Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πρόβλημα Ύπνου.............

annoula7

Recommended Posts

Η κορούλα μου είναι 8 μηνών και ομολογώ πως αντιμετωπίζω πρόβλημα στο να κοιμηθεί και όχι στην διάρκεια του ύπνου της.

Ο γιατρός μου έχει πεί πως κανονικά για τους μήνες της πρέπει να κοιμάται στις 9 το βράδυ και να ξυπνάει στις 8 το πρωί όμως αυτό για μένα είναι ΟΝΕΙΡΟ............

Δυστηχώς την παίρνει ο ύπνος κατά τις 11:30 την νύχτα (στις καλές περιπτώσεις).

Στις κακές που είναι και οι περισσότερες, κοιμάται στις 12:30 με 1:00 την νύχτα.

Αυτό που κάνει είναι όταν την βάλω στην κούνια στις 11:30 την νύχτα να κλαίει με λιγμούς και να πνίγεται και να αναγκαζόμαστε να την σηκώνουμε κι έτσι μετά από αρκετή ώρα κούρασης να κοιμάται κατά τις 1:00.

Δεν ξέρω τι να κάνω.

Πολλές φορές αν καταφέρουμε και κοιμηθεί στις 11:30, μπορεί και να ξυπνήσει κατά τις 2 και να κλαίει.

Προσωπικά δεν πιστεύω πως βλέπουν κακά όνειρα.

Πιστεύω πως αναζητούν την προσοχή της μητέρας.

Στο φιλικό μου περιβάλλον, όσες έχουν μωρά στην ηλικία της δικής μου, κοιμούνται στις 10 και ξυπνούν το πρωί.

Μήπως να αποφεύγω να κοιμάται την υπόλοιπη ημέρα ???

Μήπως έχει κακομάθει ???

Διαφημίσεις

annoula μηπως κοιμαται πολλες ωρες την ημερα?

μηπως να δοκιμαζες να την κραταγες ξυπνια το απογευμα, να παιξεις μαζι της ωστε να κουραστει και να κοιμηθει νωριτερα?συνηθως ετσι κανω και με την δικη μου (9μηνων) και πετυχαινει.

Annoula μήπως να έπαιρνες το μωράκι σου λίγο αγκαλίτσα ή στο κρεβάτι σου?

Το κάθε παιδάκι έχει τους ρυθμούς του και το προγραμμα του!

if you want to make the world a better place, take a look at yourself and make that change!!!570057guwilak9ki.gif

AXΧΧΧ...λένε ότι η ζωή είναι ρόδα κ γυρίζει. Εγώ πάλι απ την μικρή πείρα μου σαν μαμα λέω:ΠOIO TPEΛH ΡΌΔΑ AΠ TA MΩPA ΔEN YΠAPXEI!

Είναι σχεδόν 7 μηνών το καμάρι μου κ έχει περάσει τόσες μα τόσες φάσεις...τις τελευταίες μέρες κ εμείς κοιμόμαστε 12.30 κ εκτός αυτού ξυπνάμε KAI ΓIA MAM!αυτα μου τα έφτιαχνε όταν ήταν 2 μηνών κ τώρα πάλι τα ίδια αφού περάσαμε ένα διάστημα που κοιμόταν από 10 έως 6-7 χωρίς να ξυπνήσει καθόλου. Αλλά εμένα μου κάνει κόλπα με το κρεβάτι του. Θα ανοίξω κ εγώ θέμα αργότερα γιατί το δικό μου είναι διαφορετικό. Πάντως κ ο δικός μου κοιμάται μέρα.αλλά κ να θες να μην κοιμηθεί αυτός θα το κάνει!(TA ΆΤΙΜΑ ΓΟΝΊΔΙΑ TOY MΠAMΠA TOY MAΛΛON).μια μέρα είχα αποφασίσει να τον κρατήσω ξύπνιο με νύχια κ με δόντια.βρε κ τι δεν δοκίμασα να ξυπνήσει αλλά TIΠOTA!μέχρι κ ανάποδα τον γύρισα κ δεν ξυπνούσε!

