Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

άρνηση θηλασμού

Recommended Posts

Γεια σας μανούλες

έχω έναν μπέμπη 3 μιση μηνών.

Εδώ και δύο εβδομέδες όλο και περισσότερο αρνείται να θηλάσει. Νομίζω πως 'εχω μειωμένη ροή. όπως και το πρωί που κάνει ότι πάει να φάει με πείνα, και ενώ ξεκινάει, μετά κοιταέι αλλοού, σα να αποσπάται και μετά δε θέλει να ξανακάτσει. Μετά εκνευρίζεται κλαίει και μόνο όταν πάει να τον πάρει ο ύπνος θηλάζει. Έχω κόψει τα γαλακτοκομικά. Τους προηγούμενες μήνες έπαιρνε πολύ καλά βάρος, τώρα δεν έχουμε ζυγιστεί ακόμα. Επισης εχει βλεννες στα κακα του.

Το ίδιο είχα πάθει και με την κόρη μου, όσπου δεν έπινε καθόλου από το στήθος, μπιμπερό δεν ήθελε, είχε πάρει πολύ λίγο βάρος  και την τάιζα μετά γάλα με το κουταλάκι , και αρχίσαμε τις στερεές τον τέταρτο μήνα, μετά από εξέταση σε παιδογαστρεντερολόγο.

Υπάρχει κάποια άλλη μαμά που να θηλάζει το μωρό της όταν πάει να το πάρει ο ύπνος, ενώ πριν αρνείται? Πώς το αντιμετωπίζω αυτό, είναι μία φάση και θα περάσει?

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος

37η

Β. Το φύλο του βρέφους

αγορι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)

κυ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.

επισκληριδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

οχι

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

οχι

θηλαζει αποκλιστικα

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

γεννηση:3750

1ος μηνας

5050

2ος μηνας

5980

3ος μηνας

6850

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

ανα 2 ωρες περιπου

πανες βρεχει 6-7

κακα μια φορα τη μερα η στις δυο μερες

Διαφημίσεις

Γειά σας

αν μπορείτε σημειώστε περισσότερες λεπτομέρειες

Αν έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα με το θηλασμό μπορείτε να θέσετε την ερώτησή σας. Μαζί με την ερώτηση είναι απαραίτητο να δίνετε και μερικές ακόμη πληροφορίες για να σας παρέχεται η υποστήριξη που ταιριάζει στην περίπτωσή σας:

Β. Το φύλο του βρέφους

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

On 18/4/2023 at 2:00 ΜΜ, Χριστίνα_Γεω είπε:

Γεια σας μανούλες

Εδώ και δύο εβδομέδες όλο και περισσότερο αρνείται να θηλάσει. Νομίζω πως 'εχω μειωμένη ροή. όπως και το πρωί που κάνει ότι πάει να φάει με πείνα, και ενώ ξεκινάει, μετά κοιταέι αλλοού, σα να αποσπάται και μετά δε θέλει να ξανακάτσει. Μετά εκνευρίζεται κλαίει και μόνο όταν πάει να τον πάρει ο ύπνος θηλάζει. Έχω κόψει τα γαλακτοκομικά. Τους προηγούμενες μήνες έπαιρνε πολύ καλά βάρος, τώρα δεν έχουμε ζυγιστεί ακόμα. Επισης εχει βλεννες στα κακα του.

Το ίδιο είχα πάθει και με την κόρη μου, όσπου δεν έπινε καθόλου από το στήθος, μπιμπερό δεν ήθελε, είχε πάρει πολύ λίγο βάρος  και την τάιζα μετά γάλα με το κουταλάκι , και αρχίσαμε τις στερεές τον τέταρτο μήνα, μετά από εξέταση σε παιδογαστρεντερολόγο.

Υπάρχει κάποια άλλη μαμά που να θηλάζει το μωρό της όταν πάει να το πάρει ο ύπνος, ενώ πριν αρνείται? Πώς το αντιμετωπίζω αυτό, είναι μία φάση και θα περάσει?

