ξέρουν αρκετά........... ήτε ξέρουν πολύ καλά που μπορούν να βρουν τα υπόλοιπα.

Για τον απλό χρήστη, έγινε όλη αυτή η δουλειά, για να μπορεί μια ολόκληρη ομάδα "βετεράνων" μητέρων να υποστηρίζει να νεότερα μέλη και τους απλούς χρήστες. Επειδή οι χρήστες αυξάνονται γεωμετρικά, η οργάνωση αυτή βοηθάει στο να εξυπηρετούμε περισσότερο κόσμο σε λιγότερο χρόνο με όσο το δυνατό πιο πλήρη τρόπο. :)

 

Οι δημιουργοί των θεμάτων είναι κυρίως αυτοί που τα ανοίγουν, ψάχνουν το καταλληλο σημείο και κάνουν την παραπομπή σε μια μητέρα που τη χρειάζεται.

 

Είναι άδικο να υποχρεώνουμε αυτούς που χρησιμοποιούν ως εργαλείο αυτά τα τόπικ να κάνουν 5 φορές περισσότερα κλικ για να δώσουν μια παραπομπή για να μη ζοριστεί ο περαστικός που μπαίνει μόνο από προσωπικό ενδιαφέρον και δεν τα χρειάζεται πολλές φορές την ίδια μέρα και κυρίως δεν επείγεται.

 

Νομίζω ότι αυτός που ενδιαφέρεται απλώς να διαβάσει το θέμα, μπορεί να κάνει 2 κλικ αντί για ένα. Για μας που μπορεί να χρειαστεί να μπούμε 5 φορές την ημέρα στο ίδιο τόπικ για να παραπέμψουμε, δεν είναι τόσο απλό, ο χρόνος μας δεν αρκεί για να τις τωρινές ανάγκες, το να αυξάνονται με αυτό τον τρόπο είναι κάπως παράλογο.

 

Η ενότητα του θηλασμού έχει τις σοβαρές ιδιαιτερότηες

του επείγοντος,

του πολυ περιορισμένου χρόνου των νέων μητέρων

και την αντιμετώπισης της παραπληροφόρησης

 

που έχει η μητέρα κυρίως από τον παιδίατρο. Ο απλός χρήστης αν μάθει ένα μήνα αργότερα για τα λάδια, δεν θα πάθει κάτι. Η μαμά που έχει φραγμένους γακακτοφόρους πόρους όμως, αν καθυστερήσει μια εβδομάδα να ενημερωθεί γιατί δεν της δόθηκε έγκαιρη απάντηση, ίσως έχει επανάληψη του επεισοδίου που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρότερο ιατρικό πρόβλημα, πχ μια μαστίτιδα.

 

Η οργάνωση των θεμάτων έγινε έτσι ώστε να ταλαιπωρούνται λιγότερο οι μητέρες με μικρά μωρά και να μπορούν να λύνουν τα προβλήματά τους γρήγορα και έγκυρα μια οι ειδικοί (γυναικολόγοι, παιδίατροι, μαίες) που θα έπρεπε να τις υποστηρίξουν, σε μεγάλο ποσοστό αδυνατούν να το κάνουν και τις οδηγούν σε απίστευτη ταλαιπωρία και συχνά σε απογαλακτισμό γιατί δεν μπορούν να χειριστούν ούτε τα πιο συνήθη προβλήματα θηλασμού.

 

Δυστυχώς οι ιδιαιτερότητες της ενότητας δεν μπορούν να γίνουν εύκολα κατανοητές από τα μέλη που δεν τις παρακολουθούν τακτικά.

 

Παρακαλώ για την κατανόησή σας. :)

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Θα ηθελα πολυ τελικα να σβησει για μια μερα (αντε 2) το parents (θα ζησουμε δεν θα παθουμε κατι :D .

 

Να γινουν ολες οι αλλαγες οπως πρεπει και να μπουμε σε ενα νεο parents ανανεωμενο με ολα οπως πρεπει , τους διαχειριστες να εχουν το χρονο τους ελευθερα να μεταφερουν και να φτιαξουν οτι και οπως θελουν και εμας να το δουμε ως δεδομενο. Ειναι το νεο parents τελος (κατι σαν την ομονοια )

 

Αλλαξτε και λιγο ενα χρωμα κατι (για ψυχολογικους λογους :lol: )

Μια σελιδα που να μην κλειδωθει με ολα τα παραπονα , παρατηρησεις, ενθουσιασμο ωστε να ξεθυμαινουμε :lol::oops: (οτι νοιωσει ο καθενας) ωστε να μην γεμιζουμε δεξια-αριστερα τετοια (οταν ξεθυμανει η κατασταση σβηστε την). -παντα κοσμια εννοειτε ενηλικες ειμαστε .

 

Θα μου αρεσε να μπουν καποιες νεες ενοτητες και να γινουν καποιες ενοτητες πιο μαζεμενες και να μην γινονται πολλα κλειδωματα . Να ειναι δηλαδη ενοτητα παιδια 2-6 ετων πχ υποενοτητες φαγητο -ψυχολογια . και μετα σε υποενοτητες. Ενα γενικων θεματων , ενα χωριστο ευχες απο ας γνωριστουμε κλπ.! Και αν ψηνει και καφε ή σιδερωνει ρουχα θα ηταν υπεροχο. :lol::lol:

 

Ολα αυτα ειναι δυσκολο να γινουν τελικα με εμας να σας πρηζουμε γι αυτο και προτεινω το κλεισιμο. Και αν δεν γινεται μπορουμε παντα να βγουμε για λιγο εμεις και να δουμε αργοτερα το νεο forum ολοκληρωμενο :wink:

 

Να πω και τα θετικα της αλλαγης. Λατρευω το οτι δεν εχει πια 10 σελιδες αλλα 3 :D

 

Το "χωριο" μου το εχασα αλλα μπορει παντα να φτιαχτει μια ομορφη "Αθηνα" :D . :wink:

 

Η γνώσις φυσιεί (προκαλεί έπαρση), η δε αγάπη οικοδομεί [Απόστολος Παύλος]

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα να πω και εγώ τη ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ μου γνώμη απλά σαν λάτρης αυτού του φόρουμ.

Δεν είμαι από τα πολύ "ενεργά" μέλη, με την έννοια ότι δεν γράφω πολύ συχνά, αν και δεν είμαι πολύ καινούρια.

Επίσης δεν είμαι ειδικός σε οτιδήποτε, δεν έχω κάποιο πτυχίο και ίσως για αυτό το λόγο η γνώμη μου να μην έχει τη βαρύτητα που έχουν κάποιοι σημαντικοί άνθρωποι εδώ που αν και δεν τους γνωρίσω τους εκτιμώ και τους σέβομαι από τα γραφόμενά τους. Είμαι απλώς μια μητέρα που βρήκα αυτό το φόρουμ τυχαία, ξεκίνησα να το διαβάζω για να περνάω την ώρα μου και κατέληξα να βρω εδώ περισσότερες πληροφορίες από όσες θα μάζευα αν έψαχνα μόνη μου μια ζωή.

