Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Παλιά και Αγαπημένα

Recommended Posts

Τώρα που ο γιός μου έχει αρχίσει να μεγαλώνει, εκτός από τα καινούρια παραμύθια, cd, dvd που υπάρχουν στο εμπόριο κάνω μια προσπάθεια να βρω υλικό από τα δικά μου παιδικά χρόνια. Υλικό που μπορεί να υπάρχει ακόμα γιατί θεωρήται διαχρονικό, ή υλικό που δυστυχώς έχει χαθεί

Έτυχε να υπάρχουν κάποια παιδικά παραμύθια που μου είχε κρατήσει η μητέρα μου, όπως οι Μύθοι του Αισώπου (μου αρέσαν πάρα πολύ και θυμάμαι ότι μου έκανε εντύπωση το ηθικό δίδαγμα του κάθε μύθου και ότι προσπαθούσα να το εφαρμόσω).

Επίσης μου μείναν κάποια βιβλία της σειράς "Ντενεκεδούπολη" τα οποία ήταν παραμύθια με μικρά ντενεκεδάκια.

Η σειγκεκριμένη σειρά παιζόταν και στην τηλεόραση, αλλά δεν θυμάμαι καν πόσα χρόνια πριν γιατί ήμουν πολύ μικρό παιδί τότε. Το μόνο που μου έχει αποτυπωθέι στην μνήμη είναι είναι ο "βουτυρένιος" και το τραγουδάκι της σειράς.

Ευτυχώς έπεσε στα χέρια μου σε 1 μόνο κομμάτι Mp3 όλο το cd, και αν και ο ήχος του δεν ήταν και ο καλύτερος (ηχογραφημένο από παλιά κασσέτα) ομολογώ ότι συγκινήθηκα.

Επίσης, αν και δεν θυμάμαι από τα παιδικά μου χρόνια όλη την λιλιπούπολη, πλέον έχω το cd.

Πιστεύω ότι κάποια πράγματα είναι διαχρονικά, και ότι θα αρέσουν και στα παιδιά μας, αν και πλέον οι καιροί και τα ενδιαφέροντα στην λογοτεχνία και τα παιδικά έχουν αλλάξει.

Ευτυχώς κάποια πράγματα υπάρχουν στο εμπόριο, όμως δυστυχώς κάποια άλλα έχουν χαθεί.

Όπως λόγου χάρη η τηλεοπτική σειρά "Μια φορά και ένα καιρό ήταν ο άνθρωπος". Την θυμάστε? Είχε εκδοθεί και μια σειρά από 6 βιβλία, από τα οποία μου λείπει ο 5ος τόμος (δεν τον απέκτησα ποτέ). Μηπώς γνωρίζετε αλήθεια εαν υπάρχει περίπτωση να βρω κάτι τόσο παλιό?

Άλλα βιβλία που στην κυριολεξία "ετρωγα" όταν ήμουν στο δημοτικό και πλέον μπορούσα να διαβάζω αρκετά καλά, είναι όλες οι σειρές της Edth Blayton από εκδόσεις GUTENBERG. (Μυστικοί 7, Πέντε φίλοι, 5 λαγωνικά)

Αυτά θα ήθελα να τα διαβάσει και ο γιός μου και τα έχω κρατήσει από τότε.

Άλλα βιβλία που προτείνω για εσάς περισότερο και για μεγαλύτερα παιδιά είναι τα

"Χόμπιτ" (Τόλκιν)

"Το μαγικό Φίλτρο" καθώς και την

"Ιστορία χωρίς τέλος" (Μιχαήλ Έντε)

Επίσης αν θυμάστε από την τηλεοπτική σειρά, το βιβλίο "Ο θησαυρός της Βάγιας" της Ζώρζ Σαρή νομίζω ότι είναι μια περιπέτεια που έχει πολλά να διδάξει.

Ελπίζω να μην κούρασα με τα κατεβατά που έχω γράψει όμως θεωρώ ότι είναι ωραίο να ανοιξουμε μια τετοια συζητηση προκειμένου να βρούμε υλικό για τα παιδιά μας, αλλά και να ξανανιώσουμε και εμείς παιδιά. Προς στιγμή αυτά είναι αγαπημένες αναμνήσεις των παιδικών μου χρόνων. Θα προσπαθήσω να θυμηθώ και αλλά.

Διαφημίσεις

Εξαιρετική σειρά ήταν και η Φρουτοπία, του Ευγένιου Τριβιζά και του κουκλοθέατρου της οικογένειας Σοφιανού (νομίζω). Δυστηχώς η σειρά δεν έχει κυκλοφορήσει σε dvd επειδή οι δημιουργοί είναι αντίθετοι με την εμπορευατοποίηση (ότι και αν σημαίνει αυτό...). Η ΕΤ1 όμως το είχε προβάλει σχετικά πρόσφατα.

