Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Mωρό και αγκαλιές

giotar1

Recommended Posts

Είμαι νέα μαμά και έχω ένα αγοράκι 2,5μηνών. Αφού περάσαμε ένα μεγάλο διάστημα κολικών...περίπου από την πρώτη εβδομάδα...τώρα δείχνει να έχουμε ηρεμήσει εκτός από λίγες περιπτώσεις...Αυτό που με απασχολεί είναι ότι δεν ξέρω αν είναι της ηλικίας αλλά ο μικρός μου θέλει συνέχεια να βρίσκεται σε μία αγκαλιά ή στα χέρια κάποιου...οποιουδήποτε...Δεν μπορώ να φανταστώ ότι έχει καλομάθει...αυτή η "έννοια" δεν μου αρέσει...Τον έχω ταίσει...τον έχω αλλάξει...τον κρατάω λίγο αγκαλιά αλλά μόλις τον βάζω στο ριλάξ αρχίζει η γκρίνια...'Οταν νυστάζει συνήθως κοιμάται εύκολα...όταν δεν νυστάζει δεν του αρέσει να κάθεται ποτέ μονος του, ούτε στο ριλάξ ακόμα και αν βλέπει κόσμο γύρω του...η αγαπημένη του θέση είναι στην αγκαλιά η στα πόδια κάποιου..τελευταία έχω παρατηρήσει, παρόλο το νεαρό της ηλικίας ότι του αρέσει να κάθεται στον πωπό του με υποστήριξη του σώματος του από μας (το κεφάλι το στηρίζει) και να παρατηρεί γύρω...Εχω ακούσει για άλλα μωράκια που γενικά παίζουν μόνα τους...ξέρω ότι ο δικός μου δεν είναι η εξαίρεση αλλά να υποθέσω ότι είναι στοιχείο του χαρακτήρα του? Είναι ανασφαλής και θέλει συνεχώς να είναι σε επαφή με κάποιον? Έχω ακούσει από πάρα πολλούς να κόψω τις πολλές αγκαλιές γιατί δεν θα μπορώ να κάνω τίποτα παρά να τον έχω συνεχώς μαζί μου...έχω προβληματιστεί για το τι είναι πιο σωστό να κάνω για μένα και για τον ίδιο γιατί θέλω να είναι ανεξάρτητος...αλλά μήπως είναι πολύ νωρίς να τα σκέφτομαι όλα αυτά? :oops:

bcV1p2.png

Διαφημίσεις

Είμαι νέα μαμά και έχω ένα αγοράκι 2,5μηνών. Αφού περάσαμε ένα μεγάλο διάστημα κολικών...περίπου από την πρώτη εβδομάδα...τώρα δείχνει να έχουμε ηρεμήσει εκτός από λίγες περιπτώσεις...Αυτό που με απασχολεί είναι ότι δεν ξέρω αν είναι της ηλικίας αλλά ο μικρός μου θέλει συνέχεια να βρίσκεται σε μία αγκαλιά ή στα χέρια κάποιου...οποιουδήποτε...Δεν μπορώ να φανταστώ ότι έχει καλομάθει...αυτή η "έννοια" δεν μου αρέσει...Τον έχω ταίσει...τον έχω αλλάξει...τον κρατάω λίγο αγκαλιά αλλά μόλις τον βάζω στο ριλάξ αρχίζει η γκρίνια...'Οταν νυστάζει συνήθως κοιμάται εύκολα...όταν δεν νυστάζει δεν του αρέσει να κάθεται ποτέ μονος του, ούτε στο ριλάξ ακόμα και αν βλέπει κόσμο γύρω του...η αγαπημένη του θέση είναι στην αγκαλιά η στα πόδια κάποιου..τελευταία έχω παρατηρήσει, παρόλο το νεαρό της ηλικίας ότι του αρέσει να κάθεται στον πωπό του με υποστήριξη του σώματος του από μας (το κεφάλι το στηρίζει) και να παρατηρεί γύρω...Εχω ακούσει για άλλα μωράκια που γενικά παίζουν μόνα τους...ξέρω ότι ο δικός μου δεν είναι η εξαίρεση αλλά να υποθέσω ότι είναι στοιχείο του χαρακτήρα του? Είναι ανασφαλής και θέλει συνεχώς να είναι σε επαφή με κάποιον? Έχω ακούσει από πάρα πολλούς να κόψω τις πολλές αγκαλιές γιατί δεν θα μπορώ να κάνω τίποτα παρά να τον έχω συνεχώς μαζί μου...έχω προβληματιστεί για το τι είναι πιο σωστό να κάνω για μένα και για τον ίδιο γιατί θέλω να είναι ανεξάρτητος...αλλά μήπως είναι πολύ νωρίς να τα σκέφτομαι όλα αυτά? :oops:

Γέμισε το αγκαλιές όσο πιο πολύ μπορείς, τον γιό μου απο την στιγμή που γεννήθηκε είχαμε μια τρέλα όλοι να τον έχουμε αγκαλιά, και δεν καθόταν κι αυτός μόνος του, ήθελε κόσμο να του μιλάς και να του δίνεις σημασία. Ετσι έγινε πολύ κοινωνικό και στοργικό παιδάκι.. Τώρα που είναι 5,5 χρονών τον κυνηγάω για μια αγκαλιά αλλά λέει ότι έχει μεγαλώσει...Τώρα με την κόρη είναι πάλι παιδί της αγκαλιάς και της αρέσει να κάθεται στα πόδια όπως και το δικό σου μωρό. Για όσο μπορώ θα την "κακομάθω" αφού όταν μεγάλώσει κι αυτή θα παρακαλώ για μια αγκαλίτσα..

:P:P Συμφωνω κι εγω,η αγκαλια ειναι αναντικαταστατη.Κηνυγαω τωρα τη μεγαλη μου,9 ετων ειναι,και συνεχεια κατι εχει να κανει.Ευτυχως εχω τη μικρη μου και βγαζω τα απωθημενα μου,την πνιγω στις αγκαλιεσ και ειναι συνεχεια γελαστη και χαρουμενη.
.pngHgxdp3.png

Διαφημίσεις

Είναι πάρα πολύ μικρός για να του στρερήσεις την αγκαλιά για να μην ''κακομάθει''. Η αγκαλιά είναι ''ανάγκη'' για τα μωρά και εξίσου σημαντική όπως και το τάισμα και το άλλαγμα...Μην σκέφτεσαι από τώρα ότι θα κακομάθει γιατί είναι πολύ νωρις...Δωσε του απλόχερα, αυτό που σου ζητάει :wink: Είναι πολύ μικρός όντως όπως λες κι εσύ για να σκέφτεσαι τέτοια πράγματα..

DoUwp3.png

Οι αγκαλιες δεν εκαναν κακο σε κανεναν. :wink: Μονο ας με βεβαιωσει καποιος γιατι δεν ειμαι ακομα μαμα, δεν κανει να βαζεις το μωρακι να καθεται στον ποπο απο τωρα. Κανω λαθος? :roll:

lcWup3.png

Μονο ας με βεβαιωσει καποιος γιατι δεν ειμαι ακομα μαμα, δεν κανει να βαζεις το μωρακι να καθεται στον ποπο απο τωρα. Κανω λαθος? :roll:

έτσι ακριβώς είναι..δεν είναι έτοιμος ακόμη ο σκελετός του μωρού..μετά τους έξι μήνες βάζουμε το μωρό να κάθεται και αφού κρίνει ο παιδιατρος ότι είναι έτοιμο.

rQGhp3.png

Αγκαλίτσες....και φιλάκια....και χαδάκια.....και χορεψτε μέσα στο σπίτι!

Εμείς ετσι κάναμε απο την ώρα που γεννήθηκε!

Και τωρα που είναι ενός ετους εχει γίνει πολύ χαδιάρα :wink: και πολύ τρυφερή! Οποιον και να δει αμέσως τον κάνει "καλο καλό" και του δίνει φιλάκια! Σε μεγάλους και μικρούς!!!!

Διαφημίσεις

ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΕΤΣΙ ΕΚΑΝΕ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΜΙΚΡΟΥΛΗΣ (ΑΠ'ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ)

ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΜΕ ΟΡΘΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΚΑΛΙΕΣ...ΕΧΤΕΣ ΕΒΛΕΠΑ ΠΑΜΕ ΠΑΚΕΤΟ ΠΟΥ ΜΙΑ ΜΑΝΑ ΕΙΧΕ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕ!!!ΠΗΡΑ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΑΓΚΑΛΙΑ Κ ΤΟ ΕΣΦΙΞΑ ΕΠΑΝΩ ΜΟΥ Κ ΕΚΛΑΙΓΑ ΓΙΑ ΩΡΑ.....ΔΩΣ'ΤΟΥ ΠΟΛΛΕΣ,ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΑΓΚΑΛΙΕΣ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ Κ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΦΕΡΕΙ Η ΖΩΗ....ΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ Κ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΟΣΗ ΑΓΑΠΗ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ!!!!ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΥΡΙΖΟΥΝ ΠΙΣΩ.......