Ειλικρινά θαυμάζω και το έργο και την προσφορά της κ.Παπαδήμα και εκτιμώ πολύ όλη την προσπάθεια ανταλλαγής γνώσεων και πληροφόρησης με τα υπόλοιπα μέλη της ενότητας "Θηλασμός". Θεωρώ ότι πρέπει να τους ευγνωμονούμε για όλα αυτά που μοιράζονται μαζί μας και εννοείται πως ο καθένας έχει κρίση και μπορεί να επιλέγει τι θα κρατήσει και τι όχι. Όμως, συμφωνώ και σέβομαι επίσης την απόφαση της κ.Στυλιανάκη πως τα πολύ σημαντικά topic χρειαζόταν να μεταφερθούν για την διευκόλυνση των μελών. Το πιστεύω αυτό γιατί ένας απλός χρήστης - μέλος που κάτι άκουσε πχ. για τα εμβόλια ή την ομοιοπαθητική ή ψάχνεται γενικώς για το πως θα κάνει καλύτερη την διατροφή του παιδιού του και θέλει να ενημερωθεί, η αλήθεια είναι πως καλώς ή κακώς θα ψάξει στις αντίστοιχες ενότητες του forum και όχι στην ενότητα του Θηλασμού (δεν μιλάω για μένα, εγώ τα έχω παρακολουθήσει όσο μπόρεσα από την αρχή) .

Κατανοώ τον λόγο που ξεκίνησαν εκεί τα θέματα (όπως το εξηγεί η κ.Παπαδήμα) αλλά συμφωνώ με τον almak ότι την "κατάλληλη στιγμή πρέπει να δίνεται η σκυτάλη".

 

Είμαι ολίγον τι άσχετη γενικώς (ούτε πως βλέπω τα pm μου δεν ξέρω) οπότε μην μου δίνεται και πολλή σημασία σε αυτά που γράφω...απλώς είπα να εκφράσω και εγώ τη γνώμη μου...τι στο καλό ελεύθεροι άνθρωποι δεν είμαστε;;;; :wink::wink::D

cbgep2.png FPV2p2.png

 

Είναι η αγάπη ένα ταξίδι...από γιορτή...σε γιορτή

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις τους είναι όλες χρήσιμες.

 

 

Θα ηθελα πολυ τελικα να σβησει για μια μερα (αντε 2) το parents (θα ζησουμε δεν θα παθουμε κατι Very Happy .

 

Να γινουν ολες οι αλλαγες οπως πρεπει και να μπουμε σε ενα νεο parents ανανεωμενο

 

ειδικά το να γίνουν όλες οι αλλαγές αυτόματα αυτό θα ήταν η δική μου ευχή!!! :-))))))))))))))))))

 

 

Αν σβήσετε τα διαπιστωμένα διπλά, τριπλά, τετραπλά κλπ νικ, δεν θα αποφορτιστεί λίγο ο server ή ότι άλλο φορτίζεται τέλος πάντων? ( πως φαίνεται ότι είμαι γνώστης της τεχνολογίας ε?)

 

οχι αυτά δεν παίζουν ρόλο κανένα στο critical error :-)

 

Επίσης τις τελευταίες μέρες, διπλο- τριπλοδημοσιεύονται διάφορες απαντήσεις, ακόμα και θέματα που προσπαθούν κάποια μέλη να ανοίξουν

 

ναι σε αυτό φταίει το critical error....:(

Οι συντονιστές όλο αυτό το καιρό και οι εθελοντές τα μαζεύουν για να τα σβήνουν οι διαχειριστές στο καπάκι :? !

δεν υπάρχει άλλη λύση άμεση δυστυχώς!

 

πάντως όπως αποφασίστηκε να γίνουν οι αλλαγές

και θα λαμβάνεται υποψη ο νέος αναγνώστης

και θα είναι ταξινομημένα αυτά τα θέματα καλύτερα στις ενότητες που χρειάζεται,

και όσοι βοήθησαν στο να φτιαχτούν τα θεματα αυτά θα τα έχουν στην ενότητά τους.

 

Πάντα υπάρχει η μέση λύση η οποία να εξυπηρετεί τους πάντες.

 

Απλώς μέχρι να τελειώσει θα πάρει κάποιες μέρες, μέχρι τότε μπορεί να μην τα δείτε ακόμα στην τελική τους μορφή - ο όγκος των πληροφορίών είναι τεράστιος.

 

 

Καφέ !! -

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΕΙ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΦΕ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΜΕ.

 

απο εδώ και πέρα θα πρέπει μετά την πάροδο ενός χρονικού διαστήματος σχετικά σύντομου να διαγράφονται. δηλαδή μετά απο 150 σελίδες πχ κάτι τέτοιο με ενημέρωσαν οτι πρέπει να γίνει.

Μάλλον θα ανακοινωθεί μια ημερομηνία στην οποία κάθε τόσο τα καφέ θα ανανεώνονται. κάθε 15 του μήνα ίσως ? θα ανακοινωθεί πάντως τι και πως.

 

όμως θυμηθείτε αν εχετε κανένα κειμενο σε καφέ παλιό ή τωρινό με πολλές σελίδες που είναι έτοιμο για ανανέωση να το πάρετε γιατί πρέπει να σβηστούν.!!!

(η ανακοίνωση θα μπεί και σε όλα τα καφέ)

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites

..........Είναι άδικο να υποχρεώνουμε αυτούς που χρησιμοποιούν ως εργαλείο αυτά τα τόπικ να κάνουν 5 φορές περισσότερα κλικ για να δώσουν μια παραπομπή για να μη ζοριστεί ο περαστικός που μπαίνει μόνο από προσωπικό ενδιαφέρον και δεν τα χρειάζεται πολλές φορές την ίδια μέρα και κυρίως δεν επείγεται.

 

Νομίζω ότι αυτός που ενδιαφέρεται απλώς να διαβάσει το θέμα, μπορεί να κάνει 2 κλικ αντί για ένα. Για μας που μπορεί να χρειαστεί να μπούμε 5 φορές την ημέρα στο ίδιο τόπικ για να παραπέμψουμε, δεν είναι τόσο απλό, ο χρόνος μας δεν αρκεί για να τις τωρινές ανάγκες, το να αυξάνονται με αυτό τον τρόπο είναι κάπως παράλογο.

 

...

Απλά έχω να πω πως δεν υπάρχει δίκαιο και άδικο γι αυτούς οι οποίοι προσφέρουν ανιδιοτελώς έργο.

Δίκαιο και άδικο ( για μένα πάντα) υπάρχει μόνο εκεί που υπάρχει οποιασδήποτε φύσης συναλλαγή.

 

Έχετε δίκιο πως ο περαστικός δεν επείγεται , αλλά μάλλον δεν δίνεται και πολύ σημασία -ή καλύτερα- δεν εκμεταλεύεσται σωστά το τυχαίο ενδιαφέρον του περαστικού ( οι οποίοι είναι πάρα πολλοί) για μια πρώτης τάξεως γνωριμία με τα θέματα που ασχολείσθαι περισσότερο.

Θέλω να πω , πως δίνω περισσότερη σημασία στην πρόληψη μέσο της πληροφόρησης σε ανύποπτο χρόνο ............... παιδεία λέγετε αυτό , μαθαίνεις, και τα χρησιμοποιείς όταν χρειαστείς.

 

Δεν θα κάτσω εγώ να εξειδικεύσω την κουβέντα μας σε διατροφές , εμβόλια , θηλασμό , κτλ.

