Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αλλαγή σχολείου?

Recommended Posts

• 7 months later...

Διαφημίσεις

Guest MewMew

egw paliotera (1i gimnasiou) anagkastika na allaxw sxoleio epidi sto palio mou oi perissoteroi simma8ites itan stin kiriolexia ka8ikia(sry gia tin ekfrasi)..Eimoun apogoiteymenos kai meta apo sovari sizitisi me tous goneis mou apofasisame na allaxoume sxoleio....

Μπράβο τους που σε άκουσαν. Θα ήταν πολύ άσχημο εάν είχες χρειαστεί να υπομείνεις αυτό τo πράγμα που βασανίζει πολλά παιδιά - τα οποία πολλές φορές ντρέπονται να πούν το πρόβλημά τους και κάποια δεν το λένε ποτέ.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

• 1 year later...

Άλλαξα σχολείο της κόρης μου τώρα που είναι στην Β'δημοτικού. Την ρώταγα αν έχει κάνει παρέες και μου έλεγε ότι έχει αποκτήσει μία φίλη. Σήμερα το πρωί που την πήγε ο πατέρας της του είπε ότι μέχρι τις 12:30 στα διαλείμματα κάθεται μόνη της και δεν την παίζει κανείς. Την ρώτησε μήπως γκρινιάζει (γιατί είναι πολυ γκρινιάρα) αλλά απο τι του είπε δεν έχει γκρινιάξει ακόμα. Μόνο ένα κοριτσάκι την κάνει παρέα και αυτό μόνο στο ολοήμερο αφου φύγουν οι φίλες της που είναι από άλλη τάξη.

Στεναχωρήθηκα πάρα πολύ και με πληγώνει να σκέφτομαι το παιδί μου μόνο του στην αυλή του σχολείου παρόλο που είναι κοινωνικό παιδί.

Σκέφτομαι αύριο να πάω να πιάσω την δασκάλα.

Έχει συμβεί κάτι ανάλογο σε κανένα?

Αυτά συμβαίνουν σε όλο τον καλό τον κόσμο.

Ας δώσουμε χρόνο στο κοριτσάκι κι ας μην το ρωτάμε κάθε μέρα αν έπιασε καμιά φιλενάδα , διότι θα του διμηουργήσουμε και άγχος γι αυτό το θέμα.

Επίσης ας μην το ρωτάμε αν γκρίνιαξε :shock:

Στο μόνο που συμφωνώ μαζί σας είναι πως και εγώ θα στεναχοριόμουν στην θέση σας. :)

Διαφημίσεις

Ας δώσουμε χρόνο στο κοριτσάκι κι ας μην το ρωτάμε κάθε μέρα αν έπιασε καμιά φιλενάδα , διότι θα του διμηουργήσουμε και άγχος γι αυτό το θέμα.

σίγουρα!

το καλύτερο είναι να ρωτήσεις ποιές δραστηριότητες την ενδιαφέρουν και να δείτε ποιες αρέσουν και σε άλλα παιδιά της τάξης της και να κανονίσετε κάτι με τις άλλες μητέρες το απόγευμα.

αυτό δηλαδή που γράφω να κάνετε κιόλας απο την πρώτη φορά που το παιδί σας πηγαίνει σε κάποιο σχολείο είτε προνήπιο είτε δημοτικό.

R.I.P. Michael Jackson.

Εμενα Pam η κορη μου πηγε 1η δημοτικου φετος. Στον παιδικο σταθμο ηταν το επικεντρο και ολα τα κοριτσακια ηταν τριγυρω της. Τωρα 3 εβδομαδες που εχει ξεκινησει το σχολειο την βλεπω στα διαλλειματα μονη της σε μια γωνια και τρωει ή το τοστ της ή κοιταζει τα αλλα παιδακια που παιζουν. Κανω παρεα με δυο αλλες μαμαδες που εχουν το ιδιο προβλημα (ανακουφιστηκα) και αποφασισαμε αυριο το πρωι να παμε σε εναν παιδοτοπο για να παιξουν ολα μαζι.

Ειχα φτασει στο σημειο να πιανω διαφορα κοριτσακια απο την ταξη της και να τα ρωταω εγω πως τα λενε και να παιζουν με την Χαρουλα.

Γινομαστε υπερβολικες αλλα ειμαστε μανες!!!!!!