Διαφημίσεις

Αυτό που κάνει είναι όταν την βάλω στην κούνια στις 11:30 την νύχτα να κλαίει με λιγμούς και να πνίγεται και να αναγκαζόμαστε να την σηκώνουμε κι έτσι μετά από αρκετή ώρα κούρασης να κοιμάται κατά τις 1:00.

Δεν ξέρω τι να κάνω.

Πολλές φορές αν καταφέρουμε και κοιμηθεί στις 11:30, μπορεί και να ξυπνήσει κατά τις 2 και να κλαίει.

Προσωπικά δεν πιστεύω πως βλέπουν κακά όνειρα.

Πιστεύω πως αναζητούν την προσοχή της μητέρας.

Την απάντηση την έδωσες μόνη σου! Είναι λογικό να ζητά την προσοχή της μητέρας, εσύ είσαι ολόκληρος ο κόσμος γι αυτήν τώρα! Δοκίμασε αρκετή ώρα πριν απ' αυτή που θέλεις να κοιμηθεί και αφού την έχεις κάνει μπάνιο ή ότι τέλοσπάντων κάνετε πριν τον ύπνο, να την πάρεις σ' ένα ήσυχο μέρος του σπιτιού, όπου σε βολεύει, και να την απασχολήσεις λίγο με ήπιες δραστηριότητες, όπως τραγουδάκια και αγκαλίτσες, να τη γαργαλήσεις λίγο κλπ. Μετά αν θηλάζεις τη θηλάζεις, αν όχι, της δίνεις το γάλα της. Ελάχιστα παιδιά σ' αυτή την ηλικία κοιμούνται απλά αφήνοντάς τα στην κούνια τους, μεγαλώνοντας θα γίνεται κι αυτό, αλλά όχι από τώρα. Πρώτα το παιδί πρέπει να νιώσει ασφάλεια και να "χορτάσει" τη μαμά του.

Αν ξυπνήσει τη νύχτα, αγκαλίτσα, χωρίς πολλά φώτα, γαλατάκι κλπ.

Όσο για το γιατρό, απαράδεκτος! Καλά τα είπες Μυρτώ! :lol::lol:

HXuSp2.pngaS46p2.png

Και μένα μου κάνουν εντύπωση αυτά που λέει ο γιατρός. Σε πολλά παιδιά που κοιμόντουσαν κανονικά από την αρχή συμβαίνει γύρω στους 8 μήνες να μην κοιμούνται καλά το βράδυ.

Ο δικός μας μπέμπης άρχισε τα ξυπνήματα περίπου τότε. Πέρασε διάφορες φάσεις μέχρι να ξανακοιμάται το βράδυ όλη νύχτα χωρίς καμία διακοπή, δεν θυμάμαι ακριβώς τώρα τι και πώς. Επειδή για ένα διάστημα κοιμόμουν στο ίδιο δωμάτιο, μου έκανε εντύπωση όταν παρατήρησα ότι πολλά από αυτά τα ξυπνήματα οφείλονταν στο ότι γύρναγε με δύναμη στον ύπνο του και ξύπναγε από το χτύπημα που έκανε στα κάγκελα. Το να μάθει να μην ξυπνάει τον εαυτό του το έμαθε μόνος του με τον καιρό, δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να κάνει κάτι για αυτό... Δεν τον θυμάμαι να ζητάει γάλα, ίσως να έγινε και αυτό κάποιες φορές. Συνήθως τον ξανακοίμιζε ο αντρούλης, με λίγη αγκαλίτσα, αν θυμάμαι καλά... Αλλά αυτά είναι και στο παιδί.

Επίσης τα δικά μου ουδέποτε συνεργάστηκαν να κοιμούνται μια συγκεκριμένη ώρα... Δεν ξέρω πώς το κάνουν άλλοι γονείς αυτό. Κάποια ώρα με απόκλιση μιας ώρας κάθε φορά, τα δικά μου έδειχναν κουρασμένα, με τον τρόπο τους ζητούσαν γαλατάκι, τα βάζαμε στο κρεβάτι και τέρμα. Εγώ βέβαια δεν εργαζόμουν, οπότε το ωράριο δεν ήταν πρόβλημα για μας. Σκέφτομαι μήπως αν ξυπνάει λίγο νωρίτερα το πρωί, να μετατοπιστεί η ώρα του ύπνου. Αλλά και πάλι, αν ο ύπνος είναι διαταραγμένος λόγω των νυχτερινών ξυπνημάτων, μήπως δεν είναι εύκολο να γίνει και αυτό...