 

Όμως πιστεύω πως, όπως μια έγκυος αγοράζει ένα απλό περιοδικό και διαβάζει τα της εγκυμοσύνης από την αρχή ώς το τέλος , έτσι ακριβώς μπορεί να διαβάσει πριν έλθει η ώρα της για διατροφές εμβόλια και θηλασμό.

 

Η ενότητα του θηλασμού έχει τις σοβαρές ιδιαιτερότηες

του επείγοντος,

του πολυ περιορισμένου χρόνου των νέων μητέρων

και την αντιμετώπισης της παραπληροφόρησης

 

που έχει η μητέρα κυρίως από τον παιδίατρο. Ο απλός χρήστης αν μάθει ένα μήνα αργότερα για τα λάδια, δεν θα πάθει κάτι. Η μαμά που έχει φραγμένους γακακτοφόρους πόρους όμως, αν καθυστερήσει μια εβδομάδα να ενημερωθεί γιατί δεν της δόθηκε έγκαιρη απάντηση, ίσως έχει επανάληψη του επεισοδίου που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρότερο ιατρικό πρόβλημα, πχ μια μαστίτιδα.

 

Η οργάνωση των θεμάτων έγινε έτσι ώστε να ταλαιπωρούνται λιγότερο οι μητέρες με μικρά μωρά και να μπορούν να λύνουν τα προβλήματά τους γρήγορα και έγκυρα μια οι ειδικοί (γυναικολόγοι, παιδίατροι, μαίες) που θα έπρεπε να τις υποστηρίξουν, σε μεγάλο ποσοστό αδυνατούν να το κάνουν και τις οδηγούν σε απίστευτη ταλαιπωρία και συχνά σε απογαλακτισμό γιατί δεν μπορούν να χειριστούν ούτε τα πιο συνήθη προβλήματα θηλασμού.

Το θέμα του επείγοντος πρέπει να εξαλειφθή , έως τότε νομίζω πως με ένα και μοναδικό τόπικ του στυλ "καφέ" με την ένδειξη επείγον , ή τέλος πάντων με έναν ευρηματικό τίτλο μπορούν να ενημερώνονται με παραπομπές. Ένα τόπικ παρακολουθείτε πολύ εύκολα και δεν μένει αναπάντητο ερώτημα.

 

..........

 

Δυστυχώς οι ιδιαιτερότητες της ενότητας δεν μπορούν να γίνουν εύκολα κατανοητές από τα μέλη που δεν τις παρακολουθούν τακτικά.

 

Παρακαλώ για την κατανόησή σας. :)

Δηλαδή τα μέλη που έχουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς στα δημοτικά και στα γυμνάσια πρέπει να παρακολουθούν τακτικά την ενότητα για να καταλάβουν επιτέλους την ιδιαιτερότητα που έχει . Εμείς τελικά τις εγκυμοσύνες τους θηλασμούς τις διατροφές και τα εμβόλια τα παρακάμψαμε στην επόχή μας :shock:

 

Κατανόηση είναι το ζητούμενο αλλά μόνο σε αυτό συμφωνούμε :!:

 

 

ΥΓ. Νομίζω πως καταλαβαίνω πως μια γυναίκα με βρέφος ,ένα από τα πρώτα πράγματα που θα ενδιαφερθεί είναι ο θηλασμός. Έτσι μπαίνοντας στην ενότητα του θηλασμού ( σε αυτήν την γωνιά του φόρουμ ) θα βρει εκεί κοντά και όλα τα υπόλοιπα για τα οποία γίνεται λόγος.

Ο θηλασμός με άλλα λόγια γίνετε κράχτης , αλλά δυστυχώς μόνο για τα μέλη που θέλουν να θηλάσουν . Τα υπόλοιπα μέλη που δεν θα θηλάσουν ποτέ , δεν θα έχουν και την τύχη να δουν θέματα που κατά γενική ομολογία είναι και καλογραμμένα αλλά και "θανάσιμα χρήσιμα"!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

almak,

 

αφιέρωσα χρόνο και ασχολήθηκα με το θέμα "εργαλεία - βιβλιοθήκη" για να διευκολύνω αυτό που κάνω

 

αν δεν τα έχω στη διάθεσή μου, περιορίζω αναγκαστικά την υποστήριξη στα εργαλεία που μου άφησαν στα χέρια μου και δεν υπάρχει περίπτωση να τα ξανακάνω.

 

Το ότι ήμουν κάποια χρονική στιγμή διαθέσιμη και τα κατάφερα δεν σημαίνει ότι θα το κάνω για πάντα. Για να το κάνω χρειάστηκα την πολύτιμη βοήθεια αρκετών μελών που συνέβαλαν σε μερικά θέματα περισσότερο από μένα.

Τα μέλη αυτά επίσης δεν είναι για πάντα διαθέσιμα και δεν πρόκειται να επαναλάβουν αυτό που έκαναν γιατί ήδη νιώθουν χαζοί.

 

Ας βρεθούν και άλλα πρόθυμα μέλη σε άλλες ενότητες να προσφέρουν με τον ίδιο τρόπο. Η δικής μας δουλειά δεν περιορίζει τη δουλειά και την προσφορά των άλλων μελών.

 

Αν είναι για τον τρίτο θανάσιμα χρήσιμα αυτά τα τόπικ, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να τα πάρει από τα χέρια μου και να τα κάνει ότι θέλει, δείχνει τουλάχιστον έλλειψη σεβασμού. Είναι χαρά μου και να τα διαβάσει και να τα αντιγράψει. Όμως να τα αφαιρέσει από εκεί που με διευκολύνουν είναι σαν να μου κλέβει τη δουλειά, με εμποδίζει να συνεχίσω ή μου επιβάλλει να ξοδεύω περισσότερο χρόνο και την οικειοποιείται για άλλα οφέλη...

 

Απλά έχω να πω πως δεν υπάρχει δίκαιο και άδικο γι αυτούς οι οποίοι προσφέρουν ανιδιοτελώς έργο.

Δίκαιο και άδικο ( για μένα πάντα) υπάρχει μόνο εκεί που υπάρχει οποιασδήποτε φύσης συναλλαγή.

Θέλεις να πεις οτι αν κάποιοι εθελοντές καθαρίσουν ένα πάρκο, αν μαζέψουν χρήματα και βάλουν παγκάκια, καλάθια και παιχνίδια για να γίνει λειτουργικό για τη γειτονια, αν βάλουν φυτά και τα φροντίζουν, δεν είναι άδικο το να πας να το λερώσεις, να πάρεις τα καλάθια τα παιχνίδια και τα παγκάκια να τα πας στην πλατεία της δικής σου γειτονιάς;;;:?

 

γιατί είσαι τόσο σίγουρος ότι θα βρεθούν πάλι κάποιοι βλάκες να ξαναμαζέψουν χρήματα και να επαναλάβουν τη δουλειά;....