37η

Β. Το φύλο του βρέφους

αγορι

κυ

επισκληριδιος

οχι

οχι

θηλαζει αποκλιστικα

1ος μηνας

5050

2ος μηνας

5980

3ος μηνας

6850

ανα 2 ωρες περιπου

πανες βρεχει 6-7

Έχεις δοκιμάσει να δώσεις με μπιμπερο να δεις αν θέλει να πιει? Απ' τη στιγμή που θηλάζεις αποκλειστικά κ έπαιρνε μια χαρά βάρος δεν πιστεύω να έχεις μειωμένη ροή.. Η πίνει πολύ γρήγορα πλέον γάλα κ μετά δεν θέλει άλλο ή έχει κάποιο θέμα παλινδρόμησης/ αλλεργίας κ δεν θέλει να πίνει.. 

Ραντεβού με τον παιδίατρο πότε έχεις να δεις πως πάει με το βάρος?

Γεια σας μανούλες

37η

Β. Το φύλο του βρέφους

αγορι

κυ

επισκληριδιος

οχι

οχι

θηλαζει αποκλιστικα

1ος μηνας

5050

2ος μηνας

5980

3ος μηνας

6850

ανα 2 ωρες περιπου

πανες βρεχει 6-7

εγω θα πηγαινα μια επισκεψη στον παιδιατρο σας να δεις τι θα σας πει.μηπως να κανετε καμια εξεταση για ουρολοιμωξη;η ιδανικα αν ειναι κ συμβουλος θηλασμου να δει πως θηλαζει,αν υποψιαζεται τπτ σε γοπ η αλλεργια.κ μετα παιδογαστρεντερολογο

αν πιεσεις το στηθος βγαινει γαλα;

μπορει να περναει κ βαρια το αλμα,κ να μην θελει να φαει

μηπως ξεκινησε μετα απο εμβολιο ολο αυτο;

On 18/4/2023 at 2:43 ΜΜ, Συντονιστής Περιεχομένου είπε:

Γεια σας και πάλι,

σας ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκρισή σας, με ενθαρρύνει το ότι κάποιος ανταποκείνεται στην αγωνία μου.

Πήγαμε σήμερα στην παιδίατρο και έχει παχύνει σε 18 ημέρες περίπου 400 γραμμάρια (7225 γρ). Μου είπε να μην ανησυχώ και πως έτσι είναι ο θηλασμός. Πως σε περίπου 3 λεπτά έχουν φάει πλέον κάθε φορά. Τον είδε μια χαρά και μου είπε να μην κόψω τελείως τα γαλακτοκομικά, αλλά με μέτρο πχ 2 ποτήρια γάλα τη μέρα..

Μπιπερό προσπάθησα αλλά δε θέλει με τίποτα. Το στήθος αν το πιέσω κοντά στη θηλή έχει γάλα.

Μάλλον έτσι είναι τι να πω.. Τώρα πάντως δεν αρνείται να θηλάσει αλλά δεν τρώει μια και έξω με ευχαρίστηση, τρώει λίγο, εγώ καταλαβαίνω ότι πρέπει να ρουφίξει αν θέλει και άλλο, αυτός τραβιέται γκρινιάζει και μετά από λίγο άλλο λίγο. Αυτό που κάνω είναι να ξαπλώνω δίπλα του το μεσημέρι και όλο το βράδυ και όταν κάνει πως θέλει να φάει τον θηλάζω κατευθείαν ξαπλωμένη ενώ λαγοκοιμάται και αυτός πιάνει πιο πολύ ώρα το στήθος και συνεχίζει να κοιμάται.

Φαντάζομαι ότι δεν είναι όλοι οι θηλασμοί ίδιοι όπως να τρώει κάθε τρεις ώρες για 15 λεπτά και μετά να είναι μια χαρά...

