Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ! (13 μηνων και ύψος)

Recommended Posts

Α επίσης για να παρηγορηθείς να σου πω ότι εμάς 15 μηνών και είναι 8400 δηλαδή πιο αδύνατη από τη δική σου που είναι 2 μήνες μικρότερη. ;)

Τα κορίτσια μου !

Ζωή 10/01/2008

Φωτεινή 24/07/2012

Διαφημίσεις

ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΜΕΤΡΑΩ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ??? ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΟ ΜΑΤΣΟΥΚΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ.. :? ¨

Για να μετρήσεις το ύψος του παιδιού στο σπίτι, πρέπει να το ξαπλώσεις σε ίσια επιφάνεια (ακόμα και σε μια κουβερτούλα στο πάτωμα), με το κεφάλι ν' ακουμπάει σε κάτι σταθερό (π.χ. στον κάθετο τοίχο, ή αν δε βολεύει, σε ένα χοντρό βιβλίο). Μετά θα ενώσεις τα γονατάκια της και θα τα πιέσεις ελαφρά προς τα κάτω ώστε το πόδι να τεντώσει και θα μετρήσεις την απόσταση απ' τον τοίχο (ή βιβλίο) ως το σημείο που φτάνει η φτέρνα του παιδιού. (Βοηθάει αν είστε δύο, ο ένας κρατάει το μωρό ο άλλος τη μεζούρα).

Σου έγραψα τη διαδικασία, αλλά όπως είπαν και παραπάνω, νομίζω ότι περισσότερο θα σε αγχώνει άδικα να παρακολουθείς το ύψος της μικρής σου στο σπίτι, ίσως είναι καλύτερα να το ξεχάσεις προσωρινά το θέμα μέχρι τον άλλο μήνα.

Καλή συνέχεια! (και Χρόνια Πολλά!)

ΝΕΝΙΝΚ μη στενοχωριέσαι. Τα πρώορα έχουν άλλους ρυθμούς ανάπτυξης από τα τελειόμηνα. Και αυτό βασικά θα έπρεπε να το γνωρίζει η παιδίατρος σου. Τεσπα να δεις που σε λίγο καιρό θα μπεις και θα μας γράψεις ότι πήρε τους πόντους που της λείπουν και ακόμα παραπάνω. Και η μικρή μου κόρη παρ' όλο που γεννήθηκε τελειόμηνη είναι ένα "σιαμιαμίδι" που λένε. Κοντεύει τα 3,5 και τα κιλά της δεν ξεπερνούν τα 12 με το ζόρι ενώ η μεγάλη μου στην ίδια ηλικία ήταν ήδη στα 18 κιλά. Το ύψος της βέβαια είναι μια χαρά. Άντε να της λείπουν 2-3 πόντοι από το κανονικό αλλά δεν ανησυχώ. Κάνε και τις εξετάσεις που θα σου προτείνει η γιατρός σου να σου φύγει το άγχος και όλα θα γίνουν.

Ένα παιδί σου ζωγραφίζει τη μέρα με χαρούμενα χρώματα. Ένα παιδί σου κουβεντιάζει, και νομίζεις πως κάτι διαφορετικό συμβαίνει στον κόσμο. Σου τραγουδά και θαρρείς πως είσαι ακόμα παιδί. Σου φέρνει μια σακούλα γέλιο και σου την αδειάζει απλόχερα μπροστά σου. Μα εκείνο που πραγματικά κερδίζεις από ένα παιδί είναι ο άδολος τρόπος που σκέφτεται.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...