Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κουνάει το κεφάλι του δεξιά αριστερά

Γιωτούλα

Recommended Posts

Και η δικιά μου το κάνει όταν νυστάζει. Άμα ειδικά την βάλω στο κρεβάτι και προσπαθεί να κοιμηθεί το πάει από την μια μεριά στην άλλη και με τόση δύναμη που νομίζεις ότι στο τέλος θα της βγει.Ρώτησα διάφορους γνώστες γιαυτό και μου είπαν ότι δεν είναι τίποτα, απλά κάθε παιδί έχει τους δικούς του τρόπους να χαλαρώνει.

Ακριβώς αυτά κάνει και η δικιά μου, αλλά μόλις σήμερα έκλεισε 3 μήνες και το κάνει εδώ και 1-2 εβδομάδες! Είναι φυσιολογικό από τόσο μικρή ηλικία; :confused:

79087cb4cd.png

• 2 months later...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 50
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γεια σας! Ο δικος μου ειναι 16 μηνων και πολυ συχνα κουναει το κεφαλακι του χωρισ λογο. Κατα τα αλλα ολα πανε φυσιολογικα. Αυτο που με ανησυχησε ειναι οτι ο γιατρος του οταν τον ρωτησα δε με καθησυχασε αλλα εδειξε να ανησυχει κι αυτος. Μπορει να κρυβει κατι επικινδυνο αυτη η συμπεριφορα του παιδιου?

Μαμάδες την βοήθειά σας! Ο ζουζούνος είναι τώρα περίπου 14 μηνών και εδώ και ένα μήνα περίπου συχνά κάνει αυτήν την κίνηση με το κεφαλάκι του.Θυμάμαι η πρώτη φορά που το έκανε ήταν κάποια στιγμή που του έδωσα ένα φαγητάκι που δεν του πολυάρεσε και προσπαθώντας να αποφύγει το κουτάλει κούναγε το κεφαλάκι του γρήγορα δεξιά αριστερά...

εκείνη την ώρα μου είχε φανεί πολύ αστείο και είχα "πεθάνει στα γέλια"

το "κακό"(δεν ξέρω πόσο κακό είναι γι΄αυτό θα ήθελα και την γνώμη σας) είναι τώρα ότι το κάνει σε άσχετες φάσεις που πχ εγώ μπορεί να πλένω τα πιάτα κι εκείνος να κάθετε στο καθισματάκι του και να κάνει έτσι ή να κάθετε στο πάρκο και να κουνάει το κεφαλάκι του έτσι...δεν ξέρω τι είναι αυτό....δεν γελάω και προσπαθώ όσο γίνεται να του αποσπώ την προσοχή όταν το κάνει αυτό...δεν ξέρω γιατί ανησυχώ...δεν μου φαίνεται καλό...

πείτε μου κι εσείς γιατί έχω κατααγχωθεί...είναι κάτι; Μήπως πρέπει να το πω στο γιατρό; Τα παιδάκια σας το έκαναν ποτέ αυτό; Μήπως είναι φάση και του περάσει.

Περιμένω την βοήθειά σας και την γνώμη σας.

Ευχαριστώ

Και η δικια μας το κανει. Εμας το κανει οταν οντως δεν θελει κατι, δεν το εχει επεκτινει πιο πολυ. Αλλα πολλες φορες το βρισκουν και παιχνιδι ξερεις.....και μας μπερδευουν. :lol:

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

κι εμενα ο μπεμπης μου κουναει το κεφαλι του γρηγορα δεξια-αριστερα,δεν θυμαμαι ποτε το ξεκινησε παντως εχει καιρο...το κανει οταν κοιμαται ελαφρια και δεν θελει να ξυπνησει,και ελαχιστες φορες το εχει κανει στο ασχετο!εγω ψιλοανησυχησα,αλλα αφου κατα τα αλλα η συμπεριφορα του και τα αντανακλαστικα του ειναι μια χαρα,μου περναει....

fBaep3.png

uwK7p3.png

Διαφημίσεις

• 1 χρόνο μετά...

