Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

εχω ένα αγοράκι 20 μηνών το οποίο δεν τρώει με τίποτα... Εχω δοκιμάσει τγ πάντα τραγουδάκια παιχνιδάκια με το καλό με φωνές τίποτα. Το καινούριο του κατόρθωμα είναι τγ κρατάει στο στόμα και να μην καταπίνει, σήμερα του εβαλα να φαει το μεσημεριανο το πρωι δεν εφαγε, δεν τρωι μονος αντε σε ταισω, δεν τρωει βρε καλο καλο μου βρε χρυσο μου καταφερνω του εβαλα δυο κουταλιες στο στομα, τις κρατουσε εκει πανω απο μιση ωρα. Καταπινε αγορι μου το φαγητο σου τιποτα αυτος του εδωσα και νερο να πανε κατω τιποτα ακομα μεσα στο στομα, θολωσε το μυαλο μου δεν αντεξα αλλο του εδωσα ενα χαστουκι, το ταρακουνισα και υπνο. Εγω εκλαιγα πιο πολυ απ αυτον αλλα δεν μπορω αλλο αυτο το πραγμα ειναι μολις 9700 20μηνων παιδι φαινονται τα κοκκαλα του στεναχωριεμαι παρα πολυ και δεν ξερω τι να κανω.

GT5np3.png

 

3fx3p3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Ούτε εγώ θεωρώ καλή ιδέα τα αλεσμένα σε τέτοια ηλικία, αλλά καμιά φορά είναι η έσχατη λύση σε παιδάκια που δε τρώνε καθόλου!

Υπάρχει κάποιο φαγητό που του αρέσει και τρώει έστω λίγο? Ίσως για να το έφτιαχνες σε διάφορες παραλλαγές!

Γάλα, φρούτα τρώει?

 

Link to comment
Share on other sites

Τα περισσότερα παιδάκια περνάνε τέτοιες φάσεις και ιδίως το καλοκαίρι. Από όσο καταλαβαίνω όμως το παιδάκι σου είναι γενικώς λιγόφαγο? Ο παιδίατρος σας τι λέει για την ανάπτυξή του?

Το παιδάκι δε δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση σε κάποιες γεύσεις τουλάχιστον? Αν και δεν ακούγεται παιδαγωγικό κάποια παιδάκια τρώνε βλέποντας διαφημίσεις γιατί αφαιρούνται και ξεχνούν να δείξουν την άρνησή τους ή ίσως κάποιο παιδικό πρόγραμμα, dvd με κινούμενα σχέδια...

Υπομονή αν μπορείς, καταλαβαίνω πόσο δυσάρεστη είναι η κατάσταση για τη μαμά...

 

 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

ο παιδίατρος το ψάχνει από ιατρικής πλευράς δηλαδή κάναμε εξετάσει μήπως έχει κάποια ουρολοιμωξη και πως είναι οι τιμές αίματος αιματοκριτης κλ όλα καλά οπότε λέει λιγοφαγο. Φρούτα του δίνω αλεσμενα δεν τγ τρώει αλλιώς. Μετα του αρέσει ο τραχανας κάθε απόγευμα σχεδόν τραχανα δίνω. Όλα τγ υπόλοιπα είναι το ίδιο γι αυτόν η δεν θα τρώει καθόλου η 2-3 κουταλακια. Το ίδιο κάνει και με λιχουδιές που του έδωσα για να δω τι θα κάνει σοκολάτα η γαριδακια η ίδια κατάσταση μια μπουκιά μόνο!

GT5np3.png

 

3fx3p3.png

Link to comment
Share on other sites

Για να καταλάβουμε... φρούτα και τραχανά τρώει; Μήπως τρώει πολλά φρούτα (αν είναι αλεσμένα όπως λες είναι πολύ πιθανόν) και δεν πεινάει; Μην τον πιέζεις πάντως. Αν πεινάσει θα φάει!

Link to comment
Share on other sites

τα φρουτα τα τρωει για πρωινο μισο μηλο μιση μπανα και μισο αχλαδι αλεσμενα, δεν ειναι και τοσα πολλα ωστε να χορταινει, τραχανα τρωει το απογευμα ενα πιατο ειναι το μονο που τρωει αλλα καθε μερα δεν του δινω προσπαθω να του δινω κι αλλα φαγητα και για ποικιλια και για να μην το βαρεθει.

δεν τον πιεζα αλλα δεν γινεται αλλο ποτε θα φαει? του βαζω και τραγουδακια να ξεχνιεται αλλα τιποτα τα βλεπει χαιρεται και κραταει το φαγητο στο στομα.

ουφ κουραστικα πια και νευριαζω και καθε μερα μαλωνουμε δεν εχω αλλη υπομονη.

GT5np3.png

 

3fx3p3.png

Link to comment
Share on other sites

Αυτο με τη μπουκια στο στομα το κανει και η κορη μου. Απο 1 ετους εως και σημε- ρα που ειναι 8 χρονων αφηνει την μπουκια με τις ωρες στο στομα.Την τελευταια μπουκια δε, μπορει να την εχει αμασητη στο στομα , ακομα και μετα απο 2 ωρες!!!!

Διαβασε και " το ημερολογιο μιας τρελης" η και το "αδυνατα μωρα" για να καταλαβεις οτι δεν εισαι μονη σου.

ΥΠΟΜΟΝΗ!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

θα τα διαβάσω χάρηκα που μου τα πρότεινες κι ευχαριστώ! Περισσότερο μ απασχολεί που δεν μπορώ να συγκρατήσω τα νεύρα μου. Είναι κρίμα που το χτύπησα και φοβάμαι μην επαναληφθεί :( :( :(

GT5np3.png

 

3fx3p3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Έλεγξε και τις αμυγδαλές του(σε ένα ωριλά). Η ανηψιά μου ήταν λιγόφαγη μέχρι που αφαίρεσε αμυγδαλές και κρεατάκια. Της είπαν ότι μάλλον την επηρεάζε γιατί πονούσε όταν κατάπινε. Μετά την εγχείρηση της είπε ο γιατρός ότι δεν είχε ξαναδεί τόσο χάλια αμυγδαλές και ότι έπρεπε να είχαν αφαιρεθεί εδώ και καιρό. Ο τακτικός τους παιδίατρος δεν είχε δώσει σημασία στις υπερτροφικές αμυγδαλές(4 χρόνια!) και το ανακάλυψαν τυχαία όταν χρειάστηκε να πάνε σε άλλον στις διακοπές για έναν πόνο στο αυτί της. Πήγαν και σε ωριλά και τους το επιβεβαίωσε ότι έπρεπε να βγουν επειγόντως.

Φυσικά, αυτό είναι μόνο η δική μου εμπειρία από λιγόφαγα παιδιά. Οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί και διάφοροι λοιπόν.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι καλό είναι να μην τον πιέζεις. Δες το χαλαρά. Όταν πεινάσει θα φάει. Ας είναι μόνο γάλα, φρούτα και τραχανάς για μέρες. Εσύ θα του δείχνεις και άλλα φαγητά(της οικογένειας) αλλά άσ' τον να διαλέγει ο ίδιος τι θα φάει από αυτά.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...