Ο γιός μου αλλά και εμείς τρελλαινόμαστε να βλέπουμε το καραγκιόζη του Ευγένιου Σπαθάρη! Όπωτε βλέπουμε λίγο στην τηλεόραση στο σπίτι γίνεται χαμός από τα γέλια του και τις φωνές, αλλά δυστυχώς δεν έχω βρει μέχρι σήμερα κάποιο σε DVD. Μήπως ξέρει κάποιος που μπορώ να βρώ;

Στα γνωστά δισκοπολεία που έχω ρωτήσει δεν έχουν.

Κάποιες τέτοιες σειρές δεν υπάρχον δυστυχώς προς πώληση

Την φρουτοπία την έβλεπα και εγώ μικρή και πρόσφατα βρήκα στο παρακάτω Link http://www.koproskilo.gr/modules.php?name=Downloads&d_op=viewdownload&cid=3

όλα τα επεισόδια. Βέβαια δεν ξέρω εάν μπορούν να κατέβουν όλα.

Στο ίδιο site είχε και πολλά επεισόδια του ροζ πανθηρα, όμως μόνο 2 -3 ήταν ενεργά.

Επίσης εάν ασχολήστε περισσότερο με το Internet και ειδικότερα torrents (βέβαια καλό είναι να έχεις καλή σύνδεση ADSL για κάτι τέτοιο) υπάρχει το Ελληνικό site http://www.blue-whitegt.com/index.php στο οποίο εγγράφεσαι ως χρήστης σύμφωνα με τους όρους χρήσης και ανταλλάσεις αρχεία torrents. Εκει πέρα έχω βρει και υλικό που με ενδιαφέρει για το παιδί μου (π.χ. κάποιος είχε δώσει όλα τα επισόδεια της φρουτοπίας).

Εαν θέλετε και υπάρχει υλικό, μπορούμε να το ανταλλάξουμε μεταξύ μας με e-mail (αν είναι σε ηλεκτρονική μορφή) ή και με ταχυδρομείο.

Ίσως η αντιγραφή να είναι παράνομη, όμως πως μπορούμε να βρουμε υλικό που δεν κυκλοφορεί πλέον στο εμπόριο?

Καταρχήν το προηγούμενο Post ήτνα και αυτό δικό μου. Συγνώμη και πάλι για το ανώνυμο.

Κοιτώντας λίγο στο Internet βρήκα μόνο αυτό για καραγκιόζη, δεν ξέρω αν σας ενδιαφέρει.

http://www.ntzoufra.gr/DVD.html

Διαφημίσεις

Γειά σου Μαρία!

το ανώνυμο δεν μπορεί να αποφευχθει μιάς και τότε θα ήταν λίγο σαν να εκβιάζουμε να γραφτεί κάποιος σώνει και καλά για να γράψει.... αυτός είναι ο μόνος λόγος που μένει αυτή η επιλογή...... στον υπολογιστή σου δεν μπαίνει η οψιον να σε συνδέει αυτόματα?

πολύ ωραία αυτά τα λίνκ όλα! ευχαριστούμε!

(να σας ειδοποιήσω επίσης ότι τα λίνκ που υπάρχουν ηδη στο parents.gr και αυτά που βάζετε μπαίνουν σε αλφαβητική σειρά ετσι ώστε στο άμεσο μέλλον να μπεί ένα κουμπάκι με τα όλα τα λίνκς απο Α - Ω )

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

...... στον υπολογιστή σου δεν μπαίνει η οψιον να σε συνδέει αυτόματα?

Υπάρχει αλλά δεν δουλεύει για κάποιο λόγο οπότε κάθε φορά πρέπει να συνδέομαι και δυστυχώς δεν το θυμάμαι πάντα. Πάντως κάτι έχει να κάνει με τον υπολογιστή μου γιατί το έχω πάθει και σε άλλο forum του ίδιου στυλ

Λοιπον, τώρα που πήρα φόρα να σας θυμήσω και άλλα

http://media.putfile.com/paramithia-tou-koutiou

• 10 months later...

Ax Μαρία τι μου θύμησες!!!!

Τένεκεδένιος ήλιος, και τσιγγινα βουνά, λαμαρινένιες στεγες και χαρτινα στενα,

Ντενεκεδούπολη, ντενεκεδούπολη είσαι ωραία πολύ

Ντενεκεδούπολη, ντενεκεδούπολη σε αγαπάμε πολύ!