Καλησπέρα!! είμαι καινούριο μέλος στο φόρουμ, ανακάλυψα αυτό το θέμα ψάχνοντας λόγους που το μωράκι μου κουνάει το κεφαλάκι του... θα ήθελα λοιπόν να επαναφέρω αυτό το θεματάκι και αν έχετε την καλοσύνη όσες μανούλες είχατε γράψει παλιότερα, πείτε μου σας παρακαλώ πως είναι τώρα τα παιδάκια σας; πλέον σταμάτησαν;

Εχω ένα κοριτσάκι 4 μηνών. Από τη μέρα που γεννήθηκε έκανε μια μικρή κίνηση του κεφαλιού δεξιά και αριστερά, δεν δώσαμε ιδιαίτερη σημασία... θεώρησα ότι το κάνει γιατί ήταν αδύναμη να κρατήσει το κεφαλάκι της και νομίζω λίγο πριν τους 2 μήνες το σταμάτησε. Λίγο αργότερα όμως, άρχισε πάλι να κουνάει το κεφαλάκι της δεξιά-αριστερά αλλά πολύ πολύ γρήγορα πλέον! Αρχικά το έκανε όταν νύσταζε και υπέθεσα ότι είναι τρόπος να νανουριστεί, τις τελευταίες 3 εβδομάδες όμως έχει χειροτερέψει, το κάνει πολύ πιό συχνά και οχι μόνο για να νανουριστεί αλλά και σε άσχετες στιγμές... η μητέρα μου με έχει τρελάνει ότι κάτι έχει το παιδί... πήγαμε και σε νευρολόγο και μας είπε να κάνουμε εγκεφαλογράφημα και αν χρειαστεί μαγνητική για να αποκλείσουμε κάτι παθολογικό, είπε επίσης ότι ίσως να είναι τικ. Δηλαδή τι, θα το κανει μια ζωή;;;

Χίλια συγνώμη για το μεγάλο ποστ, αλλά είμαι απελπισμένη και τρομαγμένη... Με καθησύχασαν αυτά που είχατε γράψει παλιότερα, ελπίζω να είμαι παρόμοια περίπτωση και να μην έχει κάτι σοβαρό η μικρή μου... πείτε μου παρόμοιες εμπειρίες αν έχετε.

Ευχαριστώ πολύ!

F8vwp3.png

Καλησπέρα!! είμαι καινούριο μέλος στο φόρουμ, ανακάλυψα αυτό το θέμα ψάχνοντας λόγους που το μωράκι μου κουνάει το κεφαλάκι του... θα ήθελα λοιπόν να επαναφέρω αυτό το θεματάκι και αν έχετε την καλοσύνη όσες μανούλες είχατε γράψει παλιότερα, πείτε μου σας παρακαλώ πως είναι τώρα τα παιδάκια σας; πλέον σταμάτησαν;

Εχω ένα κοριτσάκι 4 μηνών. Από τη μέρα που γεννήθηκε έκανε μια μικρή κίνηση του κεφαλιού δεξιά και αριστερά, δεν δώσαμε ιδιαίτερη σημασία... θεώρησα ότι το κάνει γιατί ήταν αδύναμη να κρατήσει το κεφαλάκι της και νομίζω λίγο πριν τους 2 μήνες το σταμάτησε. Λίγο αργότερα όμως, άρχισε πάλι να κουνάει το κεφαλάκι της δεξιά-αριστερά αλλά πολύ πολύ γρήγορα πλέον! Αρχικά το έκανε όταν νύσταζε και υπέθεσα ότι είναι τρόπος να νανουριστεί, τις τελευταίες 3 εβδομάδες όμως έχει χειροτερέψει, το κάνει πολύ πιό συχνά και οχι μόνο για να νανουριστεί αλλά και σε άσχετες στιγμές... η μητέρα μου με έχει τρελάνει ότι κάτι έχει το παιδί... πήγαμε και σε νευρολόγο και μας είπε να κάνουμε εγκεφαλογράφημα και αν χρειαστεί μαγνητική για να αποκλείσουμε κάτι παθολογικό, είπε επίσης ότι ίσως να είναι τικ. Δηλαδή τι, θα το κανει μια ζωή;;;

Χίλια συγνώμη για το μεγάλο ποστ, αλλά είμαι απελπισμένη και τρομαγμένη... Με καθησύχασαν αυτά που είχατε γράψει παλιότερα, ελπίζω να είμαι παρόμοια περίπτωση και να μην έχει κάτι σοβαρό η μικρή μου... πείτε μου παρόμοιες εμπειρίες αν έχετε.

Ευχαριστώ πολύ!

