Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΡΟΥΧΟ!

Recommended Posts

Είναι απίστευτο. Για τι μιλάω; Καλά πόσα ρούχα ποιά θές; Και όμως πολλά και ειδικά τώρα που είναι χειμώνας...

Θές φανελάκια απο μέσα, φορμάκια για το σπίτι, χοντρά φορμάκια για έξω, μπουφάν, ζακέτα, δεν θές και κανά φουστανάκι για τα κοριτσάκια, μπλουζίτσα;

Και ειδικά μέχρι ενός που μεγαλώνουν συνεχώς θές ανά δυο μήνες και νέα ρούχα...

Αχ με βλέπω στο τέλος να ανοίγω μαγαζί...

Διαφημίσεις

Ξεχασες τα καλσονακια, τα παπουτσακια, τα κασκολακια, τα γαντακια, τα μπουφανακια κλπ κλπ κλπ

Αχ ρουχα, ρουχα, ρουχα !!!

Πρεπει να ανοιγω 3 μαγαζια εως τωρα !!!

χαχαχαχαχαχαχαχα

Περίμενε να αρχίσει να τρώει και στερεά τροφή να δεις πόσα ακόμα ρούχα θα θες. Που θα λερώνεται στο άψε σβήσε. Και όταν αρχίσει να μπουσουλάει..... Άσε.....

:?:?

Μάλλον θα πρέπει να ξεχάσω το τί ρούχα θα ήθελα να πάρω για μένα φέτος.... :):)

sL7ap2.png

Συμβουλή της νύφης μου (για αργότερα, που θα γεννησω και θα έχει ήδη μεγαλώσει) :πριν κατέβεις αγορά, λέει, να τσεκάρεις πάντα τα (συχνά καταχονιασμένα, στο βάθος της ντουλάπας) δώρα. Εχει τύχει να νομίζει ότι δεν έχει ρούχα και ψάχνοντας να βρίσεκι 2-3 ξεχασμένα κουστουμάκια! :wink:

Εχει δικιο η νυφη σου Αριανδη. Γιατι εγω το επαθα περυσι. Του ειχαν φερει οταν γεννηθηκε καποια μεγαλα, τα καταχωνιασα και οταν τα βρηκα δεν του εκανα πλέον του παιδιου. και συμβουλη δικια μου. Μην παιρνετε τα ρουχα του παιδιου 2 νουμερα μεγαλυτερα και του μαζευεται μανικια και πατζακια. Γιατι μεχρι να του κανει κανονικα θα εχει φθαρει και το παιδι θα κυκλοφοραει σαν παλιατσος , ασε που θα μπλεκεται και δεν θα νιωθει ανετα.

Τα περνουμε το νουμερο τους και να ειστε σιγουρες οτι για ενα τριμηνο θα τους κανουν.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

τι θα λέγατε για όσες έχουν πολλά ρουχαλάκια απο τα παιδιά τους που τους περισσεύουν (τα παιδιά μεγάλωσαν πχ)

να φέρετε ρούχα και να τα δώσετε σε άλλες μητέρες? κάτι σαν parents-fleamarket? στην γερμανία κάνουν τέτοιες συγκεντρώσεις και πουλούν το κάθε τεμάχιο πχ 50 λεπτά, έτσι για συμβολικό ποσό για να νιώσει καλύτερα κάποιος που τα αποχωρίζεται. (ή ανταλλαγή με παιχνίδια ή άλλα αντικείμενα που τα έχουν επιπλέον και δεν τα χρειάζονται - όλοι έχουν και κάποιο διπλό παιχνίδι)

μια γνωστή μου είπε ότι έχει μια βαλίτσα με ρούχα για αγοράκια σε πολύ καλή κατάσταση (όχι για να τα πουλήσει- αλλά ίσως χαρεί πολύ πχ με μια ζωγραφιά ενός παιδιού που θα πάρει κάποια απο αυτά).

όταν συναντηθούμε (κάτι ετοιμάζεται, θα ξέρω σύντομα χεχε) θα τα φέρω.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Και μένα μου αρέσει πολύ σαν ιδέα. Εγώ συνήθως δίνω τα ρούχα σε γνωστούς. Να φανταστείτε ότι τώρα για το νινί ξαναξώνισα ή δανείστηκα γιατί τα είχα δώσει όλα τα ρούχα της μεγάλης.