Θα προσπαθήσω λοιπόν και τις επόμενες μέρες, ελπίζοντας ότι δε θα δυσανασχετεί. Δε με πειράζει να θηλάζω συχνά, αρκεί να τον βλέπω ευχαριστημένο γιατί έτσι ευχαριστιέμαι κι εγώ.

Διαφημίσεις

On 21/4/2023 at 5:56 ΜΜ, Χριστίνα_Γεω είπε:

σας ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκρισή σας, με ενθαρρύνει το ότι κάποιος ανταποκείνεται στην αγωνία μου.

Πήγαμε σήμερα στην παιδίατρο και έχει παχύνει σε 18 ημέρες περίπου 400 γραμμάρια (7225 γρ). Μου είπε να μην ανησυχώ και πως έτσι είναι ο θηλασμός. Πως σε περίπου 3 λεπτά έχουν φάει πλέον κάθε φορά. Τον είδε μια χαρά και μου είπε να μην κόψω τελείως τα γαλακτοκομικά, αλλά με μέτρο πχ 2 ποτήρια γάλα τη μέρα..

Μπιπερό προσπάθησα αλλά δε θέλει με τίποτα. Το στήθος αν το πιέσω κοντά στη θηλή έχει γάλα.

Μάλλον έτσι είναι τι να πω.. Τώρα πάντως δεν αρνείται να θηλάσει αλλά δεν τρώει μια και έξω με ευχαρίστηση, τρώει λίγο, εγώ καταλαβαίνω ότι πρέπει να ρουφίξει αν θέλει και άλλο, αυτός τραβιέται γκρινιάζει και μετά από λίγο άλλο λίγο. Αυτό που κάνω είναι να ξαπλώνω δίπλα του το μεσημέρι και όλο το βράδυ και όταν κάνει πως θέλει να φάει τον θηλάζω κατευθείαν ξαπλωμένη ενώ λαγοκοιμάται και αυτός πιάνει πιο πολύ ώρα το στήθος και συνεχίζει να κοιμάται.

Φαντάζομαι ότι δεν είναι όλοι οι θηλασμοί ίδιοι όπως να τρώει κάθε τρεις ώρες για 15 λεπτά και μετά να είναι μια χαρά...

Θα προσπαθήσω λοιπόν και τις επόμενες μέρες, ελπίζοντας ότι δε θα δυσανασχετεί. Δε με πειράζει να θηλάζω συχνά, αρκεί να τον βλέπω ευχαριστημένο γιατί έτσι ευχαριστιέμαι κι εγώ.

Ωραία χαίρομαι με τα νέα σας. Αφού πήρε βάρος είναι αυτό που είπε ο γιατρός. Οπότε μην αγχώνεσαι (όσο μπορείς βέβαια γιατί όταν γινόμαστε γονείς πάντα έχουμε κάτι για να αγχωθουμε 😂)

οταν θηλαζει,κ σταματαει,τραβιεται πισω;κανει το σωμα του τοξο;

παντως η αναπτυξη του ειναι καλη,οποτε προσπαθησε να ηρεμησεις

να δινεις οποτε ζηταει

μην προσπαθεις με το μπιμπερο,πιστευω μεγαλυτερη συγχηση θα παθει

δινεις πιπιλα;

ετσι χαλαρα που ξαπλωνετε κ οσο μπορεις δερμα με δερμα,αρκει

εκτος αν δεις ξανα αλλαγη η μειωση στις πανες

8 ώρες πρίν, vicky86 είπε:

οταν θηλαζει,κ σταματαει,τραβιεται πισω;κανει το σωμα του τοξο;

παντως η αναπτυξη του ειναι καλη,οποτε προσπαθησε να ηρεμησεις

να δινεις οποτε ζηταει

μην προσπαθεις με το μπιμπερο,πιστευω μεγαλυτερη συγχηση θα παθει

δινεις πιπιλα;

ετσι χαλαρα που ξαπλωνετε κ οσο μπορεις δερμα με δερμα,αρκει

εκτος αν δεις ξανα αλλαγη η μειωση στις πανες

Ναι κάνει τόξο.. Σήμερα όλο το απόγευμα.. Πιπίλα δεν του έχω δώσει και μπιμπερο δε θέλει με τίποτα. Τρομάζω στο τι θα επακολουθήσει τους επόμενους μήνες, τι μήνες, πλέον σκέφτομαι μέρες και μετράω κάθε μέρα τις ώρες να περάσει... Έχω και μία κόρη έξι χρονών και την έχω παραμελείσει τελείως, σήμερα της φώναξα...