 

Κάποια μέλη αποφάσισαν να νοικοκυρέψουν, να οργανώσουν, να εμπλουτίσουν μια ενότητα για να προσφέρουν βοήθεια σε άλλα μέλη που είχαν παρόμοια προβλήματα. Κι αφού τα έκαναν όλα ωραία και καλά, η δική σου άποψη είναι ότι επειδή τα χρειάζεσαι, είναι αυτονόητο να τα έχεις εσύ και οι άλλοι ας παιδεύονται; Αφού τα έκαναν μία φορά, ας τα κάνουν και δεύτερη και τρίτη... ή μήπως το σκεπτικό είναι να μη συνεχιστεί η ιστορία αυτή γιατί είναι ενοχλητική για κάποιους;

Αν δεν μπορείς να φροντίσεις την πλατεία της γειτονιάς σου και που θα οικειοποιηθείς των αλλων τον κόπο δεν θα προκόψεις γιατί δεν θα μπορέσεις να τα συντηρήσεις... :?

 

Η προσφορά είναι πολύ περιορισμένη όταν γίνεται χύμα και ανοργάνωτα, στον ίδιο χρόνο μπορούμε να προσφέρουμε πολύ περισσότερα αν δεν μας σκορπίζουν τη δουλειά.

Μήπως τελικά αυτό είναι που ενοχλεί;

 

Δηλώνεις ότι δεν περνάς από την ενότητα του θηλασμού γιατί δεν θηλάζεις ή γιατί δεν έχεις παιδιά να θηλάζουν. Έχεις το χρόνο να το κάνεις αν υπάρχει κάποιος τίτλος με ενδιαφέρον θέμα αλλά θεωρείς την ενότητα άβατο ή μήπως κάτι άλλο;

 

Θεωρείς αυτονόητο ότι η μητέρα που θηλάζει έχει την υποχρέωση να αναζητά αλλού πληροφορίες παρά την έλλειψη χρόνου; :roll:

 

Αν οι πληροφορίες είναι τόσο θανάσιμα χρήσιμες και δεν θέλεις να μπαίνεις στην ενότητα του θηλασμού, έχεις την πολυτέλεια του χρόνου να ψάξεις σε μια μηχανή αναζήτησης, να συγκεντρώσεις υλικό και αν θέλεις να το μοιραστείς και με κάποια άλλα μέλη.

 

 

να δώσει και την σκυτάλη την κατάλληλη στιγμή

οι μητέρες που έχουν εκπαιδευτεί και βοηθούν άλλες μητέρες στην ενότητα του θηλασμού είναι από μόνο του απόδειξη για το τι γίνεται εκεί μέσα

 

το να έρχονται όμως αυθαίρετα και να μας λένε: ωραία δουλειά κάνατε, μας αρέσει και την θέλουμε, την παίρνουμε και δεν σας αφήνουμε ούτε ένα αντίγραφο δείχνει έλλειψη σεβασμού.

 

Η δική μας η δουλειά δεν στάθηκε ποτέ εμπόδιο για να δουλέψουν και να προσφέρουν άλλοι.

 

Όμως η δικής μας δουλειά παρεμποδίζεται σοβαρά όταν θα πρέπει να ανοίξω δύο και τρία επιπλέον παράθυρα για να βρίσκω τα σχετικά λινκ...

Αφού δεν μπορείς να το κάνεις εσύ και ο κάθε αναγνώστης, ας φροντίσει η διαχείριση να υπάρχουν αντίγραφα.

 

Για να υπάρχουν αναγνώστες και ενδιαφερόμενοι για θανάσιμα χρήσιμα τόπικ, πρέπει να υπάρχουν συγγραφείς.

 

Αν οι συγγραφείς νιώθουν ότι κάθε φορά που θα γράφουν κάτι θανάσιμα χρήσιμο θα τους το κλέψουν και θα το βάλουν αλλού να το καμαρώνουν, είναι πολύ απλό: θα σταματήσουν να γράφουν (μήπως τελικά αυτό είναι το ζητούμενο για κάποιους;).

 

Αν βρίσκεις κάτι θανάσιμα χρήσιμο και δεν θέλεις να μπαίνεις στην ενότητα, αντέγραψέ το, βάλε το λινκ στα αγαπημένα σου, δημιούργησε ένα τόπικ με το λινκ... Υπάρχουν πολλές λύσεις χωρίς να παρεμποδιστεί η δουλειά μας.

 

 

δεν εκμεταλεύεσται σωστά το τυχαίο ενδιαφέρον του περαστικού ( οι οποίοι είναι πάρα πολλοί) για μια πρώτης τάξεως γνωριμία με τα θέματα που ασχολείσθαι περισσότερο

οι περαστικοί της ενότητας είναι παρα πολλοί, τόσο πολλοί που δεν φτάνουμε για να τους υποστηρίξουμε

 

δεν πουλάμε κάτι για να το διαφημίσουμε

δεν προσπαθούμε να αυξήσουμε τα κέρδη

δεν προσπαθούμε να προωθήσουμε κάτι (μάλλον έχεις παρανοήσει εντελώς την υπάρξη της ενότητας)

δεν κάνουμε προπαγάνδα (έχεις δει κανενα μαιευτήρα - γυναικολόγο να διαφημίζει τοκετούς; ...)

 

Θέλω να πω , πως δίνω περισσότερη σημασία στην πρόληψη μέσο της πληροφόρησης σε ανύποπτο χρόνο ............... παιδεία λέγετε αυτό , μαθαίνεις, και τα χρησιμοποιείς όταν χρειαστείς.

:shock: δηλαδή ο καθένας θα πρέπει να μαθαίνει πχ όλη την ιατρική αναμένοντας ότι κάτι από αυτά μπορεί να χρειαστεί; Αυτό δεν το κάνουν ούτε οι γιατροί, ο καθένας εξειδικεύεται κάπου για να δουλέψει, όχι για την πιθανότητα να το αντιμετωπισει ως πρόβλημα και το μόνο που κάνει όταν του εμφανίζεται κάποιο πρόβλημα, είναι να πηγαίνει σε ένα γιατρό καταλληλης ειδικότητας

 

:shock: η κάθε μητέρα θα μαθαίνει εκ των προτέρων πώς επιλύεται κάθε πρόβλημα για να μπορεί να το αντιμετωπίσει; μήπως να δίνει και τις εξετάσεις για να γίνει σύμβουλος;

για να εκπαιδευτεί μια μητέρα σε όλα αυτά θα πρέπει να κάνει ένα χρόνο θεωρητικών και πρακτικών μαθημάτων και αυτό μόνο με την προϋπόθεση ότι έχει πτυχίο σχετικής ειδικότητας

 

 

Όμως πιστεύω πως, όπως μια έγκυος αγοράζει ένα απλό περιοδικό και διαβάζει τα της εγκυμοσύνης από την αρχή ώς το τέλος , έτσι ακριβώς μπορεί να διαβάσει πριν έλθει η ώρα της για διατροφές εμβόλια και θηλασμό.

 

Το διάβασμα είναι απλή ενημέρωση, δεν λύνει προβλήματα!

 

Η μαστίτιδα δεν υποχωρεί με την ενημέρωση.

 

Οι πληγωμένες θηλές δεν επουλώνονται με την ενημέρωση.

 

Οι αιτίες για τις πληγωμένες θηλές είναι αρκετές και η μητέρα αδυνατεί να διαγνώσει τα αίτια γιατί απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις που δεν καλύπτονται με ένα περιοδικό και ένα βιβλίο.