Καλημέρα Ελένη μου. Κι εμένα ο δικός μου έκανε πολύ συχνά κάτι αντίστοιχο και το είπαμε στον παιδίατρό μας αλλά μας είπε οτι τα μωρά κάνουν συχνά τέτοιες κινήσεις γιατί το θεωρούν παιχνίδι. Κάντε την την μαγνητική, προληπτικά, για να αποκλείσετε το τικ, αλλά να μη στεναχωριέσαι γιατί ο δικός μου όταν το έκανε ήταν τόσο έντονο λες και τον χτύπησε ρεύμα. Και το έκανε ως επί το πλείστον για να νανουριστεί όταν νύσταζε αλλά ΚΑΙ σε άσχετες στιγμές και του φώναζα να του αποσπάσω την προσοχή αλλά αυτός το βιολί του... Ήρθε φάση που το έκανε πολύ συχνά αλλά τώρα που κοντεύει 2 χρονών το ξέχασε και το κάνει σπανιότατα. Οπότε εξετάστε το μεν, αλλά μην αγχώνεσαι!

Think Different

εγω θα σου ελεγα ψαξτο και με αλλο γιατρο...

μην το πας κατευθειαν τοσο μωρο για τετοια εξεταση...

πιστευω οτι ειναι φυσιολογικο...

κι εμενα το κανει και μαλιστα σε ασχετες φασεις...

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png

Μην αγχώνεσαι βρε μανούλα..!!!..ξέρεις πόσα βίντεα έχω με τον μεγάλο μου μικράκι να του λέω κούνα το κεφάλι και να το κουνάει και να γελάμε..??ουυυυυυυυ...ο μεσαίος δεν το έκανε...και τώρα το κάνει ο μικρός μου και θυμάμαι στιγμές του μεγάλου μου γιου..πάντως το διασκεδάζουν...!!

Καλά αποτελέσματα καλό μου!!!!:-P

Διομήδης 27/09/05

Γιώργος 18/10/08

Πολυχρόνης 03/07/10

Και εμένα το κανει ακόμα αλλα δεν το θεωρω ανησυχητικό . Βασικά το κάνει από εκνευρισμό ή όταν κάτι της φταίει ή ειναι κουρασμένη. Δεν το κάνει πάρα πολλές φορες , 2-3 την μερα .

jHgFp3.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια χίλια ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! με καθησυχάζετε και μου δίνετε κουράγιο!

Jst όπως το λες, σαν να τη χτυπάει ρεύμα! κι εγώ προσπαθώ να της αποσπάσω την προσοχή ή της κρατάω απαλά τα μαγουλάκια μπας και το σταματήσει, αλλά αυτή εκεί! θέλει να το κάνει και θα το κάνει :?

Πήραμε το πρωί στο Παίδων να κλείσουμε ραντεβού για εγκεφαλογράφημα (Pasxalitsa αυτή η εξέταση ευτυχώς είναι ακίνδυνη, η μαγνητική όμως...), και μας είπαν ότι το επόμενο διαθέσιμο είναι μετά από 3,5 μήνες!!! αν είναι δυνατόν! άντε δηλαδή να ξέραμε ότι είναι κάτι σοβαρό και να έπρεπε να γίνει άμεσα... Τι να πω! γίνεται και σε ιδιωτικό κέντρο, με 150 ευρουλάκια...

Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ, θα μπω να σας ενημερώσω αν έχω κάτι νεότερο. Να είστε καλά!

F8vwp3.png

Και μένα το έκανε από 5 μηνών και γελούσαμε:D! Τώρα έιναι 8μησι και έχει καιρό να το κάνει πλάκα πλάκα!! Μην ανησυχείς, αλλά αφου θες να κάνεις την εξέταση κάνε την για να σου φύγει το άγχος!

Co8Lp3.png

QkL2p3.png

• 4 εβδομάδες μετά...

Eleni μου κάντε το εγκεφαλογράφημα περισσότερο για να ηρεμήσετε εσείς πιθανότατα, γιατί μάλλον τσάμπα ανησυχείτε. Θα σου πω τη δική μας εμπειρία που τρομάξαμε τόσο πολύ που για να καταλάβεις άσπρισαν σε μια εβδομάδα τα μαλλιά μου από το άγχος και τη στενοχώρια. Τελικά όμως αποδείχτηκε πως άδικα ανησυχήσαμε έτσι...