14 ώρες πρίν, Χριστίνα_Γεω είπε:

Ναι κάνει τόξο.. Σήμερα όλο το απόγευμα.. Πιπίλα δεν του έχω δώσει και μπιμπερο δε θέλει με τίποτα. Τρομάζω στο τι θα επακολουθήσει τους επόμενους μήνες, τι μήνες, πλέον σκέφτομαι μέρες και μετράω κάθε μέρα τις ώρες να περάσει... Έχω και μία κόρη έξι χρονών και την έχω παραμελείσει τελείως, σήμερα της φώναξα...

η χαρακτηριστικη αυτη κινηση συνδεεται με γοπ.συζητα με τον γιατρο σας αυτο το ενδεχομενο

εχει κ εδω στο φορουμ πολλα θεματα στο θεμα

στην αρχη ο θηλασμος ειναι απαιτητικος,δυσκολος.θα το βρειτε κ θα ειναι μονο ευκολια

αλλα πιστευω κ να μην θηλαζες ,ολες οι μαμαδες αντιμετωπιζουν δυσκολιες με την ελευση ενος μωρου

να μιλας ειλικρινα με την μεγαλη σου.να αναγνωριζεις κ τα λαθη σου.τα παιδια συγχωρουν,κ υπαρχει χρονος να επανορθωσεις

πρίν από 43 λεπτά , vicky86 είπε:

η χαρακτηριστικη αυτη κινηση συνδεεται με γοπ.συζητα με τον γιατρο σας αυτο το ενδεχομενο

εχει κ εδω στο φορουμ πολλα θεματα στο θεμα

στην αρχη ο θηλασμος ειναι απαιτητικος,δυσκολος.θα το βρειτε κ θα ειναι μονο ευκολια

αλλα πιστευω κ να μην θηλαζες ,ολες οι μαμαδες αντιμετωπιζουν δυσκολιες με την ελευση ενος μωρου

να μιλας ειλικρινα με την μεγαλη σου.να αναγνωριζεις κ τα λαθη σου.τα παιδια συγχωρουν,κ υπαρχει χρονος να επανορθωσεις

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ

θα συνεχίσω ναι, εύχομαι τα λύτερα και για εσάς, και μπορεί να τα ξαναπούμε !

Διαφημίσεις

Γεια σας μανούλες

Καλημέρα!

Έχω ένα μωράκι στην ηλικία του δικού σας. Πλέον θέλει να παρακολουθεί τα πάντα γύρω και συμμετέχει όλο και πιο ενεργά στην οικογενειακή-κοινωνική ζωή (γελάκια, φωνούλες, κλπ). Κι εμάς, όταν θέλει να εξερευνήσει το περιβάλλον και δεν είναι πολύ πεινασμένο, ρουφάει λίγο γάλα, αφήνει το στήθος και γυρνάει όλο το κεφαλάκι-κορμάκι του σαν τόξο αλλά όχι λόγω ΓΟΠ (που είχε-έχει κιόλας) αλλά για να παρακολουθήσει τι γίνεται. Είναι πολύ διαφορετική εικόνα το "κάνω τόξο λόγω ΓΟΠ" και το "τεντώνομαι για να δω τι παίζει τριγύρω". Στο πρώτο φαίνεται να υπάρχει δυσφορία σωματική στο δεύτερο όχι. Εγώ τότε δεν πιέζω να φάει. Το πηγαίνω βόλτα αγκαλιά να χαζέψει τριγύρω ή παίζουμε-κουβεντιάζουμε στο κρεββάτι/πάτωμα και όταν βαρεθεί-πεινάσει πιο πολύ-νυστάξει τότε το ξανά βάζω στο στήθος και πίνει πιο ήρεμα.