Τα βιβλία τα είχα και εγω, όπως και κάποια κασσέτα αλλά είχα δει και ζωντανές παραστάσεις.... Τι ωραία!

Την θεατρική παράσταση στο Καλογεροπούλου ο Μορμόλης τη θυμάστε? Και αυτή είχε ωραίο μήνυμα... Πρέπει να την έχω δει ως παιδάκι 3 φορές!

Επίσης ο Οδδυσεβάχ στο Καλογεροπούλου πάλι?

Ο Μάγος με τα Χρωματα στο θέατρο έρευνας?

• 1 month later...

Παιδιά, βρήκα σε αυτή την ιστοσελίδα παλιές σειρές της ΕΡΤ!!!

http://www.ert-archives.gr/wpasV2/public/c01-arch-index.aspx

Έχει φρουτοπία, τον κήπο με τα αγάλματα και άλλες σειρές για μεγάλους (δεν πρόλαβα να τα δω όλα ακόμη)!!

Ψάχνω να τα βρω τα παλιά..Όσο για την τενεκεδούπολη, και εγώ είχα (και ευτυχών ζουν ακόμη, όχι όλα) τα βιβλία και επίσης όλο το cd σε ένα mp3. Δεν ακούγεται καλά, αλλά εγώ όταν το πρωτοάκουσα συγκινηθηκά...

Διαφημίσεις

Πωωω πωωω τι μου θυμίσατε τώρααααα.

Ο Φρού-Φρού, η Μάγια η μέλισσα, Πίπη η Φακιδομύτη, Μία φορά και έναν καιρό ήταν ο άνθρωπος, Sport Billy, Η μάχη των πλανητών και τόσα άλλα.

Αχχχχ απίστευτα χρόνια ξενοιασιάς, για αυτό άλλωστε το γράφω και λίγο πιο κάτω......

Θέλω να γίνω αυτός που ήμουν, όταν ήθελα να γίνω αυτός που είμαι τώρα = ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΩ ΠΑΙΔΙ !!!

Φιλικά

Γιάννης

Γιάννη μου, θα ξαναγίνεις παιδί σε λίγες μέρες...μάλλον τότε θα αρχίσει η διαδικασία επιστροφης στην παιδική ηλικία...

Και εγώ θυμάμαι πάρα πολλές σειρές και προσπαθώ να βρω υλικό, και επιδή υπάρχουν και άλλοι συνομίληκοι, θα σας ενημερώνω για ότι βρίσκω!!!

Διαφημίσεις

• 7 months later...
Ax Μαρία τι μου θύμησες!!!!

Τένεκεδένιος ήλιος, και τσιγγινα βουνά, λαμαρινένιες στεγες και χαρτινα στενα,

Ντενεκεδούπολη, ντενεκεδούπολη είσαι ωραία πολύ

Ντενεκεδούπολη, ντενεκεδούπολη σε αγαπάμε πολύ!

Τα βιβλία τα είχα και εγω, όπως και κάποια κασσέτα αλλά είχα δει και ζωντανές παραστάσεις.... Τι ωραία!

Την θεατρική παράσταση στο Καλογεροπούλου ο Μορμόλης τη θυμάστε? Και αυτή είχε ωραίο μήνυμα... Πρέπει να την έχω δει ως παιδάκι 3 φορές!

Επίσης ο Οδδυσεβάχ στο Καλογεροπούλου πάλι?

Ο Μάγος με τα Χρωματα στο θέατρο έρευνας?

Πωπω έρικα είσαι μέσα στο μυαλό μου, αυτά ακριβώς θα έλεγα κι εγώ. Ειδικά ο Μορμόλης... Και ο Μιχάλης ο Σφυρίχτρας

Πήγα λοιπόν τώρα να βάλω στο μωρό τη ντενεκεδούπολη για να την ακούσει (βέβαια είναι κάπως μικρούλης, ήταν τότε 9-10 μηνών). Και ρε παιδιά δεν του άρεσε... :cry:

Είχα μάλιστα την αίσθηση ότι φοβότανε. Το μόνο που του άρεσε ήταν το τραγούδι των ελατηρίων, που είναι χοροπηδηχτούλι. Αλλά τα άλλα...

Ειδικά εκεί με το Ζουλιχτή... λές και καταλαβαίνει τί λέει...