Τα παιδια μου ,ειναι η ζωη μου!

μπράβο πολύ καλή ιδέα!!

θα ξετρελαθούν.....

φρόντισε μέσα σε όλα τα μαθήματα και τις υποχρεώσεις να κανονίζεις μια φορά την εβδομάδα τέτοια έξοδο που να συνδεει με παιδιά της τάξης της με ευχάριστες στιγμές... και απλώς σε πάρκο να είναι για να κάνουν τις ρόδες και τα παιχνιδάκια τους...

μην ξεχνάς ότι είναι μια φάση προσαρμογής στο νέο περιβάλλον, και έτσι δικαιολογούνται όλες οι ντροπές κτλ.

δεν είναι πιά γύρω απο τα κορίτσια που γνώριζε και την είχαν στα όπα όπα - αυτό απο μόνο του είναι ήδη μια δυσάρεστη αλλαγή.

αυτό που κάνετε θα βοηθήσει στο να μη διαιωνιστεί αυτή η ντροπή και να βγεί απο το καβούκι της αποκτώντας νέες φίλες...

R.I.P. Michael Jackson.

μπράβο πολύ καλή ιδέα!!

θα ξετρελαθούν.....

φρόντισε μέσα σε όλα τα μαθήματα και τις υποχρεώσεις να κανονίζεις μια φορά την εβδομάδα τέτοια έξοδο που να συνδεει με παιδιά της τάξης της με ευχάριστες στιγμές... και απλώς σε πάρκο να είναι για να κάνουν τις ρόδες και τα παιχνιδάκια τους...

μην ξεχνάς ότι είναι μια φάση προσαρμογής στο νέο περιβάλλον, και έτσι δικαιολογούνται όλες οι ντροπές κτλ.

δεν είναι πιά γύρω απο τα κορίτσια που γνώριζε και την είχαν στα όπα όπα - αυτό απο μόνο του είναι ήδη μια δυσάρεστη αλλαγή.

αυτό που κάνετε θα βοηθήσει στο να μη διαιωνιστεί αυτή η ντροπή/άγχος και να βγεί απο το καβούκι της αποκτώντας νέες φίλες...

R.I.P. Michael Jackson.

Ειναι οντως πολυ καλη αυτη η ιδεα που ειχες... Ετσι τα παιδακια θα γνωριστουν εξω απ΄το σχολειο και θα συνδεθουν με μια σχεση διαφορετικη από αυτη του "συμμαθητη" . Θα γινουν φιλοι"

Καμια φορα ενστικτωδως οι μαμαδες κανουμε τα σωστα πραγματα :wink:

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

Αχ μπράβο ρε κορίτσια. Την Παρασκευή πήγα έπιασα την δασκάλα και μου είπε ότι έχει προσαρμοστεί στο νέο σχολείο και να μην ανυσηχώ. Εγώ όμως πριν έπιασα και ένα κοριτσάκι που είναι πιο κοντά στην κόρη μου και το παρακάλεσα να παίζει και την δικιά μου.

Ωραία η ιδέα του παιδότοπου..Σκεπτόμουν για τα γενέθλια της να κάνω κάτι αλλά δεν έχω κατασταλάξει ακόμα λόγω του υψηλού κόστους σε χώρους εκτός σπιτιού.

Εγω αυτο το θεμα με την Χαρουλιτσα που δεν εκανε φιλους με ειχε στενοχωρησει τοσο πολυ που το ελεγα σε ολον τον κοσμο! Και ο αντρας μου με καποιους αλλους αντρες μου ειπαν " Εδω εμεις που ειμασταν μεγαλοι αντρες οταν πηγαμε φανταροι τον πρωτο καιρο δεν μιλαγαμε σε κανενα και ειχαμε συνεχεια το κεφαλι κατω απο την στενοχωρια" ειναι τελικα θεμα προσαρμογης.