Δεν έχω αλλάξει κάτι στην διατροφή μου. Ούτε έχω σκεφτεί ότι υπάρχει θέμα με την ροή.

Δεν ξέρω αν η περίπτωση σας είναι τέτοια. Θα μπορούσε ίσως. Εφόσον το βάζεις στο στήθος με την πρώτη γκρινίτσα είσαι οκ θεωρω. Αν θέλει πίνει. Αν βλέπεις εκνευρισμό, τότε το απασχολείς λίγη ώρα και όταν ξανά γκρινιάξει προσφέρεις πάλι. Κι εφόσον από βάρος πάτε καλά και ο παιδίατρος σας είναι ικανοποιημένος με την ανάπτυξη και την εικόνα του, νομίζω δε χρειάζεται να ανησυχείς. Σε λίγο καιρό ούτως ή άλλως θα ξεκινήσουν και φαγητό σιγά σιγά.

Για το πρώτο παιδάκι σου και το πως νιώθεις για τη σχέση σας θα μπορούσα να σου πω πολλά (έχω 2μεγαλύτερα). Σου γράφω μόνο ένα τώρα. Αν υπάρχει χαρά στο σπίτι με την έλευση του μωρού, γενικότερα μιλώ, είσαστε ok. Δεν υπάρχει λόγος να νιώθεις τύψεις. Δηλαδή νιώσε-όλοι νιώθουμε κάποιες στιγμές-αλλά μην σε προβληματίζουν παραπάνω από ότι σου αναλογεί. Διότι γκρίνια και κούραση και πιο ζόρικες στιγμές θα υπάρχουν πάντα και στιγμές που οι επιθυμίες-ακόμη και ανάγκες του μεγαλύτερου παιδιού δεν θα είναι προτεραιότητα-όπως και οι δικές μας άλλωστε-. Αυτό συμβαίνει στις οικογένειες! Ακόμη και οικογένεια με 2 μέλη να είμαστε. Δηλαδή το ζευγάρι να είναι μόνο του χωρίς παιδιά. Και τότε οι απαιτήσεις-ανάγκες μας δεν είναι πάντα προτεραιότητα καθώς συνυπάρχουμε με έναν ακόμη άνθρωπο, σωστά;!

Οπότε λοιπόν εάν στο σπιτικό σας, υπερισχύει η χαρά, και είσαστε και οι γονείς καλά μεταξύ σας, τότε και το μεγαλύτερο παιδάκι θα εισπράττει την αγάπη που υπάρχει στην οικογένεια από όλους-προς όλους και εντέλει θα είναι μια χαρά. 

Να σας ζήσουν!

1 ώρα πρίν, samsympan είπε:

Καλημέρα!

Έχω ένα μωράκι στην ηλικία του δικού σας. Πλέον θέλει να παρακολουθεί τα πάντα γύρω και συμμετέχει όλο και πιο ενεργά στην οικογενειακή-κοινωνική ζωή (γελάκια, φωνούλες, κλπ). Κι εμάς, όταν θέλει να εξερευνήσει το περιβάλλον και δεν είναι πολύ πεινασμένο, ρουφάει λίγο γάλα, αφήνει το στήθος και γυρνάει όλο το κεφαλάκι-κορμάκι του σαν τόξο αλλά όχι λόγω ΓΟΠ (που είχε-έχει κιόλας) αλλά για να παρακολουθήσει τι γίνεται. Είναι πολύ διαφορετική εικόνα το "κάνω τόξο λόγω ΓΟΠ" και το "τεντώνομαι για να δω τι παίζει τριγύρω". Στο πρώτο φαίνεται να υπάρχει δυσφορία σωματική στο δεύτερο όχι. Εγώ τότε δεν πιέζω να φάει. Το πηγαίνω βόλτα αγκαλιά να χαζέψει τριγύρω ή παίζουμε-κουβεντιάζουμε στο κρεββάτι/πάτωμα και όταν βαρεθεί-πεινάσει πιο πολύ-νυστάξει τότε το ξανά βάζω στο στήθος και πίνει πιο ήρεμα.