Διαφημίσεις

Εγώ λέω να το αφήνεις στην κούνια του να κλαίει για να κοιμηθεί. Και ποτέ μα ποτέ μην κάνεις το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ να το πάρεις στο κρεβάτι σου. Και εννοείται όχι αγκαλιές κλπ, μην κακομάθει. Τα λένε και οι ψυχολόγοι αυτά.

:roll::|:roll:

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Να πω και εγω τη γνωμη μου αν και τα εσουρα για τα καλα στην αννουλα7 στο αλλο ποστ που ανοιξε τελικα αυτο που μαλλον καταλαβα ειναι οτι εχει σοβαρο προβλημα απο το περιβαλλον γυρω της . Δηλαδη ειμαι σιγουρη οτι ακουει και απο τον αντρα της και απο της "φιλεναδες" διαφορες βλακειες , εγω δεν θα της τα ξαναχωσω οπως εκανε εκεινη αλλα θα προσπαθησω να τη συμβουλεψω γιατι πρεπει να ειναι εντελως πελαγωμενη .

Τα παιδακια μεσα στα πρωτα 2 χρονια της ζωης τους αλλαζουνε συνεχεια προγραμμα υπνου και αυτο συμβαινει επειδη το κεντρικο νευρικο συστημα ειναι ανωρυμο ακομα οποτε δεν μποροθνε ευκολα να ξεχωρισουνε πρωι βραδυ , αν ενα παιδακι ξυπνησει αρκετα ξεκουραστο στις 4.00 το πρωι δεν θα ξαναπροσπαθησει να κοιμηθει οπως εμεις αλλα θα θελει να σηκωθει να παιξει , τωρα εμεις πρεπει με τον πιο "αναιμακτο" τροπο να το κανουμε να κοιμηθει και σιγουρα λυση δεν ειναι να το αφησουμε να σκασει απο το κλαμα .Ειτε πανω απο την κουνια του θα ειμαστε , ειτε στο κρεββατι μας θα το παρουμε με καποιο τροπο θα κοιμηθει . 2ον τα μωρα βλεπουνε ονειρα , ή ακομα χειροτερα εφιαλτες , ο Κωνσταντινος εβλεπε συχνα και ξυπνουσε ουρλιαζοντας καναμε ποσες ωρες να τον υσηχασουμε τον καιμενο , η μικρη ακομα δεν αρχησε να βλεπει .

Στην ηλικια που ειναι το μικρο σου σιγουρα θα βγαζεο και δοντια οποτε ξυπναει και απο αυτο . Συνηθως τα πιανει στον υπνο . Πρεπει στον υπνο των παιδιων δεν υπαρχει , καθε παιδι ειναι διαφορετικο . Εμεις κουρασατικαμε με τον Κωνσταντινμο αλλα ναι εδω και 6-7 μηνες εχει ενα τελειο προγραμμα υπνου .

