Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ακανόνιστα γευματα & πιθανώς λάθος οδηγίες παιδιάτρου/μαίας για θηλασμό

Recommended Posts

Καλησπερα σας!! Ειμαι νεα μαμα και χρειάζομαι την βοήθεια/ εμπειριες σας.

Εχω ενα μπεμπη 1 μηνα και 4 ημερων.

Εξ αρχης τρέφεται με φορμουλα διοτι ειχα θεμα με το στηθος.

Ενω ξεκινησαμε πολυ ομαλα,ετρωγε στο 3ωρο με 4ωρο,την τελευταία εβδομάδα εχει ξεκινησει να τρωει στο 2ωρο, το πρόβλημά μας ειναι οτι  μπορει να κανει και μια ωρα για να φαει 90μλ. Με αποτέλεσμα μεχρι να τελειώσει το ενα γευμα...έρχεται το επόμενο. Καποιες φορες μου βγαζει γαλα,μετα απο ωρα,καλη ποσότητα. Τα δικα σας μωρακια σε ποση ωρα τρωνε κ ποσα μλ. Τι να κανω?

Ο παιδιατρος μας ειπε οποτε θελει...οσο θελει..

Επισης οι κενώσεις μας ειναι μερα παρα μερα ή καθε 2 μερες.

Συγγνώμη αν σας κουρασα...

Σας ευχαριστω!

Διαφημίσεις

Γειά σου. 

Μπορείς να ελέγξεις την θηλή, μήπως κουράζεται με αυτή, αλλά κανονικά έτσι πρέπει, να βγάζουν λίγη ποσότητα. 

Πάντως με μία αναζήτησή στο διαδίκτυο θα δεις ότι οι ώρες που γράφεις ότι έτρωγε το μωρό σου στην αρχή είναι πολύ αραιές. 

Δηλαδή το στομάχι του μωρού σε τέτοια ηλικία δεν παίρνει σε όγκο πολλά ml, τα γεύματα από την φύση είναι μικρά και πολλά, ειδικά στην αρχή κ στον μητρικό θηλασμό. 

Πολύ καλά σου είπε παιδίατρος ότι είναι σημαντικό να ακολουθήσεις τι θέλει το μωρό. 

Ευχάριστο δηλαδή, γιατί τόσα χρόνια ακούμε κάποιες οδηγίες που δεν συνάδουν με την καμία στην χωρητικότητα του στομαχιού του μωρού: 

αν ψάξεις   στο διαδίκτυο με τις λέξεις   newborn stomach ml  θα δείς...   7ml είναι έναμισυ κτγ !  

ενώ στον ένα μήνα πηγαίνει στο μέγεθος αυγού! Δηλαδή από 80-150ml.  

about 7 mL. The average stomach capacity of a newborn is about 7 mL, keeping in mind that 30 mL is 1 ounce. In the first two days of life, 2-15 mL feedings are sufficient for the baby's well-being."
How much mL milk does a 1 month old newborn stomach contain?
One month: Your baby will now be taking between 80-150 ml (3-5 oz) per feeding. The baby's stomach is now about the size of a large chicken egg.

Καταλαβαίνεις, το να στούμπωνει το μωρό με μεγάλα γεύματα αποκλείεται να κάνει καλό στο γαστρεντερικό του ή στο αναπτύξει υγιές συναίσθημα πείνας / κορεσμού..

..ερώτηση, επειδή είναι αρκετά νωρίς, έχεις σκεφτεί τον θηλασμό; Τι θέμα είχες με στήθος ακριβώς; Γιατί ακούμε πολλά τελευταία και λίγες φορές είναι πραγματικά κάποιο πρόβλημα με το στήθος. Αν δεν θέλεις πάω πάσο δεν θέλω να σε κουράσω ή να σε ενοχλήσω, κ συγνώμη για την απρόσκλητη παρέμβαση :-)

Επεξεργάστηκαν by belleblue

2 ώρες πρίν, belleblue είπε:

Γειά σου. 

Μπορείς να ελέγξεις την θηλή, μήπως κουράζεται με αυτή, αλλά κανονικά έτσι πρέπει, να βγάζουν λίγη ποσότητα. 

Πάντως με μία αναζήτησή στο διαδίκτυο θα δεις ότι οι ώρες που γράφεις ότι έτρωγε το μωρό σου στην αρχή είναι πολύ αραιές. 