Δεν έχω αλλάξει κάτι στην διατροφή μου. Ούτε έχω σκεφτεί ότι υπάρχει θέμα με την ροή.

Δεν ξέρω αν η περίπτωση σας είναι τέτοια. Θα μπορούσε ίσως. Εφόσον το βάζεις στο στήθος με την πρώτη γκρινίτσα είσαι οκ θεωρω. Αν θέλει πίνει. Αν βλέπεις εκνευρισμό, τότε το απασχολείς λίγη ώρα και όταν ξανά γκρινιάξει προσφέρεις πάλι. Κι εφόσον από βάρος πάτε καλά και ο παιδίατρος σας είναι ικανοποιημένος με την ανάπτυξη και την εικόνα του, νομίζω δε χρειάζεται να ανησυχείς. Σε λίγο καιρό ούτως ή άλλως θα ξεκινήσουν και φαγητό σιγά σιγά.

Για το πρώτο παιδάκι σου και το πως νιώθεις για τη σχέση σας θα μπορούσα να σου πω πολλά (έχω 2μεγαλύτερα). Σου γράφω μόνο ένα τώρα. Αν υπάρχει χαρά στο σπίτι με την έλευση του μωρού, γενικότερα μιλώ, είσαστε ok. Δεν υπάρχει λόγος να νιώθεις τύψεις. Δηλαδή νιώσε-όλοι νιώθουμε κάποιες στιγμές-αλλά μην σε προβληματίζουν παραπάνω από ότι σου αναλογεί. Διότι γκρίνια και κούραση και πιο ζόρικες στιγμές θα υπάρχουν πάντα και στιγμές που οι επιθυμίες-ακόμη και ανάγκες του μεγαλύτερου παιδιού δεν θα είναι προτεραιότητα-όπως και οι δικές μας άλλωστε-. Αυτό συμβαίνει στις οικογένειες! Ακόμη και οικογένεια με 2 μέλη να είμαστε. Δηλαδή το ζευγάρι να είναι μόνο του χωρίς παιδιά. Και τότε οι απαιτήσεις-ανάγκες μας δεν είναι πάντα προτεραιότητα καθώς συνυπάρχουμε με έναν ακόμη άνθρωπο, σωστά;!

Οπότε λοιπόν εάν στο σπιτικό σας, υπερισχύει η χαρά, και είσαστε και οι γονείς καλά μεταξύ σας, τότε και το μεγαλύτερο παιδάκι θα εισπράττει την αγάπη που υπάρχει στην οικογένεια από όλους-προς όλους και εντέλει θα είναι μια χαρά. 

Να σας ζήσουν!

Καλημέρα σας ευχαριστώ πολύ για τα υποστηρικτικά λόγια!

Κάπως έτσι προσπαθώ και προσδοκώ να στρώσουν τα πράγματα όταν μπουν οι στερεές.. Έχω και την αρνητική εμπειρία από την κόρη μου που δεν έπαιρνε βάρος και δεν καθόταν στο στήθος, ούτε μπιμπερό ήθελε και φοβάμαι λίγο παραπάνω... Πάντως χαίρεται με τον αδελφό της και είναι ευλογία, ειδικά όταν τα βάζω και τα δύο μαζί και διαβάζω παραμύθι. Τρομερή αλληλεπίδραση κι ας είναι μωρό ο μικρός.

Να είστε καλά και να τα χαίρεστε κι εσείς, και τα τρία!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...