Τωρα ηθελα να ρωτησω κατι αλλο. α δημοτικου παει και μου ζηταει να της δωσω λεφτα. Της λεω "Τι θα τα κανεις τα λεφτα" και μου λεει "θελω να τα κραταω". Την προηγουμενη Τεταρτη της εδωσα 1 ευρω για να αγορασει ενα τοστ απο το κυλικειο γιατι μου καηκε εμενα και δεν προλαβαινα να φτιαξω αλλο και οταν γυρισε κρατουσε μια ζωγραφια και μου λεει: Μαμα αυτην την ζωγραφια την αγορασα για σενα". της εξηγησα οτι τα λεφτα της τα εδωσα για να παρει κατι να φαει αλλα δεν νομιζω να της ξαναδωσω λεφτα. Οι αλλες μαμαδες μου ειπαν να το πω στην δασκαλα οτι καποιο αλλο κοριτσακι της πουλησε μια ζωγραφια αλλα εγω δεν ηθελα γιατι και το αλλο μικρο παιδακι ειναι!

ΡΙΑ, η Χαρούλα είναι πλεον σε ηλικία που μπορείς να την μιλήσεις για τα χρήματα, αν δεν το έχεις κάνει ήδη. Μπορείς να της πεις με απλά λόγια πως κερδίζονται τα χρήματα και σε τι μας χρησιμεύουν, για τα απαραίτητα πράγματα του σπιτιού και τα δικά μας (φαγητό, νερό, τηλέφωνο, ρούχα κα) αλλά και αλλά και για πράγματα που μας κάνουν τη ζωή πιο ευχάριστη (λούνα παρκ, διακοπές, σινεμά κα). Δε χρειάζεται να της μιλήσεις για την οικονομία ή τις σπατάλες, η στάση σας-οικογενειακώς- προς το θεμα και το τι βλέπει το παιδί είναι αρκετά για την ώρα. Όμως καλό είναι να γνωρίζει πως αποκτώνται και σε τι χρησιμεύουν τα χρήματα.

Ίσως να βλέπει στο σχολείο άλλα παιδιά να κουβαλούν χρήματα, γιαυτό σου ζητάει και η ίδια. Προσωπικά, δε θεωρώ ότι της είναι απαραίτητα, εκτός από τέτοιες περιπτώσεις όπως αυτή που ανέφερες με το τοστ.

Το θέμα με τη ζωγραφιά ίσως να ήταν κάτι τελείως τυχαίο, μπορείς να το συζητήσεις μαζί της αν σε προβληματίζει ή να το αφήσεις και να την παρακολουθήσεις λίγο τις επόμενες ημέρες.

Πάντως, αν εξακολουθεί να σου ζητάει χρήματα μην το αφήσεις, προσπάθησε να μάθεις για ποιό λόγο τα θέλει, χωρίς να την πιέσεις και λέγοντάς της πως όποιος και να είναι ο λόγος δε θα θυμώσεις.

Ελπίζω να ήταν τελικά ενα τυχαίο συμβάν και όλα να πάνε καλά. :)

• 4 weeks later...
Εγω αυτο το θεμα με την Χαρουλιτσα που δεν εκανε φιλους με ειχε στενοχωρησει τοσο πολυ που το ελεγα σε ολον τον κοσμο! Και ο αντρας μου με καποιους αλλους αντρες μου ειπαν " Εδω εμεις που ειμασταν μεγαλοι αντρες οταν πηγαμε φανταροι τον πρωτο καιρο δεν μιλαγαμε σε κανενα και ειχαμε συνεχεια το κεφαλι κατω απο την στενοχωρια" ειναι τελικα θεμα προσαρμογης.

Τωρα ηθελα να ρωτησω κατι αλλο. α δημοτικου παει και μου ζηταει να της δωσω λεφτα. Της λεω "Τι θα τα κανεις τα λεφτα" και μου λεει "θελω να τα κραταω". Την προηγουμενη Τεταρτη της εδωσα 1 ευρω για να αγορασει ενα τοστ απο το κυλικειο γιατι μου καηκε εμενα και δεν προλαβαινα να φτιαξω αλλο και οταν γυρισε κρατουσε μια ζωγραφια και μου λεει: Μαμα αυτην την ζωγραφια την αγορασα για σενα". της εξηγησα οτι τα λεφτα της τα εδωσα για να παρει κατι να φαει αλλα δεν νομιζω να της ξαναδωσω λεφτα. Οι αλλες μαμαδες μου ειπαν να το πω στην δασκαλα οτι καποιο αλλο κοριτσακι της πουλησε μια ζωγραφια αλλα εγω δεν ηθελα γιατι και το αλλο μικρο παιδακι ειναι!