Μην ακους τι λενε οι αλλοι και κυριως ποτε μα ποτε μην ξαναπεις οτοι το παιδι κακομαθε ? απο οτι κακομαθε ? απο την αγαπη και τη ζεστασια , περνε αγκαλια το παιδι σου , δειξτου αγαπη και δεν θα χασεις , μεγαλωνουνε τοσο γρηγορα και φευγουνε απο την αγκαλια μας χωρις να το καταλαβουμε . Μην στερησεις απο το παιδι σου την αγκαλια και τη ζεστασια επειδη καποιοι ανοητοι σε επιρεασανε . Να 3ερεις οτι απο τους 12 μηνες και μετα το παιδι θα κολλησεις κυριολεκτικα πανω σου εως τα 2.5-3 ειναι η προσκολιση με τη μητερα , τοσο πολυ που δεν θα μπορεις ουτε μεχρι την τουαλετα να πας τον πρωτο καιρο , τοτε τι θα κανεις ? θα νευριαζεις και θα ακους τι λενε οι αλλοι ενω το παιδι σοθ σε εχει αναγκη? στην τελικη αννουλα7 τα παιδια δεν ειναι ρομποτ οπου τα κανουμε και τα αφηνουμε ολα να τα κανοθνε μονα τους , να μαθει να κοιμαται να μαθει το ενα να μαθει το αλλο ? εσενα θα σου αρεζε να σε παρατανε σε ενα κρεββατι και να σου λενε αι κοιμησου τωρα ή σκασε απο το κλαμα ολομοναχη ? δεν νομιζω , στο μωρο γιατι πρεπει να αρεσει και να θεωρειτε φυσιολογικο αυτο ??? surprise!!!! τα μωρα εχουνε συναισθηματα και σιγουρα δεν μεγαλωνουνε παρατοντας τα σε ενα ριλαξ ή ενα παρκο , οποιος το νομιζει αυτο πλαναται οικτρα , ενα πραγμα ειναι σιγουρο οτι τα παιδια μπαινουνε πανω απο καθε εγωισμο και καθε προσωπικη αναγκη γιατι αυτα ειναι η ζωη μας ολα τα αλλα ερχονται σε δευτερη μοιρα .

Τα μωρά ΔΕΝ είναι ρομπότ. Τα μωρά που κοιμούνται αυτές τις ώρες που σου υπέδειξε ο γιατρός, αποτελούν μάλλον την εξαίρεση.

Άλλαξε επειγόντως παιδίατρο ΚΑΙ ψυχολόγο, και δώσου ολοκληρωτικά στο μωρό σου σε αυτήν την τόσο ευαίσθητη και τρυφερή ηλικία, μιας και είναι αυτό που έχει περισσότερο ανάγκη.

Συμφωνω πως τα μωρα δεν ειναι ρομποτ και ξερω πως στην ηλικια των 8 μηνων και πανω αρχιζουν να βλεπουν ονειρα στον υπνο τους και να τρομαζουν. εμενα ειναι 8μιση μηνων και εδω και 1 μηνα ξυπναει σχεδον καθε 2 ωρες το βραδυ και κλαιει,της βαζουμε την πιπιλα και αυτο παει μεχρι τις 7 το πρωι. κοιμαται χωρις προβλημα στις 9 το βραδυ ομως αυτο που κανει να ξυπνα και να κλαιε δεν το εκανε παλια. δεν νομιζω οτι βλεπει παντα εφιαλτες. πιστευω πως ειναι κατι αλλο αλλα δεν εχω καταφερει να το εντοπισω. δεν ειναι η μυτη, ειναι καλα φαγωμενη, ειναι ζεστη,βγαζει δοντακια αλλα δεν νομιζω οτι ειναι αυτα. μηπως η ηλικια που ειναι νιωθει φοβο και ξυπνα για να παμε κοντα της. κοιμαται στο δωματιο της απο 2 μηνων. να της βαζω φως αρκετο ειναι ενα πολυ μικρο φωτακι???τι να φταιει αραγε...................

Να πω και εγω τη γνωμη μου αν και τα εσουρα για τα καλα στην αννουλα7 στο αλλο ποστ που ανοιξε \.

Συγνώμη δηλαδή για να καταλάβω,είναι λαικό δικαστήριο εδώ μέσα? :shock: Δικάζουμε κανέναν? :shock: Για να ξέρω δηλαδή!!!Δεν υπάρχει ελύθερος λόγος εδώ μέσα?Ελέυθερη γνώμη?Αποψη?Εδώ μέσα δεν καταθέτει ο καθένας τις δικές του απόψεις για το καθε θέμα?Πόιός είναι λοιπόν αυτός που θα μηδενίσει και θα ακυρώσει τις απόψεις κάποιου :? ?Ποιός είναι αυτός που θα ακυρώσει κάποιον επιστήμονα(παιδίατρο) επειδή δεν του αρέσουν οι απόψεις του?Τότε να πάς εσύ στην θέση του παιδίατρου αν έχεις καλύτερα πράγματα να διδάξεις!!