giotar1, καταρχήν Να σου ζήσει ο μπέμπη σου!!!! Μην ακούς κανέναν.... Εάν εσύ θέλεις να το πάρεις αγκαλιά, ή εάν το μωρό σου σε ζητάει, δεν θα το πάρεις για να μην κακομάθει;;; Δεν ξέρω κανέναν που να κακόμαθε επειδή τον αγαπούν... Η μπέμπα μου, από τότε που γεννήθηκε μέχρι και σήμερα, είναι συνέχεια στην αγκαλιά κάποιου. Τώρα όμως που αρχίζει να κάνει βηματάκια, όταν την πάρεις αγκαλιά, κάθεται λίγο και μετά σε σπρώχνει και θέλει να κατέβει για να περπατήσει.. οπότε κράτησε το μωρό σου αγκαλιά όσο περισσότερο γίνεται. (Βέβαια, όσο για μέση, πλάτη χέρια κλπ.... δεν στο συζητώ... υπάρχει και σχετικό τόπικ (μην το διαβάσεις :wink: ))

Giotar1, κι εγώ θα σου πρότεινα να μην τσιγκουνευτείς τις αγκαλιές. Και τσέκαρε και μήπως σε ενδιαφέρει να πάρεις και έναν μάρσιπο. Είναι πολύ πρακτικοί και έχεις μονίμως το μωράκι σου κολλημένο πάνω σου και ελεύθερα τα χέρια σου. :wink:

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Θα συμφωνησω με τα κοριτσια...

Πολλες αγκαλιτσες τωραπου ειναι μικρος και τις εχετε και οι δυο αναγκη.Μεγαλωνουν τοσο γρηγορα που οταν αρχισει τα: Μονο μου!Μονο μου! Θα σου κακοφανει!

FWusp3.png

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας...αυτό σκοπεύω να κάνω τώρα που μπορώ...γιατί μετά θα αλλάξουν οι ρόλοι....και θα κλαίω εγώ για μια αγκαλιά :) Όσο για την αγαπημένη του στάση...όρθιος στον πωπό του και γω αρχικά ανησυχούσα για τη σπονδυλική του στήλη αλλά ρώτησα την παιδίατρο και μου είπε κανένα πρόβλημα...Δείχνει να του αρέσει πολύ έτσι...Τι να πω...οι απόψεις διίστανται...

bcV1p2.png

2,5 μηνων και περιμενεις να ειναι ανεξαρτητος και να μη θελει αγκαλια ????

Παρε καλε το παιδακι οση αγκαλια θελει, κανενας δεν κακομαθε απο αγαπη και να μη δινεις λογαριασμο σε κανεναν.

Δικο σου το παιδι, δικες σου οι αποφασεις.

Να το χαιρεσαι :lol:

k9Tap3.png

Αν είναι το πρώτο σου μωράκι κοίταξε να το χαρείς όοοοοοοοοοοοοοοσο πιο πολύ μπορείς με αγκαλιτσες,φιλάκια και ΄τι άλλο σε ευχαριστεί γιατί το πόσο γρήγορα θα σου μεγαλώσει χαμπάρι δεν θα το πάρεις και κοίταξε να ρουφήξεις όσο πιο πολλές στιγμές μαζί του γιατί τα χρόνια,οι μήνες ακόμα και τα λεπτα που φέυγουν δεν θα τα ξαναζήσεις(καταλαβαίνεις τι εννοώ).Οσο είχαμε την πρώτη μου την κόρη την είχαμε τρελανει στις αγκαλιές και τα φιλιά ΤΗΝ ΧΟΡΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΣΑΜΕ,τώρα βέβαια που ήρθε η δεύτερη η κόρη(6 μηνών)δυστηχώς δεν μπορούμε να την χαρούμε όσο θέλουμε γιατί η μεγάλη ψιλοζηλέυει και εμας κακοφαίνεται(με την καλή την έννοια βέβαια φροντίζουμε όταν λείπει να την ξεζουμίζουμε :lol::lol::lol: την μπέμπα χιχιχιχιχι),γι αυτό αν είν αι το πρώτο σας χαρείτε το όσο πιο πολύ μπορείτε! :wink::wink:

[link=/][image noborder]/cache/7c9e28bff8.png[/image][/link]

Giota νομίζω πως κάποιο , pouch ή ring sling ή wrap θα σε βοηθούσε ώστε και να έχεις το μωράκι σου αγκαλίτσα , να σε νοιώθει κοντά του και παράλληλα να "ελευθερώνεις" τα χέρια σου και να ασχολίσαι με την υπόλοιπες δουλειε΄ς που αφορουν την φροντήδα του μωρού σου κ του σπιτιου ... http://www.babywearing.gr/

α! θα δείς που θα έρθουν μέρες και θα παρακαλάς γονατιστή για μια αγκαλιά ... "εκμεταλεύσου" την κατάσταση όσο μπορείς :wink:

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Και εμεις μια απο τα ιδια...