 

Η μειωμένη παραγωγή επίσης μπορεί να οφείλεται σε πολύ διαφορετικά αίτια που η μητέρα αδυνατεί να διαγνώσει, πόσο μάλλον να τα αντιμετωπίσει. Μερικές φορές το πρόβλημα είναι τόσο εξειδικευμένο που χρειάζεται παραπομπή σε ενδοκρινολόγο. Η μητέρα από μόνη της δεν μπορεί να ξέρει πότε κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο.

 

Η υπερπαραγωγή είναι επίσης ένα δύσκολα διαχειρίσιμο πρόβλημα που η μητέρα δύσκολα μπορεί να το αντιμετωπίσει μόνη της.

 

Αναφέρω ενδεικτικά μόνο μερικά από τα συνήθη προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει μια μητέρα. Αν γι αυτά τα προβλήματα απευθυνθεί στο γυναικολόγο, τον παιδίατρο ή τη μαία, το πιθανότερο είναι να οδηγηθεί στον αποθηλασμό γιατί δυστυχώς είτε δεν έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση, είτε τα συμφέροντά τους είναι αλλού.

 

Αυτά τα προβλήματα δεν λύνονται με βιβλία και περιοδικά.

 

Πολλές φορές δεν είναι επαρκής η εξ αποστάσεως υποστήριξη και η μητέρα είναι ανάγκη να παραπεμφθεί σε γιατρό ή σε σύμβουλο που θα αξιολογήσει από κοντά την κατάσταση. Κι εσύ θεωρείς ότι μπορεί διαβάζοντας να λύσει το πρόβλημα;

 

Το θέμα του επείγοντος πρέπει να εξαλειφθή , έως τότε νομίζω πως με ένα και μοναδικό τόπικ του στυλ "καφέ" με την ένδειξη επείγον , ή τέλος πάντων με έναν ευρηματικό τίτλο μπορούν να ενημερώνονται με παραπομπές.

Έχουμε δημιουργήσει πολλά στίκυ γι αυτό το λόγο αλλά τα στίκυ δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν επείγουσες καταστάσεις. Η μητέρα χρειάζεται εξειδικευμένη υποστήριξη και συγκεκριμένες προσωπικές οδηγίες, όχι γενική ενημέρωση. Τα στίκυ χρησιμοποιούνται συμπληρωματικά.

 

Δηλαδή τα μέλη που έχουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς στα δημοτικά και στα γυμνάσια πρέπει να παρακολουθούν τακτικά την ενότητα για να καταλάβουν επιτέλους την ιδιαιτερότητα που έχει .

Δεν έχουμε τη δυνατότητα να υποστηρίζουμε ολόκληρο το φόρουμ. Αυτός δεν είναι λόγος να μας εμποδίζουν να υποστηρίζουμε τις μητέρες που μπορούμε.

Ας αναλάβουν να κάνουν το ίδιο και άλλα μέλη για άλλες ηλικίες. Κανείς δεν τους εμπόδισε, μόνο το δικό μας έργο παρεμποδίζεται αφαιρώντας τα θέματα που χρειαζόμαστε από τη θέση που τα χρειαζόμαστε.

 

Ο θηλασμός με άλλα λόγια γίνετε κράχτης , αλλά δυστυχώς μόνο για τα μέλη που θέλουν να θηλάσουν .

:shock::shock::shock:

Κράχτης για ποιο πράγμα; Για να βάλουμε κόσμο στο μαγαζί μας; Για να πουλήσουμε τί; Λυπάμαι αλλά είσαι εντελώς εκτός πραγματικότητας και εκφέρεις άποψη... Δεν ξέρεις γιατί υπάρχει η ενότητα, δεν ξέρεις τι συμβαίνει μέσα σε αυτή και έχεις άποψη επι πατνός επιστητού! :shock:

 

Ο τοκετός είναι κράχτης για τους γυναικολόγους; Ένας γυναικολόγος βοηθά μια έγκυο να φέρει εις πέρας μια κύηση και έναν τοκετό με τον πιο ασφαλή τρόπο για την ίδια και το κύημα αν η εγκυμοσύνη είναι επιθυμητή και τη βοηθά να διακόψει την εγκυμοσύνη με τον πιο ασφαλή τρόπο αν η εγκυμοσύνη δεν είναι επιθυμητή.

 

Το ίδιο κάνουμε και στην ενότητα: βοηθούμε τις μητέρες που επιθυμούν να θηλάσουν να συνεχίσουν το θηλασμό με τον πιο εύκολο τρόπο για τις ίδιες και το παιδί τους και τις βοηθούμε να αποθηλάσουν με τον πιο ήπιο τρόπο για το σώμα τους και για το παιδί τους.

 

Και αυτό το κάνουμε γιατί είμαστε μητέρες που θηλάσαμε, αντιμετωπίσαμε προβλήματα που οι ειδικοί δεν κατάφεραν να μας λύσουν και αποφασίσαμε να βοηθήσουμε η μία την άλλη.

 

Τα υπόλοιπα μέλη που δεν θα θηλάσουν ποτέ , δεν θα έχουν και την τύχη να δουν θέματα που κατά γενική ομολογία είναι και καλογραμμένα αλλά και "θανάσιμα χρήσιμα"!!!!!!!!!

Τα μέλη που δεν κάνουν καμία αναζήτηση, που δεν βλέπουν θέματα άλλων ενοτήτων, μπορούν να ζητήσουν από τη διαχείριση να τους κάνει ένα αντίγραφο και ίσως μια περίληψη για να είναι πιο ευκολοδιάβαστα.

 

Αν η διαχείριση ενδιαφέρεται για την ενημέρωση των μελών μπορεί να κάνει οτιδήποτε. Αν με τις ενέργειές της δυσχεραίνεται η προσφορά άλλων μελών, τότε δεν θα βρει άλλες έτοιμες δουλειες να οικειοποιηθεί.

 

Στον εθελοντισμό δεν μπορείς να υποχρεώσεις κανέναν να κάνει κάτι παραπάνω από αυτό που μπορεί και θέλει να κάνει. Υποχρέωση δημιουργείται όταν υπάρχει συναλλαγή.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Αγλαϊα είναι αυτονόητο πως δεν υπάρχει λόγος να απαντήσω κατά παράθεση στο μεγάλο σου κείμενο.

Ξαναγράφεις τα ίδια που έχεις ξαναγράψει λες και μιλάς σε κουφό.

Υπαινίσσεσαι πως ίσως κάποιοι από μας θα θέλαμε να σταματήσεις εσύ και κάποιες άλλες να γράφετε......να βοηθάτε :shock::shock:

Εντάξει , κατανοώ ότι είστε "φορτισμένες" αλλά δεν χρειάζεται να βλέπουμε και φαντάσματα. Αυτό γίνετε βέβαια όταν παρανοούμε καταστάσεις.

 

Αγλαϊα μέσα από τα δικά σου και μόνο κείμενα έχω διαβάσει άπειρες φορές για το πόσο είναι ανίκανοι η πλειοψηφία των παιδιάτρων γυναικολόγων και μαιών να υποστηρίξουν μια γυναίκα να θηλάσει. Εσύ που κατά γενική ομολογία έχεις βοηθήσει πολύ κόσμο , θα πρέπει να κατανοείς περισσότερο την έννοια κράχτης για την ανυποψίαστη εγκυμονούσα. Αλλά βλέπω ότι και αυτό δεν το καταλαβαίνεις και το μυαλό σου πάει αλλού.

