Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

μονολογος μιας αποτυχημενης θηλαζουσας. για υπομονετικες

Recommended Posts

καλημέρα σας

ειμαι εγκυος και οταν θα γεννησω το πρωτο μου παιδι θα ειναι 19 μηνων.

εχω αγχωθει γιατι ξερω οτι πιθανοτατα θα πρεπει να ειμαι συνεχως με το μωρο στο στηθος και δεν ξερω κατα ποσο θα στραβωσει ο μεγαλος που σιγουρα θα θελει να πιανει το μωρο και να το τσιμπαει, να το χτυπαει, να δει τι ειναι τελος παντων οπως κανει ηδη με μας, με τα ξαδερφια του και με κουκλες μωρα. Σκεφτηκα να το εχω σε ενα ring sling ομως φοβαμαι και αυτη τη λυση γιατι εχω προβλημα σοβαρο με τη μεση και δε σηκωνω ουτε το μπεμπη ή τελος παντων τον σηκωνω οσο το δυνατον λιγοτερο. το σιγουρο ειναι οτι θα κοιμαται μαζι μου το νεογεννητο και ιδωμεν...

θελω ομως οπωσδηποτε να θηλασω γιατι εχω ηδη τυψεις που δεν τα καταφερα με το πρωτο. Στο πρωτο ο γιατρος μου τραβηξε αποτομα τον πλακουντα, εμεινε μεσα κομματι, ειχα αιμορραγια για μερικες μερες και ενω το μωρο ηταν συνεχως στο στηθος γαλα δεν κατεβαινε και το μωρο δεν ειχε κενωσεις και ελαχιστες βρεγμενες πανες επισης ενω φαινοταν οτι πιανει σωστα μαλλον δεν επιανε αφου εκανα ραγαδες και υπεφερα πραγματικα στις πρωτες θηλαστικες κινησεις καθε θηλασμου, δεν ξερω ομως μηπως φταιει που εκανα επισκληριδιο ή που η κατω γναθος του ειναι πολυ πιο πισω απο την ανω,μετα μπηκε φωτοθεραπεια οι παιδιατροι απεδωσαν στην κακη σιτιση τον ικτερο, οταν πηγαινα να θηλασω στα νεογνα ολες ειχαν γαλα εκτος απο μενα και ενω εβλεπα οτι το μωρο επρεπε να ειναι ολημερις στο στηθος για να κατεβασω γαλα ημουν υποχρεωμενη να τον θηλασω μονο μιση ωρα και να του δωσω και συμπληρωμα αλλιως θα ημουν υπευθυνη που θα εμενε νηστικος συμφωνα με τις εντολες του νεογνολογικου. στο σπιτι παλι κοιμοταν στο στηθος μου χωρις να πιπιλα αλλα μολις τον εβαζα στο κουνακι ξυπνουσε και εκλαιγε εντωμεταξυ ειχα αγχος μην ξανανεβασει ικτερο και μου τον κρατησουν μεσα στον επανελεγχο και την ακουσω και απο τον αντρα μου και τους παππουδες (δεν υπαρχει χειροτερο απο το να εισαι αγχωμενη αν τρεφεται το παιδι σου και να εχεις και τον αντρα σου να σε στραβοκοιταει μολις δει οτι το παιδι ειναι ακομα κιτρινο) και ετσι του εδινα συμπληρωμα. Νοικιασα το symphony της medela αλλα παρολο που εκανα 8-10 αντλησεις γαλα ειχα μονο το πρωι, σκεφτηκα να παρω μαγια αλλα η φαρμακοποιος οταν της ζητησε ο αντρας μου εβγαλε φλυκταινες και ειπε οτι δε μπορουσε να παρει ευθυνη να δωσει κατι τετοιο.