Όταν η μικρή μας ήταν περίπου 3,5 μηνών είχα παρατηρήσει πως που και που έκανε κάποια ρίγη, σαν την ανατριχίλα που παθαίνουμε όταν κρυώνουμε. Νόμιζα πως κρύωνε και την έντυνα. Όταν άρχισε όμως να ζεσταίνει ο καιρός (πέρυσι τέτοια εποχή) συνηδητοποίησα πως αποκλείεται να κρυώνει αφού έκανε αρκετή ζέστη. Αυτό γινόταν 1-2 φορές την εβδομάδα και όταν ήταν περίπου 4,5 μηνών 1-2 φορές την ημέρα. Τότε λοιπόν είχε αρχίσει τις πρώτες προσπάθειες να στηρίζεται λίγο καθιστή στο πωπό της. Μέσα σε 2 μέρες ξαφνικά άρχισε να μην στηρίζεται όπως πριν, κουνούσε το κεφάλι της περα-δώθε και γενικότερα είχε μια αστάθεια όταν καθόταν. Έκανε πέρα δώθε και΄πάντα έγερνε λίγο προς τα δεξιά. Αυτό συνέβαινε και στο καρεκλάκι της, στο ριλάξ ακόμα και αγκαλιά που την είχαμε. Να μην τα πολυλογώ, φύγαμε σφαίρα για το Νοσοκομείο του Ρίο μια και φοβηθήκαμε για τυχόν επιληψία. Κάναμε εισαγωγή γιατί πήγαμε βράδυ, μας έκαναν αίματος εξετάσεις και εγκεφαλογράφημα. Την εξέτασαν πολλοί παιδίατροι και ένας πολύ καλός παιδονευρολόγος, ο οποίος μας διαβεβαίωσε πως δεν είναι κάτι που θα πρέπει να μας ανησυχεί. Το δικό μας θεματάκι λεγόταν "trembling syndrom" και κάνει γενικότερα διάφορα τέτοιου τύπου "κουνήματα" και οφείλεται στο ανώριμο νευρικό σύστημα.

Τη στιγμή που δεν χάνει επαφή με το περιβάλλον και που δεν χαζεύει το βλέμμα, μάλλον δεν είναι κάτι ανησυχητικό. Η δικιά μας είναι τώρα 18 μηνών και το κάνει ακόμα όταν κουράζεται συνήθως από έντονα φώτα/χρώματα/κόσμο κ.λ.π. Μετά από σουπερ μαρκετ, jumbo κ.α. Κατά τα άλλα είναι ένα φυσιολογικότατο πανέξυπνο παιδάκι... Το μόνο που έχω παρατηρήσει είναι ότι κάποιες φορές πλέον το κάνει και επίτηδες αν δεί πως την κοιτάμε όταν το κάνει. Οπότε μην δίνετε σημασία στο πρόβλημα γιατί του δίνουν και αυτά, και αντιγράφουν κάθε μας αντίδραση.

Ξέρω πως είναι δύσκολο να μην κοιτάς. Κάντε όμως πως δεν βλέπετε... και ασχοληθείτε με κάτι άλλο.

Ελπίζω να ηρέμησες λίγο...

Sk6Gp3.png

Κορίτσια χίλια ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! με καθησυχάζετε και μου δίνετε κουράγιο!

Jst όπως το λες, σαν να τη χτυπάει ρεύμα! κι εγώ προσπαθώ να της αποσπάσω την προσοχή ή της κρατάω απαλά τα μαγουλάκια μπας και το σταματήσει, αλλά αυτή εκεί! θέλει να το κάνει και θα το κάνει :?

Πήραμε το πρωί στο Παίδων να κλείσουμε ραντεβού για εγκεφαλογράφημα (Pasxalitsa αυτή η εξέταση ευτυχώς είναι ακίνδυνη, η μαγνητική όμως...), και μας είπαν ότι το επόμενο διαθέσιμο είναι μετά από 3,5 μήνες!!! αν είναι δυνατόν! άντε δηλαδή να ξέραμε ότι είναι κάτι σοβαρό και να έπρεπε να γίνει άμεσα... Τι να πω! γίνεται και σε ιδιωτικό κέντρο, με 150 ευρουλάκια...

Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ, θα μπω να σας ενημερώσω αν έχω κάτι νεότερο. Να είστε καλά!