Ρια την γνωμη μου και γω ως μαμα θα σου πω.Η μεγαλη κορη μου εχει αλλαξει τρεις φορες σχολειο,στο νηπιαγωγειο,στην πρωτη και τωρα στην τεταρτη Δημοτικου.Το επαγγελμα του αντρα μου ειναι τετοιο που επρεπε να μετακινουμαστε.Με στεναχωρια παντα και απο μενα και απο τα παιδια ειδικα η μεγαλη που ειναι πιο κλειστος χαρακτηρας.Παντα στην αρχη ηταν μονη της,την παρακολουθουσα απο μακρια και φροντιζα να της λεω οτι το καταλαβαινω οτι ειναι δυσκολο για αυτην, να μην στεναχωριεται και οτι να δωσει λιγο χρονο στον εαυτο της και στα αλλα παιδια.τωρα μετα απο δυο μηνες στο καινουργιο σχολειο εχει προσαρμοστει σε μεγαλο βαθμο.Εγω ειχα και πιο σοβαρα προβληματα με την κορη μου αφου στην αρχη μου εβγαλε και φοβιες ,φοβοταν να μεινει μονη στο δωματιο,φοβοταν οτι θα πεθανει και αλλα τετοια που μετα απο πολυυυυυυ κουβεντα και αγαπη το ξεπερασε.Δωστεις χρονο λοιπον και φροντιζε να της λες συχνα οτι την καταλαβαινεις και την αγαπας και θα εισαι εκει γι αυτην.Αυτο εφαμοσα εγω.

Οσο για τα γενεθλια γιατι δεν κανεις στο σπιτι αλλα με θεμα?δηλαδη καλεις λιγα κοριτσακια και εχεις θεμα του παρτυ πχ.πριγκιπισσες με στεμματα,ραβδακια κτλ.Πιστευω οτι θα αρεσει πολυ

Διαφημίσεις

Ρία,

Γεια σου. Είμαι καινούργια εδώ και διάβασα με ενδιαφέρον τα θέματά σου και τις απαντήσεις των άλλων μητέρων.

Ο γιος μου ξεκίνησε φέτος Α' Δημοτικού. Τις πρώτες δύο εβδομάδες είχα κι εγώ θέμα με τα χρήματα, γιατί μου τα ζητούσε να αγοράσει κάτι από το κυλικείο. Του βάζω ένα τοστ κομμένο στα δύο στην τσάντα του με χυμό και, επειδή πηγαίνει ολοήμερο, έχει και κανονικό μεσημεριανό γεύμα σε ειδικό τσαντάκι-ψυγειάκι που βάζουμε στο ψυγείο του σχολείου.

Επειδή, όμως, η μαμά του κολλητού του φίλου έδινε στο παιδί της 1 ευρώ για κολατσιό, ζήλεψε και ο γιος μου. Στην αρχή αντιστεκόμουν και του εξηγούσα ότι ήδη έχει να φάει στη τσάντα του. Δεν έπιασε τόπο αυτό. Μάλιστα, ο κολλητός του φίλος, κέρασε ένα κουλούρι στον γιο μου. Τότε απευθύνθηκα στη μητέρα του φίλου και της εξήγησα ότι προτιμούσα να μην κερνάει τον Ιάσονα από το κυλικείο. Μετά, έδωσα μισό ευρώ στο γιο μου να πάρει κουλούρι και ευτυχώς δεν του άρεσε... ήταν μπαγιάτικο κι έτσι ησυχάσαμε. Δε νομίζω ότι θα σε βοηθάει αυτό που γράφω. Αλλά, όσο τα άλλα παιδιά κάνουν κάτι για το οποίο εμείς δε συμφωνούμε, νομίζω ότι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περνάμε σταθερά το μήνυμά μας στο παιδί μας. Όσο και να το ζητάνε, αν πραγματικά βλέπουμε ότι δεν είναι σωστό ή ότι είναι περιττό, το μόνο που νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε είναι να εμμένουμε στη θέση μας με εξήγηση που αρμόζει σ'ένα 6χρονο.