 

Επίσης δικό σου το συμπέρασμα ότι η κάθε εγκυμονούσα , θηλάζουσα ή μη , θα πρέπει να γίνει εξπέρ από το διάβασμα επί παντός επιστητού έτσι ώστε, αν χρειαστεί μια μέρα να κάνει σταυροβελονιά ή καρίκωμα να γνωρίζει πως να το κάνει.

Και επειδή το θεωρώ σημαντικό , ξανά λέω , πως όταν η ανυποψίαστη περαστική αναγνώστρια -εγκυμονούσα ή μη, θηλάζουσα ή όχι - διαβάσει τυχαία μερικά πράγματα ( για τα οποία γίνετε λόγος αυτές τις μέρες) θα είναι ποιό υποψιασμένη να αναζητήσει πληροφορίες την κατάλληλη στιγμή . Δεν χρειάζεται να κάνει τον γιατρό από μόνη της .........και όλα τα άλλα τα χαριτωμένα που μου γράψατε.

 

 

Ο θηλασμός με άλλα λόγια γίνετε κράχτης , αλλά δυστυχώς μόνο για τα μέλη που θέλουν να θηλάσουν .

 

Κράχτης για ποιο πράγμα; Για να βάλουμε κόσμο στο μαγαζί μας; Για να πουλήσουμε τί; Λυπάμαι αλλά είσαι εντελώς εκτός πραγματικότητας και εκφέρεις άποψη... Δεν ξέρεις γιατί υπάρχει η ενότητα, δεν ξέρεις τι συμβαίνει μέσα σε αυτή και έχεις άποψη επι πατνός επιστητού!

Αυτή η καραμέλα για το παντός επιστητού δεν θα λιώσει ποτέ??? :roll::roll:

 

Θέλω να πω και κάτι άλλο ...τελευταίο!

Μάθετε να μοιράζεστε τις γνώσεις σας , μα ποιό πολύ ακόμα βρείτε τρόπους να σας διαβάζουν περισσότεροι.

Το να μοιράζεστε τις γνώσεις σας μόνο με αυτούς που την έχουν ανάγκη μόνο με αυτούς που καταλαβαίνουν είναι σαν τον εκπαιδευτικό που προχωρά το μάθημα παρακάτω μόνο με τους καλούς μαθητές. Υπήρξαμε όλοι μαθητές και θυμόμαστε πόσο εύκολο τους ήταν να προχωρούν με τους καλούς. Το δύσκολο αλλά και η πρόκληση είναι να τους συμμαζέψεις όλους . Να τους κεντρίσεις το ενδιαφέρον έτσι ώστε να πάρουν όλοι.

Έφερα το παράδειγμα του εκπαιδευτικού διότι είδα εκπαιδευτικούς ανάμεσα στα μέλη που είναι εναντίων των αλλαγών .

 

ΥΓ. Το παράδειγμα της πλατείας δεν με συγκίνησε όπως το έθεσες . Ξέρεις τι με συγκίνησε???? Με συγκίνησε που κάποιοι έστω και με λάθος τρόπο εκτίμησαν το όμορφο της πλατείας και προσπάθησαν να κάνουν και την δική τους πλατεία όμορφη. Αφυπνίστηκαν στο ότι πρέπει να κάνουν και την δική τους πλατεία επιτέλους όμορφη.

Την δική μας την πλατεία αν την φτιάξαμε μια φορά όμορφη θα την ξαναφτιάξουμε ξανά. Έτσι είναι η ανιδιοτελής προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Χαίρεσαι που βλέπεις να ασχολούνται όλο και περισσότεροι με την πλατεία σου!!!! Αλλιώς και η Στυλιανάκη έπρεπε να κρατήσει το φόρουμ όπως ήταν το 2006 όπου η ίδια απαντούσε επί παντός επιστητού , προτάσσοντας την δικαιολογία του ελάχιστου διαθέσιμου χρόνου. Όμως δεν το έκανε. Απλά άφησε όλους ‘’εμάς’’ να μοιραστούμε τις γνώσεις μας……..και το κάναμε , όπως επίσης σταματήσαμε να το κάνουμε για τον απλό λόγο ότι βρέθηκαν συνεχιστές νεότεροι και ποιο ενημερωμένοι.

Link to comment
Share on other sites

Το να μοιράζεστε τις γνώσεις σας μόνο με αυτούς που την έχουν ανάγκη μόνο με αυτούς που καταλαβαίνουν είναι σαν τον εκπαιδευτικό που προχωρά το μάθημα παρακάτω μόνο με τους καλούς μαθητές.

 

δεν έχει να κάνει με καλούς και κακούς μαθητές αλλά με το πόσους μαθητές μπορεί να χωρέσει μία τάξη

 

υπάρχει άνω όριο μαθητών για μία τάξη, αν αυτό υπερβαίνεται η τάξη χωρίζεται δε 2 τμήματα ή περισσότερα

 

στην ενότητα του θηλασμού αυτό έχει γίνει, είμαστε πολλά τμήματα και σύντομα ο διαχωρισμός αυτό θα είναι και οπτικός

 

ο εκπαιδευτικός μορεί να αρνηθεί να μπει σε μια τάξη με υπεράριθμους ειδικά όταν του δυσχαιρένουν την πρόσβαση στα εποπτικά μέσα που ο ίδιος έχει οργανώσει για να γίνεται καλύτερο το μάθημα

 

Τίποτα δεν δικαιολογεί τον εκπαιδευτικό της διπλανής τάξης να οικειοποιηθεί τη δουλειά του συναδέλφου με τη δικαιολογία ότι ο συνάδελφος την έκανε καλά ενώ ο ίδιος δεν μπορεί. Ας έχει την ευγένεια να ζητήσει ένα αντίγραφο ή έστω να βγάλει ένα αντίγραφο χωρίς να το ζητήσει. Ας αφήσει τον άλλο να κάνει τη δουλειά του χωρίς να του δημιουργεί προβλήματα.

 

Η ανάγκη για μεροκάματο μπορεί να υποχρεώσει έναν εκπαιδευτικό να μπει σε μια τάξη με υπεράριθμους ή με περιορισμένα μέσα αν η διοίκηση τον πιέσει. Είναι θέμα συναλλαγής.

 

Ωραίο το παράδειγμα με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές! :wink:

Link to comment
Share on other sites

Απλα να πω οτι κ εγω ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΗ απο μωρα και με ενα μωρο στα χερια που δεν ηξερα τι να το κανω και ασχετη απο ιντερνετ και με παιδιατρους και μαιες στο μαιευτηριο ασχετες, το φορουμ αν και το ανακαλυψα αργοτερα υπηρξε για μενα μια χειρα βοηθειας εξ'ουρανου!!! δυστυχως μπορεσα να σας βρω αφου γυρισα στη δουλεια που ηδη ειχε αρχισει να μειωνεται ο θηλασμος!!

ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ θεωρω πως ναι ο θηλασμος ειναι μια κοσμοθεωρια ολοκληρη...δε με πειραζει που καποιες πληροφοριες δε θα τις μαθω. ισως ομως θα μπορουσαν οι πληροφοριες αυτες να γραφτουν δυο φορες!