Εγω παλι ψηφίζω πως η μικρούλα δεν εχει τιποτα !!!!!!!

Το κανει ετσι επειδη της αρεσει και το εχει βρει και παιχνίδι ειδικα οταν πας και τις πιανεις τα μαγουλα για να σταματησει !!!!!!

Εχει παρει χαμπαρει οτι ετσι σου τραβαει την προσοχή και οσο ''τσιμπάς'' τοσο θα το κανει.......

Μπορεις να την αγνοησεις για λιγες μερες ? Κανε μια προσπαθεια και οταν το κανει μην της δινεις σημασια και μην την κοιτας καθολου ....για να δεις τι θα γινει.

Γιαννής 1/7/2006 + Νικόλας 20/10/2009

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ πολύ όλες!

Anga μου καταλαβαίνω απόλυτα γιατί άσπρισαν τα μαλλιά σου σε 1 εβδομάδα! και εγώ απο τότε που ξεκίνησε το ίδιο κοντεύω να πάθω! πω πω τι τράβηξες κι εσύ.. δόξα τω Θεώ που ήταν περαστικό.

Ελένη1 τώρα που μεγαλώνει και αρχίζει να καταλαβαίνει περισσότερο αυτό κάνω πλέον, προσπαθώ να μη δίνω σημασία και έχω σταματήσει να της κρατάω το κεφαλάκι να μην το κάνει. Δεν νομίζω βέβαια να το έκανε μέχρι τώρα για να τραβάει την προσοχή γιατί είναι πολύ μικρή, αλλά από εδώ και πέρα σίγουρα παίζει ρόλο!

Για να σας πω και τα νεότερα, κάναμε τελικά το εγκεφαλογράφημα και ευτυχώς δεν έδειξε κάτι! Πήραμε λοιπόν τα αποτελέσματα και πήγαμε σε νευρολόγο. Μας είπε λοιπόν και αυτή όλα καλά, γενικά να την παρακολουθούμε και κυρίως τα μάτια της, να μην γυρίζουν προς τα πάνω όταν κάνει την κίνηση κλπ. Τα μάτια της δεν γυρίζουν αλλά η αλήθεια είναι ότι έχει τύχει 2-3 φορές να την πετύχω με "παγωμένο" βλέμμα για λίγα δευτερόλεπτα, σαν να χαζεύει δηλαδή ή να έχει κολλήσει κάπου, και αυτό ξέχασα να της το αναφέρω η χαζή... Σας έχει τύχει κάτι τέτοιο στα μωράκια σας; είναι φυσιολογικό δηλαδή αν έχει συμβεί τόσες λίγες φορές;

Μέχρι εκείνη τη στιγμή λοιπόν της επίσκεψης στη γιατρό ένιωθα ανακουφισμένη και ήρεμη ότι η μικρή μου είναι μια χαρά. Ελα ντε όμως που ήταν και η μητέρα μου μαζί που είναι υστερική με την εγγονή της (με τα παιδιά της δεν ήταν έτσι, τι παθαίνουν μόλις γίνονται γιαγιάδες;;;;), και άρχισε να δείχνει στη γιατρό κάτι βιντεάκια που είχε τραβήξει με το κινητό και "δείτε πως κάνει το κεφαλάκι", "δείτε πόσο έντονα κουνάει αυτό το χεράκι" κλπ κλπ, και η γιατρός μετά από όλα αυτά είπε ότι ίσως έχει κάποια προτίμηση στο ένα χερακι, το δεξί συγκεκριμένα, ενώ τα μωρά σε αυτή την ηλικία δεν έχουν λέει τέτοιες προτιμήσεις. Της είπα ότι σε αυτό ίσως να φταίω κι εγώ γιατί της δίνω κουδουνίστρες κλπ στο δεξί χεράκι. Τελικά καταλήξε ότι "αν θέλω" μπορούμε να της κάνουμε και μια μαγνητική, να δούμε τα δύο τμήματα του εγκεφάλου...

Αν θέλω;;; φυσικά και δεν θέλω να την υποβάλλω και σε άλλες εξετάσεις, αλλά.... ;;; το μπαλάκι δηλαδή είναι στο δικό μου γήπεδο και πρέπει να αποφασίσω...