Η πλακα ειναι ακομα και οταν ειχα λιγο περισσοτερο γαλα στο στηθος δυο τρεις φορες τη μερα το μωρο δε μπορουσε να θηλασει γιατι ειχε μαθει στη μικρη ροη του μπιμπερο ενω το στηθος μου εβγαζε τρεις τεσσερις πιδακες και πνιγοταν και εκλαιγε! Το πρωι παντα ειχα περισσοτερο ενω απο το απογευμα και μετα τιποτα. Εντωμεταξυ ακομα και οταν του εδινα ολοκληρο μπουκαλι απο το δικο μου και μιλαμε για διπλασια ποσοτητα απο αυτη που θα επινε σε ξενο δε χορταινε και επινε στο καπακι μισο μπουκαλι ξενο λες και του ειχα δωσει νερο, το γαλα μου μαλιστα εμοιαζε περισσοτερο με νερο παρα με γαλα αλλα και η διατροφη μου ηταν χαλια γιατι με τοσο αγχος και με τοσες δουλειες (θηλασμος, ξενο γαλα, αποστειρωση, αντληση) δεν προφταινα ουτε να φαω ουτε να κοιμηθω. Στο τελος εχασα και τη μαμα μου και ηρθε κι εδεσε γιατι εχασα τα κουραγια μου. Για παιδιατρους που συμβουλευτηκα ουτε λογος να θηλαζω μονο το πρωι και αλλες μπαρουφες ηταν οι οδηγιες, το παιδι σας κυρια μου υποσιτιζεται (πριν αρχισω την αυξηση στο συμπληρωμα) και αλλα θετικα. Εντωμεταξυ ημουν τοσο πορωμενη εδω και χρονια με το θεμα του θηλασμου που η λεξη απογοητευση δε λεει τιποτα μπροστα σε αυτο που νιωθω σε σημειο που να μη θελω να βλεπω να θηλαζουν και να ευχομαι να μην ηξερα τιποτα επι του θεματος τουλαχιστον δε θα ενιωθα τοσες τυψεις και να εχω και αυτες που δε θηλασαν ενω κατεβαζαν γαλα με τις οκαδες αλλα θεωρουσαν οτι το γαλα τους ειναι υποδεεστερο του ξενου και να ειναι μες στη χαρα οτι εκανα τελικα το σωστο!!!!!

τουλαχιστον ηθελα να ηξερα υπαρχει κανενας παιδιατρος στην Αθηνα που να υποστηριζει θερμα το θηλασμο και να μη μου δινει λαθος οδηγιες τις οποιες θα πρεπει μετα να ανασκευαζω στον αντρα μου και να μαλλιαζει η γλωσσα μου για να του αποδειξω τα αυτονοητα;

νομιζω οτι αυτη τη φορα θα το χειριστω αλλιως, θα εχω ολη μερα το μωρο στο στηθος ουτε θηλαστρα ουτε τιποτα. τι στο δ....ο καποια στιγμη θα κατεβει το ερμο το γαλα!!! ασε που γενικα εχω παρατηρησει οτι στο δευτερο ολες θηλαζουν καλυτερα.

τελος παντων τα ειπα και ξεσκασα τι μου φταιτε βεβαια εσεις να την ακουτε....

υ.γ. το προζακ που κατα πασα πιθανοτητα θα χρειαστω περναει στο μητρικο γαλα ή να δοκιμασω ωτασπιδες;

Διαφημίσεις

εγώ λέω να βγάλεις το 'αποτυχημένη' και να βάλεις το 'χωρίς υποστήριξη' στον τίτλο...καλά έκανες κι έγραψες θα σε βοηθήσουν πολύ εδώ οι έμπειρες του θηλασμού και βεβαίως η Αγλαΐα, για μένα ο,τι γράφουν είναι θησαυρός!Σου εύχομαι να πάνε όλα όπως επιθυμείς!

Απ'αυτά που λες, μάλλον το μωράκι σου δε θήλαζε σωστά. Αν δεν είχε βρεγμένες πάνες, και πονούσες κατά το θηλασμό.

Υπάρχουν μητέρες που με το θήλαστρο δε μπορούν να βγάλουν καθόλου γάλα. Γάλα είχες και αρκετό, αφού όπως λες έκανε και πίδακες.

Το μητρικό γάλα είναι πολύ πιό ελαφρύ από το αγελαδινό. Αλλωστε είναι για να μεγαλώνει παιδάκια όχι μοσχαράκια! :lol: Αλλά κι όταν βάζουμε στο στόμα του νεογέννητου ένα μπουκάλι που στάζει γάλα μεσα στο στόμα του, τι θα κάνει, θα καταπιεί. Αυτό δε σημαίνει οτι το γάλα σου δεν του φτάνει.