Συγνώμη δηλαδή για το ύφος μου αλλά είμαι μέλος εδώ και 1 χρόνο περίπου,πέρασα και εγώ μια εγκυμοσύνη εδώ μέσα και εχω δυο παιδάκια,δεν είμαι τοοοοοοοοσο ενεργό μέλος ώστε να γράφω καθημερινώς όμως σας διαβαζω κάθε μέρα ανελιπώς :wink: !!

Γιατί δεν δίνετε χώρο σε όλους να έχουν ελέυθερο τον λόγο και οι πιο ¨εξυπνες'' επιτίθεστε ετσι!!!Είναι τόσο όμορφο site το υποβαθμίζετε κάποιοι έτσι!!Ο καθένας λεει αυτό που πιστέυει και ας μην αρέσει σε όλους,αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει και να το κατακρίνουμε,άλλωστε δεν νομίζω ότι εσύ ''grafistria'' είσαι περισσότερο έμπειρη μητέρα απο όλες μας εδώ μέσα ώστε να κατακρίνεις την άποψη κάποιας κοπέλας και έπειτα να σε ακολουθούν κάποιες που στην τελική δεν έχουν δικής τους γνώμη και άποψη :roll: !!

Αυτά είχα να πώ,ζητώ συγνώμη για το ύφος μου :( ,δεν εκφράζομαι συνήθως έτσι :wink: ,απλά δεν μπορώ να δεχτώ αυτήν την συμπεριφορα σε ένα τόσο υπέροχο και αξιόπιστο site!Επίσης θα ήθελα να συγχαρώ για άλλη μια φορά τους ανθρώπους που το δημιούργησαν και συνεχίζουν και το κρατάν σε ένα τόοοοσο υψηλό επίπεδο! :P

[link=/][image noborder]/cache/7c9e28bff8.png[/image][/link]

Διαφημίσεις

ΣΟΡΥ ΡΕ ΚΟΠΕΛΙΑ ΜΕ ΔΟΥΛΕΥΕΙς ??? ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΕΛΙΑ ΕΙΠΑ 5 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΑς ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΕς ΟΣΕς ΚΟΙΜΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑς , ΟΥΤΕ ΠΙΟ ΕΜΠΕΙΡΗ ΤΟ ΕΠΑΙ3Α ΟΥΤΕ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ Η ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΜΕΛΟς , ΔΕΝ ΔΙΚΑΣΑ ΚΑΝΕΝΑ ΕΚΕΙΝΗ ΜΑς ΔΙΚΑΣΕ , ΤΕΣΠΑ ΟΚ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ , ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΩΡΩ ΑΔΙΚΗ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ , ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΓΩ 1,5 ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΡΟΝΟ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ , ΑΛΛΑ ΤΕΡΜΑ , ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΔΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΑΤΟΜΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΝΟΥΛΑ ΟΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΥς ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝΕ ΟΣΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ . ΚΑΤΕΚΡΙΝΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΕΠΕΙΔΗ ΜΕ ΚΑΤΕΚΡΙΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΜΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ , ΜΑΜΑΒΕΡΟΙΑ ΝΟ PROBLEM ΓΙΑ ΤΟ ΥΦΟς ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟς ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΟΓΟς ,ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ . ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΟΣΤΑΡΩ , ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΤΕΤΟΙΕς ΑΔΙΚΕς ΕΠΙΘΕΣΕΙς ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΔΕ ΑΜΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΘΗΞΕΙ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ . ΝΑ ΣΤΑΙ ΚΑΛΑ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΤΗΚΑΜΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛ3ΑΜΕ ΤΙς ΑΠΟΨΕΙς ΜΑς . ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑς . ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.

ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΓΩ 1,5 ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΡΟΝΟ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ , ΑΛΛΑ ΤΕΡΜΑ , ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΔΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΑΤΟΜΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΝΟΥΛΑ ΟΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΥς ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝΕ ΟΣΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ . ΚΑΤΕΚΡΙΝΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΕΠΕΙΔΗ ΜΕ ΚΑΤΕΚΡΙΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΜΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ , ΜΑΜΑΒΕΡΟΙΑ ΝΟ PROBLEM ΓΙΑ ΤΟ ΥΦΟς ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟς ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΟΓΟς ,ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ . ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΟΣΤΑΡΩ , ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΤΕΤΟΙΕς ΑΔΙΚΕς ΕΠΙΘΕΣΕΙς ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΔΕ ΑΜΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΘΗΞΕΙ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ . ΝΑ ΣΤΑΙ ΚΑΛΑ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΤΗΚΑΜΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛ3ΑΜΕ ΤΙς ΑΠΟΨΕΙς ΜΑς . ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑς . ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.

Κοίταξε να δείς grafistria εγώ δεν έχω καμία σχέση με καμιά αννούλα,απλά με ενόχλησε το όλο θέμα σαν μέλος που είμαι εδώ μέσα,επίσης παρατήρησα ότι μετά απο κάθε απάντηση αυτής της περιβόητης αννούλας(φίρμα έγινε πιά :mad: ) ακολουθούσε και μια δικιά σου επιθετική απάντηση σε αυτά που γράφει!!Δεν βρίσκω κανέναν λόγο να γίνεται αυτό και για κανέναν εδώ μέσα(προσωπική γνώμη πάντα και ΄το όλο σχόλιο μου ήταν πάντα επι προσωπικού και μόνο).

Να χαίρεσαι και εσύ τα παιδάκια σου(νομίζω ήμασταν και σχεδόν μαζί στην εγκυμοσύνη).

Εγώ δεν είχα καμία απολύτως πρόθεση στο να μην ξαναποστάρεις :idea: ,δεν είχαμε άλλωστε και προηγούμενα εμείς οι δύο,ούτε και φυσικά έχω πρόθεση να απολογηθώ για τα όσα είπα,νομίζω ότι όλοι μας έχουμε την ευθύνη για αυτά που λέμε άλλωστε απο την στιγμή που κρίνουμε τους άλλους θα πρέπει να δεχόμαστε και να μας κρίνουν!!!

:roll:

Καλημερα σε ολους , επειτα απο λιγη σκεψη ειδα οτι δεν θελω να αποχωρησω απο το φορουμ, το αγαπαω , εχω μαθει αρκετα πραγματα απο εδω και ημουνα λιγακι υπερβολικη στην αντιδραση μου . Βασικα αμα μου μιλουσε η αννουλα7 σε αυτον τον τονο δεν θα ειχα προβλημα επειδη εφοσον της επιτεθηκα ειχε δικαιωμα να μιλησει οπως θελει και να υπερασπιστει τον εαυτο της . Αλλα εχεις δικιο οτι σε καθε τι που ελεγε απαντουσα εγω και τγης επιτηθομουνα , οι λογοι ? τους ειπα , τη θεωρησα απαραδεκτη στο πως "μας την ελεγε" επειδη κανουμε διαφορετικα πραγματα απο εκεινη και μονο αυτο . Φυσικα και δεν θελω να παρεις πισω αυτα που ειπες , καλα εκανες και τα ειπες ε3αλλου δεν κατηγορησα εσενα , οπως και εγω δεν περνω αυτα που ειπα για την αννουλα7 , αυτη ειναι η αποψη μου και την υποστηριζω . Το θεμα θεωρειτε ληξαν ,δεν θα αποχωρησω απο το φορουμ οπου ειμαι μελος και γραφω κοντα στον 1,5 χρονο αλλα αυτο το θεμα παυω να το παρακολουθω . Και οντως η αννουλα7 εγινε φιρμα :)

grafistria ηθελα να στο πω και εγω ...