Τι θα κάνατε στη θέση μου; σαν εξέταση δεν είναι επιβλαβής, δεν έχει ακτινοβολία δηλαδή όπως με διαβεβαίωσαν, το μόνο αρνητικό για μένα είναι οτι θα πάρει ελαφρύ ηρεμηστικό πριν την κάνει για να μείνει ακίνητη (το ίδιο είχε συμβεί και στο εγκεφαλογράφημα). Δεν θέλω να είμαι "υστερική" με το παιδί μου και η πρώτη μου αντίδραση και απάντηση στη μάνα μου που επέμενε να κάνουμε την εξέτάση να ηρεμήσουμε ήταν ότι δεν θέλω να την κάνω. Οσο το σκέφτομαι όμως, πως μπορώ σαν μητέρα να ηρεμήσω, να ξέρω ότι παίρνω την ευθύνη, και την απόφαση ουσιαστικά, ότι το μωρό μου δεν έχει τίποτα και δεν χρειάζεται να το ψάξω περαιτέρω;

Είναι η μητέρα μου υπερβολική ή είμαι εγώ υπερβολικά άνετη; εσάς τα μωράκια σας έδειχναν κάποια σχετική προτίμηση στην ηλικία των 5 μηνών σε κάποιο χεράκι; όχι ότι δεν χρησιμοποιεί και τα δύο, ίσα ίσα, απλά το δεξί π.χ. το κουνάει περισσότερο ή πιό γρήγορα.

Χρειάζομαι πάλι τη βοήθειά σας! Και πάλι σας ευχαριστώ και συγνώμη για το μεγάλο ποστ

F8vwp3.png

Σας ευχαριστώ πολύ όλες!

Anga μου καταλαβαίνω απόλυτα γιατί άσπρισαν τα μαλλιά σου σε 1 εβδομάδα! και εγώ απο τότε που ξεκίνησε το ίδιο κοντεύω να πάθω! πω πω τι τράβηξες κι εσύ.. δόξα τω Θεώ που ήταν περαστικό.

Ελένη1 τώρα που μεγαλώνει και αρχίζει να καταλαβαίνει περισσότερο αυτό κάνω πλέον, προσπαθώ να μη δίνω σημασία και έχω σταματήσει να της κρατάω το κεφαλάκι να μην το κάνει. Δεν νομίζω βέβαια να το έκανε μέχρι τώρα για να τραβάει την προσοχή γιατί είναι πολύ μικρή, αλλά από εδώ και πέρα σίγουρα παίζει ρόλο!

Για να σας πω και τα νεότερα, κάναμε τελικά το εγκεφαλογράφημα και ευτυχώς δεν έδειξε κάτι! Πήραμε λοιπόν τα αποτελέσματα και πήγαμε σε νευρολόγο. Μας είπε λοιπόν και αυτή όλα καλά, γενικά να την παρακολουθούμε και κυρίως τα μάτια της, να μην γυρίζουν προς τα πάνω όταν κάνει την κίνηση κλπ. Τα μάτια της δεν γυρίζουν αλλά η αλήθεια είναι ότι έχει τύχει 2-3 φορές να την πετύχω με "παγωμένο" βλέμμα για λίγα δευτερόλεπτα, σαν να χαζεύει δηλαδή ή να έχει κολλήσει κάπου, και αυτό ξέχασα να της το αναφέρω η χαζή... Σας έχει τύχει κάτι τέτοιο στα μωράκια σας; είναι φυσιολογικό δηλαδή αν έχει συμβεί τόσες λίγες φορές;

Μέχρι εκείνη τη στιγμή λοιπόν της επίσκεψης στη γιατρό ένιωθα ανακουφισμένη και ήρεμη ότι η μικρή μου είναι μια χαρά. Ελα ντε όμως που ήταν και η μητέρα μου μαζί που είναι υστερική με την εγγονή της (με τα παιδιά της δεν ήταν έτσι, τι παθαίνουν μόλις γίνονται γιαγιάδες;;;;), και άρχισε να δείχνει στη γιατρό κάτι βιντεάκια που είχε τραβήξει με το κινητό και "δείτε πως κάνει το κεφαλάκι", "δείτε πόσο έντονα κουνάει αυτό το χεράκι" κλπ κλπ, και η γιατρός μετά από όλα αυτά είπε ότι ίσως έχει κάποια προτίμηση στο ένα χερακι, το δεξί συγκεκριμένα, ενώ τα μωρά σε αυτή την ηλικία δεν έχουν λέει τέτοιες προτιμήσεις. Της είπα ότι σε αυτό ίσως να φταίω κι εγώ γιατί της δίνω κουδουνίστρες κλπ στο δεξί χεράκι. Τελικά καταλήξε ότι "αν θέλω" μπορούμε να της κάνουμε και μια μαγνητική, να δούμε τα δύο τμήματα του εγκεφάλου...