Και το χαμόγελο του παιδιού (τηλ.1056) παίρνει αποστειρωτήρες, κούνιες βρεφικές, relax, ρούχα για κάποιο από τα σπίτια του ή τα δίνει ακόμα και σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη.

• 3 months later...

Κορίτσια καλησπέρα...

Μπορείτε να μου πείτε πόσα κορμάκια, φορμάκια κ γενικά τι είδους ρούχα (κοντομάνικα ή μακρομάνικα) και σε τι ποσότητες χρειάζεται το νεογέννητο για τους μήνες Μάιο κ Ιούνιο?

Επίσης πόσες πάνες (αυτά τα απαλά σεντονάκια που τυλίγουν το μωρό), σελτεδάκια, σεντόνια, πετσέτες, σαλιάρες κλπ.

Για νεογέννητο έχω: 3 μακρομάνικα κορμάκια, 7 φορμάκια, 9 ζευγάρια κάλτσες, 1 σκουφάκι με γαντάκια, 3 κουβερτούλες fleece, 1 κουβέρτα με κουμπιά που γίνεται και σαν υπνόσακος. Να πάρω κοντομάνικα για το νεογέννητο ή μακρομάνικα? Είναι αρκετά αυτά που έχω? Δεν έχω ιδέα από ποσότητες, έχω πελαγώσει!!!

Διαφημίσεις

τι θα λέγατε για όσες έχουν πολλά ρουχαλάκια απο τα παιδιά τους που τους περισσεύουν (τα παιδιά μεγάλωσαν πχ)

να φέρετε ρούχα και να τα δώσετε σε άλλες μητέρες? κάτι σαν parents-fleamarket? στην γερμανία κάνουν τέτοιες συγκεντρώσεις και πουλούν το κάθε τεμάχιο πχ 50 λεπτά, έτσι για συμβολικό ποσό για να νιώσει καλύτερα κάποιος που τα αποχωρίζεται. (ή ανταλλαγή με παιχνίδια ή άλλα αντικείμενα που τα έχουν επιπλέον και δεν τα χρειάζονται - όλοι έχουν και κάποιο διπλό παιχνίδι)

μια γνωστή μου είπε ότι έχει μια βαλίτσα με ρούχα για αγοράκια σε πολύ καλή κατάσταση (όχι για να τα πουλήσει- αλλά ίσως χαρεί πολύ πχ με μια ζωγραφιά ενός παιδιού που θα πάρει κάποια απο αυτά).

όταν συναντηθούμε (κάτι ετοιμάζεται, θα ξέρω σύντομα χεχε) θα τα φέρω.

Να υπολογιζεται και εμενα :D

οτι ειχα μαζεψει μεχρι τωρα τα τακτοποιησα, αλλα αν γινει σε κανα μηνα θα εχω παλι αρκετα πραγματα...... :D

Κορίτσια καλησπέρα...

Μπορείτε να μου πείτε πόσα κορμάκια, φορμάκια κ γενικά τι είδους ρούχα (κοντομάνικα ή μακρομάνικα) και σε τι ποσότητες χρειάζεται το νεογέννητο για τους μήνες Μάιο κ Ιούνιο?

Επίσης πόσες πάνες (αυτά τα απαλά σεντονάκια που τυλίγουν το μωρό), σελτεδάκια, σεντόνια, πετσέτες, σαλιάρες κλπ.

Για νεογέννητο έχω: 3 μακρομάνικα κορμάκια, 7 φορμάκια, 9 ζευγάρια κάλτσες, 1 σκουφάκι με γαντάκια, 3 κουβερτούλες fleece, 1 κουβέρτα με κουμπιά που γίνεται και σαν υπνόσακος. Να πάρω κοντομάνικα για το νεογέννητο ή μακρομάνικα? Είναι αρκετά αυτά που έχω? Δεν έχω ιδέα από ποσότητες, έχω πελαγώσει!!!