Επίσης, το γάλα στην αρχή του θηλασμού είναι πολύ πιό αραιό. Όταν έχεις πολλές ώρες να θηλάσεις, αυτό το αραιό γάλα είναι περισσότερο. Ίσως αυτό το αραιό γάλα να έβλεπες κι εσύ και να απογοητευόσουν.

Ξεκοκάλισε την ενότητα όσο είσαι έγκυος, και θα μάθεις πολλά πράγματα! Κι ό,τι χρειαστείς, στη διάθεση σου!

Καλή λευτεριά και μ'έναν πόνο! :D

Daf, να σου ζήσει το μωράκι! :D

Τι κρίμα βρε χαμογελάκι και φαίνεται απο τα λόγια σου πως το ήθελες πολύ.Πάντως να ξέρεις επειδή και εμένα έκανε ίκτερο μου είχε πει η παιδίατρος οτι θα φύγει εντελώς σε 40 περίπου ημέρες, όπως και έγινε, λόγω θηλασμού.Κρίμα γιατι δεν είχες υποστήριξη και σωστή ενημέρωση όπως και εγώ.Τώρα και εγώ το παλεύω με θήλαστρο.Πάντως στο επόμενο σίγουρα θα τα πάς καλύτερα. Προσπάθησε να πάς σε κάποιες απο τις συναντήσεις του συνδέσμου μητρικού θηλασμού(δες εδώ για συναντήσεις : http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=3146&start=30 ) και διάβασε όσο μπορείς εδώ στο φόρουμ την ενότητα θηλασμου και στο επόμενο θα τα πάς καλύτερα.(το ίδιο ελπίζω και για μένα!)

cceXp3.png

pcTFp3.png

Αχ, πιάστηκε η ψυχή μου, αρχικά με το βάρβαρο γυναικολόγο και μετά με τους υπόλοιπους...

Παιδίατρος που να είμαστε σίγουροι ότι ξερει, δεν υπάρχει. Ίσως βρεις κάποιον πιο φιλικό από τις μητέρες εδώ μέσα.

Μπορώ όμως να σου συστήσω σύμβουλο γαλουχίας που έχει σύζυγο ενδοκρινολόγο και αν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα θα έχεις συνολική υποστήριξη.

Διαφημίσεις

Και γιατι να παρεις προζακ ρε κουκλαμου? μονο που θα θηλασεις οι ορμονες θα σε προφυλαξουν απο την κατασταση αυτη και παλι υπαρχει η ομοιοπαθητικη κι οχι αυτα τα παλιοχημικα.

Χαμογελάκι, να χαίρεσαι το μωράκι σου και με το καλό και το δεύτερο!

Βγάλε το αποτυχημένη από τον τίτλο! Αποτυχημένη δεν είσαι εσύ, αλλά όλοι αυτοί που με τις ενέργειές τους σε σαμποτάρισαν και σου δημιούργησαν τόσα προβλήματα με το θηλασμό! Οι περισσότερες γυναίκες στη θέση σου θα τα είχαν παρατήσει από τις πρώτες μέρες στην κλινική! Κι εγώ ανήκω σ' αυτή την κατηγορία, αφού έδωσα συμπλήρωμα στην κόρη μου από την κλινική ήδη, γιατί είχε κοντό χαλινό και με πλήγωνε και δεν έτρωγε καλά στην αρχή. Δεν το πάλαιψα τόσο όσο εσύ! Τελικά, με τη βοήθεια όλων εδώ και τη σωστή πληροφόρηση, έκοψα το συμπλήρωμα και συνεχίζω τον θηλασμό. Σου εύχομαι στο δεύτερο μωράκι σου να καταφέρεις κι εσύ να θηλάσεις όσο θέλεις και να το ευχαριστηθείς κι εσύ και το μωρό σου!