και ακούγοντάς τα πάλι έχω κι εγώ την αίσθηση ότι είναι κάπως τρομακτικά

Επίσης, το άλλο που έχω από τότε είναι μια σειρά από παιδικά τραγουδάκια, τα κλασικά, η ωραία πεταλούδα, το μικρό καράβι, μια γίδα μια φορά, βγαίνει η βαρκούλα του ψαρά, λεμονάκι μυρωδάτο, τέτοια. Τα τραγούδια είναι από ένα δίσκο LP που είχε άσπρο εξώφυλλο νομίζω και μπροστά μια ζωγραφιά με πολλά παιδάκια πιασμένα απ'το χέρι. Διαπιστώνω ότι είναι πολύ ωραία γιατί είναι ένα απλό άκουσμα για τα παιδιά, τραγουδάνε παιδάκια τις περισσότερες φορές με υπόκρουση μόνο πιάνο.

Το περιοδικό το ρόδι το θυμάστε;

Είχα άπειρα τεύχη και τα χάρισε η μαμά μου σε μια μετακόμιση :cry:

Τώρα που ο γιός μου έχει αρχίσει να μεγαλώνει, εκτός από τα καινούρια παραμύθια, cd, dvd που υπάρχουν στο εμπόριο κάνω μια προσπάθεια να βρω υλικό από τα δικά μου παιδικά χρόνια. Υλικό που μπορεί να υπάρχει ακόμα γιατί θεωρήται διαχρονικό, ή υλικό που δυστυχώς έχει χαθεί

Έτυχε να υπάρχουν κάποια παιδικά παραμύθια που μου είχε κρατήσει η μητέρα μου, όπως οι Μύθοι του Αισώπου (μου αρέσαν πάρα πολύ και θυμάμαι ότι μου έκανε εντύπωση το ηθικό δίδαγμα του κάθε μύθου και ότι προσπαθούσα να το εφαρμόσω).

Επίσης μου μείναν κάποια βιβλία της σειράς "Ντενεκεδούπολη" τα οποία ήταν παραμύθια με μικρά ντενεκεδάκια.

Η σειγκεκριμένη σειρά παιζόταν και στην τηλεόραση, αλλά δεν θυμάμαι καν πόσα χρόνια πριν γιατί ήμουν πολύ μικρό παιδί τότε. Το μόνο που μου έχει αποτυπωθέι στην μνήμη είναι είναι ο "βουτυρένιος" και το τραγουδάκι της σειράς.

Ευτυχώς έπεσε στα χέρια μου σε 1 μόνο κομμάτι Mp3 όλο το cd, και αν και ο ήχος του δεν ήταν και ο καλύτερος (ηχογραφημένο από παλιά κασσέτα) ομολογώ ότι συγκινήθηκα.

Επίσης, αν και δεν θυμάμαι από τα παιδικά μου χρόνια όλη την λιλιπούπολη, πλέον έχω το cd.

Πιστεύω ότι κάποια πράγματα είναι διαχρονικά, και ότι θα αρέσουν και στα παιδιά μας, αν και πλέον οι καιροί και τα ενδιαφέροντα στην λογοτεχνία και τα παιδικά έχουν αλλάξει.

Ευτυχώς κάποια πράγματα υπάρχουν στο εμπόριο, όμως δυστυχώς κάποια άλλα έχουν χαθεί.

Όπως λόγου χάρη η τηλεοπτική σειρά "Μια φορά και ένα καιρό ήταν ο άνθρωπος". Την θυμάστε? Είχε εκδοθεί και μια σειρά από 6 βιβλία, από τα οποία μου λείπει ο 5ος τόμος (δεν τον απέκτησα ποτέ). Μηπώς γνωρίζετε αλήθεια εαν υπάρχει περίπτωση να βρω κάτι τόσο παλιό?

Άλλα βιβλία που στην κυριολεξία "ετρωγα" όταν ήμουν στο δημοτικό και πλέον μπορούσα να διαβάζω αρκετά καλά, είναι όλες οι σειρές της Edth Blayton από εκδόσεις GUTENBERG. (Μυστικοί 7, Πέντε φίλοι, 5 λαγωνικά)

Αυτά θα ήθελα να τα διαβάσει και ο γιός μου και τα έχω κρατήσει από τότε.

Άλλα βιβλία που προτείνω για εσάς περισότερο και για μεγαλύτερα παιδιά είναι τα

"Χόμπιτ" (Τόλκιν)

"Το μαγικό Φίλτρο" καθώς και την

"Ιστορία χωρίς τέλος" (Μιχαήλ Έντε)

Επίσης αν θυμάστε από την τηλεοπτική σειρά, το βιβλίο "Ο θησαυρός της Βάγιας" της Ζώρζ Σαρή νομίζω ότι είναι μια περιπέτεια που έχει πολλά να διδάξει.