Αν πράγματι ένα άλλο 6χρονο πούλησε τη ζωγραφιά της στην κόρη σου, στη θέση σου θα το είχα αναφέρει στο γονιό του άλλου κοριτσιού. Σήμερα είναι ζωγραφιά, αύριο τι θά'ναι. Θα μπορούσε να της το είχε χαρίσει. Μην εκλάβει το άλλο κοριτσάκι ότι μπορεί να "πουλάει" τη φιλία της, ούτε η κόρη σου να εκλάβει ότι η "συμπάθεια" μιας φίλης αγοράζεται... ίσως έχω ξεφύγει και ήταν μια απλή αγοραπωλησία σε στυλ "παιχνιδιού-μπακάλικου" αλλά για να είμαστε ασφαλείςς... θα το είχα αναφέρει. Τα παιδία μας, πράγματι, είναι μικρά... αλλά το μυαλουδάκι τους δουλεύει με γρήγορες στροφές...

Σχετικά με την ντροπαλοσύνη και το ότι δεν κάνει φιλίες... μπορώ να θυμηθώ ότι ήμουν κι εγώ έτσι στην Α' Δημοτικού... χρειάστηκα πολύ καιρό για να αισθανθώ μέσα μου άνετα να ανοικτώ... όπως λέει και ο παιδίατρός μας, "το κάθε παιδί με τα δικά του φόντα και προσόντα" . Ομως, ίσως αυτό που θα βοηθήσει είναι αν καταφέρετε να πλησιάσετε γονείς των συμμαθητριών της και σιγά-σιγά να γνωριστείτε και να βρεθείτε εκτός σχολείου. Αυτό θα βοηθούσε την κόρη σας να εξοικειωθεί με τα άλλα παιδιά και να αισθανθεί μεγαλύτερη σιγουριά στο περιβάλλον του σχολείου.

Αυτά λοιπόν για τώρα... ο γιος μου θέλει να κοιμηθεί! (επιτέλους!!!!).

Δήμητρα

Χμ....και ερωτω αρκετα σκεπτομενος:

Εαν το παιδι σας,καθεται διπλα στο κυλικειο και βλεπει αλλα παιδακια να ψωνιζουν κουλουρια,χυμους,πατατακια και αλλα περιεργα....λογικο δεν ειναι να ζηλευει και μεσα του να δημιουργειτε ενας αναβρασμος (εδω κανει μπουφ το κακο διαβολακι και του βαζει ιδεες στο μυαλο λεγοντας του οτι κι εσυ μπορεις να το αποκτησεις αυριο,αν κλεψεις απο την μαμα σου 1€ απο την τσαντα της κρυφα...ποιος θα το παρει πρεφα? ) και μαζι μια συγχηση (εδω κανει μπουφ το καλο αγγελακι και του λεει οτι αν το μαθει η μαμα θα του κοκκινησει τον ποπο και θα το πει στον μπαμπα,ο οποιος με την σειρα του δεν θα του παρει το ποδηλατο που τοσο ζηταει).

Μετα αν βαλει τα κλαματα,αντε να το συνεφερεις....

Στην τελικη,αν συνεννοηθειτε μαζι του να εχει 1€ με καθε καλη του πραξη στο σπιτι ή στο σχολειο,πιστευω πως θα συνετιστει και δεν θα μπαινει σε πονηρες σκεψεις. Επισης εσεις (και αλλοι γονεις) σε συνεννοηση με τον κυλικειαρχη και τον διευθυντη του σχολειου να προτεινετε να πουλανε αποκλειστικα στα παιδια σας (πρωτακια μεχρι και τεταρτακια στην καλυτερη) αγνα προιοντα (κουλουρια,μπισκοτακια,σαντουιτσακια με παριζακια και τυροπιτακια) και ποτε μα ποτε διαφορα αλλοτροια προιοντα που περιδρομιαζουν τα παιδια μεγαλυτερων ταξεων....

Ενα ατου θα ηταν το μεγαλυτερο αδερφακι του (αν ειναι και κοριτσι) το οποιο θα συνυπαρχουν μαζι στα διαλλειματα να τρωνε μαζι ετοιμο κολατσιο απο το σπιτι και το μεγαλο αδερφακι να δινει το παραδειγμα στο μικρο,οτι με αυτα που τρωνε τα αλλα παιδακια σε λιγα χρονια θα γινουν τερατακια και θα βγαλουνε ξιγκια!!!! :P