Δεν ξέρω σε ποια περιοχή μένεις αλλά για τέλη Μαίου-αρχές Ιουνίου μου φαίνονται υπερβολικά και το σκουφάκι-γαντάκια και τα μακρυμάνικα κορμάκια. Πάρε 3-4 κοντομάνικα κορμάκια για αρχή (0-3 μέγεθος) γιατί αυτά σε 20 μέρες θα του είναι μικρά και αν νομίζεις ότι δεν θα έχεις τη δυνατότητα να βγεις ή να ζητήσεις από κάποιον άλλον να σου πάρει αφότου γεννήσεις, πάρε και μερικά μέγεθος 3-6 (εμένα και αυτά άχρηστα ήταν γιατί από Ιούλιο μέχρι Σεπτέμβρη το μωρό ήταν μόνο με την πάνα).

Όσο για τα υπόλοιπα (πάνες, σελτεδάκια, πετσέτες) όσα και να πάρεις χρήσιμα είναι γιατί θα τα χρησιμοποιείς πολύ καιρό και για διάφορες χρήσεις. Οπωσδήποτε να πάρεις και αυτά τα βαμβακερά πανάκια (λαβέτες νομίζω τα λένε) τα οποία έχουν επίσης διάφορες χρήσεις.

Σεντόνια για την κούνια παίρνεις όσα θέλεις, για αρχή καλά είναι 2-3 ζευγάρια που σίγουρα δεν είναι αρκετά καθώς το μπεμπάκι θα μεγαλώνει (γουλίτσες, διαρροές από την πάνα κλπ) αλλά να ξέρεις ότι από τη στιγμή που θα γεννήσες η καταναλωτική σου μανία θα πάρει τέτοιες διαστάσεις που αν έχεις πάρει πολλά από την αρχή μετά θα αγοράζεις όλο άχρηστα πράγματα :). Σεντόνια για την καλαθούνα, αν χρησιμοποιήσεις, πάρε μόνο 2 ζευγάρια και μην ξοδευτείς πολύ γιατί η χρήση της είναι χρονικά πολύ περιορισμένη.

Αυτά μπορώ προς το παρόν να θυμηθώ, ότι άλλο θες εδώ είμαστε.

Κορίτσια σε περίπου 9 εβδομάδες γεννάμε(θα πάμε με ραντεβου γιατί έχουμε ένα μικρό πρόβλημα υγείας-η μαμά και όχι η μπέμπα)η μαμά και η πεθερά μας έχουν πάρει άπειρα ρουχαλάκια κάπου 10 κοντομάνικα φορμάκια(5 για 6 μηνών και 5 για 12),5 με μακρύ μανίκι,2 σέτ βόλτας,2 σετ ύπνου για 12 μηνών αυτά και 2 πολύ γλυκά φορεματάκια...πρέπει να πάρουμε και για 0-3 μηνών ρούχα?Αχ, δεν ξέρω τι νακάνω πραγματικά... :?

Διαφημίσεις

Αν το μωράκι γεννηθεί γύρω στους 52 πόντους που είναι και τα περισσότερα πολύ λίγο θα τα φορέσει τα 0-3, ίσως και καθόλου και μην νομίζεις ότι έχουν και τεράστια διαφορά με το επόμενο μέγεθος, ότι δλδ τα 3-6 θα είναι τεράστια.

Επειδή όλες μας είχαμε πελαγώσει σε αυτή τη φάση, πάρε βρε συ 3-4 να σου φύγει το άγχος. Άλλωστε είναι πολύ μικρό έξοδο σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα που θα πάρεις είτε γιατί τα χρειάζεσαι είτε γιατί είναι τόσο γλυκούλια που δεν θα μπορείς να αντισταθείς :)

Αν πάρεις φορμάκια από το mothercare ή το marks & spenser έχουν μεγάλη ελαστικότητα και σου κρατάνε περισσότερο καιρό :wink: Τα 0-3 τα φορέσαμε ως 2,5 μηνών και ήμαστε και μεγαλόσωμοι.

Είναι βέβαια πιο ακριβά :(

KbCJp2.pngEYukp3.png

• 2 months later...

Κι εγώ από τα mothercare λέω να πάρω το σετ που έχει 7 κορμάκια κοντομάνικα με 27,50 ευρώ.Καλή τιμή μου φάνηκε και καλή ποιότητα.

Η μικρή θα γεννηθεί Ιούλιο,αν έχω 10-15 για αρχή θα είναι καλά?

Επίσης να πάρω και αμάνικα ή δεν κάνει που θα είναι νεογέννητο?