Ελπίζω να μην κούρασα με τα κατεβατά που έχω γράψει όμως θεωρώ ότι είναι ωραίο να ανοιξουμε μια τετοια συζητηση προκειμένου να βρούμε υλικό για τα παιδιά μας, αλλά και να ξανανιώσουμε και εμείς παιδιά. Προς στιγμή αυτά είναι αγαπημένες αναμνήσεις των παιδικών μου χρόνων. Θα προσπαθήσω να θυμηθώ και αλλά.

Όλα αυτά που αναφέρεις εσύ και τα άλλα παιδιά, τα έχω δει και τα έχω διαβάσει. Τι μου θυμίσατε...Την αθωότητα της παιδικής μου ηλικίας. Να΄στε καλά!

Grow up and get a life!

Επίσης, το άλλο που έχω από τότε είναι μια σειρά από παιδικά τραγουδάκια, τα κλασικά, η ωραία πεταλούδα, το μικρό καράβι, μια γίδα μια φορά, βγαίνει η βαρκούλα του ψαρά, λεμονάκι μυρωδάτο, τέτοια. Τα τραγούδια είναι από ένα δίσκο LP που είχε άσπρο εξώφυλλο νομίζω και μπροστά μια ζωγραφιά με πολλά παιδάκια πιασμένα απ'το χέρι. Διαπιστώνω ότι είναι πολύ ωραία γιατί είναι ένα απλό άκουσμα για τα παιδιά, τραγουδάνε παιδάκια τις περισσότερες φορές με υπόκρουση μόνο πιάνο.

Το έχω ακόμη!!!! Είναι ακριβώς έτσι...αλλα δεν έχω πικαπ πια... :?

Το περιοδικό το ρόδι το θυμάστε;

Είχα άπειρα τεύχη και τα χάρισε η μαμά μου σε μια μετακόμιση :cry

Και εγώ άπειρα τεύχη....πρέπει να είναι κάπου σε κάποια αποθήκη....κάποια στιγμή ίσως τα βρώ! Τρελλαινόμουνα!!!!

Πωπω....μεταφορά άμεση σε εκείνα τα χρόνια....πείτε κι άλλα, πείτε κι άλλα.... :lol:

Το έχω σε σιντί, μου το'γραψε ένας ξάδερφος ηχολήπτης (αυτά είναι τα καλά του να έχουν γεννήσει όοοοολα τα ξαδέρφια πριν από σένα, τα βρίσκεις έτοιμα).

Οπότε μπορώ να στο αντιγράψω. Άντε πότε θα γίνει η επόμενη συνάντηση του πάρεντς;

Εντωμεταξύ, γι αυτό το δίσκο με τα τραγουδάκια:

Όταν το ξαναάκουσα ήταν συγκινητικό, τα ξαναάκουγα μετά από 30 χρόνια, ίσως και παραπάνω. Και τα θυμόμουνα μια χαρά, όχι τα λόγια, αλλά ο ήχος μου φαινόταν πολύ πολύ οικείος.

Το μόνο που δε θυμόμουνα ήταν το πρώτο τραγουδάκι που είναι μια προσευχή, πολύ προσευχή όμως "να στείλω προσευχούλα ψηλά στον ουρανό" και τέτοια.

Είμαι σίγουρη ότι επίτηδες το πηδάγανε το κομμάτι, δε μου το βάζανε ποτέ ποτέ :lol::lol::lol:

Και το χειρότερο είναι ότι μ'αρέσειειειειει, οκ τα λόγια είναι όντως πολύ θρησκευτικά, αλλά ως κομμάτι δεν είναι κακό. Οπότε του το βάζω του μπέμπη (καμιά φορά, μην το εμπεδώσει κιόλας :lol::lol::lol: )

Το μόνο που δε θυμόμουνα ήταν το πρώτο τραγουδάκι που είναι μια προσευχή, πολύ προσευχή όμως "να στείλω προσευχούλα ψηλά στον ουρανό" και τέτοια.

Είμαι σίγουρη ότι επίτηδες το πηδάγανε το κομμάτι, δε μου το βάζανε ποτέ ποτέ :lol::lol::lol:

Είμαι σίγουρη ότι κάνανε και σε μένα το ίδιο! :lol::lol::lol::lol:

Αχ, ναι αμα συναντηθούμε τα θέλω!!!!! :D:wink:

Παλιατζούρες πολύ αγαπημένες μου.

Μερικά 45άρια δισκάκια της Κολούμπια με Καραγκιόζη απο τον Ευγένιο Σπαθάρη και φυσικά τα πολύτιμα τεύχη του ΜΠΛΕΚ.

Ηταν ο αγαπημένος μου ήρωας.