δεν υπαρχει λογος να αποχωρησεις.Ακομα και αν εγραφες οτι ο ουρανος ειναι γαλαζιος, καποιος θα βρισκοταν να πει μα οχι ειναι μπλε.... και να σου τι πει κιολας που δεν το βλεπεις... :lol:

Οι αποψεις σου τουλαχιστον εμενα μου φαινονται πιο ψαγμενες και οχι διατυπωμενες "ελαφρα τη καρδια"(αν το εγραψα σωστα) και οποιον παρει ο χαρος.....οπότε συνέχιζουμεεεεεεεε

ΜΑΜΑΔΕΣ!!!!Επαναφερω το προβλημα μου!!!Please βοηθηστε με...

Συμφωνω πως τα μωρα δεν ειναι ρομποτ και ξερω πως στην ηλικια των 8 μηνων και πανω αρχιζουν να βλεπουν ονειρα στον υπνο τους και να τρομαζουν. εμενα ειναι 8μιση μηνων και εδω και 1 μηνα ξυπναει σχεδον καθε 2 ωρες το βραδυ και κλαιει,της βαζουμε την πιπιλα και αυτο παει μεχρι τις 7 το πρωι. κοιμαται χωρις προβλημα στις 9 το βραδυ ομως αυτο που κανει να ξυπνα και να κλαιε δεν το εκανε παλια. δεν νομιζω οτι βλεπει παντα εφιαλτες. πιστευω πως ειναι κατι αλλο αλλα δεν εχω καταφερει να το εντοπισω. δεν ειναι η μυτη, ειναι καλα φαγωμενη, ειναι ζεστη,βγαζει δοντακια αλλα δεν νομιζω οτι ειναι αυτα. μηπως η ηλικια που ειναι νιωθει φοβο και ξυπνα για να παμε κοντα της. κοιμαται στο δωματιο της απο 2 μηνων. να της βαζω φως αρκετο ειναι ενα πολυ μικρο φωτακι???τι να φταιει αραγε...................Χτες ξυπναγε καθε μια ωρα και μια μια απ τις φορες ηταν εφια΄λτης σιγουρα γιιατι το κλαμα ηταν σπαρακτικο...τι να κανω? την πηρα στο κρεββατι μου.Δεν αλλαξε κατι απλα ανταποκρινομουν αμεσα στο κλαμα και ηρεμουσε πιο ευκολα. Καπου διαβασα οτι ειναι φαση εξελιξης!!!!Η αληθεια ειναι οτι κανει μεγαλους προοδους κατα τη διαρκεια της ημερας (ομιλια, βηματα κτλ)

elsa00 δε ξερω αν θα μπορεσω να το διατυπωσω σωστα αλλα ψαχνοντας για μενα σχετικα με το παρομοιο "προβλημα" που νομιζα οτι αντιμετωπιζα με το παιδι μου εφτασα στο συμπερασμα οτι εκανα προβολη πανω στο παιδι μου δικων μου ασυνειδητων συναισθηματων - φοβων (πες τα οπως θες).Η κατασταση εχει βελτιωθει πολύ απο τη στιγμη που συνηδειτοποιησα το τι σημαινει για μενα ο υπνος του παιδιου μου και πως χειριζομαι εγω το ολο θεμα του βραδυνου υπνου.

Συνηθως τα οποια προβληματα παρουσιαζουν τα βρεφη ειναι καμπανακι για αλυτα θεματα των γονιων του, φυσικα στις περιπτωσεις που δεν υπαρχει παθολογια.

elsa00 δε ξερω αν θα μπορεσω να το διατυπωσω σωστα αλλα ψαχνοντας για μενα σχετικα με το παρομοιο "προβλημα" που νομιζα οτι αντιμετωπιζα με το παιδι μου εφτασα στο συμπερασμα οτι εκανα προβολη πανω στο παιδι μου δικων μου ασυνειδητων συναισθηματων - φοβων (πες τα οπως θες).Η κατασταση εχει βελτιωθει πολύ απο τη στιγμη που συνηδειτοποιησα το τι σημαινει για μενα ο υπνος του παιδιου μου και πως χειριζομαι εγω το ολο θεμα του βραδυνου υπνου.

Συνηθως τα οποια προβληματα παρουσιαζουν τα βρεφη ειναι καμπανακι για αλυτα θεματα των γονιων του, φυσικα στις περιπτωσεις που δεν υπαρχει παθολογια.