9 μήνες το παιδακι ήταν στν αγκαλια της μητρας σου και περιμένεις να σταματησει να ζητάει αυτη τη ζεστασια σε 2,5; Δωσε του παιδιου αυτο που θέλει και αστους να λενε....

εμένα θέλει να είναι συνέχεια στη θέση ρεψίματος, να περπατάω και να βλέπει πίσω απο την πλάτη μου. Δεν χαλάω χατήρι στο αγόρι μου, αλλά προχτές η παιδίατρος μου είπε να το αφήνω και λίγο κάτω γιατί δεν έχουν "ανοίξει" τα ποδαράκια του!!! Χτες και σήμερα προσπαθώ αλλά δύσκολα! Έχω πάρει και ring sling αλλά μόλις τον βυθίσω μέσα κλαίει... σου λέει καλύτερα στον ώμο της μαμάς! Απο βδομάδα θα πάω μήπως του πάρω πάρκο ή κανένα παιχνιδάκι για απασχόληση. Εννοείται ότι και πάλι θα είμαι απο πάνω συνέχεια! Είναι πολύ μικρούλι...

ssttaa

Μονο ας με βεβαιωσει καποιος γιατι δεν ειμαι ακομα μαμα, δεν κανει να βαζεις το μωρακι να καθεται στον ποπο απο τωρα. Κανω λαθος? :roll:

Εμάς ο παιδίατρος μας είχε πει ότι το παιδί δείχνει από μόνο του τι πρέπει και τι όχι... αν ένα πιτσιρίκι θέλει να κάθεται δεν θα το εμποδίζεις επειδή δεν είναι έτοιμος ο σκελετός. Ο δικός μας καθότανε από μόνος του πάρα πολύ νωρίς... στους έξι σηκώθηκε επίσης μόνος του και στους εννιά περπάτησε. Το κάθε πιτσιρίκι έχει τους ρυθμούς του. Για να το βλάψεις θα πρέπει να το βάλεις με το ζόρι να κάνει πράγματα... :wink:

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

Εμάς ο παιδίατρος μας είχε πει ότι το παιδί δείχνει από μόνο του τι πρέπει και τι όχι... αν ένα πιτσιρίκι θέλει να κάθεται δεν θα το εμποδίζεις επειδή δεν είναι έτοιμος ο σκελετός. Ο δικός μας καθότανε από μόνος του πάρα πολύ νωρίς... στους έξι σηκώθηκε επίσης μόνος του και στους εννιά περπάτησε. Το κάθε πιτσιρίκι έχει τους ρυθμούς του. Για να το βλάψεις θα πρέπει να το βάλεις με το ζόρι να κάνει πράγματα... :wink:

Συμφωνώ μ' αυτά και επίσης πολλοί παιδίατροι πλέον είναι της άποψης πως όταν το μωρό προσπαθεί και καταφέρνει να μισοσηκωθεί, μπορείς να το έχεις καθιστό με στήριξη στην πλατούλα.

ssttaa, τι εννοούσε η γιατρός να ανοίξουν τα ποδαράκια; Έχει το μωρό πρόβλημα στα ισχία; Αν είναι αυτό, τότε υπάρχουν κατάλληλες θέσεις στους μαλακούς μάρσιπους που βοηθάνε :? Και αφήνοντάς το κάτω, πώς θα ανοίξουν τα πόδια; Από μόνα τους;

Εκτός αν εννοούσε να το ξαπλώνεις και να του κάνεις λίγο γυμναστική, ήπιες κινήσεις στα ποδαράκια, που αρέσουν στα μωράκια και ανακουφίζουν πολλές φορές και από τα αέρια, ή να το απασχολείς μιλώντας του και τραγουδώντας του ώστε να του δίνεται η ευκαιρία να κινήσει και μόνο του τα πόδια ξαπλωμένο, ώστε να τα γυμνάσει και να αρχίσει σιγά σιγά να τα τεντώνει (αν έχει το μωρό ακόμα την εμβρυική στάση με τα πόδια μαζεμένα)

HXuSp2.pngaS46p2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...