Το θυμαμαι ακομα και ειναι σαν να ηταν χθες....εγω Β' Δημοτικου και η αδερφη μου Ε΄ Δημοτικου. Λεφτα ειχε μονον η αδερφη μου (γιατι την εμπιστευοντουσαν οι γονεις μου) και εκανε διαχειρηση η ιδια. Τοτε μην φανταστειτε οτι ειχε και πολλα πραγματα...Με ενα κουλουρι την βγαζαμε,των 10 δραχμων και αφου ανοιγαμε την ψιχα βαζαμε μεσα κι ενα KISS που τοτε εκανε 15 δραχμες!!! Μαλιστα,χορταιναμε!!! Φυσικα,ειχαμε συννενοηθει και απο το σπιτι και τα πρωινα οποτε προλαβενε η μαμα,μας ετοιμαζε ψωμι με μερεντα ή ψωμι με σαλαμι.............αααααχ.....ωραιες εποχες!!!!

Μια μερα ανακαλυψα,σε εκδρομη του σχολειου την αδερφη μου να αγοραζει παγωτο ξυλακι και την απειλησα πως θα την στεγνωσω αν δεν μου παρει κι εμενα ενα.....μονο που δεν πλακωθηκαμε!!! Τελικα συμβιβαστηκαμε να το φαμε απο μισο και να μην πω κουβεντα,αλλα επειδη (επιμενω σ΄αυτο) απο μικρο και απο χαζο μαθαινεται η αληθεια το βραδυ απο ενθουσιασμο την στεγνωσα και απο τοτε κοπηκε η επιδοτηση....Οι δραχμες Πεντήκοντα κοπηκαν σπαθι και το (γνωστο) κολατσιο μας ηταν ανα 2 ημερες.

Οι ωρες μας ηταν περιορισμενες...διαβασμα ολο το απογευμα (βασικα 2-3 ωρες ηταν...αλλα μου φαινοντουσαν αιωνας). Η αδερφη μου τα επιανε στον αερα και τελειωνε στο πιτς φιτιλι ενω εγω... :D εγω δυσκολευομουν γιατι το μυαλο μου ηταν στις φωνες που παιζανε εξω...! Οταν επιτελους τα μαθαινα παπαγαλια,βγαιναμε εξω για κανενα 2ωρο,παιζαμε και στις 8μιση το βραδυ μαζευομασταν,πλενομασταν,πιναμε το γαλα μας (εγω με κακαο) και πεφταμε στις 9 just για υπνο. Τηλεοραση???? Ουτε κατα διανοια!!!! Βασικα,δεν την ειχα και αναγκη...τι να δεις σε δυο καναλια τοτε? Το παιδικο μας προγραμμα ηταν ο Ζουγανελης στο "γυρω γυρω ολοι" και τα Σαββατοκυριακα (αντε καλα,τα Σαββατα γιατι οι Κυριακες ηταν ολοημερο διαβασμα...ειπαμε...δεν τα επιανα καλα) την Σαρανταποδαρουσα με τον Πιλαβιο.....!!!!!!!!!

Παω να κλαψω απο συγκινηση!!!! :cry:

Eπειτα απο πιεσεις που δεχτηκα απο την δχση,αφησα ελευθερη την αγελαδιτσα μουυυ να βοσκει στα λιβαδια.Οποιος χασαπης ενδιαφερθει ας επικοινωνησει πριβε μαζι μου για να κανονισουμε τα δεοντα!

αυτό με την αγορά, είναι ίσως πρώτα βήματα ανεξαρτησίας που μπορείτε να τα εντάξετε σαν αυτό ακριβώς μια φορά την εβδομάδα.

δηλαδή ότι μια φορά την εβδομάδα εάν κάνει όλη την εβδομάδα όσα του ζητάτε στο σπίτι, θα μπορεί να αγοράζει κάτι απο το κυλικείο.

αισθάνονται μεγάλα με αυτό το τρόπο και αποκτούν υπευθυνότητα.

εάν δηλαδή και πολλά παιδιά αγοράζουν πράγματα θα είναι και δίκαιο αυτό, στα μάτια του.

επίσης μαθαίνει την έννοια των χρημάτων και της αποταμίευσης - και αυτό μια συζήτηση που μπορεί να αρχίσει απο τώρα. (εάν κρατήσει κάποιες εβδομάδες πχ τα ευρώ αυτα θα μπορεί να αγοράσει κάτι άλλο ίσως που να διαρκεί περισσότερο - και έτσι θα έχει και κάτι να πεί στα άλλα παιδιά αν τον ρωτήσουν γιατί δεν αγοράζει. δώστε του αυτή την επιλογή. )

R.I.P. Michael Jackson.