Για καντο πιο λιανα,βρε κοπελια,δεν καταλαβα που το πας :?:?:wink:

Καλημερα σε ολους , επειτα απο λιγη σκεψη ειδα οτι δεν θελω να αποχωρησω απο το φορουμ, το αγαπαω , εχω μαθει αρκετα πραγματα απο εδω και ημουνα λιγακι υπερβολικη στην αντιδραση μου .

Το θεμα θεωρειτε ληξαν ,δεν θα αποχωρησω απο το φορουμ οπου ειμαι μελος και γραφω κοντα στον 1,5 χρονο αλλα αυτο το θεμα παυω να το παρακολουθω . Και οντως η αννουλα7 εγινε φιρμα :)[/quot

Χαίρομαι πολύ που τελικά δεν παρεξηγήθηκα και που στην τελική δεν έγινα ΕΓΩ η αιτία να αποχωρήσεις απο το forum(με στεναχώρησε λίγο το όλο θεμα... :cry::cry: ).

Καλά κάνεις και σταματάς να το παρακολουθείς αυτό το θέμα,το ίδιο κανω και εγώ,χάρηκα πραγματικά που ΔΕΝ παρεξηγηθήκαμε :) .

Καλή συνέχεια λοιπόν :wink:

ο γονιος ειναι αυτος που εισαγει το παιδι του τη διαδικασια του υπνου και μεσα απο το τροπο που το κανει του περναει ασυνειδητα και καποια μηνυματα. Μεταδιδοντας ασυνειδητα στο παιδι πχ το αγχος του αποχωρισμου, το φοβο για το σκοταδι, παιδικα του βιωματα κτλ δε το εξικοιωνουμε ομαλα με τον υπνο αντθιθετα του κανουμε προβολη δικων μας ανησυχιων και φοβων.Ετσι και αυτο αντιδρα στο θεμα του υπνου απο φοβο και για εμας.

" για να μπορεσει το μωρο να κοιμηθει , πρεπει να ειναι σε θεση να εγκαταλειπει τη μητερα του χωρις να φοβαται οτι αυτη θα εξαφανιστει για παντα.Πρεπει να μπορει να μπορεί να αφεθει στον υπνο χωρις να φοβαται οτι θα καταβροχθισθει και οτι θα παψει να υπαρχει.Αρα η ωρα του υπνου ιενια κρισιμη , γιατι το παιδι αλλα και η μητερα πρεπει να πεισθουν οτι το σκοταδι και η μοναξια δε θα καταλυσουν το δεσμο τους , και να νιωσουν σιγουροι οτι το επομενο πρωι καθενας θα βρει τον αλλο ακεραιο"ΚΡΑΜΕΡ ΜΠΕΡΤΡΑΝ

Παιζει ρολο πως αντιμετωπιζουμε και εμεις το νυχτερινο αποχωρισμο με βαση τα δικα μας βιωματα.Εγώ πχ επειδη η μαμα μου ειχε πολυ μεγαλο προβλημα με τον υπνο του αδερφου και μια ζωη μου ελεγε ποσο δυσκολα ηταν με δυο μωρα και τα σχετικα , ειχα μεγαλη αγωνια μηπως συμβει κατι παρομοιο με τη μικρη μου ,μηπως μαθει στο κρεβατι και δε κοιμαται ευκολα μονη της κτλ και για αυτο ενιωθα την ωρα του υπνου σαν κατι τραγικο και δυσκολο που πρεπει παση θυσια να το φερω εις περας.Η μικρη μου παρολο που ειναι ενα πολυ συνεργασιμο παιδι το βραδυ "επαιζε" το σεναριο που η μαμα της ειχε φτιαξει και με δυσκολευε οσο μπορουσε μεχρι που το συνειδητοποιησα και το σταματησα.

δε ξερω αν βοηθησα πολυ , δεν ειμαι ειδικη και προσπαθω διαβαζοντας να βελτιωνομαι και να διευρυνω τις σκεψεις μου....

αν καποιος μπορει να απαντηση πιο ψυχαναλυτικα πανω στο θεμα του υπνου θα ηταν πολυ ενδιαφερον...