η παλι θα μπορουσε να υπαρχει ενας πινακας περιεχομενων καπου στο φορουμ.

παντως θεωρω πως καλο θα ηταν να σβηστουν καποια παλια ξεχασμενα ανουσια θεματα....

Link to comment
Share on other sites

Ωραια τα περι "μοιρασματος γνωσεων κλπ" αλλα ειναι κατι που θα πρεπε

 

1. Να λαμβανεται υποψη και η γνωμη οσων εργαζονται για την συγκεντρωση τοσων πληροφοριων και να μην αποφασιζει καποιος ασχετος με τα τοπικ χωρις καν να τα εχει διαβασει...

 

και

 

2. Η μεταφορα να γινεται σε σημεια που εξυπηρετειται περισσοτερος κοσμος και οχι λιγοτερος........γιατι μην πειτε τωρα οτι ειχε καμμια σχεση η Διαστροφη με τα τυροπιτακια και τα μεζεδακια.........μπορει να αναφερει και διατροφη ο τιτλος της ενοτητας αυτης αλλα αυτος που θα ψαξει εκει θα χει κατα νου συνταγες και οχι "διατροφικες διαστροφες". Εγω που μαι εδω στο φορουμ ενα χρονο και , και ειμαι και αλανιαρα (εχω επισκεφθει και γραφω σε διαφορες ενοτητες) ειναι ζητημα να χω περασει απο την Διατροφη πανω απο 2-3 φορες και ηταν παντα για μικρο διαστημα και για να βρω καποια συνταγη.......ουτε θα μπαινα ποτε στην διαδικασια να διαβασω ενα τετοιο τοπικ και μαλιστα πολυσελιδο.....εδω στο θηλασμο που ηταν και το διαβασα προσφατα (μαζεμενο) κι αυτο επειδη το βλεπα μαθε μερα και πιεστηκα να αφιερωσω πολυ χρονο καποια στιγμη να το διαβασω.....Αφηστε που στην ενοτητα διατροφης αποκλειεται να το δει η συντριπτικη πλειοψηφια των αντρων ...... :lol:

 

Παλι για τα εμβολια θα πω, πως οσες ετοιμαζονται να γεννησουν η ειναι φρεσκες μανουλες και ξημεροβραδιαζονται στην ενοτητα θηλασμου , εχουν περισσοτερες πιθανοτητες να ενημερωθουν εκει για τα εμβολια εγκαιρως παρα στην ιατρικη ενοτητα (και ποσο μαλλον σε αυτη των ενηλικων που τα ειχατε μεταφερει)....εγω που εχω ξεκοκκαλισει πολλες ενοτητες και τοπικ λυπαμαι που δεν ειχα στην διαθεση μου αυτες τις πληροφοριες οταν τις χρειαζομουν......θα χα αποφυγει πολλα εμβολια ετσι....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Link to comment
Share on other sites

όπως επίσης σταματήσαμε να το κάνουμε για τον απλό λόγο ότι βρέθηκαν συνεχιστές νεότεροι και ποιο ενημερωμένοι.

 

Πω πω :shock::shock: . Μετα τις 3 ασπρες τριχες που ειδα στο μαλλι προσφατα διαβασα αυτο και με αποτελειωσε :lol::lol:

 

 

Παλι για τα εμβολια θα πω, πως οσες ετοιμαζονται να γεννησουν η ειναι φρεσκες μανουλες και ξημεροβραδιαζονται στην ενοτητα θηλασμου , εχουν περισσοτερες πιθανοτητες να ενημερωθουν εκει για τα εμβολια εγκαιρως παρα στην ιατρικη ενοτητα (και ποσο μαλλον σε αυτη των ενηλικων που τα ειχατε μεταφερει)....εγω που εχω ξεκοκκαλισει πολλες ενοτητες και τοπικ λυπαμαι που δεν ειχα στην διαθεση μου αυτες τις πληροφοριες οταν τις χρειαζομουν......θα χα αποφυγει πολλα εμβολια ετσι.... .

 

Εγω που δεν μπηκα στην ενοτητα θηλασμου (ενημερωθηκα απο αλλου για τον θηλασμο) ή καποια πχ που για τον Α-Β λογo δεν θηλασε πως θα το εβλεπε εκει μεσα ? Βεβαια στα Ιατρικα των Ενηλικων παλι δεν θα ηταν το καλυτερο μου. Το νεογνα και μωρα - Ιατρικα θεματα θα ελεγα ειναι ενα σημειο που θα το αναζητουσα εγω αλλα και παλι μιλαω για τον δικο μου τροπο αναζητησης που δεν εκφραζει τους παντες.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Link to comment
Share on other sites

Καλα ο καλυτερος κι ευκολοτερος τροπος να διαβασουμε κατι ειναι να μας το στειλουν προσωπικα με λινκ...δε το συζητω....... :lol:

 

Ξερεις τι εννοω? Στα ιατρικα δεν μπαινει ευκολα καποια ΠΡΙΝ αντιμετωπισει καποιο προβλημα το παιδι της.......δλδ θα γεννησει και οταν θα εχει καποιο θεμα τοτε θα το ψαξει...και συνηθως ψαχνει ειτε κατι σοβαρο ειτε κατι πρακτικο και συχνο (συγκαμματα και κολικους). Εγω τα πηρα χαμπαρι ΑΦΟΥ ξεκινησα τα εμβολια......

 

Τα εμβολια (και ειδικα τα πολυδυναμα) τα ξεκινανε απο το δευτερο μηνα.......ειναι λοιπον κατ εμε δυσκολο να το ειχε διαβασει καποια πριν ακομα κανει το εμβολιο...πανω στη φουρια της γεννησης εχεις χιλια δυο αλλα στο μυαλο........συμφωνω ομως για την ιατρικη ενοτητα νεογνων και σιγουρα θα επρεπε να υπαρχει παραπομπη, εγω ειχα βαλει σε αντιστοιχα τοπικ.....

 

Αντιθετα την ενοτητα θηλασμου πολλες την ξεψαχνιζουν προκαταβολικα και μπορουν αναμεσα στα αλλα να ενημερωθουν ΚΑΙ για τα εμβολια....

 

Μιλαω απο την σκοπια της αναγνωστριας που διαβαζει πολλες ενοτητες σε γενικες γραμμες, αν και μου ειναι δυσκολο να παρακολουθω τακτικα τοπικ διασκορπισμενα σε πολλες ενοτητες.......ποσο χρονο να διαθεσει καποιος?

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Link to comment
Share on other sites

Το να μοιράζεστε τις γνώσεις σας μόνο με αυτούς που την έχουν ανάγκη μόνο με αυτούς που καταλαβαίνουν είναι σαν τον εκπαιδευτικό που προχωρά το μάθημα παρακάτω μόνο με τους καλούς μαθητές.