HXuSp2.pngaS46p2.png

xamogelaki να σου ζήσει το μωρούλι σου και με το καλό και το επόμενο!εγώ είμαι νέα μαμά,έχω ένα αγοράκι 3 μηνών και τον θηλάζω αποκλειστικά.δεν είχα καμία ιδιαίτερη υποστήριξη,αν εξαιρέσουμε το φόρουμ αυτό φυσικά και ιδιαιτέρως τις απαντήσεις της Αγλαίας,της οποίας έχω γίνει φανατική θαυμάτρια παρεπιπτώντως.από την εγκυμοσύνη μου ήμουνα αποφασισμένη να θηλάσω,παρόλο που η μαμά και η γιαγια μου έλεγαν ότι δεν είναι καθόλου σίγουρο αν θα τα καταφέρω,αφού οι ίδιες δε θήλασαν τα πιαδιά τους.θεώρησα όμως ότι αφού η φύση μας έχει προικίσει με την ικανότητα να θηλάζουμε τα μικρά μας,όπως και όλα τα υπόλοιπα θηλαστικά,θα τα καταφέρω κι εγώ.έτσι και έγινε!:)αυτή είναι λοιπόν η συμβουλή μου.δες το σαν κάτι απόλυτα φυσιολογικό,όπως και είναι άλλωστε και άφησε λιγάκι και το ένστικτό σου να σε οδηγήσει.όσο για παιδίατρο υπέρ του θηλασμού,ο δικός μου είναι πολύ υπέρ.αν θέλεις μπορώ να σου στείλω πμ με το όνομα και το τηλέφωνό του.ψηλά το κεφάλι και καλή τύχη σε όλα!

eOSyp3.png BwuCp3.png

• 1 month later...

Χαμογελάκι, τώρα διάβασα το τόπικ. Έτσι κάπως ξεκίνησε και η δική μου ιστορία, μόνο που είχα υποστήριξη και στο τέλος όλα πήγαν καλά. Αλλά ήταν οι δυο δυσκολότερες εβδομάδες της ζωής μου. Καταλαβαίνω απόλυτα τις τύψεις σου, αν και είναι αβάσιμες. Ακολούθα τις συμβουλές της Αγλαΐας κι αν υπάρξει πρόβλημα, να απευθυνθείς στη σύμβουλο θηλασμού που θα σου προτείνει για να δει κι από κοντά το πρόβλημα.

Καλύτερα βρες το τηλέφωνο μιας συμβούλου στην περιοχή σου από τώρα, για να μην ψάχνεις όταν θα είσαι στον πανικό. Βρες και έναν καλό παιδίατρο μέσω του φόρουμ.

Το επιπλέον πλεονέκτημα με τη σύμβουλο θηλασμού και τον κατάλληλο παιδίατρο θα είναι ότι θα έχεις και την υποστήριξη του άντρα σου, όταν καταλάβει ότι δεν είναι απλώς από ξεροκεφαλιά που θέλεις να θηλάσεις. Στο πρώτο έβλεπε το παιδί του κίτρινο και άκουγε ΟΛΟΥΣ, "ειδικούς" και άσχετούς, να λεν ότι φταίει που προσπαθείς να θηλάσεις, ε, φυσικό είναι να αντιδράσει ο άνθρωπος.

Πάντως για το δεύτερο παιδί έχω ακούσει από παντού ότι από άποψη τεχνικής όλα είναι πιο εύκολα. Το πρόβλημα βέβαια είναι τι θα κάνει το πρώτο. Δες καλές ιδέες στο τόπικ

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=23143

Είχα κι εγώ αυτή την απορία με το δεύτερο, αλλά όπως φαίνεται, κι άλλες πριν από μας τα κατάφεραν, θα τα καταφέρουμε κι εμείς!

Καλή υπόλοιπη εγκυμοσύνη.

Διαφημίσεις

Ax κοπέλα μου πόσο σε καταλαβαίνω! Τι πέρασες κι εσύ...

Αυτό που είπες οτι στο δεύτερο θηλάζουν καλύτερα ισχύει και στην δική μου περίπτωση... Στήριξη απο πουθενά, όλοι άσχετοι με τον θηλασμό, ας είναι καλά η Αγλαία και τα υπόλοιπα κορίτσια στο φορουμ που μου έλυσαν όλες τις απορίες μου σχετικά με τον θηλασμό, το βιβλίο της Πατσούρου(τέλειο!) και τώρα θηλάζω μια χαρά και το σημαντικότερο είναι πως θηλάζω με αυτοπεποίθηση και πλέον γελάω με την κοτσάνα που θα πεί ο κάθε άσχετος. Όσο μπορείς προσπάθησε να βρείς παιδίατρο να ξέρει κάποια πράγματα γιατί εγώ με τον προηγούμενο έχω πάθει την πλάκα μου...πιστεύω πως μάλλον το αγόρασε το πτυχίο, δεν εξηγείται αλλιώς!!