Αν θέλω;;; φυσικά και δεν θέλω να την υποβάλλω και σε άλλες εξετάσεις, αλλά.... ;;; το μπαλάκι δηλαδή είναι στο δικό μου γήπεδο και πρέπει να αποφασίσω...

Τι θα κάνατε στη θέση μου; σαν εξέταση δεν είναι επιβλαβής, δεν έχει ακτινοβολία δηλαδή όπως με διαβεβαίωσαν, το μόνο αρνητικό για μένα είναι οτι θα πάρει ελαφρύ ηρεμηστικό πριν την κάνει για να μείνει ακίνητη (το ίδιο είχε συμβεί και στο εγκεφαλογράφημα). Δεν θέλω να είμαι "υστερική" με το παιδί μου και η πρώτη μου αντίδραση και απάντηση στη μάνα μου που επέμενε να κάνουμε την εξέτάση να ηρεμήσουμε ήταν ότι δεν θέλω να την κάνω. Οσο το σκέφτομαι όμως, πως μπορώ σαν μητέρα να ηρεμήσω, να ξέρω ότι παίρνω την ευθύνη, και την απόφαση ουσιαστικά, ότι το μωρό μου δεν έχει τίποτα και δεν χρειάζεται να το ψάξω περαιτέρω;

Είναι η μητέρα μου υπερβολική ή είμαι εγώ υπερβολικά άνετη; εσάς τα μωράκια σας έδειχναν κάποια σχετική προτίμηση στην ηλικία των 5 μηνών σε κάποιο χεράκι; όχι ότι δεν χρησιμοποιεί και τα δύο, ίσα ίσα, απλά το δεξί π.χ. το κουνάει περισσότερο ή πιό γρήγορα.

Χρειάζομαι πάλι τη βοήθειά σας! Και πάλι σας ευχαριστώ και συγνώμη για το μεγάλο ποστ[/QUOσ

Σου έχω στέλει π.μ.

Στεναχωριεμαι που ακουω οτι θες να υποβαλεις το παιδακι σε τετοιες εξετασεις.....νομιζω οτι η γιαγια ειναι πολυ κακη επιρροη και σε ξεσηκωνει.

Ειναι πολυ μικρο το μωρακι και φυσικο μου φαινετε να κανει τετοια πραγματα,δωσε λιγο χρονο.

Οσο για το πιασημο,

ο μικρος μου πιανει και με τα δυο χερια,δεν μπορω να καταλαβω ακομα πιο θα δουλευει οταν μεγαλωσει αλλα οταν περπαταει και οταν τρεχει το δεξι το κουναει τοσο γρηγορα πανω κατω που ειναι σαν να το εχεις κουρδισει.

Γιαννής 1/7/2006 + Νικόλας 20/10/2009

Εγώ δεν θα της εκανα μαγνητική... αφου το εγκεφαλογράφημα ήταν οκ!

Όσο για το χάζεμα, όλοι χαζεύουμε που και που, τα μωρά περισσότερο όταν νυστάζουν. Όταν το πάγωμα-χάζεμα είναι κακό, πιστεύω πως το νιώθουμε εμείς οι μαμάδες, το καταλαβαίνουμε. Δεν αναρωτιόμαστε απλά...

Ξέρω πολύ καλά ότι νέο και να κάνει τώρα σου φαίνεται περίεργο και αναρωτιέσαι αν είναι φυσιολογικό. Εγώ μετά από ολη την εμπειρία που είχαμε με τη μικρή, σταμάτησα να δίνω μεγάλη σημασία στα πάντα, καθώς συνειδητοποίησα πως τα μωρά μας δεν γεννιούνται ολοκληρωμένοι οργανισμοί και χρειάζονται το χρόνο τους να ωριμάσουν. Επίσης και εμένα η δι΄κιά μου έδινε από 4-4,5 μηνών προτίμηση στο αριστερό χέρι και τελικά τώρα φαίνεται ξεκάθαρα πως είναι αριστερόχειρας.