Δηλαδή το στομάχι του μωρού σε τέτοια ηλικία δεν παίρνει σε όγκο πολλά ml, τα γεύματα από την φύση είναι μικρά και πολλά, ειδικά στην αρχή κ στον μητρικό θηλασμό. 

Πολύ καλά σου είπε παιδίατρος ότι είναι σημαντικό να ακολουθήσεις τι θέλει το μωρό. 

Ευχάριστο δηλαδή, γιατί τόσα χρόνια ακούμε κάποιες οδηγίες που δεν συνάδουν με την καμία στην χωρητικότητα του στομαχιού του μωρού: 

αν ψάξεις   στο διαδίκτυο με τις λέξεις   newborn stomach ml  θα δείς...   7ml είναι έναμισυ κτγ !  

ενώ στον ένα μήνα πηγαίνει στο μέγεθος αυγού! Δηλαδή από 80-150ml.  

about 7 mL. The average stomach capacity of a newborn is about 7 mL, keeping in mind that 30 mL is 1 ounce. In the first two days of life, 2-15 mL feedings are sufficient for the baby's well-being."
How much mL milk does a 1 month old newborn stomach contain?
One month: Your baby will now be taking between 80-150 ml (3-5 oz) per feeding. The baby's stomach is now about the size of a large chicken egg.

Καταλαβαίνεις, το να στούμπωνει το μωρό με μεγάλα γεύματα αποκλείεται να κάνει καλό στο γαστρεντερικό του ή στο αναπτύξει υγιές συναίσθημα πείνας / κορεσμού..

..ερώτηση, επειδή είναι αρκετά νωρίς, έχεις σκεφτεί τον θηλασμό; Τι θέμα είχες με στήθος ακριβώς; Γιατί ακούμε πολλά τελευταία και λίγες φορές είναι πραγματικά κάποιο πρόβλημα με το στήθος. Αν δεν θέλεις πάω πάσο δεν θέλω να σε κουράσω ή να σε ενοχλήσω, κ συγνώμη για την απρόσκλητη παρέμβαση :-)

Καλησπέρα και παλι!! Ευχαριστω για την απάντηση belleblue!!

Πιστευεις οτι πρεπει να αλλαξω τις θηλες απο το μπουκαλι δηλαδη, γι αυτο κανει τοση ωρα να φαει?

Με το στηθος ειχα το εξης θεμα, 1 εβδομαδα πριν  γεννησω παρατήρησα στο μπλουζακι μου γαλατακι αλλα με αιμα. Οταν το δοκιμασαμε με την Μαια ( αφου γέννησα) εβγαζαν αρκετο αιμα και οι δυο μαστοι.

Πιθανον καποιο αγγειο αιμοραγγουσε λογο αποτομης αυξησης του στηθους.

Προσπαθησα 2 εβδομαδες να αντλω με θηλαστρο οπως μου ειπε η Μαια για να καθαρίσει...αλλα δυστυχώς ο ενας μαστος δεν λεει να καθαρίσει, οποτε αντλω οσο μπορω απο τον ενα μαστο( οπου ειναι καθαρο) και του δινω μερα παρα μερα ,αλλα μικρη ποσοτητα μην φανταστεις. Περιπου 60μλ...

Η αλήθεια ειναι οτι πολυ θα ηθελα να θηλασω...δυστυχώς ομως απετυχε...😔😔

επειδή κάπου το έχω ξαναδιαβάσει ας μιλήσει κάποια που να της έχει τύχει, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι μπορείς κανονικότατα να ταΐζεις από το στήθος που έχει γάλα. Ενώ η ποσότητα αίματος που λες μπορεί να μην πείραζει.

Γιατί δεν δοκιμάσατε θηλασμό μόνο από αυτόν που δεν έχει το αιματάκι που λες;  Τα 60 είναι μια χαρά ποσότητα που μπορείς να αυξήσεις με θηλασμούς...   Εγώ έκανα επαναγαλακτισμό σε αυτή την ηλικία μωρού και με το ζόρι έβγαζα 40 μλ ΟΛΗ τη μέρα και από τους δυο μαστούς. και όμως ήταν το συμπλήρωμα που έπαιρνε το μωρό κ δε πήρε ποτέ υποκατάστατο. Σύμβουλοι ήταν παιδίατρος που ήταν πιστοποιημένη σύμβουλος θηλασμού. 