 

δεν έχει να κάνει με καλούς και κακούς μαθητές αλλά με το πόσους μαθητές μπορεί να χωρέσει μία τάξη

 

υπάρχει άνω όριο μαθητών για μία τάξη, αν αυτό υπερβαίνεται η τάξη χωρίζεται δε 2 τμήματα ή περισσότερα

 

στην ενότητα του θηλασμού αυτό έχει γίνει, είμαστε πολλά τμήματα και σύντομα ο διαχωρισμός αυτό θα είναι και οπτικός

 

ο εκπαιδευτικός μορεί να αρνηθεί να μπει σε μια τάξη με υπεράριθμους ειδικά όταν του δυσχαιρένουν την πρόσβαση στα εποπτικά μέσα που ο ίδιος έχει οργανώσει για να γίνεται καλύτερο το μάθημα

 

Τίποτα δεν δικαιολογεί τον εκπαιδευτικό της διπλανής τάξης να οικειοποιηθεί τη δουλειά του συναδέλφου με τη δικαιολογία ότι ο συνάδελφος την έκανε καλά ενώ ο ίδιος δεν μπορεί. Ας έχει την ευγένεια να ζητήσει ένα αντίγραφο ή έστω να βγάλει ένα αντίγραφο χωρίς να το ζητήσει. Ας αφήσει τον άλλο να κάνει τη δουλειά του χωρίς να του δημιουργεί προβλήματα.

 

Η ανάγκη για μεροκάματο μπορεί να υποχρεώσει έναν εκπαιδευτικό να μπει σε μια τάξη με υπεράριθμους ή με περιορισμένα μέσα αν η διοίκηση τον πιέσει. Είναι θέμα συναλλαγής.

 

Ωραίο το παράδειγμα με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές! :wink:

To internet δεν είναι όπως σας συμφαίρει να παρουσιάζεται το πρόβλημα των υπεραρίθμων . Στο ίντερνετ χωράμε όλοι πλέον. Οι εκπαιδευτικοί στις κινητοποιήσεις τους προτάσουν πάντα το κοινωνικό έργο της εργασίας τους. Ο αριθμός μαθητών στις τάξης υφίστατε για τον απλό λόγο πως οι εκπαιδευτικοί στην πλειονοτητά τους κάνουν αυτό το επάγγελμα καθαρά βιοποριστικά και όχι από ανιδιοτελή δίψα για κοινωνικό έργο. Μοιραία ο αριθμός συρικνόνεται για να μπορέσουν να κάνουν δουλειά οι μέτριοι. Μην προσπαθείτε να με πείσετε πως οι περισσότεροι από εσάς είστε μέτριοι.

Το φόρουμ αυτό σας δίνει την ευκαιρία να διαδώσετε τις γνώσεις σας και τις εμπειρίες σας παραπέρα κι εσείς επιμένετε στην γωνιά σας ταμπουρωμένες πίσω από την ασφάλεια που σας προσφέρει ο έλεγχος της γωνίας αυτής.

 

Ξανοιχτείτε λίγο παραπάνω .

 

Τέλος εγώ κουράστηκα είδη να προσπαθώ να σας πω τι βλέπω . Το τελειώνω εδώ. Ας προσπαθήσει και κανένας άλλος να σας μιλήσει , εμένα μου τελειώσαν οι σφαίρες :lol:

Link to comment
Share on other sites

Ξέρεις τι με συγκίνησε???? Με συγκίνησε που κάποιοι έστω και με λάθος τρόπο εκτίμησαν το όμορφο της πλατείας και προσπάθησαν να κάνουν και την δική τους πλατεία όμορφη. Αφυπνίστηκαν στο ότι πρέπει να κάνουν και την δική τους πλατεία επιτέλους όμορφη.

 

Αδειάζοντας τη δική μας; Χαλώντας την; Αποδιοργανώνοντάς την;

Αυτή τη στιγμή εκκρεμούν πάνω από 20 πμ που αδυνατώ να απαντήσω γιατί θέλουν 3πλάσια δουλειά από πριν.

 

Το φόρουμ είναι γεμάτο με άχρηστα τόπικ που καταλαμβάνουν τεράστιο χώρο, υπάρχει χώρος και για ένα αντίγραφο από 3 σημαντικά θέματα. Στα μεγάλα φόρα με τόση επισκεψιμότητα είναι αναμενομενο να μην μπορούν να μπούνε όλοι παντού, τα αντίγραφα λύνουν το πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

To internet δεν είναι όπως σας συμφαίρει να παρουσιάζεται το πρόβλημα των υπεραρίθμων . Στο ίντερνετ χωράμε όλοι πλέον.

 

Στην ενότητα του θηλασμού οι μητέρες αναζητούν συγκεκριμένη βοήθεια για να λύσουν ένα πρόβλημα. Δεν ενημερώνονται απλώς.

 

Αρχικά δίνουν ιστορικό:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=4828

 

το κάθε ιστορικό πρέπει να διαβαστεί και να αξιολογηθεί για να δοθούν σωστές οδηγίες.

 

Μερικά ιστορικά παρουσιάζουν ιδιαίτερη δυσκολία και απαιτούν συνεχή παρακολούθηση και υποστήριξη (πχ επαναγαλακτισμός edit admin άκυρο link)

Οι μητέρες αυτές έχουν πολύ περισσότερο την ανάγκη μας από τον αναγνώστη που απλώς ζητάει να ενημερωθεί. Γι αυτόν υπάρχουν οι μηχανές αναζήτησης και μπορεί να διαβάσει ότι θέλει για όσο καιρό θέλει.

 

 

Ο αριθμός μαθητών στις τάξης υφίστατε για τον απλό λόγο πως οι εκπαιδευτικοί στην πλειονοτητά τους κάνουν αυτό το επάγγελμα καθαρά βιοποριστικά και όχι από ανιδιοτελή δίψα για κοινωνικό έργο.
Δηλαδή όταν διδάσκεις για βιοποριστικούς λόγους μπορείς να μπαίνει σε τάξη με περιορισμένο αριθμό μαθητών ενώ όταν έχεις ανδιοτελείς σκοπούς μπορείς να κάνεις ποιοτική δουλειά σε τάξη 70 ατόμων! :shock::roll:

 

 

Το φόρουμ αυτό σας δίνει την ευκαιρία να διαδώσετε τις γνώσεις σας
Δεν διαδίδουμε γνώσεις, δεν διδάσκουμε, προσφέρουμε βοήθεια. Βοηθάμε τη μαμά που χρειάζεται να λύσει το πρόβλημά της για να μπορέσει να συνεχίσει να θηλάζει το παιδί της. Βοηθάμε τη μητέρα που πονάει εξαιτίας λάθος οδηγιών για αποθηλασμό.

 

Στο γιατρό δεν πας για να μάθεις, για να διδαχθείς, για να μορφωθείς. Πας για να σε βοηθήσει να λύσεις ένα συγκεκριμένο πρόβλημα και επείγεσαι. Και αυτή η ενότητα αυτό το σκοπό έχει.

 

Για τις μητέρες που επιθυμούν να μορφωθούν υπάρχει ένα και μοναδικό τόπικ με βιβλία και αρθρα. Όλα τα υπόλοιπα είναι για επίλυση προβλημάτων.

 

Μερικές φορές μπορεί η επίλυση προβλημάτων να απαιτεί επιστημονική τεκμηρίωση που είναι γενικότερου ενδιαφέροντος αλλά αυτό δεν αλλάζει το χαρακτήρα της ενότητας.

 

 

Γι αυτόν ακριβώς το λόγο σου έγραψα και παραπάνω ότι δεν έχεις καταλάβει το ρόλο της ενότητας. Νομίζεις ότι είναι ενημερωτικός αλλά προσφέρει κάτι πολύ διαφορετικός.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...