Γιαυτό σου λέω βρε κοπελια... απόλαυσε το μωράκι σου και μην το κοιτάζεις με άγχος συνεχώς. Σου μιλάω μέσα απο την καρδιά μου γιατί το έχω ζήσει απο πρώτο χέρι... Φιλάκια!

Sk6Gp3.png

• 3 εβδομάδες μετά...
  • 5 months later...

Γεια είμαι η Μαρία και είμαι καινούρια στο forum. Έχω δύο κόρες 5 χρονών και 8 μηνών αντίστοιχα. Η μικρή εδώ και 10 μέρες εμφάνισε ένα τρέμουλο στο κεφάλι (τρόμος κεφαλής) κυρίως όταν κουράζεται και όταν νυστάζεί. Την πήγα σε παιδονευρολόγο και μου είπε ότι το παιδί φαίνεται καλά. Παρολαυτά κάναμε υπέρηχους στομάχου και εγκεφάλου, οι οποίοι βγήκαν φυσιολογικοί. Ο γιατρός μου είπε να αφήσουμε να περάσουν μερικές ημέρες και αν συνεχίσει να το κάνει θα κάνουμε μαγνητική και εγκεφαλοσπινθηρογράφημα. Έχω τρελαθεί οι άλλες εκδηλώσεις του μωρού ειναι φυσιολογικές. Εσύ Ελένη προχώρησες σε τέτοιες εξετάσεις? Ποια ήταν τα αποτελέσματα?

οταν λες τρεμουλο τι εννοεις?δεξια αριστερα ή κατι αλλο? παντως καποια παιδακια εχουν τετοια και το δικο μου ειχε κατι σαν τρεμουλο πιο μικρο μετα περασε.

Ναι κουνάει το κεφάλι γρήγορα δεξιά αριστερά σαν να τη χτυπάει ηλεκτρικό ρεύμα. Το κάνει κυρίως όταν είναι κουρασμένη. Εσένα πότε το έκανε ο δικός σου? Πότε το άρχισε και πότε σταμάτησε?Ευχαριστώ.

Καλησπέρα σας.

Anga σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον, είχα καιρό να μπω στο φόρουμ και δεν είχα δει το μήνυμά σου.

Μαρία είδα και το π.μ. που μου έστειλες, θα προσπαθήσω να επικοινωνήσω μαζί σου απλά μόνο κάτι τέτοιες ώρες βρίσκω ελεύθερο χρόνο για αυτό σου γράφω κιόλας για σιγουριά!

Περιληπτικά να σας πω ότι δεν της έκανα τελικά τη μαγνητική και αποφάσισα να το αφήσω να δω πως θα πάει. Με καθησύχασε το γεγονός ότι, αφού είχε αρχίσει να καταλάβαινει πλέον, μόλις φώναζα το όνομά της ή έκανα κάποιο θόρυβο να της τραβήξω την προσοχή έβλεπα ότι το σταματούσε, συνεπώς είναι κάτι που το κάνει οικειοθελώς και όχι κάποια ακούσια κίνηση που φοβόμουν.

Τώρα χρόνισε και ακόμα το κάνει μερικές φορές, όχι πλέον όταν νυστάζει όπως παλιά, αλλά το κάνει κυρίως για παιχνίδι π.χ. όταν ήταν στο πάρκο της σηκωνόταν όρθια και το έκανε. Η κορούλα σου Μαρία αφού είναι 8 μηνών είναι αρκετά μεγάλη για να την τεστάρεις, αν τη στιγμή που κάνει αυτή την κίνηση της τραβήξεις την προσοχή το συνεχίζει ή σταματάει; αν σταματάει μην φοβάσαι, μάλλον το έχει βρει παιχνίδι κι εκείνη.

Πληροφοριακά να σου πω ότι το εγκεφαλογράφημα ανιχνεύει κυρίως τυχόν κρίσεις επιληψίας, δεν είναι δηλαδή μια εξέταση που καλύπτει πολλές περιπτώσεις. Η μαγνητική σίγουρα δείχνει περισσότερα, αλλά γιατί να υποβάλλονται τα παιδάκια σε τέτοιες εξετάσεις χωρίς σοβαρό λόγο;

Κάνε το "τεστ" που σου είπα και πες μου τα αποτελέσματα, ελπίζω να σε βοήθησα λιγάκι

F8vwp3.png

• 2 months later...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...