Μην μασάς, το σλινγκ το έχω πάρει είναι χρήσιμο, όταν τα βρείς σκούρα με το μεγάλο βάζεις το μικρό μέσα και σε πέντε λεπτά κοιμάται... Μέ την μέση δεν ξέρω τι πρόβλημα έχεις εγώ πάντως που δεν έχω και την καλύτερη μέση δεν πονάω καθόλου, βάζω τον μπέμπη στο σλινγκ την κόρη μου στο καρότσι και πάμε και βόλτα. Στο θέμα της ζήλιας δεν είναι απαραίτητο οτι τα μεγάλα θα κάνουν σα τρελα. Εμένα η κόρη μου έχει τις εκρήξεις της με κλαματάκια, θέλει να την φροντίζω όπως το μωρό, έκανε τα κάκά της πάνω της ενώ έχει βγάλει τις πάνες απο τον Οκτώβρη αλλά επιθετικότητα στο μωρό καθόλου. Προσπάθησε να είσαι ψύχραιμη σε ότι θα κάνει το μεγάλο, κράτησε μία ισορροπία μεχρι που θα της κάνεις τα χατήρια αλλά μην την χτυπήσεις γιατι τότε ίσως αρχίσει κι αυτή τα ίδια...στο μωρό! Να σκέφτεσαι πως το αδερφάκι του θα είναι κάτι που τώρα δεν μπορεί να το εκτιμήσει αλλά στο μέλλον θα είναι αλλιώς. Κλαίει το μωρό κλείνω...

• 2 weeks later...

σας ευχαριστώ όλες!!! ανυπομονω να ερθει η στιγμη που θα θηλασω ξανα. πιστευω αυτη τη φορα θα τα καταφερω ακομα και αν χρειαστει να το εχω στο στηθος μου ολημερις και ολονυχτις!

Θα τα καταφέρεις αφού είσαι αποφασισμένη!

Στο δεύτερο παιδί έχεις δίκιο αισθανόμαστε πιο σίγουρες αλλά μην νομίζεις ότι δεν θα χρειαστείς να συμβουλευτείς πολύ. Εγώ παρότι κατάφερα τον αποκλειστικό θηλασμό στο 1ο χωρίς ιδιάιτερη υποστήριξη και νόμιζα ότι τώρα θα πετούσα και πάλι χρειάστηκε να ξεσκονίσω το φόρουμ και να δω πολλές φορές τα βιντεάκια του Dr Newman να ναι καλά ο άνθρωπος.

Κι επειδή τα παιδιά μου έχουν 20 μήνες διαφορά ηλικίας κι αυτά να σου πώ την εμπειρία μου με το δεύτερο: Δυστυχώς την ζήλεια δεν την αποφεύγεις και ειδικά σε αυτή την ηλικία δεν κρύβεται, εκδηλώνεται άμεσα. Ο δικός μου εκδηλώθηκε αμέσως επιθετικά μόλις με είδε να θηλάζω παρότι δεν θυμάται να θήλασε ο ίδιος. Στην αρχή χτυπούσε πολλές φορές το μωρό κι εγώ προσπαθούσα να του πω ότι δεν πρεπει να το χτυπάει, ότι τρώει γαλατάκι γιατί δεν μπορει να φάει τίποτα άλλο κλπ. Μας κοιτούσε περίεργα αλλά σιγά σιγά το συνήθισε. Τώρα πλέον χτυπάει σπάνια αλλά ποτέ όταν θηλάζω. Μάλιστα τις προάλλες που έκλαιγε το μωρό μου έδειξε να το βάλω στο στήθος :D

Πάντως το δυσκολότερο νομίζω είναι όταν κάνεις μαραθώνιους θηλασμούς στην αρχή και συγχρόνως το άλλο παιδί ζητάει την προσοχή σου...σπαράζει η καρδιά σου. Γι αυτό πρέπει τουλάχιστον για τις 40 μέρες να έχεις κάποιον να σε βοηθάει και να απασχολεί το παιδι όταν δεν μπορείς. Επίσης το βράδυ με βοήθησε πολύ να θηλάζω ξαπλωτή για να ξεκουράζομαι και να έχω δυνάμεις την άλλη μέρα...

Καλή επιτυχία!

zRssp3.png

WTxwp3.png