Η μαία είναι το λάθος άτομο, πρέπει να σου πω. Για τέτοια πράγματα θέλει πιστοποιημένη σύμβουλο θηλασμού ή στον σύλλογο la leche ...!  ελπίζω καποια να διαβασει εδω που να το ξέρει κ να σου απαντήσει!

Επεξεργάστηκαν by belleblue

17 ώρες πρίν, belleblue είπε:

επειδή κάπου το έχω ξαναδιαβάσει ας μιλήσει κάποια που να της έχει τύχει, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι μπορείς κανονικότατα να ταΐζεις από το στήθος που έχει γάλα. Ενώ η ποσότητα αίματος που λες μπορεί να μην πείραζει.

Γιατί δεν δοκιμάσατε θηλασμό μόνο από αυτόν που δεν έχει το αιματάκι που λες;  Τα 60 είναι μια χαρά ποσότητα που μπορείς να αυξήσεις με θηλασμούς...   Εγώ έκανα επαναγαλακτισμό σε αυτή την ηλικία μωρού και με το ζόρι έβγαζα 40 μλ ΟΛΗ τη μέρα και από τους δυο μαστούς. και όμως ήταν το συμπλήρωμα που έπαιρνε το μωρό κ δε πήρε ποτέ υποκατάστατο. Σύμβουλοι ήταν παιδίατρος που ήταν πιστοποιημένη σύμβουλος θηλασμού. 

Η μαία είναι το λάθος άτομο, πρέπει να σου πω. Για τέτοια πράγματα θέλει πιστοποιημένη σύμβουλο θηλασμού ή στον σύλλογο la leche ...!  ελπίζω καποια να διαβασει εδω που να το ξέρει κ να σου απαντήσει!

Το βγαζω με το θηλαστρο για να το ελεγχω σε περίπτωση που μπορει να ξαναβγαλει αιμα...γιατι ετσι ηταν με τον ενα μαστο. Ενω δεν εβγαζε,μετα απο λιγες μερες ξανα εβγαζε αιμα.

Οποτε Ο παιδιατρος μου ειπε να το ελεγχω για να ειναι εντελώς καθαρο.

Περα απο αυτο εχω εισεχουσες θηλες ( ελπιζω να το λεω σωστα), οποτε θα δυσκολευτει πολυ ο μικρουλης πιστεύω...θα το ψαξω ομως αυτο που λες..προς το παρόν κανω οτι μου λενε...σε ευχαριστώ πολυ!

Διαφημίσεις

θα σου πω κάτι, δυστυχώς, πραγματικά είναι πολλοί που μιλάνε για τον θηλασμό χωρίς οι ίδιοι ούτε να είχαν εμπειρία, ούτε να είχαν γνώση.   Αρκετές μαίες δεν έχουν θηλάσει κάν. Ρώτα δηλαδή. 

Οι εισέχουσες θηλές δεν είναι κανένα πρόβλημα, το είδα και εδώ να το γράφουν άλλες, αλλά το ξέρω και από την μητέρα μου που θήλασε και μένα κ την αδερφή μου κανονικά αποκλειστικά φούλ 6 μήνες με εισέχουσες θηλές. 

https://wikihealth.gr/6-logoi-poy-mporei-na-emfanistei-aima-sto-mitriko-sas-gala/

σε παρακαλώ ρώτα άλλους ανθρώπους...  εδώ γράφει ότι καθόλου δε χρειάζεται να μη θηλάσεις!!   

Στο γράφω γιατί ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία θα είσαι που θα γράφει εδώ ότι πήρε λάθος οδηγίες από άτομα που έλεγαν ότι ξέρουν...  ειδικά μαίες! πόσο μάλλον και παιδιάτρους...     αν ψάξεις υπάρχει ολόκληρο θέμα με τίτλο. "οδηγίες παιδιάτρων προς αποφυγή" αν θυμάμαι καλά... 

Γειά σας, δείτε αυτό το θέμα με τίτλο Οδηγίες παιδιάτρων προς αποφυγή. ....

Δυστυχώς δεν έχει δημιουργηθεί και για μαίες ξεχωριστό, αλλά δυστυχώς μπορούμε να επιβεβαιώσουμε, ότι υπάρχουν πολλές λανθασμένες συμβουλές για τον θηλασμό, από μαίες, δημοσιευμένες στο φόρουμ. 

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...