Και μένα ο Κωνσταντίνος (φέτος Α δημοτικού) μου ζήτησε χρήματα γιατί άλλα παιδιά αγοράζουν από το καντίνα του σχολείου διάφορα.

Νομίζω ότι δεν τους ενδιαφέρει τόσο το τι θα αγοράσουν αλλά η διαδικασία.

Είναι προτιμότερο να καταλάβουν ότι το σάντουιτς που φτιάχνεται στο σπίτι είναι ότι καλύτερο για την υγεία τους, πιο καθαρό κ.λ.π.

Γι αυτό συμφωνήσαμε να του δίνω 1 λίρα ΜΟΝΟ κάθε Παρασκευή για να αγοράζει ότι θέλει.

Τη πρώτη Παρασκευή αγόρασε ποπκορν. Δεν του άρεσε. Αυτό ήταν.

Από τότε η ίδια λίρα είναι στη τσάντα του και δεν ενδιαφέρεται για το τι τρώνε ή αγοράζουν οι άλλοι. Προτιμά (προς το παρών τουλάχιστον) το σάντουιτς του.

Μπραβο στο παιδι σου Γεωργια.

Εχω τσεκαρει οτι θελει να κραταει λεφτα για να παιρνει τσιχλες. Μου λεει "να μαμα μ'αυτο παιρνω δυο τσιχλες" και μου δειχνει ενα εικοσαλεπτο".

Δεν παιρνει και τιποτα της προκοπης! Μακαρι τα κυλικεια να μην ειχαν τετοια πραγματα!

Καλημέρα σας!

Νομίζω ότι έχουμε ξεφύγει λίγο από το αρχικό θέμα αλλά θα με ενδιέφερε πολύ να μάθω τί προιόντα πουλάνε τα κυλικεία των δημοτικών σχολίων στην Ελλάδα γενικά μιας και πρόσφατα ήταν και η μέρα της υγιεινής διατροφής.

Ο Σύνδεσμος γονέων του σχολείου μας αυτή τη μέρα ανακοίνωσε στα παιδιά να μην φέρουν τίποτα από το σπίτι ούτε να χρησιμοποιήσουν το κυλικείο γιατί έφτιαξε δωρεάν στα παιδιά ωραία σάντουιτς και φρέσκους χυμούς.

Εδώ στη Κύπρο ευτυχώς τους επιτρέπεται να πουλούν μόνο κρύα σάντουιτς, μπισκότα, ριζόγαλο, γαλατάκια, χυμούς τσιπς και ποπκορν.

Ίσως γι αυτό το λόγο τα παιδιά τελικά αφού ικανοποιήσουν τη περιέργεια τους να καταλύγουν στο φαγητό από το σπίτι τους.

Άρα η ευθύνη είναι και δική μας επειδή δεν πιέζουμε και δεν εμπλεκόμαστε ως οργανωμένοι γονείς για το τί θα πουλάει στο παιδί μας κάθε επιχειρηματίας!!

Δημητρουλα λιγο καθυστερημενα σ'ευχαριστω για τις συμβουλες σου. Τωρα πιστευω οτι βρισκομαστε σε καλο δρομο οσον αφορα τις φιλιες.

Εγώ θα ήθελα να επανέλθω στο αρχικό θέμα και να σας πω ότι ο θωμάς μου λόγω μαθησιακών δυλκολιών υπάρχει μια σοβαρή περίπτωση να πρέπει να αλλάξει σχολείο. στενοχωριέμαι πολύ γιατί το παιδί τώρα πάει πέμπτη και απο τη πρώτη είναι στο ίδιο σχολείο με τα ίδια παιδιά.

Δεν είναι σίγουρο ακόμη γιατί βλέπουμε ειδικούς ήδη του έχω μιλήσει για όλους αυτούς τους γιατρούς και τους εκπαιδευτικούς που θα τον δούν πως να του πω και για το σχολείο; :cry::cry:

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ Η ΕΥΑ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΩ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ

Να του το πω απο τώρα ότι ισως γινει αυτό; ή να του το πω όταν αποφασιστεί;

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ Η ΕΥΑ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΩ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