Και κάτι ακόμα,η μαμά μου έφερε μερικά μακρυμάνικα 0-3 ,αλλά σκέφτομαι οτι δεν θα μπορέσω να τα χρησιμοποιήσω γιατί θα έχει ζέστη.Εκτός κι αν τα βάζω το βράδυ σα πυτζαμάκια..Τι λέτε?

εγώ λέω ότι επειδή γενάς καλοκαίρι να μην πάρεις πολλά... είναι πιθανό να έχεις το παιδί μόνο με την πάνα του για πολλές μέρες και ώρες...

όπως καταλαβαίνεις σε νεογεννητο μωρό ούτε ανεμιστήρας ούτε air condition ούτε καλά καλά ανοιχτό παράθυρο....

άρα... πάρε πολύ λίγα και αν δεις ότι χρειάζεσαι αγοράζεις

το μακρυμάνικο λίγο χλωμό το βλέπω αλλά αστα να υπάρχουν, ποτέ δεν ξέρεις!

Κι εγώ από τα mothercare λέω να πάρω το σετ που έχει 7 κορμάκια κοντομάνικα με 27,50 ευρώ.Καλή τιμή μου φάνηκε και καλή ποιότητα.

Η μικρή θα γεννηθεί Ιούλιο,αν έχω 10-15 για αρχή θα είναι καλά?

Επίσης να πάρω και αμάνικα ή δεν κάνει που θα είναι νεογέννητο?

Και κάτι ακόμα,η μαμά μου έφερε μερικά μακρυμάνικα 0-3 ,αλλά σκέφτομαι οτι δεν θα μπορέσω να τα χρησιμοποιήσω γιατί θα έχει ζέστη.Εκτός κι αν τα βάζω το βράδυ σα πυτζαμάκια..Τι λέτε?

εγώ θα σου έλεγα να πάρεις αμάνικα οπωσδήποτε!

Μακρυμάνικα δεν φορέσαμε μέχρι τον Οκτώβριο, αντίθετα όλο το καλοκαίρι με αμάνικά την βγάλαμε και κανένα κοντομάνικο όταν δεν είχε πάρα πολύ ζέστη! Γέννησα 30 Ιουνίου...

WLn5p2.png

Κορίτσια ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Το οτι θα είναι μόνο με την πάνα δεν το είχα σκεφτεί καν..

Διάβασα κι οτι στην αρχή δεν ρυθμίζουν καλά τη θερμοκρασία τους κι οτι δεν κάνει πάνω από 20-22 βαθμούς για νεογέννητο κι έχω μπλοκάρει..

Να'στε καλά!

Gerakina μου, εγώ αγόρασα μία 7άδα με κοντό μανικάκι και άλλη μία με ραντάκι από τα mothercare επίσης άλλα 4 από το ίδιο κατάστημα για βόλτα (είναι σε κρεμάστρες των 2 θα τα έχεις δει) + 3 που μας χαρίσανε πιστεύω ότι θα φτάσουν, σκεπτόμενη αυτό που λένε τα κορίτσια ότι τον περισσότερο καιρό λόγο ζέστης ίσως να είναι μόνο με την πάνα . Άλλωστε τον μπαμπά τι τον έχουμε ??? :lol::lol::lol:

εμεις με το μικρο μας , ειχαμε παρασυρθει και του ειχαμε παρει ενα εκατομυριο χιλιαδες ρουχακια , φορμακια , παντελονακια , πουκαμισακια , ζακετακια , μπλουζακια , οτι μας αρεζε το περναμε . Εντα3ει φορεσε αρκετα αλλα υπηρχανε και ρουχακια που δεν τα εβαλε ποτε , ερχεται και το 2ο τωρα οποτε χρησιμα θα ειναι ολα , τα περισοτερα ρουχακια παντως χρειαζονται κοριτσια τελικα μετα το 1ο χρονο , οταν αρχησει να περπαταει , μπουσουλαει και να λερωνεται καλα καλα .Εμεις τωρα αλλαζουμε 2 φορες τη μερα , μια το πρωι και μια το απογευμα αρα ειναι χρησιμα ολα που του πηραμε , ποιο μικρος ομως δεν λερωνοτανε αρα δεν χρειαζοτανε και πολλα .